HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2320439
ΙΣΤΟΡΙΚΗ " ΛΙΣΤΑ" ΕΝΟΧΩΝ
17.10.11

"Ξεκίνησε η «καυτή» απεργιακή εβδομάδα που θα κορυφωθεί στις 20 Οκτωβρίου

Απεργιακή καταιγίδα κι αυτή την εβδομάδα" (ΜΜΕ)"Ξεκίνησε η «καυτή» απεργιακή εβδομάδα που θα κορυφωθεί στις 20 Οκτωβρίου

Απεργιακή καταιγίδα κι αυτή την εβδομάδα" (ΜΜΕ) Στους σκοπούς της Ιστορίας είναι και η καταγραφή (ακόμα και ονομαστικά)  των υπεύθυνων μιας καταστροφής,μιας τραγωδίας- συμφοράς,που έπληξαν άτομα ή μεγάλα σύνολα ή και μια χώρα ολόκληρη.

Οι αρχαίοι Ιστορικοί, κατονομάζουν τέτοιους υπεύθυνους,αλλά πολλές φορές  ερήμην της ιστορικής δεοντολογίας,που απαιτεί αντικειμενικότητα  και προπαντός "άδειασμα" από τον εαυτό μας. Αυτό το τελευταίο τουλάχιστον, θεωρείται από τα "εκ των ων ουκ άνευ" του ιστορικού εξοπλισμού. Ο Θουκυδίδης για παράδειγμα, δεν καταλογίζει στον Αλκιβιάδη στο μέτρο που τον βαρύνουν τα μεγάλα σφάλματά του,που οδήγησαν τους Αθηναίους όχι μόνο στη Σικελική καταστροφή,αλλά και στην υποταγή της Αθήνας στη Σπάρτη. Σκόπιμα ή αθέλητα από την άλλη, υπερεκτίμησε τις ικανότητες ενός κυκλοθυμικού και  αριβίστα πολιτικού-στρατιωτικού της αρχαίας Αθήνας. Αν και πολλοί από τους αρχαίους ιστορικούς είναι σύγχρονοι ή και πρωταγωνιστές-συμμετέχοντες των γεγονότων που καταγράφουν και κρίνουν (Θουκυδίδης, Ξενοφών, Πολύβιος Μεγαλοπολίτης), με άλλα λόγια καταγίνονται κι αυτοί σε μια μορφή "Ιστορικής Δημοσιογραφίας", εν τούτοις, είτε οι εθνικιστικές-φυλετικές-κομματικές τους αγκυλώσεις (Θουκυδίδης) είτε τα "προσωπικά" τους (Ξενοφών, Πολύβιος), δεν τους επέτρεψαν να παραδώσουν στους συγχρόνους τους και στους κατοπινούς, καθαρές τις εικόνες των προσώπων που σκιαγραφούν (π.χ ανυπόστατη και υστερόβουλη κριτική  Πολύβιου για το βασιλιά Νάβη της Σπάρτης.Δες: Ν. Αδαμόπουλος,"Νάβις,βασιλεύς Λακεδαιμονίων,ανήρ αγαθός") ή να κρίνουν αντικειμενικά και αμερόληπτα ιστορικά γεγονότα, των οποίων τις  αιτίες-αφορμές-αποτελέσματα επιχείρησαν να  διερευνήσουν και να περιγράψουν.

 

Οι νεότεροι-σύγχρονοι ιστορικοί (περιοριζόμαστε στην Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα) δεν κατάφεραν στη συντριπτική πλειοψηφία τους να διδαχτούν από τα ιστορικά σφάλματα των ...συναδέλφων τους της αρχαιότητας και υπέπεσαν κι αυτοί στα ίδια ή και σε χειρότερα . Οι αιτίες αυτής της ανοίκειας ιστορικής συμπεριφοράς είναι οι ίδιες με εκείνες των προηγούμενων ιστορικών,ενισχυμένες και με επιπλέον αρνητικές επιρροές ("βαρίδια"),όπως αυτές της χριστιανικής θρησκείας (Παπαρρηγόπουλος) ή τις καθεστωτικές τους ιδιότητες. Οι περισσότεροι απ΄αυτούς ,εκποιούν στην κυριολεξία την ιστορική ,αλλά και την εν γένει αξιοπρέπειά τους "αντί πινακίου φακής" (μια θεσούλα έμμισθου ...λέκτορα ή καθηγητή,ας πούμε, Ιστορίας σε πανεπιστήμιο). Τα παραδείγματα της παραπάνω  παθογένειας των "ιστορικών" αφθονούν στα τελευταία χρόνια και στις ημέρες μας. Σ΄αυτούς,όμως τους "ελλειμματικούς ιστορικούς" θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και τους "ιστορικούς μαϊμού",τους δημοσιογράφους ,τους  αυτοανακηρυγμένους σε "ιστορικούς", οι περισσότεροι των οποίων χωρίς ούτε τυπικά , ούτε και ουσιαστικά προσόντα...συγγράφουν Ιστορία στα έντυπα που εργάζονται επί πληρωμή ή εκφέρουν κρίσεις και σχολιασμούς σε τηλεοπτικά "τραπέζια της συμφοράς",του αποπροσανατολισμού και της αποχαύνωσης.


Ειδκά τα λεγόμενα ΜΜΕ έχουν ακόμα μεγαλύτερη και από τους επαγγελματίες ιστορικούς ευθύνη, τόσο για τη στρεβλή καταγραφή της ιστορίας, όσο και για τις χαλκευμένες ιστορικές κρίσεις που διατυπώνουν-εκφέρουν,επειδή έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση στο αναγνωστικό "κοινό" από ένα βιβλίο Ιστορίας. Στη Μικρασιατική, για παράδειγμα, καταστροφή, όπως και παλιότερα στον επίσης καταστροφικό ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897,μεγάλο μερίδιο ευθύνης για εκείνες τις "εθνικές" καταστροφές, φέρει ακέραιες ο "Τύπος" της εποχής και οι ιδιοκτήτες-δημοσιογράφοι,που άλλος λόγω εθνικιστικής τύφλας,άλλος για ιδιοτελείς σκοπούς ,εξωθούσαν τα πλήθη σε ακραίες -υστερικές- εθνικστικές συμπεριφορές.Οι πολιτικοί στην ουσία ακολουθούσαν.Τα αποτελέσματα είναι γνωστά και για τα δύο παραπάνω ιστορικά γεγονότα της χώρας,που κόστισαν στην Ελλάδα τόσο άδικο αίμα και συμφορές απερίγραπτες.


Το κακό όμως δεν είναι μόνο αυτό. Οι αυτοαναγορευόμενοι σε ιστορικούς δημοσιογράφοι ,αλλά και οι ίδιοι οι καθεστωτικοί "ιστορικοί", ο καθένας για τους λόγους που μνημονεύσαμε, είτε απέκρυψαν-διαστρέβλωσαν-αλλοίωσαν τις πραγματικές αιτίες-αποτελέσματα,  είτε είδαν με τα δικά τους παραμορφωτικά γυαλιά τους πραγματικά υπεύθυνους   των "εθνικών" αυτών τραγωδιών. Στη Μικρασιατική καταστροφή, να θυμίσουμε , ακόμα να συμφωνήσουν οι στρατευμένοι "ιστορικοί" και οι μισθοδοτούμενοι δημοσιογράφοι ποιοι ευθύνονται για εκείνο το κακό, που ξερίζωσε εκατομμύρια αθώους και τους έστειλε στην προσφυγιά και τη δυστυχία και έφερε τα "πάνω κάτω στη χώρα" στα χρόνια μετά το 1922. Μάλιστα,δεν έφτανε που το "πολιτικό" κατεστημένο της εποχής (υπεύθυνο για την τραγωδία) έδωσε εντολή σε "διατεταγμένο" στρατοδικείο να καταδικάσει-  εκτελέσει τους λιγότερο υπεύθυνους  έξ (6) εκείνης της απαράδεκτης  εκστρατείας, που κατέληξε σε "Βατερλώ",αλλά τόσα χρόνια μετά,στις μέρες μας, η καθεστωτική (διάβαζε εξαρτημένη) δικαιοσύνη της χώρας ('Αρειος Πάγος) φρόντισε να ξεθάψει τους σκελετούς (αλά ΄Ολιβερ Κρόμβελ στην αγγλική ιστορία) και να τους... δικάσει πρόσφατα σε μια δίκη παρωδία, που μόνο θυμηδία και σκεπτικισμό μπορεί να προκαλέσει.


Το πρόβλημα για την αποτυχία της Ιστορίας να αποδώσει ακριβείς και ακέραιες ευθύνες αυτής της τραγωδίας που αναφέραμε, είναι καθαρά πρόβλημα των "ιστορικών" και των δημοσιογάφων,που άπτεται, αφ΄ενός της ελλειμματικής (ανεπαρκούς) επαγγελματικής συμπεροφοράς τους, και αφ΄ετέρου,  της αδυναμίας τότε της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ να αρθρώσει ουσιαστικό ιστορικό λόγο με σοβαρούς εκπροσώπους της. Αυτό το εγχείρημα η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ το εκχώρησε, δυστυχώς, ολάκερο στην τότε Δημοσιογραφία και στην κατοπινή στρατευμένη "ιστορία" .


Σήμερα,δυστυχώς, η χώρα ξαναζεί μια δεύτερη "Μικρασιατική" τραγωδία, η έκταση της οποίας ακόμα δεν μπορεί να αποτιμηθεί λεπτομερώς.Εμείς από τις σελίδες της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ του Homo-Naturalis .gr έχουμε από την ημέρα της λειτουργίας του επισημάνει και καταγράψει με "ονοματεπώνυμα" τους υπεύθυνους αυτής της καταστροφής (που δεν είναι μόνο οικονομική) και συνεχίζουμε να "πυρώνουμε" καθημερινά τα κείμενά μας με νέες "λίστες". Ο σκοπός είναι ένας και μοναδικός: Να γίνουν γνωστοί οι "σκαπανείς" και οι συνεχιστές αυτής της συμφοράς. Να καταγραφούν ονόματα, ιδιότητες, επαγγέλματα, συντεχνίες, συμφέροντα. Τους πρώτους υπεύθυνους της συμφοράς,αυτούς που άρχισαν το "ξεχαρβάλωμα",εκείνους που  ξεκίνησαν να πριονίζουν το κλαρί του δέντρου που καθόμαστε όλοι (αυτοί φρόντισαν πριν τηνν πτώση να πηδήσουν),τους ξεμπροστιάσαμε σε μια σειρά από κείμενά μας.Μια ματιά στα ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ,τις ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ,την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ και το ΑΡΧΕΙΟ του Homo-Naturalis.gr αρκεί για να φτιάξει κανείς ολόκληρο κατάλογο με τους υπαίτιους, τους ενόχους και επομένως υπόδικους για τη συμφορά που έπληξε τη χώρα.  Οι σύγχρονοι ΄Ελληνες,όσοι δεν εντάσσονται σε τέτοιες μαφιόζικες συντεχνιακές μειοψηφίες ,τους γνωρίζουν και οι γενιές που έρχονται θα τους μάθουν.Στις "καλές ημέρες, όταν και όποτε έρθουν (και θα έρθουν), είναι επιτακτική ανάγκη ΟΛΟΙ αυτοί να τιμωρηθούν παραδειγματικά,αν ζουν ως  τότε. Αν όχι, οι γενιές που φτάνουν ,οφείλουν να φροντίσουν να τιμωρηθούν για παραδειγματισμό, έστω και με συμβολικές  δημεύσεις περιουσιών των κληρονόμων τους ή αναφορές των ονομάτων τους σε επίσημες "στήλες"  της τότε πολιτείας. (Ελπίζουμε  να έχει πια ακολουθήσει τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό και όχι το σημερινό "οθωμανικό").


Σήμερα, παραθέτουμε και μια άλλη ολοκληρωμένη τέτοια "λίστα" καταστροφέων και "εγκληματιών", πρώτα της χαμένης αξιοπρέπειας αυτού του τόπου και μετά  των άλλων συμφορών,που βιώνει. Σε όλα  σχεδόν τα τελευταία κείμενά μας, ειδικά στην ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ, παρελαύνουν ονομαστικά και συντεχνιακά,αλλά αποσπασματικά.΄Οπως οι Λυμπερόπουλοι της "κίτρινης μαφίας",οι Φωτόπουλοι των "αμαρτωλών" ΔΕΚΟ και τα άλλα φιντάνια των συντεχνιών. ΄Ατομα αναξιοπρεπή πρωτίστως χυδαία, ατομιστές, απόλυτα συμφεροντολόγοι και αριβίστες, ούτε προσχήματα δεν κράτησαν. Βλέπουν μα χώρα "αιμάσσουσα". Είναι  η χώρα τους,η πατρίδα τους. Λίγο καιρό πριν, "έπιναν  νερό" στο όνομά της. Ελληνάρες  και πατριωταράδες, (αν και στην ουσία κλέφτες, λαμόγια και απατεώνες). Σήμερα, έπεσαν οι μάσκες,ξεγυμνώθηκαν. Ανίεροι, προδότες, επαίσχυντοι. "Γαία πυρί μιχθήτω". Αφού αυτοί δε θα έχουν αποκλειστικά να εκμεταλλεύονται τις άδειες των ταξί και των φορτηγών και να θησαυρίζουν. Αφού τα "χρυσορυχεία"  φαρμακεία, γραφεία μηχανικών, συμβολαιογραφεία, δικηγορικά γραφεία τους θα είναι ανοιχτά και σε άλλους. Αφού οι ΔΕΗ-ΟΤΕτζήδες δε θα εισπράττουν  τριχίλιαρα μηνιαίως και μάλιστα. όταν λίγα μέτρα από τα "ασφαλή" γραφεία τους μικρά σχολιαρόπαιδα δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους από τη ασιτία. Αφού οι  υπάλληλοι των...εθνικών (διάβαζε κομματικών) ΕΡΤ δε θα μπορούν πια  να προσέρχονται   στο μέγαρο της Αγ.Παρασκευής μόνο για την είσπραξη του μισθού τους.  Αφού οι "τοπικοί άρχοντες" δε θα μπορούν πλέον να προσλαμβάνουν κομβόι οπαδούς-ψηφοφόρους τους και να τους βολεύουν με παχυλότες αμοιβές  από τα "δανεικά" σε ανύπαρκτες ή επινοημένες θέσεις "εργασίας" .Και αφού όχι αυτοί,τότε κανείς. "Ας πεθάνουν ΟΛΟΙ μαζί μας" ,όπως χυδαία και προκλητικά απείλησε εκείνος ο μισότρελος πρόεδρος της "κίτρινης μαφία" των ταξί. Ποια πατρίδα και ποια θρησκεία και ποιο ΄Εθνος και "πράσινα άλογα",όταν χάνεται η δικιά τους "κουτάλα".Είπαμε: "Γαία πυρί μιχθήτω". "Στάχτη και μπούρμπερη",ας γίνουν.


 Για αυτούς, λοιπόν, που ζουν  και δεν είναι "πατριδοκτόνοι" και για τις γενιές που έρχονται, παραδίδουμε μια νέα λίστα εκείνων που κατέστρεψαν το μέλλον των κατοίκων αυτής της χώρας. Κι αν οδεν καταστεί εφικτό να τιμωρηθούν  σύντομα, εσείς που θα ζήσετε σ αυτόν τον τόπο, έχετε ηθική υποχρέωση να προχωρήσετε τουλάχιστον σε συμβολική τιμωρία τους. Είναι  καθήκον,αλλά ταυτόχρονα και επιταγή για την επιβίωσή σας.Η ατιμωρησία επαίρεται, "φυσιοί",προκαλεί. Είναι ΄Υβρις.


Η ιστορία εκτελεί τη δική της αποστολή, που είναι να κρατά ζωντανές τις μνήμες του παρελθόντος και του παρόντος για παραδειγματισμό και εμπειρία.Να κάνετε και σεις το δικό σας καθήκον.


 

                       Η "ΛΙΣΤΑ" ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ


"Δεμένα από το πρωί είναι τα πλοία στα λιμάνια λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ και θα μείνουν μέχρι την Πέμπτη λόγω της τριήμερης απεργίας της ΠΕΜΕΝ.


Από σήμερα και για τέσσερις ημέρες απεργούν οι εφοριακοί ενώ συνεχίζεται μέχρι την Τετάρτη η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων.


Με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώ σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρά ο σύλλογος εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα.


Αποκλεισμένα είναι από το πρωί τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, ενώ συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν στις 4 το απόγευμα στο Καλλιμάρμαρο αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί.


    Την προκήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 07:00 αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας.

    Τα δικαστήρια θα διακόπτουν τις συνεδριάσεις τους μεταξύ 12:00 και 15:00.

    Ξεκινά σήμερα η δεκαήμερη απεργία των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν ώς τις 21 Οκτωβρίου οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) αποφάσισε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.


Συνεχίζεται για πέμπτη ημέρα και η απεργία των εργαζομένων στα δημόσια μέσα ενημέρωσης, ενώ 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν αύριο οι εργαζόμενοι σε όλα τα ΜΜΕ.

Οι εργαζόμενοι στις τράπεζες πραγματοποιούν 48ωρη απεργία Τρίτη και Τετάρτη.

Η χώρα αναμένεται να «παραλύσει» την Τετάρτη και την Πέμπτη, λόγω της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ

Τα δύο συνδικάτα προγραμματίζουν συλλαλητήριο στις 11 το πρωί της Τετάρτης στο Πεδίο του Αρεως και πορεία προς τη Βουλή, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, οι εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία, γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας ενώ κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη τα εμπορικά καταστήματα.


 

Στην 48ωρη απεργία ανακοίνωσε ότι συμμετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ), καλώντας τους εργαζομένους στα ταχυδρομεία να δώσουν δυναμικό παρών στις απεργιακές συγκεντρώσεις στο Πεδίον του Αρεως (την Τετάρτη) και το Σύνταγμα (την Πέμπτη)."


 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 18.10.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS