HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2246995
AΡΧΕΙΟ
20.09.10
1                                                                   18-9-2010 (17.30)

 

 

Φίλοι μας ζητάνε να πούμε τί εννοούσαμε χτες που γράφαμε" EKEINΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΜΕ".

Κανένα μυστήριο,βρε παιδιά, και... όχι, δεν πρόκειται να προτείνουμε καμιά επανάσταση ή και αν το κάναμε,είμαστε υπέρ των αναίμακτων επαναστάσεων (υπάρχουν και τέτοιες) και άρα ας μη χαίρονται οι ...αιμοχαρείς.Τα πράγματα,λοιπόν,είναι απλά.

Οι Αμερικανοί και οι ΄Αγγλοι τραπεζίτες ,πολλοί οικονομολόγοι και οι περίφημοι funds,εδώ και πολύ καιρό στοιχηματίζουν πως η Ελλάδα δεν πρόκειτια να αποφύγει (όχι τη χρεοκοπία,αυτή έχει επέλθη στην ουσία) την “αναδιάρθρωση” του χρέους. Στο μεταξύ, ο γνωστός γερμανός σοσιαλδημοκράτης τ.υπουργός οικονομικών Στάινμπρουκ (είχε... προβλέψει από τις αρχές του 2009 πως δε θα πτωχεύσει η Ελλάδα,δηλ.δεν πρόκειται να γίνουν “πατσαβούρια” τα ελληνικά χρεόγραφα στις γερμανικές τράπεζες), έβγαλε βιβλίο φέτος και εκεί υποστηρίζει τώρα πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποφύγει την αναδιάρθρωση του χρέους.

Αν οι ειδικότεροι των ειδικών τα λένε αυτά ,μάλλον θα συμβούν όσα ισχυρίζονται.Επομένως, ό,τι δεν έκανε στην ώρα του ο Γιώργος Παπανδρέου (αναδιαπραγμάτευση του χρέους), θα το επβάλει να γίνει η...αδήριτος ανάγκη,αυτή που η Ιστορία μας λέει (ως“εφετμή” ιστορικού νόμου) πως η μήτρα της συλλαμβάνει και γεννά τις ανατροπές,τις αλλαγές,ακόμα και τις επαναστάσεις.

Το πρόβλημα δεν είναι λοιπόν αν θα γίνει η αναδιάρθωση του χρέους, αλλά πότε θα γίνει και τι “εύρος” θα έχει.Πάντως,όσο γρηγορότερα,τόσο το καλύτερο και όσα περισσότερα παζαρέψουμε να μην καταβάλουμε στους τοκογλύφους μας,χίλιες φορές καλύτερα.

"΄Εχουμε ...ελληνικό, ιστορικό προηγούμενο (ανα)διαπραγμάτευσης χρέους;" Θα ρωτήσει κανείς. Αμέ,πως δεν έχουμε, και μάλιστα φρέσκο,πρόσφατο,ακόμα στα "ιστορικά δρώμενα" παραμένει  και θα χρειαστεί καιρός να περάσει στις “ιστορικές σελίδες”.Ποιο είνα;

Αυτό που έγινε με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.Η κυβέρνση πέρασε νόμο για τα “κόκινα δάνεια” και οι οφειλέτες τους διαπραγματεύονται με τις τράπεζες το χρέος,κάνουν προτάσεις οι μεν και οι δε,"δώσε τόσα,όχι δίνω τόσα”,απο δω το έχουν από κει το φέρνουν,τα βρίσκουν ή αν όχι, πάνε και λύνει το ζήτημα ο ειρηνοδίκης με απλές και συνοπτικές διαδικασίες:Βάλε κάτω τα εισοδήματά σου,έχες τόσα,χρειάζεται η οικογένιά σου αυτά για να ζήσει, περισσεύει  και ένα 200άρι το μήνα που θα καταβάλεις στην τράπεζα για το "κόκινο χρέος" σου,οπότε σώζεις το προσημειωμένο ακίνητό σου και δεν πληρώνεις κιόλας τη δόση που είχε φτάει 1200 ευρόπουλα το μήνα.Μάλιστα,αν τα εισοδήματά σου δε φτάνουν πουθενά,δεν πληρώνεις μία και σώζεις και το κονάκι σου.

Η κυβέρνηση πολύ καλά το σκέφτηκε, να νομοθετήσει,δηλαδή, έτσι, για να βγάλει από το αδιέξοδο τους υπερχρεωμένους οφειλέτες. Αλλά γιατί δεν έκανε το ίδιο και με το εθνικό,"κόκινο χρέος",η διευθέτηση του οποίου είναι απείρως σημαντικότερη από τα δάνεια των ιδιωτών; Δε φαίνεται να ήταν δύσκολο να το σκεφτεί,αφού ήδη, πριν ακόμα γίνει κυβέρνηση, το είχε εξαγγείλει ως προεκλογική δέσμευση.΄Αρα,κάποιοι επέβαλαν στον πρωθυπουργό τη “λύση” της τρόικας και τη συνέχιση του υπερδανισμού μας με υψηλότατα επιτόκια, τη στιγμή που το εθνικό χρέος έχει ξεφύγει προ πολλού και από το κόκινο και χτυπάει συνέχεια τη σειρήνα του συναγερμού.

Δάσκαλε,που δίδασκες και νόμους δεν εκράτεις”,μου μοιάζει η κυβέρνηση. 

(αργότερα κι άλλα) . 

                                                17-9-2010

       

                                          

Η τρόικα αποφάσισε να είναι μαζί μας για όσο διάστημα τη χρειαστούμε (δηλαδή πέραν του 2013) και να μας συνδράμει οικονομικά,ώστε να μη πτωχεύσουμε...τυπικά.

Τί μεγάλο λάθος διέπραξε ο Γιώργος Παπανδρέου!΄Εχασε την ευκαιρία να κάνει μια πραγματική ειρηνική επανάσταση,που κανείς δε θα μπορούσε να προβλέψει, ως πού θα έφτανε. Συγκεκριμένα: ΄Οταν ανέλαβε καθήκοντα και διαπίστωσε το μέγεθος του οικονομικού δράματος (την πτώχευση,δηλαδή, της χώρας), έπρεπε :1. Να βγει και να το ανακοινώσει στον κόσμο με αποδείξεις που ήταν αυτόχρημα χειροπιαστές και 2. Να τεκμηριώσει την ανάγκη των ακόλουθων μέτρων,για να μη μετατεθεί το πρόβλημα και μάλιστα απείρως διογκωμένο,”αύριο”: α.΄Εξοδος της χώρας από την ευρωζώνη και επιστροφή στη δραχμή.β.Υποτίμηση της δραχμής κατά 35-40%.γ.Αναδιαπραγμάτευση του χρέους .

Δεν έκανε τίποτα απ΄αυτά και το “πουλί πέταξε”.Οπότε, έσπευσαν τα “κοράκια” να μας προσφέρουν το μοναδικό πλέον σωσίβιο που υπήρχε, ήτοι τη συνέχιση του δανεισμού με επαχθέστερα επιτόκια για την αποπληρωμή των προηγούμενων δανείων πρωτίστως.Με τον τρόπο αυτό διέσωσαν,ειδικά οι Γερμανοί,τις τράπεζές τους,οι οποίες είχαν συγκεντρώσει και τον κύριο όγκο των ελληνικών χρεογράφων,αλλά και τους λοιπούς τοκογλύφους,που τώρα πια δε θα χάσουν τα (κλεμένα) λεφτά τους.

Επομένως,δεν είναι περίεργο που η τρόικα εξαγγέλει πως θα συνεχίσει να μας...συμπαρίσταται με το αζημίωτο.Το ξέρουμε αυτό,θα πίνουν το “αίμα” των γενεών που έρχονται σε αυτή τη χώρα για τα επόμενα 200 χρόνια,εκτός αν γίνει ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΜΕ.

------------------------------------------------------------------------------------------------- 

1.Η σύζυγος του Βουλγαράκη (πρώην κολλητός του Καραμανλή), Αικατερίνη Πελέκη,στην κατάθεσή της στην προανακριτική επιτροπή υπέδειξε τον Καραμανλή και την “αυλή” του, ως υπεύθυνους για την υπόθεση “Βατοπέδι”. Τώρα το ΛΑΟΣ θέλει να κληθεί ο π.πρωθυπουργός να καταθέσει.

Το τέχνασμα είναι παλιό.Για να δείτε πως θα “τιμωρηθεί” ο Καραμανλής για τις συναλλαγές με τους καλογήρους, που ήταν δουλειά, όπως φαίνεται,των βασικών συνεργατών του και δε θα ανοίξει μύτη για το ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ,που κατά κύριο λόγο οφείλεται στον Καραμανλή και στους οικονομικούς υπουργούς του .

΄Ετσι συμβαίνει πάντα στην Ελλάδα.Είμαστε“φτηνοί στο αλεύρι και ακριβοί στα πίτουρα”.Γνωστά αυτά.

2.Το τρίο Κραουνάκης, Μικρούτσικος (μουσικοσυνθέτες), Πανούσης (εγκληματολόγος), νομίζουμε πως είναι παραδείγματα προς αποφυγήν για εκείνο που θέλει να ζει φυσική ζωή. Αλαζόνες, άρρωστοι για δημοσιότητα, "παρλαπίπες”,αποθήκευσαν τα παραπάνω κουσούρια (και κάμποσα άλλα) σε ένα ειδικό "σάκκο"(αδρανές σώμα- κρεατομάζα,αγνώστου υπερβάρους),για να αποτελούν όλα μαζί, όπως είπαμε,την ...πατέντα του αφύσικου.

Επομένως, δεν είναι καθόλου περίεργο,που οι εν λόγω (και ως καπνιστές) διοργάνωσαν “μάζωξ稔,για να διατρανώσουν την πεποίθησή τους πως ο φασισμός,η αλαζονεία,ο ατομικισμός, η "πάρτη" μου, είναι οι βασικές... αρετές τους.Λάβροι,λοιπόν, επιτέθηκαν εναντίον ημών των μη καπνιστών (επιμένουμε να θέλουμε να προστατεύσουμε την υγεία,που είναι ένα από τα μεγάλα αγαθά του ανθρώπου) και είπαν, τί δεν είπαν (να μην τα αναφέρω,γιατί θα τα "πάρετε κρανίο" οι συνετοί). Και δεν είναι μόνο η επίθεση και οι ύβρεις.Εκείνο που σου τη δίνει περισσότερο είναι το θράσος αυτών των τύπων να προσπαθούν να επιστρατεύσουν αρωγό στην ανοησία τους και την επιστήμη.

Ω,του απύθμενου θράσους!

3.Κάτι ομογενείς από την Αμερική (ξεμωράματα),με επικεφαλής τον γνωστό ελληνοαμερικανό Κρις Σπύρου, θα πάνε στην Ισταμπούλ να λειτουργήσουνε την Αγιά Σοφιά.

Ο Πατριάρχης και οι τουρκικές αρχές δε δίνουν, όμως, άδεια να γίνει η λειτουργία.Αλλά,εκείνοι επιμένουν.Τί θέλουν τώρα οι ομογενείς και ο Κρις Σπύρου και δημιουργούν προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν; Ζήλεψαν την πρωτοτυπία του αμερικανού πάστορα που ήθελε να κάψει το κοράνι και είπαν ,μια και εκείνος έκανε πίσω,να συνεχίσουν αυτοί τα νταϊλίκια ,μεταφέροντας την πρόκληση στο... γήπεδο των αντιχρίστων.

Ο φανατισμός είναι τύφλα,αφροσύνη,τρέλα. Το κακό είναι πως οι φανατικοί έχουν κατακλύσει τον κόσμο.Και ο θρησκευτικός φανατισμός δεν είναι ο χειρότερος (και ας λένε).

4.Στην Αγγλία βρίσκεται ο Πάπας και τον υποδέχτηκαν τα θύματα παιδεραστών ιερέων, κρατώντας φωτογραφίες, την εποχή που ήταν παιδιά και κακοποιήθηκαν.

Το αυτί,πάντως, του ποντίφηκα δεν ίδρωσε,αλλά ούτε και της βασίλισσας Ελισάβετ,που τον υποδέχτηκε με τιμές.

Φαίνεται πως είναι συνηθισμένα πράγματα αυτά στην καθολική εκκλησία,άρα μετράνε σαν λεπτομέρειες και δεν κάθεται... ολόκληρος πάπας τώρα, να ασχοληθεί με τέτοια ζητήματα.Αλλά,δικαστήρια δεν υπάρχουν,και μάλιστα διεθνές,να προσφύγουν τα θύματα,για να δικαιωθούν και να πάνε μέσα αυτά τα τέρατα,που κακοποίησαν παιδιά;

Κάθε έγκλημα είναι καταδικαστέο.Αλλά, η κακοποίηση παιδιού είναι τεραρτούργημα.Δεν πρέπει να υπάρχει έλεος σε αυτές τις περιπτώσεις για τους θύτες.

5.Κοίτα που έχει χιούμορ και η εξουσία:Ο Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε τον Ιανουάριο του 2010 στο Νικολά Σαρκοζί, για να του ευχηθεί που ο γιος του τελευταίου απόκτησε παιδί.Και ο διάλογος,όπως τον δημοσιεύουν σήμερα ΤΑ ΝΕΑ:

Ομπάμα:'Συγχαρητήρια στον παππού!".

Σαρκοζί:"Μην ανησυχείς, θα σου συμβεί και σένα”.

Ομπάμα προς Κάρλα,σύζυγο Νικολά: "Πώς νιώθεις που είσαι παντρεμένη με έναν παππού;”

Κάρλα: "Παιδιά,σας θυμίζω πως είστε πρόεδροι,λίγη σοβαρότητα”.

Καλό.

  

  

                                       16-9-2010

 

 Με αφορμή τις (κιτς)επετειακές εκδηλώσεις του δήμου Μαραθώνα για τα 2.500 χρόνια από την ομώνυμη μάχη και τα πολυάριθμα αφιερώματα σ΄αυτή των ΜΜΕ, θα σχολιάσουμε ένα κείμενο στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (12 Σεπτεμβρίου 2010), στη σελίδα 48-49 (ολόκληρο σαλόνι) του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ με τίτλο “ Όταν το μέλλον της Ευρώπης κρινόταν στο Μαραθώνα”. Ας δούμε στο συγκεκριμένο θέμα πώς το διαπραγματεύεται η δημοσογραφική ιστορία και πώς η ιστορική δημοσιογραφία.

Κατ΄αρχήν, ο συντάκτης δεν αναφέρει την ιδιότητά του. Είναι ιστορικός ή δημοσιογράφος;Αν είναι μόνο το δεύτερο,ακόμα χειρότερα, γιατί δεν είναι ειδικός ,δεν έχει τον κατάλληλο επιστημονικό εξοπλισμό ,για να διαπραγματευθεί ένα ιστορικό θέμα. Αλλά και αν είναι επαγγελματίας ιστορικός ( δίπλωμα Ιστορίας ,διδακτορικό κ.λπ) και πάλι με τον τρόπο που προσεγγίζει το ζήτημα,δείχνει πως είναι ένας καθεστωτικός ιστορικός και μάλιστα “κλασικός” στο είδος του. Με όποια ιδιότητα και αν διαπραγματεύεται πάντως το θέμα,το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.Πάμε τώρα σε επιμέρους επισημάνσεις.

Ο κειμενογράφος, κατ΄αρχήν στηρίζει ΟΛΗ τη διήγηση και την κριτική του στις γνωστές ιστορικές πηγές (Ηρόδοτος, Παπαρρηγόπουλος). Αντιγράφει και συρράφει τα γεγονότα και την κριτική,όπως τα γράφουν εκείνοι.Το αποτέλεσμα είναι ο κ.Διαμαντής να μας δώσει 2 σελίδες,που θα μπορούσαν, μια και είναι γλαφυρός ο λόγος,να μπουν και στο εγχειρίδιο σχολικής Ιστορίας.

Συγκεκριμένα ,ως μαθητές Γυμνασίου,εμπεδώνουμε για πολλοστή φορά πως η αρχαία Ελλάδα έχει ανώτερο πολιτισμό από τη χώρα των Περσών και των Μήδων (και όχι μόνο).Κι αυτό το συμπέρασμα οι προειρηθέντες ιστορικοί (όσο και ο αντιγραφέας τους δημοσιογράφος) το συνάγουν από την παράθεση των παρακάτω ατεκμηρείωτων απόψεων :Το κράτος των Περσών δεν ήταν παρά “..ένα ενιαίο μόρφωμα τόσο από πολιτικής όσο και από διοικητικής απόψεως”. Και στη λεζάντα της φωτογραφίας διαβάζουμε πως “Ο Δαρείος ηγείτο ενός πολυεθνικού κράτους...”. ΄Ομως, “από την άλλη ,η ελληνική Μεσόγειος συγκροτείται από ένα πυκνό δίκτυο πόλεων ...Στο κέντρο αυτού του δικτύου βρισκόταν η Σπάρτη και η Αθήνα...ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΧΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" (τα κεφαλαία δικά μας). Αυτά τα χιλιοειπωμένα επαναλαμβάνει κι εδώ ο δημοσιογράφος.

Εν ολίγοις: Το απέραντο κράτος των Περσών ήταν ένα...μπάχαλο (μόρφωμα!) με δυνάστη βασιλιά και πολιτισμό μάλλον ανύπαρκτο (δεν το αναφέρει ,αλλά το υπονοεί),ενώ η ελληνική Μεσόγειος είναι “τεφαρίκι πράμα σε όλα: Πυκνό δίκτυο πόλεων (όχι “ μπάτε χίλιοι αλέστε”),και τεράστιος πολιτισμός. Από τη μια μεριά πολεμούν ΠΟΛΙΤΕΣ και από την άλλη ΟΧΛΟΣ και λοιπά και λοιπά,που τα είδαμε και τα ...χειροκροτήσαμε στη γνωστή κινηματογραφική υπερπαραγωγή THIS IS SPARTA.

Περιγράφει επίσης τη μάχη,όπως ακριβώς την περιγράφουν ο  Ηρόδοτος και ο  Παπαρρηγόπουλος  ,όπου από τη μια μεριά πολεμούν οι χιλιάδες Πέρσες (μπορεί και 500.000 αναφέρουν κάποιοι !) και από την άλλη, κάτι σκόρπιοι,μετρημένοι στα δάχτυλα ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ,ανδρείοι και ελαυνόμενοι από υψηλά ιδανικά . Αυτοί οι δύο διαφορετικοί κόσμοι, οι...Βάρβαροι από δω και οι... ΄Ελληνες απο κει, συμπλέκονται   και φυσικά οι ...πρόγονοί μας τους "κάνουν  με τα κρεμμυδάκια".΄Ετσι σώθηκε ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ απ΄την επικράτηση της ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ και μπόρεσε ο κόσμος να πάει μπροστά,γιατί, αν επικρατούσαν οι Πέρσες,όπως έλεγε κάποιος αστείος σε τηλεοπτική εκμπομπή,σήμερα εδώ θα είχαμε...Ισλάμ.Μάλιστα.

Βέβαια,ο δημοσιογράφος δε σκοτίζει την πένα του με τα δύσκολα (πού να τα βρει γραμμένα κιόλας να τα συρράψει).Δηλαδή :

1.Δεν έχουμε ΚΑΜΙΑ σοβαρή ιστορική πηγή,που θα μπορούσαμε να την εμπιστευτούμε για την ατικειμενική εξιστόρηση των γεγονότων και των στοιχείων που παραθέτει. Ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ,πόρρω απέχει από το να θεωρείται σοβαρή πηγή. Ο "πατέρας της Ιστορίας"γράφει μυθ-ιστόρημα περισσότερο, παρά Ιστορία.Να επισημάνουμε κάποια... μυθιστορηματικά στοιχεία: Σε καμιά περίπτωση με τα δεδομένα της εποχής, δεν μπορούσαν να συγκεντρωθούν και να μεταφερθούν από το περσικό βασίλειο στην πεδιάδα του Μαραθώνα τόσες χιλάδες στρατού. Θα χωρούσαν ΟΛΟΙ αυτοί σε 600 πλοία,που αναφέρει ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ; ΄Αντε ,να ήταν, αν δεχτούμε τα 600 πλοία, καμιά 20αριά χιλιάδες στρατός.Το σχέδιο “τανάλια” του Μιλτιάδη, σε συνδυασμό με τον αιφνιδιασμό, όντως λειτούργησαν αποτελεσματικά και σε αυτά πάνω πρέπει να παίχτηκε το αποτέλεσμα της μάχης και όχι τόσο στην ανδρεία των μεν και την αναδρία των δε.Ας μη ξεχνάμε πως οι Πέρσες ήταν πολεμικότατοι και φοβερά εξοπλισμένοι.

2.Οι ΠΟΛΙΤΕΣ της Αθήνας,δεν είναι καθόλου πολίτες,όπως τους ξέρουμε μερικά χρόναι αργότερα.Είναι χωρισμένοι σε τάξεις-φατρίες,οι αριστοκράτες καταπιέζουν αφόρητα τους πολυπληθείς ακτήμονες και αυτό που λένε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ακόμα δεν έχει πάρει τη μορφή του πολιτεύματος του Περικλή.Αντίθετα,οι Πέρσες μπορεί να είχαν βασιλιά,αλλά υπήρχε οργανωμένο πολίτευμα-κράτος από βάθος χρόνου και ως τέτοιο θα πρέπει να διέθετε έναν καλά οργανωμένο και πειθαρχημένο στρατό,όπως δείχνουν οι κατακτήσεις τους.

3.Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ ΗΤΑΝ ΕΦΑΜΙΛΛΟΣ,ΑΝ ΟΧΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ.Η “πανσπερμία” των λαών ,που ζούσε στο ίδο οργανωμένο βασίλειο-πατρίδα, με τις κουλτούρες και τον πολιτισμικό πλούτο ενός εκάστου (πολυπολιτισμικότητα) αποτελούσε δεξαμενή και την καλύτερη εγγύση ειρηνικής συνύπαρξης πολιτισμών, που αλληλοεπηρεάζονταν και εξελίσσονταν με νέα μορφή και ποιότητα. Στην Ελλάδα αυτή η πολυτέλεια δεν υπήρχε,ούτε στον πολιτισμό ούτε στα πολιτεύματα.Αρκεί να θυμηθεί κανείς το Θουκυδίδη να κομπάζει πως “(Ημείς) χρώμεθα πολιτεία ου ζηλούση τους των πέλας νόμους".Αν μιλάμε στην αρχαία Ελλάδα για πολιτισμό και Δημοκρατία, αναφερόμαστε στην Αθήνα και αυτό,βέβαια, είναι και λάθος και ιστορικά ανυπόστατο.Το πολίτευμα της Αθήνας,έστω και αν φαινομενικά ήταν άμεση Δημοκρατία, στην ουσία δεν είχε και μεγάλη σχέση με αυτή. Στην εκκλησία του Δήμου εκείνοι που αποφάσιζαν ήταν οι “δημαγωγοί” και ο λαός-όχλος απλά επικύρωνε τις προειλημμένες αποφάσεις,έχοντας την ψευδαίσθηση πως αποφασίζει εκείνος.

Και το σημαντικότερο:Ο πολιτισμός των Αθηναίων ήταν κυρίως θρησκευτικός σε όλους τους τομείς και τις περισσότερες φορές αντέφασκε προς την έννοια πολιτισμός, διότι και μόνο τα παρακάτω...ανδραγαθήματα του αθηναϊκού πολιτισμού, τον στέλνουν κατευθείαν στα τάρταρα: Η  ανέγερση του Παρθενώνα και των άλλων μνημείων, πραγματοπιήθηκαν με τα λεφτά -"αίμα" των συμμάχων και με την εργασία δούλων-αντικειμένων για χρήση. Η φιλοσοφία, ειδικά η πλατωνική, εμπεριέχε τα σπέρματα του κατοπινού ναζισμού. Η ποίηση  εν πολλοίς ήταν κατευθυνόμενη από την εξουσία και το ιερατείο και εξαγοραζόμενη, για να αναδεικνύει συγκεκριμένες αξίες του αθηναϊκού πολιτειακού και πολιτισμικού μοντέλου  (και να μείνουμε μόνο σε αυτά).Τέλος,οι φυσικές επιστήμες ελάχιστα καλλιεργήθηκαν στην Αθήνα.Οι ξένες πόλεις,ειδικά η Ιωνία (υπό περσική επικυριαρχία) είχαν τα σκήπτρα.

Αυτό το μοντέλο του αθηναϊκού πολιτισμού, λίγα χρόνια αργότερα, γέννησε το χριστιανισμό του ελληνομαθούς Παύλου και της ελληνογραμμένης Κ.Διαθήκης.΄Ενας χριστιανισμός που κράτησε από την ιδεολογία και το πολιτισμό της Αθήνας, όσα εξυπηρετούσαν τη νέα θρησκεία και πολέμησε με λύσσα, όσα την αντιμάχονταν.Και ας μην ξεχνάμε πως ο χριστιανισμός των μοναστηρίων ήταν εκείνος που διέσωσε επιλεκτικά τα αρχαία συγγράμματα (ιστορία,φιλοσοφία,ποίηση) των “χριστιανιζόντων” συγγραφέων και κατεύκασε τα λοιπά (“αιρετικών" ιστορικών,ποιητών,σοφιστών).

4.Οι Πέρσες,όπως και όλοι οι Ανατολικοί λαοί (Σουμέριοι, Βαβυλώνιοι, Αιγύπτιοι, Φοίνικές κ.α), θεράπευσαν επιτυχώς ΟΛΕΣ τις μορφές του πολιτισμού,έστω και αν έχουν απολεστεί οι πληροφορίες, για να σχηματίσουμε σαφή αντίληψη για το σύνολό του. Εκεί ,όμως, που υπερτερούσαν καταλυτικά έναντι των Ελλήνων, είναι το γεγονός πως ο πολιτισμός των Περσών δεν ήταν ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ-ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΟΣ.Στην ουσία οι Πέρσες ήταν άθρησκοι (ΖΩΡΟΑΣΤΡΕΣ). Εύκολα ύστερα απ΄αυτό,μπορεί κανείς να καταλάβει πόσο υψηπετής μπορεί να αναδειχτεί ένας πολιτισμός χωρίς θρησκευτικά βαρύδια,όπως ήταν ο ελληνικός.

Περαίνοντας: Αν επικρατούσανοι Πέρσες σε εκείνη την “ιστορική” μάχη του Μαραθώνα (δεν ήταν πάντως αυτή η μάχη η ιστορικότερη.Πολύ πιο σημαντική,αλλά για άλλους λόγους, υπήρξε αργότερα η μάχη στις Πλαταιές των ενωμένων Ελλήνων),αν μη τι άλλο,η Ευρώπη και ο κόσμος ολόκληρος ίσως θα είχαν απαλλαγεί από τον Εβραιοχριστιανισμό,που οδήγησε την Ευρώπη στο Μεσαίωνα και μέχρι σήμερα καθοδηγεί μεγάλη πληθυσμιακή μερίδα στο σκοταδσμό και τη συντήρηση.

Βέβαια,η Ιστορία πορεύεται  με νόμους γι αυτό δύσκολα και παρακεκινδυνευμένα μπορεί να απαντήσει  κανείς στο  ερώτημα "αν δε γινόταν αυτό,τι άλλο θα μπορούσε να γίνει;". Η απάντηση (όποιας μορφής) θα είναι πρόβλεψη,εικασία,προφητεία,όχι Ιστορία.

  

                                               15-9-2010

1,17 δισ.ευρώ με επιτόκιο 4,82 δανείστηκε χτες η κυβέρνηση από τις αγορές για 6 μήνες.

κ.Πρωθυπουργέ,γιατί ,αφού δε σας εξουσιοδοτήσαμε ούτε εγώ που δεν ψηφίζω ούτε ο γιος μου που είνα μικρός,μας φορτώνετε με τέτοια δυσβάστακτα χρέη; Το ΣΥΣΤΗΜΑ θα μας απαντήσετε.Μα είναι αυτό δίκαιο και λογικό;Δε νιώθετε πως δε διαφέρετε και πολύ από τις δικτατορίες που επιβάλουν με τα όπλα τη θέλησή τους; Εσείς,αντί για πυροβόλα όπλα,κρατάτε και μας επισείετε το Σύνταγμα και τους εκλογικούς σας νόμους.Δεν είναι αυτό ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ,που διαφέρει από τη στρατιωτική μόνο στα...σημεία;

                                     ΑΛΛΛΑ

ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ ΕΧΟΥΝ!

__________________________________________________________________________________________________-

             

1.Με τη νέα...χιλιοστή εφτακοσιοστή πεντηκοστή ογδοηκοστή (1758) και βάλε εκπαιδευτική μεταρύθμιση  που προωθεί  η υπουργός παιδείας κυρία Διαμαντοπούλου,τα βασικά μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων θα περιοριστούν σε 4 και οι ώρες διδασκαλίας τους θα διπλασιαστούν στη Β και Γ Λυκείου.

Επιτέλους,να πέφτουν σιγά- σιγά οι μάσκες.Το σχολείο έχει δυο βασικούς στόχους:1.Να είναι πάρκινγκ που πετάνε οι γονείς τα παιδιά τους,για να τρέξουν στη δουλειά ,να βάλουν πλάτη στον καπιταλισμό (μην και καταρρεύσει) και 2.Να επιλέγονται μυαλά για την αγορά εργασίας (φρέσκια σάρκα για κιμά).Κανένα άλλο στόχο δεν εξυπηρετεί το σχολείο.Η κυρία Διαμαντοπούλου επομένως,ξέρει τι κάνει.΄Ολα για την αγορά,για την οικονομία,για το στομάχι.

Ευνουχίστε τις νέες γενιές,κάντε τες δικά σας κακέκτυπα.

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΩΝ παίρνει σάρκα και οστά.

 

2.Στο μεταξύ,ενώ στα σχολεία υπάρχουν 2.500 κενά, οι πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί ανέρχονται σε 4.200!

"Εδώ παπάς εκεί παπάς,πού είναι ο παππάς;” Είναι κρυμμένοι στα σχολεία,στα γραφεία και τις διευθύνσεις εκπαίδευσης,στα υπουργεία ή αποσπασμένοι στο εξωτερικό.Κανείς δεν ξέρει πόσοι και πού.

Στα σχολεία για παράδειγμα υπάρχουν πολλές ειδικότητες που δε συμπληρώνουν ωράριο.΄Εχει, ας πούμε, μια καθηγήτρια Γαλλικών 21 ώρες  διδασκαλίας υποχρεωτικές και το σχολείο διαθέτει τμήματα,που απαιτούν μόνο 12 ώρες.Τις υπόλοιπες 9 ώρες τί κάνει; Δεν κάνει τίποτα,κάαααααααααααααααθεται στο γραφείο των καθηγητών ή πάει στη λαϊκή και ο διευθυντής του σχολείου γράφει στο πρακτικό στην κατανομή εργασιών πως... “εκτελεί γραφική εργασία” (αλλά στο σχολείο υπάρχουν Γραμματείς που κάνουν αυτή τη δουλειά).

Παντού κομπίνα, απάτη, μπόχα, ρουσφέτι,αλληλεγγύη μικροαπατεώνων, ελαφρότητα.Η “φαιδρά πορτοκαλέα”,ως πατέντα, έχει παγκόσμια κατακυρωθεί ως... ελληνικός τίτλος και απ΄ό τι φαίνεται κανείς δεν πρόκειται να  τον αποσπάσει από τη χώρα .

 

3.΄Οριο ηλικίας και στους μητροπολίτες θέλει η κυβέρνηση.

Ωραίο επάγγελμα,πάντως, αυτό .Ξεκοκαλίζεις χωρίς να κάνεις τίποτα ένα γερό μισθό (που πληρώνουμε πάλι εμείς),σου δίνουν και κρατικό αυτοκίνητο,τζάμπα σπίτι,φαγιά,φουστάνια,ΟΛΑ πληρωμένα,πλην του escort ( των ερωτικών συνοδών,κοριτσιών και αγοριών.Ε,ας πληρώνουν και αυτοί κάτι).

Πας λοιπόν,μέχρι τα 65 σου και ασκείς το... κουραστικό επάγγελμα του μητροπολίτη ,μετά εξέρχεσαι του κλάδου και απολαμβάνεις την παχυλότατη σύνταξη μέχρι τα 100 (είναι και κορακοζώητοι οι άτιμοι) σε τίποτα παραλίες,τύπου Μπαχάμες,αγκαλιά με εξωτικά μανουλομάνουλα.

Αυτή είναι δουλειά! 

 

4.Και μια και μιλάμε για ηλικίες και συντάξεις.Νέες έρευνες διαπιστώνουν ότι το προσδόκιμο ζωής έχει πάρει τον ανήφορο και τα επόμενα χρόνια θα εκτιναχτεί ακόμα πιο ψηλά.Σήμερα πια οι άνθρωποι εύκολα πιάνουν τα 90 και πολλοί αναχωρούν από τον μάταιο τούτο κόσμο “πλήρεις ημερών”.΄Αντε να τολμήσεις να πεις σήμερα “γέρο” κανένα εβδομηντάρη .(Για 60άρηδες και 50άρηδες δε το συζητάμε,βεβαια,αυτοί βρίσκονται πλέον, με τη σύναρση και των βιάγκρα, στη νέα εφηβεία τους).

Αλλά,για να αφήσουμε τα αστεία,είναι όντως έτσι τα πράγματα.Εντελώς παράλογο να στέλνεις στον παροπλισμό έναν 60άρη σήμερα και να του καταβάλουν τα ταμεία για τα προσεχή 30-40 χρόνια συντάξεις ,κάποτε και παχυλές, ιατρικο-φαρμακευτικές περιθάλψεις κ.λπ.Θα τιναχτεί στον αέρα το ασφαλιστικό σύστημα.

Λογική ακούγεται η αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση.Τα 70 θα είναι σίγουρα το ελάχιστο όριο σε λίγα χρόνια.΄Οσοι έχουμε και νουν και ηλικίαν το θεωρούμε αυτονόητο.΄Οσοι φωνάζουν και επιμένουν στα 65 για συνταξιοδότηση ,μάλλον προφασίζονται πως η “όραση” τους είναι ασθενής για μακρινές αποστάσεις.

Δεν πειράζει,η ζωή πορεύεται και ερήμην τους."Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω"

 

 

 

5.O Θόδωρος Τσουκάτος είπε χτες στην εξεταστική επιτροπή πως το κόμμα του δεν έχει το θάρρος να αναγνωρίσει τον τρόπο που γίνονταν οι προεκλογικές δαπανες.΄Οτι δηλαδή στα κομματικά ταμεία μπαίνει παράς με ουρά από χορηγούς κάθε είδους (διάβαζε ¨μαύρο” χρήμα).

Αλλά,το γνωρίζουμε και μάλιστα πολύ καλά,κύριε Τσουκάτο μας,γι αυτό λέγαμε με αφορμή το χρηματισμό Μαντέλη από τη Ζήμενς,πως ελάχιστοι από τους πολιτικούς μας θα γλύτωναν τη φυλακή,αν υπήρχε στη χώρα μας σοβαρή δικαιοσύνη.

Ξέρουμε, λοιπόν, πως ΟΛΑ τα ελληνικά κόμματα χρηματοδοτούνται από επιχειρηματίες και από μέλη τους που έχουν “διάφορο”.Εκατομμύρια “μαύρο” χρήμα εισρέει στα κομματικά ταμεία και όχι μόνο των κομμάτων εξουσίας.ΟΛΟΙ τα παίρνουν. Ακόμα και το...επαναστατικό ΚΚΕ έχει τους χορηγούς του  ,δηλαδή εσπράττει κι αυτό “ακάθαρτο”χρήμα,για να βγαίνει μετά να...καταγγέλλει τα άλλα κόμματα που κι αυτά,όπως και εκείνο, τα παίρνουν από λαμόγια.

Η Ελλάδα είναι μια τραγική χώρα από όλες τις απόψεις.Απ΄όπου κι αν την πιάνεις λερώνεσαι.Και δεν είναι μόνο οι πολιτικοί μας.Το σύνολο του ελληνικού λαού έχει τις ίδιες συμπεριφορές.Το ρουσφέτι, η μικρή διαπλοκή,το φακελάκι,η παγαποντιά είναι εργαλεία που χρησιμοποιούνται από την πλειονότητα των Ελλήνων για να κάνουν τη δουλειά τους.

Η “κάθαρση” δεν αφορά μόνο την πολιτική,τη δικαιοσύνη,τα ΜΜΕ.Πρώτα και κύρια πρέπει να αρχίσει από τον ελληνικό λαό.”Μεταμόσχευση” προσωπικότητας θέλει ο ΄Ελληνας,αλλιώς η χώρα θα συνεχίζει να είναι το όνειδος και ο περίγελως ανά τον κόσμο.

 

6. Κλείνουν τα πρατήρια βενζίνης το ένα μετά το άλλο, γιατί, ισχυρίζονται, το πλαφόν,που έβαλε η κυβέρνηση δεν τους συμφέρει.

Λέγαμε και χτες για την περίφημη ιδιωτική πρωτοβουλία,για τις επιχειρήσεις με άλλα λόγια,που δε πληρώνουν φόρους και κακομαθημένες από τα μαθήματα της καπιταλιστικής αγοράς θέλουν να κερδίζουν 200 και 300% από τα προϊόντα που πουλάνε.

Πάρτε για παράδειγμα τον καφέ.Σε μια καλή καφετέρια θα πεις το εσπρεσσάκι με 3 ευρόπουλα.Πόσο κάνουν στην πραγματικότητα αυτές οι πέντες τζούρες καφέ που θα πιείς; Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών ούτε 1 ευρώ (υλικά, επαγγελματική στέγη-λογαριασμοί,σερβιτόροι, εφορία).΄Αρα,ο τύπος κερδίζει 2 ευρώ ανά εσπρεσσάκι! ΄Οσοι γνωρίζετε μαθηματικά,υπολογίστε και θα δείτε πως οι κύριοι καφομαγαζάτορες, έχουν κέρδη, πάνω από 100% και σε κάποιες περιπτώσεις  ξεπερνούν και τα 500%.

Μην τους λυπόσαστε,λοιπόν που κλαψουρίζουν πως δεν πάνε καλά οι δουλειές.΄Αμα δεν πάει καλά το μαγαζί, γιατί το κρατάνε τότε; Ας το κλείσουν και ας πάνε να μαζέψουν ελιές,που έχει  και η παραγωγή ανάγκη από χέρια,

                         

Τελευταία ανανέωση ( 20.09.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS