HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2350278
H "ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ",29/5-4/6/2011
29.05.11

 

                 1. "...ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ"

                                                                                          4-6-2011

 

 

'Συλλαλητήριο ενάντια στα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης διοργάνωσαν σήμερα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Όπως αναφέρει το ΤΕΕ σε ανακοίνωσή του, η γενιά των 700 ευρώ αρνείται να γίνει των 500 και διεκδικεί μια οικονομική πολιτική, η οποία θα βασίζεται σε αναπτυξιακά και κοινωνικά μέτρα, θα κινητοποιεί τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις, θα ενεργοποιεί τις παραγωγικές διαδικασίες, θα διασφαλίζει το δικαίωμα στην εργασία, ως τη μόνη να προσφέρει διέξοδο στην κρίση.

Τη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο ανακοίνωσε επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ).ΔΕΚΟ και ΟΤΟΕ(ΜΜΕ)

 

 

 

 

 

 Μετά τους ανοργάνωτους ..."Αγανακτισμένους", διαδηλώνουν και οι οργανωμένοι ..."Οργισμένοι".

΄Αντε,παιδιά, ενώστε τις... ανθρωπομάζες σας. Τι καμώματα είναι αυτά τώρα;

(Μη σε γελάνε "ΕΣΕΝΑ". Μόνο στις ταμπέλες διαφέρουν -πώς λέμε Ορθόδοξοι-Καθολικοί,ας πούμε. "Κοινός παρανομαστής" τους  Η... ΜΑΣΑ).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                            3-6-2011

1."Ο Λαζόπουλος αποκάλυψε το κρυφό βίντεο του Στρος Καν

Αναταράξεις στην πολιτική ζωή του τόπου προκάλεσε βίντεο που προέβαλε το Αλ Τσαντίρι Νιουζ, με τις συζητήσεις του επικεφαλής του ΔΝΤ και το πρωθυπουργού. Κατηγορίες από τη ΝΔ για υπόγειες συνεννοήσεις για προσφυγή στο μηχανισμό, χωρίς να το γνωρίζει ο λαός (Vid)"(ΜΜΕ)

 

 

 

 

2."Ε∆ΕΙΞΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΩΣ ∆ΙΚΤΑΤΟΡΑ

         Αντιδράσεις για το «ανίερο» µοντάζ του Λαζόπουλου

 

ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙ∆ΡΑΣΕΩΝ στον πολιτικό κόσµο προκάλεσε µονταρισµένο αρχειακό υλικό που προβλήθηκε ως σάτιρα στο «Αλ Τσαντίρι Νιούζ» του Λάκη Λαζόπουλου. Στο υλικό από τη δίκη της χούντας µε τους Γεώργιο Παπαδόπουλο, ∆ηµήτρη Ιωαννίδη και Στυλιανό Παττακό, η εκποµπή είχε «µοντάρει» τα κεφάλια των Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργου Πεταλωτή και Γιώργου Καρατζαφέρη, αντιστοίχως. Και σε οπτικοακουστικό ντοκουµέντο, µε τον Γεώργιο Παπαδόπουλο να µιλά για την Ελλάδα η οποία «διήρχετο µιαν κρίσην αναζητούσα διέξοδον εξ ενός πολιτικού αδιεξόδου», µοντάρισε το πρόσωπο του Πρωθυπουργού, ενώ ακουγόταν η φωνή του δικτάτορα." (ΜΜΕ).

 

 


Σκηνές από το βίντεο που προβλήθηκε χθες στην εκποµπή του Λάκη Λαζόπουλου. Στα σώµατα των πρωταιτίων της δικτατορίας έχουν προστεθεί τα κεφάλια του Πρωθυπουργού, του κυβερνητικού εκπροσώπου και του προέδρου του ΛΑΟΣ

  Ο Γεώργιος Παπανδρέου, όταν κάποτε στη βουλή  βουλευτής αντιπάλου κόμματος τον έβριζε, ρώτησε: «Ποιος το είπε αυτό;» «Εγώ», απάντησε εκείνος. «Α, τότε δεν έχει καμιά σημασία», ανταπάντησε ο φλεγματικός παππούς του σημερινού πρωθυπουργού".

                                             ΄Η

Λάκης: ...΄Οταν ο άνθρωπος αποσυντίθεται σε μόρια έσχατης εξαθλίωσης!

 

 

 

                     «Βρήκα τον άγγελο που µε έσωσε»

Ο Νεοζηλανδός Σάντι Τόµας συνάντησε στον Γαλατά Χανίων την κοπέλα που τον γλίτωσε από τους Ναζί το 1941

 Μου είπαν τώρα οι Νεοζηλανδοί ότι πρέπει να µε ανταµείψουν. Τους ευχαριστώ πολύ, ευχαριστώ και τον στρατηγό, αλλά τα έχω όλα, το σπίτιµου, τον αδελφό µου, την αδελφή µου, τους συγγενείς µου. Εξακόσια ευρώ σύνταξη παίρνω,αλλά είµαι υπερήφανη γιατί ό,τι έκανα, δεν το έκανα για να πληρωθώ. Και δεν θα δεχτώ ποτέ τίποτα».(MME)

Η κ. Γερογιάννη (πρώτη από δεξιά στη φωτογραφία αριστερά) µαζί µε άλλες κοπέλες του Γαλατά στην προετοιµασία συσσιτίου για τα ορφανά του πολέµου. Τον Μάιο του ''41 έσωσε πολλούς νεοζηλανδούς στρατιώτεςαπό τους Ναζί. Ενας από αυτούς ήταν ο Σάντι Τόµας, ο οποίοςσήµερα είναι υποστράτηγος ε.α.Εκείνος έψαχνε για χρόνια να βρει µια από τις κοπέλες-αγγέλους που τον βοήθησαν. Τα κατάφερε συναντώντας την κ. Γερογιάννη 70 χρόνια µετά (φωτογραφία πάνω)

 

"...Τα έχω όλα...δεν το έκανα για να πληρωθώ, Εξακόσια  ευρώ σύνατξη παίρνω..."

Τα έχεις όλα κυρα Αγγελική,γιατί πρώτα έχεις "ψυχή". Σ΄ευχαριστούμε που δίνεις νόημα και νοστημιά στη ζωή. 

(Αφιερωμένο εξαιρετικά στους..."Αγανακτισμένους" (τους "πάμε πλατεία,αλα Λαζό"),που θυμήθηκαν να σηκωθούν από τους καναπέδες, μόλις κινδύνευσε η "κουτάλα").

 

 

 

                                                           2-6-2011

 

                                "Σοκ από το µπλόκο στη Βουλή

Σφοδρές αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσµο προκαλεί η πολιορκία του Κοινοβουλίου, το βράδυ της Τρίτης.

Οργή στον πολιτικό κόσµο αλλά καιαιχµές του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου που καταλόγισε ευθύνες στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή και στην Αστυνοµία προκάλεσε η άγρια πολιορκία της Βουλής προχθές το βράδυ από µερίδα διαδηλωτών"(ΜΜΕ).


Ειρηνική ήταν η χθεσινή συγκέντρωση των «Αγανακτισµένων» στο Σύνταγµα, αν και δεν έλειψαν πάλι τα συνθήµατα κατά του Κοινοβουλίου

 

 Τα ΜΜΕ δημοσίευσαν λάθος φωτο. Οι παραπάνω εικονιζόμενοι (ΔΕΝ) είναι οι "Αγανακτισμένοι-παμ΄πλατεία", που τα κάνουν λίμπα για τις παλιές, καλές-χαμένες μέρες,που  τα "έτρωγανα μαζί", αλλα από διαδήλωση συμπαράστασης των ίδιων παλιότερα, όταν αλλοδαποί απεργοί ΠΕΙΝΑΣ αργοπέθαιναν στην "Αμαλία" για το αυτονόητο δικαίωμά τους να έχουν άσυλο σε μια χώρα. 

                                    ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ!

                                           

 

 

                                                    29 ΜΑΪΟΥ 1453, ΑΛΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

 

                                                        


  ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ: 1. Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. 2. Η  ΒΑΣΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΙΣ "ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ" ΤΗΣ ΑΛΩΣΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΤΤΕ ΑΝΟΙΧΤΑ: "ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΚΟΥΦΙ, ΠΑΡΑ ΤΙΑΡΑ ΠΑΠΙΚΗ" 

  

 ________________________________________________________________________________________________

 

 

                         ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

               Ενα µωσαϊκό προσώπων στην ειρηνική διαµαρτυρία

 

 


  

 


 

 

 


ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΗ "ΜΑΖΩΞΗ" ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΜΑΖΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙ  ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΕΙ  "ΑΡΤΟΝ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΑ".

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΟΙ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ. (UNA RAZZA, UNA FACCIA) .

 

 

 

 

                         2. "ΔΡΩΜΕΝΑ" ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΡΑ

                          ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΑ ΑΥΛΗ

 

                                                                                   3-6-2011

                          ***     "SOS για το έγκληµα

                           Σκοτώνουν ακόµη και για λίγα ευρώ

 

 ...Πάντως, είναι σηµαντικά τα ποσοστά των εξιχνιάσεων στις ανθρωποκτονίες. Από τα στοιχεία της Γενικής Αστυνοµικής ∆ιεύθυνσης Αττικής αποδεικνύεται πως το 65-70% των κακοποιών που συλλαµβάνονται για ανθρωποκτονίες είναι αλλοδαποί. Πάντως, σε µεγάλο ποσοστό και τα θύµατα είναι αλλοδαποί.

 

Παρόµοιο σχεδόν και το ποσοστό των κακοποιών που συλλαµβάνονται για κλοπές και διαρρήξεις, µε τους αλλοδαπούς να αποτελούν το 60% των συλληφθέντων"(MME).

Η βιομηχανία της "Ενημέρωσης" ("θέ(α)μα-αίμα-σπέρμα") είναι "μανούλα" στη διαστρέβλωση (αυτή είναι η κύρια της ενασχόληση).Δείτε εδώ πώς παρουσιάζουν την αύξηση της εγκληματικότητας,για να περάσουν την προπαγάνδα πως για ΟΛΑ φταίνε οι ξένοι."Το 65-70% των κακοποιών που συλλαμβάνονται για δολοφονίες είναι αλλοδαποί",μας λένε. Και "...είναι σημαντικά τα ποσοστά εξιχνιάσεων..".Πόσα είναι αυτά τα ποσοστά ,δε μας λένε. Εύκολα,όμως, για να περάσει η προπαγάνδα,μας πετάνε το 70%  για τους αλλοδαπούς. Βρωμεροί ,αισχρότατοι.

Η αλήθεια είναι άλλη! Οι ανεξιχνίαστες δολοφονίες είναι χιλιάδες.Τεράστια ποσοστά. Οι "ιθαγενείς"΄Ελληνες που σκοτώνουν, σχεδιάζουν καλά το έγκλημά τους,έχουν περισσότερα μέσα στη διάθεσή τους,ξέρουν καλύτερα τις περιοχές, άρα  να ξεφεύγουν και να κρύβονται, έχουν καλές "καβάντζες"  και γι΄αυτό μένουν οι περισσότεροι ασύλληπτοι,σε αντίθεση με τους αλλοδαπούς που σκοτώνουν ή κλέβουν "θυμικά",ό,τι τύχει μπροστά τους,για 10 ευρώ και είναι απόλυτα "ορατοί".από παντού.

Να τελειώνει αυτό το παραμύθι της προπαγάνδας για τους ξένους. Πρώτοι σε ΟΛΑ τα εγκλήματα είναι τα "πρεζόνια' (΄Ελληνες),ακολουθούν λοιποί ΄ "ιθαγενείς" και τελευταίοι οι αλλοδαποί.

 

 

 

  ****                            "Ενώπιον του δικαστηρίου παρουσιάστηκε ο Μλάντιτς  

Ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας Ράτκο Μλάντιτς, που κατηγορείται για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου στον πόλεμο της Βοσνίας.


«Είμαι ο στρατηγός Μλάντιτς» απάντησε στη σχετική ερώτηση των δικαστών, χαρακτηρίζοντας τις σε βάρος του κατηγορίες «απεχθείς» και «τερατώδεις» και δηλώνοντας βαριά άρρωστος.


Ο Μλάντιτς εκδόθηκε στην Ολλανδία από τη Σερβία την Τρίτη μετά τη σύλληψή την περασμένη εβδομάδα".(ΜΜΕ).

 

Το τέρας της  "εθνοκάθαρσης" είναι "βαριά άρρωστος".Τα χιλιάδες θύματά του απλά...δολοφονήθηκαν (οι περισσότεροι οικτρά).

Τί θράσος!

 

 

                                                31-5-2011

 

 

 

"«Η Συνωµοσία Πυρήνων της Φωτιάς έκλεισε την πρώτη περίοδο δράσης της. Η οργάνωση όµως δεν αφοπλίζεται. Θεωρούµε πως το στοίχηµα µιας “νέας Συνωµοσίας” µπορεί να εκπληρώσει πιο ολοκληρωµένα την ουσία του ονόµατός της». αυτό επισηµαίνουν σε κείµενο - µανιφέστο που ανήρτησαν στο Indymedia εννιά κατηγορούµενοι ως µέλη της οργάνωσης που έχουν ήδη συλληφθεί. Το 24σέλιδο κείµενο έχει τίτλο «ο Ηλιος συνεχίζει ν’ ανατέλλει» και το υπογράφουν οι Γεράσιµος Τσάκαλος, ολγα οικονοµίδου, Χάρης Χατζηµιχελάκης, Χρήστος Τσάκαλος, Γιώργος Νικολόπουλος, Μιχάλης Νικολόπουλος, Νταµιάνο Μπολάνο, Παναγιώτης αργυρού και Γιώργος Πολύδωρος. «Εµείς οι σύντροφοι της πρώτης περιόδου αναλαµβάνουµε πλέον την ευθύνη για τον λόγο που παράγουµε µέσα στη φυλακή και φέρει την υπογραφή µας ως Συνωµοσία Πυρήνων της Φωτιάς µαζί µε τα ονόµατά µας», αναφέρουν οι συλληφθέντες που προαναγγέλλουν την επόµενη µέρα στο αντάρτικο πόλης"

Η "ΕΝΟΠΛΗ ΛΑΪΚΗ ΒΙΑ " ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Επεξεργασία Εκτύπωση

                                         ΔΡΩΜΕΝΑ/9-12-2010

 

 

 

***"Ένοχος 83χρονος επειδή χαρακτήρισε «αγενείς» δημόσιους υπαλλήλους

Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης καταδίκασε 83χρονο συνταξιούχο επειδή χαρακτήρισε δημόσιους υπαλλήλους σε επιστολή διαμαρτυρίας του, ως «αγενείς», «αδαείς» και «ανίκανους».

Δήλωσε την αγανάκτηση του για την ταλαιπωρία που υπέστη και το πλήρωσε ακριβά! Το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, καταδίκασε τον 83χρονο αγανακτισμένο πολίτη σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών, με τριετή αναστολή.

Το ξέσπασμα του συνταξιούχου δημιουργήθηκε μετά από καθυστέρηση της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην ανανέωση της άδειας παραμονής της αλλοδαπής συζύγου του.

Ο συνταξιούχος έστειλε τότε επιστολή προς το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης που εν συνεχεία διαβιβάστηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών και στο Συνήγορο του Πολίτη.

"Ο απλός πολίτης για να λύσει το πρόβλημά του, ενδεχομένως, πρέπει πρώτα να λύσει το πουγκί του", ανέφερε στην επιστολή του ο 83χρονος.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο συνταξιούχος δήλωσε: "Έπεσα θύμα της εκδικητικής μανίας των υπαλλήλων. Δεν μετανιώνω για τις εκφράσεις μου. Δεν διέπραξα έγκλημα με μάσκα και Καλάσνικοφ. Ενήργησα αντρίκεια και καθαρά και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό που έκανα"." (MME).

 

Καλά κάνανε και του ρίξανε τη φυλάκα του αναιδή,που χαρακτήρισε  τους...αδάμαντες δημοσίους υπαλλήλους μας ως "αγενείς, αδαείς και ανίκανους'. Ας τους έλεγε,τουλάχιστον "κοπρίτες" όπως ο Πάγκαλος. Αλλά, όχι και...αγενείς. Βαριά κουβέντα!

 

 

 

 

 

                                           

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                    29-5-2011

 

"Ο Αρης δεν είναι μόνο "αγανακτισμένος". Ο "οργανωτής" της διαδήλωσης μέσω του Facebook έχει ξεκάθαρες απόψεις:

 

 

 

                «Το μεγαλύτερο όπλο, η ψήφος μας»

-Εσύ τι θα ήθελες να αλλάξει;

-Θα ήθελα να αλλάξουν πολλά. Θα ήθελα οι πολιτικοί φορείς της χώρας να μην αναλώνονται σε συμφέροντα, σκοπιμότητες και οικονομικά οφέλη, αλλά να ενδιαφέρονται πραγματικά για τον μέσο Ελληνα πολίτη.

 

 

Επειτα πιστεύω πως οι υπόλοιποι λόγοι είναι λίγο - πολύ κοινοί με των περισσότερων Ελλήνων: η ανεντιμότητα των πολιτικών, η οικονομική - κοινωνική κρίση που έχει αναπτυχθεί.

 

“Οι διαχειριστές του ηλεκτρονικού γκρουπ

Ολα ξεκίνησαν από τα... δύσκολα θέματα

Ανάμεσα στους διαχειριστές του γκρουπ "Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα" ήταν η Δήμητρα και ο Νίκος, επίσης 18 χρόνων. "Μετά από ορισμένα μαθήματα, όπως η φυσική εμφανίστηκαν ομάδες παιδιών που εξέφραζαν οργή για τα αδικαιολόγητα δύσκολα θέματα", μας εξηγεί η Δήμητρα. "Οι ομάδες συντονίστηκαν ένα βράδυ και αποφασίστηκε να διοργανωθεί κάτι κοινό και επειδή υπήρχε διάχυτη η αίσθηση ότι η δυσκολία των θεμάτων είχε άμεση σχέση με το παρόν κοινωνικοπολιτικό προσκήνιο αποφασίστηκε η διοργάνωση και προωθήθηκε από όλους". (MME)

 

 

Aπό  συνειδητοποίηση ΠΟΛΙΤΗ σκίζουν οι...ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ . Δώστε στα παιδιά εύκολα θέματα στις εξετάσεις (και όχι κατάργηση του συστήματος της εκπαίδευσης), μια θεσούλα στο δημόσιο ή στην «επιχείρηση» (και όχι να παράγει το άτομο ό,τι καταναλώνει), μια τηλεόραση, ποπ-κορν,μπύρα και κανα μπάφο, να βλέπουν ματς, ένα κομπιούτερ να ψάχνουν τσόντες και να κάνουν σάιμπερ (και όχι κατάργηση του αφύσικου τρόπου ζωής)  

                                               ΚΑΙ

ΔΙΝΟΥΝ ΨΗΦΟ ΚΑΙ  &ΩΛΟ ΚΑΙ Ο ΤΙ  ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

(ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΟΥΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΔΕΝ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ, «ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΝΟΥΝ»).

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠ΄ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

 

 

 

 

                    3 ΕΤΣΙ ΤΑ "ΒΛΕΠΟΥΝ" ΑΛΛΟΙ

 

                                                        (News247.gr,4/6/2001)  

 

           Όταν το μητρικό ένστικτο δε λειτουργεί

Μία συγκλονιστική μαρτυρία από μία μητέρα η οποία παραδέχτηκε ότι ποτέ δεν της άρεσε το παιδί της. Σε μία σπαρακτική εξομολόγηση ψυχής, εξηγεί γιατί δε μπορεί να αγαπήσει τη μεγαλύτερη κόρη της

 

 

 

 


Για τις περισσότερες μητέρες η αγάπη προς τα παιδιά τους είναι άνευ όρων κι αν αυτό δε συνέβαινε λίγες θα τολμούσαν να το παραδεχτούν δημόσια. Γεγονός που εξηγεί απόλυτα γιατί η συγκεκριμένη γυναίκα σπάει το κοινωνικού ταμπού αλλά υπό τη χρήση ψευδώνυμου.

Η Jennifer Rabiner, μητέρα δύο κοριτσιών, ομολογεί πως ποτέ δεν κατάφερε να αγαπήσει το μεγαλύτερο παιδί της. Παραδέχεται ότι αγωνίστηκε να συνδεθεί συναισθηματικά με το κοριτσάκι της, χωρίς αυτό να γίνεται πραγματικότητα.

Περιγράφοντας την κόρη της δηλώνει ότι από την πρώτη ημέρα που την έφερε στον κόσμο ήταν αδύνατη και αδύναμη. Συνεχώς έκλαιγε, ούρλιαζε, δεν τη κοιτούσε, δεν απαντούσε στις ερωτήσεις της και δεν είχε φίλους.

Ένιωθε ενοχές και αισθανόταν την απόρριψη από το παιδί της. Δε μπορούσαν να αναπτύξουν το μαγικό δεσμό μητέρας-κόρης. Η ''χαριστική βολή'' στη μεταξύ τους σχέση δόθηκε όταν γεννήθηκε το δεύτερο παιδί της οικογένειας.

Για τη μητέρα ήταν το παιδί που είχε ονειρευτεί. Ήταν δυνατό, χαμογελαστό και πρόσχαρο. ''Την αγκάλιαζα και ένιωθα την καρδιά της να χτυπά με τη δική μου ταυτόχρονα'', δηλώνει η Jennifer.

Είχε φτάσει στο σημείο να βλέπει κάθε κίνηση της πρωτότοκης κόρης της, μέσα από ένα φακό αποτυχίας. Ήξερε ότι ήταν σκληρή και άδικη αλλά αδυνατούσε να σταματήσει.

Όπως διαπιστώθηκε, υπήρχε ένα πρόβλημα με την ανάπτυξη του παιδιού, το οποίο οφείλεται σε ανεπάρκεια μίας αυξητικής ορμόνης. Όταν το έμαθε, η μητέρα μετάνιωσε για τη συμπεριφορά της αλλά συνεχίζει να αισθάνεται ένοχη για τα προβλήματα του παρελθόντος.

Καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για να βελτιωθεί και αναζητά τρόπους να καλύψει το συναισθηματικό κενό που προκάλεσε στην κόρη της.

 

Στον ΑΝΘΡΩΠΟ, δε φαίνεται να υπάρχει τέτοιο ένστικτο (μητρικό-πατρικό),τουλάχιστον με τη μορφή που το διακρίνουμε στα περισσότερα ζώα. Είναι μάλλον επινόηση των "νεότερων" κοινωνιών για ...ιδιοκτησιακούς λόγους. Στις αρχέγονες κοινωνίες, ΟΛΑ τα παιδιά ήταν παιδιά ΟΛΩΝ.

 

 

 

 

 

 

                        50 χρόνια πίσω η Ελλάδα µε τη δραχµή

Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα έχαναν ένα σηµαντικό κοµµάτι της αγοραστικής τους δύναµης και θα αγόραζαν ακριβότερα προϊόντα και υπηρεσίες

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ∆ΗΜΗΤΡΑ ΣΚΟΥΦΟΥ, ΠΕΤΡΟΣ ΠΙΤΣΙΝΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΑ, Σάββατο 28 Μαΐου 2011Εκτίναξη του ήδηυπέρογκου δηµόσιου χρέους, δραµατική υποτίµηση της αγοραστικής δύναµης τωνελληνικών νοικοκυριών και του επιπέδουδιαβίωσής τους, κατακόρυφηαύξηση των τιµών τωνεµπορευµάτων, άνοδος των επιτοκίων σε εφιαλτικά επίπεδα που επικρατούσαν στο παρελθόν καιουσιαστικάαπαγόρευαν τον δανεισµό και φτώχεια.

Αυτές είναι σεγενικές γραµµέςοι επιπτώσεις που θα προκαλούσε η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχµή – σενάριο που δεν προβλέπεται σε επίπεδο θεσµών Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά διακινείται από κύκλους εντός και εκτός Ελλάδας όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό. Η Ελλάδα µαζί µε τη δραχµή θα επέστρεφε 50 χρόνιαπίσω θυµίζοντας άλλες εποχές χωρίς να υπολογίζεται ένα ντόµινο άλλων δυσµενών εξελίξεων που θα προκαλούνταν στο τραπεζικό σύστηµα και θα καταδίκαζαν τη χώρα σευπανάπτυξη. Μια χώρα αποκλεισµένη από τις διεθνείς αγορές χρήµατος και τους ευρωπαϊκούς θεσµούς – που σήµερα παρά την κρίση εξακολουθεί ναχρηµατοδοτείται έστωκαι µέσω τουµηχανισµού διεθνούς βοήθειας – θα ήταν η εικόνα τηςΕλλάδας. Ακόµη και το επιχείρηµατης βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας που προβάλλεται από τους κύκλους αυτούς δεν ευσταθεί για το ελληνικό µοντέλο, αφού σε µεγάλο βαθµό η βιοµηχανικήπαραγωγήστηρίζεται σε πρώτες ύλες που εισάγονται (άρα θα ήταν ακριβότερες) και µόνο το φθηνό εργατικό δυναµικό δεν αρκεί για την ανάπτυξη. Οφέλη θα υπήρχαν στοντουρισµό, όµως σε µια χώρα που θα θύµιζε έναν πολύ φθηνό προορισµό και όχι µία χώρα ευρωπαϊκού επιπέδου.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ. Σε κάθε περίπτωση το ερώτηµα στο οποίο πρέπει αµέσως να δοθεί απάντηση είναι το εξής: την επόµενη µέρα της εξόδου από το ευρώ, της υποτίµησης τηςδραχµής και της παύσης πληρωµής (ολικής ή µερικής) του δηµόσιου εξωτερικού χρέους, πώς θα χρηµατοδοτούνταν το σηµερινό επίπεδο διαβίωσης (µισθοί, συντάξεις κ.λπ.) καιη ελληνική αγορά (δανεισµός κ.λπ.) όταν είναι γνωστό ότι σε µεγάλο βαθµό σήµερα λόγω των υψηλών ελλειµµάτων του ∆ηµοσίου η κάλυψη των µισθολογικών δαπανών γίνεται µε δανεισµό από το εξωτερικό, ενώ η χρηµατοδότηση των επιχειρήσεων προέρχεται από τις τράπεζες πουέχουν πρόσβαση στις διεθνείς χρηµαταγορές. ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ. Η επιστροφή στη δραχµή µε ταυτόχρονη υποτίµηση του νοµίσµατος (ας υποθέσουµε κατά 50%) θα σηµαίνει ότιγια την αγοράπροϊόντος αξίας 1 ευρώ οι Ελληνες θα πρέπει ναπληρώνουν 511,125 δραχµέςαντί για 340,75 δραχµές που είναι η κλειδωµένη ισοτιµία µε την οποία η χώρα µπήκε στο ευρώ το 2001. Πιο απλά θα αγοράζουν ακριβότερα το ευρώ κι έτσι όλα τα προϊόντα που αποτιµώνται σε αυτό.

Επιστροφήστη δραχµή σηµαίνει µεγάλη αύξηση των τιµών µέσα σε µια νύχτα και αυτό γιατί η Eλλάδα εισάγει το µεγαλύτερο µέρος όσων καταναλώνει, τόσοκαταναλωτικά προϊόντα (τροφή,ρούχα, ηλεκτρικές - ηλεκτρονικές συσκευές, αυτοκίνητακ.ά.) όσοκαι πρώτες ύλες και µηχανολογικό εξοπλισµό για την εγχώρια παραγωγή. Αρα, οι αρνητικές επιδράσεις θα επηρέαζαν όλο το φάσµα της παραγωγής. ΕΞΑΡΤΗΣΗ. Σύµφωνα µε εκπροσώπους της αγοράς η λειτουργία της ελληνικής οικονοµίας είναι εξαρτηµένη κατά70% από εισαγωγές. Η επιστροφή στη δραχµή θα έκανε για τους έλληνες εισαγωγείς ακριβότερες τις συναλλαγές καθώς όλες θα γίνοντανσε ένα άλλο νόµισµα ισχυρότερο τηςδραχµής µε ισοτιµίες που καθηµερινά θα αλλάζουν, µε ακριβότερο τραπεζικό δανεισµό για τους ίδιους .

Αυτόµατες θα ήταν και οι αυξήσεις στο λιανεµπόριο, τόσο για τα εισαγόµενα είδη όσο και για τα ελληνικά, που σε µεγάλο βαθµό χρησιµοποιούν εισαγόµενες πρώτες ύλες. Το αποτέλεσµα στο εισόδηµα µισθωτών και συνταξιούχων θα ήταν ότι θα έχαναν ένα σηµαντικό κοµµάτι τηςαγοραστικήςτους δύναµης καθώςµε ίδιαχρήµατα στην τσέπη, προ επιστροφής στη δραχµή και υποτίµησης, θα ήταναναγκασµένοι νααγοράζουν ακριβότερα προϊόντα και υπηρεσίες.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Οι συνέπειες θα ήταν ολέθριες καιστον τραπεζικό τοµέα. Η κεφαλαιακή δοµή των εγχώριων τραπεζών θα αντιµετώπιζε προβλήµατα, θα υπήρχαν σηµαντικές εκροές καταθέσεων, κατακόρυφη αύξησητων επισφαλειών από αδυναµία καταναλωτών να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, εσωστρέφεια και καµία αξιοπιστία στις διεθνείς αγορές χρήµατος.

Επιπλέον η κατάσταση αυτή θα οδηγούσε σεπαύση τωνχρηµατοδοτήσεων προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά, και ραγδαία αύξηση των επιτοκίων.

Αύξηση των τιµών µέσα σε µια νύχτα, αφού εισάγουµε το µεγαλύτερο µέρος όσων καταναλώνουµε

Ο εφιάλτης

Τρισέλιδο αφιέρωµα στο «φάντασµα της δραχµής» φιλοξενεί η ιταλική εφηµερίδα «Λα Ρεπούµπλικα».

«Εχει περισσότερα από 3.000 χρόνια ζωής. Βγήκε στη σύνταξη πριν από εννέα χρόνια. ολοι πίστευαν ότι δεν θα άκουγαν ξανά γι’ αυτήν. Κι όµως, το φάντασµα της δραχµής, του πιο παλιού νοµίσµατος της Ευρώπης, προβάλλει από το παρελθόν», σηµειώνει η ιταλική εφηµερίδα. «Η τελευταία Κασσάνδρα ξεπρόβαλε από τις Βρυξέλλες.

Εχει ελληνικό διαβατήριο, µακρύ πρόσωπο και το ωραίο χαµόγελο της Μαρίας ∆αµανάκη», αναφέρεται στο δηµοσίευµα σχετικά µε τη δήλωση-έκκληση της ελληνίδας επιτρόπου για την αλιεία, η οποία έπεσε σαν βόµβα στην αθήνα
Τα χαµηλά επιτόκια θα αποτελούν παρελθόν

«Εµφραγµα» στις καταθέσεις και εφιαλτικά επιτόκια στα δάνεια φέρνει η επιστροφή στη δραχµή. Στο κοµµάτι των καταθέσεων, όλα θα εξαρτηθούν από τον τρόπο µε τον οποίο θα γίνει η µετάβαση. αν προηγηθεί στάση πληρωµών και χρεοκοπία τραπεζών, κανείς δεν µπορεί να προβλέψει τι θα γίνει µε τα χρήµατα που βρίσκονται σε τραπεζικούς λογαριασµούς. ακόµη όµως και στην περίπτωση συντεταγµένης µετάβασης είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει µια αρχική περίοδος «εµφράγµατος» στις συναλλαγές. οσο για τα δάνεια, µπορεί το κεφάλαιο να µετατραπεί από ευρώ σε δραχµές, τα χαµηλά επιτόκια όµως στα οποία έχουµε συνηθίσει θα αποτελέσουν παρελθόν. ∆εν αποκλείεται τα επιτόκια στα στεγαστικά δάνεια να εκτιναχθούν στο 20% και στα καταναλωτικά πάνω από το 25%, τινάζοντας στον αέρα τον προϋπολογισµό των δανειοληπτών.


                  ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ.

ΟΣΟ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΔΕΜΕΝΗ ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ "ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ" ΚΑΙ ΟΣΟ Η "ΑΝΘΡΩΠΟΜΑΖΑ" ΠΙΕΖΕΙ ΓΙΑ "ΑΡΤΟΝ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΑ" ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ .

ΑΝ, ΟΜΩΣ, Ο ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΡΑΓΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο,ΤΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ ("ΦΥΣΙΚΗ" ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΑΓΚΗ.

 

 

 

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 04.06.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS