HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2350279
Η "ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ",(11/4-17/4/2011)
11.04.11

 

 

    1. "...ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ, ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ"

                                                                  

                                                                        

                                                                         17-4-2011  

  

Καλεί την κυβέρνηση να προβεί σε επαναδιαπραγμάτευση του χρέους.

                  Υπέρ της άμεσης αναδιάρθρωσης ο Κ. Σημίτης


 

«Μια καλά προετοιμασμένη αναδιάρθρωση μπορεί να αποδειχθεί καταλυτική, ώστε τα επόμενα 15-20 χρόνια να είναι περίοδος στην οποία θα ξαναχτίσουμε με αισιοδοξία μια σταθερή οικονομία και θα επανενταχθούμε στην ευρωπαϊκή εξέλιξη» επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός.

  

  Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε την ευκαιρία να αναδειχτεί  ο καλύτερος πρωθυπουργός της ελληνικής "κοινοβουλευτικής δημοκρατίας" στη λεγόμενη μεταπολίτευση (κρινόμενος φυσικά με τα δικά της"μέτρα και τα "σταθμά". Τελικά, όχι μόνο έχασε (και μάλιστα πολύ πριν το "νήμα"), αλλά κινδυνεύει να δικαστεί στο μέλλον ως "εγκληματίας πολέμου" και φυσικά να χαρακτηριστεί ως ο τελευταίος "νεκροθάφτης" της ελληνικής οικονομίας.

Τον τίτλο του, τον έκλεψε τελικά με το "σπαθί" του ο Κώστας Σημίτης με δύο αποφασιστικές κινήσεις-"ματ". Η μια ήταν εκείνη της ένταξης της χώρας στην ευροζώνη και η έτερη αυτή σήμερα της αναγνώρισης πως η αναδιάρθρωση του χρέους είναι στις παρούσες συνθήκες η μοναδική λύση.

Θα "τρίζουν τα κόκαλα" της (εν πολλοίς) άδικης  Μαλβίνας Κάραλη! 

  

15-4-2011

  

                     "Ηρθαμε να δείξουμε την αγάπη μας"

Με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Α. Σαμαρά συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Π. Ψωμιάδης. Στήριξη προέδρου αξιωματικής αντιπολίτευσης στον έκπτωτο περιφερειάρχη

 

  "Κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει" (όσο τουλάχιστον το ένα κοράκι έχει ανάγκη το άλλο. Αλλιώς του τα βγάζει κα τα δυο).

14-4-2011                               

  

       Βρέθηκαν τα καρφιά της Σταύρωσης!

Τα δυο αυτά καρφιά βρέθηκαν σε έναν τάφο ηλικίας 2.000 ετών στην Ιερουσαλήμ. Έχουν μήκος μόλις 6 εκατοστά το καθένα, ενώ απ' όταν πρωτοανακαλύφτηκαν το 1990, οι αρχαιολόγοι πίστευαν ότι ανήκαν στον Καϊάφα.

Τα καρφιά του Σταυρού" ο Σίμτσα Γιακομποβισι υποστηρίζει ότι μετά από επεξεργασία σε ειδικό εργαστήριο από ανθρωπολόγους, τα καρφιά ήταν όντως αυτά,  με τα οποία σταυρώθηκε ο Χριστός.

Ρε τους θεομπαίχτες! Το... θεό τους δεν έχουν. Τη μια βρήκαν τη...θεία σινδόνη, τη άλλη τον τάφο,τώρα τα ...καρφιά.

Μυαλό θα βρούνε ποτέ;

  

12-4-2011

 

 "Ο τότε (Φεβρουάριος 2001) υπουργός Αµυνας Ακης Τσοχατζόπουλος (αριστερά) µε τον πρόεδρο της κατασκευάστριας εταιρείας των υποβρυχίων Χάνφριντ Χάουν (δεξιά) χαµογελούν κοιτώντας τη µακέτα ενός από τα τέσσερα υποβρύχια που παρήγγειλε η Ελλάδα"(ΜΜΕ)


 

Ο τότε (Φεβρουάριος 2001) υπουργός Αµυνας Ακης Τσοχατζόπουλος (αριστερά) µε τον πρόεδρο της κατασκευάστριας εταιρείας των υποβρυχίων  Χάνφριντ Χάουν (δεξιά) χαµογελούν κοιτώντας τη µακέτα ενός από τα τέσσερα υποβρύχια που παρήγγειλε η Ελλάδα

 ΄Οντως, σοφή η ρήση "μια φωτογραφία ,χίλιες λέξεις". Μπορώ στην παραπάνω πόζα να διακρίνω πολύ καλά την τεκταινόμενη λαμογιά  στο σαρδόνιο χαμόγελο του ΄Ακη.

"Ηλίου φαεινότερη"!

 

 

 

                                                                                 11-4-2011


Ο πρόεδρος του ακροδεξιού ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε πως αν γίνει πρωθυπουργός, θα βυθίζει τα πλοία με λαθρομετανάστες!!

Εμείς, μετά από μια τέτοια δήλωση που  αποπνέει μπόχα έσχατης εξαθλίωσης και απανθρωπιάς, στο όνομα των εκατομμυρίων θυμάτων,που έπεσαν  κατά καιρούς θύματα της παράνοιας και της θηριωδίας τέτοιων ναζιστών,δικαιούμαστε να  χαρακτηρίζουμε τον εν λόγω΄Ελληνα πολιτικό,  ως παράφρονα.

 

 

Εκτύπωση

                             2. "ΔΡΩΜΕΝΑ" ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΡΑ

                                   ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΑ ΑΥΛΗ

 

 

                                                                                     14-4-2011

 ***" Η Γαλλία και η Βρετανία άσκησαν χθες πιέσεις προς τις άλλες χώρες του ΝΑΤΟ που μετέχουν στις επιχειρήσεις στη Λιβύη να ενισχύσουν τις προσπάθειες καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για αδιέξοδο στην κρίση.Καθ΄οδόν προς τη Ντόχα, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε ότι θα χρειασθεί περισσότερη πίεση, τόσο στρατιωτική, όσο και πολιτική.Η Βρετανία, εξάλλου, έκανε σήμερα έκκληση να συμμετάχουν στην υπό το ΝΑΤΟ στρατιωτικήεπιχείρηση στη Λιβύη περισσότερα αεροσκάφη επίγειας επίθεσης για να αρθεί το στρατιωτικό αδιέξοδο.Ο Χέιγκ, ο οποίος συν-προεδρεύει της διάσκεψης, είπε ότι εκτιμά πως η κρίση στη Λιβύη θα τερματιστεί με «μία πολιτική διαδικασία και την αποχώρηση του Καντάφι» χωρίς, ωστόσο, να μπορεί να πει πότε θα συμβεί αυτό.Παράλληλα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα μεταβεί σήμερα στο Παρίσι, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί με θέμα την κρίση στη Λιβύη, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.Στις συνομιλίες θα συμμετάσχουν και οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών, ο Βρετανός Λάϊαμ Φοξ και ο Γάλλος Ζεράρ Λονγκέ.Οι συνομιλίες τους θα ακολουθήσουν την διάσκεψη της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη στη Ντόχα".(ΜΜΕ).

 

Καντάφι και κυβερνητικό επιτελείο του,  ηγέτες των αντικαθεστωτικών της Λιβύης, Ομπάμα, Κάμερον, Σαρκοζί, Παπανδρέου  και υπουργοί τους εξωτερικών και στρατιωτικών στις "καλές" ημέρες που έρχονται, θα δικαστούν ως εγκληματίες πολέμου.

 

 

 

 

                                                                                   13-4-2011

*** Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων για τον Παναγιώτη Ψωµιάδη:

 

«η χαριστική του συµπεριφορά δεν έχει ανθρωπιστικά κίνητρα, έχει µια διαπλοκή, ακριβώς γιατί αυτό είναι το καθεστώς Ψωµιάδη».

Δεν πρόκειται για καθεστώς, αλλά για μπόχα υπόκοσμου. Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

 

***26 χρόνια για μια δικαστική απόφαση! Και όταν έβγαινε, κάποια άλλη ανέτρεπε την προηγούμενη. Ο νομικός πολιτισμός στην Ελλάδα είναι ακόμα σε πρωτόγονη κατάσταση απ΄όλες τις πλευρές και όχι μόνο στην καθυστέρηση απονομής της δικαιοσύνης.Οι δικαστές ,όμως, δεν έχουν καθόλου...πρωτόγονους μισθούς. 5 χιλιάρικα μηναίως εισπράττει ένας απόφοιτος Νομικής που πέρασε στο δικαστικό,κάθισε καποιους μήνες στην..."θού, κύριε, φυλακήν τω στόματί μου" σχολή και...απονέμει  εν Ελλάδι δικαιοσύνη.

Στο μεταξύ,τα συνδικάτα τους θεωρούν την έλλειψη δικαστών ως το σοβαρότερο λόγο στην καθυστέρηση της εκδίκασης μιας υπόθεσης. Κι εμείς από εδώ είχαμε προτείνει παλιότερα,αν αυτό είναι το πρόβλημα, να δεχτούν οι δικαστές μείωση των μισθών τους στο μισό,οπότε αυτόματα ο αριθμός τους διπλασιάζεται και έτσι παρακάμπτεται ο σκόπελος της καθυστέρησης.  Μάλλον είμαστε αφελείς, ε;

(Τα υπόλοιπα προβλήματα, βέβαια,δεν πρόκειται να λυθούν, γιατί τα περισσότερα έχουν να κάνουν με την "ποιότητα" των δικαστών και των σπουδών τους).

Ελλάς της φαιδράς πορτοκαλέας.

 

                                      ΤΑ ΝΕΑ ,13/4/2011 

 

 «Οταν αγόρασα το µαγαζί και πήγα για πρώτη φορά στα δικαστήρια ήµουν 39 ετών και σήµερα είµαι 65. Αν γνώριζα πόσα χρόνια θα περνούσαν για να βρω το δίκιο µου, θα τα είχα παρατήσει από την αρχή. Ηµουνα νιος και γέρασα».

 

Είκοσι έξι χρόνια (και 7 δίκες)

 

κρατά η δικαστική Οδύσσεια για τον Βαγγέλη Πεσµατζόγλου, για τον οποίο η δικαίωση ήρθε τελικά από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο που καταδίκασε τη χώρα µας για καθυστέρηση στην απονοµή δικαιοσύνης και επιδίκασε χρηµατική αποζηµίωση σε εκείνον και τη σύζυγό του.

 

Η περιπέτεια του κ. Πεσµατζόγλου στα ελληνικά δικαστήρια χρονολογείται από το 1985. Τότε που µαζί µε τη σύζυγό του αγόρασε ένα µικρό ακίνητο στο Αιγάλεω για να στεγάσει την επιχείρηση παιχνιδιών που είχε. Πράγµατι ήρθε σε συµφωνία µε την πωλήτρια, υπέγραψε προσύµφωνο αγοράς και κατέβαλε τίµηµα για την απόκτησή του. Εκείνη όµως υπαναχώρησε, βρήκε άλλη αγοράστρια που έδινε περισσότερα χρήµατα και όπως προκύπτει και από τη δικογραφία δεν επέστρεψε στο ζευγάρι το ποσό που της είχε καταβάλει. Το νεαρό – την εποχή εκείνη – ζευγάρι αποφάσισε να προσφύγει στα δικαστήρια για να βρει το δίκιο του και να πάρει πίσω το µαγαζί του.

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ. Με µεγάλη καθυστέρηση, που έφτανε τα δέκα χρόνια, εκδόθηκε η απόφαση σε πρώτο βαθµό δικαιώνοντας τους αρχικούς αγοραστές.

 

Μόνο που η πωλήτρια και η µεταγοράστρια, όπως είχαν δικαίωµα, προσέφυγαν στο Εφετείο. Η δικαίωση ήρθε για δεύτερη φορά για τον κ. Πεσµατζόγλου και τη σύζυγό του, αλλά δεν είχε αντίκρυσµα, καθώς οι αντίδικοι εξαντλώντας τα ένδικα µέσα που τους παρέχει ο νόµος προσέφυγαν στον Αρειο Πάγο.

 

Η υπόθεση έφτασε µέχρι την Ολοµέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που αναίρεσε την απόφαση του Εφετείου.

 

Το Εφετείο που ξαναδίκασε την υπόθεση, έπειτα από 21 χρόνια απέρριψε την αγωγή του κ. Πεσµατζόγλου στερώντας του ουσιαστικά το ακίνητο. Ηταν πια η δική του σειρά να προσφύγει στον Αρειο Πάγο. Οι ανώτατοι δικαστές αναίρεσαν την απορριπτική απόφαση του Εφετείου. Η δίκη έγινε για τρίτη φορά. Στις 29 Οκτωβρίου 2009 το Εφετείο ξαναδικαίωσε το ζευγάρι που είχε συµπληρώσει 22 χρόνια δικαστικού αγώνα. «Αφού δεν µπόρεσα να βρω το δίκιο µου στα ελληνικά δικαστήρια αναγκάστηκα να προσφύγω στα ευρωπαϊκά. Η απόφαση µε δικαίωσε, αλλά τότε που εγώ χρειαζόµουν το µαγαζί που είχα αγοράσει για να δουλέψω, δεν το είχα… Δεν θέλω ούτε ο εχθρός µου να ταλαιπωρηθεί όπως εγώ όλα αυτά τα χρόνια», συµπληρώνει ο κ. Πεσµατζόγλου.

 

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο υποχρεώνει το Δηµόσιο να πληρώσει χρηµατική ικανοποίηση στον κ. Πεσµατζόγλου και τη σύζυγό του 24.000 ευρώ. Οι δικηγόροι του ζευγαριού Ανδρέας και Αλέξης Αναγνωστάκης θεωρούν την απόφαση του δικαστηρίου του Στρασβούργου ιδιαίτερα σηµαντική γιατί καταδικάζει «τους τυπολατρικούς µηχανισµούς και τα αργά βήµατα της Δικαιοσύνης».

 

Η τελευταία πράξη πάντως, για την ελληνικήΔικαιοσύνη δεν έχει ακόµα γραφτεί, καθώς η άλλη πλευρά έκανε αίτηση αναψηλάφησης της υπόθεσης. Και κανείς δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει πότε θα τελειώσει αυτή η διαµάχη.

 

Επτά δίκες!

 

Η περιπέτεια του ζεύγους που δικαιώθηκε άρχισε το 1985 όταν έδωσε προκαταβολή για την αγορά ακινήτου. Η ιδιοκτήτρια, αφού εισέπραξε τα χρήµατα, πούλησε σε άλλον το ακίνητο, αλλά αρνήθηκε να επιστρέψει το καπάρο. άπό τότε ακολούθησαν επτά δίκες σε ελληνικά δικαστήρια, για να δικαιωθούν τελικά από το ευρωπαϊκό!"

 

 


*** " Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε η παρέμβαση του αγωνιστή και συμβόλου  της Εθνικής αντίστασης  Μανώλη Γλέζου, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του στα μπλόκα της Κερατέας, παρουσία χιλιάδων πολιτών. Ο Μανώλης Γλέζος  δήλωσε με νόημα ότι: «Όταν η Κερατέα και η κάθε Κερατέα, κάθε χώρος αντίστασης γίνει υπόθεση του λαού, θα κερδίσουμε!»  Κατά τη διάρκεια της σύντομης παρέμβασής του, που προκάλεσε ενθουσιασμό, ο Μανώλης Γλέζος αναφέρθηκε και στους καρεκλοκένταυρους της εξουσίας. «Πάνω από όλα – όπως είπε –  κυριαρχεί η θέληση του λαού. Δεν κυριαρχεί η γνώμη κανενός καρεκλοκένταυρου, κανενός ανεγκέφαλου που μέσα από τα γραφεία κανονίζει πάνω σε χάρτες που θα γίνει τούτο και που το άλλο. Αν εννοούμε πραγματικά όταν λέμε «πρώτα ο πολίτης», πρέπει τότε να σεβόμαστε την θέληση του πολίτη, γιατί αυτό είναι υπόθεση Δημοκρατίας.»(ΜΜΕ).

Μετά από τους...επαναστάτες της Κερατέας ο Μανώλης Γλέζος λέγεται πως θα επισκεφτεί και τους ...παλιόγυφτους της σκουπιδοφάγας Φυλής,που χρόνια τώρα  συμβιούν με τη μπόχα των σκουπιδιών ολόκληρης της Αττικής (ομού και της Κερατέας).

Εμείς, πάντως, είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι ο κύριος Γλέζος δε θα πάει στη Φυλή,οπότε δικαίως θα λέγαμε πως ο πάλαι ποτέ ανδρείος ανήρ,τώρα στα στερνά του δεν είναι τίποτα περισσότερο από "μασκότ" του Τσίπρα.

Αίσχος!

 

                                                                                                                     12-4-2011

 

"Παρά το ότι σίγησαν οι εφημερίδες και τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα, λειτούργησαν πολλές ιστοσελίδες. Σε ηµέρες δηµοσιογραφικής σιωπής, την ενηµέρωση θα µονοπωλούσαν διάφορες ανώνυµες ιστοσελίδες και blogs στο άναρχο Διαδίκτυο, συχνά υποκαθιστώντας την από αδιασταύρωτες πληροφορίες και από φήµες. Μια τέτοια φήµη, ότι δήθεν συναντήθηκαν ο Πρόεδρος της Δηµοκρατίας ΚάρολοςΠαπούλιας µε τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, έγινε η αφορµή να δοθεί η εντύπωση ότι προετοιµάζονται εκλογές. Η Προεδρία της Δηµοκρατίας χρειάστηκε ναδιαψεύσει τη φήµη – αλλά και πάλι ήταν εξαιρετικά δύσκολο η διάψευσή της να συναντήσει τους πολίτες, πολλοί από τουςοποίους συνέχισαν να πορεύονται στο σκοτάδι του κενού πληροφόρησης.Η συγκεκριµένη εξέλιξη ώθησε συντάκτη τηςεφηµερίδας να δηµοσιεύσει στην ιστοσελίδα τηςεφηµερίδας κείµενο µε τίτλο «Η απεργίαστον Τύπο και ποιος φοβάται την Αλήθεια». (TA NEA/12-4-2011)

΄Εχουμε ξαναγράψει πως μετά τους οπαδούς-ψηφοφόρους, αθλιότερη ομάδα απ΄αυτή των δημοσιογράφων (και φυσικά πολύ πέραν των πολιτικών), δεν υπάρχει στη χώρα. Ο μακαρίτης συνάδελφός τους Νικ. Κακαουνάκης έλεγε πως "ο καλύτερος δημοσιογράφος, έχει σκοτώσει τη μάνα του"(οπότε φανταστείτε τί έχει κάνει ο ...χειρότερος).

Μια ματιά μόνο στο παραπάνω κείμενο, αρκεί να αποδείξει και μάλιστα περίτρανα του λόγου το αληθές. Ασυνείδητοι, σπερμολόγοι, ανεύθυνοι, κοινώς λωποδύτες, προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο πως ελόγου τους είναι "πάπες" και πως η ενημέρωση-πληροφόρηση περνάει μόνο μέσα από το σινάφι τους. Βέβαια, η αλήθεια είναι πως μόνο η παραπληροφόρηση  περνάει από δαύτους, η πληροφόρηση όμως είναι η μόνη που δεν έχει σχέση με τη δημοσιογραφία ,τα κανάλια και τα έντυπά τους.

  4 ημέρες ησυχάσαμε, οι νοήμονες, από  τα ψέματα και τη διαστρέβλωση . 4 ολόκληρες ημέρες δεν είδαμε τις απαίσιες μούρες τους στα γυαλιά και δε τα διεστραμμένα "στυλό" τους δε μόλυναν τα μάτια μας. Μακάρι να συνέχιζαν να απεργούν, μέχρι η ίδια η ζωή (η ιστορία) να τους στείλει στην αφάνεια, στην αχρηστία, που ζυγώνει.

΄Εφτασαν, για να βρουν αφορμή και να κατηγορήσουν τα μλογκ και την (εν πολλοίς) γνήσια ενημέρωση των ιστοσελίδων, να συκοφαντούν, να ρίχνουν λάσπη και  να στήσουν  διαδόσεις, πιθανότατα δικιάς τους προέλευσης .  Την "αρβύλα" πως πάμε σε εκλογές, δεν αποκλείεται να τη διέδωσαν οι ίδιοι ,ώστε   να μπορούν σήμερα, όπως διαπιστώνει κανείς στο κείμενο των ΝΕΩΝ, να κατηγορούν  άλλους χωρίς αποδείξεις και να επιρρίπτουν την ευθύνη στην ιντερνετική ενημέρωση, την οποία «στολίζουν» δεόντως.

Είπαμε, είναι ανεύθυνοι, ασυνείδητοι, λαμόγια. Ας γκρεμίσουμε το «χαρτο-γυαλινο-βασίλειό»τους με τη δική μας υπεύθυνη, σοβαρή και ανιδιοτελή ενημέρωση. Μόνο έτσι θα εξαφανιστούν οι αεριτζήδες της πληρωμένης ενημέρωσης.

 

 

 

 

                                                                                                                        11-4-2011

"Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, επισκέφθηκε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του, προκειμένου να του ζητήσει την επίσπευση της έρευνας που διεξάγεται από το ΣΔΟΕ στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για τον τρόπο απόκτησης της κατοικίας του επί της οδού Διονυσίου του Αρεοπαγίτου των Αθηνών.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά είπε, «να μην είναι όμηρος».

«Ζήτησα να συναντήσω τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε, τον οποίο και επισκέφθηκα σήμερα το πρωί, προκειμένου να του επισημάνω ότι είναι σημαντική πλέον η όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με την αγορά του διαμερίσματος που διαμένω, την οποία είχε ο ίδιος διατάξει τον Ιούνιο του 2010. Τούτο είναι σημαντικό και για εμένα προσωπικά, αλλά, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία κρίσης που ζούμε, για το πολιτικό σύστημα, τους δημοκρατικούς θεσμούς και την κοινωνία μας», δήλωσε μετά την επίσκεψη στον εισαγγελέα ο κ. Τσοχατζόπουλος.

«Μπροστά στον αξιότιμο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε υπάρχει πάρα πολύ δουλειά που πρέπει να διεκπεραιώσει. Εμπιστευόμαστε την ακεραιότητά του και θέλουμε, όμως, να δούμε και την αποτελεσματικότητά του», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Κωστής Αϊβαλιώτης".(ΜΜΕ)

 

Η υποκρισία αυτών των ανθρώπων σπάζει...κόκαλα. Από τη μια ο Άκης, το πρωτοπαλίκαρο-μαθητής του Αντρέα (του “μεγάλου»,που  έχτισε τη βίλλα της  ηγερίας του με "δανεικά" από τον Παπούλια, Κατσιφάρα και λοιπούς… παραλήδες πασοκάνθρωπους). Το φτωχόπαιδο του σοφέρ από τη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε σήμερα (αυτός και η οικογένειά του) με περιουσία εκατομμυρίων από την κληρονομιά του... πένητα πατέρα του.

 Πρώτα, λοιπόν, έκανε μήνυση στο Σπίγκελ, γιατί το...πανάθλιο περιοδικό τον κατηγόρησε... αδίκως πως τσέπωσε εκατομμύρια μίζες για τα σακατεμένα γερμανικά υποβρύχια που «μας» αγόρασε ,ως υπουργός  ΄Αμυνας (Στο μεταξύ, οι κατηγορούμενοι Γερμανοί υπάλληλοι των εταιριών,που εμπλέκονται στην πώληση των ελαττωματικών υποβρυχίων, έχουν αρχίσει να ξερνούν για το ποιοι είναι οι μιζαδόροι στην Ελλάδα. Αλλά, φυσικά, ο ΄Ακης θα πει πως κι αυτοί επιστρατεύτηκαν στην επιχείρηση εξόντωσης του... μεγάλου πολιτικού της Ελλάδας).

Μετά το άτομο επισκέφτηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να τον...ικετέψει ,λέει, να επισπεύσει την προκαταρκτική έρευνα για την αγορά του...διαμερίσματος στο Κολωνάκι, ώστε να μην παραμένει όμηρος των ασυνείδητων πολιτικών αντιπάλων και των Γερμανών  που βάλθηκαν να σπιλώσουν το πασοκικό του ήθος.

Από την άλλη, έρχεται ο εκπρόσωπος του ακροδεξιού κόμματος της χώρας να… ελέγξει τον ΄Ακη για τις λαμογιές του  Ποιος; Το κόμμα, που έχει ως αρχηγό-πρόεδρο έναν ψυχοπαθή (όπως λέμε παραπάνω),ο οποίος είναι από τους πλουσιότερους πολιτικούς της Ελλάδας, όντας και αυτός… φτωχόπαιδο, όπως σεμνύνεται. Ουδέποτε, βέβαια, μπόρεσε να δικαιολογήσει την προέλευση  αυτού του πλούτου. Την περιουσία του,  λέει ο ίδιος, την απόκτησε με τη δουλειά του ,όπως για παράδειγμα πουλώντας... σωβρακοφανέλες.

΄Ιχνος λογικής δεν υπάρχει σ΄αυτή τη χώρα; Για ίχνος «πέτσας» φυσικά ούτε λόγος. Είναι ανύπαρκτη και στους «οπαδούς» και στους πολιτικούς τους.

                                                                              

 

 

                                   3. ΕΤΣΙ ΤΑ "ΒΛΕΠΟΥΝ" ΑΛΛΟΙ

                                                Η Ελλάδα σε κρίση

                                                 Τραβούν τα µαλλιά τους οι ελεγκτές

«Η κατάσταση αντί να βελτιώνεται επιδεινώνεται, στον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών»

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: , ΕΙΡΗΝΗ Δ. ΚΑΡΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΑ,Τρίτη 12 Απριλίου 2011

 

 

 

Βαθιά απογοητευµένοι επέστρεψαν από την Αθήνα οι ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που µετέχουν στην τρόικα, διαπιστώνοντας πως «η κατάσταση αντί να βελτιώνεται επιδεινώνεται, τουλάχιστον όσον αφορά τη λειτουργία των υπηρεσιών αποκόµισης εσόδων όπως οι εφορίες και τα τελωνεία». Η διαπίστωση αυτή τους ωθεί να εκτιµούν πως πλέον είναι αδύνατον να καλυφθεί η µαύρη τρύπα, που αναµένεται στατέλη του εξαµήνου να φτάσει τα 4,8 - 5,8 δισ. ευρώ.

 

Οπως λένε χαρακτηριστικά,στην Ελλάδα δεν υπάρχει λογική στη λειτουργία των εφοριών:

 

n Το κράτος δεν επιστρέφει τον ΦΠΑ στους πολίτες όταν πρέπει και οι αρµόδιοι των εφοριών απαντούν αφοπλιστικά στους κοινοτικούς ελεγκτές, «µα θα έπρεπε να χαίρεστε αφού συγκεντρώνουµε χρήµατα», µολονότι γνωρίζουν ότι ουσιαστικά αυτά τα χρήµατα ανήκουν σε άλλον και κάποια στιγµή δεν θα εγγράφονται στα έσοδα.

 

n Οι εφορίες σπεύδουν να εισπράξουν από κάποιους πολίτες νωρίτερα και από άλλους δεν εισπράττουν ποτέ, ανάλογα µε τις γνωριµίες που διαθέτει ο καθένας ή άλλους τρόπους πρόσβασης, χωρίς να αποκλείεται και ο χρηµατισµός.

 


n Στα τελωνεία η κατάσταση είναι χειρότερη από ποτέ, µε τους υπαλλήλους να αγνοούν όχι µόνο τους κοινοτικούς ελεγκτές αλλά και τους εθνικούς. Το ότι διαπιστώθηκε να έχουν χαθεί από τα έγγραφανταλίκες, σχολιάστηκε από τους υπαλλήλους µε τη φράση: «Και τι έγινε;». ∆ιευθυντής τελωνείου διαπιστώθηκε να έχει καταθέσει στον λογαριασµό του, στη διάρκεια ενός και µόνου έτους, 2 εκατ. ευρώ και οι συνάδελφοί του συνοµολόγησαν πως αυτός είναι ο κανόνας γι’ αυτή τη θέση. n Η αδιαφορία των αρµόδιων δηµοσίων υπαλλήλων έχει φθάσει σε όρια απίστευτα, προβάλλοντας το επιχείρηµα ότι «εφόσον δεν µας πληρώνουν δεν έχουµε λόγο να δουλεύουµε».

 

n Η µείωση των δαπανών στον δηµόσιο τοµέα έχει περιοριστεί στο µισθολογικό µέρος, αλλά δεν έχει επεκταθεί σε περιορισµό εξόδων άλλου τύπου. Για παράδειγµα, ακόµη και κατώτατοι υπάλληλοι έχουν ευρύχωρα γραφεία, τα οποία δεν συναντώνται σε καµιά ευρωπαϊκή χώρα. Το συµπέρασµα είναι ότι δεν υπάρχει εκλογίκευση µεταξύ του κόστους και των υπηρεσιών που παρέχονται. n Οι τοπικές µικρές κοινωνίες εξακολουθούν να επιβάλλουν τη θέλησή τους εις βάρος του γενικού συµφέροντος, κάτι που προκαλεί τραγελαφικά φαινόµενα όπως η λειτουργία στρατοπέδων σε περιοχές όπως η Αρτα ή το Μεσολόγγι, όπου δεν δικαιολογούνται.

 

n Οι υπερτιµολογήσεις εξακολουθούν να είναι κανόνας για κάθε έργο. Π.χ., ένας δρόµος µε λακκούβες στοιχίζει τέσσερις φορές περισσότερο για να διορθωθεί στην Ελλάδα από όσο στις Βρυξέλλες.

 

n ∆ιαπιστώνεται ότι η διαφθορά είναι εκτεταµένη στον δηµόσιο τοµέα, αλλά έχει επεκταθεί και στον ιδιωτικό. Αυτό έχει ως αποτέλεσµα ο ιδιωτικός τοµέας να µην επιθυµεί τη διόρθωση των πραγµάτων προς όφελός του ούτε να επιθυµεί να αναλάβει ρόλο στην οικοδόµηση ανάπτυξης για τη χώρα.

 

n Με αυτά δεδοµένα και τη µαύρη τρύπα των εσόδων να µεγαλώνει διαρκώς, ενδεχοµένως µοναδική λύση θα ήταν η συρρίκνωσητων δαπανών µέσω συνταγών-σοκ. Για παράδειγµα, να υποχρεωθούν τανοσοκοµεία, αφενός, να καταρτίζουν προϋπολογισµούς, αφετέρου, να λειτουργήσουν µε το 50% των χρηµάτων που τους αναλογούν µέχρι τώρα, διαφορετικά να κλείσουν. Αντιστοίχως, να κλείσουν τα δύοτρίτα των υπηρεσιών των ΟΤΑ, οι οποίες ούτως ή άλλως είναι υπερκοστολογηµένες. Και αυτά όµως είναι µέτρα µε πολιτικό κόστος, για ταοποία πλέον στις Βρυξέλλες έχουν µεγάλες επιφυλάξεις, αν πρόκειται κάποιος να αναλάβει την ευθύνητης εφαρµογής τους.

 

Εκτιµούν πως είναι αδύνατον να καλυφθεί η µαύρη τρύπα 4,8 – 5,8 δισ. ευρώ

Μένει ατιµώρητη η διαφθορά

Η διαφθορά, σηµειώνουν οι ελεγκτές, διαπιστώνεται και σε άλλες χώρες, κυρίως της Ανατολικής και Βόρειας Ευρώπης. Ωστόσο, η Ελλάδα είναι η µόνη χώρα όπου ουσιαστικά µένει ατιµώρητη.

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 18.04.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS