HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2247058
30-10-2010 ΜΕΧΡΙ 15-11-2010
08.11.10

                                           

                

                                                                    15-11-2010                                                  

1.Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Aλλά, αυτό το Πολυτεχνείο είναι των κομμάτων και όχι το ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.

«Εδώ Πολυτεχνείο, Εδώ Πολυτεχνείο! Σας μιλά ο Ραδιοφωνικός Σταθμός των ελεύθερων αγωνιζόμενων φοιτητών, των ελεύθερων αγωνιζόμενων Ελλήνων. Κάτω η χούντα, κάτω ο Παπαδόπουλος, έξω οι Αμερικάνοι, κάτω ο φασισμός, η χούντα θα πέσει από το λαό… Λαέ, κατέβα στο πεζοδρόμιο, έλα να μας συμπαρασταθείς, τη λευτεριά σου για να δεις…».

 

 

2.α. «Ενδεχόμενο κυβερνητικού αδιεξόδου θα μπορούσε να οδηγήσει την Πορτογαλία εκτός ευρωζώνης», προειδοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας Λουίς Αμάντο.β. «Η στάση της Γερμανίας μπορεί να οδηγήσει ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη χρεοκοπία», δήλωσε από το Παρίσι ο Γιώργος Παπανδρέου,μιλώντας στη συνάντηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

 

 

Τα τύμπανα άρχισαν να γίνονται βαριά και οι προειδοποιήσεις για την επερχόμενη αναδιαπραγμάτευση του χρέους ,ακόμα και την έξοδο από την ευρωζώνη των οικονομικά αδύναμων κρατών της Ε.Ε, όλο και γίνονται πιο συχνές.

Εμείς τα λέγαμε από την αρχή πως έτσι θα γινόταν και πως  Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ήταν η ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ,Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ Η ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ . Οι υπεύθυνη κυβέρνηση για καθαρά μικροκομματικούς λόγους, προτίμησε να στείλει τη χώρα στον πάτο.  Τώρα πια είναι πολύ αργά για επανόρθωση. «Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω».

 

 

 

 

 

3.Ψωμιάδης: «Οι Μακεδόνες ψήφισαν τον Μακεδόνα της καρδιάς τους» .

Ναι, σίγουρα όλα τα μακεδονικά σκυλάδικα  ψήφισαν Πανίκο. Αλλά, Μακεδονία δεν είναι τα σκυλάδικα και τα χαμαιτυπεία. ΄Εχει μεγάλη ιστορία η πολυπολιτισμική Μακεδονία, για να πιστεύουν μερικοί πως είναι μονάχα απόπατος.

 

           

 

 

 

 

                                                                                                   14-11-2010

 

1 .Ο υπόδικος Κάρολος Παπούλιας δήλωσε:«Η Δημοκρατία στην Ελλάδα κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες και μεγάλη λαϊκή συμμετοχή. Η Δημοκρατία χρειάζεται αγώνες. Δεν μπορείς να κάθεσαι στον καναπέ και να μιλάς για αγώνες».

Αυτός ο άνθρωπος, που  είναι ένοχος ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, έχει το θράσος να μιλά για αγώνες και να  απαξιώνει  τους ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ, ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ αυτής ης χώρας.

Το ηχηρό χαστούκι που εισέπραξε ο ίδιος και το σύστημα που τον στηρίζει, τους κάνει να παραμιλούν.

Ας αποθρασυνθούν περισότερο.΄Ετσι κι αλλιώς,αργά ή γρήγορα, θα οδηγηθούν για να κατοικοεδρεύσουν εκεί που είναι η θέση τους: ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.

 

2. Στους 10 εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους, οι 7 ΑΠΕΙΧΑΝ από τις επαναληπτικές περιφερειακές-δημοτικές εκλογές της 14ης Νοέμβρη ή ψήφισαν ΑΚΥΡΟ-ΛΕΥΚΟ.

Οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΝΤΑΙ, ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ. ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΑΡΟΥΡΑΙΟΙ  ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΣΤΡΙΜΩΧΤΟΥΝ  ΣΤΙΣ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΟΥΣ.

ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ. 

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΒΙΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΤΕΛΛΕΙ.

 

 

                                                              

 

 

 

                                                                                                 13-11-2010

1.Τα spreads έφτασαν στο 9% για την Ιρλανδία (650 μονάδες) και ακολουθούν Πορτογαλία (460), Ισπανία (230), Ιταλία (200). Για την Ελλάδα τα spreads ξεπέρασαν το 11%  (900 μονάδες).

Αυτό σημαίνει πως οι παραπάνω χώρες, με πρώτη (και χειρότερη) την Ελλάδα, έχουν φτάσει πλέον σε αδυναμία δανεισμού.

Η επιμονή του ΄Ελληνα πρωθυπουργού να συνεχίζει να δανείζεται με τόσο υψηλά επιτόκια και να μην προχωράει σε αναδιαπραγμάτευση του χρέους, ισοδυναμεί με έγκλημα ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

 

 

2.Ηλίας Ψινάκης, Διονύσης Ψωμιάδης: Σάρωσαν σε ψήφους πανελλαδικά! 

 Κατάλαβαν τώρα πια οι  αμφισβητίες της ΑΠΟΧΗΣ με ποια κριτήρια ψηφίζειψηφοφόρος στην Ελλάδα?

 

3.Οι σχέσεις της οργάνωσης  «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» µε κάποιους  αλβανούς, εθνικιστές  µετανάστες είναι στενές τα τελευταία χρόνια, αφού και οι δύο θεωρούν εχθρούς τους, όσους έχουν…μελαψό δέμα. Αλλά Το 2005,όμως, δεν ήταν έτσι. Ο Ηλίας Παναγιώταρος, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ», ένα χρόνο µετά το ποδοσφαιρικό παιχνίδι Αλβανίας - Ελλάδας,  είχε δικαιολογήσει τα επεισόδια µεταξύ οπαδών και είχε δηλώσει στην εφημερίδα  «ΤΑ ΝΕΑ»: «Είµαστε εθνικιστές και το µίσος είναι υγιές συναίσθηµα του ανθρώπου όταν στρέφεται σε υπανθρώπους».

 ΄Ακου, τι λέει ο υπάνθρωπος  Παναγιώταρος.  Καλά λένε «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα».

 

4 «Ερευνα σε βάθος 15ετίας για τα «τζάκια» σε ΑΕΙ, ΤΕΙ

Η οικογενειοκρατία στο µικροσκόπιο Πανάρετου

Σε βάθος δεκαπενταετίας επεκτείνει την έρευνα για περιπτώσεις οικογενειοκρατίας στα πανεπιστήµια ο υφυπουργός Παιδείας Ιωάννης Πανάρετος, ο οποίος συµπεριλαµβάνει στο µικροσκόπιο όλα τα ΤΕΙ και τους ερευνητικούς φορείς.


Με νέα έγγραφα που απέστειλε προς όλα τα ΤΕΙ της χώρας και τους εποπτευόµενους από το υπουργείο ερευνητικούς φορείςτης Γενικής Γραµµατείας Ερευναςκαι Τεχνολογίας, ο κ. Πανάρετος δίνει προθεσµία µέχρι τις 19 Νοεµβρίου να του αποστείλουν όλα τα στοιχεία που αφορούν συγγενείς(γιους και κόρες) διδασκόντων, οι οποίοι κατέλαβαν θέσεις εκπαιδευτικού, τεχνικού ή διοικητικού προσωπικού στην ίδια ή σε άλλη σχολή από αυτήν όπουυπηρετούν οι γονείς τους κατά τη διάρκεια των τελευταίων 15 ετών".  (Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ,12-11-2010).

΄Αργησε ο Πανάρετος να διαπιστώσει αυτό που εμείς καταγγέλλαμε  τόσα χρόνια,για τις «αλλαξοκωλιές»,δηλαδή, στα ανώτατα-ανώτερα  εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Εμείς πιστεύουμε πως αυτές οι έρευνες είναι  «λούστρο» και ουδείς θα τιμωρηθεί από τα μέλη των εκλεκτορικών σωμάτων που από εποχής ΄Οθωνα μέχρι σήμερα,προχωρούν σε εκλογές-εξελίξεις  πανεπιστημιακών...μούφα (μαϊμού).Ούτε η δικαιοσύνη το τόλμησε, αν και οι καταγγελίες μας αυτές πήραν τη μορφή «αγωγής»,που καταθέσαμε πριν 5 χρόνια.

Αλλά βεβαια αν τολμούσε, δε θα λεγόταν…ελληνική δικαιοσύνη.

                                              

 

 

 

                                                                                                  10-11-2010

                   Η ΓΕΝΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ     

(                                     (ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ)

 

                                                                                                   8-11-2010

 

                                        60% Η ΑΠΟΧΗ KAI TA ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ

 

Όπως επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει στο παρελθόν*(1,2,3,4), η επίσημη πολιτεία με τα αρμόδια όργανά της και την αγαστή σύμπραξη- συμφωνία των καθεστωτικών κομμάτων και των κατάπτυστων ΜΜΕ, αποκρύπτουν ΠΑΝΤΑ τα πραγματικά αποτελέσματα των εκλογών ,είτε εθνικών είτε περιφερειακών. ΄Ετσι και στις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοέμβρη 2010 ,πάλι οι παραπάνω «θεσμοί» αλλοίωσαν και απέκρυψαν το πραγματικό αποτέλεσμα της χτεσινής ψηφοφορίας, στην οποία το ΚΙΝΗΜΑ ΑΠΟΧΗΣ-ΑΚΥΡΩΝ-ΛΕΥΚΩΝ άγγιξε (ίσως και να ξεπέρασε) το 60%!

΄Εντρομοι όλοι οι φορείς της εξουσίας με τα  παπαγαλάκια-δημοσιογράφους   των αργυρώνητων ελληνικών ΜΜΕ να πρωτοστατούν στην επιχείρηση απόκρυψης-χάλκευσης των αποτελεσμάτων των χτεσινών εκλογών, τα «μαγειρεύουν» -διαμορφώνουν  κατά το δοκούν και παρουσιάζουν μειωμένο το ποσοστό   των Ελεύθερων Ελλήνων πολιτών που περιφρόνησαν τον εκλογικό θεσμό και σε επέκταση το πολιτειακό-πολιτικό σύστημα της χώρας και δεν προσήλθαν στις κάλπες ή ψήφισαν άκυρο-λευκό. Η επίσημη ανακοίνωση όλων των φορέων που εμπλέκονται στη διαδικασία συγκέντρωσης-καταμέτρησης των ψήφων πανελλαδικά, περιορίζει το ποσοστό της ΑΠΟΧΗΣ-ΑΚΥΡΩΝ-ΛΕΥΚΩΝ στα επίπεδα του 50% .

 

Η αλήθεια, όμως, είναι άλλη και κανένα «αμαρτωλό» Υπουργείο, κανείς αλλοτριωμένος-εξαρτημένος δημοσιογράφος ,κανείς  μηχανισμός παραπληροφόρησης δεν έχει τη δύναμη να την αποκρύψει:  ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, ΕΝΕΡΓΟΙ, ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΑΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΧΤΕΣ ΤΟ ΑΙΣΧΡΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.  ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5.500.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΣΚΥΨΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΟΛΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ.

 

Αυτό το ανήθικο  ΣΥΣΤΗΜΑ-πλέγμα  συστήνουν οι λεγόμενοι φορείς της εξουσίας (πρόεδρος δημοκρατίας, πολιτικοί-κομματικοί, ανώτεροι δικαστές, δημοσιογράφοι) και φυσικά η εγκληματική μειοψηφία του 40% των ΠΕΛΑΤΩΝ, που προσέρχονται στις κάλπες και για  τα μικροσυμφέροντά τους, όπως τα αντιλαμβάνονται οι ίδιοι, ψηφίζουν-στηρίζουν αυτό το ΣΥΣΤΗΜΑ, παρέχοντάς του το καλύτερο άλλοθι, για  να συνεχίζει να καταδυναστεύει τη χώρα και τους Ελεύθερους, Ενεργούς  πολίτες της.

Αυτοί είναι οι ένοχοι για ΟΛΑ τα δεινά που έχουν επισωρευτεί στη χώρα και ειδικά για την καταστροφή της οικονομίας, που προκάλεσαν οι παραπάνω κομματικοί έμποροι και κρατικοί φορείς με τη  βρωμερή συμμετοχή των πελατών-ψηφοφόρων, που δε διστάζουν για το προσωπικό τους συμφέρον να βυθίσουν τη χώρα στο χάος και την καταστροφή.

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ «ΑΡΧΟΝΤΕΣ»-ΛΑΜΟΓΙΑ, ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ-ΠΕΛΑΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. ΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η «ΗΘΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ», ΤΟ ΣΚΟΙΝΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΕΙ   ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ.

 

ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕI.

 

 

                                                                                            ***

΄

                                                                                              

 *ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ :Παραθέτουμε στη συνέχεια  τέσσερα (4) κείμενα καταγγελιών μας,που δημοσιεύτηκαν στο Homo-naturalis.gr  (αναδημοσιεύτηκαν και σε άλλα sites) στις ημερομηνίες που αναγράφονται. Οι καταγγελίες αφορούν εθνικές εκλογές. 

                                                                                              1.

                       ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΑ

                                                     (06/10/2009 )

 

 

 

   Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας

 

 

-Περισσότεροι από 3.000.000 πολίτες αυτής της χώρας απείχαν  από τις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 ή έρριξαν στην κάλπη άκυρο-λευκό.

 -Επομένως, ψευδώς και πλασματικά ανακηρύχτηκε ως πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας   το κόμμα ,στον αρχηγό του οποίου δώσατε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

 -Από το βράδυ των εκλογών, σας επισημάναμε ότι είναι οφθαλμοφανής η νόθευση της βούλησης των πολιτών,που είναι η πραγματικά πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα.Ακόμα σιωπάτε!

 ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΒΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

 

 

                           Κύριοι Πρόεδρε και Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Το Υπουργείο Εσωτερικών,τα ΜΜΕ και τα κομματικά επιτελεία πλαστογραφούν,αποσιωπούν και παραποιούν τα αποτελέσματα των εκλογών. Δαδίδουν ψευδείς ειδήσεις και διαπράττουν σωρεία εγκλημάτων που διώκονται και αυτεπάγγελτα  .Θα κινήσετε τις διαδικασίες δίωξης των παρανομούντων,όπως έχετε υποχρέωση από το Σύνταγμα και τους νόμους;

                                  

 

 

                                                                                      2.

 

 

                ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΕΞΟΡΜΗΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑΠΛΑΣΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

                                                    ( 12/10/2009)

 

΄Οπως είχαμε προαναγγείλει,το HOMO NATURALIS  από αύριο μέχρι και την Κυριακή, θα πραγματοποιήσει εξορμήσεις ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ για την πλαστογράφηση των εκλογικών αποτελεσμάτων στις 4 μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις και θα μοιράσει ενημερωτικό υλικό.'Ενα από τα έντυπα που διανέμεται είναι το ακόλουθο:

 

                                            ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 

                        ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ  4ης  ΟΚΤΩΒΡΗ 2009

                                       Η ΑΠΟΧΗ -άκυρα-λευκά

                               ΠΡΩΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

ΦΙΜΩΝΟΥΝ ΤΗ ΦΩΝΗ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 3.000.000 ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ«ΨΗΦΙΣΑΝ» ΑΠΟΧΗ ΄Η ΕΡΙΞΑΝ  λευκό-άκυρο.

ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ  ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ, ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ HOMO NATURALIS

 

                             

                                                  ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΟΤΙ:

  Το «ΣΥΣΤΗΜΑ» έντρομο μπροστά στην πρωτοφανή κόλαφο που δέχτηκε  από τους Πολίτες που του γύρισαν την πλάτη στις πρόσφατες εκλογές (περισσότεροι από 3.000.000 απείχαν ή ψήφισαν άκυρο-λευκό), επιστράτευσε τους μηχανισμούς  του (υπουργεία, ΜΜΕ, κόμματα κλ.π), για να αλλοιώσει, πλαστογραφήσει και αποκρύψει τα πραγματικά εκλογικά αποτελέσματα. Το υπουργείο εσωτερικών σε αγαστή συνεργασία με τους μισθοφόρους δημοσιογράφους και τα κομματικά επιτελεία, από το βράδυ των εκλογών μέχρι σήμερα, αρνούνται να αποκαλύψουν την πραγματική βούληση των Πολιτών και νοθεύουν τις επιλογές τους. Τηλεοράσεις, εφημερίδες και λοιποί στρατευμένοι φορείς της ενημέρωσης, όντας όχι απλά μέρος του συστήματος ,αλλά ο κυριότερος πυλώνας του, πρωτοστατούν στο έργο της παραπλάνησης και του αποπροσανατολισμού και μέχρι αυτή τη στιγμή συνεχίζουν να μεταδίδουν-δημοσιεύουν αναληθή και πλαστά εκλογικά αποτελέσματα και να αποσιωπούν-αποκρύπτουν τα πραγματικά.

  Το υπουργείο του ψεύδους και  η singular Logic του, παρουσιάζουν με τον ακόλουθο «πονηρό»-παραπλανητικό τρόπο τα εκλογικά αποτελέσματα:

 -------------------------------------------------------------------------------------------------Εγγεγραμμένοι:9,933,385 .Ψηφισαν:70,92%.΄Ακυρα/Λευκά:2,64.΄Ελαβαν:ΠΑΣΟΚ 160-43,92%.Ν.Δ 91-33,48%.ΚΚΕ 21-7,54%.ΛΑΟΣ 15-5,63%.ΣΥΡΙΖΑ 13-4,60%.ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ -2,53% (7/10 2009 9:53)

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

  ΄Ετσι, όμως,  όπως παρατίθενται τα αποτελέσματα, αφ΄ενός μεν αποσιωπάται εντελώς η τεράστια ΑΠΟΧΗ των Πολιτών που παρατηρήθηκε στις πρόσφατες εκλογές, αφ΄ετέρου δε,δίνεται η παραπλανητική εικόνα πως τα ποσοστά 43,92%,33,48 κ.λπ ,  αναλογούν στους εγγεγραμμένους  και όχι σε εκείνους που ψήφισαν. Αν ήταν έτσι, το 43% ,που δίνει ο παραπάνω πίνακας, θα σήμαινε πως  4.270.000  του συνόλου των εγγεγραμμένων ψήφισαν ΠΑΣΟΚ,το 33% θα αντιστοιχούσε σε 3.277.000 κ.ο. Η αλήθεια ,όμως, είναι πως  2.980.000 ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και 2.290.000 Ν.Δ .(Διευκρίνιση:Δίνουμε «στρογγυλά» τους αριθμούς για λόγους ευκολίας,αλλά και σημειολογικούς, επειδή δεν έχουμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε, αν αυτά τα στοιχεία που δημοσιοποιεί το υπουργείο και μάλιστα μευποδιαστολές,αντιστοιχούν και πόσο στην  πραγματικότητα).

  Η άλλη αλήθεια που επιμελώς πλαστογραφείται, αποκρύπτεται και αποσιωπάται,είναι πως από τους 9.933.000 εγγεγραμμένους , δεν προσήλθαν στις κάλπες (ΑΠΕΙΧΑΝ) ή έριξαν λευκό-άκυρο περισσότεροι από 3.000.000 ΠΟΛΙΤΕΣ. Επομένως, με μια απλή ανάγνωση,έστω και των δικών τους ανεξέλεγκτων στοιχείων που παρουσιάζουν, ΠΡΩΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ  στη χώρα είναι οι ΠΟΛΙΤΕΣ που γύρισαν την πλάτη στο ΣΥΣΤΗΜΑ, καταδίκασαν τον τρόπο λειτουργίας του και διατράνωσαν τη βούλησή τους για πραγματική-ουσιαστική συμμετοχή τους στα πολιτικά δρώμενα, όχι ως οπαδοί, αλλά ως ΠΟΛΙΤΕΣ.

  Αλλά δε φτάνει μόνο αυτή η ατιμία. Ενώ πλαστογραφούν και αποσιωπούν τα πραγματικά εκλογικά αποτελέσματα, την ίδια στιγμή βαπτίζουν τεχνηέντως την ΑΠΟΧΗ ,ως αδιαφορία  «κάποιων απολίτικων ατόμων», που προτιμούν την ημέρα των εκλογών να πάνε «εκδρομή». Γνωρίζουν,όμως πολύ καλά πως η ΑΠΟΧΗ στη συντριπτική της πλειοψηφία,όπως και το λευκό και το άκυρο (λιγότερο), είναι ΘΑΡΡΑΛΕΑ και ΕΝΤΙΜΗ , ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ, ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και σε καμιά περίπτωση άρνηση των «κοινών» και αδιαφορία γι΄αυτά.

  Αν μη τι άλλο, είναι ανήθικη και άτιμη αυτή η θρασύτητα του "Συστήματος", το οποίο μπροστά στην επερχόμενη ολοσχερή κατάρρευσή του, επιστρατεύει τους μηχανισμούς και τα φερέφωνά του, για να εξαπατήσει ,αδικήσει, αποπροσανατολίσει, όπως κάνει σχεδόν πάντα σε όλες τις ποικιλώνυμες δραστηριότητές του. Πιστό στις αρχές του μακιαβελισμού και στα διδάγματα του γκαιμπελισμού, συνεχίζει να είναι ανήθικο, αδίστακτο ,σκληρό, εξαπατητικό.

  Βέβαια, οι Πολίτες (όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά στο μεγαλύτερο τμήμα του Πλανήτη μας),  που αρνούνται να υποβιβαστούν σε οπαδούς, «λαό-μάζα» και επιμένουν να διατηρούν τα χαρακτηριστικά του Ανθρώπου Πολίτη (όπως είναι η ατομικότητα, η αξιοπρέπεια, η εντιμότητα), έχουν απόλυτη συνείδηση-επίγνωση των συστατικών αυτών στοιχείων του "Συστήματος-Κράτους" και δε φοβούνται τις απειλές και την ανήθικη συμπεριφορά του. Αυτή, μάλιστα,η «μεταχείριση» που βιώνουν από τους βάναυσους μηχανισμούς του, από τη μια  χαλυβδώνει τη θέλησή τους για ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΑΓΩΝΑ και από την άλλη τούς δίνει την απόλυτη ικανοποίηση της  υπέρβασης από οπαδό σε ΠΟΛΙΤΗ. Κι αυτό προς το παρόν είναι αρκετό.

  Οι ημέρες, όμως, που έρχονται δεν προοιωνίζονται «καλές» για τη χώρα και τον κόσμο γενικότερα. Οι παγκόσμιοι πολίτες (έξω και μακριά από διαχωριστικές γραμμές, όπως είναι τα σύνορα ,οι φυλές, οι γλώσσες, οι αντιλήψεις),πρέπει να είναι έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουν. Βασική ,όμως, προϋπόθεση για να γίνει αυτό, είναι η συνειδητοποίηση της ανάγκης για ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ.

  ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ-ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ  ΑΜΕΣΑ ΝΑ  ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ, ΤΙΣ  ΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΤΟΥ "ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ" ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΕΤΟΙΜΗ  ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ  «ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ» ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ.

-ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ-ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ -ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ-ΔΙΑΛΕΧΘΕΙΤΕ    

                                         ΣΤΟ

                             HOMO NATURALIS

                                     (HOMO-NATURALIS.GR)

 

 

 

 

                                                                                          3.

 

        

                       Τραμπούκοι του Καρατζαφέρη λίγο έλειψε να μας ξυλοφορτώσουν

                                                            (19/10/200)

 

 

1.Συνεχίζουμε, σχεδόν μια εβδομάδα τώρα, την ενημέρωση και τη διανομή του έντυπου  υλικού για τη μεγάλη απάτη της πλαστογραφίας και της νόθευσης της βούλησης 3.000.000 Πολιτών,που "ψήφισαν" ΑΠΟΧΗ ή έρριξαν λευκό-άκυρο στις πρόσφατες εκλογές. Μέχρι χτες,ενημερώσαμε προφορικά και μοιράσαμε έντυπα στην Πάτρα, Αθήνα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη.Το πρόγραμμά μας ήταν να ολοκληρώσουμε την ενημέρωση και τη διανομή χτες,Κυριακή,αλλά η μεγάλη ζήτηση ενημερωτικού υλικού από τους Πολίτες,μας ανάγκασε να συνεχίσουμε τις επισκέψεις μας και σε άλλες πόλεις στη Βόρεια Ελλάδα.

 Μοιράζουμε τα έντυπα και μιλάμε με τους  ανθρώπους συνήθως στους δρόμους,τις πλατείες και τις καφετέριες.Καμιά φορά μπαίνουμε και σε άλλα μαγαζιά.Η συντριπτική πλειοψηφία παρακολουθεί με ενδιαφέρον την  ενημέρωση, πολλοί κάνουν ερωτήσεις-τοποθετήσεις και δέχονται ευχαρίστως τα έντυπα που δίνουμε.

 Βέβαια,δεν έλειψαν και οι "κακοί",συνήθως ακροδεξιοί οπαδοί του Καρατζαφέρη, στην Πάτρα,Λάρισα και Θεσσαλονίκη,που μας απείλησαν,μας εξύβρισαν και σε δυο-τρεις περιπτώσεις έσκισαν τα φυλλάδιά μας.Δε δώσαμε σημασία και συνεχίσαμε την αποστολή μας.Οι ανεγκέφαλοι δεν έλειψαν ποτέ από αυτό τον τόπο,δυστυχώς!

 Ευχαριστούμε όλους τους πολίτες που μας συμπαραστάθηκαν σε αυτή την αποστολή και με ζωηρό ενδιαφέρον μας άκουσαν και δέχτηκαν τα ενημερωτικά μας φυλλάδια.

 

 

2.Ο Λεωνίδας Κύρκος, ένας από τους τελευταίους επιζώντες των αγωνιστών-"Μοϊκανών",παρά τα σοβαρά λάθη που υπέπεσε στη διάρκεια της πολύχρονης πολιτικής του πορείας,έκανε χτες μια δήλωση υπέρ της κυβέρνησης. Μέχρι εκεί ουδέν μεμπτόν.Και "νουν και ηλικίαν" και περγαμηνές έχει να εκφράζει αυτό που πιστεύει.

΄Ομως, δεν έχει το δικαίωμα να ρίχνει κι αυτός "νερό στο μύλο" της σύγχυσης, όσον αφορά τα πραγματικά αποτελέσματα των εκλογών και της νόθευσης της ελεύθερης βούλησης των Πολιτών,που ΑΠΕΙΧΑΝ από τις πρόσφατες εκλογές και να υποστηρίζει πως το 44% του ελληνικού λαού ψήφισε το ΠΑΣΟΚ.Είπαμε επανειλημμένα πως η αλήθεια είναι -και ο Κύρκος το ξέρει-  ότι το ΠΑΣΟΚ ψήφισε το 44% εκείνων που προσήλθαν στις κάλπες και όχι των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.Πολύ περισσότερο του ελληνικού λαού!

                                                                                       

 

 

                                                                                           4.

              ΤA ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΄81 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2009

                                                              ( 20/10/2009)

 

 

 

Πολλοί φίλοι μάς ζητούν να παραθέσουμε και να σχολιάσουμε τα στοιχεία που παρουσίασε σε τηλεοπτική εκπομπή ο εκλογολόγος Νικολακόπουλος και αφορούν την ΑΠΟΧΗ από το 1981 (χρονιά της πασοκικής επικράτησης) μέχρι σήμερα.Την εν λόγω εκπομπή  του γνωστού εκλογολόγου ,δεν την είδαμε, επομένως δεν μπορούμε να κάνουμε κανένα σχόλιο. Πιστεύουμε, όμως, πως τα ποσοστά που παρέθεσε,δε θα πρέπει να είναι διαφορετικά από αυτά που δίνει επίσημα το υπουργείο εσωτερικών και είναι τα ακόλουθα (δίνουμε ακέραιους τους αριθμούς για λόγους σημειολογικούς,όπως έχουμε γράψει αλλού):

1981=18%

1985=19%

1989=19%

1990=20%

1993=21%

1996=23%

2000=25%

2004=23%

2007=26%

2009=30%

Από αυτά τα επίσημα στοιχεία, είναι «ηλίου φαεινότερο» ,πως τα ποσοστά της ΑΠΟΧΗΣ το 1981,που ήταν 18%, μέχρι τις εκλογές της 4ης Οκτώβρη 2009,που έφτασαν και ξεπέρασαν το 30%,  βαίνουν αυξανόμενα με μεγάλα άλματα σε κλίμακα 12 ολόκληρων μονάδων .Αυτό πρακτικά μεταφράζεται πως στους  1.300.000 πολίτες που δεν ψήφισαν το 1981 ,προστέθηκαν  το 2009 σχεδόν άλλοι 1.700.000.Το σύνολο,δηλαδή, εκτινάχτηκε στους 3.000.000 πολίτες. Η αλματώδης αυτή αύξηση είναι φανερό πως οφείλεται στην ολοένα διογκούμενη δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στο «Σύστημα»,το οποίο απαξίωσαν εντελώς  στις πρόσφατες εκλογές.

 

 

 Εν τούτοις, όχι μόνο τα ΜΜΕ, αλλά και ο μεγαλύτερος θεσμός της χώρας, που είναι ο πρόεδρος της δημοκρατίας και έχει επωμιστεί το βάρος της ομαλής πορείας του πολιτικού συστήματος,κωφεύουν μπροστά σε αυτή την αφύσικη πραγματικότητα,να φιμώνεται,δηλαδή,η φωνή 3.000.000 πολιτών και να νοθεύεται η βούλησή τους. Επιλέγουν να ακολουθήσουν τη μέθοδο της στρουθοκαμήλου,αγνοώντας πως το ποτάμι της Ιστορίας,όταν φουσκώσει και ξεχυθεί ακράτητο,  δεν μπορεί κανείς και με κανένα ανάχωμα να το σταματήσει.

 

 

 

                       

 _____________________________________________________________________________________________________

                                                                                       7-11-2010

                     "ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ"  ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!

           ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ  ΑΝΕΔΕΙΞΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ

 

                                            ΑΠΟΧΗ

 

          ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

 

          Ο ΥΠΟΔΙΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ.

          ΣΥΝΤΟΜΑ (ΚΙ ΑΥΤΟΣ) ΘΑ "ΚΑΤΟΙΚΗΣΕΙ" ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ .

                                       

 

 

                                                     5-11-2010

 

 " Το ΣΔΟΕ άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς στον χώρο της υγείας από τον περασµένο Φεβρουάριο. Μέχρι σήµερα έχει προβεί στον έλεγχο 2.250 ιδιωτών και νοσοκοµειακών γιατρών και τα ευρήµατα είναι εντυπωσιακά. Οι τραπεζικοί λογαριασµοί τους σε Ελλάδα και εξωτερικό αποκαλύπτουν καταθέσεις από 1 έως και 10 εκατ. ευρώ. Μάλιστα ορισµένοι από αυτούς, υπερβαίνοντας κάθε όριο προκλητικότητας, δήλωναν στην Εφορία εισοδήµατα ακόµα και κάτω από το αφορολόγητο όριο εξασφαλίζοντας έτσι και επιστροφή φόρου. 

  

Στη συνέχεια το ΣΔΟΕ άρχισε να ελέγχει τα δηµόσια νοσοκοµεία, τους γιατρούς του ΕΣΥ και τις σχέσεις µε ιδιωτικές εταιρείες και θεραπευτήρια για να διαπιστώσει ένα απίστευτο γαϊτανάκι υπερτιµολογήσεων, τριγωνικών συναλλαγών, έκδοσης πλαστών παραπεµπτικών και διαγνωστικών εξετάσεων–µαϊµού, όπου η ζηµία του Ελληνικού Δηµοσίου θεωρείται σχεδόν ανυπολόγιστη.

Τα λαβράκια που έχει εντοπίσει αναδεικνύουν όργιο φοροδιαφυγής αλλά και διαφθοράς, καθώς σε ορισµένες περιπτώσεις εµπλέκονται ακόµα και υπάλληλοι υπουργείων". ( «ΤΑ ΝΕΑ»,4-11-2010)

 

 

Απ΄ ό,τι θυμάμαι το ΣΔΟΕ δεν ιδρύθηκε χτες. Πώς λοιπόν ανακάλυψε τους φοροφυγάδες γιατρούς μόλις…χτες: Δύο εκδοχές υπάρχουν. 1.΄ Η δε δούλευαν, όπως έπρεπε, οι εντεταλμένοι για τους φορολογικούς ελέγχους υπάλληλοι, αν και αμείβονται (κι αυτοί από τα δανεικά) παχυλώς  2. ΄Η τα έπαιρναν χοντρά από τους κλέφτες και έκαναν τα στραβά μάτια. ΄ Ο,τι και αν ισχύει, το βέβαιο είναι πως   οι απατεώνες (γιατροί και εφοριακοί) δε θα πάνε φυλακή. Αλλά και ποιος να τους στείλει εκεί; Οι δικαστές που εν μια νυκτί,  μεσούσης της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας, πρόφτασαν και τσέπωσαν (επιδικάζοντας  στους εαυτούς τους με δικαστικές αποφάσεις που έβγαλαν οι ίδιοι) 1,3 ΔΙΣ.ΕΥΡΩ;)*

Και αναρωτιέται κανείς γιατί η Ελλάδα είναι στην ίδια λίστα διαφθράς με τριτοκοσμικές και τεταρτοκοσμικές χώρες» ;

     

2."Ο λόγος στους αναγνώστες. Ο Μαρίνος Παπουτσής, Κολοκοτρώνη 156, Πειραιάς, γράφει:

«Θέλω µέσα από τη στήλη σου, να απευθυνθώ στους συµπατριώτες µας, έναν έναν χωριστά, για να πω:

Φίλε συνέλληνα, Αγάπα την πατρίδα σου!

Η Ελλάδα είναι η οικογένειά σου, η Ελλάδα είναι η γειτονιά σου και οι φίλοι σου, η Ελλάδα είναι η πρέφα, το τάβλι, η ξερή, η Ελλάδα είναι το πανηγύρι του χωριού σου, η Ελλάδα είναι το φιλότιµο, ο λόγος, η µπέσα, το σφίξιµο του χεριού, η Ελλάδα είναι η σαρδέλα, το κοκορέτσι, η ρετσίνα, το κοκκινέλι, το τσίπουρο, το ούζο, η Ελλάδα είναι το κοµπολόι και ο καϊµακλίδικος ελληνικός καφές στη χόβολη, η Ελλάδα είναι η φάβα, τα φασόλια, το τζατζίκι, τα χόρτα, η χωριάτικη".(«ΤΑ ΝΕΑ»,4-11-2010)

 Αυτή την παρανοϊκή Ελλάδα του… φραπεδίου, του κομπολογίου, του κοκορετσίου και των λοιπών…φετίχ  της φυλής, πληρώνουμε σήμερα και θα πληρώνουν εσαεί οι κατοπινοί΄Ελληνες. ΄Οσο για την μπέσα, το φιλότιμο και το «λόγο»,αστεία πράγματα. Σπανίζει το είδος των παραπάνω αρετών στη χώρα και το ξέρουμε ΟΛΟΙ πολύ καλά,οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ».         

______________________________________________________________  

*         (Το παρακάτω κείμενο ανέβηκε στο homo-naturalis.gr στις 4-3-2009)

 

ΔΙΚΑΣΤΕΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ ! Εκτύπωση

                                 04.03.09

 

 

  ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ  ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΜΕ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ .

 

 Περισσότεροι από 15.500 συνταξιούχοι του δημοσίου αναμένουν ενάμιση χρόνο τώρα την καταβολή του εφάπαξ ,που δικαιούνται από το Ταμείο Πρόνοιας, αλλά τα λεφτά τους έκαναν φτερά. «Τα πήραν ΟΛΑ (1,3 δισ.ευρω!) κι έφυγαν» οι δικαστές με δικαστικές αποφάσεις που έβγαλαν οι ίδιοι  για τους εαυτούς  τους!!! Στο μεταξύ, πολλοί από τους εν αναμονή δικαιούχους  έχουν αποβιώσει πια και δεν πρόφτασαν να χαρούν, έστω και για λίγο, τον κόπο 35 και περισσότερων χρόνων δουλειάς.

 

 Είναι ντροπή αυτό που έγινε. Οι  κύριοι δικαστές θα έπρεπε να γνωρίζουν πως «ό,τι είναι νόμιμο ,δεν είναι και ηθικό»  (αν και  αμφισβητείται και αυτή η ίδια η νομιμότητα τέτοιων αποφάσεων). Αν δεν το γνωρίζουν αυτό, καλύτερα να αλλάξουν επάγγελμα, οι υπάλληλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης, αφού πρώτα, βέβαια, επιστρέψουν στο Ταμείο Πρόνοιας  (και δι αυτού στους δικαιούχους) τα χρήματα που τσέπωσαν με  δικές του αποφάσεις. Εδώ και τώρα, όμως, να τα επιστρέψουν, πριν αναχωρήσουν δια τας αιωνίους μονάς και οι υπόλοιποι, προσμένοντες το εφάπαξ τους, συνταξιούχοι.  

 

 ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:Να σημειώσουμε ότι: Με τις τελευταίες πλουσιοπάροχες αποδοχές που πρόσφερε η κυβέρνηση της Ν.Δημοκρατίας στους δικαστικούς, ένας νεοδιόριστος πρωτοδίκης, εισπράττει μισθό περίπου 2.000 ευρώ καθαρά μηναίως. Φανταστείτε τώρα τι μισθό εισπράττει ένας ανώτερος ή ανώτατος δικαστικός στη χώρα μας. Οι υψηλοί αυτοί μισθοί, λένε οι δικαστές και η κυβέρνηση, δίδονται, για να μην μπαίνουν στον πειρασμό οι δικαστές να … χρηματίζονται. Δηλαδή, γιατί να μη συμβαίνει το ίδιο και με τους γιατρούς και τους δασκάλους παραδείγματος χάριν, που ασκούν επάγγελμα απείρως σπουδαιότερο από εκείνο των δικαστών?

 Αιδώς, Αργείοι!

 

 

 

                                                                   

 

                                                                                  4-11-2010

 

                  ΚΑΛΟΥΜΕ  ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

                     

                             ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ 

             ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010.

 

  

             ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΣΑ ΚΑΙ "ΑΛΛΟΘΙ" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

                                 

  

                                         ΑΠΟΧΗ 

 

 

 

              ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

 

               Η ΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.

 __________________________________________________________________________________________                                      

                                                              ***

         (Το κείμενο δημοσιεύητκε στο homo-naturalis.gr στις 16/9/2007)  

              ΕΚΛΟΓΕΣ 16ης  ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2007:  ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ "ΑΥΤΟΙ"

    Οταν επιασε φωτια το δασος, τα ζωα, λεει ο μυθος, κοιταζαν απο δω και απο κει  πώς  να σωθουν. Ο βατραχος ηταν ο μονος που δεν αγωνιουσε, αφου θα επεφτε στη λιμνη και θα εβγαινε ευκολα, κολυμπωντας στην απεναντι οχθη.Την ωρα που ηταν ετοιμος να βουτηξει, βλεπει  το σκορπιο να πεφτει στα ποδια του.

-Παρε με, βατραχε, στην πλατη σου,να περασω κι εγω απεναντι,γιατι δεν ξερω κολυμπι, θερμοπαρακαλουσε.

-Μα, θα με τσιμπησεις, του λεει ο βατραχος, σε φοβαμαι, δε σε παιρνω.

- Στο θεο σου, ορκιζοταν ο σκορπιος, πώς θα μπορουσα να το κανω αυτο, αφου θα πνιγω κι εγω μαζι σου, αν σε τσιμπησω στα ανοιχτα;   Λες να θελω να αυτοκτονησω?                                               

Λογικο,σκεφτηκε ο βατραχος, ας τον βοηθησω τον κακομοιρη.

-Πηδα, φιλε, στην πλατη μου και μη σε νοιαζει. Σε λιγο θα ειμαστε στη στερια απεναντι, του λεει.

Κολυμπουσε ,κολυμπουσε ο βατραχος.Κι εκει, καπου στη μεση της διαδρομης, νιωθει ένα φαρμακερο τσιμπημα στην πλατη.

-Αμαν, φονια, τι  εκανες, μπηγει τις φωνες το βατραχι. Τωρα θα πνιγουμε και οι δυο.

-Συχωρα με, φιλε μου, του απολογιεται ο  σκορπιος. Δεν το ηθελα,δε φταιω εγω, αυτη είναι η φυση μου, να κανω το κακο!

    Η πολιτικη (η τεχνη του διοικειν μια οργανωμενη κοινοτητα, η επιλογη μεσων και σκοπων για την ασκηση της εξουσιας μιας δεδομενης πολιτικης  κοινωνιας)  αυτη καθ αυτη,  δεν εχει τιποτα το μεμπτο, αν ασκειται με φυσικους και δικαιους κανονες.   Δυστυχως, ομως, ειμαστε υποχρεωμενοι να παραδεχτουμε ιστορικα, πως η πολιτικη σε ολο τον κοσμο, ετσι,  οπως ασκηθηκε και ασκειται στη διαρκεια των αιωνων απο τους φορεις της, ειναι ταυτισμενη με την απατη, τη διαφθορα, την εξαγορα συνειδησεων, το κερδος,τη διαπλοκη, τον εγωισμο. Κι αυτο, γιατι οι πολιτικοι, ολων των εποχων και των τοπων, ολων των ειδων, των ιδεολογιων και των παραταξεων, δεν είναι  ο,τι καλυτερο διαθετει απο τους πολιτες της μια οργανωμενη κοινοτητα, μια συντεταγμενη πολιτεια. Αντιθετα, ειναι το χειροτερο και καποτε το εγκληματικοτερο κομματι της.

  Αυτη η νοοτροπια, αυτη  η αντιληψη, φαινεται να εχει καταγραφει ανεξιτηλα πια στο DNA της παγκοσμιας πολιτικης και των φορεων της. Εχει γινει μια δευτερη φυση, με εξαιρεσεις, κατα εποχες, ελαχιστες και μετρημενες . Σαν το σκορπιο του μυθου ,που λεγαμε. Απο τη φυση τους διεφθαρμενοι και κακοι οι πολιτικοι. Σαν να μην αντεχουν το καλο, σαν να μην μπορουν να αντισταθουν στην αλαζονεια, την απατη, την υποκρισια. Ευτυχως, που δε χρειαζεται, για μας που υποστηριζουμε αυτη τη θεση, να πεισουμε τους ορθα φρονουντες  για του λογου μας το αληθες. Η ιστορια και η καθημερνη πραγματικοτητα, ειδικα στη χωρα μας, ειναι οι καλυτεροι μαρτυρες

  

   Στη νεοτερη  ελληνικη ιστορια, από συστασεως ελληνικου κρατους και μεχρι σημερα, αν εξαιρεσει κανεις μια χουφτα πολιτικους, οπως ο Καποδιστριας, ο Τρικουπης και ο Παπαναστασιου, δυσκολα θα μπορουσε να  βρει κανεις ελληνα πολιτικο με ηθος.  Η συντριπτικη πλειοψηφια των πολιτικων μας υπηρξαν και είναι  καιροσκοποι, συμφεροντολογοι, διαπλεκομενοι, υποκριτες ,ακρατα φιλοδοξοι και εγωπαθεις. Σοβαρος ανθρωπος, ετσι οπως  αντιλαμβανονται τη σημασια της λεξης οι «απολιτικοι»(=αυτοι που δεν πιστευουν στην καθεστωτικη πολιτικη), δε θα μπορουσε στην Ελλαδα να εμπλακει και να ασχοληθει με την πολιτικη η να παρει τοις μετρητοις τα ιδεολογηματα  των ελληνικων κομματων και των παραταξεων. Για να προχωρησουμε μαλιστα περισσοτερο,θα λεγαμε πως οχι  λιγοι απο αυτους που ασκησαν εξουσια,  θα επρεπε  σε ολες τις εποχες να  ειναι τροφιμοι φυλακων και με δημευσεις περιουσιων των ιδιων και των συγγενων τους .  Αλλα, και παλι δυστυχως, σε αυτη τη χωρα,  η δικαισυνη, ιδιαιτερα στα «υψηλα» της κλιμακια, ειναι το ιδιο ανυποληπτη, οσο και η πολιτικη, την οποια κατα κανονα υπηρετει.

  

   Ειναι ιστορικα, λοιπον, αποδεδειγμενο, πως οι ελληνες πολιτικοι,  από την επανασταση του ΄21 ακομα ,  μεχρι σημερα, για να περιοριστουμε σε αυτη την περιοδο,  δεν ειναι, παρα ενας συρφετος εγκληματιων ,καιροσκοπων, «ελαφρων» και ανυποληπτων ατομων, το χειροτερο, δηλαδη, κομματι της ελληνικης κοινωνιας, εκαστοτε (εχοντας παντα υποψη τις ελαχιστες εξαιρεσεις που μνημονευσαμε). Αυτη ειναι η μια αληθεια.

   Υπαρχει ομως και μια αλλη: Το κακο, οπως και το καλο, εχουν διαβαθμιση. Σε καθε χωρα υπαρχουν οι κακοι, οι πολυ κακοι και οι κακιστοι πολιτικοι. Και καθε λαος εχει τους πολιτικους που του αξιζουν. Αυτο, ειναι κατι παραπανω απο σιγουρο. Και ο ελληνικος λαος, δεν αποτελει εξαιρεση. Ο πιο καθαρος  καθρεφτης μιας οργανωμενης κοινωνιας, για να δει τα μουτρα της, ειναι οι πολιτικοι της. « Τοιουτος επρεπεν ημιν αρχιερευς»,οπως θα ελεγαν και οι Εβραιοι. Τετοιους πολιτικους ειχε και εχει η Ελλαδα ,γιατι τετοιος ειναι ο λαος της. Και δεν υπαρχει καμια υπερβολη σε αυτο.

 

     Ειναι, επομενως, μεγαλος λαθος και ιστορικα απαραδεκτη παραχαραξη της αληθειας να  επωμιζονται μονο οι πολιτικοι την ευθυνη της κακοδαιμονιας και της δυστυχιας αυτης της χωρας, τοσα χρονια .Στο κατω-κατω, οπως ειπαμε, με αφορμη το μυθο, αυτος ειναι ο ελληνας πολιτικος.  Κακος απο τη φυση του.΄Η, για να θυμηθουμε τον ποιητη, «δεν εφταιγεν ο ιδιος, τοσος ητανε».

     Ο λαος ομως?  Αυτος ο κοσμος που τους εκλεγει, τι μεριδιο ευθυνης  αναλογει στον κοσμο? Το μεγαλυτερο λεμε εμεις, χωρις καμια αμφιβολια. Αν οι πολιτικοι, για να μιλησουμε σε νομικη γλωσσα, ειναι οι  συναυτουργοι του εγκληματος της καταβαραθρωσης αυτης της χωρας σε ολα τα επιπεδα, το εκλογικο σωμα της Ελλαδας ,τα εκατομμυρια των ψηφοφορων-πελατων των πολιτικων, ειναι οι ηθικοι του αυτουργοι.

     Και δεν αναφερομαστε μονο στην εκλογικη πελατεια των μεγαλων κομματων, που εναλλασσονται στην εξουσια. Οι οπαδοι αυτων των παραταξεων ειναι οι, και «δια γυμνου οφθαλμου», ορατοι πελατες: «Δωσε μου να σου δωσω».Το αισχρο αλισβερισι σε ολη του τη μεγαλοπρεπεια! Βρωμεροι ζητουλες, με το χερι απλωμενο,σε ολα τα καθεστωτα και τις διακυβερνησεις, περιμενουν το κομμα  να αναλαβει την εξουσια, για  να δωσει στα «δικα του παιδια». Ολοι οι «καθαροι» σε αυτό τον τοπο, τα γνωριζουν αυτα. Δε χρειαζονται ουτε αποδειξεις ουτε  πολυλογες επαναληψεις.

    Και οι οπαδοι και ψηφοφοροι των μικρων κομματων και παραταξεων? Δεν εξαιρουνται, αυτοι, τουλαχιστον, της ντροπης? Οχι, βεβαια, δεν απαλλασσονται,ουτε αυτοι. Αντιθετα μαλιστα.  Αποτελουν το αλλοθι του εγκληματος, ειναι οι κομπαρσοι σε αυτο το θεατρο του παραλογου. Οι «μεγαλοι» των κομματων, στο ονομα της ταχα  δημοκρατιας τους, του δηθεν σεβασμου τους στα δικαιωματα των πολιτων  …αποδεικνυουν τη δημοκρατικοτητα τους, επικαλουμενοι ως παραδειγμα  αυτους ακριβως, τους «μικρους»: « Ελευθεροι να εκλεγουν και να εκλεγονται, να μας κανουν κριτικη και να μας πολεμουν».(Ολα αυτα ,ασφαλως, σε ένα εξ αρχης στημενο πολεμο,που ουτε σφαιρες αληθινες εχουν αυτοι που τις ριχνουν ( οι μικροι), αφου δεν ασκουν εξουσια, ουτε και τους νοιαζει  μη λαβωθουν αυτοι που τις δεχονται(οι μεγαλοι). Η απολυτη  μωρια!

    Σε λιγες μερες μια νεα κυβερνηση θα διαφεντευει αυτο τον τοπο. Τιποτα δε θα αλλαξει, ομως, οποιος και αν εκλεγει. Κερδισμενοι θα είναι μονο οι οπαδοι του νικητη και κανενας αλλος. Οι ηττημενοι της αντιπολιτευσης θα διπλωσουν τις κομματικες τους σημαιες και θα περιμενουν την επομενη εκλογικη αναμετρηση, μηπως επιτελους ερθει  η σειρα τους, για να  καθησουν κι αυτοι  στο μεγαλο φαγοποτι. Οι μικροι, κωμικες καρικατουρες, θα κανουν ταχα μου πολεμο στη βουλη με επερωτησεις,  φωνασκιες, πυρινους δεκαρικους και θορυβωδεις μαζωξεις στους δρομους με στοχο, παντα, μηπως και αυξησουν τα ποσοστα τους καμια μιση μοναδα παραπανω. Αηδια και σηψη!

 

    Και οι αλλοι? Εμεις,που δε συμμετεχουμε σε στημενα εκλογικα παιχνιδια ,που δε δεχομαστε γενικα μυγα στο σπαθι μας στη ζωη, που δε  διαπραγματευομαστε στο ελαχιστο την αξιοπρεπεια μας, που εν τελει δεν ειμαστε σαν «αυτους», τι κανουμε, τι σταση πολιτικη κραταμε εμεις?

     Η απαντηση ειναι απλη και αυτονοητη. ΑΠΕΧΟΥΜΕ απο αυτο το θεατρο.Ουτε  ηθοποιοι ουτε κομπαρσοι. Ουτε, ομως, και θεατες. Συσπειρονομαστε, συνυπαρχουμε, ενωνουμε τις φωνες μας. Ειμαστε πολυς κοσμος, απιστευτα πολυς Και θα γινουμε περισσοτεροι και πιο οργανωμενοι, πιο αποφασισμενοι. Αυτη την ωρα πολεμαμε με ενα απο τα οπλα που διαθετουμε: ΑΠΟΧΗ  απο το καραγκιοζλικι των εκλογων. Αφηστε να φηφισουν αυτοι, που εχουν τους δικους τους λογους να το κανουν. Ας μην τσεκαρουν το δικο σου ονομα στους εκλογικους τους καταλογους. Να μεινει ΚΕΝΟ στο δικο σου ονομα.  ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΑ ΜΑΝΤΡΙΑ.ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙΣ. Στην κοινωνια που ξημερωνει και που ολα θα ειναι διαφορετικα, θα αποτελει ΤΙΤΛΟ ΤΙΜΗΣ ΣΟΥ αυτο το κενο στο δικο σου ονομα .Και τα τσεκαρισμενα ονοματα των μαντρωμενων προβατων ΟΝΕΙΔΟΣ και ΝΤΡΟΠΗ γι αυτους και τα παιδια τους. Ετσι κι αλλιως,  ειμαστε δυο διαφορετικοι κοσμοι. «Αυτοι» απο κει, Εμεις απο δω. Το ειπαμε.

 

                                                      3-11-2010

΄Οταν η εξουσία έχει κέφια λέει και... αλήθειες, όπως για παράδειγμα  ο Πάγκαλος, που τόλμησε και  είπε το αυτονόητο: "Ο πιο αντιπαραγωγικός κλάδος του ελληνικού λαού είναι οι στρατιωτικοί και τα Σώματα Ασφαλείας".

 Γεια στο στόμα σου, Θεο-δωρε!

                                                                  

  

                                                                    30-10-2010  

 1.Όταν ρωτήθηκε ο Μπερλουσκόνι στη Νάπολη για το θέμα της 17χρονης που ισχυρίζεται πως "πλάγιασε" μαζί του, απάντησε: «Είμαι εδώ για να μιλήσω για τα πραγματικά σκουπίδια(αναφερόταν στην κρίση με τα σκουπίδια στη Νάπολη). Τα σκουπίδια των μέσων ενημέρωσης δεν με ενδιαφέρουν». 

Ασυζητητί άριστη η απάντηση του Ιταλού πρωθυπουργού προς "Γραμματείς και Φαρισαίους υποκριτές".


 

 

 

 

   

Τελευταία ανανέωση ( 02.12.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS