HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2350298
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ (2-10-2010)
02.10.10

  

                                          ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ (2-10-2010) 

1.Γούστο θα έχει να λειτουργήσει κάποια στιγμή σωστά η περίφημη εξεταστική επιτροπή για την οικονομία. Θα χάσουν τον ύπνο τους πολλοί. Πρώτοι στη λίστα είναι φυσικά οι πρωθυπουργοί της δεκαετίας (2000-2010) και αμέσως μετά οι υπουργοί οικονομικών εκείνων των κυβερνήσεων. Σημίτης,Καραμανλής, Παπαντωνίου, Χριστοδουλάκης, Αλογοσκούφης ,Παπαθανασίου θα είναι οι πρώτοι «πελάτες» της εξεταστικής.

Αν τελικά αυτή η επιτροπή δεν υιοθετήσει τη γνωστή μπαρούφα των πολιτικών αλλά και των δημοσιογράφων πως  «η αποτυχία της οικονομικής πολιτικής δεν συνιστά ποινικό αδίκημα και πολιτικά έχει κριθεί από το λαό» (Πάγκαλος),σχεδόν όλοι οι παραπάνω θα πρέπει να "ετοιμάζουν βαλίτσες" για μακροχρόνιο...τουρισμό. 

Υποστηρίζουμε εδώ και πολύ καιρό πως το έγκλημά τους δεν είναι πολιτικό, αλλά καθαρά ποινικό. Κανένας Πάγκαλος με οποιοδήποτε "χωροφυλακίστικο"ευφυολόγημα , δε θα πείσει τις γενιές που έρχονται πως τα βάρη τα οποία τους φώρτωσαν οι σημερινοί πολιτικοί και οι οπαδοί τους είναι αστειάκι για να κάνει πλάκες ο Πάγκαλος.

Ο αντιπρόεδρος με τη μακριά περιουσιακή λίστα, να εύχεται να μη ζει τότε.

 

2.Ο προφεσόρος Λουκάς Παπαδήμας, που το παίζει σπουδαίος οικονομολόγος (τόσο σπουδαίος που... προέβλεψε κι αυτός, όπως και οι περισσότεροι συνάδελφοί του την επελθούσα οικονομική κρίση),δήλωσε προ ημερών πως «ούτε επιθυμητή ούτε πιθανή είναι η αναδιάρθρωση του χρέους».

Κύριε πρώην αντιπρόεδρε της κεντρικής ευρωπαϊκής τράπεζας, αυτά να τα πείτε στους νεότερους ΄Ελληνες σε λίγα χρόνια.Και όπως ευχηθήκαμε και στον έτερο τσαμπουκά αντιπρόεδρο, να εύχόσαστε τότε να μη ζείτε αμφότεροι.

 

3.129 χώρες έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Πολλές φορές είπαμε πως η υπόθεση αυτή χρονίζει, εξαιτίας της αδιαλλαξίας και των δύο χωρών. Μάλιστα,η Ελλάδα πλήρωσε ακριβά τη δικιά τη "τύφλα" με το βέτο-τσαμπουκά Καραμανλή στο Βουκουρέστι στη σύνοδο του ΝΑΤΟ το 2008.

Το ζήτημα αυτό πρέπει να τελειώσει ομαλά και με διαιτητή,αφού οι δύο χώρες δεν μπορούν να τα βρούνε. Οι καλύτερες ονομασίες για τη γειτονική χώρα και μη αμφισβητούμενες ιστορικά είναι ΑΝΩ ή ΝΕΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Τα δύο αυτά προσδιοριστικά  υπονοούν πως οι Σλαύοι που εγκαταστάθηκαν στα βόρεια εδάφη της αρχαίας Μακεδονίας κυρίως μετά τον 7ο αιώνα,σήμερα με την ονομασία ΝΕΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ χαρακτηρίζονται, ως οι  νέοι κάτοικοι ενός τμήματος της παλαιάς Μακεδονίας (Νέα Μακεδονία, όχι νέοι Μακεδόνες).Αν υιοθετηθεί η ονομασία ΑΝΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, δεν υπάρχει παραποίηση της ιστορίας της αρχαίας Μακεδονίας,αφού τα εδάφη της Βόρεια,έφταναν στα σημερινά Σκόπια.΄Αρα, η περιοχή αυτή είναι Βόρεια ή ΄Ανω Μακεδονία,που αντιδιαστέλλεται από τη σημερινή, ελληνική Νότια ή Κάτω Μακεδονία.

Απλές και (ιστορικά) καθαρές κουβέντες.   

 

4.O αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα  δήλωσε πως είναι Χριστιανός και όχι Μουσουλμάνος, για να διασκεδάσει τις φήμες που τον ήθελαν να είναι Μωαμεθανός.

Ε,βέβαια,οι χριαστιανοί είναι απείρως περισσότεροι ως ψηφοφόροι στις ΗΠΑ. Ο Μπους ο νεότερος για χρόνια το έπαιζε «αναγεννημένος» χριστιανός και κέρδιζε μονοκούκι τις χριστιανικές φήφους, ειδικά των προτεσταντών. Χαζός είναι ο Ομπάμα να μην παίξει το ίδιο κερδοφόρο παιχνίδι;

5.Βιντεοσκόπησαν νεαρό φοιτητή να κάνει σεξ με άντρα και  ανάρτησαν τη σκηνή στο διαδίκτυο. Λίγο μετά,ο νεαρός «διαπομπευθείς» άντρας αυτοκτόνησε, πέφτοντας από γέφυρα της Ουάσιγκτον σε ποταμό.

Οι άνθρωποι αρέσκονται να κρύβουν τον πραγματικό τους εαυτό και να παρουσιάζουν στους άλλους εκείνο που δεν είναι ή δε θέλουν να είναι.Γι΄αυτό, στο όνομα τάχα της ατομικότητας ,χαρακτηρίζουν ως ατομικά δικαιώματα τις προσωπικές τους στιγμές.

Χάρισμά τους οι προσωπικές τους στιγμές.Ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει για την ευχαρίστησή του χωρίς να δίνει λογαριασμό, όταν δεν ενοχλεί κάποιον άλλον ή δεν εξιδανικεύει την επιλογή του . Και ο ομοφυλόφιλος ,σίγουρα δεν ενοχλεί και προσωπικά δεν τον θεωρώ «διαφορετικό».

Εκείνο όμως που δεν καταλαβαίνω, είναι γιατί κανείς να ντρέπεται για κάτι που είναι.Το επιχείρημα πως οι κοινωνίες είναι ανώριμες ακόμα, για να αποδεχτούν κάποιες  σεξουαλικές επιλογές δε στέκει γιατί με αυτή τη λογική και εμείς εδώ είμαστε «διαφορετικοί» με όσα  γράφουμε και πιστεύουμε και έχουμε τους περισσότερους εναντίον μας,αλλά δεν ντρεπόμαστε γι΄αυτό.

Ο καθένας πρέπει και τις ευθύνες του να αναλαμβάνει και να τα κάνει ΟΛΑ στο φως .΄Ετσι μόνο θα πάμε πιο μπροστά τον κόσμο.

Τελευταία ανανέωση ( 10.10.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS