HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2246989
Χ23
29.08.10
                                                                               23-8-2010           

                                            ΑΥΡΙΟ 

 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟ "HOMO NATURALIS" ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

                                          

___________________________________________________________

 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ (ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΜΜΕ) ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ Wikleaks,που ίδρυσε και διευθύνει ο Αυστραλός ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΑΣΑΝΖ.

Το θαρραλέο μπλόγκερ κατηγόρησε η σουηδική Δικαιοσύνη για...ΒΙΑΣΜΟ και ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ 2 ΓΥΝΑΙΚΕΣ! Λίγες ώρες αργότερα, οι Σουηδοί απέσυραν τις κατηγορίες, χωρίς να δοθεί καμιά εξήγηση, αφήνοτας να εννοηθεί πως πρόκειτια για λάθος.Ο ΤΖΟΥΛΙΑΝ απάντησε αμέσως, καταγγέλοντας ότι οι εμπλεκόμενες εξουσίες με τις υπηρεσίες τους προσπαθούν να φιμώσουν τον  ιστότοπό του.

Ο διακεκριμένος μπλόγκερ,έφερε τα πάνω κάτω στον κυβερνοχώρο, αποκαλύπτοντας μια σειρά από απόρρητες πληροφορίες,όπως, για παράδειγμα, με τη διαρροή 90.000 εγγράφων (εμπιστευτικά ντοκουμέντα) του Πενταγώνου, για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν. (Τα έγγραφα φαίνεται να τα έδωσε στον ιντερνετικό ακτιβιστή ο στρατιώτης ΜΠΡΑΝΤΛΕΪ ΜΑΝΙΝΓΚ,ο οποίος βρίσκεται σήμερα στη φυλακή και κινδυνεύει  να τιμωρηθεί με κάθειρξη 52 ετών(!), γιατί αποκάλυψε εγκλήματα των Αμερικανών στον πόλεμο του Αφγανιστάν).

΄Εχουμε επανειλημμένα καταγγείλει και εμείς από εδώ απόπειρες φίμωσής μας,που συνεχίζονται ακόμα και σήμερα.Ως υπεύθυνους, καταγγέλλουμε τις βρώμικες,καθεστωτικές μυστικές υπηρεσίες της χώρας,εθνικιστές χάκερ και  κάποιους από το μαφιόζικο ελληνικό δημοσιογραφικό κατεστημένο .Ειδικά οι τελευταίοι, δεν μπορούν να χωνέψουν πως πολύ σύντομα θα μείνουν χωρίς "ψωμί",αφού σχεδόν ΟΛΟΙ έχουν καταταλάβει το "ποιόν"  αυτών των αεριτζήδων ("ο καλύτερος δημοσιογράφος έχει σκοτώσει τη μάνα του",συνήθιζε να λέει ο εξίσου κακός συνάδελφός τους  μακαρίτης Νίκος Κακακουνάκης).Το μέλλον έχει άρωμα από την ελεύθερη μπλογκόσφαιρα,τον αγωνιστικό ιστότοπο,το ακτιβιστικό ιντερνέτ.Η δικιά τους μπόχα είναι η πτωμαϊνη,που αναδίδουν οι ίδιοι και τα μέσα τους (ΜΜΕ). Κι εμείς εδώ δε θα σταματήσουμε να αποκαλύπτουμε το δυσώδες έργο των ίδιων και των εργοδοτών τους.

Επειδή όμως:

1.Ξέρουμε με ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ πόσο βρώμικοι είναι,όσοι πασκίζουν να μας φιμώσουν.

2.΄Εχουμε υποστεί επί σειρά ετών αλλεπάλληλες επιθέσεις (κάθε μορφής),αλλά δεν υποχωρήσαμε.Τηρήσαμε ΠΑΝΤΑ την ιδεολογική καθαρότητα,που καλλιεργούμε και σ΄αυτόν τον ιστότοπο  και σταθήκαμε ανυποχώρητοι εχθροί απέναντι στη φαυλότητα, την αδικία, την ατιμία και τα λοιπά αρρωστήματα των συμφεροντολόγων και των φανατικών.  Ολες αυτές οι διώξεις όχι μόνο δε μας πτόησαν αλλά χαλύβδωσαν το ηθικό μας και μας προετοίμασαν για ακόμα μεγαλύτερους αγώνες,αλλά τώρα με πιο καλά οργανωμένη την άμυνά μας. 

Επομένως:

΄Οσοι μηχανεύονται  να στήσουν σε βάρος μας κατηγορίες και βρώμικα παιχνίδια,όπως στον ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΑΣΑΝΖ,ας μην τολμήσουν, γιατί και αυτοί και οι "παροικούντες την Ιερουσαλήμ" γνωρίζουν πως καμιά βρωμιά δεν μας αγγίζει.Είμαστε και παλιά και τώρα και στο μέλλον ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΘΑΡΟΙ ,γι αυτό και τολμάμε να μιλάμε,όπως μιλάμε.

Πάντως,επειδή "οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς...φίλους" 

                          ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ:

΄Οποιος, για να μας φιμώσει, επιχειρήσει να μας επιτεθετεί χρησιμοποιώντας στημένες κατηγορίες,να γνωρίζει πως ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ θα επιτεθούμε και εμείς, όχι με καταγγελίες πια και "μπλα-μπλά":ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΑΝΑΠΟΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΣΑ ΑΛΗΘΕΙΑ.

"Οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος",που λένε και οι Εβραίοι.

  Εμείς εξηγηθήκαμε. Οι "ΒΡΩΜΙΚΟΙ" ας το σκεφτούν.

                         

                                          

  

  

  

                                         22-8-2010

 

                     ΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΟ

                     Ο ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΟ

                                        ΑΡΑ

                   Ο ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ.

       (Μη λογικός συνειρμός από το βιβλίο" ΛΟΓΙΚΗ" του παλιού Λυκείου).

(Αλλά,όχι απλά μπουζούκι είναι ο κατωτέρω περιγραφόμενος μπάτσος,αλλά βλήμα τεραστίου  διαμετρήματος).

΄Εχουμε,λοιπόν και λέμε:

Οδηγώ μια από τις τελευταίες ημέρες στην Εγνατία με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.Πότε μπροστά μου, πότε πίσω μου, πήγαινε ένα σιτροέν με γαλλικές πινακίδες. Μέσα στο γαλλικό αμάξι είναι  4 άτομα (άντρας-γυναίκα-μικρά παιδιά).Ο οδηγός συμμορφωμένος με τις υποδείξεις των σημάτων, ειδικά με τα όρια ταχύτητας,κινιόταν δεξιά τις περισσότερες φορές και σπάνια έπιανε αριστερή λωρίδα.Σε ένα σημείο η πινακίδα έγραφε 130 και μπήκε αριστερά.Υπολόγισα πως πήγαινε με 130, αφού κι εγώ είχα την ίδια ταχύτητα και πηγαίναμε βιζαβί.

Λίγο μετά,καταφτάνει ένα τεράστιο μαύρο τζιπ, αρχίζει να αναβοσβήνει φώτα,να πλησιάζει σε απόσταση "αναπνοής" και αφού το προπορευόμενο σιτροέν δεν έλεγε να πάει δεξιά ,ο τζιπάς άρχίζει να κορνάρει δαιμονισμένα και να "γλείφει" τον προφυλακτήρα του άλλου. 

Κανένα 5άντελεπτο πήγαιναν έτσι. Σε ένα σημείο ο Ελληνάρας, είδε και απόειδε πως δε θα περάσει, μπαίνει δεξιά, καρσί κατά πάνω μου.Τελευταία στιγμή προλαβαίνω, κόβω το τιμόνι με κίνδυνο να γκρεμοτσακιστώ έξω από το οδόστρωμα και τελικά ο "μάγκας" οδηγός προσπερνάει και γίνεται μπουχός πατημένος στα 200.

Φτάνω στα διόδια των Μαλγάρων,κοιτάζω και βλέπω ένα περιπολικό  και σταματημένα στη σειρά το σιτροέν , το μαύρο τζιπ  και τους οδηγούς μέ έναν αστυνομικό, δίπλα από τα αμάξια .Παρκάρω κι εγώ και κατεβαίνω να βοηθήσω την κατάσταση και να πω στο "όργανο" τι είδα και τι κόντεψα να πάθω.Προς μεγάλη μου έκκλπηξη ο "Γάλλος" μιλούσε φαρσί τα ελληνικά αφού,όπως έμαθα μετά, ήταν ΄Ελληνας που διέμενε  στη Γαλλία.  Ο ίδιος είχε καλέσει και το 100 ,όταν είμαστε ακόμα στην Εγνατία.  Διηγιόταν υπό μεγάλη φόρτιση στον μπατσάκο (ήταν δεν ήταν 30 χρόνων) τα καθέκαστα και επαναλάμβανε συνέχεια πως κόντεψε να  σκοτώσει  ο Τζιπάς τα παιδιά. Ο γκαζοφονιάς στο μεταξύ να αφρίζει,να χειρονομεί,να τον έχει πιάσει υστερία και να επαναλαμβάνει συνέχεια πως το σιτροέν  κακώς δεν πήγαινε δεξιά και πως έπρεπε να του ανοίξει δρόμο να περάσει.

Επεμβαίνω στον καυγά και λέω στον τροχονόμο τα συμβάντα και του τονίζω πως κάνω καταγγελία ως παθών ,αφού λίγο έλειψε ο αλητήριος με τα φιμέ τζάμια να με σκοτώσει.Και αφού τελείωσα, τι λέτε ακούμε από το στόμα του μπάτσου; Δώστε βάση και φρίξτε:

Ο οδηγός,λέει, του σιτροέν ΕΠΡΕΠΕ να πάει δεξιά και να αφήσει τον τζιπά να περάσει.Του αντιτείναμε πως καλώς  πήγαινε αριστερά ,αφού είχε πιάσει το ανώτερο 130 ,άρα ήταν νόμιμος και στην ταχύτητα και στη λωρίδα και πως ο παλαβός  πήγαινε με 200 ενώ η πινακίδα είχε όριο τα 130.Του επισημάναμε επίσης ότι κακώς κόρναρε και αναβόσβηνε τα φώτα και το χειρότερο,το εγκληματικό, άγγιξε με τέτοιες ταχύτητες τον προφυλακτήρα του προπορευόμενου και ότι κόντεψε να με εμβολίσει στο στα χωράφια.

Κανένα από τα οφθαλμοφανή επιχειρήματα δεν έπειθε τον καθικαρά αστυνομικό. "Είπε και ελάλησε"!΄Ολα ήταν καλώς γινομένα από τον τζιπά. Εκείνος είχε δίκιο,εμείς άδικο.Δεν πίστευα στα μάτια μου.Βλέπω μια στιγμή και τον Ελληνο-γάλλο να παίρνει ανάστροφες με αυτά που άκουγε,να ξεχνά το επίκτητο σαβουάρ-βιβρ του και να φουντώνει μέσα του ο παππούς του ο Κατσαπλιάς .Τον προλαβαίνω στο τσακ, τον παίρνω κατά μέρος -άστο του λέω,μη δίνεις συνέχεια, θα μπλέξεις. Θα σε μπουζουριάσει ο μπάτσος για αντίσταση κατά της αρχής. ΄Ετσι, κάνουν αυτοί άμα τσαντιστούν.Τράβα φεύγα.Εδώ το λένε Ελλαδιστάν,ξέμαθες στα Παρίσια τόσα χρόνια.

Κούνησε το κεφάλι του, είχε γίνει κάτασπρος απο τα νεύρα,αλλά νίκησε.Πήρε το χαρτιά του από τα χέρια του μπάτσου και μπήκε στο αμάξι, να πάει στη γυναίκα και τα παιδιά του που λίγο πριν κόντεψε να τα κάνει κομμάτια ο αληταράς.

 

1.ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΖΗΜΕΝΣ ΤΑ ΠΗΡΕ Ο ΑΚΗΣ ΤΖΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ .(Πέπη,δαχτυλογράφα,χωρίς θαυμαστικό,πληζ).

Το ψυχοπαίδι του Αντρέα (θυμόσαστε το ανέκδοτο;"Τι ώρα είναι ΄Ακη;΄Ο,τι ώρα πεις εσύ ,πρόεδε"),ανέκαθεν ήταν πολύ βρώμικος.Το ξαναγράψαμε εδώ ,όταν βούιζε ο κόσμος  με τη βίλα του  και τα εισοδήματα της γυναικός του. Στα γεγονότα του ελληνικού κολλεγίου Λονδίνου, μάλιστα, έπαιξε εντελώς άθλιο παιχνίδι. Σιχαμερός ο τύπος.

(Θα τα πούμε ΟΛΑ αυτά στην ώρα τους ,΄Ακη."Κοντός ψαλμός αλληλούια", για να μεταχειριστώ κι εγώ αυτή τη λαϊκή ρήση,που την έκανε το ΠΑΣΟΚ αηδιαστική με τη συχνή χρήση της από τα "συντρόφια").

2.Και μια και μιλάμε για το ΠΑΣΟΚ και τον Αντρέα. Εκατοντάδες εμπιστευτικά έγγραφα αποχαρακτηρίστηκαν και αποδεικνύουν πως ο...σοσιαλιστής Φρανσουάζ Μιτεράν, το τακίμι του Αντρέα ,διατηρούσε άριστες σχέσεις με τους κακούς Αμερικανούς (και ας τους έβριζε πατόκορφα,όπως εδώ ο δικός μας) και συνεργαζόταν σε όλα τα επίπεδα  με τους...εχθρούς του σοσιαλισμού.

΄Εχουμε κουράσει να λέμε πως τα ίδια έκανε και ο  Αντρέας από το 1981 μέχρι το θάνατό του.Συνεργαζόταν στενά και με τους Αμερικανούς και με τους εφοπλιστές και με τον ίδιο το..διάβολο που έλεγε και ο Χαρίλαος (Φλωράκης).

(Σοσιαλιστικά λουλούδια,που άνθισαν πριν λίγα χρόνια και λίαν ενωρίς μαράθηκαν! Με φρου φρου και αρώματα, με μπαλκονάτες κουβέντες και τσαλίμια,  δε γίνεται σοσιαλισμός ",σύντροφοι".

"΄Αλλο ΄ο αυγουλομάτης και άλλο ο ανοιχτομάτης").

3.Συγκλονιστικός ο μεγάλος γενετιστής Κρεγκ Βέντερ που αποκωδικοποίησε το ανθρώπινο DNA σε συνέντευξή του (δημοσιεύτηκε στα ΝΕΑ ,21-22 Αυγούστου 2010) και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Αιγαίο για έρευνα:

"ΔΕΝ ΠΑΡΙΣΤΑΝΩ ΤΟ ΘΕΟ,ΑΠΛΩΣ ΤΟΝ ΕΞΗΓΩ..."

Ας υποκλιθούμε στον ΑΝΘΡΩΠΟ και  τον ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ.

(Τελικά, αυτή η καταβιασμένη Φύση,έστω και σπάνια,  βλέπει και χαμογελά  με τέτοια παιδιά που έχει γεννήσει).

4. Ο καρακαθεστωτικός βρετανός συγγραφέας ' Αντριου Ντάλμι,που επί χρόνια "κατακρεουργεί" και την Ιστορία και τη γλωσσολογία,"έβαλε χέρι" τώρα και στο δικό μας ,τον Ελευθέριο Βενιζέλου.

Δε διάβασα (ούτε πρόκειται) τις ανοησίες του πληρωμένου κοντυλοφόρου.Είμαι, όμως, σίγουρος πως θα υποκλίνεται στο Λευτεράκη για τα επιτεύγματά του. Μάγος είμαι;

 

 

  

 

 

 

                                           20-8-2010 

                                

  

1.Με τον κολλητό έχουμε εξελιχθεί στους καλύτερους...βλεφαριστές και  ωτακουστές της παραλίας. Σήμερα, σειρά της  ενδελεχούς παρατήρησής μας είχε ο λιμοκοντόρος στο απέναντι τραπέζι της καφετέριας που την αράζουμε.΄Αντρας γύρω στα 45-50. Χρυσή (χοντρή) αλυσίδα στο λαιμό,ελαφρύ τατού (δράκος) στο μπράτσο,πολύχρωμο μαγιό μάρκας  και...γκρίζα γούνα κάστορα σε όλο του το κορμί.Παράγγειλε ένα νες σκέτο και μέχρι να έρθει ο καφές, πετάχτηκεστο μαγαζάκι δίπλα και γύρισε με μια ΕSPRESSΟ υπό μάλλης και ένα πακέτο μάλμπορο κόκινο.Είχε έρθει και ο σκέτος,άναψε τσιγάρο και απάντησε στο τηλέφωνο που τον καλούσαν.

Μιλούσε (δηλ γκάριζε) με κάποιον από τράπεζα,όπως καταλάβαμε στη συνέχεια.Τα είχε πάρει κρανίο και έβριζε θεούς και δαίμονες για κάποιο δάνεο που πήρε για να αγοράσε αμάξι και δεν το ξεχρέωσε. "Ναι,ρε,λινάτσα,να το πάρετε, ρε, χάρισμά σας. Σαράβαλο το έκανα, χαμούρες,τι νομίζατε...Τα παράπονά σας στην καριόλα τη Μέρκελ,ρε Καραγκιόζη". Τα είχε πάρει κρανίο και δεν είχε συγκρατημό σε ό,τι έλεγε. Ούτε έδειχνε να τον νοιάζει,αν τον ακούνε.΄Εβριζε,απειλούσε,πιτσίλαγε σάλια στα 2 μέτρα. Κάνα 3λεπτο μετά  γαμοσταύρισε και έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα του συνομιλητή. ΄Αναψε από τη γόπα του πρώτου και δεύτερο τσιγάρο,κατέβασε  θορυβωδώς 2-3 ρουφιξιές από το σκέτο,έφτυσε  στο πάτωμα και στο καπάκι  βυθίστηκε σε άλλη "ρούφα",την οφθαλποπορνεία της ESPRESSO και τις σεξιστικές φαντασιώσεις του.

-΄Οντως,μεγάλη απάτη αυτή η Γερμανίδα, με συνεφέρνει από την αηδία ο κολλητός.

-Παράσυρε, με το ζόρι να πούμε, το παλουκάρι στη δίνη του καταναλωτισμού ,ψώνισε μια αυτόματη μερτσέντες και  τώρα ο λιμοκοντόρος του απέναντι τραπεζιού (δηλαδή η μισή Ελλάδα και βάλε) "τρέχει και δε φτάνει".

Είπαμε, ψώνιο και ως εκ τούτου αστείος ο Ελληνάρας. Τι αστείος, σκέτος Καραγκιόζης και μάλιστα made in Greece (κι ας τον διεκδικούν και οι Τούρκοι).Γι αυτό ο Γερμανός, όταν δεν οργίζεται ,ξεραίνεται στα γέλια με δαύτον.

 

2. ΔΥΟ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ καταδικάστηκαν σε δεύτερο βαθμό για  πλαστές συνταγογραφήσεις  σε κάθειρξη δώδεκα και δέκα χρόνων και οδηγήθηκαν στις φυλακές.

΄Αντε,άντε,πιο γρήγορα,  να παίρνουν και άλλα λαμόγια σειρά. Σαν πολύ αργείτε μου φαίνεται να χώνετε τους κλεφταράδες μέσα.

3. Χάρι Πότερ τέλος. Αφού επί δέκα ολόκληρα χρόνια,δηλητήριασε γενιές ολόκληρες (μικρών και μεγάλων) σε όλο τον κόσμο ( δίδαξε μαγεία και πίστη σε υπερφυσικές,πνευματικές δυνάμεις και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες),η βιομηχανία θεάματος που  πλούτισε από δαύτο, σταματάει την παραγωγή το 2011. Μάλλον θα λανσάρει σύντομα κάτι παρόμοιο. Δεν είναι εύκολο να γλυτώσει ,ειδικά το παιδί, από τέτοια σκουπίδια.

"Είναι πολλά τα λεφτά΄Αρη!"

4.ΙΡΑΚ:ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΑΧΙΜΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ(4Η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ) ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΕΦΤΑΜΙΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Γιατί,ρε παίδες,έγινε αυτό; Γιατί χύθηκε τόσο αίμα σε αυτή τη χώρα και τι εξυπηρέτησε;

Κύριε Μπους,τζούνιορ,ακόμα έξω σας έχουν; Ποτάμια αίμα έχετε στα χέρια σας. Πότε θα αποκατασταθεί η "τάξη"; Η  ΔΙΚΗ των αρχαίων Ελλήνων περιμένει. Και είναι αφάνταστα έξαλλη,πιστέψτε με.

  

5-8-2010

        

Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ (διάβαζε χείριστα κομματικά λαμόγια), απειλούν πως θα βυθίσουν την Ελλάδα στο σκοτάδι,αν η κυβέρνηση τολμήσει να πουλήσει την (από συστάσεώς της) αμαρτωλή ΔΕΗ .΄Ακουσα  αυτούς τους τσαμπουκάδες και θυμήθηκα το προχτεσινό συναπάντημα.Αλλά πρώτα, να διευκρινίσω:

Κάτι χρόνια πριν,είχα έναν τρομερά αδιάφορο μαθητή σε κάποιο Λύκειο της Αθήνας.Πήρε με το ζόρι απολυτήριο κι αυτό με τα παρακάλια του πατέρα του,που κλαιγότανε πως ήταν ένας φτωχός τεχνικός στη ΔΕΗ και περίμενε πώς και πώς να τελειώσει το σχολείο ο ρεμπεσκές ο γιος του,για να πάει να φέρει κι αυτός κανένα μεροκάματο στη φαμελιά. Παρακάλεσα κι εγώ τους άλλους συναδέλφους -φτωχαδάκι, μεγάλη οικογένεια,αμαρτία είναι να τον κρατάμε-το πήρε τελικά το χαρτί. Στην ουσία τώρα.

Τις προάλλες,  ένας φίλος χρειάστηκε να βάλει στο σπίτι του τριφασικό ρεύμα.Αν και  η ΔΕΗ του απάντησε μετά έναν ολόκληρο χρόνο και του ζητούσε τρελά λεφτά για μια δουλειά της πλάκας, έκανε γαργάρα και την καθυστέρηση και το φέσι (ας έκανε κι αλλιώς,μονοπώλιο βλέπετε) και τους καλεί.Θα του στέλνανε έναν ιδιώτη εργολάβο (σ΄αυτόν πήγαιναν πάνω από τα μισά λεφτά που του ζητούσαν), να κάνει την εγκατάσταση.

Δούλευε το φιλαράκι και με παρακάλεσε να πάω να τους ανοίξω.Φτάνω την καθορισμένη ώρα,μετά από κανα δίωρο αναμονής,  μού έρχονται δύο,κοιτάζω και ποιοι λέτε ήταν; Ο Δεητζής που λέγαμε και ο γιος του -μαθητή μου. Χαιρετούρες το παιδί και "...΄άγιε δάσκαλε,δεν ξεχνάμε το καλό που μας έκανες", μετά στην κουβέντα μαθαίνω πως  ο πατέρας ήταν συνταξιούχος στα 55του και το γιο με το απολυτήριο-χάρισμα, τον είχε βολέψει εργολάβο στη ΔΕΗ.

Ο συνταξιούχος  της λαμόγιας επιχείρησης στο μεταξύ,όσο σκάλιζε τα καλώδια, να βλαστημάει θεούς και δαίμονες:"Ο Γιωργάκης, το κωλόπαιδο το Αμερκανάκι που μας έκοψε τις συντάξεις,που μας τίναξε στον αέρα", ο πήξε, ό δείξε,τέτοια.

-Για να μιλάει έτσι, λέω μέσα μου,του φουκαρά,κανα 500αρικιο σύνταξη θα του αφήσανε. Κι εκεί που έψαχνα να βρω κάτι να του πω, να τον παρηγορήσω,μου κοψε και τον ρωτάω τί σύνταξη έπαιρνε και του την κόψαν. "3.200",μου λέει και παθαίνω επί τόπου εγκεφαλικό. (Πάντως,αν εσείς δεν πάθατε ακόμα,γιατί μάλλον  δεν καταλάβατε τα νούμερα ,ο τύπος , πενήντα πέντε χρόνων,έπαιρνε τρεις χιλιάδες διακόσια ευρώ, λέμε ,ξυπνάτε. Και απ΄αυτά, του κόψανε κάτι κατοστάρικα).

-Και δε μου λες,ρε,μάστορα,τον ρωτάω.- Καλά και τί σχολή έβγαλες ελόγου σου και παίρνεις τέτοια σύνταξη ; "Τον Αρχιμήδη", μου λέει ( μια παλιά μέση τεχνική σχολή), "τότε με τέτοια πτυχία μπαίναμε στις τεχνικές υπηρεσίες της ΔΕΗ".Δεν έμεινα  άλλο κει πέρα.

-Τραβάτε την πόρτα να κλείσει σαν τελειώσετε, τους λέω,πετάω και ένα ξερό "γεια" και έγινα μπουχός.Μέχρι να κάτσω να πιω καφέ να ηρεμήσω,έριχνα  φάσκελα στα μούτρα μου, το ένα μετά το άλλο.Μια για τα παρακάλια του... φτωχού τεχνίτη της ΔΕΗ τότε,μια για τον αδιάφορο μαθητή μου,που πήρε απολυτήριο από ψυχικό. 

-΄Ορσε, φτωχέ τω πνεύματι,...άγιε, δάσκαλε μη στα χρωστάω.Πάρτα...

                 

                            3-8-2010          

Ο μακαρίτης πια και πολύ κακός (αδίστακτος) δημοσιογράφος Νίκος Κακαουνάκης,  δεν έχανε ευκαιρία να επαναλαμβάνει τη φράση "ο καλύτερος δημοσιογράφος έχει σκοτώσει  τη μάνα του".Tην ίδια άποψη έχουν κατά καιρούς εκφράσει και άλλοι ("φτασμένοι")δημοσιογράφοι. Πιστεύουμε κι εμείς πως είναι αλήθεια. Το έχουμε, άλλωστε,  επανειλημμένα επισημάνει κι απο δω.

Εξαρτημένοι οικονομικά από αφεντικά και με την καρέκλα τους να τρίζει στην παραμικρή στραβή μετα-κίνηση, διαμορφώνουν εκ των πραγμάτων ένα χαρακτήρα έμπλεο από κάθε μορφής μικρότητα.(Η εργασιακή ανασφάλεια κατά τους ειδικούς, επηρεάζει καταλυτικά την προσωπικότητα του ατόμου και συντελεί αποφασιστικά στη συσσώρευση αρνητικώνσυναισθημάτων και συμπεριφορών).

΄Ενας καθεστωτικός δημοσιογράφος (όπως και κάθε μισθωτός) είναι αναγκασμένος  να δίνει καθημερινά εξετάσεις στον εργοδότη του και να αποδεικνύει πως είναι το πιο καλό (υπάκουο) και απαραίτητο παιδί της επιχείρησης. Σε αυτό πάνω το συνεχές και ανηλεές πάλεμα, τα "δίνει όλα".΄Οποιος φαίνεται να απειλεί πραγματικά ή φαντασιακά το "ψωμί" του,γίνεται στόχος αμείλικτης εξόντωσης από το όποιο "βήμα" διαθέτει και με όποια "κατινιά" μπορεί.

 Κάναμε αυτή την εισαγωγή ,με αφορμή τα όσα έγραψαν και είπαν  τις τελευταίες ημέρες για το δολοφονημένο από τη ΣΕΧΤΑ Σωκράτη Γκιόλα , οι διάφοροι συνάδελφοί του.  

Το "΄Οσκαρ" πάντως αθλιότητας και αλητείας για τη δημοσιογραφική διαχείριση του εν λόγω θέματος, εμείς τουλάχιστον το απονέμουμε στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και ειδικά στους  δημοσιογράφους της Τάσο Κωστόπουλο, Δημήτρη Τρίμη,΄Αντα Ψαρρά, Δημήτρη Ψαρρά,που υπογράφουν, ως φορείς, τα δημοσιεύματα της στήλης ΙΟΣ. Παλιότερα, έχουμε αναφερθεί εκτενώς σε αυτή την ομάδα των συγκεκριμένων δημοσιογράφων, οι οποίοι, προσποιούμενοι αριστερή-αντιεξουσιαστική ιδεολογία, όντας μισθοσυντήρητοι υπάλληλοι σε ιδιωτική επιχείρηση, γράφουν (κατά παραγγελία φυσικά) απευθυνόμενοι σε συγκεκριμένη κατηγορία αναγνωστών-πελατών  της εφημερίδας,που αρέσκεται σε τέτοιου είδους δημοσιεύματα. Οι κατευθυνόμενοι αυτοί δημοσιογράφοι,όπως έχουμε καταγείλει,δε διστάζουν ακόμα και ιστορικές αλήθειες να διαστρεβλώσουν ή και πηγές να χαλκεύουν και ιστορικά στοιχεία να παραποιούν, για να "ράβουν" δημοσιεύματα  στα μέτρα του κουστουμιού που φορούν  οι αναγνώστες- πελάτες τους.

Αυτοί, λοιπόν, οι κύριοι στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (1 Αυγούστου 2010), ανακάλυψαν ξαφνικά στην στήλη τους ΙΟΣ πως ο Σωκράτης Γκιόλας ήταν ο χειρότερος των δημοσιογράφων και το σύνολο των ελληνικών μπλογ κ είναι ελεεινά σκουπίδια.Σε όλο το κείμενο διακρίνει κανείς φανερά αιχμές και υπονοούμενα  πως ο δολοφονημένος δημοσιογράφος το πήγαινε "φιρί φιρί" τελικά και γι΄αυτό έφαγε το κεφάλι του. Μάλιστα, όχι μόνο επιχαίρουν γι΄αυτό, αλλά επισημαίνουν πως ήρθε η ώρα   να ξε-καθαριστεί  η κόπρος του Αυγεία στο χώρο της μπλογκόσφαιρας και απαιτούν  εδώ και τώρα να συμμορφωθούν οι μπλόγκερ με τη... δημοσιογραφική δεοντολογία (Με τη σύναρση και της ΣΕΧΤΑΣ άραγε; Αυτό,αποφεύγουν να μας το πουν στα ίσια οι πληρωμένοι "στυλοί" της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ). Αλλά,ποιου είδους δεοντολογία ακριβώς να ακολουθήσουν οι μπλόγκερ, δε μας λένε οι "καλοί κάγαθοί" δημοσιογράφοι. Προφανώς εννοούν τη..δική τους.

΄Ετσι, με τούτα και με τ΄άλλα τους,  στο κατάπτυστο κείμενό τους, οι (όντως σε πολλά) ...αμαρτωλοί δημοσιογράφοι Μάκης Τριανταφυλλόπουλος  και ο μαθητής του Σωκράτης Γκιόλας, με τις "αποκαλυπτικές τους έρευνες"  που ανασύρονται από τα "λαγούμια της νέας ενημέρωσης" (sic), "αποδεικνύονται" τα μαύρα πρόβατα της κίτρινης  ελληνικής δημοσιογραφίας. Βεβαίως, πουθενά στο κείμενο,πέρα από την παλιά ΑΥΡΙΑΝΗ του Κουρή,δεν υπάρχει ίχνος αναφοράς και κατάκρισης στις κουτσομπολίστικες πορνοφυλλάδες,τα ταμπλόιντ ,τα έντυπα των αθλητικών "Ταλιμπάν" ,στις δίκιλες κυριακάτικες εκδόσεις των...σιντιών, που το δικό τους σκουπιδαριό,συγκρινόμενο με εκείνο των Τριανταφυλλόπουλου-Γκιόλα,είναι σχέτη μπόχα και των τελευταίων, τουλάχιστον βρωμάει απλώς...πατσουλί.

Ο "σκουπιδιάρης" Γκιόλας φταίει για όλα, επομένως, αποφασίζει  ο δημοσιογραφικός εισαγγελέας του Ιού και  σςςς(ας μην το σκούζουμε κιόλας) ορθώς εκτελέστηκε ο τύπος. 

Αλλά,γιατί οι Ιοί "παίζουν εν ου παικτοίς" (με πράγματα που δεν παίζει κανείς) τόσο ελεεινά, και ξεδιάντροπα,αλλά και απερίσκεπτα-ανεύθυνα;΄Ηδη στην εισαγωγή αυτού του σημειώματος, το επισημάναμε γενικόλογα.Ας το συγκεκριμενοποιήσουμε κιόλας:

1.Γιατί  οι Τεγόπουλοι ,τα αφεντικά της Ελευθεροτυπίας,  θεωρούσαν ανέκαθεν δημοσιογραφικό "ψαχνό"και ...ιδιοκτησία τους τις δραστηριότητες των οργανώσεων της λεγόμενης"ένοπλης λαϊκής βίας" και για χρόνια είχαν την αποκλειστικότητα δημοσίευσης των προκηρύξεών τους,που εκτίνασσε σε εισπρακτικά  ύψη την εφημερίδα.Οι τελευταίες οργανώσεις, όμως, χάλασαν τη σούπα και μάλιστα η ΣΕΧΤΑ,που ενδιαφέρεται αποκλειστικά για τη γρήγορη δημοτικότητά της επέλεξε την πρώτη σε κυκλοφορία ελληνική εφημερίδα, ΤΑ ΝΕΑ, να στείλει την "ανακοίνωσή" της  και όχι τη φθίνουσα  (ειδικά μετά το θάνατο του Κίτσου Τεγόπουλου και την αποχώρηση του Σεραφείμ Φυντανίδη) ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Η εντολή της "οικογένειας" Τεγόπουλου στους ΙΟΥΣ, φαίνεται πως είναι: Να ξανακερδίσουμε τη χαμένη πια στην εφημερίδα μας εμπιστοσύνη των "ένοπλων ομάδων λαϊκής βίας". Καλύψτε...καλυμμένα τη δράση τους.

2.Γιατί, όπως προαναφέραμε, η πλειοψηφία των αναγνωστών- πελατών της συγκεκριμένης εφημερίδας είναι άτομα τα οποία αυτοχαρακτηρίζονται αναρχικοί, αντιεξουσιαστές, αριστεριστές ή άτομα με τρικυμία εν τω κρανίω γενικότερα. Αυτούς πρωτίστως βιάστηκαν να ντοπάρουν  με το δημοσίευμά τους οι Κωστόπολοι-Τρίμηδες και Σια, μόλις λίγες ημέρες μετά  τη δολοφονία Γκιόλα.Το στερητικά σύνδρομα, ως γνωστόν, έχουν παρενέργειες.Και για την εφημερίδα, μια τέτοια παρενέργεια, σημαίνει απώλεια κάμποσων χιλιάδων φύλλων.

3.Γιατί η σύγχρονη ελεύθερη δημοσιογραφία,που γεννιέται   μέσα από τα σάιτ και τα μπλογκ, όσο τουλάχιστον αυτά είναι απαλλαγμένα  από οικονομικές αγκυλώσεις, φαίνεται πως πολύ γρήγορα θα εκτοπίσει την παραδοσιακή,καθεστωτική και εξαρτημένη πληροφόρηση των ΜΜΕ. Οι ενεργοί πια πολίτες-αναγνώστες των νέων μορφών πληροφόρησης (και όχι μόνο των ειδήσεων), έχουν στη διάθεσή τους έναν απέραντο πλουραλισμό .Οι ίδιοι,ανάλογα με το ιδεολογικό,μορφωτικό κ.λπ μπακράουντ τους, διαλέγουν εκείνα τα μέσα ενημέρωσης, ψυχαγωγίας, επικοινωνίας, που τους εκφράζουν.Η αποκλειστική είδηση,η οποία περνάει σήμερα μέσα από τα φίλτρα της εξουσίας (πολιτικής,οικονομικής, συμφερόντων (οικονομικο-"ιδεολογικών") διεθνών πρακτορείων ειδήσεων, κ.α), πνέει τα λοίσθια στις ημέρες μας.Πολύ σύντομα οι Χατζηνικολάου,οι Πρετεντέρηδες,οι Κωστόπολοι θα είναι εντελώς άχρηστοι (μουσειακό είδος) και θα αναγκαστούν (όσοι τουλάχιστον δεν μπόρεσαν να θησαυρίσουν από τη χρυσή εποχή του "τύπου"), να μπουν στη ουρά των α(ν)έργων. Αυτό  είναι ό τι χειρότερο για έναν καθεστωτικό δημοσιογράφο, που είχε μάθει να ζει και μάλιστα τρυφηλώς από την  αεριτζίδικη...εργασία του.

4.Γιατί οι Ιοί και όχι μόνο οι συγκεκριμένοι, ζήλεψαν (φθόνησαν) την επισκεψιμότητα του σάιτ του Γκιόλα και την ακροαματικότητα των εκπομπών του Τριανταφυλλόπουλου και... ουκ εά τούτους καθεύδειν το του Μάκη τρόπαιο.

Από κοντά, αυτές τις μέρες ,το πτώμα του Γκιόλα σκύλεψαν και κάμποσοι άλλοι αστέρες της δημοσιογραφίας ,όπως η φοβερή και τρομερή γκόμενα...δημοσιογράφος Ρίκα Βαγιάννη ( γράφει σχόλια-καταπέλτη κατά των σκουπιδιών του "troktiko" (ναι,ναι,καλά θυμηθήκατε. Αυτά τα λέει η Ρίκα,η φετινή παρουσιάστρ...α του απόπατου που ακούει στο όνομα Γιουροβίζιον και φυσικά πού να ντραπεί η άθλια. (Την έχουν και ως...βιβλιογαρφία στο κείμενό τους οι Ιοί). Ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος,ο  Γ Παπαχρίστου,οΓκ. Καπλάνι,για να περιοριστούμε σε αυτούς, ασελγούν επίσης πάνω στο πτώμα του Γκιόλα με μοναδικό άλλοθι το γεγονός πως οι αφεντιές τους δεν... αυριανίζουν εντελώς "αυριανικά" και αφήνουν να εννοηθεί πως τούτοι κάνουν σοβαρή δημοσιογραφία και δεν είναι Γκιόλιδες (πω πω,τι λένε τα άτομα!)

"Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα" σα να λέμε.

 Αλλά,παλιόμουτρα,

ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ ΕΧΕΤΕ.Μπορείτε τη "μάζα" να τη γελάτε, αλλά τον πολίτη δεν μπορείτε να τον εξαπατήσετε πια.

Τελειώσανε τα ψέματα.Τα "κεφάλια μέσα" τώρα.

                         

  

                                        17-7-2010 

  

 Επιστολή του Νίκου Μαζιώτη δημοσιεύει σήμερα (17-7-2010) η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Αυτό που καταγγέλει ο αποστολέας δεν είναι ούτε περίεργο ούτε πρωτοφανές. Το έχουμε ξαναγράψει πως υπάρχουν "μέτρα και σταθμά" στη μεταχείριση-αντιμετώπιση των κρατουμένων ,ειδικά των λεγόμενων "πολιτικών". Περίεργο, λοιπόν, δεν είναι, για το δικό μας αναχρονιστικό σωφρονιστικό σύστημα και το δικαιϊκό μας πολιτισμό γενικότερα. Aλλά είναι εντελώς ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟ να μην αφήνουν έναν πατέρα να δει την έγκυο μητέρα-γυναίκα του ,που θα φέρει στον κόσμο το παιδί τους.

              ΑΙΣΧΟΣ, ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΙΣΧΟΣ!

                     Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ του Ν.ΜΑΖΙΩΤΗ

 

 

"Η αντιμετώπιση που επιφυλάσσει το κράτος απέναντι στους αιχμαλώτους επαναστάτες και πολιτικούς εχθρούς του είναι δεδομένη.

Εκδικητικότητα, σαδισμός, φυσική και ψυχολογική βία, ασέβεια στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αδιαφορία για την υγεία, τη σωματική ακεραιότητα, την ίδια την ανθρώπινη ζωή.

Γιατί η ασφάλεια του κράτους και του καθεστώτος, η στέρηση της ελευθερίας είναι πάνω απ' όλα, πάνω απ' την ίδια τη ζωή και τα «ανθρώπινα δικαιώματα».

Για τους αξιωματούχους του κράτους, την πολιτική και οικονομική ελίτ και τους πλούσιους, τα «ανθρώπινα δικαιώματα» δεν αφορούν παρά μόνο τους ίδιους και τους ταξικά όμοιούς τους.

Δεν αφορούν τον λαό, τους φτωχούς, τους εξαθλιωμένους, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους απόμαχους της δουλειάς, τους μετανάστες, αυτούς που ψάχνουν στα σκουπίδια των λαϊκών αγορών για να φάνε.

Δεν αφορούν ούτε τους φυλακισμένους -κοινωνικούς κρατούμενους, των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία προέρχεται από τα φτωχά λαϊκά στρώματα και των οποίων η ζωή για το σύστημα δεν αξίζει απολύτως τίποτα.

Και δεν αφορούν φυσικά ούτε τους επαναστάτες και πολιτικούς κρατούμενους, για τους οποίους το σύστημα επιδιώκει ανέκαθεν τη φυσική και ηθική εκμηδένιση.

Μέσα σ' αυτά τα πλαίσια, η συντρόφισσα-συναγωνίστριά μου Ρούπα Παναγιώτα και εγώ, οι οποίοι είμαστε μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, στερούμαστε το δικαίωμα του επισκεπτηρίου χάρη στην εισαγγελέα των φυλακών Κορυδαλλού, η οποία απορρίπτει για «λόγους ασφαλείας» τη μεταγωγή μου στο μαιευτήριο «Αλεξάνδρα» για να επισκεφθώ τη συντρόφισσά μου η οποία θα φέρει στον κόσμο το γιο μας, τον νεαρότερο πολιτικό κρατούμενο της ελληνικής «δημοκρατίας».

Επίσης απορρίπτει για τους ίδιους «λόγους ασφαλείας» την αίτησή μου να μεταβώ για επισκεπτήριο στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, γιατί η συντρόφισσά μου αδυνατεί λόγω βεβαρημένης κατάστασης να μεταβεί αυτή για επισκεπτήριο στις ανδρικές φυλακές έτσι όπως υποτίθεται συνηθίζεται μέχρι τώρα.

Απαιτώντας, λοιπόν, τα «αυτονόητα» ως σύντροφος και ως πατέρας να επισκέπτομαι τη συντρόφισσα-συναγωνίστριά μου και το γιο μας, κατεβαίνω σε απεργία πείνας από 15 Ιουλίου για να ικανοποιηθούν τα εξής δύο αιτήματά μου:

1. Να μεταβώ για επισκεπτήριο στο μαιευτήριο «Αλεξάνδρα» στις 25 Ιουλίου έτσι ώστε να δω τη συντρόφισσά μου Ρούπα Παναγιώτα και το γιο μας, καθ' όσον έχει προγραμματιστεί τοκετός με καισαρική στις 24 Ιουλίου και θα παραμείνει εκεί για νοσηλεία για κάποιες μέρες και

2. Να μεταβαίνω εγώ για επισκεπτήριο στις γυναικείες φυλακές τον πρώτο καιρό μετά τον τοκετό λόγω της αναπόφευκτης αδυναμίας της συντρόφισσάς μου και του γιου μας να μετακινηθούν.

Οσο και αν πιστεύουν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί ότι φυλακίζοντάς μας θα ξεμπερδέψουν πολιτικά με εμάς, κάνουν λάθος. Είτε έξω είτε μέσα από τις φυλακές ο αγώνας για εμάς είναι ζήτημα τιμής και αξιοπρέπειας, θα συνεχιστεί.

Ο επαναστατικός αγώνας συνεχίζεται.

 __________________________________________________________ 

  "ΓΙΩΡΓΟΣ:Πετύχαμε το ακατόρθωτο, είμαστε χώρα άξια εμπιστοσύνης" (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ,17-7-2010).

Καλά, έπαθε τίποτα ο πρωθυπουργός και λέει αυτά τα παρανοϊκά; Τουλάχιστον, ακόμα και οι αντίπαλοί του δεν μπορούν να τον κατηγορήσουν για έλλειψη σοβαρότητας. Εδώ, γιατί αποφάσισε να ο ίδιος να κάνει "χαρακίρι", λέγοντας αυτά τα κουφά;  

________________________________________________________________________________________________

"...Η κοινοβουλευτική χούντα των "σοσιαλιστών" βουλευτών ,που απέδειξαν πια περίτρανα ότι η υπέρτατη αξία γι αυτούς είναι να διατηρήσουν το "βουλευτιλίκι"...δε δίστασε να περάσει και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο,που γκρεμίζει και άλλες θεμελιακές και κοινωνικές κατακτήσεις..."(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ,17-7-2020).

Λέγαμε χτες για το...σοβαρό πολιτικό αναλυτή της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ Ι.Κ Πρετεντέρη. Σήμερα, να πούμε λίγα και για τον επίσης...σοβαρότατο πολιτικό αναλυτή κύριο Τάκη Φωτόπουλο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, που λέει αυτά τα θεόκουφα πιο πάνω.Η "χούντα", λοιπόν, των πασόκων, όντως πέρασε το νομοσχέδιο που γκρεμίζει θεμελιακές κοινωνικές κατακτήσεις.Αλλά εσείς, κύριε Τάκη μας,έχετε  κάποια άλλη λύση,για να μην γκρεμιστούν αυτές οι κατακτήσεις και δεν τη λέτε; ΄Η όλα αυτά που γράφετε είναι φούμαρα και εξυπηρετούν συγκεκριμένο στόχο (και λέμε παρακάτω ποιον).΄Η μήπως προτείνετε να μην είχε ψηφιστεί το ασφαλιστικό ,που σημαίνει αυτόματα πως η τρόικα,που το επέβαλε, θα σταματούσε τη δανειοδότηση εν ριπή οφθαλμού ,όπερ σημαίνει ότι εν ριπή επίσης οφθαλμού θα είχε σταματήσει το γεροντάκι στην Ανδρίτσαινα να παίρνει έστω κι αυτό το ψιχίο που του πετάει  ο ΟΓΑ για τα χάπια του, ο μισθωτός να μην παίρνει τον κουτσουρεμένο μισθό του και ούτω καθ΄εξής; Αυτό να κάνανε; Αν όχι, ρωτάμε (ρητορικά): ΄Εχετε άλλη πρόταση; Και μη μας πείτε αυτά που λέει και η Αλέκα, να τα πάρουμε, δηλαδή, εδώ και τώρα από την... πλουτοκρατία ή να πλημμυρίσουμε τις ξένες αγορές με πορτοκάλια και ελαιόλαδο, να εξάγουμε επίσης  Ελληνάρες λατίνους εραστές και τέτοια. Μη, σας παρακαλώ ,με αυτές τις ζέστες, μου λέτε τέτοια, και   τρελαθώ εντελώς ,κύριε πωγωνοτρόφε μας. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ .ΕΧΕΤΕ;

Λέμε πάλι, μέχρι να το κουράσουμε εντελώς, το εξής: Οι εφημερίδες έχουν πελάτες, χωρισμένους σε κατηγορίες (αριστεροί, διεξιοί, ακροδεξιοί,σεξιστές,ποδοσφαιρόφιλοι και πάει λέοντας),Φαντάσου, λοιπόν, να αγόραζε ο τρελαμένος Ολυμπιακάκιας το ΦΩΣ (υπάρχει, άραγε, ακόμα;) και να διάβαζε διθυράμβους για την ομάδα των Βάζελων. Εγκεφαλικό θα πάθαινε.

 Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ έχει αναγνώστες,κατά κανόνα, από τον ευρύτερο αριστερό χώρο (ΚΚ, "θαμώνες Εξαρχείων",άστεγους ιδεολογικά και τέτοιους).΄Ολους αυτούς πρέπει να τους προσέχει και να τους παρέχει,όπως απαιτεί η παράδοση της εφημερίδας, το κατάλληλο"χόρτο",για να τους φτιάξει.Πελάτες γαρ.

Εν προκειμένω,η κυρία Τεγοπούλου δίνει εντολή στο συγκεκριμένο δημοσιογράφο να γράψει κείμενο με τα γνωστά φληναφήματα, που διαβάσατε για τις "ιδεολογικές" ανάγκες των πελατών,που είπαμε (αυτό που θέλουν να διαβάσουν). Εν ολίγοις,  να γράφει τις παραπάνω "παλικαριές" (άλλος τζάμπας μάγκας κι αυτός), χωρίς να τον δεσμεύει κανείς να απαντάει σε συγκεκριμένα ερωτήματα ή να δημοσιεύει αντίλογο.

 Σε επιχείρηση δουλεύει ο άνθρωπος, μισθό παίρνει, τη δουλειά του κάνει. Τι ψάχνουμε κι εμείς τώρα;

(Και μια παραδοχή-εξήγηση: Λέμε αυτά και εν γνώση μας ρίχνουμε νερό στον πασοκικό μύλο, αλλά, δε γίνεται αλλιώς. Η ιστορική αλήθεια δεν μπορεί να μην είναι πάνω από οποιαδήποτε κομματική αντιπάθεια.Αυτονόητο).

  _______________________________________________________

1.Πιάσανε 6.000 Ελληνάρες με πόρσε και άλλα ακριβά αμάξια (μια πόρσε κοστίζει γύρο στα 130 χιλιάρικα),οι οποίοι ή δεν έκαναν φορολογική δήλωση ή δήλωναν ελάχιστα εισοδήματα και έπαιρναν και διάφορα κοινωνικά επιδόματα! Είναι σίγουρο πως τα "άτομα" θα ξιφουλκούσαν καθημερινά κατά των πολιτικών και των δημοσίων υπαλλήλων, θα ξερνούσαν χολή για τους κλέφτες και τα λαμόγια της δημόσιας ζωής και θα ζητούσαν την "κεφαλήν  επί πίνακι" παντός καταχραστή.

Στο μεταξύ, το 75% των Ελληνάρων που κάνουν δικές τους δουλειές(έμποροι, βιοτέχνες, τεχνίτες,"αγρότες" κ.α) και τούτοι, ή δεν κάνουν φορολογική δήλωση ή δηλώνουν εισοδήματα φτώχειαςΑ. λλά, είναι πρώτοι, βέβαια, στην κριτική και στο ανάθεμα κατά των κλεφτών και όλων εκείνων που γονάτισαν την ελλνική οικονομία.

Εντάξει! Είπαμε, στη χώρα της "φαιδράς πορτοκαλέας"  η υποκρισία ,η αντιφατικότητα, η αφασία, η έλλειψη ακόμα και στοιχειώδους αυτοκριτικής, η ανυπαρξία βασικών αξιών είναι φαινόμενο που έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας. Ειδικά η αυτογνωσία πλήττεται βαριά στην Ελλάδα. Ο Ελληνάρας φαίνεται να αγνοεί την αρχή πως για να κάνεις στον άλλο κριτική, πρέπει εσύ να μην έχεις "χεσμένη τη φωλιά" σου .Αλλιώς, δε δικαιούσαι "δια να ομιλείς". "Των άλλων ιατρός, αυτός έλκεσι βρύων"(να κάνεις το γιατρό στους άλλους, ενώ εσύ είσαι γεμάτος αρρώστιες), δε γίνεται.

Είναι ψιλά γράμματα αυτά για τους συμπατριώτες μας.Πολύ ψιλά, σαν τη μύτη της βελόνας.

Τώρα,επί της άλλης ουσίας.΄Ολοι αυτοί οι κύριοι είναι κοινοί ΚΛΕΦΤΕΣ.Επομένως, πρέπει να τιμωρηθούν και μάλιστα αυστηρά .Πρώτα, όμως, να επιστρέψουν τα κλεμμένα και αν δεν το κάνουν, να γίνουν δημεύσεις περιουσιών και φυλακίσεις.Αν δε υπάρξει και πάλι πέλεκυς να επιπέσει επί την κεφαλήν ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ,μην περιμένει κανείς να συνετιστούν  οι μελλοντικές γενιές των Ελλήνων. Θα γίνουν χειρότεροι και από τους πατεράδες τους.

 

2.Στις "Ματιές" της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, ο Λ.Παπαδόπουλος δημοσιεύει γράμμα του Λ. Παπαμερκουρίου, γραμματέα αντιστασιακών Σύρου,στο οποίο μεταξύ άλλων γράφει:"...Απέτυχε ο Χίτλερ να καταλάβει την Ευρώπη αλλά οι Γερμανοί δεν το βάζουν κάτω. Γι΄ αυτό υποστήριξαν τη συντηρητική Μέρκελ, η οποία όμως τελευταία άρχισε να μη γίνεται πιστευτή.

Η Γερμανία, ας μην ξεχνάμε, είναι αυτή που ενήργησε για να αρχίσει ο πόλεμος κατά της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, ώστε να τη διαλύσουν σε μικρά, αδύναμα κράτη. Απέτυχε ο Χίτλερ αλλά επιτυγχάνουν οι «δημοκράτες» Γερμανοί...".

Μάλιστα.Φταίει, δηλαδή ,το αγέννητο τότε Γερμανόπουλο, γιατί ο παππούς του ήταν ναζί και ξεκοίλιαζε αθώους .Συλλογική ευθύνη, αντάμ παπαντάμ, κύριε Λευτέρη μας, εσύ παιδί της φτώχειας και της αλάνας;Σαν να λέμε πως εσείς,οι κύριοι Παπα-μερκουρίου, Παπα-δόπουλος,προφανώς υιοί ή εγγονοί κάποιου παπά, ευθύνεστε για την παπαδίστιη ιδιότητα της οικογένειάς σας. (Να φέρετε,λοιπόν, κι εσείς τώρα πίσω τα πρόσφορα και τα παγκάρια που κατάκλεψαν (κατά τον ένα ή τον άλλο τρόπο) στο παπαδόσογό σας, αν είναι έτσι, όπως τα λέτε, περί συλλογικής και εθνικής-οικογενειακής- ευθύνης).

Με τέτοια αφελή, ισοπεδωτικά και ανεύθυνα τόσα χρόνια,δάσκαλοι, πολιτικοί, δημοσιογράφοι διαμόρφωσαν τη συνείδηση των νεο-Ελλήνων. Και όχι μόνο στην Ελλάδα.

3.Ο Γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης είπε:" ΄Εχετε δει κανέναν επώνυμο να δικάζεται από τη σωρεία των καταγγελιών; Μόνον εξαιρέσεις στον κανόνα υπάρχουν".

"Γεια στο στόμα" σου,καθεστωτικέ μας κύριε Λέανδρε Ρακιντζή. Για να δούμε τώρα εκεί στο αμαρτωλό μέγαρο του Αρείου Πάγου,που τάχα μου, μετά από αυτή τη δήλωση, οι ένοικοί του θορυβήθηκαν (λες και δεν το ήξεραν) και κάνουν έρευνα, τι λαβράκια θα βγάλουν. Θα καθήσουν συναδέλφους τους στο εδώλιο; Θα πιάσουν, ας πούμε, το συνταξιούχο πια τ. πρόεδρο του Αρείου Πάγου κύριο Κεδίκογλου, το γνωστό λαμόγιο με τα οικόπεδα στη Σύρο ή τον άθλιο Σανιδά, Ζαγοριανό και λοιπούς  επώνυμους διαπλεκόμενους; ΄Οχι ,βέβαια. Θα  τα κάνουν πάλι γαργάρα μετά από λίγο καιρό, εκεί στον ΄Αρειο Πάγο,όπως γίνεται κάθε φορά με ολα τα παρεμφερή θέματα.

4.Οι Τούρκοι βγάζουν λένε το "ΠΙΡΙ ΡΕΪΣ" πάλι στο Αιγαίο στην ελληνική υφαλοκριπίδα ,να ψάξει για πετρέλαιο.

Με αυτά τα τερτίπια στήνονταν οι αγορές εξοπλισμών τόσα χρόνια και έρρεαν οι  πακτωλοί χρημάτων στις ελβετικές τράπεζες στους λογαριασμούς των κλεφτών από τη μια και την άλλη μεριά του Αιγαίου . Εδω και τώρα, λοιπόν, να πάμε στο διεθνές δικαστήριο να καθορίσει εκείνο τα όρια της υφαλοκριπίδας μας και όχι όπως θέλουν οι ΄Ελληνες πολιτικοί. ΄Οπως πήγαν οι Ρουμάνοι και οι Ουκρανοί και διευθέτησαν τη διαφορά τους. (Η δεδικασμένη απόφαση του παραπάνω δικαστηρίου, μας καταδικάζει).

Αν έχουν δίκιο οι Τούρκοι να το βγάλουν το σαπιοκάραβό τους στην υφαλοκριπίδα. Γιατί όχι; Μια ζωή δεν μπορούμε να πορευόμαστε με εθνικούς τσαμπουκάδες, αλά  "Κώστας μας" στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι με τα βέτο του, που μας τα τρίψανε μετά οι  ξένοι στα μούτρα.

Σταματήστε πια τα αντριλίκια και τις τζάμπα μαγκιές.Να τελειώνουμε και με αυτά.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΑΛΟΚΡΙΠΙΔΑ.

6.

 

 

 «Το Κολυμβητήριο του Γουδή είναι μια καλή λύση αφού  δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά χρήματα για να δροσιστείς», λέει ο Βασίλης Πούλιος

 

 

Σιγά που δε θα βάλουν και τα ...σοβαρά ΝΕΑ την τσοντούλα τους και μάλιστα σε "σαλόνι", με αφορμή το καυτό καλοκαίρι και τις "διακοπές στην καρδιά της πόλης", τη...λαχανοφαγία για λαχταριστό ΄κορμί  (15-7-2010) και την "απελπισία μέσα στα ερείπια" για τις πόρνες της Αϊτής (16-7-2010).

Και μη νομίσετε πως είναι η πρώτη φορά που ΤΑ ΝΕΑ βάζουν τσόντες. Λάθος,αν το νομίζετε. Μάλλον δε διαβάζετε ΝΕΑ.΄Πολύ συχνά οι Ψυχάρηδες-Καψήδες φροντίζουν να ικανοποιούν την οφθαλμοπορνεία των αναγνωστών τους. Τι, μόνο η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΝΗ και η ΕΣΠΡΕΣΣΟ  θα έχουν τα πρωτεία;

Εφημερίδα -επιχείριση είναι και ΤΑ ΝΕΑ. Πελάτες ψαρεύουν. Δε θα δώσουν "κλειδαρότρυπα" και στους δικούς τους ματάκηδες;?Λέμε όχι στον πελάτη;

7. Ο έτερος "Καπαδόκης" ειδικός φρουρός που είναι κανονικός συνεργός στη δολοφονία του μικρού Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, είπε στην απολογία του πως δεν έχει καμιά συμμετοχή στο έγκλημα και πως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, για να  αποτρέψει τον Κορκονέα.

Παραμύθια.Αν δεν ήθελε να είναι συνεργός, έπρεπε, όταν ο συνάδελφός του τράβηξε όπλο και σκότωσε στην ψύχρα ένα παιδί,  ως αστυνομικός, να κάνει το αυτονόητο: ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΑΒΕΙ.Κι αυτό θα ήταν το λιγότερο.΄Οχι μόνο δεν το έκανε,αλλά έφυγαν αγκαζέ, αφού σκότωσαν το παλικαράκι ,σαν να είχαν πυροβολήσει σκυλί.

Συνεργός,λοιπόν,απόλυτα ορατός, για εκείνους που δεν έχουν οποιαδήποτα "τσίμπλα στα μάτια".

                                  

Τελευταία ανανέωση ( 05.06.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS