HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2247159
11-9-2010 AΡΧΕΙΟ
14.09.10
                                                                      11-9-2010

  

  

11 Σεπτέμβρη 2001: Η παράνοια του φονταμενταλισμού σκοτώνει 3.000 ανθρώπους στους δίδυμους πύργους των ΗΠΑ με μαρτυρικό θάνατο.

Στη μνήμη των νεκρών συνανθρώπων μας, ας κρατήσουμε σιγή στις γραμμές αυτές.

__________________________________________________________

 

1.Λέγαμε πως εκεί στο συγκρότημα ΔΟΛ ή επί το ορθότερον ΔΟΨ(αντικατάσταση του ονόματος Λαμπράκη με το όνομα (οικογενείας)Ψυχάρη), έχει αρχίσει εδώ και κάποιες εβδομάδες από ΒΗΜΑ και ΝΕΑ, η επιχείρηση “ροκάνισμα καρέκλας” του Γιώργου Παπανδρέου για άγνωστους προς το παρόν λόγους (ειδικούς,το γενικό τον ξέρουμε και είναι το οικονομικό “διάφορο” του συγκροτήματος). Δεν περνάει ημέρα, που να μην υπάρχουν από τους “κοντυλοφόρους” και των δύο εντώπων αιχμές εναντίον του.

Σήμερα στα ΝΕΑ του ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ (11-12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2010), εντοπίσαμε  τις παρακάτω “μαχαιριές” κατά Γιώργου:1. Στον πρωτοσέλιδο τίτλο “Η “επικαιροποιημένη” κυβέρνηση αντιμέτωπη με τις δεσμεύσεις του επικαιροποιημένου Μνημονίου (εμφανής  η ειρωνεία).2.  Νεόκοπος "Λόγω ΔΕΘ,ας θυμηθούμε ένα περυσινό,κρύο ανέκδοτο: λεφτά υπάρχουν! “(τον σφάζει χωρίς “μπαμπάκι” και μάλιστα ...μαχαιροβγάλτης ,ο νούμερο "υψηλά ιστάμενος" στην ιεραρχία της εφημερίδας.3,Ο Παύλςο Τσίμας “΄Ενα βήμα εμπρός,δύο πίσω”.4. Ο (άρρωστος πασόκος) Χρήστος Παπαχρήστου ” καμιά 50αριά έχει ...το μικρό και ευέλικτο σχήμα του Γιώργου”.5. Ο Δημ.Μητρόπουλος “Θυμίζουν ΄Οργουελ” (λάβρος κατά ολόκληρης της κυβέρνησης).6. Ο “καινούριος” Γιώργος Λακόπουλος “Μικρό και ευέλικτο κυβερντικό σχήμα ίσως η μεγαλύτερη ΜΠΑΡΟΥΦΑ (τα κεφαλαία δικά μας).Φτάνουν.Και τώρα,"εξηγούμαστε" γι αυτά που θα πούμε στη συνέχεια:

Το Γιώργο Παπανδρέου τον θεωρούμε στυλοβάτη του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ανέκαθεν και έχει σοβαρή ευθύνη για το σημερινό κατάντημα της χώρας. Του χρεώνουμε επίσης και το χειρότερο (εγκληματικό) λάθος του. Αντί, με το που έγινε πρωθυπουργός, να προχωρήσει σε μια δημοκρατική “επανάσταση”,να κάνει δηλαδή αναδιαπραγμάτευση του χρέους και να επιστρέψει στη δραχμή,υποτιμώντας το νόμισμα κατά 35 με 40% ,προχώρησε στη λύση που του υπέδειξαν στις Βρυξέλλες:Δάνεια με υψηλά επιτόκια,για να μη γίνουν κουρελόχαρτα τα ελληνικά χρεόγραφα των τραπεζών και της αγοράς που μας δανείζουν.ΛΑΘΟΣ μέγα. Η λύση ήταν αυτή που είπαμε.΄Ολα τα άλλα δεν είναι απλά ημι-λύσεις, είναι μετατώπιση του προβλήματος στις πλάτες του κόσμου και των νέων γενεών των Ελλήνων. Εκείνες θα κληθούν να πληρώσουν το μεγάλο “μάρμαρο” της σημερινής αφρόνου πολιτικής.

Ανεξάρτητα όμως απ΄όλα αυτά, είμαστε υποχρεωμένοι (ως σεβόμενοι την ιδιότητα του ενεργού και υπεύθυνου ΠΟΛΙΤΗ),να μη “ροκανίζουμε” για λόγους εντυπώσεων και εξυπνακισμού το έργο,που έστω και στραβά κάνει ο Γιώργος Παπαανδρέου.Του αναγνωρίζουμε καλές προθέσεις, έστω και αν αυτές δε φτάνουν.΄Αλλο όμως το ένα και άλλο το άλλο.Σε αυτή τη συγκυρία, θα ήταν πραγματικό “χαρακίρι” για τη χώρα,να βγαίνεις και να κάνεις αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση (μικροκομματικά οφέλη) και μάλιστα, όταν κουβαλάς και “θεσμικό" βάρος”(όρα Σαμαρά,Αλέκα και λοιπούς πολιτικάντηδες). Εμείς, επειδή (πανευτυχώς) δεν είμαστε ούτε πολιτικοί ούτε πολιτικάντηδες, επιλέξαμε να ακολουθήσουμε το δρόμο της υπεύθυνης ενημέρωσης-πληροφορίας και κριτικής .Αλλιώς,αν για τη θήρευση εντυπώσεων καταφεύγαμε σε αντικυβερνητικές κραυγές για να μαζέψουμε... αντιστασιακά μετάλλια,θα είμαστε χειρότεροι κι απ΄αυτούς που επικρίνουμε, ως τέτοιους. Αυτή, λοιπό,ν είναι η θέση μας για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό συγκεκριμένα.Τώρα.

Το συγκρότημα ΛΑΜΠΡΑΚΗ (και όχι μόνο επί εποχής Χρήστου), με τα έντυπά του έχει παράδοση στο  να ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις ανάλογα με τα συμφέροντά του. Και δεν ήταν μόνο ο Λαμπράκης, βέβαια.΄Ολοι αυτοί οι επιχειρηματίες των ΜΜΕ,ένα θεό μόνο έχουν:Το Μαμωνά! Ούτε ιδεολογία,ούτε αξιοπρέπεια (τσίπα),τίποτα από όσα έχει (και σεμνύνεται) ο μέσος άνθρωπος. (Να θυμηθούμε τον Π.Κόκκα της “Ελευθερίας” τους Κουρήδες με την “Αυριανή” και να μείνουμε εδώ.

Μόνο που όλα αυτά τα παιχίδια,πάντα τα πλήρωνε και μάλιστα πολύ ακριβά η χώρα,εμείς δηλαδή. Σήμερα, μάλιστα, τα πράγματα είναι ακόμα πιο επικίνδυνα λόγω του οικονομικού “ενταφιασμού” της χώρας. Γι΄αυτό επισημάναμε και αποκαλύπτουμε τα πονηρά παιχνίδια εκεί στη Δημητρακοπούλου,Γι αυτό,θέλουμε και πρέπει να μάθουμε πού το πάνε οι “Ψυχάρηδες” στο ΔΟΛ. Θα τολμήσουν να παίξουν “εν ου παικτοίς”; Είναι ικανοί. Είπαμε, το Μαμωνά λατρεύουν,είναι αδίστακτοι.

 

2. Επαναδιαπραγμάτευση του...Μνημονίου θέλουν κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ.

΄Η εντυπώσεις αγρεύουν ή είνα εντελώς ορνίθια οι άνθρωποι. Πήραν τις τζίφρες στην τρόικα και θα δώσουν πίσω “κεκτημένα”; Ντιπ ανιστόρητα τα άτομα.

Εμ,τέτοια “ούφο” κυβερνούσαν τόσα χρόνια και αναρωτιέστε, γιατί έφτασε η χώρα κάτω από τον πάτο.

ΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ,ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, Πασοκοκύριοι.Τα άλλα που λέτε είνα μπαρούφες.

 

3.Ο Ερντογάν θέλει να αλλάξει την Τουρκία με το αυριανό δημοψήφισμα. Ουσιαστικά κρίνεται το μέλλον της χώρας (αλλά και το δικό μας, αφού οι δύο χώρες ,καλώς ή κακώς,είναι σιαμαίες).

΄Ομως,για τέτοια σοβαρά ζητήματα που μπαίνουν στη λίστα, δεν μπορεί να αποφασίσει αμερόληπτα με δημοψήφισμα ο τουρκικός λαός, που επί χρόνια οι στρατοκράτες της ΄Αγκυρας τον κρατούσαν στην αμάθεια,την προκατάληψη ,το φανατισμό και την ανέχεια.Ο Ερντογάν έπρεπε να περάσει με “τσαμπουκά” και “εν μια νυκτί” τα μέτρα και δε θα είχε κόστος. Είναι ξεδοντιασμένος πια ο στρατός. Πάνε εκείνες οι παλιές ένστολες απειλές (και εύκολα πραγματοποιήσιμες) “βουλώστε το ή“ σας κατεβάζουμε τα τανκς”.

Τώρα, μακάρι να του βγει του Ερντογάν ΝΑΙ το δημοψήφισμα. Είπαμε,καλό για εκείνους ,κάλλιστο για μας.

ΥΓ.΄Εχουμε κι άλλα κειμενάκια για αργότερα,αν προφτάσουμε να τα ανεβάσουμε.

 

 

  

  

                                     10-9-2010 

  

Ο δικτάτορας της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο δολοφόνσε στις 3 Σεπτέμβρη 2010 και τον μπλόγκερ Όλεγκ Μπεμπένιν,που ήταν ένας από τους ιδρυτές της οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Χάρτη 97, στην πρωτεύουσα Μινσκ. Ο Μπεμπένιν δεν είναι φυσικά ο πρώτος. ΄Οπως και στη Ρωσία του άλλου δικτάτορα Πούτιν (στενός φίλος του Λουκασένκο) και στη Λευκορωσία πολλοί δημοσιογράφοι,μπλόγκερ,πολιτικοί, ακτιβιστές κ.α έχουν δολοφονηθεί τα τελευταία χρόνια. Οι ΗΠΑ αποκαλούν τον Λουκασένκο “τελευταίο δικτάτορα της Ευρώπης”. (Μόνο που οι ΗΠΑ,ως συνήθως ,χαρακτηρίζουν κάποιον δικτάτορα ανάλογα με τα συμφέροντά τους. Ο Πούτιν για παράδειγμα ,με τον οποίον οι αμερικανοί πρόεδροι χαριεντίζονται και ανταλλάσσουν επισκέψεις,είναι χειρότερος δικτάτορας από τον Λουκασένκο. Δε συμφέρει, όμως, την υπερδύναμη σε αυτή τη φάση να “αναμετρηθεί” με τη Ρωσία του δικτάτορα Πούτιν ).

Ο αδίστακτος,λοιπόν, αυτός δολοφόνος που κυβερνά επί χρόνια τη Λευκορωσία,όταν δολοφονεί κάποιον, ισχυρίζεται ή ότι ο δολοφονηθείς αυτοκτόνησε ή πως ήταν μπλεγμένος σε άλλες “ιστορίες” (προσωπικές διαφορές), τα γνωστά, δηλαδή, που λένε όλες οι εξουσίες σε αυτές τις περιπτώσεις και όχι μόνο ο Λευκορώσος. Εχω μια προσωπική εμπειρία από το “βίο και την πολιτεία” αυτού του κτήνους και την παραθέτω:

Το 2004-2005 ήμουνα αποσπασμένος στο Κίεβο. Εκείνη την εποχή είχε ξεσπάσει στην Ουκρανία η περίφημη “πορτοκαλί επανάσταση" του  Βικτορ Γιούσενκο,ο οποίος υποσχόταν τότε πως όχι μόνο θα πέταγε στα “σκουπίδια” το ρωσόφιλο πρόεδρο Γιαννουκόβιτς, αλλά και πως θα άλλαζε εντελώς το “πρόσωπο” της Ουκρανίας. (Τελικά,6 χρόνια μετά και αφού ο “επαναστάτης” πρόεδος τα έκανε στην κυριολεξία "θάλασσα",ο μεν ρωσσόφιλος Γιανουκόβιτς  ξαναπήρε την εξουσία,η δε Ουκρανία συνεχίζει να δεινοπαθεί μέσα στη χειρότερη οικονομική κρίση που γνώρισε ποτέ η χώρα).

Δίδασκα τότε Ιστορία σε δύο πανεπιστήμια ,το Σεφτσένκο και το Σλαβονικό και είχα γνωρίσει αξιόλογους, πολιτικοποιημένους συναδέλφους και φοιτητές. Μαζί με αυτούς, μήνες ολόκληρους ,νύχτα και ημέρ,α διαδηλώναμε στους δρόμους του Κιέβου ή κατασκηνώναμε στην κεντρική πλατεία Μεϊντάν, με θερμοκρασία 20 και 25 βαθμούς υπό το μηδέν, φωνάζοντας συνθήματα ,μοιράζοντας έντυπο υλικό στον κόσμο, συζητώντας και ονειρευόμενοι να “εξάγουμε” την επανάσταση και σε άλλες χώρες.

Μια ημέρα,ο πιο επαναστατημένος καθηγητής από το Σεφτσένκο με 5-6 φοιτητές, μου αποκαλύπτουν πως μαζί με εκατοντάδες άλλους από το Κίεβο θα ταξιδέψουν στη Λευκορωσία,για να μοιράσουν φυλλάδια και να προπαγανδίσουν την "πορτοκαλί επανάσταση", και μου πρότειναν να πάω κι εγώ.Και θα πήγαινα,αν (για καλή μου τύχη) ο γιος μου, ούτε ενός έτους μωρό τότε, δεν είχε παρουσιάσει υψηλό πυρετό από ίωσ,ήταν μέρες στο κρεβάτι και έπρεπε να μείνω κοντά του.

Πήγαν,λοιπόν,τα “παιδιά” στο Μινσκ,περάσανε 2 μέρες,περάσανε 3, μιλιά η ομάδα,ούτε τηλέφωνο ούτε είδηση καμιά. Κάποια στιγμή μαθαίνουμε από το Γιούσενκο πως ο δικτάτορας Λουκασένκο είχε συλλάβει όλους τους ξένους επισκέπτες-διαδηλωτές στη Λευκορωσία(κάποιες χιλιάδες),τους είχε φυλακίσει σε γήπεδα, στρατώνες, όπου μπορεί κανείς να φανταστεί, υπό άθλιες συνθήκες και τους είχε δικάσει σε έκτατκτα στρατοδικεία και καταδικάσει ΟΛΟΥΣ σε πολύχρονες φυλακίσεις και κάποιους, πιο “ζωηρούς”, σε...ισόβια.

Γίνεται χαμός στην Ουκρανία. Να τρέχουν συγγενείς και φίλοι,να ρωτάνε για την τύχη των δικών τους, να κάνουν διαμαρτυρίες, τα ΜΜΕ, μέσα και έξω από τη χώρα, να μεταδίδουν την είδηση και να κάνουν οι κυβερνήσεις έκκληση να αφεθούν ελεύθεροι οι φυλακισμένοι,αλλά ο δικτάτορας το χαβά του,τους “έγραφε” όλους κανονικά. Θυμάμαι την αγωνία και το κλάμα αυτών των ανθρώπων που είχαν δικούς τους φυλακισμένους .Η κοπελιά,ας πούμε, του φίλου συναδέλφου,που λέγαμε, να σπαράζει στη μέση της πλατείας Μεϊντάν,να τραβάει τα μαλλιά της και κάποια στιγμή την είδα να σκίζει τα μάγουλα με τα νύχια, όταν κάποιος που είχε καταφέρει να δραπετεύσει από το λευκορωσικό κάτεργο,μας ενημέρωσε πως βασάνιζαν τους κρατουμένους και πως ο δικτάτορας ήταν αποφασισμένος να αφήσει τους φυλακισμένους να εκτίσουν τις πολύχρονες φυλακίσεις και άλλα τέτοια τρομερά. Πανικός εκείνες τις ημέρες στην Οκρανία. Δεν μπορείτε να φανταστείτε. 

Λίγες εβδομάδες μετά, ο Γιούσενκο γίνεται πρόεδρος της χώρας και μόλις αναλαμβάνει την εξουσία στέλνει τελεσίγραφο με απειλή πολέμου στο κάθαρμα της Λευκορωσίας και έτσι μόνο κατάφερε να “σπάσε锨τον άθλιο δικτάτορα,ο οποίος άφησε ΟΛΟΥΣ τους κρατουμένους ελεύθερους να γυρίσουν σπίτια τους, γιατί ήξερε πολύ καλά πως τότε ο Γιούσενκο δεν αστειευόταν.

Αυτός,λοιπόν,είναι ο Αλεξάντρ Λουκασένκο, που μαζί με τον κολλητό του Πούτιν ,έχουν επιβάλει μια πραγματική δικτατορία στις χώρες τους, την οποία αποκαλούν "δημοκρτία",επειδή κάποιες χιλιάδες λαού προσέρχονται στις κάλπες και ψηφίζουν,ενώ οι δικτάτορες έχουν ήδη πάρει τη νίκη από τα...αποδυτήρια και μάλιστα με 10-0!

Και μη χειρότερα .

_________________________________________________________

1.Σαν σήμερα,το 1974, ο φιλοβασιλικός δικηγόρος Αλεξ.Λυκουρέζος μήνυσε τη Χούντα για “εσχάτη προδοσία”.

Ο μεγαλοδικηγόρος και τ. βουλευτής της Ν.Δ, όμως, σήμερα λουφάζει.Δεν τολμάει να μηνύσει για “εσχάτη προδοσία” και τον τότε αρχηγό του και πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή που διέπραξε ακόμα χειρότερο έγκλημα από εκείνο της Χούντας:Τίναξε στον αέρα τη χώρα και καταδίκασε γενιές Ελλήνων στη στέρηση και τη δυστυχία. "Κήδεψε" την Ελλάδα με λίγα λόγια.

Αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η τελευταία Χούντα του Καραμανλή με επικεφαλής τον ίδιο και συνεργάτες τον Αλογοσκούφη, τον Παπαθανασίου και άλλα εκλεκτά στελέχη της τότε κυβέρνησης, διέπραξαν έγκλημα “εσχάτης προδοσίας”. Πρέπει,επομένως, να τιμωρηθούν,όπως τότε οι δικτάτορες.

Εμείς, πολύ καιρό τώρα,τους καταγγέλλουμε και ζητάμε την τιμωρία των ενόχων.Η δημοσίευση καταγγελίας, είναι μήνυση.΄Ομως, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, δεν τολμάει να ασκήσει δίωξη.Γιατί,απλά υπάρχει εκεί που είναι για “διακόσμηση” και φυσικά για την είσπραξη του παχυλότατου μισθού του. Ας μη γελιούνται όμως. ΄Ετσι όπως έγιναν και εξελίσσονται τα πράγματα και όχι μόνο στην Ελλάδα, ουδείς είναι στο απυρόβλητο:Υπόδικοι πολιτικοί και δικαστές.

 

2.Δεκάδες εργαζόμενοι (στελέχη) στην εντελώς εξευτελισμένη πλέον ΔΕΚΟ του ΟΣΕ, έπαιρναν μέρχι τώρα μηνιαίες αποδοχές έκαστος, κοντά στις 10 και 15.000 ευρώ!

Τα ονόματά τους τα γνωρίζουν. Πότε θα δικαστούν και αν δεν επιστρέψουν τα κλεμένα, να γίνει δήμευση περιουσιών με φυλακίσεις; Εμείς δε θα κουραστούμε να τους καταγγέλλουμε.

΄Εννοια σας, δε θα ησυχάσετε.Αυτή τη φορά η ατιμωρησία δε θα περάσει.

 

3.Τώρα λένε πως εκείνες οι περίφημες υποκλοπές τηλεφώνων που ανακοίνωσε ο Γ.Κορωνιάς της VODAFON στο Βουλγαράκη το 2005, ήταν..κατασκοπεία γι΄αυτό και ξανανοίγουν τον φάκελο,που είχαν στείλει στο αρχείο.

Δε μας νοιάζει, αν ήταν κατασκοπεία ή όχι. Αν είχαν να κρύψουν πράγματα από άλλους, καλά έκαναν και τους κατασκόπευαν. Κάποιες βρωμιές θέλανε οι αντίπαλοί σας να μάθουν. Επομένως, βγάλτε τα μάτια σας.

'Ομως, θέλουμε να μάθουμε αυτόν τον άτυχο εργαζόμενο στην εταιρεία, το Γιώργο Τσαλικίδη,που τον σκότωσαν και είπαν (μαζί και ο εισαγγελέας Γιάννης Διώτης) πως ...αυτοκτόνησε, ποιοί και γιατί τον σκότωσαν.Αυτό είναι το κυρίαρχο να μας πείτε, τώρα που ξανανοίξατε τον φάκελο.

 

4. Η ΄Ελλη Παππά,γυναίκα του ηρωικού Νίκου Μπελογιάνη, τα έκανε “θάλασσα” στο βιβλίο-απομνημονεύματα (“Μαρτυρίες μιας Διαδρομής”) που έγραψε και άφησε ως διαθήκη στο....Μουσείο Μπενάκη.

Το πρώτο μεγάλο λάθος ήταν πως αυτή, μια σύντροφος Μπελογιάννη,αγωνίστρια και η ίδια, δώρισε σε ένα από τα χειρότερα καθεστωτικά ιδρύματα τις “αναμνήσεις” της, για να τις εκμεταλλευτούν κατάλληλα τα εκεί τσακάλια. Το άλλο επίσης μεγάλο λάθος είναι πως συνεχίζει τη γνωστή πρακτορολογία του ΚΚΕ και κατηγορεί πρόσωπα που αγωνίστηκαν στα “πέτρινα χρόνια” στις τάξεις τις Αριστεράς,πως ήταν...χαφιέδες.

Ντροπή,Ντροπή για μια ΄Ελλη Παππά!

 

 

5.Πριν 2 χρόνια, είχαμε ανεβάσει καταγγελία συνταξιούχου ότι η EUROBANK του είχε αδειάσει από το λογαριασμό του ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη σύνταξη,το επίδομα άδειας και κάποιες άλλες μικροκαταθέσεις που είχε σε εκείνο το λογαριασμό,σύνολο περίπου 2.000 ευρώ, τάχα για χρέη προς την τράπεζα.Τα καθεστωτικά ΜΜΕ,ενώ είχαν ενημερωθεί από το συνταξιούχο και ειδικά ο...πολύς Αυτιάς,που τάχα μου ασχολείται σε εκείνη τη χαζοχαρούμενη εκπομπή του με τέτοια θέματα,το έθαψαν,γιατί οι τράπεζες περνούσαν κρίση και... δεν έπρεπε να δυσφημιστούν.

Λίγο καιρό πριν, δημοσιεύσαμε και νέο γράμμα του συνταξιούχου, που κατήγγειλε πως η δικαιοσύνη (των αμειβομένων με 5 χιλιάρικα ευρώ το μήνα Ελλήνων δικαστών),ανέβαλε τη δίκη για την επιστροφή των χρημάτων για το... 2012 (ίσως, πάλι, για να μη δυσφημιστεί το ευαγές ιδρυμα της EUROBANK).Όμως,η δημοσίευση της τελευταίας καταγγελίας στο HOMO NATURALIS, έγινε αιτία πολλοί μισθωτοί και συνταξιούχοι,που είχαν πάθει τα ίδια από τις τράπεζες (απίστευτα μεγάλος αριθμός) να κατφύγουν στη "Γραμματεία Καταναλωτή",που έδωσε δημοσιότητα στο θέμα και έτσι μόνο συγκινήθηκαν τα ΜΜΕ και ασχολήθηκα,έστω και επιγραμματικά, με αυτό.

Σήμερα, έχουμε μια άλλη καταγγελία πάλι για τράπεζα. Την ΠΕΙΡΑΙΩΣ τούτη τη φορά: Πριν περίπου 3 χρόνια, μισθωτός (έχουμε τα στοιχεία του) έλαβε (με υποθήκη το σπίτι του) στεγαστικό δάνειο 126.000 ευρώ σε ελβετικά φράγκα, γιατί του είπαν τότε στην τράπεζα πως συνέφερε καλύτερα από το ευρώ.Ξαφνικά, λίγο καιρό αργότερα, πληροφορείται πως η δόση του εκτοξεύτηκε στα ύψη,γιατί λέει ...ανατράπηκε η ισοτιμία ευρώ-ελβετικού νομίσματος υπέρ του (καλύτερου) πρώτου.Οπότε, ο άνθρωπος κόλωσε,του ήταν αδύνατον να πληρώνει τέτοια υψηλή δόση και το δάνειο έφτασε να γίνει “κόκινο”.

Σήμερα, του στέλνουν ένα μπουγιουρντί που το λένε πως το δάνειο των 126.000 ευρώ, στα 3 χρόνια μέσα ,έχει φτάσει τα 220.000 ευρώ(!).

Απίστευτο.Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τίποτα σε αυτή τη χώρα πια. Μιλάμε για την αισχρότερη αισχροκέρδεια,που διαπράττει τράπεζα . Δηλαδή,έχουμε καθαρό ΠΟΙΝΙΚΟ αδίκημα,που επισύρει βαριές ποινές.΄Οσα ψιλά γράμματα και  να παρουσίαζε η Πειραιώς σε άλλη πολιτισμένη χώρα ,που υπάρχει και λειτουργεί η δικαιοσύνη, θα της είχαν βάλει λουκέτο, αν τολμούσε να ισχυριστεί πως παίρνει ένας 126.000 ευρώ δάνειο πριν 3 χρόνια και σήμερα χρωστάει 220 χιλάρικα!

Αλλά,είμαστε στην Ελλάδα,που ούτε πολιτισμένη χώρα είναι ,ούτε καμιά δικαιοσύνη λειτουργεί.

Ακούει κανένας εισαγγελέας εδώ; Είπαμε πριν, η δημοσίευση μιας καταγγελίας ισοδυναμεί με μήνυση. Το γνωρίζουν αυτό οι δικαστές. Ξέρουμε πως πολλοί απ΄αυτούς μας διαβάζουν (καλά κάνουν).Για να δούμε θα συγκινηθεί κανένας τους;

6.΄Αλλη καταγγελία μας στέλνουν:

Χτές,9-9-2010, στη λεωφόρο Αρτάκης-Χαλκίδας, περίπου στις 7 παρά τέταρτο το απόγευμα, ένα αυτοκίνητο με πειραγμένες τις εξατμίσεις,χοντρά λάστιχα, φορτωμένο προφυλακτήρες, αξεσουάρ και λοιπά, προσπερνά με επικίνδυνους ελιγμούς τα προπορευόμενα αυτοκίνητα,πότε απο δεξιά(!) πότε από αριστερά. Ο καταγγέλων,αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο και καλεί το 100. Χτυπάει καμιά 15αριά φορές στο κέντρο ΄Αμεσης Δράσης (ή πώς αλλιώς το λένε τώρα) της Χαλκίδας, δεν το σηκώνει κανένας. Ξαναπαίρνει,κάποιος εδέησε να απαντήσει.Το και το τους λέει,κινδυνεύει κόσμος, σταματήστε το, τάδε μάρκα αυτοκινήτου, χρώμα,τάδε αριθμός ,ΟΛΑ. Είναι μεθυσμένος ή χαπακωμένος. Οκ. λένε, θα τον βρούμε.

Στο μεταξύ,για να μην εξαφανιστεί,τον παίρνει απο πίσω.Στου “Βασιλόπουλου”, πάει να προσπεράσει ο αλήτης μια οδηγό-κοπέλα ,φοβήθηκε εκείνη, έτσι όπως της έκοψε το δρόμο και πετάει το αμάξι της έξω από την άσφαλτο. Ο μάγκας ούτε που έδωσε σημασία, να τρέχει του σκοτωμού και να προσπερνάει κόσμο με τους ίδιους επικίνδυνους ελιγμούς. Αστυνομία πουθενά,100 πουθενά. "Κυνηγούσα το καθίκι",λέει ο καταγγέλων "επί 45 λεπτά,σχεδόν φτάσαμε στη Θήβα. Τίποτα,κανείς δεν ήρθε,κανείς δε σταμάτησε τον τρελό. Συνέχισε την πορεία του χάρου και μετά τη Θήβα".

Τα στοιχεία του καταγγέλοντος υπάρχουν σε μας, αλλά και καταγραμμένο το τηλεφώνημα στο κέντρο του 100 στη Χαλκίδα,πιστεύουμε.

Περιμένουμε επιβεβαίωση ή διάψευση από τους αρμόδιους.

  

                                       9-9-2010

 

 

Ο Κον Μπεντίτ είναι ευρωβουλευτής των Πρασίνων και κατά το παρελθόν είχε κατακρίνει με σφοδρότητα τους εξοπλισμούς της Ελλάδας, λέγοντας ευθαρσώς πως  υπεύθυνες για τα τεράστια ποσά που ξοδεύει η χώρα μας, για να εξοπλιστεί έναντι της Τουρκίας, είναι η Ευρωπαϊκή΄Ενωση,η Γερμανία και η Γαλλία.

Μάλιστα, πρόσφατα επιτέθηκε κατά του Μπαρόζο και τον κατηγόρησε πως γνώριζε για την επικείμενη οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας,αλλά σιώπησε και δεν έκανε τίποτα για να την αποτρέψει. Κατηγόρησε ακόμα τους μεγάλους της Ε.Ε ότι παρεμποδίζουν την είσοδο της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση,υπονοώντας ότι αυτό υπαγορεύουν τα συμφέροντα, ειδικά της Γαλλίας και της Γερμανίας .Αποκάλυψε, τέλος, πως τα 10 τελευταία χρόνια η Ελλάδα ξόδεψε 50 δισ.ευρώ για εξοπλισμούς ,ποσά που κατά κύριο λόγο πήγαν στα γερμανικά και γαλλικά ταμεία.

Ο Μπεντίτ είναι ένας μαχητικότατος ευρωβουλευτής και λέει πολλά έξω από τα δόντια.Εμείς επί σειρά ετών, ειδικά στις παραδόσεις μαθημάτων μας και πρόσφατα στο HOMO NATURALIS, επισημαίναμε αυτή την αφροσύνη ΟΛΩΝ των ελληνικών κυβερνήσεων,που αντί να προσανατολιστούν στην κατεύθυνση της προσέγγισης των δύο χωρών και της ανάπτυξης στενών δεσμών,αντίθετα προωθούσαν την όξυνση και δημιουργούσαν τετελεσμένα στο Αιγαίο,στα οποία απαντούσαν αμέσως οι στρατοκράτες της ΄Αγκυρας. Με τον τρόπο αυτό,οι μεν οικονομίες και των δύο χωρών αποδυναμώνονταν εντελώς και από την άλλη, εξυπηρετούντο τα οικονομικά συμφέροντα ενός μεγάλου πλέγματος ατόμων που με διάφορους ρόλους (μεσάζοντες,ειδικοί επί των οπλικών συστημάτων κ.α) πρωταγωνιστούσαν στα παζάρια για τις αγορές των όπλων. Μίζες,μπόνους,παραμπόνους ("ζεστό χρήμα") για πολλά χρόνια, γέμιζαν τα θησαυροφυλάκια της Ελβετίας από τις μυστικές καταθέσεις των "λαμογίων" ένθεν και εντεύθεν του Αιγαίου.Μια από τις βασικές αιτίες της καταβαράθρωσης της ελληνικής οικονομίας, είναι αυτή ακριβώς η αλόγιστη κούρσα των εξοπλισμών και οι τεράστιες σπατάλες δημοσίου χρήματος.

Γι΄αυτό επιμένουμε πως όλες οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις της Ελλάδας είναι ένοχες .Ειδικά ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (θείος), ένας από τους χείριστους μεταπολεμικούς πολιτικούς της Ελλάδας και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης,το σύμβολο της διαφθοράς και της οικογενειοκρατίας στη χώρα,θα έπρεπε από χρόνια να έχουν τιμωρηθεί για πολλά εγκλήματα.΄Ενα απ΄αυτά, είναι τα οικονομικά,που μαζί με μια σειρά άλλων, στοιχειοθετούν το έγκλημα της “εσχάτης προδοσίας”.

Ποιος όμως θα δίκαζε τους διεφθαρμένους αυτούς πολιτικούς; Οι εκάστοτε ηγεσία του Αρείου Πάγου,την οποία επέλεγαν οι ίδιοι οι ένοχοι πολιτικοί, για να έχουν ακριβώς στο τσεπάκι τους τη δικαιοσύνη; (Ας θυμηθούμε, για παράδειγμα, εκείνον τον άθλιο δικαστή Β. Κόκκινο, που ελέω Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, έγνε πρόεδρος του ΑρείουΠάγου με εντολή να δικάσει το Ανδρέα Παπανδρέου).

Ακόμα και ο πρόσφατες κυβερνήσεις του νεότερου Καραμαλή, χρησιμοποίησαν το “μυστικό” της ατιμωρησίας τους για πασιφανέστατα ΠΟΙΝΙΚΑ αδικήματα, όχι μόνο με την επιλογή δικών τους "παιδιών" στο Ανώτατο δικαστήριο (όρα Κεδίκγλου, Νικόπουλο, τον εισαγγελέα Σανιδά τελευταία και άλλους),αλλά και αλώνοντας ολόκληρο το δικαστικό κλάδο με την προσφορά παχυλότατων αμοιβών-δώρων (οι δικαστικοί είναι οι καλύτερα αμειβόμενοι υπάλληλοι της Ελλάδας από το δημόσιο κορβανά.΄Ενας απλός πρωτοδίκης εισπράττει καθαρά περίπου 5 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως! Πρόσφατα, με δικιά τους απόφαση μισθοδικείου , επιδίκασαν για τους εαυτούς τους τεράστια ποσά για αναδρομικά,τα οποία μάλιστα εισέπραξαν ΑΜΕΣΩΣ,για να προλάβουν την οικονομική κατάρρευση της χώρας!!!).Με τέτοια δικαιοσύνη πώς οι κυβερνήσεις της Ελλάδας ανέκαθεν να μην είναι μεταξύ των πιο διεφθαρμένων παγκόσμια και των δικτατορικών συμπεριλαμβανομένων;

Σε αυτή τη χώρα οι θεσμοί πρέπει, αν όχι να γκρεμιστούν εντελώς και να κτιστούν απο την αρχή, τουλάχιστον να "αναπαλαιωθούν". Ειδικά της δικαιοσύνης. Ο νέος θεσμός που θα προκύψει, θα πρέπει πρώτα απ΄ όλα να κινήσει ποινικές διαδικασίες εναντίον των πρωτεργατών του τελευταίου μεγάλου εγκλήματος κατά της ελληνικής οικονομίας Κ. Καραμανλή, Γ.Αλογοσκούφη και Ι.Παπαθανασίου. ΄Αμεσα υπόδικοι επίσης πρέπει να καταστούν ο Κάρολος Παπούλιας και ΟΛΟΙ οι πρόεδροι και εισαγγελείς του ανώτατου δικαστηρίου του κράτους καθ΄όλη την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κ.Καραμανλή. Αυτά για αρχή. Ο κατάλογος των ενόχων και διεφθαρμένων,δυστυχώς,είναι πολύ μακρύς στην Ελλάδα.

Αν και πάλι η χώρα χάσει την ευκαιρία της αυτοκάθαρσης και το ΣΥΣΤΗΜΑ συνεχίζει να παρέχει κάλυψη και ατιμωρησία στους ενόχους, τουλάχιστον του οικονομικού εγκλήματος,αυτός ο λαός δεν έχει πια καμιά ελπίδα να ενταχθεί στους πολιτισμένους λαούς της Ευρώπης και θα παραμείνει άξιος της μοίρας του.΄Ενα όνειδος,δηλαδή, στον κόσμο ολόκληρο.

__________________________________________________________________________________________________-

 

1.Φαίνεται πως δε διαβάζουμε μόνο εμείς ανελλιπώς την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ,αλλά και οι ΔΟΛίτες εμάς.Δεν εξηγείται αλλιώς,αφού σήμερα,ας πούμε, ανεβάζουμε ένα θέμα και την άλλη ημέρα το βρίσκουμε ελαφρώς παραλλαγμένο στις σελίδες της εφημερίδας. Για παράδειγμα: Χτες αναφερθήκαμε στους αμερικανούς φοιτητές που έρχονται να σπουδάσουν για 6 μήνες στο DERΕE και σήμερα TA NEA κάνουν ολοσέλιδο ρεπορτάζ  (σ. 15) για το ίδιο θέμα. Υπάρχουν ένα σωρό τέτοια παραδείγματα.Μπράβο στα ΝΕΑ,είναι σε καλό δρόμο. Διαβάστε μας!

 

2.Καλά, της... φουστάνας γίνεται εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ,ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και λοιπές... αδναμίες  με τους υποφήφιους των προσεχών εκλογών.

Βρε,παιδιά, μια “τρύπα” έχετε, ούτε καν μαγαζί,δεν το κλείνετε να πάει στο διάολο;Πρώτα γιατί έχετε εξευτελιστεί εντελώς και δεύτερο γιατί τα προϊόντα που πουλάτε είναι μέσα στη μούχλα (ληξάσης ημερομηνίας).

Στον21 αιώνα είμαστε,σε λίγο ταξιδεύουμε ομοθυμαδόν για τον ΄Αρη και σεις δεν πήρατε ακόμα τίποτα είδηση; Εκεί στην εποχή του ΚΚΕ εσωτερικου ΚΚΕ εξωτερικού, ΜΟΥΛΟΥ, ΚΟΥΜΟΥΛΟΥ, ΣΟΥΡΛΟΛΟΥ μείνατε:΄Ελεος!

 

3.Πωπω, είδα αυτόν τον Μεϊμαράκη να επανακάμπτει στα κομματικά της ΝΔ και τρόμαξα.΄Ενα πράμα,πώς βλέπεις στον εφιάλτη σου έναν πεθαμένο να γίνεται βρυκόλακας και να γυρίζει στους δρόμους για να ρουφήξει αίμα.Τρεχάτε,χριστιανοίιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι,θα μας προλάβει!

 

4.Πάτωσαν πάλι τα ελληνικά πανεπιστήμια στις επίσημες αξιολογήσεις της παγκόσμιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.Ούτε στους 200 δεν μπήκε το Καποδιστριακό και το Αριστοτέλειο στη λίστα είναι μετά τους 500! Γι τα άλλα ΑΕΙ μας μη μιλάμε,γιατί θα σας έρθει κόλπος.

Στο μεταξύ, βγήκε ένας πρών πρύτανης, ο γνωστός (σε μας) Κ.Μουτζούρης και για να δικαιολογήσει τον πάτο (διάβαζε τα αδικαιολόγητα) που πιάσανε τα πανεπιστήμιά μας, αρχίζει ένα αγκαγκαουγκαουγκαουγκα,άλλο πράμα."΄Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε",δηλαδή.

Επί της ουσίας. Το λέμε χρόνια.Αυτά τα “μαγαζιά” που λέγονται ΑΕΙ στην Ελλάδα, πρέπει να κλείσουν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο.Είτε υπάρχουν είτε όχι, ένα και το αυτό είναι. Ο εξευτελισμός της χώρας μας μένει μόνο με τη συνέχιση της λειτουργίας τους. Πάτο πάντα και παντού η Ελλάδα,που σε πληγώνει, σε σφάζει,σε τρελαίνει με το κατάντημά της.

 

5.Αυτός ο στερούμενος αυτογνωσίας (ίνα μη τι χείρον είπω),κύριος Σταμάτης Κραουνάκης (μουσικός,ηθοποιός,ορθόδοξος,κουκουέ και δε συμμαζεύεται) συνεχίζει με τους ΑΧΑΡΝΗΣ του κρατικού θεάτρου της Βόρειας Ελλάδας να “ερμηνεύει” το ρόλο του...ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙ.

Βρε, άρρωστε για δημοσιότητα, το ρόλο αυτό ταιριάζει να τον ερμηνεύει τύπος με τα χαρακτηριστικά ΑΓΡΟΤΗ ηλιοκαμμένος,γεροδεμένος,αδύνατος και όχι 350 κιλά που είσαι συ!. Πώς θα μπορούσε ένας αγρότης ακόμα και σήμερα που είναι ευτραφείς (οι δικοί μας), με τέτοιο κρεατόλιπος να σκύψει να μαζέψει σπανάκι; Ούτε στο χωράφι απάνω στο γαϊδούρι δε θα μπορούσε να μεταβεί,θα τα είχε τινάξει το ζωντανό.

΄Αει σιχτίρ απο κει,δε σέβεστε τίποτα. ΟΛΑ για την κονόμα και τη δημοσιότητα.΄Αντε απο κει πια.

 

6.Ο Κάστρο δείχνει να ξαναβρίσκει τον παλιό επαναστάτη εαυτό του.

Τα έψαλε γερά στον παρανοϊκό πρόεδρο του Ιράν για τις ανοησίες που λέει, υπερασπίστηκε το ολοκαύτωμα και τους Εβραίους και καταδίκασε τις πυρηνικές απειλές των μουλάδων.

΄Ελα Κάστρο,τόσο καιρό "έτριζαν τα κόκαλα" του Τσε Γκεβάρα.Με αυτά που λες τώρα, αρχιζει να βρίσκει ανάπαυση το παλικάρι εκείνο, ο παλιός σου σύντροφος.

Πες και άλλα τέτοια αγνά,δίκαια, επαναστατικά.

  

                                          8-9-2010

 

Φίλος μου γράφει πως στο χτεσινό θέμα για τον Παναγούλη, ξεχάσαμε να αναφέρουμε τον αντιστασιακό γιατρό Βασίλη Τσιρώνη. Μα εμείς δεν κάναμε λίστα με  τους αντιστασιακούς. Αναφέραμε δυο-τρεις (Σερίφη, Κασίμη, Καράγιωργα) ενδεικτικά, για να σστηρίξουμε την άποψη πως οι εν λόγω αντιστασιακοί δεν ανήκαν σε κόμματα και παραφυάδες.

΄Οσο τώρα για το γιατρό Β.Τσιρώνη,όντως υπήρξε μια από τις "συγκλονιστικές" προσωπικότητες της σύγχρονης Ελλάδας και όχι μόνο γιατί γελοιοποίησε τη Χούντα, κάνοντας...οικογενιακά απαγωγή αεροπλάνου και οδηγώντας το στην Αλβανία,αλλά για την γενικότερη "στάση ζωής" του.

Δυστυχώς,τον παρεξηγημένο αυτόν αγωνιστή, τον δολοφόνησε η εξουσία ,αλλά ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του ήταν ο εκδότης ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ,ο οποίος πέθανε χωρίς ποτέ να τιμωρηθεί ΚΑΙ γι΄αυτό το έγκλημα.

Αλλά,έννοια σου,φίλε.Η Ιστορία δε λησμονεί ποτέ, ούτε απαξιώνει τους τίμιους αγωνιστές.Αυτό είναι δουλειά της καθεστωτικής ιστορίας. Ο γιατρός Τσιρώνης έχει προ πολλού μπει στο "πάνθεον¨των "μεγάλων ανδρών".

1.Παιδιά,κάτι "μαγειρεύουν" εκεί στο ευαγές Λαμπράκειο ίδρυμα (ΔΟΛ). Δε στοιχηματίζουμε,αλλά σαν να μου φαίνεται πως ξεκίνησε ύπουλα και μουλωχτά επιχείρηση "ροκανίσμα της καρέκλας" του Γιώργου Παπανδρέου. Πέρα από τη διαίσθηση, έχουμε και τον "τύπον των ήλων" στα σημερινά ΝΕΑ (8-9-2010).Μετρήσαμε πάνω από 6 αναφορές-φαρμακερά βέλη κατά του Γιώργου διάσπαρτα σε όλη την εφημερίδα. Π.χ: 1."Με...δύο κυβερνήσεις...για μερικές ώρες η Ελλάδα (ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ,Γ.Λακόπουλος). 2."Γκρίνια...στη θέση του αρχικού "μικρού και ευέλικτου "κυβερνητικού σχήματος να ορίζεται μια κυβέρνηση 49 μελών" 3."Θέμα έχει αποτελέσει επίσης Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ (δικά μας τα κεφαλαία),ο οποίος επί 6 ώρες με τους συνεργάτες του προσπαθούσε να κάνει ανασχηματισμό".

Αν προς στιγμήν σκεφτήκατε πως αυτά τα γράφει... ο Ρίζος, πέσατε έξω.Το συγκρότημα-στυλοβάτης του πρωθυπουργού τα λέει αυτά. Φαντάζεστε τί έχει να γίνει,αν επαληθευτεί αυτό το σενάριο;

"Ω,ρε γλέντια", θα τραγουδάμε στο ρεφρέν του Τουρκο-Ελληνα Καραγκιόζη,έτσι και  η οικογένεια Ψυχάρη πήρε τίποτα ...πονηρές αποφάσεις.Τα συνηθίζουν εκεί στο ΔΟΛ αυτά, προ αμνημονεύτων χρόνων.

2.Επί χρόνια τα ΜΜΕ κρατούν το Βατοπέδι,τη Ζήμενς και κάτι τέτοια...φοβερά σκάνδαλα στην επικαιρότητα για τους χιλιοειπωμένους εδώ, ευνόητους λόγους,΄Οχι,βέβαια,πως δεν είναι σκάνδαλο,που ένας υπουργός (Μαντέλης)  τσεπώνει μαύρο προεκλογικό χρήμα από την αμαρτωλή γερμανική εταιρία. Καθαρά ποινικά αδικήματα είναι αυτά ,όχι "πολιτικά".Τι πάει να πει πολιτική ευθύνη και τέτοια κουραφέξαλα;΄Οποιος παραβαίνει το νόμο ,είναι υπόλογος στη δικαιοσύνη και όχι στο...λαό.

Αλλά,για σταθείτε. Το δέκα είναι μεγαλύτερο ή το δύο; "΄Αντε, απο κει" θα πείς, "μας δουλεύεις τώρα;"΄Οχι, δε σε δουλεύω,αλλά το ΣΥΣΤΗΜΑ (πολιτικό,δικαστικό,δημοσιογραφικό) θέλει να μας πείσει γι΄αυτόν τον παραλογισμό 10<2.

Διότι,αγαπητοί.΄Οταν Καραμανλής,Αλογοσκούφης,Παπαθανασίου και ένα σωρό άλλα "λουλούδια" της αισχρότερης κυβέρνησης που πέρασε,τουλάχιστον στη "μεταπολίτευση", από τη χώρα, κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι,ενώ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ (ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ) διέπραξαν έγκλημα "καθοσίωσης",τί μου μιλάτε για τα 20 εκατομμυριάκια των καλογέρων και  200 του Μαντέλη;

Η υποκρισία του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ δεν έχει όρια σε αυτόν τον τόπο.

3.   500 αμερικανοί φοιτητές έρχονται  να σπουδάσουν για 6 μήνες στη χώρα μας,ανακοίνωσε το DEREE (Αμερικανικό Κολλέγιο).

Ωραία ιδέα είχαν εκεί στην Αγ.Παρασκευή,αλλά να φροντίσουν να τους μαντρώσουν τους ξένους φοιτητές εκεί στο DERRE μην και πάει κανείς  να επισκευτεί τίποτα Δημοκρίτεια  (ειδικά της Κομοτηνής), τίποτα Γιάννενα και άλλα Δημόσια τέτοια ΑΕΙ και φρίξουν τα παιδάκια από την οργάνωση,την υποδομή έρευνας και τις διδακτικές αρετές των εκ του δημοσίου κορβανά μισθοδοτομένων πανεπιστημιακών.

Δέστε τους με αλυσίδες, θα φρίξουν,αν περάσουν το κατώφλι ελληνικού πανεπιστημίου.

4. Θα βάλουν και τους οικονομικούς μετανάστες να φηφίσουν.

Ε, βέβαια.Το ΣΥΣΤΗΜΑ ξέρει καλά τι κάνει. Βαυκαλίζει με τέτοια "κόλπα" (ως εγγυητής-υπερασπιστής, τάχα,των ατομικών δικαιωμάτων) τους δυστυχείς μετανάστες και τους παρέχει την ψευδαίσθηση πως αποφασίζουν κι αυτοί για τα "κοινά" και τη ζωή τους.

Σιγά που αποφασίζετε σεις για τίποτα, κακομοίρηδες.Για άλλοθι σας θέλουν. Η μοίρα σας δε θα αλλάξει στο ελάχιστο με αυτά τα τερτίπια της εξουσίας. Είτε πάτε,είτε δεν πάτε να ψηφίσετε,εσείς θα παίρνετε 30 ευρώ μεροκάματο (ακόμα και 15) και μάλιστα χωρίς ΙΚΑ..

΄Ετσι κάπως εξαπατήσανε και τους "ιθαγενείς" ΄Ελληνες, πως εκείνοι αποφασίζουν κάθε 4 χρόνια με την ψήφο τους για να εκλέγονται οι καλύτεροι και τώρα βλέπεις τη μισή Ελλάδα ..."κουλοχέρηδες".

Αύριο και σεις θα πυκνώσετε τις τάξεις της ΑΠΟΧΗΣ από αυτά τα "θέατρα" 

5.Σκοτώνονται ο Δήμος Μαραθώνα και το Υπουργείο πολιτισμού για τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 2.500 χρόνια από την "ιστορική" μάχη του Μαραθώνα.

Για σταθείτε, βρε παιδιά.Και πού ξέρετε σεις, αν εκείνη η μάχη,που την πήρε ο Μιλτιάδης με την πονηριά του,ήταν ιστορική ή όχι:Οι περισσότεροι "ιστορικοί"  (παλιοί και νέοι) που αναφέρονται σ΄  αυτή,γράφουν μυθεύματα και δίνουν εντελώς ανυπόστατες πληροφορίες.

Από την άλλη,πού το ξέρετε  πως αν νικούσαν οι Πέρσες στο Μαραθώνα,δε θα ήταν καλύτερη η εξέλιξη της Ευρώπης και του κόσμου σήμερα;(Οι Μήδοι-Πέρεσες είχαν έναν υπέροχο πολιτισμό, εφάμιλλο,ίσως και ανώτερο  από τον ελληνικό).

Γιατί έτσι σας είπαν οι δάσκαλοι στα σχολεία, βέβαια.Και σεις το πιστέψατε. Αλλά, οι δάσκαλοι λένε σχεδόν πάντα ψέματα. Και σεις, κ.Δήμαρχε και κύριοι καρεκλοκένταυροι του υπουργείου ,δεν είσαστε οι ειδικοί,να αποφασίζετε για τέτοια ιστορικά θέματα.Είναι "ψιλά γράμματα" για σας αυτά. Αφήστε τα να τα διαβάσουν άλλοι που "βλέπουν".Αν καταλάβατε.


6. Ο Ρούσος (με δυο σ) Βρανάς στα ΝΕΑ συνεχίζει το μυθιστόρημα-συρραφή για τις μεγάλες επαναστάσεις.

Εντοπίσαμε τις πηγές που αντιγράφει και συρράφει.Βέβαια,"σιγά τα ωά".Λες και ήταν δύσκολο.

Δεν τελειώνεις με αυτά τα ιστορικά ανυπόστατα,βρε Ρούσσε πια;Μια αηδία έχεις καταντήσει.

7.Οι ΟΣΕΤΖΗΔΕΣ απειλούν πως θα τα κάνουν λίμπα, αν η κυβέρνηση εφαρμόσει το νέο νόμο (σχέδιο).

Είπαμε χτες πως σύμφωνα με αυτό το σχέδιο νόμου ΕΜΕΙΣ φορτωνόμαστε 10 δισ(!) που φάγανε τα παλικάρια αυτά. Διαβάστε για να γίνεται "Τούρκοι", τον ξύλινο-αποκρουστικό ,συνδικαλιστικό "τσιτάτο",που βγάλανε και τις απειλές τους και βγάλτε έκαστος τίμιος τα συμπεράσματά του:".Το σχέδιο νόμου συντάχθηκε από διεστραμμένα μυαλά και έχει μοναδικό στόχο το ξεπούλημα των φιλέτων του ΟΣΕ (άκου φιλέτο ο ΟΣΕ των 10 δισ χρεών) και να οδηγήσει σε εργασιακό μεσαίωνα..."

Εν τω μεταξύ,2.340 εργαζόμενοι στην υπεραμαρτωλή αυτή ΔΕΚΟ αποδείχτηκαν υπεράριθμοι (επομένως χαραμοφάηδες) και θα διασκορπιστούν στις διάφορες  (δημόσιες) υπηρεσίες, για να συνεχίσουν την αργομησθία τους.

Καλά,είπανε πως οι ξένοι (τρόικα) κυβερνάνε τη χώρα.Πού είναι να αρπάξουν το μαστίγιο; Τόσο γρήγα κουράστηκαν;

Είπαμε,εδώ είναι Ρωμαίικο,δεν είναι παίξε-γέλασε.

8.Μια εκκλησία στις ΗΠΑ απειλεί να κάψει το κοράνι για να ..τιμήσει την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου.

Παντού,Ταλιμπάν κι απο τη μια και απο την άλλη μεριά.

Ποιος θα μας σώσει, αλήθεια, από την τύφλα και το φονταμενταλισμό;

Ούτε ο ίδιος ο θεός δεν μπορεί,αν υπάρχει.

9.΄Ενας Αηδόνης λέει μπήκε στην...ανασχηματισμένη κυβέρνηση.Μήπως είναι αυτός ο τύπος που τον μαζεύει από καιρού εις καιρόν ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στις εκπομπές του κα λέει του κόσμου τις μαλ... (σορρυ) τις χαζομάρες;΄Η αυτός που παντρεύτηκε πρόσφατα στη Δράμα και η δεξίωσή του λένε άφησε εποχή σε Μακεδονία και Θράκη ;

β.Επίσης η κυρία ΄Αννα Νταλάρα μπήκε στην κυβέρνηση.Ναι,η γνωστή μας λόγω (εξ αγχιστείας) συγγένειας (σύ-ζυγος) με τον αοιδό Γιώργο Νταλάρα. Δηλαδή έχουμε τον κύριο Νταράλα ή Νταλάρα στην κυβέρνηση κανονικά,αλλά... δι΄εκπροσώπου . Μάλιστα.

Εμείς αναδημοσιεύουμε στη συνέχεια ένα κειμενάκι-αφιέρωμα για την υπουργοποίηση της κυρίας ΄Αννας, που είχε ανέβει παλιότερα στο HOMO NATURALIS. Διαβάστε το.

                                

  
                 ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΝΤΑΛΑΡΑΣ   Εκτύπωση
                                                              24.09.07

 

            ΑΛΛΟΣ O   ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ?

  

 

  ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ Ο ΘΕΟΥΛΗΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΥΣΟΥΡΙΑ ΤΟΥ, ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ" . ΑΛΛΙΩΣ, ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ  (ΑΠΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΝΟΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΥ)  ΠΩΣ ΕΙΠΕ  Ο, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΟΙΔΟΣ,ΚΑΙ ΘΕΟΣΕΒΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ  ΚΑΙ  ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ , ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ: " Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΣΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΣΤΟ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ ΤΡΟΧΑΙΟ. Ο ΘΕΟΣ ΤΗΝ ΕΣΩΣΕ ΚΑΙ Η ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΟΥΤΕ ΜΥΓΑ". ΕΤΣΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ!

  ΚΑΙ ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΣ, ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΗ? Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΕΣΠΕΥΣΕ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΗ ΣΥΜΒΙΑ ΣΟΥ ΑΝΝΟΥΛΑ ,ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΞΑΤΕ ΟΥΤΕ ΜΥΓΑ? ΚΑΙ  ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΟΥ ΦΙΛΌΥ ΜΟΥ ΤΟΥ ΑΡΗ(22 ΜΗΝΩΝ ΑΓΓΕΛΟΥΔΑΚΙ) ΚΑΙ ΤΗ  ΓΛΥΚΟΥΛΑ  ΤΟΥ ΤΗ ΖΗΝΑ ,ΜΑΝΟΥΛΑ,ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΡΙΝ  ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ ΘΕΟΣ  ΣΟΥ,ΔΕΝ ΕΣΠΕΥΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙ? ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΩΝΥΜΟΙ Ή ΓΙΑΤΙ  Η ΖΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΤΗΣ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ?

  Α,ΡΕ ΝΤΑΛΑΡΙΝΟ, ΣΑΝΙΔΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ  ΄ Η ΕΣΤΩ ΚΑΙ Ο  ΤΖΗΜΑΚΟΣ  ΝΑ ΣΕ ΠΙΑΣΕΙ ΣΤΟ... ΧΡΥΣΟ ΣΟΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΟΧΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ΟΥΤΕ  ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΡΡΟΗΣ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ. ΑΛΛΑ,ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΕΠΑΘΕ ΕΜΦΡΑΓΜΑ  Ο  ΤΖΗΜΑΡΑΣ.

 ΣΗΚΩ,ΡΕ,ΜΕΓΑΛΕ ΚΑΙ ΠΙΑΣΕ Τ ΑΡΜΑΤΑ !

  

                                                       AΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Ο ΔΙΚΑΙΟΣ

  

                                   7-9-2010             

Η ζωή του Αλέκου Παναγούλη γίνεται ταινία βασισμένη στο βιβλίο της Οριάνα Φαλάτσι "΄Ενας άντρας". Ο ανηψιός -κληρονόμος της δημοσιογράφου έδωσε το πράσινο φως σε παραγωγό να διασκευαστεί το βιβλίο για τη μεγάλη οθόνη.
Ο Αλέκος Παναγούλης ήταν ένα παλικάρι. ΄Οταν ολόκληρη η Ελλάδα, πλην ελαχιστότατων εξαιρέσων, γονάτισε και προσκύνησε τη Χούντα του ημιπαράφρονα συνταγματάρχη Παπαδόπουλου το 1967, ο Αλέκος πήρε πάνω του την αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού, τολμώντας, τον Αύγoυστο του 1968, να στήσει ενέδρα στο δρόμο προς το Σούνιο,για να δολοφονήσει το δικτάτορα,την ώρα που θα περνούσε απο κει. Η απόπειρα απέτυχε και ο ηρωικός Παναγούλης συνελήφθη, βασανίστηκε άγρια και καταδικάστηκε δις σε θάνατο.΄Οταν βγήκε από τη φυλακή,γνώρισε τη Φαλάτσι με την οποία συνδέθηκε ερωτικά.
ο Αλέκος Παναγούλης,υποστηρίζουν διάφοροι ...ειδήμονες του γλυκού νερού, δεν ήταν  πολιτικοποιημένος, αφού δεν ανήκε σε καμιά από τις τότε γνωστές παραφυάδες της ευρύτερης αριστεράς (μαοϊκοί, τροτσκιστές,αντιεξουσιαστές κ.λπ). Ούτε καν στο ΚΚΕ.(εσ.-εξ.) ΄Ηταν οπαδός της...΄Ενωσης Κέντρου και...καραβανάς. Χαζές απλουστεύσεις αυτές σίγουρα των "καλαμαράδων". Ούτε ο Γιάννης Σερίφης, ο Χρήστος Κασίμης και άλλοι αξιόλογοι αντιστασιακοί της εποχής εκείνης, είχαν συγκεκριμένη "κομματική" ταυτότητα". Ο Σάκης Καράγιωργας επίσης, δεν ήταν ενταγμένος κομματικά κι ας τον διεκδικούν κάποιοι.
Ο Παναγούλης υπήρξε ο κορυφαίος των αντιστασιακών της δικατορίας και σίγουρα θα άφηνε και στη λεγόμενη Ελλάδα της μεταπολίτευσης τη σφραγίδα του,αν δεν είχε σκοτωθεί (πολύ πιθανόν δολοφονηθεί) το 1976 σε δυστύχημα με αυτοκίνητο εν μέση...λεωφόρω Συγγρού!
Από την άλλη, η Φαλάτσι ήταν ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος από τον Παναγούλη. Μια Ιταλίδα δημοσιογράφος με τρικυμία εν τω κρανίω από τις λογής "αστικές"φιλοδοξίες της, μια "τρελοκαμπέρω" δημοσιογράφος στην κυριολοξία, που θήρευε τον εντυπωσιασμό και την επιτυχία σε βαρύγδουπες συνεντεύξεις με...υψηλά πρόσωπα.΄Ενα πλάσμα εντελώς αυταρχικό και εγωιστικό,όπως η ίδια παραδεχόταν, που στα τελευταία της, έφτασε να διακηρύσσει σε όλους τους τόνους πως  εμείς οι...χριστιανοί της Δύσης απειλούμαστε από τους Μουσουλμάνους,τους οποίους θεωρούσε τον υπ΄αριθ. ένα κίνδυνο και πρότεινε (κι αυτή) την εξαφάνισή τους από προσώπου γης. Ανοησίες μια ανόητης δημοσιογράφου.
Παναγούλης-Φαλάτσι: "΄Αλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας". Πώς να το κάνουμε,δηλαδή;
Για να δούμε τί θα "βγει" τελικά η ταινία.
__________________________________________________________
1.Ο πρωθυπουργός... ανασχημάτισε την κυβέρνησή του. Αυτό κι αν δεν  είναι το αστείο της ημέρας.
Μεταξύ των υπουργοποιηθέντων είναι ο Σκανδαλίδης, ο Παπουτσής, ο Κουτσούκος, ο Μαγκριώτης, ο Βούγιας, ο Χυτήρης ,ο Αηδόνης. (Τον Κουλούρη, τον Κατσιφάρα, το Τζοχατζόπουλο, γιατί τους άφησες έξω, κ.πρωθυπουργέ;΄Οχι τίποτα άλλο, να παίρναμε μια τζούρα μούχλας από το... ιστορικό ΠΑΣΟΚ των χρόνων εκείνων.΄Ετσι κι αλλιώς, εμείς οι ΄Ελληνες είμαστε μαζόχες,το ξέρουν όλοι οι έξω από μας).
Θάλαττα-θάλαττα, τα κάνατε,κ,πρωθυπουργέ και επί το λαϊκότερο "μούσκεμα" με τέτοιες επιλογές.Καλά ξεμπερδέματα.
2.Η ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ κυκλοφόρησε ανακυκλώνοντας (δε μέτρησα για πόσες φορές τον τελευταίο καιρό), τα ίδια και τα ίδια θέματα. (Κόκαλης και Ζήμενς,το νεκροταφείο των λαθρομεταναστών στον ΄Εβρο,τα μειονοτικά σχολεία,ο... συνωστισμός της Ρεπούση στο εγχειρίδιο ιστορίας και άλλα τέτοια). Μια εξαίρεση: Μάθαμε και κάτι καινούριο  από τον Χρ.Ξανθάκη (μέσα και media)  πως οι εκδόσεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ,που ήταν ιδιοκτησία του ΔΟΛ, κλείνουν.Μιλιά στο ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ γι΄αυτό το θέμα.
 3. 10 δισ ευρώ είναι τα χρέη που έχει ο ΟΣΕ και τα επωμίζεται το κράτος (δηλαδή εμείς).
Για σταθείτε, βρε παιδιά. Στον ΟΣΕ δεν υπήρχαν διοικήσεις, όργανα;Ποιος πήρε όλα αυτά τα θαλασοδάνεια; Δεν είναι γραμμένα τα ονόματά τους; Κι αν είναι, γιατί δεν προχωράτε σε δίκες, κατασχέσεις περιουσιών,σε ό τι τέλος πάντων "χρή" (έστω και για την "τιμή των όπλων"),για να φανεί, δηλαδή, πως σε αυτό το βρωμότοπο,που είναι παγκοσμίως μεταξύ των πρώτων στη διαφθορά,υπάρχει και στοιχειώδης δικαιοσύνη. Γιατί πάλι θα πληρώσω εγώ τις συντάξεις του ΟΣΕΤΖΗ, που προσελήφθη με κομματικά κριτήρια (υπεράριθμος) και ξεκοκάλιζε τόσα χρόνια παχυλούς μισθούς  από τα δανεικά; Να πληρώσω τώρα τα 10 δισ. Να του καταβάλω  και τη σύνταξή του εφ΄όρου ζωής; Ε, Δεν τρώγεστε με τίποτα πια.

  

                                               6-9-2010                                

                         

KAΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ: Σου στέλνει η ΕΦΟΡΙΑ, ΤΕΒΕ,ΙΚΑ,ΔΕΗ και λοιπές... ευαγείς υπηρεσίες, ένα μπουγιουρντί να πληρώσεις γερό χαράτσι για το μαγαζί που είχες και φαλήρησε.Εσύ, στο μεταξύ, που δεν είχες όχι μαγαζί, αλλά ούτε πάγκο σε λαϊκή,λες "καλά, Ελλάδα είμαστε, μπλέξαν οι γραμμές μας,λάθος θα κάνανε από καμιά συνωνυμία". Λίγο μετά και μετά και συνέχεια, σου ξαναστέλνουν το μπουγιουρντί,οπότε τα παίρνεις κρανίο, πας και τους λες,"μάγκες, αφήστε τα αστεία, εγώ μαγαζί ούτε είχα ούτε έχω".Δεν έχει σημασία σου λένε,ανεξάρτητα από το αν είχες ή όχι,το χαράτσι θα το πληρώσεις. Γιατί, εξανίστασαι: "Γιατί έτσι γουστάρουμε,ρε", σου λένε. Παίρνεις σβάρνα εφημερίδες, ράδια,τηλεοράσεις,"το και το παιδιά μου κάνανε,βοήθεια " τους λες."΄Αντε στρίβε,ρε απο δω,που θα σε βοηθήσουμε", σου λένε αυτοί."Να τσακιστείς να πας να πλερώσεις".

Οπότε εσύ έχεις 2 επιλογές:΄Η παίρνεις μια γκλίτσα και "πού τους πονεί και πού τους σφάζει" ΟΛΟΥΣ ή λες, σε τρελοκομείο είμαι,ας μην τους κάνω τη χάρη να με τρελάνουν και μένα,πας και καταβάλεις το χρέος που δεν οφείλεις.΄Αδικο; Πανάδικο,απίστευτο,παράλογο,εξωφρενικό,εγκληματικό. ΄Ολα αυτά και άλλα ακόμα. Αλλά,κάνε κι αλλιώς,αν σε παίρνει.

 

Κοντά 3 εκατομμύρια ΠΟΛΙΤΕΣ στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση, δεν προσήλθαν για να φηφίσουν (ΑΠΟΧΗ) ή έρριξαν ΑΚΥΡΟ-ΛΕΥΚΟ. Βάση του κομματικού τους συστήματος , κανονικά αυτό το "σώμα"είναι η ΠΡΩΤΗ πολιτική δύναμη της χώρας. Οι ΠΟΛΙΤΕΣ που δεν φήφισαν με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο,το έκαναν γιατί πίστευαν πως το κομματικό κράτος της Ελλάδας ,είναι ο κύριος μοχλός της καταβαράθρωσης (και όχι μόνο της οικονομικής) της χώρα και πως πολιτικοί και οπαδοί ΟΛΩΝ των κοινοβουλευτικών κομμάτων, συνδέονται μεταξύ τους με σχέσεις πελατειακές ή παρορμητικής τύφλας-φανατίλας. ΑΠΕΙΧΑΝ, γιατί έβλεπαν πως το καράβι πάει κατευθείαν στους βράχους να συντριβεί,αλλά πλήρωμα και επιβάτες είχαν παραδοθεί σε σκηνές σαν αυτές που περιγράφει η Παλιά Διαθήκη των Εβραίων στην εποχή του Λωτ. Κανείς  δεν άκουγε, μέχρι που το καράβι τσακίστηκε πάνω στα βράχια.

Η στάση της ΑΠΟΧΗΣ ήταν καταδίκη,καταγγελία,οργή,φωνή λογικής και σύνεσης. ΄Οχι μόνο εναντίον των πολιτικών. Πρωτίστως εναντίον των ψηφοφόρων, εκείνων που τους εξουσιοδότησαν να καταστρέψουν. Εναντίον των ΜΜΕ,,τα οποία ενδιαφέρονται μόνο για το οικονομικό τους "διάφορο". Κατά του "πρώτου πολίτη",επίσης, αυτής της χώρας, ο οποίος, ενώ έβλεπε πως το σκάφος εξώκειλε από την πορεία του και ήταν ο κατ΄εξοχήν υπεύθυνος "καπετάνιος" να το επαναφέρει στη ορθή ρότα, δεν το έκανε. Κατά των θεσμικά ,τέλος, υπεύθυνων δικαστών, στην αρμοδιότητα των οποίων είναι η τιμωρία όλων εκείνων που διέπραξαν εγκλήματα "εσχάτης προδοσίας",αλλά εκώφευσαν. Και όλος αυτός ο συρφετός που με το "ένδυμα της νομιμότητας" διέπραξε το έγκλημα, επιβάλει και σε μας ,που δε συμμετείχαμε στο άδικο, να πληρώσουμε τα σπασμένα. Μάταια φωνάζουμε πως δεν έχουμε ευθύνη, εσεις φταίτε, να κοιμηθείτε τώρα, όπως στρώσατε.΄Εχουν, όμως, το άλλοθι που τους δίνει ο κοινοβουλευτικός παραλογισμός της πλειοψηφίας και απαιτούν να υποκύψουμε,να πληρώσουμε και μεις το μάρμαρο,γιατί ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ. (Το μαγαζί,που λέγαμε πως δεν έχουμε,αλλά πληρώνουμε χαράτσι).

Είπαμε πολλές φορές: ΖΟΥΜΕ ΥΠΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ  ΑΣΚΟΥΝ ΕΞΟΥΣΙΑ  ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ-ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ ΜΑΣ. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΠΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ, ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, ΨΕΥΔΟΣ, ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΣΗ.

 

 Στις παραμονές όλων των εκλογικών αναμετρήσεων, καλούσαμε από εδώ τους ΠΟΛΙΤΕΣ να πυκνώσουν τις τάξεις της ΑΠΟΧΗΣ, παρουσιάζαμε την απάτη των ΜΜΕ,που παραποιούσαν τα εκλογικά αποτελέσματα και, εν γνώσει της απάτης που έκαναν,δεν μετέδιδαν τα πραγματικά αποτελέσματα των εκλογών. Καταγγείλαμε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους ανώτατους δικαστές και τους καταγγείλαμε  πως έχουν διαπράξει έγκλημα "καθοσίωσης" κατά της πατρίδας τους. Κάναμε "ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ" από το HOMO NATURALIS και βγήκαμε στους δρόμους (πικετοφορία) στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, μοιράζοντας φυλλάδια καταγγελίας και ενημέρωσης, εξηγώντας γιατί τα εκλογικά αποτελέσματα είναι απάτη και πως η ΑΠΟΧΗ είναι υπεύθυνη πολιτική στάση και όχι αδιαφορία ,εφησυχασμός και παραίτηση.

 

Σήμερα, η χώρα ζει πάλι στους ρυθμούς των περιφερειακών εκλογών. Τα κόμματα έχουν επιλέξει τους υποψηφίους που θα στηρίξουν ή τελιεώνουν, οσονούπω, τις επιλογές τους. Οι "άρχοντες" της επαρχίας ετοιμάζονται να πάρουν την εξουσιοδότηση (έστω και αν προσέλει να ψηφίσει ένα ελάχιστο τμήμα του εκλογικού σώματος), για να εκλεγούν, να αναλάβουν καθήκοντα και να  συνεχίσουν  να "παίζουν" το ίδιο έργο: Απάτες, καταχρήσεις, εξυπηρετήσεις υμετέρων, καταλήστεψη δημοσίου χρήματος, ασέλγειες στις αρχές του δικαίου και της φυσικής ηθικής. ΄Ο,τι, δηλαδή, έκαναν πάντα.΄Ολοι πια γνωρίζουν και ας μη μιλούν, πως ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ λαμόγια, πιο ανήθικοι, άδικοι, υποκριτές από τους "μικρούς" (δημοτικοί σύμβουλοι,κοινοτάρχες, δήμαρχοι,νομάρχες,περιφερειάρχεις) δεν υπάρχουν.Ειναι τα αντίγραφα (και μάλιστα ακριβή) των πολιτικών της Βουλής,αλλά και των ψηφοφόρων τους. ΄Ολοι μεταξύ τους συνδέονται με σχέσεις "δούναι-λαβείν". ΟΛΟΙ είναι συσπειρωμένοι στην "επιχείρηση" της  ολοκληρωτικής αποδόμησης της χώρας. Δε σέβονται τίποτα, δεν υπολογίζουν τίποτα, δεν ορρωδούν μπροστά σε τίποτα. Εκλογικό σώμα και εκλεγμένοι είναι ίδιοι. "ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ".

 

Εμείς συνεχίζουμε να μένουμε μακριά. Δε συμμετέχουμε,όπως πάντα, στο έγκλημα. Θα επιμένουμε να κρατάμε τη στάση της εντιμότητας,της αξιοπρέπειας,της ευθύνης. Εσείς συνεχίστε το μακάβριο έργο της καταστροφής. Εξουσιοδοτήστε με την ψήφο σας τους "δράκουλες" της εξουσίας να ρουφήξουν και τις ελάχιστες σταγόνες αίματος αυτής της χώρας, που απόμειναν.Εμείς αρνούμαστε να γίνουμε πατροκτόνοι-μητροκτόνοι. Σεις έχετε στα χέρια σας το αίμα των γονιών σας, που βοά και δε θα σας αφήσει σε ησυχία.

 

ΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΕΧΟΥΝ  ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΑΠ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΕΜΕΙΣ, ΑΣ ΜΗ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΟΝΟΜΑ ΝΑ ΜΗ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΤΩΝ ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ,ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ. 

  

  

                                            5-9-2010     

Πολύ καιρό είχα να κατέβω στο κέντρο της Αθήνας νύχτα.Τη βδομάδα που πέρασε, φιλοξενούσα ένα ζευγάρι Εγγλέζων και θέλανε να τους ξεναγήσω στη νυχτερινή Αθήνα. Πήγαμε παντού.Τους ανέβασα και  από Πειραιώς Ομόνοια, 3η Σεπτεμβρίου, Μάρνη,Πλατεία Βάθη. .Απίστευτο τι είδαν τα ματάκια μας .Ποτέ δεν ήταν το κέντρο έτσι.Το έζησα για χρόνια,στις καλές ημέρες του,τέτοιο κατάντημα ούτε στους εφιάλτες μου.

Αλλά δεν είναι το θέμα μου το κατάντημα του κέντρου της Αθήνας.Θέλω να πω δυο πράγματα για τους ναρκομανείς.Τίγκα από πρεζόνια οι περιοχές αυτές. Ομάδες-ομάδες, μόνοι, ξαπλωμένοι,τρεκλίζοντας, να τρυπιούνται μπροστά στα μάτια σου,αναξιοπρεπείς,αξιολύπητοι, ζωντανοί νεκροί. ΄Ενας στην Καποδιστρίου,γονάτισε απέναντι από τον καθρέπτη  παρκαρισμένου αυτοκινήτου,έβγαλε τα σύνεργά του,ετοίμασε την ένεση και κοιτάζοντας τον καθρέφτη, ψαχούλευε φλέβα στο λαιμό.Όταν τη βρήκε,έμπηξε τη βελόνα και λίγο μετά,λύγισε στα τέσσερα πάνω στο πεζοδρόμιο με τη βελόνα καρφωμένη στο λαιμό.Η Εγγλέζα φίλη έπαθε,την έπιασε υστερία, κάναμε ώρα να τη συνεφέρουμε

Τους βλέπαμε,λοιπόν, να σέρνονται  και δεν ήξερες αν έπρεπε να τους λυπάσαι ή να οργίζεσαι για την αδιαφορία της πολιτείας. Πριν κάμποσα χρόνια,όταν πρωτοδιορίστηκα στη Β/θμια εκπαίδευση,αντιμετώπισα το πρόβλημα των ναρκωτικών μέσα στα σχολεία που πήγαινα.Δεν είχε, βέβαια, την έκταση που απόκτησε μετά,αλλά υπήρχε και τότε πρόβλημα.΄Αρχισα να ψάχνω το θέμα ,να το διερευνώ στις λεπτομέρειες του για καιρό. Τελικά,όλες εκείνες οι εμπειρίες-γνώσεις   "βγήκαν" σε βιβλίο με τίτλο "Τα ναρκωτικά πέρασαν την πόρτα μας".Κυκλοφόρησε σε τέταρτη έκδοση (1980) και το εκμεταλλεύτηκε ασύστολα τότε ο εκδότης του. Εμένα δε μου έδωσε δραχμή."Είσαι ιδεολόγος εσύ", μου έλεγε."Δεν πρέπει να γράφεις για χρήματα".Και τον πίστευα!΄Ημουνα "παιδί" .

Το βιβλίο, πάντως, παρά την επιτυχία του, ήταν κακογραμμένο και μετά από καιρό το αποκήρυξα με κείμενό μου που δημοσίευσε ο ΙΧΝΕΥΤΗΣ (ένα περιοδικό της εποχής εκείνης).΄Οσο διάστημα κυκλοφορούσε όμως,με καλούσαν για διαλέξεις σε πολλές περιοχές της Αττικής, αλλά και της χώρας (Μύκονο,Βόλος κ.α).Το πρόβλημα ήταν σοβαρό από τότε και μια και δεν υπήρχε  ενημέρωση,ουδεμία συμπαράσταση από την πολιτεία,είχαμε αναλάβει μόνοι μας πρωτοβουλία με τους Δήμους για ενημέρωση με σλάιτς , στατιστικές για  τα είδη των ναρκωτικών,τις συνέπειες κ.λπ.

Από εκείνη την εποχή είχα μια θεωρία για τις αιτίες που οδηγούν  τα άτομα στα ναρκωτικά :Πίστευα πως οι κλασικές αιτίες που επικαλούνται οι ειδικοί για να δικαιολογήσουν την επιρρέπεια, ενός νέου ειδικά ατόμου, στα ναρκωτκά (κακό οικογενειακό περιβάλλον,φτώχεια,αδυναμία χαρακτήρα,προσωπικά προβλήματα κ.λπ) είχαν σχέση,αλλά δεν ήταν η βασική αιτία.Συνάντησα ναρκομανείς από "καλά" σπίτια και από "κακά".Πλούσιους και φτωχούς, με ή χωρίς προσωπικά προβλήματα. Πώς γίνεται, αναρωτιόμουνα, στο ίδιο σπίτι  με τέσσερα παιδιά, τα τρία να βγαίνουν "διαμάντια" και το άλλο πρεζόνι;Κάτι άλλο φταίει ΚΥΡΙΩΣ και όχι το περιβάλλον.Κατέληξα,λοιπόν, πως ναρκομανείς γίνονται άτομα με άκρατο εγωισμό, "παρτάκηδες",κακομαθημένοι και συναισθηματικά ανώριμοι.΄Ατομα που τα θέλουν ΟΛΑ δικά τους και μάλιστα εδώ και τώρα.Η ζωή δεν τα δίνει εύκολα και καταλήγουν εκεί που καταλήγουν.

Μετά σκεφτόμουνα πώς θα μπορούσε κανείς 1. Να βοηθήσει ένα ναρκομανή να απεξαρτηθεί και 2.Πώς η πολιτεία θα ήταν σε θέση να χτυπήσει αποτελεσματικά αυτή τη μάστιγα. Να δούμε το πρώτο ερώτημα:

Δεν είδα ΠΟΤΕ,όσα χρόνια ασχολήθηκα με το πρόβλημα, ένα ναρκομανή με χρόνια εξάρτηση να σώζεται.Κι αυτό αποδείχτηκε αργότερα,όταν έφτιαξαν την "επιχείρηση" ΟΚΑΝΑ και τα διάφορα κέντρα αποτοξίνωσης.Δε θεράπευσαν ποτέ κανέναν με τις αστείες ατάκες "είμαι η Ελένη και είμαι καλά".Αηδίες.Μπορεί για λίγο καιρό να έμενε ένας ναρκομανής "καθαρός" και μετά από λίγο, χωνόταν πάλι στα "σκατά΄".Κάποιες περιπτώσεις θεραπείας που παρουσιάζουν,δε θα μπορούσαν να επιβεβαιωθούν επστημονικά (λένε οι ειδικοί), αν δεν περάσει δεκαετία! Μεγάλο το διάστημα,αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

Βέβαια,οφείλω να παραδεχτώ εδώ κάτι. Εκείνη την εποχή,είδα κάποα "πρεζόνια" που ήταν χρόνια στην πρέζα να σώζονται και να κρατιούνται "καθαροί" για πέντε και περισσότερα χρόνια.Πώς νομίζετε; Με το...βάπτισμα του αγίου πνεύματος! Κάποιοι φανατικοί χριστιανοί,που αποκαλούνται ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΟΙ (παρακλάδι των Προτεσταντών-Ευαγγελικών) διδάσκουν πως αν ο άνθρωπος αναγγεννηθεί  και δεχτεί τον Ιησού Χριστρό ως σωτήρα (έξομολογηθεί στο θεό ειλικρινά και μετανοήσει), μετά παίρνει το άγιο πνεύμα και μιλάει...ξένες γλώσσες. Μεγάλη αναοησία και ΑΠΑΤΗ. Πήραν πολλούς στο λαιμό τους αυτοί οι "Ταλιμπάν"του γιατρού Λούη και των άλλων "φωτισμένων".(Μια άλλη φορά θα μιλήσουμε γι΄αυτούς.Τους έζησα από κοντά και πρέπει να ξεσκεπαστούν). Μερικοί ναρκομανείς,λοιπόν,που πήγαιναν σε αυτές τις εκκλησίες και... βαπτίζονταν με πνεύμα  άγιο,όντως έμεναν για χρόνια μακριά από τις ουσίες. Βέβαια,εύκολα καταλαβαίνει κανείς το γιατί.΄Οταν αυθυποβάλεσαι για  κάτι,ΟΛΑ μπορούν να συμβούν.Η "ψυχή" του ανθρώπου είναι άβυσσος.

 Και για να επανέλθουμε στα κέντρα αποτοξίνωσης. Αυτά τα "μαγαζιά", πέρα από τη κατασπατάληση δημοσίου και ιδιωτικού χρήματος, κάνουν και άλλη ζημιά. Προπαγανδίζουν και μάλιστα με "πλούσιες" διαφημίσεις πως θεραπεύουν,σώζουν,αποτοξινώνουν κάθε εξαρτημένο. Αρκεί εκείνος να θέλει. Με αυτό τον τρόπο, εξαπατούν τον κόσμο και τους ναρκομανείς.Αλλά η μεγάλη ζημιά γίνεται ειδικά σε κάποα παιδιά, επιρρεπή στις ουσίες,που σκέφτονται:"Δεν πάει στο διάολο; Και να γίνω πρεζόνι, θα πάω σε ένα κέντρο να αποτοξινωθώ".Απάτη-έγκλημα!

Η άποψή μου τώρα πιά (και ας μην είμαι ειδικός,απλώς διατυπώνω γνώμη, εξαιτίας εκείνης της ενασχόλησής μου με το θέμα των ναρκωτικών παλιότερα) για την απεξάρτηση ενός ατόμου είναι τούτη: Επειδή η εξάρτηση είναι στο μυαλό,εκείνο πρέπει να πρώτα να "καθαρίσει".Τα υποκατάστατα (μεθαδόνες και τέτοια) που τάχα λύνουν το πρόβλημα ως υποκατάστατα,ξέρουν και οι ίδιοι οι ναρκομανείς πως είναι απάτη. ΟΛΑ στο μυαλό είναι.

Η πολιτεία, λοιπόν,αν πράγματι νοιάζεται γι αυτά τα άρρωστα και χιλιοταλαιπωρημένα άτομα, ας κάνει το εξής: Να ιδρύσει κατά τόπους ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ - "ΧΩΡΙΑ" στα οποία θα εισάγονται για θεραπεία ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ όλοι οι ναρκομανείς.(Να επονομαστούν,μάλιστα,"ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ" ή κάπως έτσι,με μια μεταφορική λέξη-φράση που να σημαίνει  "γυρίζω πίσω","έρχομαι από την έρημο", κάτι τέτοιο). Κανένα δυστυχισμένο  πλάσμα να μην κοιμάται πια στους δρόμους, να υποφέρει,να εξευτελίζεται και να πεθαίνει σα σκυλί. Στα "Κέντρα" αυτά, η αποτοξίνωση θα γίνεται χωρίς υποκατάστατα.Να μείνουν χωρίς ουσίες στην αρχή και να περάσουν την "κόλαση" ΟΛΟΙ τους. Αυτό θα είναι και μια φοβερή εμπειρία-τιμωρία, για να καταλάβουν στην κυριολεξία την αθλιότητα στην οποία βρίσκονται. Αφού περάσουν από την "κόλαση" (στέρηση) και αντιμετωπίσουν τα σύνδρομα, να ξεκινήσουν πρόγραμμα "καθαρισμού" του μυαλού. Αυτό δε γίνεται με διδασκαλίες, κηρύγματα, ομολογίες πρώην, τάχα, ναρκομανών και συμβουλές. Για να σταθούν αυτά τα πλάσματα πάλι στα πόδια τους, θέλουν πολλή ΑΓΑΠΗ, ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ,ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ.΄Εχουν φάει με το κουτάλι την απόρριψη και τα μόνα "φάρμακα" που χρειάζονται, είναι αυτά.Επομένως,κάθε ναρκομανής που αποτοξινώνεται, πρέπει να έχει δίπλα του,εκτός από τον ειδικό, και έναν αγαπημένο (γονιό, κάποιον). Δε θα πηγαίνει ο υπό αποτοξίνωση στο σπίτι, ο συγγενής θα έρχεται κάποιες ώρες στο ¨Κέντρο".

Μέσα εκεί θα μένει ο θεραπευόμενος ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πολύ μεγάλο διάστημα, ίσως  και 5 χρόνια. ΄Ολη αυτή την περίοδο, θα ζει ως σε "κοινωνία" με τους άλλους στο "ΧΩΡΙΟ",να δημιουργεί σχέσεις,να δουλεύει,να συμπεριφέρεται και να "λειτουργεί",όπως "έξω".Δε θα επιτρέπεται ,όμως,όσο είναι "μέσα",να δημιουργεί οικογένεια. Μετά την έξοδό του από το '"Κέντρο"κι αφού θα έχει εξασφαλισμένη εργασία και ενεργή συμπαράσταση από "αγαπημένα" πρόσωπα,θα παρακολουθείται στενά η πορεία του από ειδικούς.Αν συνεχίσει να  μένει "καθαρός" έξω για μεγάλο διάστημα, σώθηκε.Αν ξανακυλήσει,θα γίνεται νέα εισαγωγή στο "Κέντρο",η οποία θα παρατείνεται πλέον για πολύ περισσότερο χρόνο.

Στο άλλο ερώτημα,πώς η πολιτεία θα χτυπήσει τη μάστιγα αυτή,έχουμε να πούμε τα εξής: Είναι πολύ απλό,απλούστατο,σαν το "αυγό του Κολόμβου". Λένε οι περισσότεροι "να πιάσουν τους μεγαλεμπόρους". Ναι,"καλά κρασά".Θα πάμε με τίποτα μπαζούκας στην Κολομβία να τους εξολοθρέψουμε;΄Η, "να γίνεται καλύτερη επιτήρηση στα σύνορα και τις απέραντες ακτές μας".Σιγά. Πρώτον, αυτό είναι ανέφικτο και ύστερα, έστω και αν πιάσεις μερικούς ιδιοκτήτες ,που μεταφέρουν με τα πλεούμενά τους ουσίες, κάτι έγινε.Υπάρχουν χιλιάδες άλλοι, που θα συνεχίσουν."Να πιάσουνε τους ντήλερ",λένε.Το... λύσαμε το πρόβλημα. Μα,τα ναρκωτικά διακινούνται από τους ίδιους τους ναρκομανείς,που είναι ταυτόχρονα χρήστες και "έμποροι".Αν πιάνεις καθέναν που έχει 1 γραμμάριο πρέζα πάνω του σε επιχείρηση "σκούπα", δε θα έχεις πού να τους φυλακίσεις όλους αυτούς.

Λοιπόν, η λύση είναι μία, και ένας τρόπος υπάρχει να χτυπηθούν τα ναρκωτικά και οι έμποροι και όλη η "αγορά". Την είπαμε παραπάνω: Κάντε "ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ" και εισάγεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ όλους τους ναρκομανείς μέσα για πολύχρονο πρόγραμμα θεραπείας. Αν έξω δεν κυκλοφορεί ναρκομανής, σε ποιόν θα πουλήσει ο ντήλερ,ο έμπορος, ο μεγαλέμπορος ουσίες; Σε μένα:΄Οχι, ευχαριστώ,δε θα πάρω.Τελείωσε,έκλεισε έτσι η "αγορά".Αφού δεν υπάρχουν πελάτες, κατεβάζει ρολά το "μαγαζί".Λογικά πράγματα, πραγματοποιήσιμα, όχι παρλαπίπες.

Μόνο, έτσι, θα χτυπηθεί αυτό το μεγάλο κακό,αυτή η εξαθλίωση, η δυστυχία που ταλαιπωρεί και τους ίδιους τους εξαρτημένους και τους οικείους τους. Το δράμα της οικογένειας,είναι χειρότερο. Λύση υπάρχει.Τα άλλα είναι μπλα-μπλα,γιατί δε θέλουν να χτυπήσουν την αγορά και δεν τους νοιάζει αν οι ναρκομανείς πεθαίνουν στους δρόμους. Μέχρι να πεθάνουν όμως, "τρέφουν" με τις "σάρκες" τους  ένα τεράστιο κύκλωμα :Εμπόρους, γιατρούς, φαρμακοποιούς, δικηγόρους, δικαστές, αστυνομικούς και λοιπούς αξιοσέβαστους κυρίους.Τι θα κάνουν όλοι αυτοί χωρίς δουλειά; Και είναι χιλιάδες. Καλύτερα, λοιπόν,να αφήσουμε να πεθαίνουν καθημερινά (ζωντανοί νεκροί) αυτά τα  ταλαιπωρημένα πλάσματα,παρά να μείνουμε εμείς άνεργοι.΄Ετσι κι αλλιώς,διάλεξαν το δρόμο τους,δε φταίμε εμείς.

Ζούμε στην κοινωνία που μσεί τον HOMO NATURALIS. Επομένως, όλα αυτά είναι αυτονόητα και επακόλουθα.

΄Ενα ΔΡΑΜΑ,μια ΥΒΡΙΣ στην έννοια ΑΝΘΡΩΠΟΣ! 

                         

                                           

  

  

  

  

  

                                          4-9-2010 

Όταν για πρώτη φορά,πριν  πάρα πολύ καιρό,ανακάλυψα πως στέλνουν σε γνωστούς και αγνώστους μέιλ,μηνύματα κ.λπ από τη δική μου  ηλεκτρονική διεύθυνση και το κινητό μου, η πρώτη αντίδραση ήταν οργή  και αγανάκτηση.΄Ηταν κάτι σαν βιασμός. Μετά, τα "είδα όλα":΄Οτι έγραφα σε κολλητό μου πόσο καλά πέρασα στις...Μπαχάμες που μόνο από το χάρτη τις ξέρω,πόσο αγόρασα το... ελαιόλαδο-και μάλιστα βιολογικο-που δεν αγοράζω.Οι γνωστοί κύκλοι τα κάνουν αυτά, τα έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει από δω,αλωνίζουν συνέχεια και ασελγούν ακόμα και στην προσωπική μου ζωή.

Χτες βράδυ ,πάλι,κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό. Με πήρε τηλέφωνο μια παλιά μου "σχέση" που είχαμε διακόψει πολύ καιρό πριν. Ούτε που ήξερε το νέο μου κινητό. Μου μιλούσε ενθουσιασμένη που της...έστειλα με sms  τους στίχους απο ένα τραγούδι που ακούγαμε τότε. Και "πώς με θυμήθηκες,τι έκπληξη ήταν αυτή ,και τι υπέροχα τότε που ακούγαμε το τραγουδάκι μας",τέτοια το παλιό αμόρε.΄Ενιωσα παλι να με πλημμυρίζει εκείνη  η αγανάκτηση,όπως στην αρχή, αλλά κρατήθηκα.Δεν ήθελα να της πω την αλήθεια,να βγει από το όνειρο.Της ...εξήγησα πως έτσι μου ήρθε,μου την έδωσε,που άκουγα εκείνο το τραγούδι και της έστειλα το μήνυμα.Υποσχέθηκα πως θα βρεθούμε κάποια στιγμή ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ για έναν καφέ,τη χαιρέτησα με πολλά φιλάκια και μόλις έκλεισα, ξέσπασα το θυμό μου στα βαράκια που σηκώνω για άσκηση.-Καθίκια,σκεφτόμουνα,τίποτα δε  σεβόσαστε,ούτε καν τις προσωπικές στιγμές του άλλου.Αυτό είναι ο φασισμός:Να παίζεις με τα όνειρα του άλλου.

Δεν έχουν ιερό και όσιο αυτοί.Δεν έχουν οι υπάνθρωποι.

_______________________________________________________________________________________

1.U2 ,το γνωστό ροκ συγκρότημα μάζεψε πάνω από 80.000 κόσμο χτες στο Ολυμπιακό στάδιο. Παλιότερα, είχε  χτυπήσει και μεγαλύτερα νούμερα (150.000,αν θυμάμαι καλά).

΄Ακουγα για χρόνια ροκάδικα συγκροτήματα. Με τον καιρό, κατάλαβα πως κι αυτά και η "τέχνη" γενικότερα,"μαζικοποιούν"-ποδοσφαιροποιούν,αποπροσανατολίζουν  και είναι ο καλύτερος υπηρέτης της εξουσίας.Στη Ρώμη η αποχαύνωση του όχλου γινόταν με "άρτον και θεάματα".Σήμερα δε ρίχνουν ανθρώπους στα λιοντάρια,ούτε μονομαχούν μέχρι θανάτου.΄Εχουν πιο σύγχρονες μεθόδους: Τα ναρκωτικά,το σεξισμό,το ποδόσφαιρο,την "τέχνη".΄Ολα για την ομαδοποίηση-ομοιοποίηση των ανθρώπων,την κατασκευή "μάζας",υπάκουης στο σύστημα και η οποία για το μόνο που νοιάζεται, είναι η  ποδοσφαιρική,η οφθαλμοπορνική,η  μουσική "δόση" της.Την έχει; Ησυχάζει.

΄Ετσι αποχαυνώνεται και αδρανοποείται ο όχλος,για να καταστεί ακίνδυνος. Η "Ρώμη" ζει αιώνες, και σήμερα είναοι παρούσα.΄Οχι,όμως αύριο,δε θα μπορέσει να σταθεί στην εποχή του HOMO NATURALIS.

Ο σημερινός, άθλιος, αφύσικος ,τρομαχτικός "άνθρωπος" θα έχει πεθάνει. Μια κακή ανάμνηση μόνο θα υπάρχει απ΄αυτόν. Ούτε καν η σκόνη του. Ευτυχώς.

2. Με 184 σελίδες κυκλοφόρησαν ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ (4-5 Σεπτέμβρη 2010) με τιμή 1,80 για την απλά  και 3.50 με τα σιντια (προσφορά!).΄Ενα ολόκληρο βιβλίο,δηλαδή,που δε λέει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ.

Τα ίδια και τα ίδα: Φοροκλέφτης ένας ποδοσφαιροεπιχειρηματίας (ο πρώτος είναι;), οι υποψηφιότητες των κομμάτων,η έκθεση στη Θεσσαλονίκη, λιβάνισμα του Αντρέα Παπανδρέου με αφορμή την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη,το γνωστό μοιρολόγι για τις χαμένες πατρίδες (αμάν πια, ο Γιάννης Καψής μπορεί να γέρασε,να απήλθε,αλλά το πνεύμα του βρυκολάκιασε στο συγκρότημα),κάτι άλλα άσχετα θέματα,όπως εκείνο με τους πρωτοετείς φοιτητές. Μετά στο "συν" μπόλικο σκουπιδαριό :Οι μεγάλες επαναστάσεις που λέγαμε χτες,Μέριλιν, το... απόλυτο θηλυκό (σιγά το θηλυκό),μετά μια βαρεμάρα με αναφορές στην "τέχνη" (συγγραφείς ,τραγουδιστές, ηθοποιούς,προγράμματα τηλεόρασης,εκπομπές της...) και φυσικά τα αθλητικά και ο κουτσομπόλης, "αρχαίος" ταχυδρόμος.

 184 ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΛΕΝΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ.  ΕΝΑ ΔΡΑΜΑ,ΜΙΑ ΥΒΡΙΣ!

Διαβάζω ανελλιπώς ΝΕΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και συχνά ΟΛΕΣ τις άλλες.ΤΑ ΝΕΑ, το έχουμε ξαναγράψει, είναι η πιο πλούσια σε ύλη εφημερίδα. Μερικές φορές βάζει και "καλά" θέματα.Αλλά και αυτή δεν παυει να είναι μια επιχείρηση που στοχεύει στην καλή εισπρακτική της πορεία γι΄αυτό και τα δίνει όλα για τον πελάτη. Και βεβαίως,είναι εντελώς κλειστές οι σελίδες της για νέες ιδέες, για την προώθηση και της "άλλης" άποψης. Απ' όλες τις ελληνικές εφημερίδες,  είναι η μόνη που ασκεί σκληρή λογοκρισία σε ο τιδήποτε "φρέσκο",ως πολιτική, ως άποψη,ως πρόταση. Απόλυτο εμπάργκο,ειδικά στη διαφορετική  φωνή της επιστήμης.Δεν την πάει με τίποτα.

Καθεστωτική εφημερίδα, που ο χρόνος θα την κλείσει όπως και όλα τα σημερινά ΜΜΕ,γιατί

            "ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΚΡΑΣΙ ΣΕ ΠΑΛΙΟ ΑΣΚΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ".

 

3.Είχαμε προγραμματίσει να ανεβάσουμε σήμερα και άλλα δύο θέματα. Είναι έτοιμα ,μόνο που δεν...ανεβαίνουν. Η cosmote σέρνεται (και δεν είναι λόγω περιοχής) ή...μας σέρνουν.

 

  

  

                                               3-9-2010

  

          

Για άλλη μια φορά εκεί στο συγκρότημα Λαμπράκη ,βιάζουν την Ιστορία. Κι αυτή τη φορά, δράστης ο κύριος Ρούσσος Βρανάς,που έχει πάρει αποκοπή στα ΝΕΑ εδώ και μέρες να γράφει για τις "ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ".

Το τί, βέβαια,γράφει,ο εν λόγω κύριος,είναι εύκολο να καταλάβει κανείς,έστω και με περιορισμένη ιστορική θέα:Αναπαράγει-αντιγράφει την καθεστωτική "ιστορία",που δεν είναι τίποτα περισσότερο από μυθ-ιστορία.

Βάζει κάτω ο Βρανάς το Google και τα λοιπά "ιστορικά" καθεστωτικά συγγράμματα και...συγγράφει την ιστορία των μεγάλων επαναστάσεων.Aλλά, εκείνο που συγγράφει στην πραγματικότητα είναι ένα μυθιστόρημα και μάλιστα κακόγουστης αναπαραγωγής.

Σήμερα,διαπραγματεύεται την Κινεζική επανάσταση του Μάο το 1949. Δε "διαπραγματεύεται" για να είμαστε ακριβείς,αλλά κάνει μια συρραφή,κι αυτή στο "πόδι", όλων εκείνων που μας λένε πως ήταν τάχα η Κινέζικη επανάσταση. Μάλιστα, παραθέτει τα γεγονότα σαν ο κύριος Ρούσσος να ήταν εκεί εκείνη την εποχή και γι΄αυτό τα καταγράφει με τέτοιες λεπτομέρειες,που μόνο αυτόπτης θα μπορούσε να το επιτύχει.Π.Χ ,γράφει με έντονα μαύρα γράμματα:
"Οι στρατιώτες από την κινεζική ύπαιθρο,μπαίνοντας στο μεγάλο ξενοδοχείο του Πεκίνου,ξαφνιάστηκαν τόσο από τους ανελκυστήρες, που τους γάζωσαν με τα μυδράλια".

Σωπάτε ,καλέ,έγινε τέτοιο πράμα στην Κινέζικη επανάσταση;Τόσο περίεργο γεγονός ήταν, φυσικά, ιστορικά... αναγκαίο να αναφερθεί.Ευτυχώς, που ο κύριος Ρούσσος Βαρνάς ήταν παρών και μας διέσωσε τη σκηνή. Αλλιώς,τι θα γινόμαστε, αν δε γνωρίζαμε αυτή τη λεπτμέρεια; Αλλά,μήπως κάπου το διαβάσατε αυτό,αγαπητέ,και μας αποκρύπτεις και  την πηγή;

Ας αφήσουμε τα αστεία.Οι εφημερίδες είναι επιχειρήσεις.Θέλουν πελάτες και γεμάτες σελίδες.Αλλά πώς να γεμίσουν  70 και 100 σελίδες καθημερινά με ύλη;Εύκολη υπόθεση:"Γράψτε",λέει το αφεντικό, "ό,τι σας κατέβει ή κάνετε αναπαραγωγή των ήδη γνωστών"(αντιγράψτε τα,ρε παιδί μου, με την ανάλογη παραλλαγή και καθαρίσατε).Τέτοια ,βέβαια,είναι η δημοσιογραφική ιστορία με...συγγραφείς δημοσιογράφους,που είναι ακόμα πιο επικίνδυνη κι από αυτή που γράφουν οι καθεστωτικοί ιστορικοί.Οι πρώτοι  είναι βιαστές και μάλιστα διαπρτάττουν"βιασμό μετά φόνου".Οι δεύετεροι κρατούν καμιά φορά και τα προσχήματα,αλλά μόνο σε εκείνους που δε γνωρίζουν τίποτα για το "φόνο".Εμείς τους ξέρουμε καλά.

Σύντομα θα επανέλθουμε στις ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ,που προς το παρόν δεν ενημερώνουμε συχνά,  γιατί είναι ανάγκη αυτή την περίοδο να ασχοληθούμε περισσότερο  με τις "ΔΗΜΟΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ".Γρήγορα, όμως, θα  ξαναγυρίσουμε στα ΜΑΘΗΜΑΤΑ μας.

________________________________________________________

1.Σαν σήμερα (3-9-1974), ο Ανδρέας Παπανδρέου παρουσίασε τη "Διακήρυξη Αρχών του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κόμματος"( που διορθώθηκε μετά σε "ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ").

Πολλοί στήριξαν τις ελπίδες τους για την αλλαγή του πολιτικού τοπίου σε εκείνη τη διακήρυξη και στην ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.Πολύ σύντομα, όμως, φάνηκε πως τίποτα δεν μπορούσε ο Αντρέας να "αλλάξει", αφου ο ίδιος δεν είχε αλλάξει στο ελάχιστο, ως πολιτικός.(Οπότε, "ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος").Και όχι μόνο δεν άλλαξε ο ίδιος, αλλά ανήγαγε σε επιστήμη τη δημαγωγία,τις πελατειακές σχέσεις και το ψεύδος.Ανακύκλωσε όλα τα σκουπίδια και τις "ακαθαρσίες" του κομματικού κράτους της Δεξιάς και δημιούργησε ένα νέο κομματικό "προϊόν" σε φανταχτερό περιτύλιγμα . Γι αυτό αποδείχτηκε κι αυτό "μάπα".

Το ίδιο ακριβώς που είχε συμβεί και στα καθεστώτα του λεγόμενου υπαρκτού σοσιαλισμού. ΄Ιδια ιστορία. Οι ηγέτες των καθεστώτων εκείνων,αντί να στοχεύσουν πρώτα στη στροφή του ατόμου σε άλλες "πνευματικότερες" σφαίρες,στην αλλαγή του μυαλού του ,της νοοτροπίας του και  των παγιωμένων απο αιώνες κοινωνικών συμπεριφορών,επιχείρησαν να  γεμίσουν αποκλειστικά την κοιλιά του.Τελικά δεν πέτυχαν ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Ο Αντρέας έπεσε στην ίδια παγίδα. Τάισε "ψωμί" τη φτωχολογιά,αποκτώντας μαζί της σχέσεις πελατείας,αλλά "αποχαύνωσε" το μυαλό της.Ο "Αντρέας μας" ήταν για χρόνια ο '"Αγιος" Βασίλης με τα δώρα της αγροτιάς,της εργατιάς,των μικρομεσαίων. Μόνο που τα "δώρα" αυτά δεν προείρχοντο από την παραγωγή ικανότητα αυτών των "τάξεων",από την ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας, αλλά από τα δανεικά και αγύριστα,που σήμερα γίνανε θηλειά στο λαιμό τον δικό μας και καρμανιόλα στο λαιμό των παιδιών μας.

΄Εγκλημα!

2. 15,50 ευρώ εισητήριο αρνήθηκε να πληρώσει σε καράβι ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του Καραμανλή τότε και απαίτησε να πληρωθούν  από το Δημόσιο, δηλαδή από μας.

Γιατί,βρε Καραγκιόζη;Δε φτάνει τόσα που ξεκοκαλίζεις από το δημόσιο χρήμα . Δε φτάνει που είσαι και συ συνένοχος του εγκλήματος της πτώχευσης της χώρας;Ούτε 15 ευρώ,το εισιτήριό σου, δεν έχεις τσίπα να πληρώσεις;Τέτοιος τσιφούτης,τέτοιος γύφτουλας!

'Αει απο κει,ρε σιχαμένε.

 

3. Ο Κόκαλης χτες στην εξεταστική αρνήθηκε να πει αν χρηματοδοτεί κόμματα ή πρόσωπα.

Μήπως έχουν ακούσει τίποτα εκεί στον Περισσό; Ξέρει τίποτα η Αλέκα να μας πει;

Μπα,πού να ξέρει.

Καλά,"ο κόσμος το έχει τούμπανο κι αυτοί  κρυφό καμάρι" στο ΚΚΕ.  Μια ζωή τα ίδια λάθη.

  

                                             2-9-2010

 

Καθόταν στο μπαλκόνι του χτες  με την τηλεόραση στη διαπασών.Θα ήταν πάνω από 80 χρόνων,με ένα τεράστιο βαρέλι για κοιλιά.΄Ακουγε το Γιώργο Τράγκα (μάλλον  στο δελτίο του Χατζηνικολάου θα ήταν)  να λεει  πως ο Σαμαράς δεν έχει... φρεσκουδιά στο κόμμα.Δεν πήρε το αυτί μου περισσότερα,επιτάχυνα το βήμα μου να μην τον ακούω.

Αυτοί οι παλιοί "δημοσιογράφοι" τύπου Τράγκα, Κακαουνάκη, Λευτέρη Παπαδόπουλου,Kαψή, Λιάνη,Σκιαδόπουλου και άλλων αστέρων ,που διέπρεψαν στη διάρκεια της τελευταίας 50ετίας, είναι ό,τι πιο "βάρβαρο" και άσχετο είχε η ελληνική δημοσιογραφία. Απόφοιτοι Λυκείου οι περισσότεροι και στην καλύτερη περίπτωση με τίποτα διπλώματα ιδιωτικών"δημοσιογραφικών σχολών" της πλάκας και ελάχιστοι με πτυχία καμιάς παλιάς Παντείου ή Βιομηχανικής.

 

Πέρα όμως και από την έλλειψη παιδείας και μόρφωσης,κύριο χαρακτηριστικό τους (το θεωρούν και προσόν) είναι ο "λαϊκισμός" ,αυτό που  στο λόγο και στην κίνηση ,τους βγαίνει ως ψευτομαγκιά."Κοσμήτορες" αυτής της σχολής,όπως είπαμε, είναι πολλοί παλιοί.Αλλά ο Τράγκας τους αφήνει όλους πίσω,είναι ...πρύτανης.

Τον άκουγα χτες για κλάσματα δευτερολέπτου να μιλάει μπάσα με εκείνο του "τζάμπα μάγκα" ύφος του,"βαρύς και ασήκωτος" και δεν ήξερα ποιον να πρωτολυπηθώ:Το γέρο με την κοιλιά-βαρέλα,που ...ενημερωνόταν από τον Τράγκα ή τον ίδιο τον παλιό δημοσιογράφο,που δεν εννοεί να καταλάβει ότι παρήλθαν ανεπιστρεπτί οι αρχαίοι καιροί με τα πρωτόγονα... ήθη και  έθιμα της δημοσιογραφίας.Ο κόσμος πάει μπροστά και τρέχει με ιλιγγιώδεις ταχύητες.Αυτοί οι ...Τραγ(κ)ικοί τύποι δεν μπορούν να προσαρμοστούν σε τέτοιες ταχύτητες.Τους πιάνει ναυτία στο ταξίδι γι΄αυτό και είναι καταδιασμένοι να κινούνται ακόμα με τον...αραμπά.

 

1.Γράφει ο Γιάννης Πολίτης  στο ξυλοπόδαρό του σήμερα στα ΝΕΑ (2-9-2010) για ένα ζευγάρι Γερμανών ,που ξαπλωμένοι σε ελληνική παραλία και πίνοντας μπύρες,κορόιδευαν τα αργά γκαρσόνια μας και με αφορμή αυτό, σχολίαζαν πως είμαστε ανεπρόκοποι,χαραμοφάηδες άπατεώνες και γλεντοκόποι.Οπότε του τη δίνει ενός...γιατρού που ήταν δίπλα και τους περνάει γεννές δεκατέσσερις.Πού τους πονεί και πού τους σφάζει τους Γερμανούς.Μέχρι που σηκωθήκανε και φύγανε.

Τώρα δεν κατάλαβα καλά.Ο δημοσιογράφος που "έβαλε" το γιατρό να βρίζει τους Γερμανούς, αμφισβητεί πως είμαστε ΟΛΑ αυτά που λένε οι ξένοι (και όχι μόνο οι Γερμανοί) ;Δυστυχώς η πραγματικότητα και δη αυτής της χρεοκοπίας  της χώρας είναι η τρανύτερη απόδειξη.Ούτε τους Γερμανούς ούτε τους Δανούς και τους Τσέχους χρειάζεται η δεινή πραγματικότητα για να προβεί σε χαρακτηρισμούς.

Άλλο είναι όμως το θέμα.Στη ζωή (και στην ιστορία) τίποτα δεν είναι "άσπρο-μαύρο".Υπάρχουν και άλλα χρώματα στο "φόντο" εκτός απ΄αυτά τα δύο.Συνήθως, οι άνθρωποι χαρακτηρίζουν τους άλλους με την αντίθεση "άσπρο-καλός,μαύρο-κακός".Μέγα λάθος.΄Ενας άνθρωπος δεν πάει πακέτο "καλός ή κακός".Μπορεί να είναι καλός σε 90 και κακός σε 10 και αντίστροφα.Η απολυτότητα στους χαρακτηρισμούς και οι γενικεύσεις δείχνουν απλοϊκότητα και κακό χαρακτήρα.

Οι ΄Ελληνες (ως λαός) έχουν ένα σωρό ελαττώματα και...διαπρέπουν στα περισσότερα από τα παραπάνω που είπαν οι Γερμανοί.΄Ομως, αν και υπάρχουν κάποια γενικά χαρακτηριστικά για τους λαούς (π.χ΄Αγγλοι ψυχροί,΄Ελληνες θερμοί κ.ο.κ), ως μονάδες οι άνθρωποι λειτουργούν εντελώς διαφορετικά .Γι αυτό και οι ΄Ελληνες, ως άτομα, έχουν αρετές που σπανίζουν ή είναι υπέροχες,γιατί κοσμούν την έννοια "άνθρωπος" .

΄Εχω δει λαούς (Ρώσσοι,Ουκρανοί) να συμπεριφέρονται, ως σύνολο, απαίσια. Με εθνικισμούς,προκαταλήψεις,μίσος.Μπροστά τους ο ΄Ελληνας εθνικιστής, ας πούμε, είναι...παναγία.Και οι Γερμανοί, ως λαός, δεν τους λείπουν τα ελαττώματα (ασφαλώς έχουν και αρετές),που είναι διαφορετικά από τα δικά μας .Κανείς δεν είναι άψογος.

Γι΄αυτό, είναι ανάγκη το άτομο να "απομαζικοποιηθεί" και να διαπρέπει στην ατομικότητά του,στην ιδιωτικότητά του.Εκεί να παλεύει να κοσμεί το χαρακτήρα του με αρετές.Στις ημέρες που έρχονται τα έθνη,οι λαοί θα εξαφανιστούν .΄Ολοι θα είναι μια απέραντη οικογένεια.Εκείνο που θα καλλιεργείται και ως έννοια και ως κατάκτηση του ανθρώπου, θα είναι η προσωπικότητα του καθενός.Και όχι τόσο ως "καλή- κακή" (γιατί αυές είναι ηθικές έννοιες και ποικίλλουν, ανάλογα την εποχή) ,αλλά ως φυσική-αφύσικη.

Η ανάπτυξη των ικανοτήτων του ανθρώπου να συμμορφώνεται "αυτόματα",ενστικτωδώς στους νόμους της φύσης, θα είναι η κυριότερη κατάκτηση του ανθρώπινου πολιτισμού.Τότε πια θα βρισκόμαστε στην εποχή  του HOMO NATURALIS .Αυτός θα είναι ο πραγματικά φυσικός άνθρωπος,ο οποίος ως συμπεριφορά,ως πολιτισμός, καμιά σχέση δε θα έχει με το Homo Naturalis των επιστημονικών απλουστεύσεων (homo erectus,sapiens  κ.λπ).

Εμείς οι ζώντες (όλων των ηλικιών), δε θα την προφτάσουμε αυτή την εποχή.

2.Ο Διονύσης Ψωμιάδης αποχαιρέτησε  χθες τη θέση του αντιπεριφερειάρχη. Ο αδελφός του εξήρε και πάλι την προσφορά του, αλλά απέσυρε την υποψηφιότητά του μετά το τελεσίγραφο Σαμαρά. Η φωτογραφία από παλιό αγώνα παλαιμάχων, καθώς είναι γνωστή η σχέση των αδελφών Ψωμιάδη με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

 

 

Τι καρικατούρες είναι αυτοι οι "αδελφοί "Ψωμιάδη-Κατσάμπα ,θεέ μου!΄Ο ένας ποδοσφαιράνθρωπος και ο άλλος σκυλάνθρωπος.Και οι δυο φιλοδοξούν να περιφερειαρχο-νομαρχεύσουν στην κεντρική Μακεδονία.

Κατακαημένη Θεσσαλονίκη, τί σου έμελλε να πάθεις.Κάποτε (φοιτητές),ακούγαμε Θεσσαλονίκη εμείς στη συντηρητική Αθήνα και τα ζηλεύαμε τα "καρντάσια", γιατί η πόλη είχε "φώς",προοδευτικότητα,προσωπικότητες σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δράσης. Σήμερα, κατάντησε να την κουμαντάρει η συμμορία του Πανίκα Ψωμιάδη.

Ποιος το περίμενε να καταντήσει έτσι η "Νύφη του Βορρά"!

 

3.10.000 άνθρωποι είναι φορείς του AIDS στην Ελλάδα και τον τελευταίο χρόνο αυξήθηκαν.

"Παιδιά",προσοχή,δεν είναι αστεία η προφύλαξη.Οι νεότεροι,σε αντίθεση με τους μεγαλύτερους (και ας λένε το αντίθετο) φυλάγονται περισσότερο.Εμείς είχαμε μάθει αλλιώς στο σεξ (ελέυθερο) και οι περισσότεροι συνεχίζουν και σήμερα αυτή την αφροσύνη.

ΑΛΛΑΤΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ.΄Ολοι την πληρώνουμε.Σεβασμό στους άλλους.                                                  

  

                                              1-9-2010                  

                                          ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ     

 

Από σήμερα ισχύουν  τα απαγορευτικά μέτρα για το κάπνισμα.

Υπήρξα για πολλά χρόνια καπνιστής και συμμερίζομαι τον "πόνο" των καπνιστών,που δε θα μπορούν πλέον να "απολαμβάνουν" το τσιγαράκι τους στο γραφείο και στην καφετέρια,  συνοδεία  ενός εσπρεσσάκου με τρεις σταγόνες γάλα εβαπορέ.

Πάντως, τώρα οι θεριακλήδες έχουν μια καλή ευκαιρία να τελειώνουν μια και έξω με αυτή την κατάρα που λέγεται τσιγάρο. Αυτός ο μύθος πως είναι κατόρθωμα να το κόψεις, είναι πέρα για πέρα ...μύθος.Ούτε οργανική εξάρτηση υπάρχει ούτε υποφέρεις από τη στέρηση ή παχαίνεις με τη διακοπή του καπνίσματος.΄Ολα είναι στο μυαλό, εκεί υπάρχει η ξάρτηση.

Θα παραθέσω  τη δική μου "καπνιστική ιστορία", μήπως και βοηθήσει κανένα "χριστιανό" να  πετάξει αυτόν το "σατανά".

Κάπνιζα, λοιπόν, για πολλά χρόνια, κυρίως πίπα.Είχα εκατοντάδες τσιμπούκια στη συλλογή μου απ΄όλο τον κόσμο και κάθε φορά έψαχνα μανιωδώς καινούρια.΄Αλλαζα ταμπάκο κάθε τόσο, κοίταζα καμιά καινούρια μάρκα, που να μην έχω δοκιμάσει.΄Εγραφα,έπινα καφέ,συζητούσα στην ταβέρνα,έπρεπε να έχω την τσιμπούκα στο στόμα,αλλιώς δε "λειτουργούσα".Σε καμιά περίπτωση δεν μπορύσα να φανταστώ τον εαυτό μου άκαπνο.Στα φροντιστήρια μάλιστα,στην αρχή,καπνίζαμε και μέσα στην τάξη!!!Οι μαθητές μου από το διάδρομο ξέρανε αν έχω έρθει ή όχι.Μύριζε ο τόπος από το ντουμάνι..

Στο μεταξύ, δε με είχε "πειράξει" το αναθεματισμένο γι΄αυτό και ελάχιστες φορές με απασχόλησε η ιδέα να το   κόψω.Το μόνο,βέβαια, που ντρεπόμουνα,ειδικά όταν ήμουνα εκτός Ελλάδας.Σε συνέδρια,σε συναντήσεις,στα εστιατόρια έβλεπα πως ήμουνα ο μόνος που κάπνιζα και κρυβόμουνα,ένιωθα παρακατιανός,περιθωριακός.

΄Ενα βράδυ, ήμουνα στο σπίτι και έγραφα.Το παιδί (ήταν δεν ήταν τεσσάρων χρόνων), έπαιζε μέσα στο σαλόνι.Ξαφνικά, το ακούω να σπαράζει,να βήχει,να βογγάει.Πετάγομαι πάνω,κοιτάζω,ήτανε ξάπλα στο πάτωμα ,τα ματάκια του βασιλεμένα,μόνο το άσπρο φαινόταν, και εμετός,να έχει πνιγεί το αγγελούδι μου στον εμετό.Δίπλα του, κάπνιζε ακόμα μια πίπα.Είχε βάλει καπνό (όπως μ είχε δει τόσες φορές να κάνω),την άναψε και τράβηξε βαθιά μέσα του τη ρουφηξιά.Αυτό ήταν.Ελέφαντα σκοτώνει αυτό το "λιβάνι του διαβόλου",όχι πνεμονάκια μωρού παιδιού.

Το βουτάω,τρέχω στα έκτακτα,το αφουγκράζεται ο γιατρός, του λέω τι είχε συμβεί,με κοιτάζει εκείνος με απέραντη αηδία και θυμό, "βρε δολοφόνε",μου λέει,"το παιδί σου,ρε σκότωσες;" και έπεσε πάνω του να το συνεφέρει.Το πρωί,να φαναστείτε, μου δώσανε το παιδί, να  πάω σπίτι.

Μόλις φτάνω,πάω κατευθείαν στο γραφείο,βουτάω με μανία πίπες,καπνούς,αναπτήρες,κάτι στριφτά,φίλτρα ,χαρτιά,ό,τι καπνικό έβρισκα μπροστά μου και τα κάνω κομμάτια όλα,μια σακούλα σκουπίδια γέμισα. -Δολοφόνος εγώ του παιδιού μου δε θα γίνω, είπα στον εαυτό μου και από τότε δεν το ξανάβαλα στο στόμα μου.

Ούτε στέρηση ένιωσα,ούτε τρεμούλες,ούτε πάχυνα και τώρα γράφω  άκαπνος και πίνω και καφέ και κρασάκι χωρίς την κωλοπίπα στο στόμα και νιώθω μια χαρά. Μπορώ επίσης να ανέβω το βουνό "μονορούφι", πουθενά δεν κολώνω. Α,και κάτι άλλο.Το πρώτο πράγμα που απόλαυσα λίγο μετά που το έκοψα, ήταν η γεύση και η όσφρηση.Δεν είχα πάρει είδηση ότι το κάπνισμα μου είχε μισοκαταστρέψει αυτές τις αισθήσεις.Τώρα, απολαμβάνω τις γεύσεις του άγριου ραδικιού και τις κουτσομούρας ή  τις μυρωδιές των λουλουδιών και τις γυναίκειας σάρκας,ατόφιες,έτσι όπως η φύση τις έφτιαξε.

Πετάτε το δολοφόνο,η ζωή είναι όμορφη χωρίς τσιγάρο.

 _____________________________________________________ 

1.Επιτέλους,η ρύθμιση για τα υπερχρωμένα νοικοκυριά αρχίζει από σήμερα. Μέχρι 3 Φλβάρη 2011, δεν επιτρέπονται πληστηριασμοί.

Πολύς κοσμάκης θα ανακουφιστεί με το εν λόγω νομοσχέδιο.Να μια ευκαιρία να απονείμουμε εύσημα στην κυβέρνηση.

2.Είπε ο Μαντέλης στην ανακρίτρια για να δικαιολογήσει τη μίζα που του έδωσε η Ζήμενς: "Τηλεφώνησε κάποιος που είπε πως είνα εκπρόσωπος της εταιρίας και είπε πως η Ζήμενς εκτιμώντας με ως προσωπικότητα, προφανώς γι΄αυτά που πρεσβεύω ,θέλει να με υποστηρίξει με μια χορηγία...Δε μου είπε ποσό...".

Τί ωραία τα λέει ο Τάσος,ε; Τον είδαν ωραίο,έτσι χοντρούλης μάλιστα που είναι, με το προγουλάκι του,με το τούτο του,πάθανε οι άνθρωπο της Ζήμενς. Και μόλις  οι Γερμανοί στα κεντρικά μάθανε πως είναι και...σοσιαλιστής, μείνανε.Λένε,"πάει, αυτό είναι άτομο ,αυτός αξίζει να στηριχτεί,να πάει μπροστά, να σώσει τον τόπο του,που τόσο τον αγαπάμε εμείς οι Γερμανοί"!

Ρε,παίδες,κανένας σας να συγκινηθεί κι από τη δικιά μου θωριά και τα ...πρεσβεύω μου και να μου χορηγήσει καμιά...χορηγούλα υπάρχει;Δε λέω 400 χιλιάρικα που πήρε ο Τάσος και με λιγότερα βολεύομαι.Αν είναι,πάντως,να σας στείλω και το λογαριασμό μου, καλά να σας έχει η παναγίτσα,σε καλή μεριά θα πάνε.

Γράφτε μου, αν υπάρχει καμιά τέτοια πρόθεση ή αλλιώς (το καλύτερο)...γράφτε με.

 

3.Κοίτα πώς φέρνει η ζωή τα πράγματα.:Να εκφράζει το HOMO NATURALIS συμπαράσταση στη όμορφη Κάρλα Μπρούνι (τη Σαρκοζίνα) , γιατί η ιρανική εφημερίδα "Καϊχάν" των αγιοταλάχ ,ζητάει την εκτέλεση της γλυκειάς Κάρλας. "Θάνατος στην πόρνη την Κάρλα",γράφει η φυλλάδα.

Και μη χειροτερα!

 

4.΄Ενας άλλος "Ταλιμπάν", Εβραίος τούτη τη φορά, ο Οβάντο Γιόσεφ,ραβίνος και ιδρυτής υπερορθόδοξου κόμματος, ζητάει να πεθάνουν ΟΛΟΙ οι Παλαιστίνιοι,"κανείς ζωντανός να μη μείνει" διαμηνύει.

Ο φανατισμός σκοτίζει το μυαλό του ανθρώπου.Είναι άρρωστα αυτά τα άτομα,απώλεσαν την ιδιότητα του "ανθρώπου" πλέον, χρειάζονται άσυλο,θεραπεία. Και προ παντός, να μην παίρνει κανείς στα σοβαρά αυτά που λένε.

Τρελός είναι ό,τι θέλει λέει.  

            

                                        

  

  

                                          31-8-2010

 

 

Ο πρωθυπουργός έδιωξε τη νομική του σύμβουλο από το γραφείο του,γιατί είχε προσλάβει δικηγόρο βοηθό της,που δεν είχε πάει φαντάρος.

Σιγά τα ωά. Ο πρώτος είναι ή ο τελευταίος;Αλλά, αφού δεν μπορεί να απολύσει τη μισή αστράτευτη Ελλάδα ο πρωθυπουργός, τουλάχιστον, ας δείξει την αποδοκιμασία του στους "άκαπνους" Σαββόπουλους,Τριανταφυλλόπουλους και λοιπούς "άξιους πολίτες" αυτής της χώρας,κόβοντάς τους την καλημέρα.

Βέβαια, οι Σαββόπουλοι δεν ήταν κορόιδα σαν και μας, που υπηρετήσαμε στα ελληνικά στρατά ΔΥΟΜΙΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ (μια ζωή) και μάλιστα ως...κωλοφάνταρα.Τραγικές εποχές τότε.

Να μην υπηρετούν τα παιδιά φαντάροι.Ας πάρουν μισθοφόρους,αν θέλουν στρατά.

_______________________________________________________________________________________________

1.Σε αναμμένα κάρβουνα  κάθονται και με τα νεύρα τους κουρέλια τα κυβερνητικά στελέχη  εν αναμονή του ανασχηματισμού.

Αυτό δεν το κατάλαβα ποτέ.Την πρεμούρα να ασκήσεις εξουσία,να ακουστεί το όνομά σου ,να φανείς.Καταλαβαίνω πως οι άνθρωποι είναι άρρωστοι,όπως τα πρεζόνια.΄Αρρωστοι με τη δημοσιότητα.Και δεν είναι μόνο οι πολιτικοί τέτοιοι.Σε όλους τους χώρους υπάρχουν  μανιακοί της δημοσιότητας-δημοτικότητας (όρα Μίκη Θεοδωράκη για παράδειγμα).Αλλά αυτό το πράγμα,να  χάνουν τον ύπνο τους,να μην έχουν προσωπική ζωή,να τρελαίνονται στην κυριολεξία για να πει ο Χατζηνικολάου το όνομά τους στο δελτίο των οκτώ,είναι παράνοια,σχιζοφρένεια,.Τι να πω...

 

2.Η Λιάνα Κανέλη  στο MEGA: "Θέλω να κλάψω και το δάκρυ μου να΄ναι πάνω στο βιβλίο".Πωπώ ,θα βάλω τα κλάμματα έτσι που τα λέει αυτό το "κορίτσι".΄Ολο συναισθηματισμό,μίρλα,θέατρο και μπόλικο βερμπαλισμό αυτό το άτομο.Και "μέσα σε όλα" ,μια ζωή: Ακροδεξιά,τώρα Κουκουέ (σαν δεν ντρέπονται στον Περισσό), δημοσιογράφος,εκδότρια,όποια πέτρα "κονόμας" και "αναγνωρισιμότητας"  και αν σηκώσεις, από κάτω θα τη βρεις τη Λιάνα.

Αλλά,κυρία Κανέλη μας, με κραυγές και θεατρινίστικα τσαλίμια,δε γίνεται πολιτική.Από την άλλη,εσείς κλάψτε πάνω σε βιβλία,σε παλιές γραφομηχανές,σε γραμμόφωνα, σε όποια παλιατζούρα,τέλος πάντων, σας ταιριάζει.Μούχλα βρωμάτε, έτσι κι αλλιώς.Ο κυβερνοχώρος ούτε σας πάει ούτε τον πάτε.Αμοιβαία τα αισθήματα.

 

3.Τα κόμματα είναι στην τελική ευθεία για να κλείσουν τις λίστες υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών.

Χειρότερη φάρα, αρπακτικότερα λαμόγια από τους εκπροσώπους ΟΤΑ δεν υπάρχουν.Από δήμαρχο μέχρι κλητήρα ,από νομάρχη-περιφερειάρχη μέχρι παρατρεχάμενο (όρα Πανίκα Ψωμιάδη). Βρωμεροί και τρισάθλιοι,καταλήστεψαν το δημόσιο χρήμα και περιμένουν πώς και πώς τώρα με το άλλοθι της "εκλογής" τους, να ξεκινήσουν νέο κύκλο στο φαγοπότι του δικού μας ιδρώτα.

΄Αθλιοι και βρωμεροί,αλλά χειρότεροι εκείνοι που θα πάνε να τους ψηφίσουν.

 

4.Πέθανε ο Αυγουστίνος  Καντιώτης.

Ο γνωστός "Ταλιμπάν" μητροπολίτης Φλώρινας, εκτός των άλλων θηριωδιών του,έφτασε να γκρεμίσει τις εκκλησίες σλαβικού ρυθμού στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας και τη μέρα της κηδείας του Νίκου Καζαντζάκη αποκάλεσε το θανόντα "βρωμερό σκουλίκι"! Απίστευτο και όμως αληθινό.Και να ήταν μόνο αυτό.΄

Ενα φανατικό,άρρωστο ανθρωπάκι, που χρησιμοποίησε το επάγγελμα του ιερωμένου για προβολή και βήμα των ακραίων εθνικιστικών και ακροδεξιών του θέσεων.

Κρίμα που δεν υπάρχει κόλαση,να τον βουλιάζανε οι σατανάδες στο πιο καυτό τους καζάνι ή σε εκείνη τη λίμνη με τα αποπατήματα, που μετά το μικρό διάλειμμα, σου λένε ...τα κεφάλια μέσα.

 

5.Ανοίξανε λέει τη θεολογική σχολή  στη Χάλκη.

Οι Καψήδες στα ΝΕΑ δεν κρατιούνται από τη χαρά τους. Εμάς, ποσώς μας ενδιαφέρουν οι θελογικές σχολές.Αλλά μια και τόσο πολύ την "πάει" τη Χάλκη ο Καψής  ο νεότερος, δεν πάει να διδάξει εκεί τα "αγιορείτικα" (κάτι ξέρουν εκεί στο συγκότημα από καλογέρους και ΄Αγιο ΄Ορος) και να αφήσει και μας εδώ και την εφημερίδα  ήσυχους;

 

6.Ο Μαντέλης αφέθηκε ελεύθερος για τη δωροδοκία από τη Ζήμενς.

Και ορθά.Αν είναι να ξεκινήσουν να φυλακίζουν πολιτικούς, να αρχίσουν από τον Καραμανλή,Αλογοσκούφη,Παπαθανασίου και λοπούς "νεκροθάφτες" της οικονομίας και να συνεχίσουν με τους λοιπούς. Πολύ μετά έχει σειρά ο Μαντέλης.

7.Επιτέλους!:Δόθηκε πολιτικό άσυλο στους Ιρανούς που με ραμμένα στόματα έκαναν απεργία πείνας 37 ημέρες!

΄Ενας από τους απεργούς είχε καταδικαστεί στη χώρα του για ένα βιβλίο που έγραψε:

Μπράβο Χρυσοχοϊδη!

 

8.Πέθανε η Τζέλλα Φίνου.Ο άντρας της, ο Φιλοποίμην, ήταν αυτός που γέμισε με κινηματογραφικά αποπατήματα την Ελλάδα τα χρόνια του...καλού ελληνικού σινεμά (της Βουγιουκλάκη, Κούρκουλου,Μπάρκουλη,Βέγγου και λοιπών αστέρων-ψώνιων.

Ο εφημερίδες πλέκουν το εγκώμιο του ζευγαριού,που μαζί με τους Φώσκολους, Σακελλάριους και άλλους "ανδρείους" της εποχής,χάραξαν το δρόμο του αποπροσανατολισμού,της απαξίωσης των ικανών ,της αναξιοκρατίας,της άνθισης της μπόχας του συντηρητισμού και της κακομοιριάς  στη μεταπολεμική Ελλάδα.

 Βρε ουστ απο κει,που θα δώσουμε και εύσημα στο κινηματογράφο του Φίνου

 

9. Θα σωθεί άραγε η Σακινέχ,η γυναίκα που λιθοβολήθηκε στο Ιράν και κινδυνεύει να εκτελεστεί γιατί διέπραξε...μοιχεία;

Η διεθνής κοινότητα, λέει, ζει το δράμα της και κάνει τα πάντα να τη σώσει.Καλά,μας πείσανε.΄Οσο οι διεθνείς ενώσεις-οργανισμοί π.χ ΟΗΕ δεν έχουν ουσιαστική δύναμη (στρατιωτική), να επιβάλουν το δίκαιο και να τιμωρήσουν παραδειγματικά καθεστώτα σαν εκείνο του ημιπαράφρνα προέδρου του Ιράν,πολλές Σακινέχ θα εκτελεστούν ακόμα.

Συγγνώμη,γλυκειά μου Σακινέχ Μοχαμαντί,που δεν μπορώ να κάνω τίποτα για σένα .

 

10. Κατακρίνουν δυο γιατρούς στην Ιταλία γιατι έπαιξαν ξύλο την ώρα που γεννούσε μια Σικελή,επειδή διαφώνησαν αν έπρεπε να της κάνουν καισαρική ή όχι.

Εμείς τους δίνουμε συγχαρητήρια πάντως.Δείχνουν γιατροί με υψηλότατη αίσθηση καθήκοντος.Αν δεν ήταν, θα έκαναν αυτό που κάνουν οι περισσότεροι.Θα αδιαφορούσαν.Σιγά που θα τσακώνονταν οι δικοί μας και μάλιστα χωρίς φακελάκι,για την καισαρική.Ας πάει να κόψει το σβέρκο της η ετοιμόγεννη.

Μπράβο στους Ιταλούς!

 

 

 

11.Ο δικτάτορας της Ρωσίας Πούτιν (πρώην πράκτορας), ετοιμάζεται να επιστρέψει στη θέση του προέδρου και σε συνέντευξή του κάλεσε τα ΜΑΤ στη Μόσχα να "σπάσουν τα κεφάλια" των διαδηλωτών σήμερα .

Σε αυτές τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του δικτάτορα, πρωταγωνιστεί και η γνωστή ακτιβίστρια ,83χρονη "έφηβη" ΛΙΟΥΝΤΜΙΛΑ ΑΛΕΞΕΓΕΒΑ.

Να είσαστε καλά ανυπόταχτα"παιδιά" της Μόσχας.Είμαστε με την ψυχή μαζί σας σήμερα.

 

 

 

  

                                  30-8-2010         

(Για τεχνικούς λόγους,δεν μπορέσαμε να ανεβάσουμε το σύνολο των σημερινών κειμένων.Θα τα δημοσιεύσουμε αύριο, του "δαίμονος" της cosmote επιτρέποντος). 

_____________________________________________________________________________________________-

Χαλκλίδα,μια νύχτα (μαγική) από τις τελευταίες του καλοκαιριού.Στα παραλιακά μπαράκια ξεσαλώνουν θαμώνες κάθε φυλής και ηλικίας. Μεταξύ αυτών σε γυναικοπαρέα και μια Αμαζόνα  κοντά στα είκοσι,εκπάγλου καλλονής και σχεδόν...ξεβράκωτη.Το διπλανό καμάκι που καιροφυλακτούσε,πλησιάζει την ομήγυρη των κοριτσιών,αφήνει να εξέλθη από τα στήθη του αναστεναγμός πάθους και επιφώνημα θαυμασμού για  ό τι έβλεπαν τα ματάκια του και ευγενικά, ρωτάει , αν μπορεί να κεράσει "ένα ποτάκι".Και η απάντηση από την "ξεβράκωτη",πλην ωραία, "κεραυνός εν αιθρία": "΄Αντε πάγαινε,ρε βλάχο,εμείς σε ενοχλήσαμε;" Ο νεαρούλης κατακοκίνισε,έχασε το βήμα του κα κάνοντας μια κίνηση δυσαρέσκειας και απόγνωσης,έστριψε και χάθηκε ανάμεσα στο πλήθος των τραπεζιών.

Ληξάσης της σκηνής, ακολούθησε ο ακόλουθος διάλογος μεταξύ των αυτοπτών-αυτήκοων μαρτύρων,του κολλητού,δηλαδή,και τους εξιστορούντος:

Κολλητός:Δηλαδή,αν έπιανε φωτιά στη μέση του δρόμου το αμάξι μου, δίπλα για καλή μου τύχη, ήταν σταθευμένο ένα πυροσβεστικό ,ζητούσα από τον  πυροσβέστη να σβήση τη φωτιά και εκείνος μου ΄λεγε "άντε πάγαινε από δω,ρε βλάχο,εμείς σε ενοχλήσαμε",τι θα έκανες;

Ημείς:(Επειδή αντελήφθημεν πού το πάει, του απαντάμε μη παραβολικώς):Πρώτον, δε χρειάζεται να χολοσκάς,ούτε να κρατάς κάκιτα στον πυροσβέστη.Απλώς,χέστον.Δεύτερον ,δεν είδες καλά.Για καλή σου τύχη, το αυτοκίνητό σου πήρε φωτιά δίπλα στην πυροσβεστική.Δεν ήρθε ο πρώτος,τράβα ζήτα στο πιο πέρα πυροσβεστικό να σου τη σβήση. Αλλά, έστω και αν όλη η πυροσβεστική αρνηθεί να βοηθήσει (κάτι εντελώς απίθανο,όλο και κάποιος ευσυνείδητος ή ψυχοπονιάρης πυροσβέστης θα βάλει ένα χεράκι),έστω, λέμε, κι αν συμβεί αυτό,τράβα σβήστη μόνος σου,τι κάθεσαι και κοιτάς!

Κολλητός.Σωστός,αλλά ,δεν μπορώ να μην επισημάνω:.Αν κύριε θες να είσαι πυροσβέστης, να είσαι συνεπής επαγγελατίας. Αν ,κοριτσάκι μου,τσίτσιδο, εσύ   ανάβεις φωτιές με το έτσι θέλω ,πρέπει να είσαι έτοιμη και να τις σβήσεις.Αλλιώς,μην τις βάζεις.Τεστοστερόνη είναι αυτή,δεν είναι ...κάτσε να φάμε φάβα με κρεμύδι και ελαιόλαδο (νόστιμη μεν,αλλά φάβα).

Μη έχοντες αντιτείνειν ουδέν επ΄αυτού, ενεύσαμεν συγκαταβατικώς και εβυθίσθημεν στη μελαγχολική σιωπή ,που την έκανε ακόμα μελαγχολικότερη η ενατένιση εκείνου του θεόγυμνου,πλην "φάτε μάτια ψάρια", κοριτσίστικου κορμιού.

Κι άλλη εξιστόρηση (Το περιστατικό το διηγήθηκε ένας στην παρέα):

"Είμαι διακοπές στη Ζάκυνθο",αρχινάει να αφηγείται:" Μεσημέρι ετοιμαζόμαστε να αποπλεύσουμε απέναντι στην Κυλήνη.Στο ταμείο στο λιμάνι ένας 40άρης με ένα μωρό στην αγκαλιά, να παρακαλεί την ταμία να του δώσει τζάμπα εισιτήριο για αμάξι,ένα παιδί και το αντρόγυνο.

"Δεν έχω λεφτά" της εξηγεί."Πήγα, στο μηχάνημα της Τράπεζας να βγάλω .Μου δίνει 3χαρτονομίσματα των 20 και τρέχω για   βενζίνη.Βάζω είκοσι, πάω να πλερώσω,το βάζει ο βεζινάς στο μηχάνημα, είναι πλαστό μου λέει ,δεν το παίρνω.Τι λες μωρέ,τώρα  το πήρα από την τράπεζα,τίποτα,δώσε μου άλλλο,να θυμώνει αυτός.Του δίνω ,κι αυτό πλαστο το βγάζει.Αμάν,παίρνει και το τρίτο και τελευταίο μου,ευτυχώς αυτό βγήκε καλό.΄Τρέχω στην τράπεζα,το και το τους λέω,το ΑΤΜ σας  μου έδωσε πλαστά εισοσάρικα.Τα κοιτάζουν, όντως δεν ήταν γνήσια.Αλλά, δεν μπορούμε λέει να σας τα αλλάξουμε γιατί δεν ξέρουμε αν τα πήρατε από δω.Βρε καλοί μου,βρε χρυσοί μου,δεν έχω άλλα λεφτά στο λογαριασμό μου,σε διακοπές είμαι,τα τελευταία μου ήταν αυτά,τίποτα εκείνοι.Σας παρακαλώ, εχω μωρό,πρέπει να φυγω, σε λίγο αναχωρεί το καράβι,δεν μπορώ να μείνω ούτε έχω κάποιον αυτή την ώρα να μου στείλει λεφτά.Δε μας νοιάζε,ι μου κάνουν και μάλιστα με  απειλεί ο διευθυντής πως κανονικά θα έπρεπε να καλέσει την αστυνομία και να πάω για κατάθεση στο τμήμα,όπου και θα μου κάνανε και μήνυση κλπ κλπ.Τρελαίνομαι,θα με βάλουν και μέσα τώρα,λέω και γίνομαι μπουχός.Γι αυτό σε παρακαλώ δώσε μου τα εισιτήρια και αύριο που θα φτάσω σπίτι μου,θα σας τα στείλω.Κρατήστε και την ταυτότητά μου".

"Εμ δε,ανένδοτη η ταμίας.Οι λιμενικοί σήκωσαν τα χέρια.Το καράβι έφευγε,έτρεξα να προφτάσω",τελείωνε την αφήγηση ο γνωστός. "Και καλά",του λέιε ένας μας."Τι απέγινε η οικογένεια,στο,λιμάνι τη βγάλανε με το μωρό; Εσύ,κάποιος,ρε, παιδί μου,ρεφενέ να κάνατε,δεν του δίνατε κάτι να πάρει ο άνθρωπος εισιτήρια;""

"Ε,κι εγώ δεν είχα πάνω μου",δικαιολογήθηκε ο τύπος και εισέπραξε την αποδοκιμασία των υπολοίπων της παρέας.

Αυτά εν Ελλάδι,λοιπόν,όπου η Τράπεζα είναι αφέντης.Τα γκόλντεν μπόις λύνουν και δένουν.Κι αυτονών ο λόγος περνάει.Ο πολίτης εξ ορισμού είναι αφερέγγυο,ψεύτης.Η τράπεζα, της απάτης, της κλοπής και της εκμετάλλευσης είναι  έντιμη.

Ε,άντε στο διάλο κωλοχώρα του κερατά,δεν τρώγεσαι πα με τίποτα.

  

   (αργότερα  η... σημερινή συνέχεια)

                        

                                           29 -8- 2010

 

΄Εχουν λυσσάξει οι  δημοσιογράφοι των ελληνικών ΜΜΕ,γιατί χάνουν το ...παντεσπάνι που τόσα χρόνια απολάμβαναν εκμεταλλευόμενοι την αφασία της μάζας.Η άνθιση των μπλόγκ και της ιντερνετικής ενημέρωσης των τελευταίων χρόνων, τους έκοψε τα πόδια,αφού ξέρουν πως σε λίγα χρόνια πάνε για φούντο οι βιομηχανίες τους.

Σήμερα, στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ Ε στη στήλη "μέσα και media" ο Χρ.Ξανθάκης αναδημοσιεύει "έρευνα"  καθεστωτικού πανεπιστημίου της Ζυρίχης,που λέει πως "τα δωρεάν ΜΜΕ κατάφεραν να κλέψουν κόσμο από τις εφημερίδες,με αποτέλεσμα να χάσει τον προσανατολισμό του ο καταναλωτής της ειδησεογραφίας και να μην αναγνωρίζει πια την ποιοτική δημοσιογραφία".

ΧΑΑΑΑΑΑΑΑ,άκου...ποιοτική δημοσιογραφία,η δημοσιογραφία των Τεγόπουλων,Λαμπράκηδων,Μπόμπολων,Κουρήδων,Κυριακού.Καλά, το θεό τους, λέμε, δεν έχουν οι δημοσιογράφοι.΄Ολα τα δίνουν,για να λιβανίσουν,να αποπροσανατολίσουν,να διαστρεβλώσουν,να σπιλώσουν,αρκεί να το ζητήσουν τα αφεντικά.

Μας λένε πως τόσα χρόνιαοι ΄Ελληνες απολάμβαναν ποιότητα ειδησεογραφίας, αντικειμενική ενημέρωση,σωστή κριτική και όλα αυτά τώρα με το ανεξάρτητο ιντερνέτ...κινδυνεύουν.

Και τότε,βρε Ξανθάκη,με τέτοια ποιοτικά ΜΜΕ,γιατί πήγε κατά διαβόλου αυτός ο τόπος; Πώς ο τόσο ποιοτικός σας τύπος μέχρι που ξέσπασε η κρίση δεν είχε δει τίποτα ούτε ανάφερε λέξη γι αυτή; Εμείς εδώ με 3 χρόνια "ζωής", σχεδόν ενάμιση χρόνο πριν την κρίση φωνάζαμε,ενημερώναμε,χτυπούσαμε καμπάνες. Αλλά εσείς μας έχετε στη λογοκρισία και τη φίμωση.Γράφατε και λέγατε τα δικά σας, αυτά που είχαν "διάφορο" για την τσέπη σας.΄Η εσύ δεν ξέρεις τίποτα για το φόνο;Απλά,περνούσες από κει;

Ο Σοφοκλής λέει στην "Αντιγόνη" (σε μια ελεύθερη μετάφραση) :"Οι απατεώνες όχι μόνο διαπράττουν τις απάτες τους,αλλά ηδύνονται σε αυτές και προσπαθούν ΄κιόλας να  τις κοσμήσουν,να τις ωραιοποιήσουν".

Σοφοκλής έφα,ας κοκινίσουν, έστω και μια φορά, αυτοί εκεί στο συνάφι του Σόμπολου.Πολλά ζητάμε.

 

2.Δημοσιογραφίας συνέχεια: Στις ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ -(ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΙΑ), γράφουμε πως τα κείμενα των δημοσιογράφων ποιοτικά υστερούν έναντι των επιστημονικών και εξηγούμε τους λόγους.Η προχειρότητα,η επιφανειακή προσέγγιση των θεμάτων,χαρακτηρίζουν συνήθως το "ερευνητικό" έργο των ΜΜΕ.Επειδή,ακριβώς,η αποστολή τους είναι "εφήμερη",επειδή πρέπει να "μουτζουρώνουν" τόνους χαρτί ή να μιλούν επί ώρες και επί παντός επιστητού στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις, η δουλειά τους γίνεται στο "πόδι" και επιδιώκει να κερδίσει τις εντυπώσεις περισσότερο παρά την ουσία.

Προς επίρρωση των παραπάνω,παραθέτουμε ένα δείγμα από δουλειά δημοσιογράφων στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ του Σαββατοκύριακου (28-29,Αυγούστου 2010):

(Και να σκεφτεί κανείς πως ΤΑ ΝΕΑ είναι σχεδόν η "καλύτερη" εφημερίδα στην Ελλάδα.Φανταστήτε,αν καταγράφεται προχειρότητα, ρηχότητα, κιτρινισμός κ.λπ στην "καλύτερη",τότε τι γίνεται στις Βραδυνές,τις Απογευματινές,τους Ελεύθερους Τύπους και σε όλα εκείνα τα  έντυπα της σκουπιδοπαραγωγικής ελληνικής δημοσιογραφίας).

1.Ο Παύλος Τσίμας,προσπαθώντας να εξηγήσει πόσο μοιάζει και σε τι διαφέρει η σημερινή οικονομική κρίση από το κραχ του 1929,καταλήγει στο... βαρύγδουπο συμπέρασμα πως και τότε και τώρα η αγορά,οι τράπεζες,οι κερδοσκόποι υπεδείκνυαν ως υπεύθυνους της κρίσης τους συνταξιούχους, τους μισθοσυντήρητους, τα ελλείμματα κ.λπ. 

Διαβάζοντας κανείς (μισθοσυντήρητος,συνταξιούχος,παθών γενικώς από την κρίση) το εντελώς ρηχό από την άποψη της αποσιώπησης των πραγματικών αιτιών της κρίσης άρθρο,συμφωνεί απόλυτα με το θεματογράφο,"καλά τα λέει ο άνθρωπος". Νιώθει,μάλιστα, δικαιωμένος που ρίχνει κι αυτός το ανάθεμα στους ίδιους υπαίτιους , στους άλλους,δηλαδή. Αυτός,ο αναγνώστης, δεν έχει καμιά ευθύνη,εκείνος είναι ψυχούλα,αδύναμος,ο τελευταίος τροχός της αμάξης.

Πελάτης γαρ ο βολεψάκιας αναγνώστης.Να μην τον ταϊσει ο δημοσιογράφος το κουτόχορτο που του οφείλει;Μανούλα σε τέτοια οι πληρωμένοι στυλοί.

2.Ο άρρωστος πασόκος Γιώργος Παπαχρήστου,για... χιλιοστή εκατοστή πενηκοστή έκτη φορά, εκστασιάζεται  μπροστά στο εικόνισμα του Ανδρέα Παπανδρέου και έμπλεος ενθουσιασμού και συγκίνησης προσκυνάει και  ανακράζει:"Ο Ανδρέας,ο αείμνησστος,ο τεράστιος,ο,ο..."

Καλά βρε Παπα-χρήστο, μας έπεισες.Συγκρατήσου τώρα μην πάθεις και κανένα εγκεφαλικό από τη φόρτιση και την αναπόληση των παραδεισένιων ημερών που πέρασε η χώρα επί αείμνηστου Αντρέα.Σιγά, έχεις και μια ηλικία,δεν είσαι για τέτοια χοροπηδήματα.

 

3.Ο καινούριος στο ΔΟΛ Γ.Λακόπουλος (δίνει καλές εξετάσεις στο συγκρότημα από την ημέρα που τον προσέλαβαν οι Καψήδες) γράφει στην οικεία στήλη: "Πώς προέκυψε  ο ευπρεπής Γεώργιος Καμίνης από επιτυχημένος Συνήγορος του Πολίτη,υποψήφιος Δήμαρχος.."

Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ του ΠΟΛΙΤΗ,ναι,που όπως είπαμε,αντί τόσα χρόνια να φέρει τα πάνω κάτω ,λούφαζε στα δύσκολα και όταν έπρεπε να αναμετρηθεί με τις αυθαιρεσίες του κράτους ,το έπαιζε "Πιλάτος".Ε,πώς θα γινόταν αλλιώς;Ποιος τον πλήρωνε με παχυλό μισθό τον Καμίνη; Το κράτος, φυσικά .Τότε,θα βάλει τα δάχτυλά του να βγάλει τα μάτια του; Τον εργοδότη του θα πολεμήσει:Καλά,παλαβά λέμε τώρα:

Δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε και με άλλες αναφορές.Είναι γνωστά,πασίγνωστα αυτά.Ο δημοσιογραφικός λόγος είναι επιπόλαιος,σκόπιμος,καθοδηγούμενος,πληρωμένος.Δε νοιάζεται για την ουσία,για την αντικειμενική παράθεση-κριτική γεγονότων και συμπεριφορών,παρά μόνο για τη "βιτρίνα" και την εισπρακτική κυκλοφορία του. Να μην κουράζουμε λέγοντας τα ίδια και τα ίδια.

4. H κυρία Μαρία Χούκλη,η...σοβαρή εκφωνήτρια ειδήσεων της ΝΕΤ προσελήφθη στο πορνοκάναλο του Μίνωα Κυριακού (ΑΝΤ-1) με αποδοχές 12.500 ευρώ το ΜΗΝΑ. Καλά κάνει. Σε καλή μεριά,καλή μας Μαρία.

Αλλά συ,βρε πανάθλιε,συνταξιούχε των 600 ευρώ το ΜΗΝΑ,που στέκεσαι κάθε εσπέρας με το κοντρόλ στο χέρι και επιλέγεις Χούκλη να σε ενημερώσει για τα μαύρα σου τα χάλια,ντροπή,τσίπα,δεν έχεις πάνω σου,κακομοίρη;

5. Τουλάχιστον ένα κιλό ζυγίζουν μερικές κυριακάτικες εφημερίδες με τα σιντιά ,τα καθρεπτάκια και τα προφυλακτικά που προσφέρουν στους...αναγνώστες τους (1μιση κιλό,κυρία Πολυξένη μου,να το αφήσω;).

Ο ποιοτικός ελλληνικός τύπος που λέγαμε.

 

6.Τέταρτος στη σειρά ο Δήμος Αμαρουσίου στα χρέη με 52 εκατομμύρια διακόσιες τόσες χιλιάδες χρεωστούμενα!

Από το 1994 μέχρι το 1997 ήμουνα διευθυντής του πολυκλαδικού Λυκείου Αμαρουσίου.΄Ηταν ένα μεγάλο σχολείο (νέος θεσμός για την εποχή του) με 600 μαθητές και με 60 τόσους εκπαιδευτικούς για όλη την περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής.Καταλαβαίνετε τις ανάγκες ενός τέτοιου εκπαιδευτικού ιδρύματος.Να σκεφτεί κανείς πως είχαμε τμήματα δημοσιογραφίας,κινηματογράφου,θεάτρου,χορού,πολεμικών τεχνών,πολλών ξένων γλωσσών, βιβλιοδεσίας, ό τι φανταστεί κανείς.Είμαστε... ανοιχτά από τις 8 το πρωί μέχρι 10 το βράδυ!

Παρακαλούσαμε τότε το Δήμο να μας βοηθήσει στην υλικοτεχνική υποδομή (τα σχολεία ανήκαν στο Δήμο).Δεν έχει λεφτά ,μας λέγανε,δεν υπάρχει μία.΄Ολα κι όλα, μας έστειλαν ένα φεγγάρι καμιά 10αριά κομπιούτερ κι αυτά, όπως μάθαμε μετά, με αγορά χωρίς δαγωνισμό.

52 εκατομμύρια ευρόπουλα,λοιπόν,δάνεια ο δήμος Αμαρουσίου!.Και για ένα υπερσύγχρονο σχολείο,για ένα θεσμό που ήταν και πρωτοποριακός και ουσιαστικός για την εκαπίδευση,ούτε δραχμή.

Πού πήγαν όλα εκείνα τα δανεικά ρε,παιδιά;

Καλά,λες και δεν ξέρουμε.  

  

  

  

  

  

                                             27-8-2010

 

               

Τοπική εφημερίδα της Εύβοιας γράφει πως ντόπιος γιατρός ασχολείται με την...ιστορική έρευνα και πρόκειται να εκδώσει (ή εξέδωσε,δε θυμάμαι) και "ιστορικό πόνημα".

Από αύριο, λέω κι εγώ να αρχίσω να βγάζω χολές και νεφρά,να συγκολλάω κόκαλα,να γράφω συνταγές φαρμάκων,αφού στη Ελλάδα "καθένας είναι ό,τι δηλώσει". Δηλώνω,λοιπόν, γιατρός και όποιος θέλει να έρχεται από σήμερα να του κάνω εγχείριση (πού τον πονά και πού τον σφάζει!).

Εν τάξει,γιατρέ μου. Αλλαγή ρόλων λοιπόν.Μόνο που θα τα κάνουμε θάλασσα και οι δυο στους νέους (κλεμένους) μας ρόλους.Εγώ το γνωρίζω,βέβαια,εσύ όμως όχι.Και αυτό είναι το χειρότερο,  ακόμα και από το...πόνημα που γράφεις.

Ελλάς της φαιδράς πορτοκαλέας!

 

2.΄Ενας πίνακας του Βίνσεντ Βαν Γκογκ ,που κλάπηκε στην Αίγυπτο, στοιχίζει 43 εκατομμύρια ευρώ! (ήταν λένε από τους...φτηνότερους του ίδιου ζωγράφου).

Πάντα η τέχνη στην υπηρεσία των έχηδων ήταν (τραγικοί ποιητές,ζωγράφοι Αναγέννησης κ.λπ). 

Καλά έκαναν και τον έκλεψαν,λοιπόν,τον πίνακα.

 

3.Οι συγγραφείς Τζέιμς Πάτερσον και Τζ.Κ.Ρόουλινγκ (δημιουργός του Χάρι Πότερ), εισέπραξαν από τις πωλήσεις των βιβλίων τους, ο μεν πρώτος 55 εκατομμύρια ευρώ και ο δεύτερος 12 εκατομμύρια μέσα στο 2010.

Καθόλου δεν τους ζηλεύω και όποιος θέλει το πιστεύει.Ο πάσα ένας με λίγη τύχη ,πολύ θράσος και άνευ τσίπας μπορεί,ανακυκλώνοντας "σκουπίδια" να τα κονομήσει.Γι΄αυτό λέω δε θά ήθελα να είμαι "σκουπιδιάρης".

 

4 Ο Γρ.Καλφέλης καθηγητής Νομικής στο ΑΠΘ,έγραφε στα ΝΕΑ (23-8-2010) πως είμαστε "επικίνδυνα απροστάτευτοι"αν μας παρακολουθούν οι κάμερες και οι δορυφόροι.

Ε,ναι,κάτι ξέρει ο καθεστωτικός καθηγητής.΄Ακου,λέει κάμερες.Για να έρθουν στη φόρα οι πομπές της εκλογής π.χ πανεπιστημιακών και οι "αλλαξοκωλιές",που κάνουν μεταξύ τους για να προωθήσουν τους "ημέτερους",να ξεκοκαλίσουν τα κονδύλια;Να  καταγράφονται οι ώρες που δεν πάνε για μάθημα,γιατί την ίδια ώρα απασχολούνται να συμβουλεύουν τα λαμόγια πως να κάνουν τις λαμογιές τους και με το... νόμο;

Κάμερες,δορυφόροι...Φτου στον κόρφο τους.  Πάει ο κλέφτης στον αστυνόμο;Αυτό έλειπε.

 

5.Ο Σαρκοζί διώχνει τους Ρομά (τσιγγάνους) από τη χώρα του.

Βρε τί τραβάνε και αυτοί οι άνθρωποι! Μια ζωή στην "απ΄έξω",να τους τραβολογούν ,να τους πετάνε απο δω κι απο κει,να μη βρίσκουν ανάπαψη και ηρεμία πουθενά.

Ταλαιπωρημένη φυλή,κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτό το "πογκρόμ" εναντίον τους.

"Ψυχή" έχουν κι αυτοί.

 

6.Εκατοντάδες επιβάτες ταλαιπώρησαν οι συνδικαλιστές , ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο της Αθήνας για συντεχνιακούς λόγους.Κατέβασαν διακόπτες για να καθηλωθούν στο έδαφος τα αεροπλάνα.

Το ξέρουμε αυτό,τις τιμωρίες να ακούσουμε περιμένουμε.

 

7.Ο δημοσιογράφος (μάλαμα) Δημήτρης Καστριώτης έγραφε στο ΒΗΜΑ προ ημερών για το κάπνισμα πως η απαγόρευσή του έχει μια χροιά...γυμνασιαρχικού (sic) ελέγχου.

΄Οχι,κύριε Δημητράκη μας, τέτοιες χροιές μην αναζητάτε  στην απαγόρευση.Μόνο στο κουρκουτιασμένο από το ταμπάκο μυαλό σας υπάρχουν τέτοιες αντιστοιχίες.Εμείς,απλά,θέλουμε να διαφυλάξουμε τα παιδιά μας και τους εαυτούς μας από τον καρκίνο του τσιγάρου σας,που μας μεταδίδετε.Δεν έχουμε δικαίωμα; ΄Οχι λέτε,ε;

Μα,ακόμα και ο φασισμός έχει τις διαφαθμίσεις του.Εσείς χτυπήσατε το κόκινου του φασισμού.

 

8.Ο παραιτηθείς "συνήγορος του Πολίτη" κύριος Γ.Καμίνης,για να είναι υποψήφιος (πιθανότατα) δήμαρχος στην Αθήνα με την υποστήριξη Κουβέλη,σε γνωμοδότησή του παλιότερα, αν άντρας δημόσιος υπάλληλος δικαιούται "άδεια πατρότητας",όπως και η γυναίκα,είχε απαντήσει πως η υπηρεσία του δεν είναι... αρμόδια να εξετάζει τέτοια ζητήματα!

Ψηφίστε τον,λοιπόν,κι ατό το παλικάρι της αριστεράς.

Πώς γίνεται,γαμώτο,όλα τα λουλούδια του αριστρού μπαξέ να αναδίδουν τέτοια μπόχα?Μπας και "ντύνονται" λουλούδια,για να κρύψουν πως είναι οχετοί;

 

9.Ο εν τρικυμία  (αδιαλείπτως) υπάρχων και εν αλτσχάιμερ λόγου διατελών,Γιώργος Βέλτσος,γράφει στις ΑΙΧΜΕΣ στα ΝΕΑ (27-8-20100) "...στις λίστες των αιωνίων φοιτητών ας προστεθούν και οι λίστες των αιωνίως εισακτέων.΄Ετσι κι αλλιώς ,η πολιτεία τους θέλει εγκεφαλικά νεκρούς".

Ενώ οι φοιτητές που διδάσκει ο Βέλτσος στην Πάντειο,είναι εγκεφαλικοί...Αϊνστάιν.

Εμ,πώς δεν είναι."Με όποιον δάσκαλο καθήσεις ,τέτοια γράμματα θα μάθεις".

 

10.Στα Οινόφυτα ένας στους τέσσερις θανάτους οφείλεται σε καρκίνο, προφανώς από το εξασθενές  χρώμιο  που βρίσεκται στο  μολυσμένο νερό του Ασωπού.

Η κυρία Μπριμπίλη στα Ψαχνά τις προάλλες, είχε πει πως,ντάξει,μωρέ,στο κάτω κάτω αυτά δεν αποδεικνύονται,καμιά επιστημονική έρευνα δεν  αποδεικνύει σαφέστατα σύνδεση καρκίνου και εξασθενούς χρωμίου.

Μάλιστα.Προτείνω ,λοιπον,οι έχοντες στα Οινόφυτα συγγενείς πεθαμένους από το δηλητήριο αυτό,  να  στέλνουν στην κυρία Μπιρμπίλη να καταναλώνει κάθε μέρα 2 λίτρα μολυσμένο νερό από τον Ασωπό για όσους μήνες χρειαστεί. Με τον τρόπο αυτό θα κάνουμε μια  έρευνα με νέα στοιχεία από το δημιουργηθησόμενο  ιατρικό φάκελο της κυρίας Μπιρμπίλη.

11.΄Ενας καραγκιοζοπαίχτης λέει πως "Ο Καραγκιόζης ήταν ανέκαθεν αντιπαθής στη εξουσία".

Καιρός να βγει αντιεξουσιαστής και ο Καραγκιόζης!

Καλά, κι εγώ πώς είχα ατην εντώπωση πως ο Καραγκιόζης είναι ο χαρακτηριστικός τύπος του ΄Ελληνα που "γλείφει" εκεί που φτύνει ,μόνο και μόνο για να χλαπακιάσει ένα  ξεροκόμματο,μια τοσηδούλα εξυπηρέτηση;

Είδες και ο Καραγκιόζης:Στο τέλος για να δείτε πως θα προκύψει και μέγας επαναστάτης και αντιστασιακός.Στην Ελλάδα δεν είμαστε;

                          

  

                                              27-8-2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟ "HOMO NATURALIS" ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ (ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΡΟΣ)                                          

                                           

Η: Και όταν ροβολήσατε... κατά Εύβοια μεριά τι κάνατε;
Ζ.Δεν ήρθαμε αμέσως στην Εύβοια.΄Ετσι το είπα.Είχα κλείσει από το γραφείο μας στο Λονδίνο δέκα κτήματα να δω σε όλη την Ελλάδα.Κρήτη,Καλαμάτα,Ναύπλιο,Ιτέα,Εύβοια.Τα είδα όλα και κατάληξα στο κτήμα αυτό στην Εύβοια.Η κυρά Σταθιώ,συχωρεμένη πια,μου το άφησε σε καλή τιμή και σε δυο δόσεις τα λεφτά.Με δάνειο το πήρα,μία δεν είχα στην τσέπη.
Η.Αν επιτρέπεται, πόσα λεφτά το αγόρασες και πόσα στρέμματα είναι;
Ζ.Είναι δέκα στρέμματα με ελαιώνα και ένα παλιό πέτρινο σπίτι. Πλήρωσα σε σημερινά ευρώ 30.000.
Η. ΄Οντως καλή τιμή για τέτοιο κτήμα.
Ζ.Κελεπούρι,δε βρίσκεις πια στην Εύβοια τέτοιες ευκαιρίες.Με ελιές, δέντρα τεράστια, δυο άντρες δεν τα αγκαλιάζουν μιλάμε,μεγάλα,20,30,50 χρόνων.Και το σπίτι παλιό μεν, αλλά όχι ερείπιο.Το επισκευάσαμε με τη Σάρα και με βοηθούς ένα ζευγάρι Αλβανών που τους γνωρίσαμε στη Χαλκλίδα,τον πρώτο χρόνο που ήρθαμε.Από τότε είναι μαζί μας κι αυτοί στο χτήμα,οι τέσσερείς μας το δουλεύουμε.΄Εχουν και κείνοι 2 παιδιά,μαζί με τη δικιά μας μεγάλωσαν.
Η.Και πώς εμπορεύεσαι το λάδι,πού το δίνετε:
Ζ.Φεύγει κατευθείαν για το Λονδίνο.΄Ο, τι δώσει η χρονιά,φεύγει χύμα για έξω.Εκεί το παραλαμβάνει η αδερφή μου η μικρή,το συσκευάζει σε μπουκάλια με τη φίρμα ΖΕΥΣ και προμηθεύει κατευθείαν τους πελάτες μέσω ιντερνέτ.Στην αρχή αυτό.Τώρα πια έχει μόνιμη πελατεία,άλλο τόσο λάδι να της έστελνα, θα το έδινε.Οι συμπατριώτες μου είναι παλαβοί με το ελαιόλαδο,αλλά και ποιος δεν είναι;
Η.Δεν μπορώ,με τρώει αυτή η ερώτηση και θα την κάνω.
Ζ.΄Ανετα,ρίξτην,τίποτα δεν έχουμε να κρύψουμε.
Η και για τί ποσότητες λαδιάς μιλάμε το χρόνο και τι μάνευ τσεπώνεις;
Ζ.Εξαρτάται από τη χρονιά. Μια τα δέντρα έχουν πολύ καρπό,την άλλη όχι.Μέσο όρο, εξάγω πότε 10 πότε 15χιλιάδες κιλά το χρόνο.
Η.Και εισπράττεις;
Ζ. Εγώ το πουλάω στην αδερφή μου γύρω στα 4 ευρώ το κιλό,εκείνη το δίνει πολύ  περισσότερο.Είναι βιολογικό λάδι,με δικιάς μου πατέντας "φάρμακα".
Η.Φάρμακα: Τι εννοείς;
Ζ. Κοίτα,όλοι εδώ βάζουν για το δάκο και κάτι άλλες αρρώστιες φάρμακα του εμπορίου.Μερικά είναι δηλητήρια.Εγώ με δοκιμές στα 2 πρώτα χρόνια, έφτιαξα δικά μου "φάρμακα" για το δάκο. Δε ραντίζω,σε κάθε δέντρο κρεμάω ένα σακουλάκι που έχει μέσα 3 βόλους ναφθαλίνη,ούτε στα δέκα μέτρα δεν πλησιάζει  δάκος.
Η.Βγάζεις καλά λεφτά λοιπόν.
Ζ.Βγάζω,αλλά πίστεψέ με καθόλου δε με ενδιαφέρουν τα λεφτά.Η Σάρα έχει το κομπόδεμα,εγώ ούτε ξέρω τι έχει στην καβάντζα.Κοίτα,καταφέραμε κάτι πολύ σπουδαίο,ακόμα και από το να έχουμε κάποια ευρώ στην πάντα.
Η Τι καταφέρατε;
Ζ.Να είμαστε αυτάρκεις.Να μη χρειαζόμαστε 2... εχθρούς:Το χρήμα και το κράτος.΄Εχουμε απεξαρτηθεί και από τα δυο.
Η.Δεν το κατάλαβα αυτό.Πώς δεν εξαρτάσαι από το χρήμα,τζάμπα στα δίνουν εσένα τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ;
Ζ. Αυτό ακριβώς,τζάμπα τα έχω, γιατί απλούστατα δεν πάω στο σούπερ μάρκετ.Αραιά και πού και μόνο για ελάχιστα είδη που εγώ δεν μπορώ η δε θέλω να παράγω.
Η.Για εξήγησέ το μου καλύτερα αυτό,με τρελαίνεις τώρα.Αν με πείσεις ότι δεν ψωνίζεις τίποτα ή σχεδόν τίποτα,ε,πια "τα είδα όλα".
Ζ.Θα τα δεις όλα και θα αλληθωρίσεις.Λοιπόν δώσε βάση.Στην αποθήκη μου υπάρχουν τα φαγιά των πέντε ημερών της εβδομάδας.Φασόλια,φακές,ρεβύθια,πατάτες,κρεμύδια,σκόρδα,τοπολτός,μελιτζάνα,πιπεριά (αυτές στην κατάψυξη,ελαφρά καβουρντισμένες.Είναι μούρλια ειδικά για πίτσα).Αυτά για τις πέντε ημέρες.Στις 2 που υπολείπονται, πρόσθεσαι κοτοπουλάκι αλανιάρικο από το κοτέτσι μας και την τελευταία και τυχερή,συνήθως Κυριακή, την περνάμε με ψαράκι φρέσκο του ευβοϊκού,που το ψαρεύω εγώ ο ίδιος, αν ο καιρός το επιτρέπει.
Η.Απίστευτο,όντως έτσι είσαι αυτάρκης.Αν ήταν όλοι σαν εσένα, θα κλείνανε στο πι και φι οι Βασιλόπουλοι.Αλλά ρεύμα,ΔΕΗ;
Ζ.Χε,χε,δεν κατάλαβες.΄Εχω τη μεγάλη ΔΕΗ,τον ήλιο,χρόνια έχω βάλει φωτοβολταϊκά.Αποθηκεύω όσο ρεύμα θέλεις, τζάμπα.Πολλές φορές αφήνω όλες τις συσκευές στο σπίτι ανοιχτές,να τις βλέπω να καίνε ρεύμα και να βγάζω το άχτι μου που θυμάμαι τη μάνα, όλο να φωνάζει στό σπίτι,"παιδιά κλείστε τα φώτα,θα έρθει φουσκουμένος πάλι ο λογαριασμός".
Η.Οκ,΄Ομως, ήρθε η ώρα να σε... εκπλήξω κι εγώ.
Ζ.Δεν αμφιβάλω
Η.΄Εχω κι εγώ φωτοβολταϊκά,δίνω ρεύμα και σε 2 γείτονες,για να γλυτώσουν τη ΔΕΗ. Επίσης ούτε εγώ πάω σούπερ μάρκετ.Τα καλλιεργώ όλα μόνος,χρόνια τώρα, και μάλιστα βιολογικά σαν τα δικά σου.Κοτέτσι μόνο δεν έχω,δεν πολυτρώγω κρέας γενικώς,α, και βάρκα επίσης,δεν ψαρεύω,δεν είμαι θαλασσόλυκος.Αυτά όμως μου τα φέρνει ο κολλητός,δεινός ψαράς.Είναι βδομάδες που δεν έχω τι να κάνω τη σαρδέλα,τη μοιράζω σε συγγενείς και φίλους.
Ζ.Πονηρέ Ρωμιέ.Με δούλευες τόση ώρα.Αλλά μου παριστάνεις το Σωκράτη, προφασίζεσαι άγνοια,για να βγάλεις λαγό.Ο λαός σας το λέει ωραία: "Ρίχνεις άδεια, να πιάσεις γεμάτα".Αυτός ο λαός σου με εκπλήσσει ώρες-ώρες,πάει ισάδα η ρίζα του κατά αρχαία Ελλάδα,αν και έχετε και σεις μπόλικες επιμειξίες.
Η.΄Αστα αυτά τώρα,δεν είναι ώρα για τέτοιες κουβέντες. Αλλά όλα αυτά θέλουν δουλειά,σκληρή δουλειά.


Ζ. Καθόλου, είμαστε 8 χέρια, φυτεύουμε, σκαλίζουμε κλαυδεύουμε, ποτίζουμε ,μαζεύουμε.Στο μάζεμα της ελιάς, παίρνουμε και άλλους εργάτες,πακιστανούς συνήθως,με καλό μεροκάματο  και το φαί τους.Χρειαζόμαστε χέρια άξια στο μάζεμα.
Αλλά,έχουμε χρόνο για να τεμπελιάζουμε.Γενάρη συνήθως φεύγουμε με τη Σάρα,γυρίζουμε αδέσποτοι,όπου μέρα μας και νύχτα μας.Κάνα μήνα δηλαδή,μην φανταστείς.Γιατί πρώτον η Σάρα βαριέται εύκολα και μετά, γιατί έχουμε και το παιδί.΄Οσο λείπουμε, μένει με την οικογένεια των Αλβανών.Εγώ πάω και μόνος μου ταξίδια,όταν η Σάρα δεν ακολουθεί.Μου αρέσει να ταξιδεύω με το
τροχόσπιτο,όλη την Ευρώπη έχω γυρίσει έτσι.
Η.Πας μονος ταξίδια;Και σε αφήνει η Σάρα,δε λέει τίποτα;
Ζ.Η Σάρα δεν είναι σύζυγος ,είναι σύντροφος.
Η.Τι πάει να πει σύντροφος;
ζ.Είναι η γυναίκα μου,η φίλη μου,η μάνα μου,η ερωμένη μου,είναι όλα πακέτο.
Η. Ουά.Ωραίο ακούγεται αυτό.
Ζ.Ναι, είναι ωραίο,έχουμε όμορφη σχέση,συντροφική σου είπα.
Η.Να ρωτήσω κάτι αδιάκριτο;
Ζ.Είπα ρώτα και μη ρωτάς.
Ζ.Τσιλιμπουρδίζεις κιόλας  φαντάζομαι μόνος σου που χάνεσαι στην άκρη του κόσμου με το τροχόσπιτο.Αυτά τα λες στη Σάρα;
Ζ.Σου είπα,η Σάρα δεν είναι  σύζυγος. Είναι φίλη μου .Με το φίλο δεν έχεις μυστικά,Τα λες όλα,χαρτί και καλαμάρι.
Η.΄Οπα,όπα,προχωρημένα πράγματα,δηλαδή.Αλλά,για να έχουμε καλό ερώτημα,εσύ τα λες,εκείνη σου τα λέει ή δεν επιτρέπεται το τσιλιμπούρδημα σε εκείνη:
Η.Διάβασα μια συνέντευξη παλιά του Σκαρίμπα,του κοντοχωριανού μας εδώ.Ωραίος ο μπάρμπα Γιάννης. ΄Ελεγε,λοιπόν:Με τη γυναίκα είμαστε ίσοι,δεν είμαστε όμοιοι.Νομίζω πως στη ερώτησή σου απάντησε επακριβώς  ο Σκαρίμπας.
Η.Ναι,απάντησε και ομολογώ πως δεν με εξέπληξες. Αυτό περίμενα να ακούσω από σένα.Να προχωρήσω και σε άλλα προσωπκά;
Ζ.Προχώρα,go on που λένε και οι πατριώτες μου.
Η.Στο θεό πιστεύεις;
Ζ Αν εννοείς στο Γιαχβέ,τον Αλλάχ και τους τέτοιος,όχι φυσικά.Δε θα μπορούσα ποτέ να διανοηθώ πως ο θεός έχει τα χαρακτηριστικά του θεού της Βίβλου ή του Κορανίου και των άλλων...ιερών κειμένων.Αν υπάρχει θεός,δεν ξέρω.Η ελιά και η νόστα της,τα λουλούδια  και οι ροδακινιές στο κτήμα μου,το μάτι μου που χτες πρήστηκε από τσίμπημα σφήκας και πήγα στο γιατρό και μου εξήγησε το φοβερό μηχανισμό της όρασης, αυτά με κάνουν να λέω πως δεν μπορεί,κάποιος τα έκανε όλα αυτά.Αλλά,και να μην υπάρχει, δε με νοιάζει,αφού ο ίδιος δε θέλει να
 τον δούμε καθαρά,γιατί εγώ να πάω κόντρα και να θέλω σώνει και καλά να του τραβήξω τη μάσκα;
Η.΄Αρα, αφού δεν πιστεύεις στο Γιαχβέ και στο Χριστό,απορρίπτεις και την ηθική του χριστιανισμού.
Ζ,Ασφαλώς,κανείς δεν έχει το δικαίωμα να διδάσκει ηθική πέρα από αυτή που ήδη έχει επιβάλει η φύση.Δεν μπορει η φύση πχ να λέει πως η καθεμιά μπορεί να απολαμβάνει το σεξ με οποιονδήποτε και αντίστροφα και να έρχεται ο Παύλος να σου λέει "εκάστη τον εαυτής άνδρα  εχέτω..." και τέτοιες μπούρδες.Αυτή η ηθική είναι αφύσικη,άρα και ανήθικη.Για μένα η ηθική εκπορεύεται από τη φύση και μόνο αυτή δέχομαι.
Η.Μήπως διαβάζεις HOMO NATURALIS  και δεν το έχεις πάρει είδηση;
Ζ.Μάλλον είμαι ένας  HOMO NATURALIS και το ξέρω.
Η.Μια τελευταία ερώτηση.Τι περιμένεις από το μέλλον:
Ζ.Πολλά.Και πρώτα αυτόν που λες εσύ.Τον HOMO NΑΤURALIS,το αληθινό παιδί της φύσης και τον αυτάρκη άνθρωπο.Περιμένω επίσης τον θάνατο των πολιτικών,των δασκάλων,των δικαστών,όλης αυτής της μαφίας.Περιμένω να έρθει η ημέρα που  η "ευλογημένη μηχανή" θα παράγει πολιτική,δικαιοσύνη,παιδεία με βάση τις αρχές της φύσης και των δικαιωμάτων του ανθρώπου.Μια "μηχανή" προγραμματισμένη να δουλεύει δίκαια,χωρίς υστεροβουλίες,σκοπιμότητες,χατήρια,εξυπηρετήσεις. Για όλους,ίδια και ίσα. Τότε,θα είναι η ώρα που θα έχει πεθάνει το κράτος,η εξουσία και ο άνθρωπος θα αναγκαστεί από την "ευλογημένη μηχανή" να γίνει άνθρωπος,να εξελιχθεί σε HOMO NATURALIS.΄Οποιος επιμένει να είναι παλιός, θα είναι πια υπάνθρωπος.
Και κάτι ακόμα. Περιμένω τη στιγμή που θα ξυπνήσω μια μέρα και θα ακούσω από ένα δυνατό μεγάφωνο,πως ζούμε σήμερα την πιο ιστορική ημέρα του ανθρώπινου γένους:"Σήμερα επικοινωήσαμε για πρώτη φορά με όντα από άλλον πλανήτη.Το όνειρο είναι πραγματικότητα πια".
Η.Τα πιστεύεις όλα αυτά;Και νομίζεις πως θα τα δεις στις μέρες σου:
Ζ.Τα πιστεύω,αλλά ξέρω πως δε θα τα δω.Θα τα δουν όμως τα εγγόνια μου,άντε τα δισέγγονά μου.Πίστεψέ με,ήρθε η ώρα,δεν πάει άλλο.Μια νέα εποχή ανατέλλει.Ο παλιός κόσμος φεύγει...
Η.Ο HOMO NATURALIS γεννιέται.Καλά,επαναλαμβάνω μήπως διαβάζεις HOMO NATURALIS και μας δουλεύεις;
Ζ.΄Οταν πιστεύεις στη φύση, είσαι NATURALIS και όσοι είναι φυσικοί,παιδιά της ,σκέφτονται και κάνουν τα ίδια πράγματα.Δεν είναι περίεργο.Η μάνα φύση οδηγεί.
΄Αντε λοιπόν, να πιούμε στην υγεία του νέου κόσμου που έρχεται. Εβίβα HOMO NATURALIS.

Η.Στην υγειά σου αδερφέ μου.

_________________________________________________________-

  

                                         25-8-2010

 

  

  

Παντρεύεται, λέει, σήμερα ο Νικόλας,ο γιος του τέως βασιλιά στις Σπέτσες και γίνεται χαμός από το... τράφικ λόγω της προσέλευσης της ευρωπαϊκής χάι σιοσάλιτι.

Το Νικόλα,λοιπόν, τον είχα μαθητή στο Ελληνικό Κολλέγιο Λονδίνου το σχολικό έτος 1982-83.Εκεί φοιτούσαν και τα άλλα δύο μεγαλύτερα παιδιά του Κωνσταντίνου,η Αλεξία στη Γ΄Λυκείου και ο Παύλος στη Β΄. Ο Νικόλας πήγαινε στη Γ΄ Γυμνασίου και του έκανα   αρχαία και νέα ελληνικά.

Αντιγράφω ένα απόσπασμα από το βιβλίο μου "...΄Οταν ήμουν δάσκαλος των παιδιών του Γλύξμπουργκ" (1993) από το κεφάλαιο "Ο "διάδοχος" Παύλος,η "πριγκίπισσα" Αλεξία και ο "πρίγκιπας" Νικόλαος:

"Αντίθετα,τα άλλα δύο παιδιά,ο Παύλος και ο Νικόλας,ήταν εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες απ΄την Αλεξία. Ιδιαίτερα ο Νικόλας ήταν χάρμα παιδί. Ομορφούλης,τσαχπίνης,σκανταλιάρικος.Δεν ξέρω σήμερα,τότε πάντως δεν είχε συνειδητοποιήσει πως ήταν "πρίγκιπας" γι΄αυτό δεν πρόσεχε ιδαίτερα τη συμπεριφορά του,λειτουργούσε αυθόρμητα,παιδικά,δεν κοίταζε να κρατάει προσχήματα,να μη χαλάσει την καλή εικόνα που έπρεπε να έχει ένα "βασιλόπουλο".΄Επαιζε ελεύθερα με τα άλλα παιδιά,κάποτε έκανε χοντρές πλάκες,όποιος μάλιστα του...κόλλαγε γερά,δε γλύτωνε.Εισέπραττε το ανάλογο ελληνοεγγλέζικο βρισίδι σε άπταιστη αργκό.Αν χρειαζόταν,ερχόταν και στα χέρια ακόμα με τον αντίπαλο.

΄Ενα πρωί,είχα στην τάξη του Λυρικούς,πρώτη ώρα.΄Εφτασα όμως πέντε λεφτά καθυστερημένος στο Κολλέγιο.Οι μαθητές είχαν μπει στην αίθουσά τους,αλλά είχαν ξεσηκώσει το σχολείο με τις φωνές.Πήγαινα να μπω στην τάξη σιγοπατητά,για να τους πιάσω στη φούρια τους.Τους είχα προειδοποιήσει από την αρχή της χρονιάς,αν αργούσα να μπω στην τάξη,οι μαθητές θα έπρεπε να είναι στις θέσεις τους και να περιμένουν,χωρίς να κάνουν φασαρία.Τα μεγάλα παιδιά συμμορφώνονταν εύκολα με τους κανόνες του σχολείου,τα μικρά δε χαμπάριζαν από τέτοια.

Με το που φτάνω στην πόρτα,τους βλέπω όλους μαζεμένους πίσω,κανένας στο θρανίο του.Δεν με είχαν πάρει είδηση πως έμπαινα.Καθόμουν στην πόρτα και τους χάζευα.Κάποια αγόρια είχαν ανέβει πάνω στο φαρδύ περβάζι του παραθύρου,κρατώντας το Νικόλα από τα πόδια και το κεφάλι,τον είχαν σηκώσει μάλιστα στον αέρα και φωνάζοντας ρυθμικά εεεεεε ωπ,κάνανε τάχα να τον πετάξουν από το ανοιχτό παράθυρο.Βουρλιζόταν τούτος να τους ξεφύγει,κλώτσαγε, δάγκωνε,τους έβριζε.Οι άλλοι όλοι να τσιρίζουνε ,να γελούν,να δίνουν παραγγέλματα "πέτα τον,πέτα τον".

Κάποια στιγμή, με είδαν μερικοί,"σκοτώθηκαν" να γυρίσουν πίσω στις θέσεις τους.Τελευταίοι αντιλήφθηκαν την παρουσία μου οι...δράστες της πλάκας και τσακίστηκαν κι αυτοί να αφήσουν το Νικόλα από τα χέρια τους,που φαρδύς-πλατύς ξαπλώθηκε στο πάτωμα.Αυτός,όμως, δε με είχε δε ακόμα και νομίζοντας πως απλώς είχε τελειώσει το αστείο,έκανε να σηκωθεί,λούζοντας συνάμα την παρέα του με το πιο...μόρτικο υβρεολόγιο που έχω ακούσει ποτέ στην ελληνική αργκό.

Κάπου εκεί, την ώρα που έστρωνε το κουστούμι του και ίσιωνε τη γραβάτα,όρθιος πια και ενώ συνέχιζε τα "μαλακισμένα,κωλόπαιδα" και λοιπά συνώνυμα και συγγενή,με παίρνει χαμπάρι,τα χάνει προς στιγμή,η πρώτη του σκέψη σίγουρα θα ήταν "πάει τώρα την έβαψα",για λίγο σάστισε.Μετά στητός,καμαρωτός,σαν να μην έγινε τίποτα,έρχεται μπροστά στη θέση του,πήρε εκείνο το αθώο,παιδιάστικο ύφος του και χαμογελώντας με νόημα μου πετάει:"Συγνώμη,κύριε Αδαμόπουλε,έκανα λίγο  exercise στα ελληνικά μου" και σεμνός και ατάραχος κάθισε στη θέση του να αρχίσει το μάθημα.

΄Ηταν ωραίος ο Νικόλας τότε,δεν ξέρω αργότερα αν ...χάζεψε".

 

Δε θα μιλήσω σήμερα εδώ για πολιτική,ούτε για τις συγκρούσεις στο Κολλέγιο . Ο Νικόλας τότε ήταν ένα εφηβάκι 15 χρόνων,ούτε που καταλάβαινε γιατί ο "κύριος" Αδαμόπουλος σκοτωνότανε με τον πατέρα του,τί είχαν να... χωρίσουν και γιατί του έσβηνα κάθε πρωί από το απουσιολόγιο τον τίτλο του "πρίγκιπας" και άφηνα σκέτο το Νικόλαος.(Σήμερα,βέβαι,θα έχει μάθει πολύ καλά τους λόγους).

Ό Νικόλας ήταν ένας από τους τόσους μαθητές μου στα χρόνια που δίδαξα στη δημόσια εκπαίδευση. Και με τους μαθητές σου,όταν έχουν αυτή την ιδιότητα,δεν μπορείς και δεν πρέπει,ως δάσκαλος,να έχεις καμιά διαφορά.Αλλιώς,δεν είσαι ο σωστός δάσκαλος.Και εκείνη την εποχή,μέσα στη δίνη του "πολέμου" στο Λνδίνο,ποτέ δεν τα έβαλα με τα παιδιά, δεν τα αδίκησα,δεν τα προκάλεσα.Κι αυτά το γνωρίζουν πολύ καλά και μπορούν να το επιβεβαιώσουν.

Να "ζήσει",λοιπόν,ο "μικρός Νικόλας",που σήμερα γίνεται γαμπρός .Αυτό αισθάνομαι να του πω σήμερα ως δάσκαλός του και το δώρο μου για το γάμο του είναι το παραπάνω απόσπασμα του βιβλίου.

Σήμερα αυτά.΄Τα "άλλα", έχουμε καιρό να πούμε και θα τα πούμε ΟΛΑ αργότερα.

  

(Η λοιπή ειδησεογραφία-κριτική της ημέρας σε λίγο).

_____________________________________________________________________________________________-

1."Δεν υπάρχει περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας", λέει ο ευρωπαίος επίτροπος ΄Ολι Ρεν."Επομένως,δεν πρόκειται να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους".

Η αναδιαπραγμάτευση του χρέους είναι η μόνη λύση για τη σωτηρία της χώρας και το γνωρίζουν ακόμα και οι...πρωτοετείς των οικονομκών σχολών. Αν δε γίνει,η κρίση ή μάλλον οι κρίσεις μεταφέρονται στις επόμενες γενιές και όχι πολύ μακριά από τις ημέρες μας.

Αν δεν υπάρξουν ΑΜΕΣΕΣ λύσεις,με πρώτη την αναδιαπραγμάτευση του χρέους, τα προβλήματα της οικονομίας θα διαιωνίζονται.Οι γενιές που έρχονται θα μας καταταριούνται για τα δεινά που τους φορτώσαμε στην πλάτη.

Πάντως, ο κ.επίτροπος που λέει ότι αποφύγαμε τη χρεοκοπία, ανάφερε και το λόγο, αλλά τα ΜΜΕ τον πέρασαν στα "ψιλά": "Αναδιάρθρωση του χρέους σημαίνει παρατεταμένα προβλήματα στην ευρύτερη οικονομία της Ελλάδας και θα είχε αρνητικές  επιπτώσεις σε ολόκληρη την ευροζώνη και την παγκόσμια οικονομία".

Πέστο,Χρυσόστομε.Φοβόσαστε μη χάσουν οι τράπεζές σας -δανειστές μας τα λεφτά που χρωστάμε. Αν τελικά αποφύγουμε την πτώχευση,αυτός θα είναι ο ΕΝΑΣ και ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ λόγος.Τα υπόλοιπα είναι για κατανάλωση (ντόπια κυρίως),αλλά και μήνυμα στις "αγορές" να μην έχουν δισταγμούς και να μας δανείζουν αβέρτα.

Αυτό είναι και ο θάνατος της ελληνικής οικονομίας και κατ΄επέκταση της χώρας.

 

 

2.Θρασύτατος και προκλητικός ο τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς στη χτεσινή συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο των ομολόγων.Χτύπησε   το χέρι στο τραπέζι και φώναξε "...όχι σε μένα αυτά".

Μάλιστα,καλά να πάθετε,άθλιοι της ελληνικής Βουλής,αφού λίγο πολύ ΟΛΟΙ σας εκεί (κόμματα εξουσίας και μη) έχετε τους δικούς σας Σανιδάδες,οπότε μόνο λεονταρισμούς σας πάει να κάνετε.Στην ουσία, τίποτα άλλο ουσιαστικό δε σας παίρνει να κάνετε.

 Πάντως,οι πιο τραγικοί είναι οι εν ενεργεία δικαστές,τουλάχιστον εκείνοι που είναι έντιμοι.Και υπάρχουν τέτοιοι.΄Οσο ανέχονται στους "κόλπους" τους Κεδίκογλου,Σανιδάδες,Ζαγοριανούς, για να περιοριστούμε μόνο στα πρόσφατα... λουλούδια,χάνουν  σε κύρος,αξιοπρέπεια και επαγγελματισμό.Εύκολα θα μπορούσε ο κάθε κατηγορούμενος την ώρα της δίκης του να φέρει ως επιχείρημα (και καλώς) πως ,"αφού εσείς δεν μπορείτε να κάνετε αυτοκάθαρση,να χειριστείτε "τα του οίκου σας" δίκαια και οι "δικοί" σας κυκλοφορούν ατιμώρητοι και χτυπούν μάλιστα και το χέρι στο τραπέζι( αυτά κάνει η ατιμωρησία), δεν μπορείτε να λέγεστε δικαστές και να δικάζετε άλλους".

 

"΄Αλλων ιατρός,αυτός έλκεσι βρύων" δε γίνεται. Οι πλουσιοπάροχα αμειβόμενοι και... ξεκοκκαλίσαντες τα "αναδρομικά" δικαστές ακούνε; Η ιστορία δεν αστειεύεται.ΟΛΟΙ θα πάρουν την αμοιβή τους μία των ημερών.

 

3. Η Ντόρα Μητσοτάκη-Μπακογιάννη κατεβάζει το γιο της (εγγόνι του Μητσοτάκη) υποψήφιο δήμαρχο στο Καρπενήσι.

ΤΕΩΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ οι νεκροθάφτες της σύγχρονης Ελλάδας, "κληρονομικώ δικαίω"  καταταλαιπωρούν τον τόπο τα τελευταία χρόνια.

Αλλά, ένα άθλιος λαός, έχει την άθλια κληρονομική εξουσία που το αξίζει.Ας μην παραπονιούνται,λοιπόν.Αυτοί τους θέλουν,αυτοί τους λούζονται.Εμείς,όμως,μου λένε τί φταίμε να τους λουζόμαστε μαζί τους;

 

4.Το ζεύγος Θ.Παπαδόπουλου (Θανάσης Παπαδόπουλος-Λίτσα Κοντορλή),καθηγητές στα Γιάννενα,υποστηρίζουν ότι εντόπισαν το παλάτι του Οδυσσέα και μάλιστα στην...Ιθάκη.

Όταν η επιστήμη μπαίνει στην υπηρεσία της ¨πολιτικής" και της σκοπιμότητας,παύει να είναι τέτοια.Διάλεξαν ωραία εποχή οι "Γιαννιώτες" αρχαιολόγοι για να ανακοινώσουν την...αποκάλυψή τους.Την ώρα, δηλαδή, που έχουν βγει (πάλι) τα μαχαίρια μεταξύ Ιθάκης,Κεφαλονιάς και Κέρκυρας ,αφού και τα τρία νησιά διεκδικούν την...πατρότητα της ομηρικής Ιθάκης.

Κύριοι,περισσότερη σοβαρότητα ,στην επιστήμη τουλάχιστον, είναι απαραίτητη,ειδικά σήμερα,που η αρετή αυτή είναι παντού... είδος εν ανεπαρκεία.

 

5.΄Ενας δικαστής,προφανώς χριστιανός,μπλόκαρε  την απόφαση του Λευκού οίκου να χρηματοδοτήσει τις έρευνες με εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα. Εναντίον της έρευνας και της χρηματοδότησης είναι κάποιο φανατικοί ευαγγελικοί,πεντηκοστιανοί και καθολκή στην Αμερική,που προσέφυγαν στο δκαστήριο. Ο δικαστής του...Μεσαίωνα τους δικαίωσε.

21 ος αιώνα μιλάμε.Σε λίγο θα αποικούν οι άνθρωποι σωρηδόν στον ΄Αρη,αλλά ο Μεσαίωνας...Μεσαίωνας στη γή.

 

6.Ο Χίτλερ είχε ρίζες εβραϊκές και αφρικανικές,απέδειξε εξέταση από το DNA συγγενών του.

ΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ,Το χτήνος,που ένιωθε φυλετικά υπέρτερος από τους Εβραίους, τους Αφρικανούς και τους Γύφτους ("υπάνθρωπες φυλές"),έχουν το ίδιο αίμα τελικά.

 

Αχ, αυτή η Ιστορία!Φυλάει την εκδίκησή της και όταν έρθει η ώρα της, "ανοίγει τον ασκό του Αιόλου" και όποιον πάρει ο Χάρος. Θα δούμε και θα ακούσουμε και άλλα "ωραία", όσο η επιστήμη και η τεχνολογία εξελίσσονται.Πλάκα θα έχει.

 

7.Το χτήνος που κακοποίησε και έπνιξε το παιδάκι στην Αρκαδία είναι ο αυτουργός εγκληματίας.Τα κανάλια, οι τσόντες,η πορνοβιομηχανία γενικότερα είναι οι ηθικοί αυτουργοί. Μαζί με το χτήνος, μέσα θα έπρεπε να πάνε και οι Κυριακού των καλλιστείων, οι Κουρήδες των σεξιστικών διαφημίσεων,οι Τζούλιες των "μπουκαλιών "και όλος ο συρφετός της ντόπιας υποκουλτούρας. Αλλά, ποιος θα τους βάλει μέσα; Οι ...συνάδελφοι του Σανιδά και του Ζαγοριανού; Αστεία πράγματα.

  

  

  

                                                 24-8-2010

 Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟ "HOMO NATURALIS" ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ .  

  

                                     ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

Είχα ακούσει πολλές φορές και από διάφορους στη Βόρεια Εύβοια για το Ζέα,τον Εγγλέζο γεωπόνο-λαδοπαραγωγό,που έμενε μόνιμα εδώ και χρόνια στην περιοχή με την οικογένειά του. Λέγανε γι΄αυτόν τα καλύτερα: ΄Αξιος, δουλευταράς, έξυπνος.

Τον σύντυχα τις προάλλες σε ταβέρνα στη Στενή και  ένας από την παρέα μας που τον γνώριζε, μου τον σύστησε.΄Ενας καθόλου κλασικός Εγγλέζος.Για μεσογειακό τον έκοβες με την πρώτη ματιά. ΄Ομορφος άντρας, γύρω στα 45. Μέτριο ανάστημα, ηλιοκαμμένος, αδύνατος, με γερά μπράτσα και στομάχι "μέσα".Δεν θα τον έλεγες "αθλητικό τύπο",αλλά με κορμί "χειρώνακτα". 

Συστηθήκαμε, ανταλλάξαμε όλες τις φιλοφρονήσεις κατά το εγγλέζικο πρωτόκολλο  και του είπα πως ήθελα να του πάρω μια συνέντευξη για τον ιστότοπο του HOMO-NATURALIS. "Συνέντευξη είπες;",με ρώτησε."Λες πως θέλεις συνέντευξη από μένα;"-Ναι του επαναλαμβάνω, θέλω συνέντευξη από σένα. Με κοίταξε με την επιφύλαξη και τη δυσπιστία  που δείχνουμε σε κάποιον, όταν υποπτευόμαστε πως μας δουλεύει,αλλά δεν είπε τίποτα.Με παρεκάλεσε μόνο να του κάνω μια σύντομη ενημέρωση για το περιεχόμενο και τις επιδιώξεις του site και όταν του εξήγησα, μέσες-άκρες, βολεύτηκε στην καρέκλα, όσο μπορούσε καλύτερα, σταύρωσε τα χέρια στο στήθος, δείγμα πως ήταν στη διάθεσή μου και ξεκινήσαμε  τη συνέντευξη. Την παραθέτουμε χωρίς περικοπές ή άλλου είδους "χειρουργικές" επεμβάσεις..

 

ΕΜΕΙΣ,HOMO NATURALIS (H): Τι κάνει έναν Εγγλέζο και μάλιστα Λονδρέζο να παρατήσει τη χώρα του και να έρθει να εγκατασταθεί σε ένα χωριό της Εύβοιας;

ΕΚΕΙΝΟΣ,ΖΕΑΣ (.Το όνομα αυτό διάλεξε ο Εγγλέζος γεωπόνος,όταν εγκαταστάθηκε στην Εύβοια.΄Ελεγε πως είναι σκόπιμη παραφθορά του ΖΕΥΣ,αλλά για να αποφύγει την "ΥΒΡΙΝ" ,το έκανε ΖΕΑΣ.Κανείς δεν τον ξέρει με το πραγματικό του όνομα. Ούτε εγώ το συγκράτησα.Ζ): Μήπως θα μπορούσα να αντιστρέψω την ερώτηση και να μου πεις εσύ τι μπορεί να στείλει έναν ΄Ελληνα για μόνιμη εγκατάσταση στην Αγγλία και μάλιστα στο Λονδίνο;

Η.Εύκολη ερώτηση μου βάζεις.Να σου αραδιάσω εκατό λόγους:Η τάξη,η συνέπεια,η ακρίβεια,η ευγένεια,που είναι βασικές αρετές ενός Εγγλέζου και σπάνιες ως ανύπαρκτες για έναν ΄Ελληνα.Και το σπουδαιότερο, η σχέση αλληλοσεβασμού  κράτους -πολίτη,που στην Ελλάδα είναι σχέση ...αλληλοεξόντωσης.

Ζ.Μάλιστα.Εγώ, όταν μετακόμισα στην Ελλάδα για πάντα, εδώ και 12 χρόνια,κουβάλησα μαζί μου και αυτές τις αρετές που λές πως διακρίνουν τον Εγγλέζο. Οπότε δε μου λείπουν κι δω πέρα.΄Οσο για τη σχέση του κράτους μαζί μου, ξέρεις είμαι από χαρακτήρα ανυπότακτος.Γενικώς,δε μου αρέσουν τα αφεντικά ,έτσι βλέπω εγώ το κράτος.Γι΄αυτό, δε θέλω μαζί του και πολλά- πολλά. Να με αφήνει ήσυχο θέλω και να περιοριζόμαστε στις τυπικές σχέσεις,αφού δε γίνεται να τις αποφεύγουμε,αυτές τουλάχιστον.

Η.Είσαι, επομένως, αντιεξουσιαστής,αναρχικός ή κάτι τέτοιο;

Ζ.Αν έτσι λένε εκείνους που θέλουν τέτοιες σχέσεις με το κράτος ,τότε είμαι τέτοιος. Αλλά δε ρωτάς καλύτερα κι αυτούς, αν με θέλουν στην παρέα τους:

Η.Είσαι 12 χρόνια στην Ελλάδα; Μιλάς  τέλεια τα ελληνικά.΄Αλλοι,  που είναι πιο πολλά χρόνια από σένα στη χώρα, μιλάνε "σπαστά".Πώς τα κατάφερες?

Ζ.Α,είχα καλή δασκάλα,την κόρη μου,που είναι έκτη Δημοτικού τώρα.Γεννήθηκε εδώ,μεγάλωσε εδώ,έμαθε τα ελλληνικά στο "δρόμο" με τα άλλα παιδιά και τα τελειοποίησε στο σχολείο. Κι εγώ και η γυναίκα μου αναγκαστήκαμε να μάθουμε τα δικά της "καλά" ελληνικά, αφού έπρεπε να τη διαβάζουμε για το σχολείο. Βέβαια,στή αρχή ήταν καλά,δεν είχε πολλές απαιτήσεις, τώρα που είναι στην έκτη,καταλαβαίνει και η ίδια πως τουλάχιστον για το Γυμνάσιο, θα είμαστε ανεπαρκείς οικοδιδάσκαλοι στη γλώσσα.

Η.Δηλαδή,εξελλήνισες την κόρη σου με το ζόρι;

Ζ.΄Οχι  με το ζόρι.΄Ολα έγιναν φυσικά.Το παιδί θέλει παιδιά ,για να κοινωνικοποιηθεί.Τα παιδιά στο χωριό που μένουμε, μιλάνε ελληνικά,όχι εγγλέζικα.Αν θέλαμε να μη μείνει το κορίτσι μας "ανάπηρο" κοινωνικά,έπρεπε να μάθει ελληνικά. Και αυτό έκανε.Τα αγγλικά τα ξέρει και μάλιστα πολύ καλά,αλλά τα χρησιμοποιεί σαν δεύτερη γλώσσα.

Η.Για πες μας λοιπόν πώς πήρες την απόφαση να γίνεις Ευβοεύς εδώ και 12 χρόνια;

 

Ζ. Μια χωριάτικη σαλάτα ήταν η αιτία.Αν θες το πιστεύεις.Είχα σπουδάσει γεωπόνος,ο πατέρας μου ήταν κηπουρός.΄Εφτιαχνε κήπους,φύτεμα,κούρεμα,περιποίηση, ξέρεις. Είχε κάνει μια επιχειρησούλα με τη δουλειά του.΄Ηθελε να τη συνεχίσω κι εγώ,αλλά...επιστημονικότερα.Την αγαπούσε αυτή τη δουλειά. Με αυτή μας μεγάλωσε, 6μελή οικογένεια ,πίστευε πως είχε πέραση και μέλλον στο Λονδίνο.Εγώ δεν είχα και μεγάλη όρεξη να ασχοληθώ με κήπους και λουλούδια και ένα διάστημα απασχολήθηκα σε μεσιτικό γραφείο.Εκεί γνώρισα μια κοπελιά, ελληνίδα,έκανε μεταπτυχιακό στο Λονδίνο και έβγαζε και τα έξοδά της, δουλεύντας στο γραφείο.Κάναμε σχέση και μια μέρα που με κάλεσε στο σπίτι να φάμε,επειδή έκαψε το φαγητό στο φούρνο,έμεινε μόνο μια χωριάτικη σαλάτα στο τραπέζι.

Η.Μη μου πεις πως τρελάθηκες με τη χωριάτικη;Εγώ τη μισώ.΄Οχι,βέβαια, πως δε μου αρέσει,αλλά γιατί μια φορά στην Κρήτη,φοιτητής,που έκανα διακοπές και δεν είχα μία,την παράγγειλα για φτηνά και μου τη χρέωσε ο απατεώνας τότε, ένα κατοστάρικο.Μου έπιασε τον ποπό, εν ολίγοις.

Ζ.Εγώ την έφαγα τζάμπα τότε,αλλά δεν ήταν αυτό που με έκανε να την λατρέψω.΄Ηταν που για πρώτη φορά στη ζωή μου βούτηξα ψωμί σε ελαιόλαδο. Και τα δύο χωριάτικα,φερμένα από ένα χωριό της ΄Αμφισας,που καταγόταν η δικιά μου. Αυτό ήταν,δεν είχα ποτέ πριν στη ζωή μου νιώσει αυτή τη γεύση.Τέτοιο φαγί,  λέω, θα τρώγανε οι θεοί στον ΄Ολυμπο.Και μέσα σε λίγα λεπτά, είχα χλαπακιάσει ολόκληρη τη σαλάτα.΄Επαθε η ΄Αννα με αυτή τη σκηνή.Τη ρώτησα για το λάδι,πώς και γιατί ήταν τόσο νόστιμο.Εκείνη ήξερε τα πάντα,μέσα στα λάδια γεννήθηκε και μεγάλωσε. Μάλιστα,μου είπε πως ένα βιολογικό ελαιόλαδο ενός λίτρου στο Λονδίνο, κόστιζε τότε 20 σημερινά ευρώ. Κόντεψα να μείνω.Την επομένη όμως το διαπίστωσα με τα ίδια μου τα μάτια σε ένα μαγαζί στη Σλόαν Σκουέρ.

Η.Και την επομένη πήρες το αεροπλάνο για να έρθεις στην Εύβοια να γίνεις λαδάς?

Ε.Κάπως έτσι. Αλλά,όχι ακριβώς την επομένη, ένα χρόνο  αργότερα.Είχα ειδίκευση στη σχολή στην πιστοποίηση  βιολογικών προϊόντων.΄Επεσα με τα μούτρα να διαβάζω και να παίρνω πληροφορίες απ΄όπου μπορ ούσα για το βιολογικό λάδι της Ελλάδας.Και μια ωραία πρωία, "σαν έτοιμος από καιρό", που λέει ο ποιητής σας, πήρα την τότε φιλενάδα μου και νυν γυναίκα μου αγκαζέ και κατηφορήσαμε κατά... Εύβοια μεριά.

Ζ.Είπες "κατά Εύβοια μεριά";Καλά,αυτό ούτε ορίτζιναλ ΄Ελληνας δε θα το έλεγε έτσι άνετα όπως εσύ και στο σημείο που έπρεπε.Είσαι φοβερός τύπος.

                                                  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Τελευταία ανανέωση ( 13.02.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS