HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2331810
Η "ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ"(28/3-3/4-2011)
28.03.11

 

            1. "...ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ"

                                                                        

 

                                                                                                                           2-4-2011

 

 

                                 Ναζί: Μαστουρωμένοι για να έχουν θάρρος

"Οι πιστές στρατιές του δικτάτορα έπαιρναν κατά κόρον ισχυρές ναρκωτικές ουσίες για να είναι άγριοι και αδίστακτοι και να αντέχουν περισσότερο στις μάχες.

Περί τα 200 εκατ. τέτοια χάπια είχαν δοθεί στους Ναζί μεταξύ του 1939 και του 1945 σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε έρευνα της Γερμανικής Ιατρικής Ένωσης.

Η ιδέα ήταν από απλοί στρατιώτες να γίνουν πολεμικές μηχανές με υπερφυσικές δυνάμεις τόνισε ιατρός της Ένωσης"(ΜΜΕ).

 

 

 

 

                                       

                                                                                    31-3-2011

                                                      ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ!

                                                                                

  

  

             Η γλώσσα των διδύμων

Έναν δικό τους τρόπο επικοινωνίας έχουν βρει δυο αδελφάκια 17 μηνών. Συνεννοούνται μεταξύ τους αλλά κανείς δεν μπορεί να τα καταλάβει. Δείτε το βίντεο (News247.gr)

  

                                                                              29-3-2011

 

 

«Ζητούμε συγνώμη για τον πόνο που προκάλεσαν οι φωτογραφίες αυτές», αναφέρει η ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού, προσθέτοντας ότι «οι πρακτικές που διακρίνονται στις φωτογραφίες είναι απεχθείς σε εμάς ως ανθρώπους και είναι αντίθετες με τις αρχές και τις αξίες του στρατού των ΗΠΑ». (ΜΜΕ).

Ζήτησαν συγγνώμη, "σκούπισαν, καθάρισαν"  και πάνε τώρα, αντάμα με το δικό μας εδώ Ευάγγελο...Αμύνης, στη Λιβύη να συνεχίσουν το ...εκκαθαριστικό τους έργο. Λίγο καιρό αργότερα, σε κάποιες όμοιες φωτογραφίες ,Λίβυων τούτη τη φορά, θα ξαναζητήσουν συγγνώμη. Από την εποχή της Κορέας και του Βιετνάμ ,γα να μην πάμε παλιότερα, το ίδιο "έργο παίζουν" εκεί στην Αμερική. Το κακό είναι πως κανείς δε βρέθηκε ακόμα να τους σταματήσει. Θα βρεθεί;

                   

  

 __________________________________________________________ 

                                                                                              28-3-2011

 Η Μαρία Μπέικου, αντάρτισσα στη Λαµία ΠΕΘΑΝΕ Η ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΪΚΟΥ .

Υπήρξε αγωνίστρια στην Αντίσταση από τα δεκαεπτά της. Πολέμησε σε πολλά μέτωπα στη διάρκεια του ανταρτοπόλεμου και  με τη λήξη του κατέφυγε στη Μόσχα. ΄Ηταν η εκφωνήτρια στο ραδιοφωνικό σταθµό της Μόσχας, µε τη διάρκειας 3 1/2 ωρών ελληνόφωνη εκποµπή «Εδώ Μόσχα». Σπούδαζε ταυτόχρονα στην Ακαδηµία Κινηµατογράφου µε συµφοιτητή τον Αντρέι Ταρκόφσκι, µε τον οποίο έγιναν στενοί φίλοι.

΄Εμεινε στη Ρωσία  είκοσι επτά χρόνια χωρίς ιθαγένεια  και το 1976 επέστρεψε στην Ελλάδα με την τέφρα του συζύγου της Γεωργούλα Μπέικου.

Κράτησε κριτική στάση απέναντι στο σημερινό ΚΚΕ και το  2010 κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία της «Αφού µε ρωτάτε, να θυµηθώ» (εκδ. Καστανιώτης).

Αθάνατη! 

 

 

________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

                                             Μίκης Θεοδωράκης:

                               "Ατιμώρητοι οι κλέφτες με γραβάτα"

Μα, αν είναι έτσι, τότε η μισή και παραπάνω Ελλάδα έχει διατελέσει... γραβατοφορεμένη. (Για να "πληρωθεί"  και το γνωστό ..ρεφρέν"είναι γάτα, είναι γάτα/ ο Ελληναράς με τη γραβάτα".

 Αυτή είναι η πρώτη πικρή αλήθεια, που πολύ καλά τη διατύπωσε ο...πολύς Πάγκαλος  στην περίφημη φράση "όλοι μαζί τα φάγαμε".

Η δεύτερη, εξίσου σημαντική αλήθεια είναι πως εκτός από την κλεψιά υπάρχουν και απείρως μεγαλύτερα-θανάσιμα "αμαρτήματα"-ανοσιουργήματα, όπως  ο εθνικισμός, ο ρατσισμός,η άκρατη φιλοδοξία-ματαιοδοξία, η δίψα για δημοσιότητα και τα σχετικά. Και αυτα "φοριούνται" και με  γραβάτα και άνευ αυτής. 

__________________________________________________________________________

                         Κυριακή, 27/3/ 1452, Κωνσταντινούπολη. 

Πορεία φανατικών  σε καλντερίμι  της Πόλης.  Κατευθύνονται στο παλάτι του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, διαμαρτυρόμενοι κατά της συμφωνίας  αυτοκράτορα-πάπα, για τον ...επαπειλούμενο ελλιμενισμό του στόλου του τελευταίου στον Κεράτιο προς ενίσχυση  της "Βασιλεύουσας". Στο βάθος διακρίνει κανείς πανό που κρατάει ο Γεννάδιος (μετέπειτα πατριάρχης) και γράφει " Καλύτερα φέσι τούρκικο, παρά τιάρα παπική".

Ιερή... διαμαρτυρία ενάντια στην «Κάρτα του Πολίτη»

"Ιερή... διαμαρτυρία ενάντια στην «Κάρτα του Πολίτη».

Ολοκληρώθηκε μετά τις επτά το βράδυ (27-3-2011) η εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν στον κέντρο της Αθήνας μέλη χριστιανικών οργανώσεων που διαμαρτύρονται για την «Κάρτα του Πολίτη».( ΜΜΕ).

 Θα μπορούσε να είναι και έτσι και αλλιώς και τότε και τώρα.

_____________________________________________________________________________________________________ 

 

 Κατερίνα Θάνου: "΄Oλη η υπόθεση με τη δήθεν εξαφάνισή μας με τον ολυμπιονίκη Κώστα Κεντέρη, ήταν στημένη, για να στερήσουν από μία ολόκληρη χώρα, μία τεράστια διάκριση".

 ΄Ολος ο πλανήτης τελικά συνωμοτεί κατά της μικράς αλλ΄ ένδοξης αυτής χώρας. Το είπε η Κατερίνα στο δικαστήριο. Το διατυμπανίζει ο Μίκης όπου βρεθεί και όπου σταθεί. Για να το λένε αυτοί...αλήθεια θα είναι.

 ΄Αρα: Η κατάρρευση της χώρας σε όλους τους τομείς οφείλεται αποκλειστικά σε "ξένο" δάχτυλο, που φθονεί την Ελλάδα, εξαιτίας του ...ηθικού  πλούτου της . Ο...ανθέλλην Κίσσινκγερ  το είπε άλλωστε καθαρά (ποτέ, βέβαια, δεν είπε ο άνθρωπος τέτοι πράμα,αλλά ας τους κάνουμε το χατίρι): «Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ».

Ε,ναι. Είναι να μην  ζηλεύουν οι Αμερικάνοι (και όχι μόνο) τέτοια χώρα-λέλουδο; Δεν είναι!

 

 

                2.  "ΔΡΩΜΕΝΑ" ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΡΑ          

                        ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΑ ΑΥΛΗ.              

                                                                           

                                                                            2-4-2011

 

*** "Κερατέα, σταθµοί διοδίων, είσοδοι του Μετρό... Τι συµβαίνει όταν οµάδες διαµαρτυρίας παίρνουν τον νόµο στα χέρια τους; Ποια θα έπρεπε να είναι η απάντηση του κράτους; Τρεις αρθρογράφοι παίρνουν θέση ".(ΤΑ ΝΕΑ/2-3-2011). 

 Τρεις...Καπαδόκες, καρακαθεστωτικοί, που σημαίνει μισθοδοτούμενοι από την εξουσία, για να γνωματεύουν πάντα υπέρ αυτής, τηρούντες απαρέγκλιτα τα προσχήματα-κανόνες και φαινομενικά κινούμενοι "επί ξηρού ακμής", γνωματεύουν-απαντούν (χωρίς να απαντούν) στα παραπάνω ερωτήματα της εφημερίδας με πολύ μπλα-μπλα, πολλά "ήξεις αφήξεις (διάβαζε  κουτοπονηριά), με θέσφατα και εφετμές (δηλ. απλοϊκότητες και αφέλειες) της μορφής:

 "...Η αυτοδικία υπονοµεύει τη δικαιοσύνη"

 "...Από την εποχή του άγγλου φιλόσοφου Τζον Λοκ έχει ανοίξει η συζήτηση για τη νοµιµότητα της αντίδρασης των πολιτών στην αυθαιρεσία της εξουσίας"

...που δεν έχουν καµία σχέση µε την υποχρέωση της Πολιτείας να τηρηθούν οι νόµιµες αποφάσεις της"

 Η συνταγή απλή και πασίγνωστη: Ρίχνουν σε ένα μίξερ έννοιες ασαφείς ,αόριστες και κατά το δοκούν μεθερμηνευόμενες, όπως δικαιοσύνες, αυτοδικίες, αντιδράσεις, πολίτες, πολιτείες, νομιμότητες και τέτοια ηχηρά και πομπώδη, κατασκευάζουν έναν αχταρμά, κοινώς λένε και ξελένε, φάσκουν και αντιφάσκουν, ορίζουν και δεν ορίζουν ,για να  καταλήξουν… πουθενά, αλλά το "κατασκεύασμα" να ορίζει στην «ούγια» "υποταγή ασυζητητί στη νομιμότητα της πολιτείας".

Αλλά δε μας λέτε ,βρε... καλόπαιδα:

 1. Δαγκώνεις ποτέ το χέρι που σε ταϊζει;(¨΄Όχι, βέβαια, εκτός αν είσαι χαζός. Αλλά ,μπαγαπόντηδες είσαστε, χαζοί όχι. Αυτή είναι η ουσία. Κανονικά οι επόμενες ερωτήσεις δεν έχουν νόημα για σας, αλλά θα τις παραθέσουμε για «πλάκα»).

2. Ποιος είναι πολίτης; Η θεια μου η Μαργώ και ο μπάρμπα μου  Θαράπος  από την Ανδρίτσαινα, που πάγαιναν και ψήφιζαν κάθε τέσσερα χρόνια, όποιον "Θανάση Κανελλόπουλο" τους έταζε να τους βάλει  στον ΟΤΕ την καθυστερημένη κόρη τους Φιλίτσα;

3. Πότε υπογράψαμε και δεν το ξέραμε τα "κοινωνικά συμβόλαια" των καρακρατιστών ..δια-φωτισμένων της Ευρώπης  και  ποιος τους εγχώρησε το δικαίωμα να μας τα επιβάλουν ασυζητητί και με τα "σκυλιά δεμένα";

4. Από πού αντλεί τη νομιμότητα και την  εξουσία η πολιτεία σας; Από τη εκάστοτε μειοψηφία των ψηφοφόρων, η οποία με τα τερτίπια των συνταγμάτων και των εκλογικών νόμων των "Δημοκρατιών 'σας, βαπτίζεται "πλειοψηφία"; Είναι νομιμότητα αυτή να εξουσιάζουν οι λίγοι τους πολλούς ή οι πολλοί τις μειοψηφίες; Πού το βρήκατε γραμμένο αυτό; Το διδάσκει και το επιτρέπει η φύση ή αυτή είναι η δικτατορία της "Δημοκρατίας" σας; 

5.Πότε επιτέλους  θα σταματήσετε να κρυβόσαστε πίσω από το γελοίο ευφυολόγημα του Τσόρτσιλ  ""δεν υπάρχει χειρότερο πολίτευμα από τη δημοκρατία, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί κάποιο άλλο καλύτερο";" 

Καλά,τί και ποιους  ρωτάμε τώρα...! 

                                 Οι ...ΚΑΠΑΔΟΚΕΣ

 Οδόφραγµα στη Λεωφόρο Λαυρίου από κατοίκους της Κερατέας, στο πλαίσιο του «πολέµου» κατά του ΧΥΤΥ

 Παύλος Ελευθεριάδης διδάσκει στη Νοµική Σχολή του Πανεπιστηµίου της Οξφόρδης,Γιώργος Σιακαντάρης είναι αναπληρωτής επιστηµονικός διευθυντής στο ΙΣΤΑΜΕ,Κώστας Μποτόπουλος είναι συνταγµατολόγος, πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ .

 

 

 ***                        Αιματηρός εμφύλιος στην Ακτή Ελεφαντοστού

" Μακελειό με οκτακόσιους νεκρούς στην Ακτή Ελεφαντοστού διαπιστώνει ο Ερυθρός Σταυρός, την ώρα που οι συγκρούσεις μαίνονται μεταξύ των δυνάμεων του νικητή των προεδρικών εκλογών, Αλασάν Ουαταρά και των υποστηρικτών του τέως προέδρου, Λοράν Γκμπαγκμπό".(MME).

 

Από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, μετά την απόφαση του ΟΗΕ για την επέμβαση των συμμαχικών δυνάμεων στη χώρα και τη σωτηρία των αμάχων, ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν εισβάλει στη χώρα και βομβαρδίζουν τους...αντιπάλους. Στη στρατιωτική αποστολή συμμετέχουν Αμερικανοί,΄Αγγλοι,Γάλλοι και ΄Ελληνες. 

1. Ωχ, μπερδέψαμε τις ημερομηνίες. Πρωταπριλιά ήτα χτες.

2.΄Ετσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα εκεί, γνωρίζει κανείς να μας πει ποιες είναι οι...αντίπαλες δυνάμεις των συμμάχων; Αλλά,μάλλον, είναι γενικώς οι άμαχοι από τη μια και την άλη πλευρά των σφαγιαζομένων μεταξύ τους ...Ακτοελεφαντοστών.

  

 

 

                                                                       1-4-2011

 

***"Υπερβολικά υψηλές χαρακτηρίζει τις αμοιβές των εργαζομένων της η Ελληνικά Πετρέλαια [HEPr.AT] Σχετικά άρθρα ΑΕ, σε σημερινή ανακοίνωσή της στο Reuters, και εγείρει θέμα σύνδεσης των μισθών με την παραγωγικότητα.

Το μέσο ετήσιο κόστος μισθοδοσίας ανά εργαζόμενο στα ΕΛΠΕ ανέρχεται σήμερα στις 85.000 ευρώ, ενώ η παραγωγικότητά τους υστερεί σε σχέση με αυτή των εταιρειών διύλισης της Δυτικής Ευρώπης, τονίζει η εταιρεία μόλις δύο μέρες πριν την προγραμματισμένη απεργία των εργαζομένων της.

«Οι εργαζόμενοί μας παίρνουν μισθούς πάνω από αυτούς των Γερμανών και Ολλανδών συναδέλφων τους, αλλά εργάζονται 15% λιγότερες ημέρες το χρόνο, και σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Γιάννης Κωστόπουλος στην ανακοίνωση".(ΜΜΕ).

Βρε, τους απατεώνες. Τί είδους εργαζόμενοι είναι αυτοί;Βουτάνε κάπου 8 χιλιάρικα το μήνα!!! και πάνε,λέει, και για απεργία!

Δεν υπάρχει πια αυτή η χώρα, παρά μόνο ως συνώνυμο της απάτης, της λαμογιάς,της αχαριστίας και της πάρτης. Μια "πέτρα στο λαιμό και φούντο" .

 

***"...Δάσκαλοι ενός άλλου σχολείου της Λάρισας και συγκεκριμένα, του 25ου Δημοτικού σχολείου αρνήθηκαν σε παιδί με σύνδρομο Down να παρελάσει.

"Πρόκειται για ένα πολύ έξυπνο παιδί, με χιούμορ και γεμάτο ζωντάνια", επισημαίνουν φίλοι και γνωστοί του ανήλικου μαθητή.

Ο διευθυντής και ο γυμναστής του σχολείου ανακοίνωσαν ότι δεν θα πάρει μέρος στην παρέλαση και δεν συγκινήθηκαν ούτε όταν το παιδί άρχισε να κλαίει (ΜΜΕ).

"Δάσκαλε που δίδασκες και νόμους δεν εκράτεις",τρομάρα σας! 

Επί συναπτά έτη στην εκπαίδευση, είδαν πολλά τα...ματάκια μου. Και πρώτα απ΄όλα τη μωρία πολλών διδασκάλων,που είναι χειρότερη και από την ημιμάθειά τους. Δε λένε, άλλωστε, τυχαία το "ουδείς μωρότερος των ιατρών,αν δεν υπήρχαν οι διδάσκαλοι"!

 

 

 

***                              "Γιαούρτια σε πρώην πρύτανη

"Για φασιστοειδή παιδιά με κουκούλες" έκανε λόγο ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ιωακείμ Γρυσπολάκης. Τον εξύβρισαν, ενώ δέχτηκε επίθεση με γιαούρτια, στη μέση της πλατείας των Χανίων. "Αλήτες και χούλιγκανς", χαρακτηρίζει τους δράστες" .

Χτες το βράδυ 30/3/2011 και ώρα 21:00, τέσσερα φασιστοειδή με κουκούλες – ως γνωστόν τα φασιστοειδή κρύβουν το πρόσωπό τους - εν μέση οδώ στο κέντρο των Χανίων και μπροστά σε πλήθος κόσμου, μου επετέθησαν με γιαούρτια συνοδευόμενα με χυδαίες φράσεις σχετικά με τη δράση μου για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια, πριν εξαφανιστούν".

Μάλιστα ο πρώην πρύτανης αποδίδει την επίθεση σε προσπάθεια φίμωσης κάθε αντίθετης με αυτούς άποψης, μέσω της άσκησης τρομοκρατίας.

Καταλήγοντας ο κ.Γρυσπολάκης στέλνει και ένα μήνυμα προς κάθε αποδέκτη :

"Ας τους χαίρονται όσοι, έξω από το Ίδρυμα αλλά και μέσα σε αυτό, τους εξέθρεψαν, τους γαλούχησαν, τους καθοδηγούν και τους χαϊδεύουν, έχοντας μπερδέψει τους κοινωνικούς αγώνες – που απαιτούν πάνω απ΄ όλα ήθος - με την αλητεία και τον χουλιγκανισμό. Δεν θα τους περάσει όμως. Πρέπει να γνωρίζουν ότι η άσκηση της τρομοκρατίας αποδεικνύει την έλλειψη επιχειρημάτων εκ μέρους τους".(MME).

 ΄Εχουμε,λοιπόν, και λέμε "τα σύκα, σύκα και τη σκάφη,σκάφη" :

1. Σίγουρα ο κουκουλοφόρος δεν είναι και η καλύτερη ...εκδοχή του αγωνιστή και πρωτοπόρου και δεν απέχει ούτε μια "ανάσα" από τα φασιστοειδή, που λέει ο τ.πρύτανης.

2.Ο κύριος Γρυσπολάκης δεν είναι, παρά ένας καθεστωτικός πανεπιστημιακός,που εξελέγη, όπως εκλέγονται όλοι σε αυτό το συνάφι (μέθοδος "αλλαξοκωλιάς) και μάλιστα...ευτύχησε να τον αναγορεύσουν και σε πρύτανη. Ως καθεστωτικός, λοιπόν και "καθαρόαιμο" του Συστήματος, το οποίο υπηρέτησε και συνεχίζει ανερυθρίαστα να υπηρετεί, καλώς, μεν, διαμαρτύρεται για τις κουκούλες,αλλά κακώς για τα... γιαούρτια. Είναι τα μόνα που χρειαζόταν σίγουρα.

Είπαμε, να λέμε τα "σύκα, σύκα..."  κ.λπ. Και ακόμα: "Δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη,δεν κρατιούνται",κύριε τέως, όταν θέλεις να μιλάς για "κοινωνικούς αγώνες και ήθος". Να συνεννοούμαστε καμιά φορά.

 

 ***"...Στη δικογραφία περιλαµβάνονται πολλά γνωστά ονόµατα που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνοµία – ορισµένοι είναι αυτή την περίοδο υπόδικοι, ενώ άλλοι εκτίουν πολυετείς ποινές κάθειρξης και βαρύνονται µε κατηγορίες ηθικής αυτουργίας. Μεταξύ των κατηγορουµένων περιλαµβάνεται και πασίγνωστη λαϊκή τραγουδίστρια.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ της Ελλάδος, δικαστικοί, αστυνοµικοί, δηµοτικοί υπάλληλοι, πρόεδρος ΠΑΕ και ένας υπάλληλος της Βουλής βρίσκονται µεταξύ των κατηγορουµένων για τη συµµετοχή τους στο κύκλωµα των νονών της νύχτας. Οσο εξελισσόταν η «Πάνορµος», όπως ονόµασε η Ασφάλεια Αττικής την επιχείρηση που άρχισε το καλοκαίρι του 2009 για την αποκάλυψη των κυκλωµάτων της νύχτας, τόσο οι αστυνοµικοί «έπεφταν» πάνω σε δηµόσιους λειτουργούς που µε διαφόρους τρόπους συµµετείχαν σε κάποια από τις τέσσερις µεγάλες συµµορίες.

Οταν ξεκινήσαµε την επιχείρηση δώσαµε σε αυτήν το αρχαιοελληνικό όνοµα του Παλέρµο της Σικελίας, θέλοντας να κάνουµε τον παραλληλισµό της εγχώριας µε την ιταλική Μαφία"(ΜΜΕ).

Μπράβο στην ελληνική αστυνομία. Καθαρίζουμε από την "Πάνορμο" της νύχτας. Αλλά, από τη απείρως εγκληματικότερη "Πάνορμο" των πολιτικών, των οπαδών και των "μαφιόζων της ενημέρωσης" ποιος και πότε θα  ξεβρωμίσει τον τόπο; 

*** "ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ οικοδόµησης ενός προοδευτικού ρεύµατος στην ελληνική κοινωνία, ικανού να µετακινήσει την πολιτική σε ουσιαστική κατεύθυνση, προέβαλε ο Φώτης Κουβέλης, κηρύσσοντας χθες βράδυ την έναρξη του πρώτου συνεδρίου της Δηµοκρατικής Αριστεράς.

Στο συνέδριο έδωσε το «παρών» ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος χειροκροτήθηκε όταν συµφώνησε µε την πρόταση Κουβέλη υπέρ της συλλογής υπογραφών κατά της πυρηνικής ενέργειας, ενώ παρόντες ήταν και οι Μιχάλης Καρχιµάκης, Γιώργος Πεταλωτής και Ηλίας Μόσιαλος από πλευράς θεσµικού ΠΑΣΟΚ.

Τη Νέα Δηµοκρατία εκπροσώπησε ο γραµµατέας της Ανδρέας Λυκουρέντζος, το ΚΚΕ τελικώς δεν εκπροσωπήθηκε, ενώ ο Συνασπισµός έστειλε στο συνέδριο των πρώην συντρόφων του τον γραµµατέα του κόµµατος Δηµήτρη Βίτσα και το µέλος της Πολιτικής Γραµµατείας Κώστα Πουλάκη. Από πολιτικούς αρχηγούς, παρούσα ήταν και η πρόεδρος της Δηµοκρατικής Συµµαχίας Ντόρα Μπακογιάννη"(ΜΜΕ).

Τη μόνη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν σήμερα στη χώρα ΟΛΑ αυτά τα  αισχρά "κομματόσκυλα",μαζί και οι ιδιοκτήτες και υπάλληλοι της ελληνικής βιομηχανίας "ενημέρωσης", είναι να εξαφανιστούν από "προσώπου γης" και να πάνε να κρυφτούν σε καμιά Λατινική Αμερική, αν δε θέλουν σε λίγο οι πεινασμένες στρατιές να τους "κρεμάσουν" στο Σύνταγμα.

΄Ερχονται πολύ σκληρές ημέρες για όλους τους ενόχους "εσχάτης προδοσίας" . Τίποτα από εδω και στο εξής σε αυτή τη χώρα δεν πρέπει να είναι όπως χτες.

                                                                            

                                                                31-3-2011

 

 

***"Λιβύη: 40 νεκροί από αεροπορική επιδρομή, υποστηρίζει η καθολική εκκλησία.

Τουλάχιστον 40 άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τις αεροπορικές επιδρομές των δυτικών δυνάμεων στην Τρίπολη, δήλωσε σε καθολικό πρακτορείο ειδήσεων ο αντιπρόσωπος του Βατικανού στη λιβυκή πρωτεύουσα, επικαλούμενος αυτόπτες μάρτυρες.

«Οι αποκαλούμενες ανθρωπιστικές επιδρομές είχαν θύματα δεκάδες αμάχους σε ορισμένες συνοικίες της Τρίπολης", δήλωσε ο Τζοβάνι Ινοτσέντσο Μαρτινέλι, Αποστολικός Βικάριος της Τρίπολης.

«Συγκέντρωσα αρκετές αφηγήσεις από αξιόπιστους αυτόπτες μάρτυρες. Ιδιαίτερα στη συνοικία Μπούσλιμ, εξαιτίας των βομβαρδισμών, κατέρρευσε ένα κτίριο όπου κατοικούσαν πολίτες, προκαλώντας το θάνατο 40 ανθρώπων», δήλωσε στο Fides, το πρακτορείο ειδήσεων της ιεραποστολικής υπηρεσίας του Βατικανού" (MME)

  

Ομπάμα, Σαρκοζί, Κάμερον, Παπανδρέου και βιομηχανία "ενημέρωσης" πρέπει να δικαστούν για εγκλήματα πολέμου,όπως και ο Μπους τζούνιορ, όταν έρθει η ώρα τους. Σήμερα νομίζουν ότι αφεντεύουν τον κόσμο και μπορούν να εγκληματούν ατημωρητί. Αύριο, όμως, τίποτα δε θα είναι όπως σήμερα.

 

 

***"Βρήκαν ραδιενεργό γάλα στις Ηνωμένες Πολιτείες

 

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, το ποσοστό που ανιχνεύθηκε είναι πολύ πιο χαμηλό από το όριο ασφαλείας και δεν δημιουργεί ανησυχία για τη δημόσια υγεία.

Στο μεταξύ, αυξάνονται οι διεθνείς πιέσεις προς την ιαπωνική κυβέρνηση καθώς ανεβαίνουν τα επίπεδα ραδιενέργειας γύρω από το κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

...Νέο αυστηρότερο πλαίσιο για τα πυρηνικά ζητά ο Σαρκοζί.

Στην αποστολή του Σαρκοζί στην Ιαπωνία περιλαμβάνονται και σειρά ειδικών της γαλλικής πυρηνικής βιομηχανίας.

«Θεωρήστε με υπάλληλό σας» είπε χαρακτηριστικά η Anne Lauvergeon στους Ιάπωνες αξιωματούχους. Η διευθύνουσα σύμβουλος της Areva, κρατικής κατασκευάστριας αντιδραστήρων της Γαλλίας συνοδεύεται από πολλά ακόμη στελέχη του κλάδου" (MME).

 

Στην αρχή, η παγκόσμια βιομηχανία "ενημέρωσης" που χρειάζεται  να προμηθεύει σε μεγάλες δόσεις με "θέμα-αίμα-σπέρμα" την αδηφάγα ανθρωπόμαζα-πελατεία της, μιλούσε για "τεράστια μόλυνση από τη ραδιενέργεια της Φουκουσίμα". Πριν λίγες ημέρες μάλιστα  είχε φτάσει και στην...Ελλάδα, σύμφωνα με τους δικούς μας εδώ "βαρώνους της ενημέρωσης".

Σήμερα,όπως βλέπουμε στην...είδηση παραπάνω,η ραδιενέργεια έφτασε και στην Αμερική. Παραμεθαύριο θα φτάσει μάλον Αφρική και θα προχωράει προς το απέραντο σύμπαν. Θα σταματήσει μόνο όταν η διαθέτουσα την ακριβή τεχνολογία κατασκευής πυρηνικών αντιδραστήρων Γαλλία, αναλάβει να  φυτέψει στον πλανήτη πηρυνικά εργοστάσια υψηλού μεν κόστους, αλλά...  ασφαλή.  Γιατί,αν έχετε καταλάβει,  ο άλλος καυγάς γίνεται  γι΄αυτό το συγκεκριμένο "πάπλωμα".

Στο μεταξύ,αν προσέξετε τα "ψιλά" στην "είδηση, απλά αυξάνονται, όπως είναι λογικό, τα πεδία ραδιενέργειας γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα. Τίποτα περισσότερο,τίποτα λιγότερο από το "κανονικό" σε μια τέτοια κατάσταση.

Είπαμε: 1.Η ανθρωπόμαζα είναι εθισμένη σε μεγάλες ποσότητες τρόμου και φρίκης. Τί να σου κάνει μια απλή μολυνσούλα ραδιενέργειας σε μια άγνωστη μικρή Ιαπωνική πόλη; Μίλα για επερχόμενη κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Αμερική, να δεις για πότε η πελατεία καθηλώνεται σε τηλεοπαράθυρα και πάνελα. 2.Πώς θα πουλήσει στις κυβερνήσεις υψηλή πυρηνική τεχνολογία η Γαλλία,αν δε συντηρεί με νύχια και με δόντια τον πανικό στις μάζες;

"Με ένα σμπάρο δυο τριγόνια". Και τί τριγόνια!

 

                                                                                             30-3-2011

 ...΄Οταν πέφτουν οι μάσκες! Δεν μπόρεσε  ούτε τα προσχήματα να κρατήσει ο Ομπάμα. Χυδαία, κυνικά,...αμερικάνικα  ομολογεί πως η "βρώμικη" εισβολή στη Λιβύη, έχει στόχο το πετρέλαιο και μόνο. Τα άλλα, περί σωτηρίας των αμάχων και λοιπά τέτοια φαιδρά είναι φούμαρα για ...αμερικανάκια, απανταχού του πλανήτη. 

 

..."Στόχο μείωσης της εξάρτησης από το πετρέλαιο θέτει ο Ομπάμα.

Σήμερα, θέτω ένα νέο στόχο που είναι λογικός, εφικτός και αναγκαίος. Όταν εξελέγη στο αξίωμα, η Αμερική εισήγαγε 11 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα. Σε λίγο περισσότερο από μία δεκαετία από σήμερα, θα το έχουμε μειώσει κατά ένα τρίτο"

 

Ο Μπαράκ Ομπάμα έθεσε το φιλόδοξο στόχο για τη μείωση των αμερικανικών εισαγωγών πετρελαίου κατά ένα τρίτο σε χρονική περίοδο 10 ετών, επικεντρώνοντας σε μια πηγή ανησυχίας για τους Αμερικανούς, καθώς οι υψηλές τιμές της βενζίνης απειλούν την οικονομική ανάκαμψη.

Ομπάμα περιέγραψε τη στρατηγική του σε ομιλία του, αφότου πέρασε ημέρες εξηγώντας την υπό αμερικανική ηγεσία στρατιωτική δράση στη Λιβύη, όπου οι συγκρούσεις που συνοδεύονται από ταραχές και αλλού στον αραβικό κόσμο, έχουν συμβάλει στο να αυξηθούν οι τιμές της βενζίνης που προσεγγίζουν τα 4 δολάρια το γαλόνι.

"Δεν υπάρχουν γρήγορες λύσεις. Και θα συνεχίσουμε να είμαστε θύμα των αλλαγών στην αγορά πετρελαίου μέχρι να σοβαρευτούμε για μια μακροπρόθεσμη πολιτική για ασφαλή, οικονομικά προσιτή ενέργεια", αναφέρει ο Ομπάμα στην ομιλία του, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα εκ των προτέρων.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος δηλώνει ότι η χώρα, η οποία βασίζεται σε εισαγόμενο πετρέλαιο για το ήμισυ περίπου των ημερήσιων αναγκών της, πρέπει να αυξήσει την ενεργειακή ανεξαρτησία της για να βελτιώσει την εθνική ασφάλεια".

 

 

***"Μόνη ανάσα ένα ιδιοφυές κείµενο του Γ. Πρετεντέρη για το ίδιο θέµα (σ.σ η επανάσταση του 1821), όπου όλα αυτά γίνανε γιατί ευτυχώς δεν υπήρχε ΚΟΥΚΟΥΕ. Αν υπήρχε, η πρόγονος της κυρίας Αλέκας τη Ναυµαχία θα τη θεωρούσε επέµβαση στα εσωτερικά ξένης χώρας και ότι θα έπρεπε ν’ αφήσουν τον σουλτάνο και τον Ιµπραήµ να σφάζουν τον λαό τους. Επίσης, ενώ την ίδια στιγµή γίνονταν αντίστοιχα αίσχη σε άλλες χώρες, γιατί να ‘ρθούνε ειδικά στην Ελλάδα να µας ελευθερώσουν; Υποπτο.

...Μόνο στο Τρίτο µια εκποµπή - όαση του Μενέλαου Καραµαγκιόλη µε Χατζιδάκι, Σαββόπουλο, Κραουνάκη και Νικολακοπούλου µε επανέφερε αισθηµατικώς πρώτη θέση στη γενέτειρα Ελλάδα. Και µόλις προσγειώθηκα στο έδαφος της εκποµπής, µαζί µε τη χαρά του γυρισµού µ’ έπιασε κι ένα σφίξιµο στο µέρος της καρδιάς."(Σταμ. Φασουλής στα ΝΕΑ,30-3-2011).

Ο αντικομμουνισμός, ως γνωστόν, διακρίνει κατά κανόνα άτομα εμπαθή, ημιμαθή,ανάλγητα και φυσικά με ...ήθος  προσιδιάζον του ολοκληρωτισμού. Στο παραπάνω κείμενο,ο λιβανίζων και ο λιβανιζόμενος ("υποκατακλινόμενοι" κατά τον αρχαίο σοφιστή, αλληλογλειφόμενοι στα νεοελληνικά), υπάρχουν... ενδημούντες  εις  το μέλαθρον  του πάλαι ποτέ "μαικήνα"  Χρ. Λαμπράκη και είναι γνωστοί ως σφόδρα αντικομμουνιστές, κακεντρεχείς και σκοταδιστές  στα κείμενά τους. Νωπές οι ιαχές ενθουσιασμού και αγαλίασης του ενός...Καπαδόκη-Πρετεντέρη  σε κείμενό του πάλι στα ΝΕΑ για την πρόσφατη εισβολή των στρατευμάτων της συμμορίας των...σωτήρων των λαών στη Λιβύη. Σήμερα ακολουθεί και ο έτερος Καπαδόκης τον κατήφορο του πρώτου και επιχαίρει και τούτος για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Τακίμια παντού οι...Καπαδόκες. Δε θα ήταν στον αντικομμουνισμό και την "τύφλα"  τους;     

Και πάμε στο άλλο. Επί συναπτά έτη, πάλι ο "μαικήνας" Λαμπράκης(και ου μόνο) με το συνεργείο της "δημοσιογραφικής" βιομηχανίας του, μας  "έπρηξαν" με το... Τρίτο τους. Απο κεί οι Σαββόπουλοι,οι  Κραουνάκηδες και οι λοιποί εκπρόσωποι της ντόπιας υποκουλτούρας ,  πάνε να μας πείσουν σήμερα πως η μούχλα του "Τρίτου" τους δεν είναι παρά  άρωμα από... μανουσάκια. Εξ ου και τα καρδιοσφιξίματα του Σταμάτη μόλις ακούει για "Τρίτο".

Αέρααααααααααααααααα,παιδιά, μας  έπνιξε η Φασουλο-Πρετεντερόμποχα. Κανείς να ανοίξει πόρτες και παράθυρα να ξεβρωμίσει;  

                                                                                                                                              29-3-2011

 

***                              "Τώρα θέλουν και τη Σαμοθράκη.

Σε νέες διεκδικήσεις θαλάσσιων συνόρων προχωρά η Τουρκία. Στο στόχαστρο, η βραχονησίδα Ζουράφα ή Λαδοξέρα, κοντά στη Σαμοθράκη. Η Τουρκία κατήγγειλε παρενόχληση τριών τουρκικών αλιευτικών από δύο σκάφη του ελληνικού Λιμενικού την περασμένη Πέμπτη. Χρυσός η βραχονησίδα. Ενδείξεις για ύπαρξη υδρογονανθράκων και κρίσιμο σημείο για την ΑΟΖ".(ΜΜΕ).

Λύσσαξε η βιομηχανία της "ενημέρωσης" να...εκδίδει κάθε τόσο δελτία νέων διεκδικήσεων της Τουρκίας. Κάλυμνος, Ρόδος,Καστελόριζο έχουν προ πολλού καταβροχθιστεί από την αδηφάγο γείτονα . Τώρα ήρθε η σειρά της Σαμοθράκης,που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Αλεξανδρούπολη,που βρίσκεται μόνο  55 περίπου χιλιόμετρα από την Κομοτηνη,που κατοικοεδρεύει, ως γνωστό, μεγάλη μουσουλμανική κοινότητα,που δε θέλει να την αποκαλούν έτσι, αλλά τουρκική, που όλα δείχνουν επομένως,πως πάει, τελείωσε, τη χάνουμε οσονούπω τη...Θράκη.

"Θέμα,αίμα,σπέρμα":Το τρίπτυχο της ελληνικής καθεστωτικής δημοσιογραφίας."...Είναι πολλά τα λεφτά,παίδες"! 

 

 

 

  ***                              6,5 εκατ. ευρώ ο λογαριασμός για Λιβύη!

"Στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το μηνιαίο κόστος συμμετοχής της Ελλάδας στις επιχειρήσεις στη Λιβύη. Ο υπουργός Άμυνας επανέλαβε πως η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να παράσχει βοήθεια".

Τί λέει το άτομο; Από πού κι ως πού είναι υποχρεωμένη μια χώρα να υπακούει σε τέτοιες εντολές για συμμετοχή σε σφαγές αθώων; Τόσο ανήθικη την έχουν καταντήσει πια αυτή τη χώρα, οπαδοί και πολιτικοί;

 ΄Οσο για το λογαριασμό των 6,5 εκατ ευρώ, να τον στείλουν στο σπίτι  του κυρίου φαφλατά υπουργού να τον πληρώσει εκείνος. Εμείς που δεν είμαστε ούτε  "οπαδοί" ούτε αιμοχαρείς, γιατί θα πρέπει να πληρώνουμε τα σπασμένα αυτών που τα "φάγανε μαζί"; 

  

                                                                                                  28-3-2011

 

***ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ να αµφισβητεί κανείς ότι το Ηνωµένο Βασίλειο είναι µια βαθιά δηµοκρατική κοινωνία µε απεριόριστο σεβασµό στα ανθρώπινα δικαιώµατα. Είναι, όµως, µια κοινωνία συλλογικά διατεθειµένη να µην ανεχτεί κανένα επίπεδο βίας. ∆ιότι γνωρίζει πολύ καλά ότι το ένα επίπεδο φέρνει το άλλο κι ότι η ανοχή στη βία εξελίσσεται πάντα σε εθισµό.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ βέβαιος ότι στην Ελλάδα έχουµε την ίδια άποψη για τα πράγµατα. Εδώ υπάρχει πάντα ένα πρόσχηµα ή µια πρόφαση ή ένας συµψηφισµός που δικαιολογεί την παρεκτροπή. «Εντάξει, µωρέ, δεν έγινε και τίποτα.Πέταξε το παιδί τη γλάστρα, αλλά δεν χτύπησε κανέναν».( Ι. Κ. ΠΡΕTΕΝΤΕΡΗΣ,ΤΑ ΝΕΑ/ 28 Μαρτίου 2011).

  

Σίγουρα,στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν ευδοκιμούν "φρούτα" σαν αυτά  στην Ελλάδα,που κάθε φορά τα κάνουν "λίμπα" σε γήπεδα και δρόμους. Αλλά δεν ευδοκιμούν ωσαύτως σε τέτοιες κοινωνίες και... Πρετεντέρηδες. ΄Η,άντε, να ευδοκιμούν σε κανένα σκανδαλοθηρικό  ταμπλόιντ.

Να επαναλάβουμε το χιλιοειπωμένο: "Κάθε κοινωνία έχει τους δασκάλους, τους δημοσιογράφους, τους πολιτικούς που της αξίζουν". Απλά, κατανοητά.

                        ***          "...Ο θανατός σου η ζωή μου"!

"Κλειστή είναι από το πρωί η λεωφόρος Λαυρίου, καθώς κάτοικοι της Κερατέας έριξαν μπάζα στον δρόμο, διακόπτοντας την κυκλοφορία.

Η πρόσβαση στην λεωφόρο έχει διακοπεί, από την είσοδο της Κερατέας μέχρι την διασταύρωση Πέτα, από κατοίκους που αντιδρούν στην κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή.

Τις πρώτες πρωινές ώρες άγνωστοι, χρησιμοποιώντας φορτηγά, μετέφεραν μπάζα τα οποία άδειασαν και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της λεωφόρου Λαυρίου, σε απόσταση 600 μέτρων από τη γέφυρα Κουβαρά.

Ο αποκλεισμός έχει προκαλέσει σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα σε έκταση τεσσάρων χιλιομέτρων και οι οδηγοί αναγκάζονται να ακολουθήσουν παρακαμπτηρίους δρόμους".

 

***" Γι' αυτό Λιζ σ' ευχαριστώ: όπως εσύ χόρτασες από λεφτά, άντρες, Οσκαρ (δύο παρακαλώ) και από δηµοσιότητα, έτσι κι εγώ. Χόρτασε η φαντασία µου από οφθαλµόλουτρο, σκάνδαλα και δεκάδες αφηγήµατα. Γιατί κι εγώ όπως το απλό κοινό, σκοτώνω την καθηµερινότητά µου ζώντας µέσα από τις ζωές των θρύλων και των πρωταγωνιστών!".(Δημ. Δανίκας,ΤΑ ΝΕΑ/25-3-2011).

 

 "Δανίκειος" ζωή! ΄Οχι, ευχαριστώ, εμείς δε θα πάρουμε. Μας επιτρέπετε; 


  

  

                               3. ΕΤΣΙ ΤΑ "ΒΛΕΠΟΥΝ" ΑΛΛΟΙ

 

  ***"Ο κόσμος το έχει τούμπανο" και μόνο ο πρωθυπουργός κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Αιτία; Η γνωστή μωροφιλοδοξία των πολιτικών που βάζουν το δικό τους κομματικό συμφέρον και τη διαφύλαξη της υστεροφημία τους πάνω κι από...το θεό.

΄Ομως, όλοι αυτοί οι τύποι προσμένουν δικαίωση από την καθεστωτική ιστορία. Η πραγματική ιστορία τους έχει ήδη καταδικάσει και εντάξει στο "μαύρο" κατάλογο των ενόχων "εσχάτης προδοσίας".  

  

                                                                      ΤΟ ΕΘΝΟΣ,   1-4-2011

 

 

Economist:«Έχουν χρεοκοπήσει, ας το παραδεχθούν»

Παρά τις «ηρωικές προσπάθειες» το πρόβλημα από την κρίση χρέους για την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία παραμένει άλυτο, κυρίως λόγω λαθών που έγιναν σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και Φρανκφούρτη, αναφέρει το περιοδικό Economist.

 

Στις τρεις οικονομίες που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της κρίσης χρέους - Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία – αναφέρεται άρθρο του περιοδικού Economist, με τίτλο «Έχουν χρεοκοπήσει, ας το παραδεχτούν» υπογραμμίζοντας ότι παρά τις «ηρωικές προσπάθειες» το πρόβλημα παραμένει άλυτο.

 «Οι οικονομίες αυτές βρίσκονται σε μία πορεία που δεν μπορεί να συνεχιστεί, όχι επειδή δεν προσπάθησαν οι κυβερνήσεις τους…αλλά επειδή έγιναν λάθη στις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και την Φρανκφούρτη» αναφέρει ο Economist.

 

«Η εμμονή στην μείωση των ελλειμμάτων είχε σημαντικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη, με αποτέλεσμα να είναι ακόμη πιο δύσκολη η αποπληρωμή χρεών» γράφει το βρετανικό περιοδικό, εκτιμώντας ότι η κατάσταση πρόκειται να γίνει χειρότερη στις 7 Απριλίου, όταν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια του ευρώ, υπονομεύοντας τις προσπάθειες των χωρών για τόνωση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Παράλληλα, χαρακτηρίζει «σαχλαμάρα και αποτυχία» την τελευταία σύνοδο Κορυφής, κάνοντας λόγο για «ολέθρια στρεβλή λογική που επικρατεί για τον μηχανισμό στήριξης».

Ο Economist υποστηρίζει πως και για τις τρεις χώρες θα πρέπει να υπάρξει αναδιάρθρωση χρεών «τώρα που και ο κίνδυνος μετάδοσης έχει μειωθεί». «Το μεγάλο εμπόδιο δεν είναι τεχνικό αλλά πολιτικό, καθώς πολλοί στην ΕΕ, κυρίως η ΕΚΤ, αντιτίθενται στην αναδιάρθρωση χρεών». «Πρέπει να ασκηθούν πιέσεις» αναφέρεται στο άρθρο του Economist, όπου επισημαίνεται ότι «Η Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσει να προσποιείται ότι μπορεί να αντέξει το τρέχον δανειακό βάρος και να ασκήσει πιέσεις για αναδιάρθρωση».

Πάντως ο Economist εκτιμά ότι η τελική λύση θα έρθει από το ΔΝΤ, που έχει μεγάλη εμπειρία σε τέτοιες κρίσεις. Θα πρέπει τα στελέχη του να σταματήσουν να δανείζουν και άλλο τις χώρες της Ευρώπης, εάν πρώτα δεν υπάρξει συμφωνία για το χρέος και να πιέσουν τους  και να πιέσουν τους πολιτικούς να κάνουν το σωστό, τονίζει το άρθρο".

  

 

 

*** Βολεμένη η κυρία στη βιομηχανία "ενημέρωσης" (αλά "μαικήνα " Λαμπράκη), το θεωρεί μαγκιά που μπορεί και πληρώνει τα διόδια. Βγάζει, μάλιστα και γλώσσα σε όσους αρνούνται να καταβάλουν παράνομη επιδότηση στους εργολάβους. 

Μπορείς, κυρία μου, "με ξένα κόλυβα να κάνεις μνημόσυνα". Αλλά, κοίτα καμιά  μέρα με τις "τσάμπα μαγκιές" και τις προκλήσεις,  μην πέσεις στην οργή κανενός ταλαίπωρου, που δεν έχει, όχι διόδια να πληρώσει, αλλά ούτε κουλούρι να πάρει. Και τότε "μαύρο φίδι που σ΄έφαγε".

Περνάμε σε σκληρές εποχές, αλλά εκεί στα "ανάκτορα Λαμπράκη" δεν το πήραν ακόμα είδηση, γιατί δε τους έχει ακόμα "τσούξει".Το εύκολο, αδούλευτο χρήμα,περιορίζει την ορατότητα, τις περισσότερες φορές σε κάνει και εντελώς τυφλό. Δες τη συμπεριφορά της κυρίας,που λέμε.

 

                             

                                                           ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ Δρόµος χωρίς διόδια

                                                              ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ∆ΑΜΙΑΝΙ∆Η

                                                                                                                           ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΑ, Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Κατεβαίνει από την Ξάνθη οδηγώντας, είναι κιόλας κουρασµένη αρκετά. Τρεις γυναίκες ταξιδεύουν µε το αυτοκίνητο. Στα πρώτα διόδια µετά τη Θεσσαλονίκη βλέπει µπάρες σηκωµένες, πανό, και τους υπαλλήλους µέσα στο γκισέ. Σταµατάει.

«Αντε µαντάµ πέρνα, δεν πληρώνουµε» της λένε οι απέξω.

«Εγώ θα πληρώσω», λέει η µαντάµ. Την ειρωνεύονται, της λένε διάφορα, πληρώνει, φεύγει. Στα δεύτερα διόδια ίδιο σκηνικό. Στις άκρες δυοπεριπολικά µε τα τζάµια ανεβασµένα. Στο γκισέ υπάλληλοι.

Σταµατάει ξανά.

«Αντε φύγε κυρά µου!» Αυτή τη φορά το λεξιλόγιο είναι βαρύ, η αδρεναλίνη ανεβαίνει γρήγορα. «Θα πληρώσωκαι θα φύγω» απαντά, κι ακολουθεί ο χείµαρρος τωνύβρεων που δεν επαναλαµ βάνεται. Εξαλλοι άνδρεςτης κοπανάνε το αυτοκίνητο, έξαλλεςγυναίκες τσιρίζουν υστερικά, ότι «είναι του κόµµατος», τηςβρίζουν ένα ένα τα µέλητης οικογένειάς της καθώς και ταµέρη του σώµατός της.Από πίσω µαζεύονται κι άλλα αυτοκίνητα, ουδείς βγαίνει έξω, ουδείς µιλάει, όλα τα τζάµια κλειστά. Ακόµα και των περιπολικών.

Μούγκα στη στρούγκα οι άλλοι οδηγοί, παροµοίως και οι αστυνοµικοίστα αυτοκίνητα. Τρελοί είναι να τα βάλουν µε τους έξαλλους; Εδώ µιλάµε για διονυσιασµό, γιακατάσταση ανεξέλεγκτη. Ησυχία, τάξη,αδιαφορία οι άλλοι, όσεςβαριές κουβέντες κι αν άκουσαν. Αντε να φύγουν, να περάσουν, να πάνε σπιτάκι τους.Κι αυτή πιατι φαγώθηκε να πληρώσει; Της κάνανε δώροενάµισι ευρώ, ήθελε και τα ρέστα.

∆εν την αφήνουν να πληρώσει, κάνει στο πλάι και παρκάρει, πάει στα γραφεία, βρίσκει τον υπεύθυνο, «Σας παρακαλώ φύγετε, είναι πολύ εξαγριωµένοι» της λέει. Τον βλέπει τον άνθρωπο φοβισµένο,έχουν σπάσει και ταδικά της νεύρα από την επίθεση, φεύγει.

Φτάνει στην Αττική Οδό, ανοιχτός ο δρόµος, σηκωµένες οι µπάρες, πανό κ.λπ. «Καλά, εδώ γιατί δεν πληρώνουµε;»ρωτά µια γυναίκα που βρίσκεται στην πρώτη γραµµή. (Πού το βρίσκει το κουράγιο να συνεχίζει τον διάλογο, απορώ) «Είναι παράνοµα τα διόδια κυρία µου!» την πληροφορεί η άλλη µε ύφος δόκτορα της Νοµικής. Μαθαίνεις κάτι κάθε µέρα.

 

                                                                                               

 

 

    ***                           ΠΡΟΣΩΠΑ Κατά της «διατεταγµένης δικαιοσύνης»

                                                                                                   ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
                                                                                                                                        ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΑ,Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

 

 

ΝΑΤΑΛΙΑ ΒΑΣΙΛΙΕΒΑ  Η υπάλληλος του δικαστηρίου που καταδίκασε τον Χοντορκόφσκι είχε καταγγείλει πως η ετυµηγορία ήταν «καθ’ υπαγόρευσιν» και χθες παραιτήθηκε από τη θέση της

 

 Απογοητευµένη από τη «διατεταγµένη δικαιοσύνη» και τις πολιτικές πιέσεις, η Ναταλία Βασίλιεβα αποκάλυψε στα µέσα Φεβρουαρίου πως η ετυµηγορία της δεύτερης δίκης εις βάρος του Μιχαήλ Χοντορκόφσκι είχευπαγορευθεί άνωθεν και απλώς αναγνώστηκεαπό τον πρόεδρο του δικαστηρίου Βίκτορ Ντανίλκιν. Χθες η Βασίλιεβα παραιτήθηκε από τη θέση της ως υπαλλήλου του δικαστηρίου του Χαµόβνικι, που στα τέλη ∆εκεµβρίου καταδίκασε τον Χοντορκόφσκι σε περαιτέρω κάθειρξη έξι ετών.

Στις 14 Φεβρουαρίου, η43χρονη Βασίλιεβα είχε φανεί στους δηµοσιογράφους φοβισµένη, παρ’ όλο που ήταν συνηθισµένη να βρίσκεται ανάµεσά τους. Κατά τη δεύτερη δίκη του πρώην µεγιστάνα και νυν διασηµότερου πολιτικού κρατούµενου της Ρωσίας ήταν υπεύθυνη για τις σχέσεις του δικαστηρίου µε τα µέσα ενηµέρωσης. Οµωςεκείνη την ηµέρα οι δηλώσεις της προκάλεσαν σοκ. Η ετυµηγορία που ανέγνωσε ο Ντανίλκινστις 30 ∆εκεµβρίου 2010 δεν ήταν γραµµένη από τον ίδιο, αλλά από δικαστές του οµοσπονδιακού εφετείου της Μόσχας, είπε. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου του Χαµόβνικι βρισκόταν υπό τονδιαρκή έλεγχο των προϊσταµένων του. «Ξέρω πολύ καλά ότι το κείµενο της ετυµηγορίας τού επιβλήθηκε από το κεντρικό δικαστήριο της Μόσχας», κατήγγειλε για την καταδίκη µε την οποία ο εγκλεισµός του ορκισµένου εχθρού του Βλαντίµιρ Πούτιν παρατάθηκε ώς το 2017.

Η Βασίλιεβα έκανε διάφορα επαγγέλµατα (µαγείρισσα σε εστιατόριο, βοηθός εργαστηρίου του αεροναυτικού τοµέα, εµπορική αντιπρόσωπος εταιρειών) πριν πάρει, το 2009, το νοµικό δίπλωµά της και προσληφθεί στο δικαστήριο του Χαµόβνικι.

Γιατί άραγε να διακινδυνεύσει κάνοντας την καταγγελία; «∆ιότι έχασα τις ψευδαισθήσεις µου», είχε εξηγήσει στον ιστότοπο gazeta.ru. «Ηθελα να γίνω δικαστής και, όταν είδα από µέσα τι γίνεται, το παραµύθι για τους δικαστές που δεν υπακούν παρά στον νόµο διαλύθηκε». ∆εν θέλησε να «καρφώσει» τον Ντανίλκιν: ο δικαστήςείναι γι’ αυτήν θύµα του συστήµατος. Είπε πως τον λυπάται και κατήγγειλε τις πιέσεις πουδέχθηκε στη διάρκεια της δίκης, για τις οποίες είπε πως επηρέασαν, αν όχι τη σωµατική υγεία του, τουλάχιστον την ηθική και πνευµατική ακεραιότητά του. Οπως ήταν αναµενόµενο,ο Ντανίλκιν απέρριψε τις δηλώσεις της βοηθού του και είπε πως θα προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον της– κάτι που δεν έχει κάνειώς τώρα. Αµέσως η Βασίλιεβα αποφάσισε να υποβληθεί σε τεστ αληθείας. Σύµφωνα µε την ένωση για τα ανθρώπινα δικαιώµατα Agora, η οποία την υπέβαλε σε τεστ µε ανιχνευτή ψεύδους, η δικαστική υπάλληλος λέει την αλήθεια. «Και είµαιέτοιµη να υποβληθώ ξανά σε τεστ για το δικαστήριο, αν είναι απαραίτητο. Θέλω να µε πιστέψουν. Ολα όσα είπα είναι αληθινά. Ουδείς µε πλήρωσε ούτε µου πρότεινε χρήµατα. Και κίνητρό µου ήταν οι πεποιθήσεις µου ως πολίτη και ηαποφασιστικότητά µου να υπερασπιστώ την τιµή του δικαστήΝτανίλκιν», τόνισε στον gazeta.ru.

Η παραίτησή της υπογράφηκε χθες από την εκπρόσωπο του δικαστηρίου του Χαµόβνικι. Ο δικαστής Ντανίλκιν βρίσκεται από τη ∆ευτέρα σε δεκαπενθήµερες διακοπές.


 

 

 

  ***                                 Οι φυλές µε τις σηµαίες

                                                           Γιατί η εξέγερση της Λιβύης δεν είναι δηµοκρατική επανάσταση

                           TΗΕ NEW YORK TIMES , TOY THOMAS L. FRIENDAN

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΑ, Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Λίβυοι αντικαθεστωτικοί πανηγυρίζουν τη νίκη τους επί των δυνάµεων του Καντάφι στην πόλη Ρας Λανούφ

Ο Ντέιβιντ Κερκπάτρικ, ο επικεφαλής του γραφείου των «New York Times» στο Κάιρο, έγραψε πρόσφατα από τη Λιβύη ένα άρθρο, στο οποίο έθετε ένα ερώτηµα-κλειδί για όλες τις εξεγέρσεις στον αραβικό κόσµο: «Το ερώτηµα πλανάται πάνω από τη λιβυκή επανάσταση από τη στιγµή που ο πρώτος διοικητής τεθωρακισµένου λιποτάκτησε προκειµένου να διαµαρτυρηθεί στο πλευρό των εξαδέλφων του στη Βεγγάζη: είναι η µάχη για τη Λιβύη µια σύγκρουση ανάµεσα σε έναν στυγνό δικτάτορα και τη δηµοκρατική αντιπολίτευση; ‘Η µήπως πρόκειται για έναν διαφυλετικό εµφύλιο πόλεµο;».

Το ερώτηµα είναι καίριο διότι υπάρχουν δύο είδη κρατών στη Μέση Ανατολή: οι «πραγµατικές χώρες» µε µακρά ιστορία στην επικράτειά τους και ισχυρή εθνική ταυτότητα (Αίγυπτος, Τυνησία, Μαρόκο, Ιράν) και εκείνες που θα µπορούσαν να χαρακτηριστούν «φυλές µε σηµαίες» ή πιο τεχνητά κράτη µε σύνορα που τραβήχτηκαν σε ευθείες γραµµές από τις γραφίδες των αποικιακών δυνάµεων, εγκλωβίζοντας εντός τους µυριάδες φυλές και σέκτες, οι οποίες όχι µόνο δεν θέλησαν ποτέ να ζήσουν όλες µαζί, αλλά ούτε αφοµοιώθηκαν ποτέ σε µια ενιαία κοινωνία πολιτών. Πρόκειται για τη Λιβύη, το Ιράκ, την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία, τη Συρία, το Μπαχρέιν, την Υεµένη, το Κουβέιτ, το Κατάρ και τα Ηνωµένα Αραβικά Εµιράτα. Οι φυλές και οι σέκτες που απαρτίζουν αυτά τα πιο τεχνητά κράτη κρατούνταν επί µακρόν ενωµένες κάτω από τη σιδερένια γροθιά των αποικιακών δυνάµεων, των µοναρχών ή των δικτατόρων. ∆εν έχουν πραγµατικούς «πολίτες» µε τη σύγχρονη έννοια του όρου.

∆εν είναι τυχαίο που οι δηµοκρατικές εξεγέρσεις στη Μέση Ανατολή άρχισαν σε τρεις πραγµατικές χώρες – στο Ιράν, την Αίγυπτο και την Τυνησία – όπου ο πληθυσµός έχει εκσυγχρονισθεί, υπάρχουν µεγάλες οµοιογενείς πλειονότητες που θεωρούν το έθνος σηµαντικότερο από τη σέκτα ή τη φυλή και έχουν επαρκή αµοιβαία εµπιστοσύνη ώστε να προχωρήσουν µπροστά σαν οικογένεια. Καθώς όµως αυτές οι επαναστάσεις εξαπλώνονται στις περισσότερο φυλετικές - σεκταριστικές κοινωνίες, καθίσταται δύσκολο να διακρίνει κανείς πού σταµατά η αναζήτηση για τη δηµοκρατία και πού αρχίζει η σύγκρουση για τη φυλετική επικράτηση.

Η Λιβύη είναι µόνο το πρώτο µιας σειράς ηθικών και στρατηγικών διληµµάτων, τα οποία θα αντιµετωπίσουµε καθώς οι αραβικές εξεγέρσεις εξαπλώνονται σε αυτές τις «φυλές µε τις σηµαίες». ∆εν θέλω να είµαι σκληρός µε τον πρόεδρο Μπαράκ Οµπάµα. Το ζήτηµα είναι περίπλοκο και σέβοµαι την επιθυµία του να αποτρέψει µαζικές δολοφονίες αµάχων στη Λιβύη. Αλλά πρέπει να είµαστε περισσότερο προσεκτικοί. Αυτό που έκανε το αιγυπτιακό δηµοκρατικό κίνηµα τόσο δυνατό ήταν ότι ανήκε στον αιγυπτιακό λαό. Πρέπει να είµαστε διπλά προσεκτικοί όταν επεµβαίνουµε σε τόπους που θα µπορούσαν να καταρρεύσουν στα χέρια µας, α λα Ιράκ, ειδικά όταν δεν γνωρίζουµε, α λα Λιβύη, ποιες είναι πραγµατικά οι οµάδες της αντιπολίτευσης – δηµοκρατικά κινήµατα µε φυλετικές ηγεσίες ή φυλές που εκµεταλλεύονται τη δηµοκρατική ρητορική; Και κάτι τελευταίο. ∆υστυχώς οι Αµερικανοί δεν είµαστε σε θέση να αντέξουµε το βάρος αυτής της επιχείρησης. Εχουµε δουλειά να κάνουµε στη δική µας χώρα. Αν ο πρόεδρος είναι έτοιµος να λάβει ορισµένες µεγάλες, δύσκολες, επείγουσες αποφάσεις, δεν πρέπει αυτές πρώτα να αφορούν την οικοδόµηση του έθνους στις ΗΠΑ και όχι στη Λιβύη; ∆εν πρέπει να σφυρηλατήσει πρώτα µία ενεργειακή πολιτική που θα αποδυναµώσει όλους τους Καντάφι και µια δηµοσιονοµική πολιτική, η οποία θα εξασφαλίζει το αµερικανικό όνειρο για ακόµη µία γενιά; Μόλις αυτά διευθετηθούν, θα ακολουθήσω τον πρόεδρο «από τα παλάτια του Μοντεζούµα µέχρι τις ακτές της Τρίπολης».

  

***Αδυνάτισμα: Πιείτε τσάι - αλλά χωρίς γάλα...Δημοσίευση ΣΤΑ ΝΕΑ, 28-3-2011.

Ξεχάστε τις εξαντλητικές δίαιτες και το μέτρημα των θερμίδων. Το νέο όπλο για επιτυχημένο αδυνάτισμα είναι το τσάι, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Μόνο που θα πρέπει να το πίνετε χωρίς γάλα…

Επιστήμονες από την Ιαπωνία υπέβαλλαν μια ομάδα αρουραίων σε μια διατροφή με πάρα πολλές θερμίδες και λίπη, και τα ζώα άρχισαν να παχαίνουν. Όταν, όμως, άρχισαν να τους δίνουν και τσάι, τα ζώα έπαψαν να συσσωρεύουν περιττά κιλά.

Όπως εξηγούν στην επιθεώρηση «Nutrition», το όφελος του τσαγιού οφείλεται στα υψηλά επίπεδα ορισμένων θρεπτικών συστατικών που περιέχει, τα οποία εμποδίζουν την απορρόφηση του λίπους.

Τα συστατικά αυτά είναι οι θεαφλαβίνες και οι θεαρουβιγίνες, αλλά η δράση τους κατά της απορρόφησης του λίπους φαίνεται να εξουδετερώνεται από τις πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος.

Η είδηση δεν είναι ό,τι το καλύτερο για τους κατοίκους της Δύσης, περισσότερο από το 90% εκ των οποίων συνηθίζουν να πίνουν το τσάι τους με γάλα.

Αν πάντως κάποιος δεν αντέχει να πιει σκέτο το τσάι του, ίσως πρέπει να προτιμήσει το… πλήρες γάλα έναντι του άπαχου! Και αυτό, διότι μία άλλη μελέτη υποδηλώνει πως το άπαχο εξουδετερώνει περισσότερο τα ωφέλιμα συστατικά του τσαγιού απ’ ό,τι το πλήρες.

Την μελέτη αυτή, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nutrition Research», πραγματοποίησαν η δρ Λίσα Ράιαν, από το Πανεπιστήμιο Oxford Brooks, και οι συνεργάτες της.

  

 

 

 

 

                                      

  

 

Τελευταία ανανέωση ( 02.04.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS