HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2246998
ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟ 7-1 ΜΕΧΡΙ 11-1-2011
12.01.11

11-1-2011      

 

1.Στο Μέγαρο Μουσικής θα συνεχίσει προσεχώς ο Διονύσης Σαββόπουλος (Νιόνιος) την αφήγηση παραμυθιών (αρχή του κόσμου, γέννηση Χριστού, χρήση φωτιάς κ. λπ, μας ενημερώνει η εφημερίδα  ΤΑ ΝΕΑ. Μάλιστα.

Εδώ και πολλά χρόνια, λοιπόν, για να μαθαίνουν οι αδαείς και οι νεότεροι, έχει συμπηχθεί   και δραστηριοποιείται στη χώρα μια ευρεία  ομάδα Ελλήνων Νεο-Ορθόδοξων,η οποία απαρτίζεται από ανθρώπους του «πνεύματος και της τέχνης» ,όπως αρέσκονται να τους χαρακτηρίζουν τα ελληνικά ΜΜΕ (εμείς εδώ, λίαν επιεικώς, τους αποκαλούμε «υποκατακλνόμενους υμίν αυτοίς», κοινώς "γλείφτες").

Ανάμεσα στα πιο γνωστά μέλη ήταν-είναι ο προειρηθείς  Δ. Σαββόπουλος (Νιόνιος) ,ο μακαρίτης τώρα Κωστής Μοσκώφ, ο Χ. Γιανναράς, ο Κ. Ζουράρις, ο έμπιστος άνθρωπος του ΔΟΛ και τ. διοικητής του Αγ.΄Ορους Στ. Ψυχάρης, ο εκδότης Θ. Νιάρχος, ο Κ. Γεωργουσόπουλος, ο Θ. Ρουσόπουλος,ο Στ. Φασουλής, ο Γ.Νταλάρας, ο Λ. Λαζόπουλος κ.α

Τα μέλη του εν λόγω…αφάν γκατέν μπορεί μεν να διακρίνονται  για την ιδεολογική-πολιτική "τρικυμία εν κρανίω"(παλιότερα κάποια αυτοχαρακτηρίζονταν αριστεροί και μάλιστα είχαν θητεύσει στο ΚΚ),  έχουν, όμως, διαυγείς απόψεις και ιδιαίτερες ευαισθησίες για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό και ως έννοιες (αντίθετα από την ιστορική πραγματικότητα), τις θεωρούν  αλληλένδετες και τροφό η μια της άλλης.

 Οι  νέο-Ορθόδοξοι αυτοί  κοσμικοί εκτός από την συνήθεια να  συχνάζουν σε "σαλόνια", έχουν και το βίτσιο να δραπετεύουν  συχνά στον ΄Αθω για ανάπαυση, περισσυλογή και προσευχή, να έχουν πνευματικούς πατέρες-εξομολογητές τους γέροντες των Μονών και να εκστασιάζονται με τα λογής «κουφά»,που κηρύττουν  οι «Παϊσιοι». Πέρα, όμως απ΄αυτά τα...πνευματικά, δια-συνδέονται-πλέκονται μεταξύ τους με άρρηκτους δεσμούς, βοηθούν και προοωθούν ο ένας τον άλλο, και αποτελούν ένα (αόρατο στους ανυποψίαστους) κλειστό κύκλωμα που λυμαίνεται τον πολιτισμό (και όχι μόνο) αυτής της χώρας.

Τα περισσσότερα τηλεοπτικά κανάλια και έντυπα, αλλά ιδιαίτερα οι εφημερίδες του Λαμπράκη και όλα τα "μέσα" του ΔΟΛ είναι στη διάθεση των μελών της ομάδας των Νέο-ορθοδόξων, ως βήματα επαγγελματικής τους διαφήμισης και δημοσιότητας. Η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ για παράδειγμα προβάλει ανελλιπώς το έργο των παραπάνω και οι μάλιστα κάποιοι απ΄αυτούς κρατούν μόνιμες στήλες με συχνή  "αρθρογραφική " παρουσία στην εφημερίδα.

Οφείλουμε,όμως, να παρατηρήσουμε πως οι τύποι αυτοί,  έστω και με τη υποστήριξη του ΔΟΛ, θα έμεναν στα «προϊόντα» της γραφικότητας, αν δεν είχαν πίσω τους τη μισή σχεδόν Ελλάδα, που κι αυτή εμφορείται από την ίδια ιδεοληψία του «Ελλάδα-Ορθοδοξία και ξερό ψωμί».΄Ολοι τούτοι…αφρόκρεμα και πλέμπα, εκτός από την ελληνο-ορθόδοξη «ταυτότητα»-τύφλα,  έχουν και κάποιο άλλο συν-κυρίαρχο: γνώρισμα :Το «διάφορο», το συμφέρον, το "πάρε δώσε" (πελατειακή συμπεριφορά),το αλισβερίσι . Να θυμηθούμε μόνο την προσωπική πορεία του «Νιόνιου», που ξεκίνησε αναρχικός, πολέμιος της στράτευσης, της πατρίδας-θρησκείας-οικογένειας, για να καταλήξει λίγα χρόνια μετά,αυτός ο αστράτευτος και  ο άπατρις, να "υπογράφει δήλωση νομιμοφροσύνης",να γυρίζει τα στρατόπεδα ανά την Ελλάδα, τυλιγμένος με το πανί της σημαίας, να κατεβάζει από αερόστατα «Καλομοίρες» στο Ολυμπιακό στάδιο, να μη χάνει ευκαιρία, όταν συναντά «μικρόφωνο» να βγάζει «δεκάρικους» επί παντός επιστητού. Ο γνωστός Σαββόπουλος.

Ο θεός να σε φυλάει απ΄αυτούς τους ανθρώπους (επώνυμους και ανώνυμους). Τη χώρα πάντως, δε τη φύλαξε. Αυτοί ΟΛΟΙ μαζί τη βουλιάξανε.    

 

 

2.Από τις ειδήσεις των ημερών:

Τραγικός ήταν  ο απολογισμός των θυμάτων στην περίοδο των εορτών . 63 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο  και περίπου 780 τραυματίστηκαν βαριά ή ελαφρά. Οι βασικές αιτίες πρόκλησης των θανατηφόρων δυστυχημάτων ήταν οι «επικίνδυνες» παραβάσεις.

Δε  σοβαρεύονται οι νέο-΄Ελληνες. Σε όλα τα κακά και ανάποδα κατέχουν τις πρωτιές. Δε φτάνει, όμως, που κρατούν  τα σκήπτρα της αφροσύνης πανευρωπαϊκά (κάποτε και παγκόσμια),το παίζουν μάγκες και νταήδες.

Δε θα βάλουν μυαλό οι  συνέλληνες . Κάποτε, δηλώναμε στους «Κουτόφρραγκους» με υπερηφάνεια την καταγωγή μας ,όταν περιδιαβάζαμε στις χώρες τους. Τώρα, οι πιότεροι από μας τους «ταξιδευτές» , το παίζουμε Ιταλοί, Κύπριοι, Γάλλοι. Γιατί , αν φωνάξεις για παράδειγμα ΄Ελληνας σε κανένα καφενείο του εξωτερικού και σε ακούσουν οι γηγενείς, όλοι αυθόρμητα θα βάλουν το χέρι στην κωλότσεπη να δουν αν τα  πορτοφόλια  είναι στη θέση τους.

Στο έσχατο κατάντημα η χώρα, εξαιτίας της  Ελληναράδων.  ΄Ατιμη φάρα! 

 

3. Γράφει σήμερα στο ξυλοπόδαρό του στα ΝΕΑ ο Γ.Λακόπουλος:

 

 

«. Σε µια χώρα µε διασφαλισµένες πολιτικές ελευθερίες, η ευθύνη για οτιδήποτε συµβαίνει αρχίζει και τελειώνει στους πολίτες. Αυτοί αποφασίζουν. Κατά συνέπεια έχουν τους πολιτικούς που τους αξίζουν, όπως έχουν και τους δηµοσιογράφους και την τηλεόραση που τους αξίζουν. Εφόσον µπορείς ανεµπόδιστα να διαλέξεις από βουλευτή µέχρι εκποµπή και εφηµερίδα, δεν σου φταίει κανείς. Είναι όµως έτσι στο θέµα της διαφθοράς; Πράγµατι οι πολίτες διαµορφώνουν τους κανόνες στην πιάτσα της συναλλαγής; Αν δεν είχαν τάση προς τη διαφθορά δεν θα υπήρχαν ούτε διεφθαρµένοι πολιτικοί;

 

Ουσιαστικά, η διαφθορά και η πολιτική συναλλαγή είναι αποκλειστικό δηµιούργηµα των πολιτικών. Ιδίως των πολιτικών που έχουν ασκήσει διακυβέρνηση. Αυτοί διαφθείρουν την κοινωνία και όχι το αντίθετο. Απόδειξη ότι σε όσες περιπτώσεις ήθελαν να βγάλουν τη συναλλαγή από τις σχέσεις τους µε τους πολίτες το έκαναν.

Απλώς, αυτές οι περιπτώσεις είναι λίγες .Για παράδειγµα, το 1994 ο Πεπονής κατήργησε σε µια νύχτα το ρουσφέτι των διορισµών µε τον νόµο που φέρει το όνοµά του, έχοντας απέναντι... πολιτικούς, όχι πολίτες. Παλαιότερα ο Τσοβόλας έκοψε µε το µαχαίρι τη διαφθορά στα ακίνητα, µε τις αντικειµενικές αξίες. Υπάρχουν και κάποια παραδείγµατα ακόµη, όχι πολλά.»

 

Τι λέει ο άνθρωπος, χριστιανοί: Για  να υποστηρίξει την μπαρούφα του επιστρατεύει 2  παραδείγματα, στην ουσία άσχετα και ασύνδετα με το θέμα του  και …καθαρίζει. «Υπάρχουν και κάποια παραδείγµατα ακόµη, όχι πολλά.», λέει και «πάει καλιά» του. ΄Ετσι ασκούν οι ΄Ελληνες δημοσιογράφοι το έργο τους. Τι θέλει ο πελάτης για να τον ικανοποιήσουμε και φυσικά να τον κρατήσουμε;  Κανάκεμα. Βούτα το.

Τα άλλα περί συνέπειας, αποστολής, λειτουργήματος, δεοντολογίας,αποδεικτικών διαδικασιών, είναι φούμαρα . Αυτοί δουλεύουν σε επιχείρηση, δεν παίζει κανείς με το ψωμί του...

Εν τάξει Λακόπουλε. Γλείφε, γλείφε, λοιπόν,όσο και όπου μπορείς. Η "γλώσσα" έγινε πια παπούτσι. Αντέχει.

 

 

4. Η Ιρανή δικηγόρος στον τομέα των ανθρώπινων δικαιωμάτων Νασρίν Σοτουντέχ καταδικάστηκε σε κάθειρξη 11 χρόνων  και για 20 χρόνια  της αφαιρέθηκε η άδεια άσκησης του επαγγέλματός της. Ανάμεσα στις κατηγορίες ήταν και η... «παραβίαση του γυναικείου ενδυµατολογικού κώδικα»!

Το Ιράν κυβερνούν οι μουλάδες, βέβαια. Αλλά ποια θα ήταν τα ανάκαρά  τους, αν δεν είχαν τα τσιράκια, τους δικαστές και την κατασταλτική  μανία των «φρουρών της επανάστασης»; Σε μια ώρα θα είχαν γκρεμοτσακιστεί.

Ζήτωσαν ,λοιπόν,  οι απανταχού δικαστές και αστυνόμοι, στυλοβάτες της κρατικής  βίας και της αυθαιρεσίας.

 


5.Ο μακαρίτης (μακαριστός;)  πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β, έπασχε από πάρκινσον ,αλλά ποτέ δε θεραπεύτηκε παρά τις δεήσεις τις δικές του και τις προσευχές των πιστών.  Να, όμως, που τώρα, μετά θάνατον, θεράπευσε μια καλόγρια που έπασχε από την ίδια αρρώστια.

΄Υστερα από αυτό το θαύμα και μετά από   230 αναφορές πιστών για άλλα συναφή θαύματα του μακαρίτη, η ιατρική επιτροπή του Βατικανού εισηγείται στην Αγία έδρα να προχωρήσει προς την αγιοποίηση του προηγούμενου Πάπα.

(Απόσπασμα από πληροφοριακό έντυπο του 14 αιώνα για αγιοποίηση Πάπα; Είσαστε καλά; Το ημερολόγιο ισχυρίζεται πως βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα!Βοήθειά μας!)

 

 

 

 

                                                                                                                                            10-1-2011

                

 1. Ζητούν να ανάψουν πάλι οι φούρνοι για τους Εβραίους!

                                    

Ελλάδα:  Καρατζαφέρης και  ακροδεξιός συρφετός  (Πλεύρηδες, Γεωργιάδηδες, Καργάκοι, Λιακόπουλοι) και λοιποί τρισάθλιοι εθνικιστές  αστέρες (Θεοδωράκηδες, Ζουράριδες,) σε δηλώσεις τους κατά καιρούς θεωρούν πηγή όλων των κακών του κόσμου  (ειδικά της Ελλάδας) τους Εβραίους .

Ουγγαρία: Ζολτ Μπάγιερ, γνωστός ακροδεξιός δημοσιογράφος, ιδρυτικός στέλεχος της ακροδεξιάς κυβέρνησης  και προσωπικός φίλος του προέδρου ΄Ορμπαν γράφει: «Οι Εβραίοι εξακολουθούν να αναδίνουν την ίδια δυσοσµία και κρίµα που δεν τους έθαψαν όλους µέχρι τον λαιµό στο Οργκοβάνι». Και για εκείνους τους δημοσιογράφους, που κατακρίνουν την  κυβέρνηση για τη λογοκρισία που επέβαλε στα ΜΜΕ ο Μπάγιερ γράφει: «΄Ολοι αυτοί έχουν ονόµατα όπως Κόεν, Κον-Μπεντίτ και Σιφ. ΄Ολοι ίδιοι είναι, όλοι Εβραίοι».

ΗΠΑ (Αριζόνα) .Ο υπαίτιος του μακελειού  στην Αριζόνα το περασμένο Σάββατο Τζάρεντ Λι Λάφνερ (σκότωσε έξι ανθρώπους μεταξύ των οποίων ένα 9χρονο παιδί και τραυμάτισε 14),  είχε σχέσεις µε τη ρατσιστική οργάνωση «Αµερικανική Αναγέννηση» που τάσσεται εναντίον της κυβέρνησης, των µεταναστών και των Εβραίων. Η βουλευτής  Αριζόνας Γκαµπριέλ Γκίφορντς , θύμα του κι αυτή του Λάφνερ, που χαροπαλεύει στο νοσοκομείο, είναι στην καταγωγή Εβραία.

Τα σχόλια είναι περιττά.

 

2 ΄Εχουμε επανειλημμένα τονίσει πως οι οι «ιστορικοί» υπέχουν  ευθύνη  και ενοχοποιούνται ως ηθικοί αυτουργοί των εθνικιστικών, φυλετικών-ρατσιστικών, θρησκευτικών και άλλων συναφών αντιθέσεων, που οδήγησαν τους  ανθρώπους ως «στρατιώτες» στα σφαγεία των μαχών ή ως «οπαδούς» σε άλλα αποτρόπαια εγκλήματα  ανά τους αιώνες. Φυσικά η επιρροή των στρατευμένων και στρεβλών απόψεών τους, συνεχίζεται  ως τις ημέρες μας . Παραθέτουμε δύο πρόσφατα περιστατικά:

1.Ο ακροδεξιός δολοφόνος της Αριζόνας  Τζάρεντ Λι Λάφνερ είχε αναρτήσει στη σελίδα του στο MySpace τη φωτογραφία ενός σχολικού βιβλίου Ιστορίας των ΗΠΑ, πάνω στο οποίο είχε τοποθετήσει ένα όπλο. Προετοίµαζε μάλιστα µια σειρά βίντεο για το Ιντερνετ με μαθήματα…ορθής ιστορίας για το αμερικανικό λαό.

2. Με το επιχείρημα ότι η  νέα τηλεοπτική σειρά «Μεγαλοπρεπής αιώνας» του τουρκικού Show TV, δε σέβεται την ιστορία,ακραίοι ισλαµιστές στην Τουρκία βγήκαν στους δρόμους και απαιτούν να σταµατήσει η µετάδοσή της.

 Η σειρά καταπιάνεται µε την περίοδο του Σουλεϊµάν του Μεγαλοπρεπούς (1520-1566), αλλά οι Τούρκοι ακροδεξιοί του ισλαμιστή Ερμπακάν «αποφάσισαν» πως το «στόρι» της σειράς δεν ανταποκρίνεται στην ιστορική πραγµατικότητα και απαίτησαν από τις αρχές να το σταματήσουν. Τα σύνθημά τους: «Κυβέρνηση, µην κοιµάσαι, υπερασπίσου την ιστορία». και

 «Τα παιδιά του Βυζαντίου διαστρεβλώνουν την ιστορική πραγµατικότητα, τρίζουν τα κόκαλα των προγόνων µας. Δε θέλουµε βρώµικη οθόνη,καλούµε τον λαό να αντιδράσει».

"Με όποιον δάσκαλο καθήσεις..."

 

3. Πουλιά στο σωρό ανά τον κόσμο πέφτουν πεθαμένα στο έδαφος τελευταία,όπως στην Αμερική, τη Σουδία, την Ιταλία. Κάπου 3.000 κοτσίφια έπεσαν νεκρά στην Αρκανσο των ΗΠΑ την παραµονή της Πρωτοχρονιάς στην πόλη Μπίµπι. Ο Πέτερ Μπέκµαν, ζωολόγος στο Νορβηγικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας δήλωσε πως «Οι µαζικοί θάνατοι πουλιών δεν είναι κάτι πρωτοφανές».Επεσήμανε, όμως, κάτι πολύ σημαντικό. Είπε ο ειδικός: «Στις ΗΠΑ η αντίδραση για υτό το φαινόμενο είναι “ω, όχι, έρχεται η Ηµέρα της Κρίσης!”

 Γράφαμε χτες και για την… αποφράδα χρονιά του 2012,που θα …καταστραφεί ο κόσμος. Τις εκφοβιστικές αυτές θεωρίες  καλλιεργούν, συνήθως, οι «γνωστοί άγνωστοι» ψιθυριστές –προπαγανδιστές διαφόρων ακραίων θρησκευτικών οργανώσεων στην Αμερική.

Στις ΗΠΑ ,όπου ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού πιστεύει σε θρησκείες και ανήκει σε διάφορες, κυρίως χριστιανικές, εκκλησίες, ο φανατισμός με επακόλουθο τον παραλογισμό ,τείνει να πάρει διαστάσεις επιδημίας. Ειδικά ένα παρακλάδι των Διαμαρτυρομένων, οι περίφημοι Πεντηκοστιανοί, με όσα διδάσκουν, δεν είναι μόνο γραφικοί, αλλά και επικίνδυνοι, εξαιτίας της σύγχυσης που προξενούν στους αφελείς "πιστούς" και της αδυναμίας τους να απεγκλωβιστούν από τα δίκτυα της οργάνωσης-εκκλησίας. Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από τη «Βιωματική Ιστορία της Σύγχρονης Ελλάδας» του Ν.Αδαμόπουλου.

«…Το θρησκευτικό αυτό κίνημα ήρθε ως απάντηση των «ζηλωτών» Διαμαρτυρομένων της Αγγλίας και της Αμερικής στην Ορθόδοξη διδασκαλία πως "Βίβλος"  (παλαιά - καινή Διαθήκη)  και ιερή παράδοση (προφορική εκκλησιαστική διδασκαλία των πατέρων της εκκλησίας και των λοιπών αγίων της) είναι ισότιμα. Οι πρώτοι και πραγματικοί «ζηλωτές» ήταν κυρίως ΄Ελληνες μετανάστες στην Αμερική στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, που ασπάστηκαν τον προτεσταντισμό και επέστρεψαν αργότερα στην Ελλάδα, για να προσηλυτίσουν Ορθοδόξους.

Υπήρχαν ,βέβαια, και παλιότερα  τέτοιες επισκέψεις, κυρίως Αμερικανών και ΄Αγγλων ιεροκηρύκων,  στην Ελλάδα και προσπάθειες για ίδρυση προτεσταντικών εκκλησιών στην Αθήνα (πρβ. και περίπτωση αρχιμανδρίτη Νεόφυτου Βάμβα), αλλά ως φαίνεται απέτυχαν, αφού προσέκρουσαν στην άρνηση των ελληνικών αρχών να χορηγήσουν άδειες λειτουργίας "Οίκων λατρείας".

Συνήθως, σε όλα αυτές τις δραστηριότητες των ξένων θρησκευτικών οργανώσεων, που η Ορθόδοξη εκκλησία αποκαλεί «αιρέσεις», η (χειραγωγούμενη από την Εκκλησία) πολιτεία, ειδικά παλιότερα, απαντούσε ή με άρνηση παροχής άδειας ίδρυσης και λειτουργίας λατρευτικών τόπων άλλων δογμάτων ή με την (κατάπτυστη) συνταγματικά κατοχυρωμένη απαγόρευση  του προσηλυτισμού  και ειδικά  με τον επαίσχυντο-μεσαιωνικό Α.Ν 1363/1938. Μάρτυρες του Ιεχωβά, Ευαγγελικοί και Πεντηκοστιανοί κυρίως, καταδικάστηκαν σε βαριές ποινές για προσηλυτισμό (πρβ. υπόθεση Κokkinakis vs Greece).

Η πρώτη μας προσπάθεια να συλλέξουμε πληροφορίες, πριν χρόνια ,πάνω σε αυτό το ζήτημα, απέβησαν άκαρπες, αφού οι ΄Ελληνες  Προτεστάντες (Ευαγγελικοί, Βαπτιστές, Πρεσβυτεριανοί, Πεντηκοστιανοί κ.α) διεκδικούσαν για τη δικιά τους εκκλησία τα εύσημα για τους «πρωτεργάτες του Ευαγγελίου» που ξεκίνησαν δράση για τη διάδοση της «Ορθής διδασκαλίας του Ευαγγελίου» στη χώρα. Ακόμα και σήμερα, αν συζητήσει κανείς με ποιμένες και «πιστούς» των εν λόγω εκκλησιών, ειδικά της «Πρώτης Ευαγγελικής Εκκλησίας»,της «Ελεύθερης Ευαγγελικής Εκκλησίας" και της «Πεντηκοστιανής» του Λούη Φέγγου ή με τους υπεύθυνους της «Βιβλικής Εταιρείας», δε θα μπορέσει να βρει άκρη. ' Ολοι διεκδικούν για τους παλιούς «αδελφούς» της εκκλησίας τους  τον «τίτλο» «πρωτεργάτες του Ευαγγελίου στην Ελλάδα». ΄Ετσι,θα σταθούμε και πάλι στην προσωπική «εμπειρία» μας για τις εκκλησιαστικές αυτές οργανώσεις στη χώρα.

…Τα «εσχατολογικά» είναι η κατ΄έξοχήν διδασκαλία στην οποία αρέσκονται να εντρυφούν και να διαδίδουν οι Πεντηκοστιανοί , μετά το «βάπτισμα του αναγεννημένου πιστού με το Πνεύμα  το ΄Αγιο, και τη γλωσσολαλιά".  ΄Οροι, όπως οι «έσχατοι καιροί», «τα σημεία των καιρών», η «αρπαγή της εκκλησίας», ο «Αντίχριστος», το «666», το «χάραγμα» είναι από τους πιο συχνούς και συνήθεις στο διδασκαλικό οπλοστάσιο των «πιστών». Οι Πεντηκοστιανοί δεν καθορίζουν ,όμως ,ακριβείς ημερομηνίες για το «τέλος του κόσμου»,σε αντίθεση με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, που το επιχείρησαν κάμποσες φορές στο παρελθόν. Οι Πεντηκοστιανοί ορίζουν την «αρπαγή της εκκλησίας» και της «έλευσης του Κυρίου να παραλάβει την εκκλησία του» ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ. Κι αυτό, γιατί τα «σημεία των καιρών», σύμφωνα κυρίως με την Αποκάλυψη του Ιωάννη ,το Ευαγγέλιο του Λουκά και τις επιστολές του Πέτρου, έχουν αρχίσει προ πολλού να φανερώνονται και για τούτο  ο «καιρός ήγγικε» και επομένως κάθε στιγμή  ο «Ιησούς μπορεί να  φανεί εν νεφέλαις, για να παραλάβει την εκκλησία Του». Τέτοια κύρια σημεία-σημάδια ορίζουν το (νέο) χτίσιμο του Ναού του Σολομώντα και την επιστροφή των Εβραίων στη «Γη της Επαγγελίας».  Ισχυρίζονται, επίσης, πως άρχισαν και οι πρώτες «κινήσεις» για την εμφάνιση του Αντίχριστου («666, το θηρίον») που σηματοδότησε η ίδρυση της Ενωμένης Ευρώπης  με τους κοινούς θεσμούς (κυβέρνηση ,δικαιοσύνη, νόμισμα, ταυτότητα κ.α), που  προετοιμάζουν την έλευση του Αντίχριστου (Εωσφόρος), οποίος θα ενώσει όλο τον κόσμο και θα κυβερνήσει αρχικά υποδειγματικά, με ειρήνη και αγάπη, αλλά λίγο μετά θα δείξει το πραγματικό του πρόσωπο και θα αρχίσει το μαρτύριο των «πιστών»,που δε θα έχουν «πού την κεφαλήν κλίναι».

Τα εσχατολογικά, βέβαια, δεν είναι προσφιλείς ενασχολήσεις μόνο των Πεντηκοστιανών. Ανέκαθεν, από την εποχή ακόμα του Παύλου στη Θεσσαλονίκη και αργότερα στη Ρώμη οι φοβιστικές διδασκαλίες των Χριστιανών έδιναν και έπαιρναν με αποτέλεσμα να σπέρνουν τον πανικό στους «απίστους»  και να  κρατούν σε «χριστιανική ετοιμότητα» τους πιστούς. Εκείνο,πάντως, που έχει ενδιαφέρον να τονιστεί εδώ είναι το γεγονός πως από την εποχή του Παύλου στη Θεσσαλονίκη και του αυτοκράτορα Κλαύδιου στη Ρώμη, ΤΙΠΟΤΑ δεν άλλαξε μέχρι σήμερα στις άθλιες αυτές  θεωρίες περί «εσχάτων χρόνων», «καταστροφής του κόσμου» και άλλες τέτοιες τρομολάγνες διδασκαλίες, όπως η πρόσφατη με την καταστροφή του πλανήτη το 2012.

Από την εργασία μας ο «Ιστορικός Ιησούς» που έχει δημοσιευτεί κι εδώ (ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ),αναδημοσιεύουμε τα ακόλουθο κατατοπιστικό απόσπασμα για τα εσχατολογικά των «πιστών».

 

 

 

....Εκεινο που φαινεται,ομως,  οτι  επηρεασε καταλυτικα τους συμβουλους του  Κλαυδιου να εισηγηθουν στον αυτοκρατορα την αποπομπη των χριστιανων (Ιουδαιων  συλληβδην) απο τη Ρωμη, ηταν οι καθημερινες και απεριγραπτες συγκρουσεις μεταξυ τους για θεματα δογματικα,αλλα ιδιαιτερα  για τη φοβιστικη εκεινη θεωρια-διαδοση  περι. της.. οσον ουπω αρπαγης των πιστων στους ουρανους και αναστασης των  νεκρων χριστιανων.(Η θεωρια αυτη ειναι και σημερα...ζωνατνη στους χριστιανους, ιδιαιτερα στους ευαγγελικους και πεντηκοστιανους). Εκεινος που πρωτος αναφερθηκε στο θεμα της "αρπαγης" των πιστων, ηταν ο ιδιος Ιησους. Αυτος,ομως, που την υποστηριξε με παθος και περιεγραψε τη συγκλονιστικο σεναριο της εξελιξης της, δεν ειναι αλλος απο τον Παυλο. Στους Θεσσαλονικεις εντελεται πως πρεπει οι πιστοι να ειναι ετοιμοι ανα πασα  στιγμη, γιατι πολυ συντομα θα ακολουθησει η αρπαγη της εκκλησιας, του σωματος δηλαδη των πιστων,που θα γινει ως εξης:  Ολα θα ειναι κανονικα τη μερα εκεινη.Τιποτα δεν προμηνυει  τη ζοφερη μερα και την επερχομενη συμφορα για τους μη χριστιανους και την αφατη χαρα και ευτυχια, που περιμενουν τους χριστιανους.Καποια ωρα εκεινης της ημερας σε ενα χωριο ο πατερας, (μη χριστιανος, ας πουμε),  σκαβει στο χωραφι του, η μανα (χριστιανη να υποθεσουμε)  αλεθει το σταρι και τα παιδια (αδιαφορα θα λεγαμε)  παιζουν ανεμελα στα σοκακια.Τοτε, ξαφνικα και απο το πουθενα σημαινουν οι σαλπιγγες της αρπαγης.Ο Ιησους, μεσα σε τεραστια συννεφα εμφανιζεται,για να παρει μαζι του στους ουρανους την εκκλησια (το σωμα των πιστων) Γινεται πανικος, χαμος, αλλοφροσυνη. Αλλοι φευγουν, αλλοι μενουν και δεν προφτανουν καν να αποχαιρετιστουν. Απο την παραπανω οικογενεια,φυσικα η μανα φευγει για τους ουρανους και ολα τα αλλα μελη της οικογενειας μενουν  πισω τραγικα μονοι.    Πριν απο αυτο, τα σωματα των υπο...αρπαγη πιστων θα εχουν μεταλλαγει (θα εχουν γινει πιθανον αναλαφρα,αερας). Θα αναστηθουν επισης πρωτα και οι νεκροι, αλλα μονο οι πιστοι,οι χριστιανοι, που λιωμενοι και αλιωτοι θα παρουν νεο σωμα.Ολοι μαζι, ζωντες και τεθνεωτες-αναστημενοι τωρα πιστοι, θα ανεβαινουν πομπη στους ουρανους, μπροστα ο Ιησους, πισω το ασκερι.Απο κατω,οι αλλοι, οι απιστοι, θα θρηνουν και θα χτυπουν το κεφαλι τους στον τοιχο, γιατι δεν ειναι και αυτοι μεσα στους τυχερους, που πανε μόνιμο ταξιδι στον παραδεισο,αλλα και για τα επερχομενα απο εκει και περα δεινα.  

 Ας παραθεσουμε απο τις  δυο επιστολες του Παυλου στους Θεσσαλονικεις καποια αποσπασματα σχετικα με το θεμα της αρπαγης της εκκλησιας  σε μεταφραση:   

      ΠΑΥΛΟΣ  ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ                                                               #13 Δε θέλουμε όμως εσείς να αγνοείτε, αδελφοί, όσα αφορούν αυτούς που κοιμούνται, για να μη λυπάστε καθώς και οι λοιποί που δεν έχουν ελπίδα. 14 Γιατί αν πιστεύουμε ότι ο Ιησούς πέθανε και αναστήθηκε, έτσι και ο Θεός αυτούς που κοιμήθηκαν, μέσω του Ιησού θα τους φέρει μαζί του.  15 Γιατί αυτό σας λέμε βασισμένοι στο λόγο του Κυρίου, ότι εμείς οι ζωντανοί που θα απομένουμε στην παρουσία του Κυρίου δε θα προλάβουμε να φτάσουμε αυτούς που κοιμήθηκαν. 16 Γιατί ο ίδιος ο Κύριος θα κατεβεί από τον ουρανό με πρόσταγμα, με φωνή αρχαγγέλου και με σάλπιγγα Θεού, και οι νεκροί στο Χριστό θα αναστηθούν πρώτα. 17 Έπειτα εμείς οι ζωντανοί, που θα απομένουμε, συγχρόνως μαζί με αυτούς θα αρπαχτούμε μέσα σε νεφέλες για συνάντηση του Κυρίου στον αέρα. Και έτσι πάντοτε θα είμαστε μαζί με τον Κύριο. 18 Ώστε να παρηγορείτε ο ένας τον άλλο με τα λόγια αυτά.                                                         

 # Αλλά σχετικά με τους χρόνους και τους καιρούς, αδελφοί, δεν έχετε ανάγκη να σας γράφουν, 2 γιατί εσείς οι ίδιοι ακριβώς ξέρετε ότι η ημέρα του Κυρίου έτσι έρχεται, όπως ο κλέφτης μέσα στη νύχτα. 3 Όταν λένε, «ειρήνη και ασφάλεια», τότε αιφνίδιος όλεθρος πέφτει πάνω τους όπως ακριβώς οι ωδίνες σ αυτήν που έχει παιδί στην κοιλιά, και οπωσδήποτε δε θα ξεφύγουν. 4 Εσείς όμως, αδελφοί, δεν είστε στο σκοτάδι, ώστε η Ημέρα να σας καταλάβει ξαφνικά σαν κλέφτης. 5 Γιατί όλοι εσείς είστε γιοι φωτός και γιοι ημέρας. Δεν είμαστε της νύχτας ούτε του σκότους. 6 ρα, λοιπόν, ας μην κοιμόμαστε όπως οι λοιποί, αλλά ας αγρυπνούμε και ας είμαστε νηφάλιοι. 7 Γιατί αυτοί που κοιμούνται, τη νύχτα κοιμούνται, και αυτοί που μεθούν, τη νύχτα μεθούν.                                                            

  #3 Οφείλουμε να ευχαριστούμε το Θεό πάντοτε για σας, αδελφοί, καθώς είναι άξιο να γίνεται, γιατί υπεραυξάνει η πίστη σας και πλεονάζει η αγάπη καθενός ξεχωριστά όλων σας, του ενός προς τον άλλο, 4 ώστε εμείς οι ίδιοι να καυχιόμαστε για σας στις εκκλησίες του Θεού για την υπομονή σας και την πίστη σας, μέσα σε όλους τους διωγμούς σας και στις θλίψεις που ανέχεστε, 5 οι οποίες είναι ένδειξη της δίκαιης κρίσης του Θεού, για να γίνετε άξιοι της βασιλείας του Θεού, υπέρ της οποίας και πάσχετε. 6 Πράγματι, είναι δίκαιο απέναντι στο Θεό να ανταποδώσει θλίψη σ αυτούς που σας θλίβουν 7 και άνεση σ εσάς που θλίβεστε μαζί μ εμάς, όταν αποκαλυφτεί ο Κύριος Ιησούς από τον ουρανό μαζί με τους αγγέλους της δύναμής του 8 μέσα σε πύρινη φλόγα, αποδίδοντας εκδίκηση σ αυτούς που δεν ξέρουν το Θεό και σ αυτούς που δεν υπακούν στο ευαγγέλιο του Κυρίου μας Ιησού. 9 Οι οποίοι θα πληρώσουν την τιμωρία τους με αιώνιο όλεθρο προερχόμενο από το πρόσωπο του Κυρίου και από τη δόξα της ισχύος του, 10 όταν έρθει κατά την ημέρα εκείνη να δοξαστεί μεταξύ των αγίων του και να θαυμαστεί μεταξύ όλων εκείνων που πίστεψαν επειδή έγινε πιστευτή η μαρτυρία μας προς εσάς. 11 Γι αυτό και προσευχόμαστε πάντοτε για σας, ώστε ο Θεός μας να σας κάνει άξιους της κλήσης σας και να εκπληρώσει κάθε αγαθή ευαρέσκεια και κάθε έργο πίστης με δύναμη, 12 για να δοξαστεί το όνομα του Κυρίου μας Ιησού μέσα σας, και εσείς να δοξαστείτε μέσα σ αυτόν, σύμφωνα με τη χάρη του Θεού μας και του Κυρίου Ιησού Χριστού.Παρακαλούμε λοιπόν εσάς, αδελφοί, όσον αφορά την παρουσία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και τη συναγωγή μας στο ίδιο μέρος κοντά του, 2 να μη σαλευτείτε γρήγορα από την ψυχραιμία του νου σας ούτε να θορυβείστε, μήτε με πνεύμα μήτε με λόγο μήτε με επιστολή σαν να ήταν από εμάς, πως δήθεν έχει έρθει η ημέρα του Κυρίου. 3 Κανείς ας μη σας εξαπατήσει κατά κανέναν τρόπο. Γιατί δε θα έρθει η ημέρα εκείνη αν δεν έρθει η αποστασία πρώτα, και δεν αποκαλυφτεί ο άνθρωπος της ανομίας, ο γιος της απώλειας, 4 αυτός που αντιτάσσεται και υπερυψώνεται ενάντια σε καθέναν που λέγεται Θεός ή σέβασμα, ώστε αυτός να καθίσει στο ναό του Θεού, για να αποδεικνύει τον εαυτό του ότι είναι Θεός. 5 Δε θυμάστε ότι, ενώ ήμουν ακόμη κοντά σας, αυτά σας τα έλεγα; 6 Και τώρα ξέρετε εκείνο που τον εμποδίζει, στο να αποκαλυφτεί αυτός κατά το δικό του καιρό. 7 Γιατί το μυστήριο της ανομίας ήδη ενεργείται. μόνο υπάρχει εκείνος που το εμποδίζει τώρα, ωσότου φύγει από τη μέση. 8 Και τότε θα αποκαλυφτεί ο άνομος, τον οποίο ο Κύριος Ιησούς θα εξολοθρέψει με την πνοή του στόματός του και θα τον καταργήσει με την επιφάνεια της παρουσίας του. 9 Αυτού του άνομου η παρουσία θα είναι σύμφωνα με την ενέργεια του Σατανά με κάθε δύναμη και με σημεία και τέρατα ψεύδους, 10 και με κάθε απάτη αδικίας σ αυτούς που χάνονται, επειδή δε δέχτηκαν να αγαπήσουν την αλήθεια για να σωθούν. 11 Και γι αυτό ο Θεός στέλνει σ αυτούς ενέργεια πλάνης, για να πιστέψουν στο ψέμα, 12 ώστε να κατακριθούν όλοι όσοι δεν πίστεψαν.  

 Αλλα δεν ηταν μονο αυτες οι παραδοξολογιες-τερατολογιες, που με παθος πρωτοφανες διεδιδαν οι χριστιανοι παντου.Απειλουσαν με χονδροειδη τροπο τους αλλους πολιτες πως θα  πολυ συντομα θα υποστουν τις μυριες οσες συμφορες. Τα αστερια θα πεσουν στη γη, αιμα  θα βρεχει και χολη, ο ηλιος θα εξαφανιστει και ουαι και αλλοιμονο στη γη και τους ανθρωπους .Ο ιδιος ο Ιησους ,μαλιστα ηταν αυτος που ειχε προφητευσει,οπως  μνημονευει ο Λουκας ,πως ολα αυτα θα γινουν μεσα σε εκεινη τη γενεα (επεσε εξω, φυσικα,οπως μια γενια αργοτερα αποδειχτηκε).    Τετοιες φοβιστικες απειλες, οσο κι αν φαινονται  χονδροειδεις σημερα, για μια εποχη σαν αυτη που μιλαμε, μπορουσαν να γινουν απολυτα πιστευτες, να αποπροσανατολισουν τον κοσμο απο την καθημερινη ρουτινα, που αυτο αυτοματα σημαινε αποδιοργανωση του κρατους, εγκαταλειψη της εργασιας και των λοιπων δραστηριοτητων της πολης. Στη Θεσσαλονικη ειδικα, ειχαν παρει τοσο φανατικα το θεμα, ωστε οι χριστιανοι περιμεναν πως απο μερα σε μερα πως θα γινοταν η αρπαγη και επομενως γιατι να δουλευουν και να κοπιαζουν, αφου συντομα θα πανε στον παραδεισο; Ο  Παυλος τους κατακρινει γι αυτο και προσπαθει να τους επαναφερει στην ταξη, ξεχναει ,ομως, πως αυτος πρωτος ειχε ανοιξει τον ασκο του Αιολου .    Ας παραθετουμε το 21ο κεφ του ευαγγελιου του Λουκα με τη φοβερη αυτη προφητεια.                                                                    

  #           ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ (απο το 21ο κεφ του ευαγγελιου του Λουκα)    5 Και όταν μερικοί έλεγαν για το ναό ότι είναι κοσμημένος με λίθους ωραίους και με αφιερώματα, είπε: 6 «Γι αυτά που βλέπετε θα έρθουν ημέρες κατά τις οποίες δε θα αφεθεί λίθος πάνω σε λίθο που δε θα καταστραφεί».   7 Τον επερώτησαν, τότε, λέγοντας: «Δάσκαλε, πότε λοιπόν θα γίνουν αυτά και ποιο το σημείο όταν μέλλουν να γίνονται αυτά;» 8 Εκείνος είπε: «Προσέχετε μην πλανηθείτε. Γιατί πολλοί θα έρθουν με το όνομά μου, λέγοντας: Εγώ είμαι, και: Ο καιρός έχει πλησιάσει. Μην πορευτείτε πίσω τους. 9 Όταν λοιπόν ακούσετε πολέμους και ακαταστασίες, μην πτοηθείτε. Γιατί πρέπει πρώτα να γίνουν αυτά, αλλά δεν είναι αμέσως το τέλος». 10 Τότε τους έλεγε: «Θα εγερθεί έθνος εναντίον έθνους και βασιλεία εναντίον βασιλείας, 11 και θα γίνουν σεισμοί μεγάλοι, και κατά τόπους θα γίνουν πείνες και επιδημίες, και φαινόμενα φοβερά, και από τον ουρανό θα γίνουν σημεία μεγάλα. 12 Πριν όμως απ όλα αυτά θα βάλουν πάνω σας τα χέρια τους και θα σας καταδιώξουν, παραδίνοντάς σας στις συναγωγές και στις φυλακές, οδηγώντας σας μπροστά σε βασιλιάδες και σε ηγεμόνες εξαιτίας του ονόματός μου. 13 θα αποβεί σ εσάς για μαρτυρία. 14 Βάλτε λοιπόν στις καρδιές σας το να μην προμελετάτε να απολογηθείτε. 15 Γιατί εγώ θα σας δώσω στόμα και σοφία, στην οποία δε θα δυνηθούν να αντισταθούν ή να αντείπουν όλοι οι αντίθετοι σ εσάς. 16 Θα παραδοθείτε, λοιπόν, και από γονείς και αδελφούς και συγγενείς και φίλους, και θα θανατώσουν μερικούς από εσάς, 17 και θα είστε μισούμενοι από όλους για το όνομά μου. 18 Αλλά τρίχα από το κεφάλι σας δε θα χαθεί. 19 Με την υπομονή σας αποκτήστε τις ψυχές σας».  20 «Όταν όμως δείτε την Ιερουσαλήμ να κυκλώνεται από στρατόπεδα, τότε να γνωρίζετε ότι έχει πλησιάσει η ερήμωσή της. 21 Τότε όσοι είναι στην Ιουδαία ας φεύγουν στα όρη και όσοι είναι στο μέσο αυτής ας αναχωρήσουν και όσοι είναι στην ύπαιθρο ας μην εισέλθουν σ αυτή, 22 γιατί αυτές είναι ημέρες εκδίκησης, για να ολοκληρωθούν όλα τα γραμμένα. 23 Αλίμονο σε όσες έχουν παιδιά στην κοιλιά και σε όσες θηλάζουν εκείνες τις ημέρες. Γιατί θα γίνει καταπίεση μεγάλη πάνω στη γη και οργή στο λαό τούτο, 24 και θα πέσουν από το στόμα της μάχαιρας και θα οδηγηθούν αιχμάλωτοι σε όλα τα έθνη, και η Ιερουσαλήμ θα πατιέται συνεχώς από τα έθνη, μέχρις ότου συμπληρωθούν οι καιροί των εθνών».  25 «Και θα γίνουν σημεία στον ήλιο και στη σελήνη και στα άστρα, και πάνω στη γη στενοχώρια των εθνών με αμηχανία για τους ήχους της θάλασσας και το σάλο, 26 ενώ θα λιποθυμούν οι άνθρωποι από το φόβο και την προσμονή αυτών που θα επέλθουν στην οικουμένη, γιατί οι δυνάμεις των ουρανών θα σαλευτούν. 27 Και τότε θα δουν τον Υιό του ανθρώπου ερχόμενο μέσα σε νεφέλη με δύναμη και δόξα πολλή. 28 Όταν λοιπόν αρχίζουν να γίνονται αυτά, ανορθωθείτε και σηκώστε πάνω τα κεφάλια σας, γιατί πλησιάζει η απολύτρωσή σας».   29 Και είπε μια παραβολή σ αυτούς: «Δείτε τη συκιά και όλα τα δέντρα. 30 Όταν προβάλουν ήδη τα φύλλα, βλέπετε από μόνοι σας και γνωρίζετε ότι είναι ήδη κοντά το θέρος. 31 Έτσι κι εσείς, όταν δείτε αυτά να γίνονται, να γνωρίζετε ότι κοντά είναι η βασιλεία του Θεού. 32 Αλήθεια σας λέω ότι δε θα παρέλθει η γενιά αυτή, ωσότου όλα γίνουν. 33 Ο ουρανός και η γη θα παρέλθουν, οι λόγοι μου όμως δε θα παρέλθουν».  

 

 

                                                                                   

 

 

 

                                                                                                                                                                                                  9-1-2011

1. Λάβρος κατά Μέρκελ και Γερμανών ο Καρατζφέρης για τις διοξίνες που τάισαν τον κόσμο και δε ζήτησαν ούτε μια συγγνώμη. «Ας φανταστεί κανείς, τι θα συνέβαινε εάν ταΐζαμε εμείς με διοξίνες τους Γερμανούς», αναρωτιέται ο ακροδεξιός πολιτικός.

Κατ΄αρχήν, η στοχοποίηση λαών ή ανθρώπων είναι ανήθικη και φασιστική πράξη .Οι ΄Ελληνες τελευταία βιώνουν αυτή την εμπειρία και δεν έχει νόημα να αντιγράφουμε τις ίδιες μεθόδους επίθεσης –εξόντωσης. Με αφορμή, όμως, αυτές τις δηλώσεις, είναι καιρός να ειπωθούν κάποιες επικίνδυνες αλήθειες, που σκόπιμα αποσιωπώνται -ενταφιάζονται από τα ΜΜΕ και την επίσημη πολιτεία.

 Μιλάμε για το πρόβλημα της δηλητηρίασης των τροφών και της τροφικής αλυσίδας γενικότερα ,που είναι μεν  παγκόσμιο πρόβλημα,αλλά αφορά άμεσα και ιδιαίτερα τη χώρα μας. Οι ΄Ελληνες καλλιεργητές κατέχουν τα πρωτεία στην επικίνδυνη χρησιμοποίηση φυτοφαρμάκων, που σε άλλες χώρες έχει απαγορευτεί  η χρήση τους χρόνια πριν. Οι τοξίνες των Γερμανών μπροστά στο μέγεθος της επικινδυνότητας των δηλητηριασμένων-καρκινογόνων ελληνικών, γεωργικών προϊόντων, είναι απλά «συνάχι» στον ανθρώπινο οργανισμό.

Το μεγάλο αυτό έγκλημα των συμπατριωτών μας καλλιεργητών, που επί σειρά ετών εξοντώνουν συστηματικά και σε βάθος χρόνου τον ελληνικό πληθυσμό και τους καταναλωτές των χωρών που τα εξάγουν και οι οποίοι, επιπλέον, μολύνουν ανεπανόρθωτα τη γη, τα νερά και τον αέρα, όχι μόνο δεν έχει τιμωρηθεί ακόμα, αλλά  οι εγκληματίες (καλλιεργητές, γεωπόνοι, εισαγωγικές εταιρίες δηλητηρίων κ.λπ) συνεχίζουν ανενόχλητοι το θανατηφόρο έργο τους. Η εντυπωσιακή άνοδος  του δείκτη καρκινογενέσεων στην Ελλάδα  και  άλλων συναφών  ασθενειών τα τελευταία τριάντα χρόνια, οφείλεται αποκλειστικά σε αυτή την αιτία. Ακόμα και οι ίδιοι οι καλλιεργητές δε γλυτώνουν από τις συνέπειες της αφροσύνη τους, να ραντίζουν-ποτίζουν φυτά ,χώμα και νερά με τεράστιες ποσότητες απαγορευμένων  φυτοφαρμάκων που για δεκάδες, μπορεί και εκατοντάδες χρόνια, παραμένουν ενεργά στο υπέδαφος. Το κόστος είναι μεγάλο και για για τους ίδιους. Θα είναι τυχερή εκείνη η αγροτική οικογένεια στην Ιεράπετρα, την Αμαλιάδα, το Μαραθώνα που δε  θρηνεί  θύμα αυτού του παραλογικού εγκλήματος.

Είναι τουλάχιστον περίεργο,  η πολιτεία  τελευταία  (και σωστά κάνει) να έχει αποδυθεί σε αγώνα καταπολέμησης  του καπνίσματος, αλλά να δείχνει αδιάφορη και ανημέρωτη για τα τεράστιο αυτό πρόβλημα της αργής εξόντωσης με επικίνδυνα δηλητήρια-φυτοφάρμακα του ανθρώπινου οργανισμού από τις σοδειές  των ασυνείδητων Ελλήνων καλλιεργητών. Εδώ και χρόνια  θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει σταυροφορία ενημέρωσης και εμπόδισης των «δολοφόνων» να καλλιεργούν και να διακινούν τις «μπόμπες» τους στον πληθυσμό.

Ας ξυπνήσουν οι ίδιοι οι καταναλωτές, επιτέλους. Μποϋκοτάρετε τις λαϊκές αγορές τους, τους πάγκους τους έξω, τα καταστήματα που διαθέτουν τα προϊόντα τους. Δεν είναι συνέλληνας ούτε καλός συμπατριώτης εκείνος που συνειδητά ,χωρίς ενοχές, δολοφονεί εσένα και το παιδί σου. Δεν είναι αλληλεγγύη να τον καλύπτουμε.

Ας τον ξεμπροστιάσουμε.

 

 

2.Ψαρέψαμε το παρακάτω ποστ σε Site (ΤΟ "ΔΙΚΤΥΟ") και το αναδημοσιεύουμε-συνυπογράφουμε  με πολλή χαρά και ιδιαίτερο ενθουσιασμό.

     Κάτω οι τσάτσοι ,οι λεχρίτες, οι πορνοβοσκοί της αφέλειας των μαζών.

 

                                                 TO POST                

 

 

Αυτός ο Λαζόπουλος, ο γελοίος καραγκιοζάκος!

 

                              


"Τεθλιμμένος, και φορώντας τα μαύρα γυαλιά για να μην διακρίνονται τα μάτια του που είναι πρησμένα από το κλάμμα, πάλι στο νεκροταφείο για να κατευοδώσει κάποιον ή κάποια που απεδήμησε! Α, ρε πουτάνα δημοσιότητα!!!

Ήθελα να γράψω πάλι γι’ αυτόν τον γελοίο καραγκιοζάκο, τον Λάκη Λαζόπουλο, που κάθε τόσο μαζεύει κάτι πρόβατα στο στούντιο για να τον χειροκροτάνε. Και λέει του κόσμου τις μασλακίες ο άνθρωπος, εκ του ασφαλούς. Υπερασπιστής των φτωχών και των αδυνάτων. Τιμητής των πολιτικών, ζήλωσε τη δόξα του Αριστοφάνη -ο φτωχούλης! Και βρίζει κατά κανόνα το ΠΑΣΟΚ από τότε που ανέλαβε την εξουσία, το 1981. Και βρίζει συνεχώς, εκ του ασφαλούς, ο γλείφτης των ισχυρών και των πλουσίων, αυτός ντε, που κάποτε ικέτευε για να μην πάει φαντάρος, που παρακαλούσε να τον λυπηθούμε και μας ζητούσε να τα βάλουμε με θεούς και δαίμονες, με πολιτικούς, με δημοσιογράφους, με ψυχιάτρους, με όλο τον κόσμο γιατί αυτός τα έβλεπε όλα ρόδινα κι εμείς όλοι οι άλλοι τα βλέπαμε μαύρα κι άραχλα.

Σήμερα, μου έστειλε μια φίλη το παρακάτω. Δεν ξέρω ποιος το έγραψε, αλλά αν βρεθεί ο συντάκτης θα αναφέρω και το όνομά του Απολαύστε:

“Κάποιος είπε κάποτε ότι “…στην Ελλάδα, το πιο προσοδοφόρο επάγγελμα είναι ο αριστερός….”

“Σύμφωνα την Ελευθεροτυπία, οι διαπραγματεύσεις που κάνει ο Μέγας Αριστερός (με την 735 BMW) και υπερασπιστής(?) των Απανταχού φτωχών Λάκης Λαζόπουλος με τον Alpha έχουν ως εξής:

  • Ζητάει για τη νέα σεζόν…….. 5.100.000 για 30 εκπομπές.

  • Δηλαδή 170.000…ευρώ ανά εκπομπή.

Με δεδομένο ότι ο καθαρός χρόνος (εκτός διαφημίσεων) είναι περίπου 2 ώρες, αυτό σημαίνει ότι το “ταλέντο” Λάκη του Αριστερούλη εκτιμάται από τον ίδιο σε 1.416 ευρώ ανά λεπτό! Χωρίς να υπολογίζεται το added value και τα “παράπλευρα έσοδα” όπως π.χ. η τζάμπα διαφήμιση του θεάτρου του, ή οι πωλήσεις δικαιωμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Λάκης ο Αριστερούλης πούλησε τα δικαιώματα προηγουμένων εκπομπών σε εκδοτικό οίκο για …μόλις 7.000.000 ευρώ (Επτά Εκατομμύρια Ευρώ!!!)

Υσ: Κι εσύ Έλληνα (μακακα όπως σε λέει ο Λάκης ο Αριστερούλης) κάθεσαι και βλέπεις το “φίλο” του λαού και την προπαγάνδα του… και το χειρότερο όλων… τον πιστεύεις…”!

Κι αν δεν είναι έτσι ρε Λάκη, πες το, για να κάνουμε επανόρθωση!!!".

 

3.Το 2012 εξάπαντος θα γίνει η καταστροφή του σύμπαντος  κόσμου (!) λένε οι  Κατινο-Κασσάνδρες.

Ε,ναι, πώς δε θα γίνει;

Γι΄αυτό κι εμείς λέμε (και πάμε και στοίχημα) πως την ίδια...αποφράδα χρονιά του 2012 ,αλλά και τις επόμενες και παρεπόμενες, αν τύχει και δεν τα κακαρώσουμε, θα είμαστε εδώ στο HOMO να ξεμπροστιάζουμε τους παντός είδους ανόητους ,άθλιους, μπαγαμπόντηδες, καιροσκόπους και λοιπούς «συγγενείς».Το σημαντικότερο, θα παλεύουμε από δω (και όχι μόνο) να "ανδρώνεται"  μέρα με τη μέρα ο HOMO NATURALIS, που γεννήθηκε και αδημονεί να κάνει αισθητή την παρουσία του κι εδώ και κει και παραπέρα.

Οι καλές ημέρες έρχονται (έστω και με υπερχρεωμένη οικονομία) και θα πούμε γιατί και πώς αργότερα. Μη σας τρομάζουν,επομένως, οι επαγγελματίες τρομο-λάγνοι, τρομο-έμποροι. Να ξέρετε πως, πέρα από την ανοησία κάποιων απ΄αυτούς , οι περισσότεροι έχουν «διάφορο» να καλλιεργούν την ανασφάλεια και τον πανικό.

Μακριά από το «χρηματιστήριό» τους.

 

                                                   

 

 

                                                                                                                           

 

 

                                       

 

 

    

 

                                           ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ                             

ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ-BLOGS ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ

 
[ Πίσω ]

 

 

 


l
 
 
 
 
 

Τελευταία ανανέωση ( 12.01.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS