HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2247000
ΑΡΧΕΙΟ 13-1-2011
15.01.11

13-1-2011

Γερμανοί τραπεζίτες, σύμφωνα με έρευνα σε 120 γερμανικές τράπεζες , πρόβλεψαν πως τουλάχιστον μια χώρα στη ζώνη του ευρώ θα χρεοκοπήσει στο μέλλον.

                                                                                                                 

Ρε, ποια νά ναι αυτή η χώρα, ποια ν΄ναι…σπαζω το κεφάλι μου, αλλά δεν πάει ο νους μου.

Καθρέφτη, καθρεφτάκι της, μήπως εσύ βλέπεις την…όψη και την κόψη της στο μαγικό γυαλί σου; Πώς; Για πες πιο δυνατά και δεν ακούμε! Τι λες; Αρχίζει από Ε έχει δυο υγρά σύμφωνα και ένα οδοντικό και τα λοιπά φωνήεντα δεν είναι το ε, (ο) και (ι) ; Δεν κατέω  πράμα ή, ελληνιστί, δε σκαμπάζω λέξη.

Μυστήριο παραμένει η ταυτότητα της .

 

 

 

 

 

 

 

Click Here\\\\\\\\\\\\\\\

1.Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα σήμερα στην Αθήνα.

Συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από τη δολοφονία του. Πώς πέρασαν, αλήθεια, τα χρόνια! Σαν να ήταν χτες 8-1-1991, που ο ακροδεξιός δολοφόνος Γ. Καλαμπόκας εκτέλεσε το παλικάρι.

Τί να πρωτοθυμηθεί κανείς από εκείνες τις ημέρες; Χαλασμός στην Αθήνα, διαδηλώσεις, πορείες, συμπλοκές με τα ΜΑΤ, επεισόδια σοβαρά.

Και τί έγινε, λοιπόν, θα πει κανείς με όλα αυτά; Τι άλλαξε με τη θυσία του Τεμπονέρα, με τις πορείες και τις φωνές σας; Αν άλλαξε κάτι ,είναι προς το χειρότερο. Δες για παράδειγμα την οικονομία. Αυτά θα πει ο καλοθελητής ,ο συνήγορος του διαβόλου.

 

Όμως, δεν είναι έτσι. Αλλαγές δεν είναι μόνο εκείνες που φαίνονται «δια γυμνού οφθαλμού»,ούτε μόνο σε ό,τι αφορά την οικονομία και τα εργασιακά.

Η δολοφονία Τεμπονέρα για πολλούς από μας ήταν μια τρομερή εμπειρία, ένα "ηλεκτροσόκ" πολλών βολτ. Ο θάνατός του μας όπλισε με πείσμα, με αγανάκτηση και  οργή, που ειδικά η τελευταία είναι απολύτως απαραίτητη για να κάνεις αλλαγές στη ζωή σου ,να αποστασιοποιηθείς από τη μιζέρια της καθημερινότητας, να βγεις από το  καβούκι του ατομισμού. Εν ολίγοις, μας έκανε περισσότερο αγωνιστές , λιγότερο παρτάκηδες.

 Καμιά θυσία δεν πηγαίνει στράφι. Κι αν τα οφέλη της δεν αναδεικνύονται  άμεσα και με τρανταχτές αποδείξεις, λειτουργούν μακροπρόθεσμα και με επιπτώσεις σε πράγματα που αφορούν  υψηλότερα ιδεώδη. Και η δολοφονία του Τεμπονέρα ανήκει σε αυτή την κατηγορία των θυσιών.

Αθάνατος!    

 

Στη μνήμη του πατρινού αγωνιστή καθηγητή αναδημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο από τη «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ»

                                       ****

Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2009

Ξαναδικάζεται ο δολοφόνος Καλαμπόκας

«Φωνή της Αλήθειας», αρ.φυλ. 60, 15-30/6/1996, σελ. 4

Η φασιστική συμμορία της ΟΝΝΕΔ Πάτρας που δολοφόνησε τον αγωνιστή καθηγητή Τεμπονέρα το Γενάρη του ‘91 βρέθηκε δυο φορές ως τα σήμερα στο εδώλιο του κατηγορημένου. Στην πρώτη δίκη στο Βόλο (Μάρτης ’93) ο δολοφόνος Γ. Καλαμπόκας δικάστηκε ισόβια και στη δεύτερη στη Λάρισα’. (Φθινόπωρο ’94) καταδικάστηκε μόνα 17 χρόνια.

Ήδη αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης του μικτού Ορκωτού Εφετείου Λάρισας είχε επισημανθεί ότι ενδεχομένως ο δολοφόνος του Ν. Τεμπονέρα να κυκλοφορεί σύντομα ελεύθερος.

Έρχεται τώρα (Απρίλης ‘96) ο Άρειος Πάγος (Πέμπτο Ποινικά Τμήμα) και

αναιρεί την απόφαση του δικαστηρίου της Λάρισας. επικαλούμενος όχι αμφιβολίες για το αν ο Καλαμπόκας είναι ο δολοφόνος (αυτό έχει αποδειχθεί). αλλά ότι η δολοφονία έγινε “εν βρασμώ ψυχής και ότι κακώς το Εφετείο δέχθηκε ότι ο κατηγορούμενος διέπραξε ανθρωποκτονία από πρόθεση”.

Σημειώνουμε ότι ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Λαμπίρης, που χειρίστηκε την υπόθεση είχε εισηγηθεί απόρριψη της αίτησης που είχε καταθέσει ο Καλαμπόκας ως εντελώς αβάσιμη. Όμως οι δικαστές με πρόεδρο τον Κ. Κωστόπουλο έκαναν δεκτή την αίτηση και έβγαλαν την παραπάνω απόφαση.

Στον τύπο γράφτηκε ότι βδομάδες πριν η πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της ΝΔ Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη είχε επισκεφθεί στο γραφείο του τον Κ. Κωστόπουλο.

Στο μεταξύ μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου ο στυγνός δολοφόνο υπέβαλε τον Ιούνη αίτηση αποφυλάκισής του, της οποίας η συζήτηση αναβλήθηκε επειδή συνέπεσε με τις μέρες αργίας (λόγω του θανάτου του Α. Πανανδρέου).

Στον τύπο υποστηρίζεται η άποψη ότι κύκλοι της αντίδρασης μεθοδεύουν την αποφυλάκιση του Καλαμπάκα, άποψη που επιβεβαιώνεται από την ως τώρα πορεία της υπόθεσης, τις προσπάθειες της ΝΔ να “σώσει” το δολοφόνο στέλεχός της, την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου και τη σύνθεση του νέου δικαστηρίου. (Ας θυμίσουμε πως το δικαστή Α. Κουτρουμάνη, μετά την πρωτόδικη καταδίκη του Καλαμπόκα σε ισόβια, ο Κόκκινος τον εξαπέστειλε αα ακριτικό νησί).

Στη σύνθεση του Δικαστηρίου για τη νέα δίκη που έχει προσδιοριστεί για την 1η Οκτώβρη θα συμμετέχουν και οι Λ. Λυμπερόπουλος και Θ. Μπάκας. Ο μεν Λυμπερόπουλος τοποθετήθηκε στη Λάρισα από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, με πρόεδρο τον Β. Κόκκινο, και κατά τη διάρκεια που εκκρεμούσε η αίτηση αναίρεσης του Καλαμπόκα. Επίσης ο ίδιος δικαστής έχει διατελέσει σύμβουλος υπουργών Δικαιοσύνης κυβερνήσεων της ΝΔ για μεγάλο χρονικό διάστημα και είχε αναδειχθεί σε υπερασπιστή του φασιστικού “αντιτρομοκρατικού νόμου”.

Ο Θ. Μπάκας έχει διατελέσει μέλος του Συμβουλίου Χαρίτων επί ΝΔ και αρνήθηκε τότε την προφυλάκιση του Γρυλάκη (συμβούλου του Κ. Μητσοτάκη). Επίσης συμμετείχε στο συμβούλιο που απάλλαξε τον πρώην Διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας Ε. Κεφαλογιάννη που κατηγορούνταν για δάνειο που δόθηκα παράνομα σε συγγενικά του πρόσωπα.

Ο ένας από τους δυο παραπάνω δικαστές θα είναι. πρόεδρος και επιπλέον αυτός θα επιλέξει τους άλλους δυο δικαστές. Έτσι ο δολοφόνος Καλαμπόκας θα δικαστεί από “δικούς” του ανθρώπους.

Στη να δίκη το Εφετείο θα υποχρεωθεί, με βάση την απόφαση του Αρείου Πάγου, να δεχθεί ότι Ο Γ. Καλαμπόκας όταν διέπραξε τη δολοφονία βρίσκονταν “εν βρασμώ ψυχικής ορμής”, πράγμα που σημαίνει μια εκ νέου μείωση της ποινής του. Αρχίζοντας, λοιπόν, από ισόβια στην πρώτη δίκη, με 17,5 χρόνια στη δεύτερη, με ακόμα λιγότερα στην τρίτη και φθάνοντας τελικά στην αποφυλάκισή του, που θα είναι μια χωρίς προηγούμενο πρόκληση στα αντιφασιστικά φρονήματα του λαού μας.

 

 

 

 

 

 

2.Με αποκλεισμό των συνόρων με την με Τουρκία, την ΠΓΔΜ και την Αλβανία απειλούν οι βενζινοπώλες, αν μέχρι την Κυριακή η κυβέρνηση δεν αποσύρει την απόφαση για την επαναλειτουργία των πρατηρίων διάθεσης αφορολόγητων καυσίμων στους μεθοριακούς σταθμούς.

Είναι όλη τους για γέλια και για κλάματα  και πιότερο οι Αλέκες, οι Τσίπρες και οι διάφοροι συνδικαλιστάδες, με την ιδεολογική σύγχυση και την «τρικυμία εν κρανίω»,που τους διακατέχει . Αυτοί που γενικώς και αορίστως  κόπτονται και οδύρονται για τον κοσμάκη που υποφέρει. Αυτοί που συμπαρίστανται (όταν δεν χειραγωγούν)  στις απεργίες ΟΛΩΝ των εργαζομένων  και τις θεωρούν ιερό δικαίωμά τους . Οι άνθρωποι είναι με το λαό, δηλαδή, φως φανάρι.

Αλλά, για σταθείτε, βρε,  καλόπαιδα; Και ποιος είναι ο λαός; Δε είναι οι βενζινοπώλες; Είναι. Υποστηρίζετε την απεργία τους; Ναι. Σε βάρος τίνος, όμως, τα συμφέροντα στηρίζεται αυτή η απεργία, αν όχι  του κοσμάκη  στην Αλεξανδρούπολη που θέλει να γεμίσει φτηνά το ρεζερβουάρ του με  βενζίνη στα ελληνοτουρκικά σύνορα;  Αλλά, κακό είναι αυτό; Δεν είναι σκληρά εργαζόμενοι  και αδικημένοι εδώ:Δεν είναι  λαός στη Θράκη; Ναι, θα πείτε πάλι. Πάμε παρακάτω (και να κρατάμε το λογαριασμό των «ναι» που λέτε) στους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες,  τους Δεητζήδες-Οτετζήδες, τους «τρακτεράδες», τους γιατρούς, τους δικηγόρους,τους φαρμακοποιούς τους,μηχανικούς.τους, τις, τες… Δεν είναι κι αυτοί λαός; Πάλι ναι, μας τσαμπουνάτε.   Αυτοί, όμως, εις βάρος ποιων απεργούν και ζητούν να κρατήσουν τα κεκτημένα τους;  Εναντίον κάποιου άλλου λαού και όχι εκείνου στον οποίο ανήκουν ο δάσκαλος, ο τραπεζικός, ο βιομηχανικός  εργάτης, ο άλλος μσθωτός,ο συνταξιούχος,ο άνεργος;  Τελικά, ποιος είναι λαός και ποια τα κομμάτια του; Μήπως αυτός ο λαός απεργεί εναντίον του εαυτού του και το ένα  χέρι ρίχνει,σφαλιάρες στο άλλο, το ένα πόδι κλωτσάει το δίπλα του  και πάει λέοντας,οπότε  "πιάσ΄τ΄αυγό και κούρευτο";

  Ο θάνατός σου,διπλανέ μου,είναι η δικιά μου η ζωή,πάει και τελείωσε.

.

 

 

3."Ο κρατικός μηχανισμός είναι γεμάτος κλέφτες" ανέφερε σε εκπομπή του σταθμού ο Αρ. Παπαργυρόπουλος, ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων. "Με πήρε κρατικός λειτουργός από τη λέσχη τη χαρτοπαικτική που έπαιζε νύχτα, να του πάω τα λεφτά" ,καταγγέλει ο ίδιος.

Και ο γνωστός  ο Στήβ Κακέτσης δήλωσε ότι "στο χώρο της νύχτας είναι γνωστό ότι εφοριακοί δέχονται «δωράκια» όταν τελειώσει ένας έλεγχος και ότι αφήνουν τα τηλεφωνά τους σε επιχειρηματίες».

Πάρ΄τον ένα και χτύπα τον άλλο, δηλαδή. ΄Ένα γενικό μπάχαλο, μιλάμε αυτή η χώρα, όπου οι λογής  Παπαργυροπουλο-Κακέτσηδες κλέβουν την Εφορία, που εκείνη κλέβει τους πρώτους, που όλοι μαζί καταγγέλουν ο ένας τον άλλο ,που η χώρα συνεχίζει να δανείζεται με επιτόκιο 5% ,δανεικά που πάνε για να ξεχρεώσει τα…τοκογλείφια από προηγούμενα δάνεια και... ούτω καθεξής.

Σιχτίρ, Ελλάδα με τους ανθρώπους και το κουβέρνο που σε κατοικούν και σε κουμαντάρουν.

 

 

 

 

 

4.Στις 17 Ιανουαρίου είναι η εθνική γιορτή των ΗΠΑ λόγω του εορτασμού των γενεθλίων του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ,

Τραγική ειρωνεία. Η χώρα που τιμά τον αγώνα του μαύρου ηγέτη, που δολοφονήθηκε, γιατί αγωνιζόταν για την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, σήμερα κυνηγάει να δολοφονήσει τον ακτιβιστή μπλόγκερ Τζούλιαν Ασάνζ,γιατί αποκάλυψε-δημοσιοποίησε τα στυγερά εγκλήματα πολέμου του εθνικού στρατού της, την ανήθικη συμπεριφορά της απέναντι ακόμα και σε φίλους και συμμάχους, τις μπαγαποντιές και τις κουτοπονηριές της.

Με τις φιέστες σας δεν τιμάτε τη μνήμη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.Τον προσβάλετε.

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 15.01.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS