HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2247118
23/9/2010
26.09.10

                                                                         23-9-2010

 

 Την καθυστέρηση εξόφλησης του δανείου της τρόικας για 1-2 χρόνια (μετά το 2013),ζητάει η ελληνική κυβέρνηση,αφού για τα έτη 2014-15 οι δανειακές ανάγκες της χώρας θα φτάσουν τα 70 δισ. ευρώ (θεέ μου!).

Ούτε θεόστραβοι,ούτε πανάσχετοι, ούτε άτομα με διανοητική καθυστέρηση δε θα μπορούσαν να μη βλέπουν πως είναι αδύνατον, χωρίς καμιά προοπτική ανάπτυξης και μόνο με δάνεια ,να βγει η χώρα από την πτώχευση και να ανακάμψει. Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ελπίδα,απλά ροκανίζουν χρόνο για μικροκομματικά οφέλη. Και το ροκάνισμα αυτό σημαίνει καταβαράθρωση της χώρας ακόμα βαθύτερα.

Το κακό είναι πως οι φωνές, που είναι ανάγκη να ακουστούν σήμερα,όσο τίποτα άλλο,για να ενημερώσουν,συσπειρώσουν,βγάλουν τον κόσμο στους δρόμους,φιμώνονται από τους καρχαρίες των ΜΜΕ.

΄Εννοια σας, όμως. Τούτη τη φορά,θα πληρώσουν ΟΛΟΙ οι εγκληματίες. Κανείς δεν πρόκειται να μείνει στο απυρόβλητο,όταν αρχίσουν να “παίζουν τα όργανα”.Και θα αρχίσει το πανηγύρι,αργά ή γρήγορα θα αρχίσει. Δεν μπορεί.

___________________________________________________________

1.Η ελληνική δικαιοσύνη δικαίωσε τους εκδότες-καρχαρίες και τα βιβλιοπωλεία ,που είχαν προσφύγει κατά του Βιβλιοπωλείου Ελευθερουδάκη και το υποχρέωσε, με προσωρινή διαταγή, να μην πουλάει με λιγότερο από 10% έκπτωση.

Απίστευτα πράγματα.΄Η μάλλον πιστευτά και συνήθη. Στην Ελλάδα βρισκόμαστε που οι απάτες,οι λαμογιές, οι διαπλοκές,οι αισχροκέρδειες γίνονται με την ...άδεια της αστυνομίας.

 Συμφορά!

2.Ο Πάγκαλος,σε μια (συνήθη,αλλά θυμική) έκρηξη ειλικρίνειας, είπε πως “όλοι μαζί τα φάγαμε τα λεφτά.

Επ,όχι όλοι μαζί,εσείς τα φάγατε. Εμείς δεν πήραμε ούτε δραχμή από το “μαύρο” χρήμα. Σεις με τους οπαδούς-πελάτες σας τα φάγατε γι΄αυτό και να φροντίσετε να τα επιστρέψετε ,γιατί “έχει ο καιρός γυρίσματα” και μη βαυκαλίζεστε πως θα γλυτώσετε πάλι. Τίποτα πια δεν είναι όπως ήταν πριν.

3.Η εκκλησία έχει έσοδα 3.457.252 και έξοδα 3,454.220.

Αυτά είναι τα ιλιγγιώδη ποσά που μας πρήζουν πως έχουν οι παπάδες; Δέκα φορές περισσότερα βγάζει μια “καλή” επιχειρηματική οικογένεια ,κάτοικος Εκάλης. Τί μας λέτε,λοιπόν,πως η "επιχείρηση" εκκλησία κονομάει χρήμα με ουρά;Αν είναι να μιλάμε για τέτοια ποσά,τότε κάποιος κοροϊδεύει κάποιον. Ποιος;

(Γιατί τούτη τη φορά εμείς μυριζόμαστε πως μάλλον οι παπάδες λένε αλήθεια;).

4.Φίλος που διάβασε το χτεσινό θέμα -σκάνδαλο στην Εύβοια και είναι κάτοικος της περιοχής, πήρε αξημέρωτα τηλέφωνο,για να διαμαρτυρηθεί πως χτες γράψαμε τα μισά από όσα συμβαίνουν στην περιοχή του.

Η αλήθεια ολόκληρη είναι η εξής: Πέρα από τον περιφερειακό-λεωφόρο,που έγινε,όπως έγινε και εκεί που δεν έπρεπε να γίνει (γι΄αυτό και βούλιαξε), για να εξυπηρετηθούν οι ημέτεροι, παραδίπλα από αυτόν τον δρόμο,έχουμε και την...παράκαμψή  του. Συγκεκριμένα: Λίγο πριν τη Στενή, υπάρχει ένα χωριό που το λένε Λούτσα .Το χωριό συνδεόταν με πολύ καλό και σύντομο δρόμο με τον κεντρικό που οδηγεί Χαλκίδα και αντίστροφα.΄Ελα,όμως,που τα κονδύλια ήταν χρυσάφι για τους επιτηδείους.Και τί κάνουν;Πάνε και ανοίγουν σύριζα στο βουνό, ένα νέο δρόμο-λεωφόρο,που διασχίζει τη ρίζα του βουνού,περνάει από παρατημένα ξεροχώραφα, παλιά ποιμνιοστάσια και εγκαταλελειμμένες καλύβες και καταλήγει πάλι στο χωριό,ακριβώς εκεί που ήταν ο ...παλιός δρόμος. Ο καινούριος,μάλιστα, είναι σχεδόν 10 φορές πιο μακρύς από τον κανονικό,που υπήρχε. ΄Ετσι, για να εξυπηρετηθούν (διάβαζε να τα “κονομήσουν” τεχνικές εταιρίες, περιφερειακοί άρχοντες, ψηφοφόροι,συγγενείς και φίλοι,κατασπαταλήθηκαν για έναν άχρηστο δρόμο τεράστια κονδύλια,που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε περιοχές με πραγματικές οδικές ανάγκες.Για του λόγου το αληθές”,μου λέει ο φίλος,τράβα και δες με τα μάτια σου.

Και παράτησα δουλειές στη μέση και πήγα. Και τί να δουν τα μάτια μου;΄΄ ΄Ενας φαρδύς, φρεσκοασφαλτοστρωμένος δρόμος,ατέλειωτος, να περνάει από τα ριζά του βουνού και να πηγαίνει στο...πουθενά.΄Η μάλλον να πηγαίνει “σιαπέρα”,περνώντας από χέρσες εκτάσεις,που τώρα πια γίνανε οικόπεδα και ιδιοκτήτες και μεσίτες τρίβουν τα χέρια τους,αφού, για να πάρεις ένα κτηματάκι στην περιοχή, τώρα πια θα σου στοιχίσει ο "κούκος αηδόνι",εκεί που παλιότερα και να σε παρακαλούσαν δεν έδινες ούτε δεκάρα,για να αγοράσεις χέρσα γη.

Μετά, μας λένε για Βατοπέδι και πράσινα άλογα. Ε,βέβαια,είπαμε χτες πως το έργο αυτό έχει τζερτζελέ, παίζουν μέσα πρώην πρωθυπουργοί, αυλές, εισαγγελείς, τηλεθέαση.΄Ο τι χρειάζεται, δηλαδή, η συνταγή για να κατασκευαστεί ένα καλό σκάνδαλο.Της Εύβοιας είναι όντως σκάνδαλο,αλλά φτωχό σε τηλεθέαση.

5.Ελεγαν προ ημερών οι εφημερίδες πως η συνάντηση Παπανδρέου- Αχμαντινετζάν δυσαρέστησε τους Αμερικανούς και τους Ισραηλινούς. Εμείς γράφαμε πως όχι μόνο δεν τους δυσαρέστησε και δεν ήταν αντίθετοι στη συνάντηση ,αλλά  τον είχαν και εξουσιοδοτήσει να μεταφέρει το τελευταίο μήνυμα-τελεσίγραφο στον Ιρανό πρόεδρο,να σταματήσει τους τσαμπουκάδες. Ο Παπανδρέου μετέφερε στον "ταλιμπάν" πρόεδρο το τελεσίγραφο και παράλληλα του εξέφρασε και τη δυσαρέσκειά του για την εκφρασμένη απόφαση των Αγιοταλάχ, το βεληνεκές της “Βόμβας” τους να περάσει και από ελληνικά νησιά.

Χτες οι εφημερίδες γράφανε πως το εβραϊκό λόμπι των Αμερικανών ήταν απολύτως ικανοποιημένο από αυτή τη συνάντηση και ευχαρίστησαν τον Γ.Παπανδρέου.

Λέτε, τώρα, οι ΄Ελληνες δημοσιογραφάρες-σαϊνια να ζήτησαν συγγνώμη για την παραπληροφόρηση από το κονό τους;

Ε,καλά,στο Ελλαδικοστάν Δημοσιογραφιστάν ζούμε.

6΄Αλλη κατασκευασμένη (παρα) πληροφόρηση: Τις προηγούμενες ημέρες ΟΛΕΣ οι εφημερίδες και ΟΛΑ τα κανάλια γράψανε και παίξανε εξαντλητικά την υπόθεση με τα ωάρια της Βουλγάρας που τα έπαιρνε με τη...βία ένας γιατρός σε κλινική. Και τί δεν ακούστηκε γι΄αυτή την ιστορία. Είχε τα πάντα μέσα:Χρήμα,εκβιασμό,πορνεία-σεξ,μαστροπία, εμπόριο ανθρώπων, αλυσίδες-χειροπέδες,φτωχούς Βουλγάρους, ΟΛΑ όσα χρειάζονται οι βιομηχανίες των ΜΜΕ,για να φτιάξουν ένα γαργαλιστικό θέμα,που εξιτάρει το μισό,αν όχι ολόκληρο τον πληθυσμό της χώρας.

Χτες ο κατηγορούμενος γιατρός απολογήθηκε και ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ,γιατί καμιά κακουργηματική πράξη δε στάθηκε στην ανάκρισή του.

Τί είπατε; Αν αποκάλυψαν την απάτη τους οι σκοατιδστές των ελληνικών μίντια;

Αστεία θα λέτε.

7.Στο εθνικό Συμβούλιο ΄Ερευνας και Τεχνολογίας που συγκροτήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας συμμετέχουν, εκτός των άλλων, και οι παγκοσμίως γνωστοί ΄Ελληνες επιστήμονες Σταμάτης Κριμιζής (πρόεδρος του Συμβουλίου,διαστημικός φυσικός),ο Γιώργος Χρούσος ( καθηγητής στο Georgetown),ο Κωνσταντίνος Δαφέρμος (καθηγητής εφαρμοσμένων μαθηματικών στο Brown) και άλλοι.

Ελπιδοφόρα με τέτοια ονόματα η πορεία του Συμβουλίου. Να ευχηθούμε,καλή συνέχεια.

8.Και μια και μιλάμε για θετικές επιστήμες και τεχνολογία. Χτες στο ίδρυμα Ευγενίδου, μίλησε ο Κριστόφ Γκαλφάρ για το κλίμα και τις μεταβολές του. Ο νεαρός Γάλλος αστροφυσικός (35 ετών) ήταν μαθητής του διάσημου φυσικού Στήβεν Χόκινγκ .Για τον καθηγητή του ο Γκαλφάρ λέει: “Ο Χόκιγκ είναι ένας χαρούμενος άνθρωπος...είναι εκπληκτικός...είναι πολύ έντιμος.΄Εχει αρνηθεί προτάσεις εκατομμυρίων...”

Ευλογημένοι και τυχεροί άνθρωποι! Και δάσκαλος και μαθητής. Μπορεί οι τέτοιοι να είναι παγκοσμίως μετρημένοι στα δάχτυλα. Τί τα θέλετε,όμως; Αυτοί κρατάνε πάνω τους την αξιοπρέπεια του Ανθρώπου.

  

                                22-9-2010 (17.00)

 

Kαλούν τον Καραμανλή στην προανακριτική για την υπόθεση Βατοπεδίου.

Με αφορμή αυτή την... πρόσκληση να επισημάνουμε δύο πράγματα:

Το ύφος της επιστολής της επιτροπής προς Καραμανλή. Παραθέτουμε ενδεικτικά αποσπάσματα: “Αξιότιμε, κ.Πρόεδρε...θα ήταν χρήσιμο να συμβάλετε και με τη δική σας μαρτυρία στη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης. Προς τούτο είμαστε στη διάθεσή σας να προσδιορίσουμε από κοινού τον προσφορότερο τρόπο για τη συμβολή σας αυτή”.

Προσέξατε το ευγενικό, μελιστάλακτο, θα λέγαμε, ύφος του κειμένου; Αηδιαστικoί οι τύποι. "Κατά μόνας και κατ΄ ιδίαν" βρίζονται μεταξύ τους χυδαιότατα, με εκφράσεις “λιμανιού”, αλλά...όλα κι όλα, στη μόστρα, τη βιτρίνα είναι ...επιστήμονες.΄Αλλο τι είμαστε. Τί δείχνουμε έχει σημασία .΄Ο,τι ακριβώς κάνουν οι περισσότεροι. "Τί θα πει ο κόσμος" μετράει.

΄Ετσι είναι όλη τους η ζωή, σαν το ύφος της επιστολής τους. Παντού και όχι μόνο στην πολιτική. Υποκρισία, λούστρο, επισημότητα,ψευτοευγένειες."Φρου-φρου και αρώματα" εν ολίγοις . Στην ουσία,όμως, βόθρος και αποπατήματα. Πάει αυτό. Στο άλλο τώρα.

Αυτή η υπόθεση Βατοπεδίου έδειξε το μέγεθος της υποκρισίας και της απάτης ειδικά της πολιτικής και της λεγόμενης τέταρτης εξουσίας. Η τότε αντιπολίτευση, υποβοηθούμενη από τα αργυρώνητα ΜΜΕ, για λόγους άγρας εντυπωσιασμού, ροκανίσματος της καρέκλας του τότε πρωθυπουργού και φυσικά τηλεθέασης- (διάβαζε... κονόμας), ανήγαν ένα ήσσονος σημασίας σκάνδαλο σε μείζον και έγκλημα “καθοσίωσης”.

Το “σκάνδαλο” δεν αποδείχτηκε ποτέ, αν ήταν σκάνδαλο.Κι αν ήταν,μπροστά του ωχριούν χιλιάδες τέτοια και χειρότερα σε όλες τις μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις. Από πού να αρχίσει και πού να τελειώσει κανείς; ΄Αλλωστε,κάθε ημέρα επισυμβαίνουν δίπλα μας και μπροστά μας σκάνδαλα, αλλά ποτέ δεν έγιναν “Βατοπέδια”,γιατί δεν είχαν τηλεοπτικό “ψωμί”.

Στο Βατοπέδι,πάντως,έχουμε μια άριστη σκηνοθεσία,που καθιστά το έργο...άπαιχτο (παπάδες και μάλιστα καλόγεροι,που αντί για κομποσκοίνια, κρατούν στα χέρια τραπεζικούς λογαριασμούς και συμμετέχουν στα “κοσμικά”, πολιτικά πρόσωπα που διαπλέκονται με τις Μονές, οτέ μεν ως πνευματικά τέκνα, οτέ δε ως κοινοί μεσίτες, νομικές σχοινοβασίες δικαστών, συμβολαιογράφων και άλλων ευυπόληπτων κυριων ( ο τόνος αδιάφορος),ΜΜΕ και πολιτικοί που είναι σε όλα “υπεράνω” γι΄αυτό και αυτοαναγορεύονται σε κήνσορες,τιμητές και εισαγγελείς). Απ΄όλα έχει ο μπαξές του ...σκανδάλου βλέπετε.

Ελάτε,όμως τώρα,από τα χιλιάδες τέτοια μικρο-μεγαλο-σκάνδαλα που έγιναν-γίνονται μπροστά στα μάτια μας,να ανασύρουμε ένα τυχαίο από  τον τεράστιο φάκελο-αρχείο ,να το περιγράψουμε ,να το συγκρίνουμε με το Βατοπέδι και να αφήσουμε τον κάθε νοήμονα να βγάλει τα συμπεράσματά του.΄Εχουμε ,λοιπόν,και λέμε.

Εύβοια,βόρεια,κοντά στη Στενή. Μερικά χρόνια πριν, έχει εγκριθεί η κατασκευή ενός “περιφερειακού” δρόμου στις παρυφές της Δίρφης (Δίρφυος), προϋπολογισμού αρκετών εκατομμυρίων (δε λένε πόσα). Χαράζουν τα σχέδια, βλέπουν οι ντόπιοι πως μυρίζει το έργο “λαμογιά”, γιατί φτιάχνουν μια “λεωφόρο Πανεπιστημίου” (πού,στα “άγρια βουνά, στα άγρια καταράχια”) και τον περνάνε μέσα από χωράφια, από λαγκάδια,από βοσκοτόπια και χαμοκέλες. Οι “χωριάτες” δεν είναι μπούφοι,κατάλαβαν πως οι επιτήδειοι -εμπλεκόμενοι περνούσαν το δρόμο από τα χερσοχώραφα των κολλητών τους (συγγενών, φίλων, ψηφοφόρων), για να πάρει αξία η γης. Πάνε οι μη έχοντες “διάφορο” απ΄ αυτή την κομπίνα, “βρε τι κάνετε εκεί;”, τους λένε. “Πού χαράζετε το δρόμο; Εδώ, πρέπει να γίνει, εκεί που τον πάτε, πρώτα είναι 10 χιλιόμετρα(!) μακρύτερα και μετά το έδαφος είναι νεροσυρμή, θα βουλιάξει". Καλά,θα ίδρωνε το αυτί τους. Φτιάχνουν εκεί που θέλανε την “οτοστράτα”, παραδίδουν πριν λίγους μήνες το δρόμο και το καλοκαίρι... ΚΑΤΑΡΡΕΙ στη νεροσυρμή ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ .

Τώρα, τί νομίζετε κάνει η κατασκευαστική εταιρία με τις ευλογίες των πατρώνων της; Ξεκινάνε από το μηδέν να τον ξαναφτιάξουν στο ίδιο μέρος (όπου και αύριο πάλι θα καταρρεύσει!) . Στο μεταξύ ο προϋπολογισμός του έργου έχει γίνει ...υδράργυρος σε καύσωνα .Αλλά, δε λένε πόσο.

Εσείς αυτό το σκάνδαλο εκατομμυρίων το ξέρατε;΄Οχι, δεν το γνωρίζατε, γιατί σιγά που θα καθίσει ο Καρατζαφέρης να ασχοληθεί με τη Στενή,να χάσει και 8 ψήφους που παίρνει εκεί. Θα ασχοληθεί ο Χατζηνικολάου; ΄Οχι, βέβαια,η υπόθεση είναι μεν "σκανδαλάρα", αλλά είναι φτωχή σε ...σκηνοθεσία.Το μόνο που αξίζει είναι να τραβήξει τίποτα πλάνα με τις αλεπούδες να παρελαύνουν πάνω-κάτω στη φαρδιά λεωφόρο και έτσι κόβουν κιόλας δρόμο,για να μην αγκομαχάνε,όταν σκαρφαλώνουν στη Δίρφη.

"Διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο” μια ζωή.Αντί να κληθεί και με αυστηρό κείμενο ο τέως πρωθυπουργός μαζί με το τότε οικονομικό του, κυβερνητικό επιτελείο να απολογηθεί για το ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ και να του απαγγείλουν τις ποινικές και όχι πολιτικές (άκου πολιτικές!) κατηγορίες,τον καλούν λέει,να ακούσουν τη... μαρτυρία του, γιατί,δηλαδή, ο Αρσένιος αντάλλαξε το φιλέτο Βιστωνίδα με κάτι άλλα στη Νότια Αττική.

Σιγά τα ωά! Χαζός ήτανε; Και είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα ή η μισή και παραπάνω Ελλάδα δεν κάνει τα ίδια ;

(έχουμε και άλλα θέματα για αργότερα). 

 

Τελευταία ανανέωση ( 17.11.17 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS