HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2175002
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ (29-9-2010)
29.09.10

                              ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ (29-9-2010)            

  

Θα τοποθετήσουν προσωρινά τον ανδριάντα του Καραμανλή στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας στη Θεσσαλονίκη,μέχρι να πάρουν απόφαση για την οριστική του μεταφορά.

Ο άνθρωπος που ήρθε από το “πουθενά”,για να φτάσει να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας ελέω των...ανδροπρεπών του προσόντων. Ο δεξιός ηγέτης που ευθύνεται για τη μεταπολεμική εξαθλίωση της χώρας. Που χώρισε τους ΄Ελληνες σε “μιάσματα” και εθνικόφρονες. Που γέμισε με “καταραμένους” τα ξερονήσια, τις χώρες της πάλαι ποτέ “Σοβιετίας”, τις φάμπρικες της Γερμανίας.Στο έργο του οποίου δε μπορεί η ιστορία να εντοπίσει ούτε ένα θετικό σημείο. Αυτόν τιμούν σήμερα οι ομοϊδεάτες του με ανδριάντες και τον αναγορεύουν σε... Εθνάρχη.

Για να γνωρίζουν οι νέες γενιές των Ελλήνων πως, για να  στήσουν άγαλμα σε πρωθυπουρό στην Ελλάδα,θα πρέπει το λιγότερο να έχει κατασπαράξει τα σωθικά της. 

 

1.Πώς θα αντιμετωπίσει τους φορτηγατζήδες η κυβέρνηση; Αυτό περιμένουν για να καθορίσουν τη στάση τους λίγο μετά οι δικηγόροι,συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φαρμακοποιοί και λοιπά μπουμπούκια της ελληνικής παρα-οικονομίας,οι οποίοι, αφού από συστάσεως ελληνικής επικράτειας ,“έφαγαν τον αγλέουρα”, τώρα που πάει να μπει μια τάξη, ωρύονται και απειλούν πως θα τα κάνουν όλα λίμπα.

΄Οταν χάνει κανείς τη μάσα,οι μάσκες πέφτουν και φαίνεται πια καθαρά το απαίσιο πρόσωπο του συμφέροντος και της πάρτης. Καμιά συμπαράσταση σε τέτοιο συρφετό. Είναι όλοι τους ψεύτες και απατεώνες.

 

 

2.Ο τάφος με τα 3.000 φύλλα χρυσού που ανακαλύφτηκε στην αρχαία Ελεύθερνα, ηλικίας 2.700 ετών,νομίζουμε πως είναι σημαντικός γιατί αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως οι γυναίκες στους προϊστορικούς πολιτισμούς της Κρήτης απολάμβαναν όλων των δικαιωμάτων,που είχαν και οι άντρες. Να θυμηθούμε πως στο Μινωικό πολιτισμό συμμετείχαν εξίσου με τους άντρες στη διοίκηση ,αλλά και σε δύσκολα αγωνίσματα,όπως οι ταυρομαχίες (ταυροκαθάψια).΄Ετσι, εξηγείται γιατί στον τάφο της 25χρονης, βρέθηκαν τόση μεγάλης αξίας κτερίσματα. Στους υπόλοιπους “ελλαδικούς” πολιτισμούς, τέτοιοες τιμές δεν επιδαψίλευαν στις γυναίκες,όσο αξιόλογες και αν ήταν.

 

3.“΄Ημουν παιδί και γέρασα”,αλλά εκείνο τον ...αδερφό μας Σέρβο προπονητή Μπάγιεβιτς, τον θυμάμαι μια ζωή να μην έχει αφήσει ομάδα για ομάδα που να μην την αρμέξει.Προ ημερών πάλι, παραιτήθηκε από την ΑΕΚ. Ποσώς με ενδιαφέρει,βέβαια. Αλλά τον θυμήθηκα ακούγοντας προχτές κάτι ποδοσφαιρόφιλους,προφανώς Αεκτζήδες, να σχολιάζουν την παραίτηση ,να “κατεβάζουν καντήλια” και να περνάνε το ...Ντούσκο γενεές δεκατέσσερις. Αλλά το καλύτερο το άφησαν για το τέλος: “...Ρε, Σέρβος,δεν είναι;Τί περίμενες από το καθίκι;”,έκλεισε την κουβέντα ο ένας.

Και σκεφτόμουνα που κάποτε οι Ελληνάρες “πίνανε νερό” στο όνομα των “ομοδόξων αδελφών” και συμμάχων μας Σέρβων, που διέπραξαν τη χειρότερη γενοκτονία στην Ευρώπη μετά τον τελευταίο παγκόσμιο πόλεμο,σφάζοντας χιλιάδες Βόσνιους,ακόμα και παιδιά.΄Εχει ο καιρός γυρίσματα.

 

4.Επιτέλους, στη Βενεζουέλα ο περίφημος Τσάβες κατήγαγε περιφανή...ήττα. Είναι μειοψηφία στις εκλογές,αλλά χάριν του δικού του εκλογικού νόμου,έστω και ως μειοψηφία ,μπορεί να κυβερνήσει.

Στο μεταξύ, τα χρόνια που ο “γελωτοποιός” πρόεδρος κυβερνάει τη χώρα, η εγκληματικότητα έχει εκτιναχθεί στα ύψη,η φτώχεια μαστίζει τα χαμηλά στρώματα και ο εθνικισμός περισσεύει.

Και να σκεφτεί κανείς με πόσες προσδοκίες έκαναν τότε τον Τσάβες πρόεδρο της χώρας. Πίστευαν πως οι φτωχοί θα φάνε με "χρυσά κουτάλια".

Εμ,πώς δεν έφαγαν.

 

5.Απίστευτο,αλλά όχι για τη Ρουμανία. Οι αστυνομικοί στο Βουκουρέστι ,διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στο μισθό τους,περικύκλωσαν το προεδρικό μέγαρο, εκτόξευσαν αυγά και άλλα αντικείμενα στον έγκλειστο πρόεδρο, φωνάζοντας συνθήματα,όπως “βγες έξω αναθεματισμένο ζώο” και τέτοια. Τώρα ο Τραϊάν Μπασέσκου δεν εμπιστεύεται πια την...κρατική αστυνομία και πήρε ιδιωτικούς σεκιουριτάδες να τον φυλάνε.

Τα περίεργα για αλλού, είναι συνηθισμένα στη Ρουμανία. Γι αυτό και η περισσότερο διαδεδομένη ρουμανική φράση είναι τούτη: “Αϊτσα έστε Ρομανία”(εδώ το λένε Ρουμανία).

 

6.Λέγαμε τις προάλλες για τον Εντ Μίλιμπαντ που έγινε αρχηγός του εργατικού κόμματος στην Αγγλία .Τώρα βλέπουμε και ένα άλλο ντισαβαντάζ, εκτός από το ανώριμο της ηλικίας του:Για την εκλογή του στηρίχτηκε στους συνδικαλιστές. Αλλά,αυτά ήταν παλιά"κόλπα”.Ο συνδικαλισμός των κομμάτων,της εξάρτησης,της υπονόμευσης,της ανάδειξης των εκάστοτε κομματικών “ταλιμπάν” σε ρυθμιστές της πολιτικής ζωής μιας χώρας,έχει παρέλθη ανεπιστρεπτί. Μυρίζει παλιατζούρα και μούχλα. Αλλάξανε οι εποχές.Λάθος μέγα του “ωραίου” Εντ,που στηρίχτηκε στους στεγνούς ιδεολογικά Εγγλέζους συνδικαλιστές. Θα το πληρώσει.

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 03.04.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2023 HOMO NATURALIS