HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2247174
Από 2-12 Μεχρι 4-12-2010
08.12.10

                                                      4-12-2010

Πριν λίγες ημέρες, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερµανίας Χανς Αϊχελ, διατύπωσε  ένα βαρύτατο χαρακτηρισµό για τον Κ. Καραµανλή και την κυβέρνησή του. Είπε ότι, δηλώνοντας η τότε κυβέρνηση πως το έλλειµµα ήταν 6,4% δεν είχε κάνει κάποιο λάθος, ούτε και είχε πέσει έξω στους υπολογισµούς της. Απλώς διέπραξε συνειδητά «καραµπινάτη απάτη».

  Σε οποιαδήποτε, ακόμα και τριτοκοσμική χώρα του κόσμου, αν είχαν διατυπωθεί τέτοιες βαριές κατηγορίες για οποιονδήποτε, πολύ περισσότερο για τ. πρωθυπυργό, κάποια δικαστική αρχή θα έκανε το…αυτονόητο. Στο δικό μας δικαιικό πολιτισμό το αυτονόητο,βέβαια, είναι τα αρμόδια θεσμικά όργανα να κάνουν τις καταγγελίες «γαργάρα». Και αυτή η ιστορία είναι πολύ παλιά . Τόσο παλιά όσο και η…Ελλάδα. Και επαναλαμβάνεται συνεχώς, ως τις ημέρες μας.

 

1.“Επικίνδυνος, απρόβλεπτος, παρανοϊκός, καιροσκόπος, πανούργος, αλλοπρόσαλλος, παθολογικός ψεύτης", χαρακτηρίζεται ο Ανδρέας Παπανδρέου σε εκθέσεις διπλωματών και  μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ για 30 ολόκληρα χρόνια .

Και ακόμα «o Ανδρέας έπασχε από νεύρωση διπλής ταυτότητας και η αντιαμερικανική ρητορική του ήταν ψυχωτική».

Οι χαρακτηρισμοί των Αμερικανών για τον Α. Παπανδρέου δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα. Ο Αντρέας κάπως έτσι πολιτευόταν. Αλλά ,στην ιστορία η πλειοψηφία των ηγετών όλου του κόσμου από αυτές τις αρετές εκοσμείτο. Οι ίδιοι οι Αμερικανοί, που «ελαφρά τη καρδία»  κριτικάρουν άλλους, διαθέτουν έναν ανεξάντλητο κατάλογο προέδρων ...ανδρεϊκών  προδιαγραφών. Να θυμηθούμε τους νεότερους  Νίξον, Ρέηγκαν , Μπους (πατήρ και υιός)  και από τους πολιτικούς να μνημονεύσουμε τον «εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσόντα»  Κίσινγκερ.

Αλλά, δεν μπορείς να ασκήσεις εξουσία χωρίς τις μακιαβελικές συμβουλές πως ο άρχοντας πρέπει να είναι ΟΛΑ αυτά που καταλογίζουν οι Αμερικανοί στον  Α.Παπανδρέου. Γιατί τί ήταν,δηλαδή, ο Κ.Καραμανλής και ο Γ.Παπανδρέου ("Γέρος"), για να περιοριστούμε στους δύο σημαντικότερους μεταπολεμικούς ΄Ελληνες πολιτικούς, που διαχειρίστηκαν τις «τύχες» της χώρας μας;Καλύτεροι από τον Αντρέα; Σε καμιά περίπτωση.

“Επικίνδυνοι, απρόβλεπτοι, παρανοϊκοί, καιροσκόποι, πανούργοι, αλλοπρόσαλλοι, παθολογικοί'".Βρείτε στην Ιστορία, έστω και έναν, που δε θα του ταίριαζαν τα επίθετα με τα οποία κόσμησαν οι Αμερικανοί τον Α.Παπανδρέου.

 

2. Tη λένε ΡΙΚΑ ΒΑΓΙΑΝΗ, "γνωστή και μη εξαιρετέα," ως η φετινή γιουροβιζιονοπαρουσιάστρα,γενικώς τηλεσκουπιδιάρισα και φυσικά…δημοσιογράφος. Διαβάστε πώς παρουσίασε στη στήλη της στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ (3-12-2010) τη συγκλονιστική είδηση της ανακάλυψης πληθυσμού βακτηρίων, που τρέφεται με δηλητήριο,γεγονός που ανέτρεψε ένα από τα βασικότερα δεδομένα της Βιολογίας,για να γίνει έτσι η 2-12-2010,  η απαρχή της αναζήτησης μιας «άλλης» ζωής στα πλανητικά συστήματα, διαφορετικής από τη δική μας.

 

 

«… Ανθρακες οι εξωγήινοι

 

 

 

Για λίγες ώρες η ανθρωπότητα κράτησε την αναπνοή της: Τι θα ήταν, άραγε, αυτή η φοβερή και τρομερή επιστημονική ανακοίνωση της ΝΑΣΑ;

……………………………………………………………………………………..

 Στηθήκαμε μπροστά στις τηλεοράσεις για να μάθουμε αν, επιτέλους, οι πανάκριβα χρηματοδοτημένες ερευνητικές αποστολές έφεραν πίσω τα λεφτά τους. Αν υπήρχε επιτέλους βίντεο με τον αληθινό ΕΤ να «τηλεφωνεί σπίτι».

Αντί γι' αυτό είδαμε μια ερευνήτρια: Ενα μελαχρινό κορίτσι...

Η ερευνήτρια που έκανε την ανακοίνωση έλαμπε από ασυγκράτητο ενθουσιασμό. Είχε στα χέρια της τη σπίθα μιας καινούργιας γνώσης και ανυπομονούσε, καιγόταν, να τη μοιραστεί με την ανθρωπότητα.

Αλλά η ανθρωπότητα χασμουρήθηκε βαριεστημένα... Τα μικρόβια δεν κάνουν τηλεθέαση: Ο κόσμος ήθελε μικρά πράσινα ανθρωπάκια. Ηθελε ιπτάμενους δίσκους να αιωρούνται πάνω από τη Μόσχα, το Βερολίνο και την Ουάσιγκτον. Ηθελε «θέαμα». Και πήρε ένα χαζό βακτηρίδιο…»

Τώρα το ποια είναι εν προκειμένω η χαζή… χαζούλα,άστο καλύτερα κυρία  Ρίκα μας. ΄Αστο, λέμε, μην το σκαλίζεις. Πάντως, κρίμα που βγήκε η επικεφαλής της ομάδας των ερευνητών (αυτό το «μελαχρινό κοριτσάκι») να μας ανακοινώσει την ανακάλυψη του…χαζού βακτηρίου και δεν αναθέσανε την παρουσίαση της είδησης  στην  κυρία  Βαγιάνη, που   είναι και…ξανθιά (αν δεν είναι, δεν πειράζει, ας τη βάφανε για την περίσταση). Τί ΝASA τι ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΟΠΑΣΑ.

 


3.«ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ αποκλίσεις μεταξύ των δηλώσεων πόθεν έσχες του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη και των στοιχείων που δίνουν οι τράπεζες για τους λογαριασμούς του βρήκαν οι ορκωτοί λογιστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογες διαφορές έχουν παρατηρηθεί και για τους Γιάννο Παπαντωνίου και Γιώργο Βουλγαράκη, στα πόθεν έσχες του Θόδωρου Τσουκάτου και τις καταθέσεις της συζύγου του, ενώ λείπουν στοιχεία για την εν διαστάσει σύζυγο του Μιχάλη Λιάπη και τα αδέλφια του Βύρωνα Πολύδωρα. Τέλος, ελάχιστα στοιχεία έχει δώσει ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης» (εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ,3/12-2010).

Απίστευτο. Πλάκα κάνετε; Πότε έγινε  αυτό; Εκείνα τα καλά παιδιά,μεταξύ των οποίων κι ο κάλλιστος  Βύρων Πολύδωρας "εδοκιμάσθησαν και  ευρέθησαν" κοινά… λαμόγια;

 Απορώ και…εξανίσταμαι.

 

 

4. Η πλειοψηφία των Ελβετών ψηφοφόρων σε δημοψήφισμα για «αυτόματη» απέλαση ξένων υπηκόων που καταδικάζονται για σοβαρά εγκλήματα είπε «Ναι». Τέτοιοι ξένοι υπήκοοι είναι οι χιλιάδες χιλιάδων,που συνοστίζονται και καταθέτουν στις ελβετικές τράπεζες  «κόκινο» νόμισμα.  Σ΄αυτούς  όλους τους σοβαρούς εγκληματίες οι Ελβετοί είπαν «΄Εξω καθίκια από τη χώρα μας. Δε θέλουμε εμείς  αίμα στα δικά μας χέρια».

Μπράβο στους Ελβετούς!

(Σόρυ, αλλά μάλλον μπερδέψαμε τα δημοψηφίσματα. Αυτό το τελευταίο δημοψήφισμα αφορούσε τους…μετανάστες και όχι τους καταθέτες εγκληματικού χρήματος. Αυτοί θα συνεχίζουν να φέρνουν παραδάκι στους Ελβετούς με την ησυχία τους και εκείνοι  θα τους ευγνωμονούν αιωνίως.  ΄Οσοι θα τα βρουν σκούρα στον ελβετικό παράδεισο μετά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, θα είναι  κάτι φτωχομετανάστες-μικροαπαεώνες που θα έχουν το θράσος να κλέψουν ένα μικρό κομμάτι  από το πανέντιμο παντεσπάνι  της Ελβετίας.

Και για να μην ξεχνάμε:

«Η πλειοψηφία των Ελβετών ψηφοφόρων σε δημοψήφισμα για «αυτόματη» απέλαση ξένων υπηκόων που καταδικάζονται για σοβαρά εγκλήματα είπε «Ναι», δίνοντας εντολή με 53% στο Εθνικό Συμβούλιο (το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο) να καταρτίσει το σχετικό νόμο.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, σημειώνουν τα διεθνή ΜΜΕ, φαίνεται να επιβεβαιώνει την αυστηρότερη στάση που υιοθετούν σταδιακά οι Ελβετοί απέναντι στους μετανάστες. Πρόσφατα, η διεθνής κοινότητα είχε εκπλαγεί από την ελβετική απαγόρευση των μιναρέδων, που είχε αποφασιστεί πάλι με δημοψήφισμα.

 Η πρόταση για το δημοψήφισμα είχε κατατεθεί από το Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα (SVP), το οποίο είχε πρωτοστατήσει και στο δημοψήφισμα για τους μιναρέδες.

Κεντρικό σημείο της διαμάχης ήταν ξανά (όπως και στην περίπτωση των μιναρέδων) η αφίδα υπέρ του SVP υπέρ του «ναι», που απεικόνιζε ένα λευκό πρόβατο πάνω στην ελβετική σημαία να «κλωτσάει» έξω από τη χώρα ένα μαύρο πρόβατο. Οι αντιρατσιστικές οργανώσεις της χώρας κατήγγειλαν ότι η αφίσα αναπαράγει (και) φυλετικά στερεότυπα». (εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, 29-11-2010).

 

 

 

 

                                                                                                     3-12-2010                                                                                        

                                                                                                                   

 

«Διεφθαρμένη απολυταρχία» η Ρωσία

 

 Ο δικτάτορας της Ρωσίας Πούτιν έχει παραδώσει τη χώρα στη ΜΑΦΙΑ. ΄Ενα μαφιόζικο κράτος χαρακτηρίζεται στα έγγραφα του WikiLeaks η σημερινή Ρωσία.

Το χειρότερο δεν είναι αυτό. Οι Ρώσοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αποδέχονται αυτή την κατάσταση και θεωρούν το δικτάτορα που τους κυβερνά ,"ισχυρό άντρα".

Αλλοίμονο στους διαφωνούντες!

__________________________________________________________________________________________________

1.Από την Ελβετία τελικα θα λειτουργήσει ο ιστότοπος Wikileaks, μετά το κλείσιμο που του επέβαλε η αμερικανική εταιρεία που το φιλοξενούσε. Το site λειτουργεί από τώρα στη διεύθυνση http://wikileaks.ch .

 Να το στηρίζουμε με το καθημερινό μας "κλικ.

 

 

 

 

                                                                                                                                              2-12-2010

 

1.Στην έκθεση της ευρωπαϊκής επιτροπής για τη ∆ικαιοσύνη του έτους 2008,  οι ΄Ελληνες δικαστές είναι από τους υψηλότερα αμειβόμενους στην Ευρώπη,αλλά οι ρυθμοί απονομής  δικαιοσύνης από τους χαμηλότερους. Είναι απίστευτο, αλλά σε μια χώρα που έχει πτωχεύσει στην ουσία  και ζει(;) με δανεικά, οι ετήσιες απολαβές ενός πρωτοδιοριζόμενου δικαστή ανέρχονται (το 2008) στα 51.323 ευρώ, ο µισθός του ανώτατου δικαστή στα 105.770 ευρώ και στα 120.796 ευρώ του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού! Για τη σύγκριση αναφέρουμε πως στην εύρωστη οικονομικά Αυστρία  ο πρώτος μισθός   δικαστή  ανέρχεται στα 45.612 ευρώ ετησίως και της Γαλλίας στα 36.352 ευρώ!

Πέρα απ΄αυτά, αξίζει να θυμηθούμε και το εξής: Ενώ η χώρα κατέρρε οικονομικά, οι ΄Ελληνες δικαστές επεδίκασαν στους εαυτούς τους και μοιράστηκαν αναδρομικά 1 δις ευρώ.

Την ίδια στιγμή

 α.500.000 υποθέσεις περιμένουν να εκδικαστούν .Για παράδειγμα:

Υποθέσεις του Τριµελούς Εφετείου Κακουργηµάτων έχουν προσδιοριστεί για τις αρχές του 2014, ενώ πάρχουν εκκρεµείς δικογραφίες από το 1990! Επίσης, στο Πενταµελές Εφετείο, η απώτερη δικάσιµος έχει οριστεί για τις αρχές του 2014 και στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο για τον Ιούνιο του 2012.

β. Τα συνδικαλιστικά όργανα των δικαστών επιρρίπτουν την ευθύνη για την αναποτελεσματική λειτουργία της απονομής της δικαιοσύνης στην πολιτεία .Φυσικά και το πελατειακό, κομματικό ,ελληνικό κράτος έχει ευθύνες. Πρώτα όμως ευθύνονται οι ίδιοι οι δικαστές, που αρνούνται να παραιτηθούν από ένα μέρος των  παχυλότατων αποδοχών τους ,για να προσληφθούν περισσότεροι δικαστές και δικαστικοί υπάλληλοι. Αν ένας ΄Ελληνας δικαστής αμειβόταν, όπως η πλειοψηφία των μισθοδοτουμένων από το δημόσιο «κορβανά», με 1000-1.500 ευρώ μηνιαίως, αυτόματα περίσσευαν χρήματα, για να προσληφθούν άλλοι δύο δικαστές ή δικαστικοί υπάλληλοι. Πάλι…αυτόματα και απλά, θα λυνόταν το μέγα πρόβλημα των εκκρεμών δικαστικών υποθέσεων.

γ.Δεν έχουν περάσει λίγες ημέρες που ο βαριά άρρωστος από καρκίνο του ήπατος και φυλακισμένος καθηγητής Αιμίλιος Μεταξόπουλος, πέθανε στα 55 του χρόνια. Οι αιτήσεις του προς τις δικαστικές αρχές και οι απεγνωσμένες εκκλήσεις φίλων και γνωστών για την αποφυλάκισή  του,πετάχτηκαν στον «κάλαθο των αχρήστων».Οι δικαστές άφησαν τον άμοιρο καθηγητή να πεθάνει αβοήθητος.Αναφέραμε την παραπάνω περίπτωση ενδεικτικά, γιατί όμοιες υπάρχουν εκατοντάδες. Στις ελληνικές φυλακές, που στοιβάζουν τους συνανθρώπους μας σε μικροσκοπικά κελιά, πεθαίνουν άρρωστοι κρατούμενοι σαν τις «μύγες» από έλλειψη ιατρικής περίθαλψης, αφού οι αιτήσεις τους για αποφυλάκιση απορρίπτονται «ελαφρά τη καρδία» από τους αρμόδιους δικαστές.

Περιοριζόμαστε σε αυτές τις αναφορές, αρκούντως ικανές για να επισημάνουμε το τεράστιο έλλειμμα δικαιοσύνης που υπάρχει στη χώρα μας. Η ελληνική δικαιοσύνη νοσεί βαρύτατα και καμιά κυβέρνηση δεν τόλμησε ή να «θεραπεύσει» το "μεγάλο ασθενή"ή να του κάνει «ευθανασία»,για να απαλλάξει και την ίδια την άρρωστη δικαιοσύνη και τα θύματά της από τα δεινά και την ταλαιπωρία.

2.ΞΥΛΙΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ του ΣΥΝ.Το διάβασα, εμνήσθην ημερών αρχαίων και... έφριξα .

«∆εν υπάρχει καµιά συνιστώσα µε απόλυτα σωστή ή απόλυτα λαθεµένη στάση. Η κατάσταση επιβάλλει να ξαναδούµε νηφάλια τον τρόπο που θα προχωρήσει το εγχείρηµα. Ο ΣΥΡΙΖΑ των τακτικισµών, των ηγεµονισµών και των οργανωτίστικων αντιλήψεων, ο ΣΥΡΙΖΑ της διαµεσολάβησης…»

Τι μούχλα, τι μπόχα ναφθαλίνης.

3.Από τα απόρρητα έγγραφα που δημοσίευσε Wikileaks αποδεικνύεται  πως ακόμα  και οι ίδιοι  ΄Αραβες είναι τρομοκρατημένοι με το πυρηνικό Ιράν και συµµερίζονται απόλυτα τους φόβους του Ισραήλ έναντι του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος και της συνεργασίας Ιράν και Β.Κορέας.

Η Σαουδική Αραβία, η Ιορδανία, τα Ηνωµένα Αραβικά Εµιράτα τρέμουν την αφροσύνη του Αχµαντινετζάντ και έπεσαν στα πόδια της Αμερικής να τους σώσει από τους παρανοϊκούς μουλάδες. «Βοµβαρδίστε το Ιράν ή ζήστε µε µια ιρανική βόµβα. Κυρώσεις, καρότα, κίνητρα δεν θα κάνουν καµιά  διαφορά», είπε ο πρόεδρος της ιορδανικής Γερουσίας σε αµερικανό διπλωµάτη. «Ο Αχµαντινετζάντ είναι ο Χίτλερ», υποστήριξε ο διάδοχος του θρόνου του Αµπού Ντάµπι. Περισσότερο πιεστικός  προς τους Αμερικανούς φαίνεται πως είναι  ο σαουδάραβας βασιλιάς Αµπντάλα, ο οποίος «κάλεσε επανειληµµένα τις ΗΠΑ να επιτεθούν στο Ιράν».

Τέλος, εξίσου επικίνδυνος  είναι και ο παρανοϊκός ηγέτης της Β.Κορέας, ο οποίος με τις ευλογίες του δικτατορικού καθεστώτος της Κίνας, προμηθεύει σχεδόν φανερά πυραύλους στο Ιράν ( μπορούν να πλήξουν ολόκληρη την Ευρώπη).

 4.Οι σπουδαιότερες  αποκαλύψεις, πάντως, του Wikileaks συνοψίζονται  σε 10 φράσεις – κλειδιά,που δημοσίευσε η εφημερίδα  LE MONDE (μετάφραση απο την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ):

 

«Πρέπει να κόψουµε το κεφάλι του φιδιού»

Η φράση αποδίδεται στον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Αµπντάλα, ο οποίος περιέγραψε µε αυτόν τον παραστατικό τρόπο την άποψη που έχει για το Ιράν. Ο σαουδάραβας βασιλιάς δήλωνε επίσης τον Μάρτιο του 2009 σε σύµβουλο του Λευκού Οίκου ότι «δεν µπορούµε να εµπιστευόµαστε τους Ιρανούς».

 

«Μαφιόζικο κράτος»

Σε τηλεγράφηµα αναφέρεται ότι ο αµερικανός υπουργός Αµυνας Ρόµπερτ Γκέιτς δηλώνει πως η «ρωσική δηµοκρατία έχει εξαφανιστεί» και ότι «η ρωσική κυβέρνηση είναι µια ολιγαρχία που διευθύνεται από τις µυστικές υπηρεσίες». Σε άλλο τηλεγράφηµα αναφέρεται ότι η Ρωσία έχει γίνει σχεδόν «µαφιόζικο κράτος».

 

«Ο πιο φιλοαµερικανός από το «45»

Η αµερικανική πρεσβεία στοΠαρίσι σχολιάζει τους απότοµους τρόπους του γάλλου προέδρου απέναντι στους συνεργάτες του. Οι αµερικανοί διπλωµάτες εκτιµούν πάντως ότι ο Νικολά Σαρκοζί είναι «ο πιο φιλοαµερικανός πρόεδρος από τον Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο», ενώ η αµερικανική πρεσβεία παρακολουθεί στενά τις δραστηριότητές του από τον Μάιο του 2007 .

 

«Δεν έχουν βάθος»

Ο Λευκός Οίκος δεν φαίνεται να υπολήπτεται ιδιαίτερα τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάµερον, ούτε και τον προκάτοχό του Γκόρντον Μπράουν. Από τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, εξάλλου, ο Κάµερον κατηγορείται για «έλλειψη βάθους». Σύµφωνα µε τον Μάρβεν Κινγκ, το ίδιο πρόβληµα έχει και ο υπουργός Οικονοµικών της Βρετανίας Τζορτζ Οσµπορν.

 

Ο «τρελός» πρόεδρος και η «νέα Ζιµπάµπουε»

Το Σεπτέµβριο του 2009 γάλλος διπλωµάτης χαρακτηρίζει τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες «τρελό», ο οποίος θέλει να µετατρέψει «µία από τις πιο πλούσιες χώρες της Λατινικής Αµερικής σε νέα Ζιµπάµπουε». «Πραγµατικό µίσος» για τη «φασιστική χώρα» .

 

Σύµβουλος του γάλλου προέδρου χαρακτηρίζει το Ιράν «φασιστική χώρα» και «φάρσα»την απάντηση του ιρανικού καθεστώτος στην πολιτική του αµερικανού προέδρου Μπαράκ Οµπάµα.Ο αιγύπτιος πρόεδροςΧόσνι Μουµπάρακ διακατέχεται από «πραγµατικό µίσος» για την ισλαµική δηµοκρατία.

 

Ο Ερντογάν «µισεί» το Ισραήλ

Ο τούρκος πρωθυπουργόςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «απλώς µισεί το Ισραήλ» γράφουν αµερικανοί διπλωµάτες σχολιάζοντας την έντονη αντίδρασή του στην επίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Γάζα το 2008, ενώ κρίνουν την αντίδραση του Ερντογάν «συναισθηµατική, επειδή είναι ισλαµιστής».

 

Ο «εκκεντρικός» Καντάφι και η «αισθησιακή ξανθιά»

Οι αµερικανοί διπλωµάτες αντιµετωπίζουν ως µια γραφική περίπτωση τον ηγέτη της Λιβύης. Ο Καντάφι κρίνεται «εκκεντρικός» και «υποχόνδριος», ο οποίος είναι βέβαιο ότι «κάνει µπότοξ». Σε επίσκεψή του τον Σεπτέµβριο του 2009 στον ΟΗΕ παρατηρούν ότι συνοδεύεται συνεχώς από µια «αισθησιακή, ξανθιά ουκρανή νοσοκόµα».

 

«Εµπορος ναρκωτικών» ο αδελφός του Καρζάι

«∆ιεφθαρµένος και αναµεµειγµένος στο εµπόριο ναρκωτικών» στις νότιες περιοχές του Αφγανιστάν θεωρείται ο Αχµέντ Ουαλί Καρζάι, αδελφός του προέδρου του Αφγανιστάν Χαµίντ Καρζάι. Ο ίδιος ο αφγανός πρόεδρος κρίνεται «εξαιρετικά αδύναµος» µε σαφή κλίση στις θεωρίες συνωµοσίας.

 

Οι διπλωµάτες και η «συλλογή πληροφοριών»

Η «περιέργεια» της Ουάσιγκτον για την ιδιωτική ζωή διάφορων ηγετών του κόσµου ώθησε το Στέιτ Ντιπάρτµεντ να ζητήσει από το διπλωµατικό προσωπικό να δράσουν ως κατάσκοποι. Ζητούνται πληροφορίες για το «στυλ της δουλειάς και της λήψης αποφάσεων» του γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν.

 

3.Διαβάστε στην εφημερίδα «THE SUNDAYTIMES» πώς αντιλαμβάνονται οι Αμερικανοί το σεβασμό με αφορμή τον τραυματισμό του Μπ. Ομπάμα σε αγώνα μπάσκετ.

 “ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να µεγαλώνουµε µε αξιοπρέπεια. Εάν είσαι στα 50 και είσαι πρόεδρος, θα πρέπει να έχεις εγκαταλείψει εδώ και καιρό κάθε απόπειρα να είσαι «κουλ». Οταν ο Μπαράκ Οµπάµα «χτυπήθηκε αθέλητα από τον αγκώνα ενός αντίπαλου παίκτη» στη διάρκεια ενός «φιλικού» αγώνα µπάσκετ την ηµέρα των Ευχαριστιών, δέχθηκε 12 ράµµατα στο κάτω χείλος και, ελπίζουµε, µια προειδοποίηση. Θα κρεµάσει άραγε τώρα τις «φόρµες» και τα «αθλητικά παπούτσια» του; Θα υποσχεθεί ότι δεν θα ξαναφορέσει άλλο ένα καπέλο του µπέιζµπολ; Θα σταµατήσει να χαιρετάει όπως οι παίκτες του ΝΒΑ µε high five; Εάν δεν το κάνει για εµάς, ας το κάνει για τα παιδιά του. Οι πρόεδροι δεν πρέπει να είναι της µόδας. Εάν υποστείς έναν τραυµατισµό, όλος ο κόσµος θα γελά µαζί σου. Και θα χάσεις κάτι από τον σεβασµό του».

Τι χώρα ,τι νοοτροπία!

Τελευταία ανανέωση ( 08.12.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS