HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2331819
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ (24-1-2011)
24.01.11

1.Eπαναγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι το νέο «κόλπο» των αγορών , ως μέτρο για τη μείωση του χρέους μας. Στο κόλπο πρωτοστατούν φυσικά οι Γερμανοί και θα είναι ένα μέτρο που εφαρμόστηκε με…καταπληκτική επιτυχία στις Φιλιππίνες τη δεκαετία του 1990. Το μέτρο αυτό, ως γνωστό, …έσωσε τη χώρα  και η Φιλιππινέζα σήμερα δεν αντιμετωπίζει κανένα οικονομικό πρόβλημα! (Γι΄αυτό κι εγώ ψάχνω εναγωνίως εδώ και καιρό να βρω μια…οικιακή βοηθό, αλλά πού, καμιά δεν έχει ανάγκη πια να δουλέψει).

 Είναι απίστευτη η αβελτηρία αυτής της κυβέρνησης, που έχει καταντήσει πια «Ευήθης Κυβερνητικός ΄Ομιλος». Αντί από την αρχή να αναλάβει  τα ηνία του της χώρας «κυβέρνηση σωτηρίας»,  συγκροτούμενη  από «καθαρά» πρόσωπα και όχι  πάλι από τους ίδιους και τους ίδιους (υπεύθυνοι για τη χρεοκοπία της χώρας) κομματικούς  απατεώνες, για να εφαρμόσει τα πρώτα επείγοντα μέτρα  (έξοδο από την ευρωζώνη, επιστροφή στη δραχμή και υποτίμησή της, αναδιάρθρωση του χρέους ,προσφυγή σε διεθνή δικαστήρια για τοκογλυφία των αγορών), η παρούσα κυβέρνηση μετά από τα πρώτα τραγικά λάθη, συνεχίζει ακάθεκτη την αφροσύνη της. Να τι λέει για το ελληνικό πρόβλημα ο διάσημος  αριστερός αµερικανός οικονοµολόγος ο Τζόζεφ Στίγκλιτς (φίλος και σύµβουλος του Γιώργου Παπανδρέου) σε συνέντευξή του στο  γαλλικό περιοδικού Μαριάν: «Η Αργεντινή αποτελεί ένα καλό παράδειγµα. Αφού υποτίµησε το νόµισµά της και αναδιάρθρωσε το χρέος της, πλήρωσε ένα υψηλό τίµηµα. Γνώρισε όµως στη συνέχεια έξι χρόνια ανάπτυξης, που της επέτρεψαν να µειώσει το ποσοστό της φτώχειας από 40% σε 13%. Η ανεργία της είναι σήµερα µικρότερη από εκείνη που γνωρίζουν οι Ηνωµένες Πολιτείες. Μπορεί να µη λύθηκαν όλα τα προβλήµατά της, αλλά η κατάσταση είναι σήµερα αντικειµενικά καλύτερη από πριν. Βγαίνοντας από το ευρώ και αναδιαρθρώνοντας το χρέος τους, η Ελλάδα και η Ισπανία θα ανακτούσαν την ανταγωνιστικότητά τους. ∆εν θα είχαν βέβαια πλέον πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές, αλλά αυτό συµβαίνει ήδη µε την Ελλάδα. Αυτό που τους συµβαίνει σήµερα είναι η χειρότερη δυνατή τιµωρία…».

 Δεν είναι απλά ανόητοι οι κυβερνώντες. Κάτι χειρότερο: Εγκληματούν κατά των γενεών που έρχονται και θα ζήσουν σε αυτό τον τόπο. Ας τους σταματήσουμε τώρα.

2.Τρεις διαδηλωτές σκότωσαν οι πραιτοριανοί  του Σαλί  Μπερίσα στα Τίρανα. Πυροβολήθηκαν έξω από το κτίριο που στεγάζει το γραφείο του πρωθυπουργού.(Τα εντάλματα πάντως που εκδόθηκαν κατά ανδρών της εθνοφρουράς που κατηγορούνται για «υπερβάλλοντα ζήλο», δεν έχουν ακόμα εκτελεστεί).

 Στην Ελλάδα είναι συνήθης τακτική η δολοφονία πολιτών από λογής πραιτοριανούς του συστήματος  για «ψύλλου πήδημα». Να θυμηθούμε  Κουμή, Κανελλοπούλου, Καλτεζά, Γρηγορόπουλο. Γι΄αυτό απορούμε με κάποιους εκφωνητές ειδήσεων, που τάχα εκπλήσσονται  και εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τις…ασυνήθεις αυτές πρακτικές της αστυνομίας τελευταία  στην Τυνησία και Αλβανία. Κάνουν σαν να μην ξέρουν τι γίνεται στην πολιτισμένη ,δημοκρατική Ελλάδα! Βέβαια,το ψωμάκι τους να βγάζουν οι δημοσιογράφοι και για να το εξασφαλίσουν, σου ρίχνουν όσο δάκρυ θέλεις. Εκεί θα κολώσουν;

 3.Ξαναβγαίνουν στους δρόμους οι «τρακτεράδες», για να μας εκβιάσουν και να μας τα πάρουν με τη γνωστή τακτική τους των τελευταίων χρόνων. Αντί αυτοί οι άθλιοι «αγροτέμποροι»,που ποτίζουν δηλητήρια-φυτοφάρμακα τον κόσμο, που παίρνουν ψεύτικες επιδοτήσεις, που εκμεταλλεύονται ασύστολα τους Πακιστανούς ,αντί,λέμε, να φέρουν πίσω τα λεφτά  που έκλεψαν, το παίζουν πάλι τσαμπουκάδες.

Καλά κάνουν, αφού δεν υπάρχει μη κομματική κυβέρνηση να τους «κόψει τον πισινό» (μαζί και των δικηγόρων, συμβολαιογράφων, φαρμακοποιών, μηχανικών και λοιπών «παρασίτων» της ελληνικής κοινωνίας)! Οι περισσότεροι απ΄αυτά τα «λαμόγια» είναι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ.Τολμά η κυβέρνηση  των πρασινοφρουρών να τα βάλει μαζί τους;  Αστεία πράγματα, που θα κάνει χαρακίρι.

4.  Δηµοσιοποιήθηκε την Παρασκευή από τα κόµµατα το πόρισμά τους  (το καταθέτουν σήµερα στον πρόεδρο της Βουλής) για το σκάνδαλο της Siemens και ζητούν «περαιτέρω διερεύνηση ευθυνών» πολιτικών προσώπων. ΄Ολοι, όμως, γνωρίζουν πως τα συγκεκριμένα  λαμόγια που κατονομάζονται στο πόρισμα δεν πρόκειται  να τιμωρηθούν αφού τα… ανομήματά τους έχουν παραγραφεί. Βέβαια, ορθά να τιμωρηθούν (που δεν).΄Εχουν όμως και ένα δίκιο.  Είναι  το «γαμώτο». Σου λένε. Ολόκληρος ο ελληνικός κομματικός μηχανισμός λαδώνεται άγρια. Από το Μητσοτάκη με το μαύρο αδήλωτο χρήμα που πήρε από τη λιβεριανή εταιρία ΜΑΥΟ και τον Αντρέα με τους εφοπλιστές και τον Κοσκωτά μέχρι και το… άσπιλο ΚΚΕ, που δέχεται κουπόνια εκατομμυρίων από «μαύρους» επιχειρηματίες. Τον, την το…Εμείς μόνο θα την πληρώσουμε;Δεν έχουν άδικο.  

 

5.«Kοινές περιπολίες σε Χαλκιδική, Καβάλα, Πλαταµώνα και Μπάνσκο Βουλγαρίας αρχίζουν ΄Ελληνες και Βούλγαροι αστυνοµικοί. Οι αστυνοµικοί θα είναι ένστολοι. Ωστόσο, οι Ελληνες που θα περιπολούν στο τουριστικό θέρετρο της Βουλγαρίας, θα είναι άοπλοι και το ίδιο καθεστώς θα ισχύει για τους Βούλγαρους συναδέλφους τους που θα έρθουν για περιπολίες σε ελληνικές πόλεις» (ΜΜΕ)

Χαχα, αστεία πράματα. Ο εθνικισμός στην παραζάλη και τη γελοιότητά του!

 

6. Ο Χάουαρντ Σµιθ, αστροφυσικός στο Πανεπιστήµιο του Χάρβαρντ,δε βλέπει να υπάρχουν  εξωγήινοι στο νέο πλανήτη  Kepler 10b (ανακαλύφθηκε πρόσφατα) και επισημαίνει στους  Sunday Times: «Ανακαλύψαµε ότι οι περισσότεροι πλανήτες εκτός από τη Γη, αλλά και τα ηλιακά συστήµατα είναι µακράν πολύ διαφορετικά από τα δικά µας. Είναι πολύ αφιλόξενα για µια µορφή ζωής, όπως εµείς τη γνωρίζουµε».

Δύο… λεπτομέρειες, όμως, τα «λένε όλα» για όσα υποστηρίζει ο «στρατευμένος» αυτός αστροφυσικός: 1. Ο συγκεκριµένος πλανήτης απέχει µόλις 3 χλµ. από τον ήλιο του. Αυτό σημαίνει πως  ο Kepler 10b βράζει στους  1.300°C  περίπου κι εποµένως οποιαδήποτε µορφή ζωής θα ήταν αδύνατο να επιβιώσει σε αυτές τις συνθήκες.(Αυτό το τόσο απλό δεν το πρόσεξε ο …επιστήμονας, όταν έκανε τις δηλώσεις του).2 Ο κύριος Σμιθ, εκτός από αστροφυσικός, είναι και πιστός χριστιανός, λένε οι… καλές γλώσσες. (Α, μάλιστα, πέστο μας, παιδάκι μου, για να καταλάβουμε πού το πάει ο…χριστιανός).

7.»Σηκώνεται η τρίχα» κάποιων  δημοσιογράφων, γιατί όπως γράφουν «Η ιδιωτικοποίηση των πολέµων συνεχίζεται. Ο Ερικ Πρινς, ο αµερικανός ιδρυτής της αλήστου µνήµης Blackwater που κατηγορείται για φόνους στο Ιράκ, ιδρύει µια νέα µισθοφορική δύναµη για να καταστείλει την πειρατεία στη Σοµαλία. Ο Πρινς θα βοηθήσει στην εκπαίδευση ενός ιδιωτικού στρατού 2.000 Σοµαλών, πιστού στην υποστηριζόµενη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Σοµαλίας. Ο Πρινς, 41 χρόνων, πρώην κοµάντο του σώµατος υποβρύχιων καταστροφών (Navy Seals) µε στενές σχέσεις µε την κυβέρνηση Μπους, είναι κληρονόµος µιας βιοµηχανικής δυναστείας του Μίσιγκαν και χρηµατοδότης των Ρεπουµπλικανών και της αµερικανικής ακροδεξιάς. Μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεµβρίου 2001, κατάφερε να θεωρείται η εταιρεία του, η Blackwater, το 5ο σώµα του αµερικανικού στρατού. Η εταιρεία έβγαλε εκατοντάδες εκατοµµύρια δολάρια» (ΤΑ ΝΕΑ,24-1-2011).

Δε λέμε, «λελούδι» ο ΄Ερικ. Λερώνεσαι απ΄όπου κι αν τον πιάσεις. Αλλά, γιατί κάποιοι εξανίστανται που οι στρατοί πάνε να γίνουν πια ιδιωτικοί και όχι εθνικοί; Να γίνουν, γιατί να μη γίνουν; ΄Αλλωστε, δεν είναι καινούρια τα νέα. Σε όλες τις εποχές υπήρχαν μισθοφόροι (π.χ Ο δικό μας Ξενοφών και οι  περισσότεροι από «Μύριοι" μισθοφόροι στην Περσία).

Αν θέλουν κάποιοι να κάνουν πολέμους, με γεια τους με χαρά τους. Αλλά ας σκοτώνονται σε αυτούς οι μισθοφόροι τους, που μισθοδοτούνται παχυλώς γι΄αυτό ακριβώς το σκοπό και όχι το κάθε παιδάκι, που το ντύνουν φαντάρο, του δίνουν ένα «κουμπούρι» και το στέλνουν να σκοτωθεί στα 20 του.

Δεν τρώνε πια κουτόχορτο οι άνθρωποι, όπως παλιότερα.

 

8.΄Ενα ακόµα επεισόδιο µε τίτλο «Ο Σίλβιο και τα όργια» παρακολούθησαν την Πέμπτη το βράδυ   οι Ιταλοί στις τηλεοράσεις τους στην εκποµπή «Annozero» της RAI, της… δηµόσιας ιταλικής τηλεόρασης. Η εκπομπή ήταν αφιερωμένη   στην…αποκαλυπτική µαρτυρία της «Μάρτυρος Α» για  τα πάρτι που διοργάνωνε ο Καβαλιέρε στη βίλα του στο Αρκόρε.

Καλά, δεν υπάρχει πια ούτε λογική ούτε τσίπα ούτε  αξιοπρέπεια στους πολιτικούς της αριστεράς, τους δικαστές και τους δημοσιογράφους στην Ιταλία. Αντί να διεξάγουν αγώνα με «πολιτικά» όπλα κατά του «καναλάρχη» και πρωθυπουργού της Ιταλίας, τους μάρανε που ο υπερδραστήριος σεξουαλικά Μπερλουσκόνι, πλάγιαζε με γυναίκες επί πληρωμή.

Αυτό είναι το…σοβαρό έγκλημα, άθλιοι (και πιθανόν ανέραστοι) κατήγοροι του Σίλβιο; Γιατί ο πρωθυπουργός της χώρας κάνει  σεξ στα 75 του χρόνια ; Δεν είναι το χειρότερο σκάνδαλο  ο «κομματικός βίος και η πολιτεία» του ανδρός; « Ουαί υμίν Γραμματείς κα Φαρισσαίοι υποκριταί». Βρεγμένη σανίδα που σας χρειάζεται…

 Το ίδιο σενάριο βλέπουμε πάλι , είτε το «έργο» παίζεται  στην Ελλάδα με τον Αντρέα και τη Δήμητρα, είτε στην Αμερική με τον Κλίντον και τη Μόνικα είτε  στην Αγγλία με τον  υπουργό που παραιτήθηκε πρόσφατα,γιατί τον…απατούσε η γυναίκα του.

Με χτυπήματα κάτω από τη μέση, διεξάγεται μόνο βρώμικος (και επομένως χαμένος) πόλεμος, ΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ,ΑΓΩΝΑΣ, αχρείοι.


Τελευταία ανανέωση ( 25.01.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS