HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2284677
7 ΜΑΙΟΥ:Η ΑΠΟΧΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ
05.05.12

 

                                                               

 Ο μεγαλύτερος εχθρός του ΄Ελληνα είναι το ...αυτονόητο. Δείχνει μια μοναδική ικανότητα να αντιμετωπίζει τα δύσκολα ,να αναλύει τα σύνθετα ,να λύνει γρίφους και από την άλλη να "πνίγεται σε μια κουταλιά νερό". Αδυνατεί να συλλάβει,να επεξεργαστεί και να κατανοήσει το φυσικό,το απλό,το λογικό,το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. Εν προκειμένω:

Κομματικοί "Μαυρογυαλούροι" (Βενιζέλος,Σαμαράς,Κουβέλης κατ΄αρχήν ) και εθνικιστές  "Κατσαπλιάδες" (Γλέζος, Θεοδωράκης, Τσίπρας, Καρατζαφέρης, Καμμένος κατά πρώτο λόγο) ,θρασύτατοι, αμετροεπείς, αμετανόητοι βγαίνουν στα “γυαλιά” και τα “μπαλκόνια”, ωρύονται, υβρίζουν,απειλούν, διχάζουν, αυτοαναγορεύονται σε “αυθεντίες”, πολιτικούς, ιστορικούς και οικονιμικούς αναλυτές , υπόσχονται, υπογράφουν "επιταγές" χωρίς αντίκρυσμα, ενώ την ίδια στιγμή "νίπτουν τα χείρας" τους ως “οψιγενείς Πιλάτοι” για όσα δραματικά συνέβησαν στη χώρα τα 4 τελευταία χρόνια. Οι πρωταγωνιστές και βασικοί υπεύθυνοι της οικονομικής (και όχι μόνο) κατάρρευσης της χώρας, "διαρρηγνύουν τα ιμάτιά" τους και ορκίζονται πως για ό,τι συνέβη, οι ...άλλοι έφταιγαν,οι ίδιοι δεν ήταν “παρόντες” ,δεν είδαν ,δεν άκουσαν,δεν "έφαγαν μαζί" τα δανεικά.

 

Από τις 7-7-2007,που ξεκίνησε τη λειτουργία του το HOMO-NATURALIS.GR σε αλλεπάλληλα κείμενά μας επισημαίναμε την αυτονόητη και οφθαλμοφανή αλήθεια πως η “μαφία” όλου του κομματικού φάσματος του τόπου οδηγούσε τη χώρα με μαθηματική ακρίβεια σε κατάρρευση,αφού από την εγκληματική τακτικη τους επί σειρά ετών είχαν πληγεί ανεπανόρθωτα πλέον οι περισσότεροι από τους θεσμούς-πυλώνες στήριξης του “εθνικού” οικοδομήματος με πρώτο (τουλάχιστον απόλυτα ορατό) τον πυλώνα της οικονομίας. Στις 27 Οκτωβρίου 2008, το HOMO-NATURALIS .GR ανέβασε κείμενο στο δικό του σάιτ (παράλληλα, το ίδιο κείμενο αναδημοσιεύτηκε και σε άλλους ιστότοπους) με τίτλο “ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΥΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ ΥΜΕΙΣ ΑΔΕΤΕ”. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ”. Στο θέμα αυτό, σε δραματικούς τόνους, αναδεικνύαμε το μέγεθος της επερχόμενης οικονομικής καταστροφής που από στιγμή σε στιγμή, ως καταστροφικός τυφώνας, θα ξεσπούσε στη χώρα. Παραθέτουμε αποσπάσματα από το "προφητικό" εκείνο κείμενο:

 

" Η Ελλάδα, είναι μια από τις πλέον χρεωμένες χώρες στον κόσμο και με το υψηλότερο κόστος δανεισμού. Παρ΄όλα αυτά, συνεχίζει να δανείζεται ασύστολα, αφού τα χρέη του παρελθόντος, τα έξοδα εξοπλισμών, τις αστρονομικές επιδοτήσεις των κομμάτων, τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, τις συντάξεις κ.λπ τα εξοφλεί κατά κανόνα με δανεικά. Κανείς δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να γνωρίζει επακριβώς ούτε τα ποσά, που αναλογούν σε κάθε σημερινό ΄Ελληνα να καταβάλει γι αυτά τα χρέη, ούτε και πόσες γενιές μελλοντικά έχουν επιβαρυνθεί με τα συγκεκριμένα χρέη και τα ελλείμματα της οικονομίας.


______________________________________________________________

Για την κατάσταση αυτή είναι υπεύθυνα, φυσικά, και τα δύο μεγάλα κόμματα, που άσκησαν την εξουσία τα τελευταία χρόνια. Συνένοχα, όμως, είναι και τα μικρότερα, που για τους δικούς τους λόγους το καθένα, ή απεσιώπησαν την τραγικότητα της οικονομικής κατάστασης της χώρας ή αποπροσανατόλισαν την κοινή γνώμη, στρέφοντάς την από το μείζον αυτό θέμα-σκάνδαλο σε άλλα ήσσονος σημασίας.

 

Σήμερα και μετά το 1988-9, χρονιές έναρξης της λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης και μέσω αυτής ,ο Λαμπράκης, ο Μπόμπολας, η κόρη του "Κίτσου" της Ελευθεροτυπίας, οι ανεκδιήγητοι Κουρήδες, ο Ρίζος, ο Κύρτσος, ο Χατζηνικολάου, ο Τριανταφυλλόπουλος ο Ευαγγελάτος, ο Παπαχελάς,ο Τράγκας, ο Πρετεντέρης και οι λοιποί, συνεχίζουν απτόητοι να κατασκευάζουν ή να αποσιωπούν ειδήσεις, να επινοούν ή να αποκρύπτουν σκάνδαλα, αρκεί τα  "προϊόντα" που λανσάρουν να έχουν ακροαματικότητα, διάρκεια, σασπένς, με απώτερο στόχο το χρήμα φυσικά, αφού αυτό θα αυξήσει τις διαφημίσεις και θα καλύψει απέραντο χρόνο που χρειάζονται οι εκφωνητές-σχολιαστές στα τηλεοπτικά παράθυρα, για να καλύψουν. Τα κόμματα, όμηροι τις περισσότερες φορές, αυτής της νοοτροπίας όχι μόνο δεν τολμούν να αντισταθούν στην κατασκευασμένη πληροφόρηση των ΜΜΕ, αλλά συμμετέχουν στη διαδικασία παραγωγής και τηλεοπτικής της εξέλιξης, για να αποκομίσουν ανάλογα μικρό ή μεγάλο κομματικό όφελος.


............................................................................................................................

Τέτοια,λοιπόν, είναι τα... μεγάλα σκάνδαλα στη χώρα μας και αυτούς τους σκοπούς εξυπηρετούν η κατασκευή και το φούσκωμά τους από τα ΜΜΕ και τα κόμματα. Το γεγονός ότι ήδη η χώρα έχει πτωχεύσει, πως δεν υπάρχουν πια χρήματα ούτε καν τα εφ άπαξ να πληρωθούν, πως η Ελλάδα έχει πιάσει πάτο οικονομικά...κανείς δε μιλά" (ΗΟΜΟ-NATURALIS.GR, 27/10/2008,ΑΡΧΕΙΟ)

 

Αμέσως μετά τη δημοσίευση,το κείμενο στάλθηκε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας,σε όλα γραφεία των κομμάτων και στα ελληνικά ΜΜΕ. Παράλληλα, με άλλο κείμενό μας, ζητούσαμε από τον πρόεδρο της δημοκρατίας να προλάβει την έκταση της καταστροφής, να σημάνει συναγερμό, να καλέσει ΟΛΑ τα κόμματα και να απαιτήσει με βάση τις συνταγματικές αρχές σχηματισμό "εθνικής" -"οικουμενικής" κυβέρνησης ή εξ ολοκλήρου εξωκοινοβουλευτικής.΄Ολοι αυτοί οι άφρονες, ειδικά οι κομματικοί των "μικρών" λεγόμενων κομμάτων, εσιώπησαν! ΟΛΟΙ, μηδενός εξαιρουμένου. (Πού ήταν τότε  η Αλέκα, ο Τσίπρας, ο Καμμένος, ο Δημαράς, ο Καρατζαφέρης;).  Με πρώτο τον Κάρολο Παπούλια (επαναλαμβάνουμε ΟΛΟΙ οι κομματικοί)  κατέστησαν υπόδικοι ,αφού είναι φανερό πως σε  "άτυπη" συνεργασία και για καθαρά κομματικούς λόγους διέπραξαν έγκλημα "εσχάτης προδοσίας".

 

 Αυτοί ,που σήμερα κάνουν πως δεν "καταλαβαίνουν", "πετούν το μπαλάκι" σε άλλους και διεκδικούν με θράσος την ψήφο σου, ήταν εεκέινη την εποχή  ΟΛΟΙ "παρόντες" και ενήμεροι της λαίλαπας που πλησίαζε. Δεν κρύφτηκαν απλά ,δεν αδιαφόρησαν,δεν ενδιαφέρθηκαν μόνο για το μικροκομματικό τους συμφέρον. ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΚΑΙ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΤΟ ΗΜΙΘΑΝΕΣ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Αυτή είναι η παραγματική και συνάμα τραγική αλήθεια. Ας βάλουμε,όμως, μια γρήγορη πινελιά στην εικόνα των  κομμάτων:

 

1.ΠΑΣΟΚ: Με αρχηγό και επί χρόνια πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου, έναν επικίνδυνο δημαγωγό, χειραγωγούμενο από άκρατη φιλοδοξία και ελαυνόμενο από μύρια άλλα "πάθη",το κόμμα αυτό, από το 1981, ευθύνεται αποκλειστικά για την αποδόμηση των θεσμών και έχει επίσης τεράστιο ποσοστό ευθύνης για το σημερινό οικονομικό δράμα που βιώνει η χώρα. Οι Πασόκοι "έπαιξαν" θρασύτατα με τους θεσμούς, άλωσαν το κράτος, εξαπέλυσαν τους ανεκδιήγητους "πρασινοφρουρούς" να ισοπεδώσουν κάθε έννοια δικαίου και αξιοκρατίας. Οικονομολόγοι του "ποδαριού” και της "συμφοράς" πολλά από τα στελέχη του κόμματος, και ειδικά ο αρχηγό τους που ήταν οικονομολόγος και μάλιστα...καθηγητής πανεπιστημιακός, δεν μπόρεσαν το απλό και το αυτονόητο να συλλάβουν πως ,δηλαδή, μια οικονομία, για να είναι στερεή και να αποβλέπει με προσδοκίες στο μέλλον, οφείλει πρωτίστως να στηριχτεί στην ανάπτυξη και όχι στο συνεχή και "αιμορραγικό" δανεισμό. Αντί γι΄αυτό, ο Ανδρέας Παπανδρέου και οι διάδοχοί του μετά, συνέχισαν για χρόνια την εγκληματική οικονομική συνταγή του "Τσοβόλα δώσ' τα όλα" με "ζεστό" χρήμα από δανεικά, με χαμηλό ακόμα τότε επιτόκιο . Αυτός ο δανεισμός αργότερα, εξελίχθηκε σε θηλιά στο "λαιμό" της χώρας και τελικά την έπνιξε. Αυτό τον αλόγιστο δανεισμό και την εγκληματική, δημαγωγική πολιτική όλων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ πληρώνει ακριβά η χώρα σήμερα.

 

Αλλά, το χειρότερο από τον "βίο και την πολιτεία" του ΠΑΣΟΚ ήταν άλλο. Μια ομάδα καιροσκόπων, απολίτικων στην ουσία φαφλατάδων, χωρίς πολιτικό προσανατολισμό, αιθεροβάμονες ,με συγκεχυμένες ιδέες  περί σοσιαλισμού ,"τρίτου δρόμου", και λοιπών φαιδρών και ανιστόρητων "ιδεολογημάτων" , υπεδύθησαν τους σοσιαλιστές, που ενσάρκωναν το όραμα γενεών Ελλήνων, ειδκά εκείνων που αγωνίστηκαν παλιότερα από τις γραμμές της ευρύτερης Αριστεράς για να έρθουν καλύτερες ημέρες στον τόπο. Κι αντί γι΄αυτό, οι "καλύτερες" ημέρες έγιναν "μαύρες και αξημέρωτες νύχτες" από την αλλοπρόσαλλη και παντελώς διεφθαρμένη διακυβέρνηση της χώρας από το συρφετό αυτό των "μαθητευόμενων μάγων" της πολιτικής.

 

Τέλος, σε μια κάκιστη ιστορική στιγμή-συγκυρία, στην αρχική φάση της οικονομικής κρίσης ,που η χώρα χρειαζόταν μια άξια κυβέρνηση , η οποία θα μπορούσε να διαχειριστεί την κρίση και μάλιστα επωφελώς  ( έξοδος από την ευρωζώνη, επιστροφή στη δραχμή και γενναία υποτίμησή της, "βαθύ κούρεμα" του χρέους, γρήγορη εκκίνηση της βασικής ατμομηχανής της ελληνικής οικονομίας του τουρισμού, αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου κ΄λπ), ο "κακός δαίμων" της Ελλάδας ανάθεσε τη διακυβέρνηση της χώρας στο Γ. Παπανδρέου. Ανίκανος ,ως πολιτικός, να αντιληφθεί το μέγεθος της "εθνικής" ευθύνης του και την αποτελεσματικότητα της άμεσης -ακαριαίας, "χειρουργικής" επέμβασης στην "πνέουσα τα λοίσθια" οικονομία με τους χειρισμούς που περιγράψαμε, προτίμησε να παραδοθεί αμαχητί στους νόμους της "αγοράς" και στις εντολές της Μέρκελ και του Σαρκοζί. ΄Εκτοτε, η πορεία της χώρας ήταν αυστηρά προκαθορισμένη  και το χειρότερο "μονόδρομος". Η έξοδος από το ευρώ, θα ισοδυναμούσε πλέον με “χαρακίρι”,η μη προσφυγή στο ΔΝΤ ή η άρνηση αποδοχής της οικονομικής βοήθειας της Ευρώπης και η μονομερής διαγραφή των χρεών “βόμβα Χιροσίμας” ,που θα διέλυε τη χώρα εντελώς με πρώτη και πιθανότερη αρνητική εξέλιξη τον “εμφύλιο” σπαραγμό.

 

Με τέτοια πορεία ενός μεγάλου πολυσυλλεκτικού ελληνικού κόμμματος, το οποίο αποδεικνύεται ιστορικά πως τελικά απέτυχε σε όλους σχεδόν τους ρόλους του, μοιραίο ήταν η αρχηγία του να καταλήξει σήμερα σε έναν κλασικό εκπρόσωπο και  "άξιο"  να συγκεράσει-αξιοποιήσει  τον παλιό και της νέας κοπής κομματικό "μαυρογιαλουρσιμού", το ...γνωστό  Ευάγγελο Βενιζέλο.  

 

2. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Η "εθνοκτόνος”"παράταξη της Δεξιάς (διάβαζε  η "εμπροσθοφυλακή" και η υπό "κοινοβουλευτικό μανδύα"  (μέχρι το 1967) εξουσία των "ανακτόρων"), έχει ιστορία εκτενέστερη του ΠΑΣΟΚ ,αφού η νεότερη και σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας διαμορφώθηκε στην κυριολεξία στη διάρκεια της άσκησης της εξουσίας από συντηρητικές κυβερνήσεις. Θα προσπαθήσουμε συνοπτικά να αναδείξουμε τις πιο πρόσφατες εγκληματικές συμπεριφορές της νεότερης Δεξιάς και τα τραγικά αποτελέσματά τους για τη χώρα .

 

Μετά το τέλος του "αντάρτικου" πολέμου και αφού  οι κρατικές και παρακρατικές  δυνάμεις  είχαν εξοντώσει ένα μεγάλο μέρος του αντιδεξιού πληθυσμού ( δεν ήταν όλοι τους κομμουνιστές), η Δεξιά συνέχισε το ανθρωποκτόνο έργο της με τους πολιτικούς διωγμούς από τη χώρα σχεδόν του μισού πληθυσμού και μάλιστα του καλύτερου τμήματός του (ιδεολογικά, διανοητικά,ηθικά). Εκατομμύρια ΄Ελληνες διασκορπίστηκαν στα πέρατα της γης στην αρχή ως πολιτικοί πρόσφυγες και λίγα χρόνια μετά ως οικονομικοί μετανάστες. Από τους πολιτικούς, λεγόμενους, πρόσφυγες οι περισσότεροι βίωσαν στους χώρους "φιλοξενίας" τους την "κόλαση" και πολλοί απ΄αυτούς εξοντώθηκαν μετά από ανείπωτες ταλαιπωρίες, βασανισμούς, εξευτελισμούς και προσωπικές "τραγωδίες". Το μέγα και (στερνό) παράπονο του συνόλου αυτών των "καταραμένων" ("μιάσματα" ) ήταν πως, όχι μόνο δεν τους άφησαν να ζήσουν στη χώρα που γεννήθηκαν και αγωνίστηκαν να την κάνουν πιο ανθρώπινη,αλλά πως στο τέλος δεν επέτρεψαν σε πολλούς απ΄αυτούς ούτε καν "2 μέτρα γης" στα χώματά της να αξιωθούν.

 

Κυρίαρχοι του "παιχνιδιού" οι νικητές της παράταξης των Δοσίλογων ,των Γερμανοτσολιάδων, των Κουκουλοφόρων, των “Μαγκανάδων”, κυβέρνησαν επί συναπτά έτη τη χώρα ,υπεξαιρώντας με χίλιους τρόπους το δημόσιο πλούτο της με πρώτη τη μεταπολεμική οικονομική βοήθεια από την Αμερική και την Ευρώπη. Με στημένες εκλογές ("ψήφιζαν και τα...δέντρα"), απειλές, διώξεις ρουσφέτια, διαπλοκή και διαφθορά ενέμοντο την εξουσία σε μια κατ΄επίφαση κοινοβουλευτική δημοκρατία που δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια στυγνή δικτατορία. Η δικατορία της Ελλάδας κατά τα μεταπολεμικά χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από την  παράταξη της Δεξιάς, ήταν ακόμα χειρότερη κι από εκείνη των λεγόμενων δικτατοριών του "υπαρκτού σοσιαλισμού". Για παράδειγμα, σε χώρες, όπως η πρώην Τσεχοσλοβακία,η Ουγγαρία, η Πολωνία,η Ρουμανία την ίδια περίοδο που η Ελλάδα δεινοπαθούσε υπό το πέλμα της εξουσίας της δολοφονικής Δεξιάς, το σύνολο του αριθμού των πολιτικών κρατουμένων και στις τέσσερις αυτές χώρες ήταν σχεδόν κατά 50% μικρότερο από εκείνο της Ελλάδας! Φυλακές,”ξερονήσια”,απομακρυσμένοι τόποι εκτοπίσεων, "Τασκένδες" ήταν ασφυκτικά γεμάτα από πολιτικούς αντίπαλους της Δεξιάς. Από την άλλη, ,όταν στις παραπάνω χώρες (για να μείνουμε σ΄αυτές) επιτελείτο ένα αξιομνημόνευτο, ριζοσπαστικό ,κοινωνικό έργο (εξασφάλιση στέγης και εργασίας στον πληθυσμό, ισομερής κατανομή των τεχνολογικών αγαθών (ηλεκτρικό,μέσα μαζικής μεταφοράς,τηλεπικοινωνίες κ.λπ ) στην Ελλάδα την ίδια περίοδο, δεν υφίσταντο ούτε στοιχειώδη έργα υποδομής (ύδρευσης, ηλεκτρισμού, αποχέτευσης). Ακόμα και σε κωμοπόλεις (και για πολά χρόνια), δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα ή το σύνολο του πληθυσμού “έκανε την ανάγκη” του στους κήπους και τις αλάνες! Για βιομηχανική ή άλλη ανάπτυξη,βέβαια, ούτε κουβέντα να γίνεται.

 

Αναφέραμε ενδεικτικά και επί τροχάδην αυτά τα παραδείγματα,για να δείξουμε πως πέρα από την εξόντωση και την ταλαιπωρία ενός μεγάλου και "υγιούς" ιδεολογικά τμήματος τους ελληνικού πληθυσμού ,οι κυβερνήσεις της Δεξιάς πρωτοστάστησαν και στην καταστροφή της οικονομία της χώρας.Μάλιστα, η ίδια παράταξη,που καταδίκασε την πατρίδα μας στην έσχατη εξαθλίωση ,που ταπείνωνε καθημερινά το σύνολο του πληθυσμού της, είχε το θράσος να αναδειξει ως βασικές -ύψιστες "αξίες” της το τρίπτυχο... “θρησκεία-πατρίδα -οικογένεια”! Η παράνοια σε όλο της το μεγαλείο!

 

Αργότερα, από τη συντηρητική παράταξη θα γεννηθεί και το τέρας της δικτατορίας των συνταγματαρχών, για να ακολουθήσει η μεταπολιτευτική ,δεύτερη περίοδος του "εξευρωπαϊσμένου  καραμανλισμού" ,ο οποίος δεν ήταν, παρά η μετάλλαξη του πρώτου (δολοφονίες διαδηλωτών, προκλητικά ανισομερής η κατανομή του δημοσίου πλούτου ,συνέχιση της φιλελεύθερης συνταγής οι "φτωχοί φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι", παραπλανητικό, εθνικιστικό παραλήρημα, στήσιμο τεχνητών εθνικών κρίσεων,για να "δικαιολογούνται" οι τεράστιες υπεξαιρέσεις κονδυλίων από τους υπερεξοπλισμούς μέσω του αιματηρού   δανεισμού της χώρας κ,α.

 

Τέλος, το κόμμα της ΕΡΕ και της Ν.Δ που ίδρυσε ο επονομαζόμενος από τους στρατευμένους ιστορικούς "εθνάρχης"” Κωνσταντίνος Καραμανλής,θα καταφέρει τη χαριστική βολή στη χώρα με την ανάθεση της διαχείρισης της εξουσίας στον "ανιψιό"  Καραμανλή, έναν παντελώς ανίκανο πολιτικά πρωθυπουργό, που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή οικονομική καταστροφή. Στην τελευταία διακυβέρνηση της χώρας από το "τημ" αυτό των εγκληματιών "πολιτικών" και ειδικά της ομάδας των "παρακοιμώμενων" του Καραμανλή Π.Παυλόπουλου, Γ.Αλογοσκούφη,Γ. Παπαθανασίου, Β.Πολύδωρα, το έλλειμμα ξέφυγε πλέον από κάθε έλεγχο με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί στο 16% ,το δημόσιο χρέος να διπλασιαστεί, η διαπλοκή και η διαφθορά να ξεφύγουν από κάθε αποτίμηση. Η εγκληματική αυτή κυβέρνηση Καραμανλή,αντί να σημάνει συναγερμό, αντί να καλέσει όλες τις "δυνάμεις" του τόπου σε “σταυροφορία” για τη σωτηρία της χώρας , εγκατέλειψε άρον-άρον το "σκάφος" ,που ακυβέρνητο πλέον συνετρίβη στην "ξέρα", και εξαφανίστηκαν.

 

Μέχρι χτες, ο βασικός υπεύθυνος της κρίσης στην οποία βυθίστηκε η χώρα, ο Κώστας Καρααμανλής ,είχε στην κυριολεξία κρυφτεί , περιμένοντας να δει τις εξελίξεις και να καθορίσει τη στάση του.Γνώριζε πως είναι υπόδικος για το έγκλημα της "εσχάτης προδοσίας" και ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να βρεθεί στη φυλακή .΄Οταν είδε την οργή του συνόλου του πληθυσμού και την καταστροφή που έλαβε τεράστιες διαστάσεις , αντελήφθη πως ο κόμαος ζητούσε "αίμα". Μπροστά σ΄αυτό τον κίνδυνο, η υπόδικη καραμανλική ομάδα ακολούθησε την "πεπατημένη" μετά από εθνικές καταστροφές για τη διάσωση των "κεφαλών" με την ταυτόχρονη απασφάλιση της βαλβίδας εκτόνωσης της λαϊκής οργής: Τη θυσία κάποιων που δεν ήταν οι πρωταίτιοι της καταστροφής, αλλά είχαν ή φαινόταν πως είχαν κάποια σχέση μ΄αυτή.

 

Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημάνουμε το εξής: : Η Δεξιά είχε πάντα μοναδικές σχέσεις διαπλοκής με την καθεστωτική δικαιοσύνη στα ανώτερα κλιμάκια. Οι περισσότεροι δικαστές, ειδικά οι παλιοί, ήταν άνθρωποί της ,εμφορούμενοι μάλιστα από τα...ιδανικά της παράταξης που, όπως είπαμε, "άκουαν" στο τρίπτυχο "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια". Το κόμμα της Ν.Δ , αντιλαμβανόμενο τον κίνδυνο, ανασκουμπώθηκε πάραυτα, για να σώσει τον τέως ηγέτη της Καραμανλή, ο οποίος, αν πήγαινε φυλακή τώρα, θα συμπαρέσυρε ολόκληρο την παράταξη.΄Ετσι αποφάσισαν εσπευσμένα να προβούν σε κινήσεις "τακτικισμού",ορατές όμως από κάθε εξασκημένο να "βλέπει" μάτι. Συγκεκριμένα:

 

1.΄Εβαλαν δικούς τους  δημοσιογράφους να επινοήσουν ιστορίες περί "αγρίων",σαν εκείνη με το σενάριο που πρωταγωνιστούν Ρώσσοι...κατάσκοποι, πληρωμένοι δολοφόνοι (πιθανόν είχαν προσληφθεί από τους...Αμερικανούς), που θα εκτελούσαν τον Καραμανλή και την οικογένειά του! (Γιατί;). Εξαιτίας αυτής της εξέλιξης, λοιπόν,ο ίδιος ο Καραμανλής αποσυντονίστηκε, είπαν, στο τέλος, από τον πανικό και την απειλή που καραδοκούσε καί άφησε την οικονομική πορεία της χώρας χωρίς έλεγχο!

 2. Ζήτησαν από τους δικούς τους δικαστές να διαμορφώσουν "περιρρέουσα ατμόσφαιρα" για άσκηση δίωξης και μάλιστα για... εσχάτη προδοσία του Γ. Παπανδρέου, επειδή, όπως γράφει στο σκεπτικό του ο οικονομικός εισαγγελέας Πεπόνης, που πρωτοστάτησε στη δικαστική αυτή αθλιότητα ,ο πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ αλλοίωσε τα ...στατιστικά στοιχεία και έτσι μας... έστειλε πακέτο στο ΔΝΤ. Εκεί, δηλαδή, δεν πήγαμε επειδή το "καραμανλικό" κράτος μας οδήγησε, αλλά γιατί ο κατοπινός πρωθυπουργός, που ουσιαστικά εκλήθη να χειριστεί την βαθιά κρίση (διάβαζε ("να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά") ,δημιουργός της οποίας είναι ο προηγούμενός του πρωθυπουργός, έκανε παραποιήσεις στοιχείων ,για να αποτελειώσει την ήδη ...νεκρή από την καραμανλική διακυβέρνηση ελληνική οικονομία. Μια νομική τερατογέννηση, μια καταπάτηση κάθε έννοιας δικαιοσύνης, αλλά και κόλαφος για το νομικό πολιτιμό της χώρας.

3. Σκηνοθέτησε την πομπώδη σύλληψη της "δευτεράντζας" των ενόχων για εκτόνωση,όπως είπαμε της λαϊκής οργής . α. Η αρχή έγινε με τον ηγούμενο Εφραίμ,που προφυλακίστηκε για πράξη που αν έγινε, όπως λένε πως έγινε, ευθύνεται η "αυλή" Καραμανλή και αυτή έπρεπε να οδηγηθεί πρώτη στη φυλακή.β. Μετά ήρθε η σειρά ενός παλαιοκομματικού και μάλιστα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του λεγόμενου “ιστορικου” ΠΑΣΟΚ,του ΄Ακη Τσοχατζόπουλου. Ο άθλιος αυτός άντρας, όπως και το σύνολο των επίσης πανάθλιων υπουργών και μελών των κυβερνήσεων των δύο κομμάτων, δέχτηκε, όπως φαίνεται, οικονομικά ανταλλάγματα από εταιρίες για να αναλάβουν αυτές εξοπλιστικά προγράμματα. Το "μπαξίσι",βέβαια, είναι μια συνήθης τακτική των περισσοτέρων υπουργών και μάλιστα στο "Αμύνης" αλλά και σύμφυτο στη νοοτροπία του ΄Ελληνα που χωρίς αυτό δεν μπορεί να διεκπεραιώσει "σωστά" τη δουλειά του . Μάλιστα, για να είναι πιο παραστατικό και "σημειολογικό" το θέατρο της δίωξης για το...τεράστιο και...ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα αυτό σκάνδαλο, η...αδέκαστη ελληνική δικαιοσύνη συνέλαβε ΣΥΜΠΑΣΑ την οικογένεια του δωροδοκηθέντος τ. υπουργού , τιμωρώντας μαζί και τα ανήλικα (σχεδόν μωρά) παιδιά της οικογένειας!

 

4.Σε αντάλλαγμα όλων αυτών των εξυπηρετήσεων της υψηλόβαθμης δικαιοσύνης στο... βασίλειο της Δεξιάς,ο σημερινός αρχηγός της Ν.Δ δεσμεύτηκε να τοποθετήσει ΠΡΩΤΟ στη λίστα βουλευτών επικρατείας τον... συνδικαλιστή των δικαστών και πρόεδρο της ΄Ενωσης "δικαστών και εισαγγελέων" Χαράλαμπο Αθανασίου

 

5. Παραμονές εκλογών ο υπόδικος τ. Πρωθυπουργός, μετά από αυτή την εξέλιξη και τις δεσμεύσεις του κόμματός του πως θα τον “σώσουν” ,σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, παρουσιάζεται ξαφνικά στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά,στηρίζει το νέο αρχηγό ,κάνει σκληρή κριτική "επί παντός επιστητού" και...ούτε γάτος ούτε ζημιά!

 

Αυτή,λοιπόν, σε συνοπτική ανάπτυξη είναι η παράταξη, η οποία ευθύνεται  για τα λογής “σκοτάδια” (και όχι μόνο οικονομικά), που βυθίστηκε η χώρα στη νεότερη και σύγχρονη ιστορία της (με εξαίρεση την περίοδο της πασοκικής λαίλαπας).

 

 

 3. Το σημερινό ΚΚΕ δε θυμίζει,πέρα από το όνομα,σε τίποτα το ιστορικό λεγόμενο ΚΚΕ. Το κόμμα των " Ανταρτών", του Βελουχιώτη, του Πουλόπουλου, του Μπελογιάννη, του Πλουμίδη, ακόμα και του Ζαχαριάδη σταμάτησε την ηρωική του δράση τη στιγμή , που εσίγησαν τα όπλα των αγωνιστών μετά τη συντριβή τους στο Γράμμο κα το Βίτσι. Εκεί τάφηκε και το όραμα των παλικαριών , να αλλάξουν τη μοίρα τους, να αλλάξουν την Ελλάδα,να αλλάξουν τον κόσμο. Οι Αντάρτες δε νικήθηκαν, όμως, ούτε από τον εθνικό στρατό και το "σύγχρονο" οπλισμό των αμερικανο-εγγλέζων,ούτε πολύ περισσότερο από κάποια υπέρτερη ιδεολογία των αντιπάλων. Νικήθηκαν στη Γιάλτα, λίγα χρόνια πριν,όταν η ηγεσία της Σοβιετικής ΄Ενωσης "πούλησε" την επανάσταση των Ελλήνων Ανταρτών ,χωρίς ούτε καν να ενδιαφερθεί μετά να τους αποτραβήξει από το “σφαγείο”,να διασώσει τους τελαυταίους ήρωες. Τους άφησε “βορά” στη μανία των Γερμανοτσολιάδων των Δοσίλογων των Καιροσκόπων, των Κατσαπλιάδων,του Τίτο και της σταλινικής Ρωσίας. Απο εκεί και πέρα,όταν πια το κόμμα δεν έπαιρνε νομιμοποίηση από το αίμα των “συντρόφων” στα πεδία των μαχών και από τις κυβερνήσεις των βουνών, αλλά από τα “γραφεία” και τις αποφάσεις στα “συνέδρια” στις χώρες του “υπαρκτού” σοσιαλισμού, το ΚΚΕ κατάντησε έκτρωμα, ένα κομμουνιστικό,κομματικό “μόρφωμα”, έγινε η σκιά του παλιού εαυτού του, με κύρια χαρακτηριστικά του τις ίντρικες,τις προδοσίες, το μίσος,τις διενέξεις, τις αναξιοπρέπειες.

 

Σήμερα, το κόμμα του Περισσού από τη γραμματέα,το πολιτικό γραφείο, τους βουλευτές, τους οπαδούς ,την ΚΝΕ ,δεν είναι παρά ένας ανεκδιήγητος απολίτικος συρφετός που  βγαίνει προς τα έξω  ως ύφος “τζάμπα μάγκα” μιας Λιάνας Κανέλλη και ως τσαμπουκάς- τραμπουκισμός των ροπαλοφόρων της ΚΝΕ και του ΠΑΜΕ. Με τέτοια...εκπροσώπηση πασκίζει από τη μια να πείσει πως είναι η... συνέχεια του αγωνιστικού-ηρωικού ΚΚΕ και από την άλλη αντιλαμβάνεται την πολιτική κυρίως ως στείρο αντι-αμερικανισμό-αντι-ιμπεριαλισμό, αντι-καπιταλισμό. Πολιτικό λόγο ουσίας το ΚΚΕ δεν είσαι σε θέση πλέον να αρθρώσει. Απογυμνωμένο από “ιδεολογία”,από ικανά πολιτικά στελέχη,από "διανόηση",από ειδικούς-έμπειρους αναλυτές ,αλλά απάνω απ΄όλα από ήθος και αξιοπρέπεια, διατυπώνει σε ξύλινο λόγο "τσιτάτων",σε κορώνες και "δεκάρικους" αστείες και απλοϊκές "πολιτικές" προτάσεις-απειλές της μορφής "να πάρουμε τα λεφτά από την πλουτοκρατία και να...τα μοιράσουμε στις λαϊκές τάξεις" , " εδώ και τώρα να βγάλουμε τη χώρα από την Ε.Ε", "επιστροφή στη δραχμή","κρατικοποίηση των πάντων" και άλλη τέτοια αφασική ανεκδοτολογία

 

Δε θα χρειαστεί ισχυρή και εκτεταμένη επιχειρηματολογία,για να αντιληφθεί κανείς πως το να προσπαθείς να "γυρίσεις το ποτάμι της ιστορίας πίσω", το να διατηρείς τον 21ο αιώνα ως κομματικό σου σύμβολο το... σφυροδρέπανο και να καθαγιάζεις ιστορικά τον σφαγέα ενός ολόκληρου λαού Στάλιν ή πρέπει να είσαι εντελώς αφελής-ανιστόρητος  ή  ανήθικος ή “κολλημένος” και ανασφαλής “έφηβος”,που χρειάζεσαι μια ζωή έναν “πατερούλη”,για να κουρνιάζεις στις αγκάλες του και φαντασιακά να σε προστεύει από τους “κακούς”, ειδικά  από τους... καπιταλιστές Αμερικανούς και να σε παρηγορεί για τη αποτυχημένη πορεία της ζωής σου.

 

Αρκεί μια ματιά στο πολιτικό πρόγραμμα του ΚΚΕ,για να διαπιστώσει κανείς αμέσως πως οι "σύντροφοι" ζουν εκτός τόπου και χρόνου.Δεν είναι μόνο που προτείνουν -επιδιώκουν ανέφικτα, ανεδαφικά και επικίνδυνα πράγματα,όπως την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε, την κρατικοποίηση των πάντων,τον αυτο-εγκλεισμό της χώρας στο καβούκι της, την"'αλβανοποίηση" με λίγα λόγια της πολιτικής,κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας.

 

Οι ίδιοι ,βέβαια, αν τους ρωτήσεις ,δε γνωρίζουν όχι πώς θα μπορούσαν να εφαρμόσουν αυτό το πρόγραμμα,αλλά ποιος θα τους εξουσιοδοτήσει να το κάνουν,όταν η πραγματική εκλογική δύναμη του ΚΚΕ δεν υπερβαίνει το 4% των ψηφοφόρων. Αυτό το ποσοστό, ακομα και σήμερα,στις δύσκολες συγκυρίες που ο "ξύλινος" λόγος τους "περνάει" γιατί  ακούγεται παρηγορητικός και αισιόδοξος, δύσκολα να πλησιάσει σε διψήφιο.

 

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι επιστροφή στην “εθνική” μιζέρια των δεκαετιών του ΄50 και του ΄60 πολιτικά,οικονομικά,πολιτιστικά.Παράλληλα, είναι και επιβράβευση της υποκριτικής μικροκομματικής τακτικής του ΚΚΕ επί σειρά ετών.Το ΚΚΕ ουδέποτε ξεκίνησε μια σταυροφορία για να ενημερώσει τον κόσμο για τα δεινά που θα επισωρεύσει στη χώρα η δανειακή πολιτική. Δεν το γνώριζε; Τότε γιατί παριστάνει τον “ειδικό”; Τί σόι πολιτική είναι αυτή που δεν έχει την ικανόητα να διακρίνει "πέρα από τη μύτη" της; Γιατί σιωπούσε και απαιτούσε περισσότερες παροχές από αυτό το δανεικό χρήμα; Είναι φανερό πως το ΚΚΕ έκανε εκ του ασφαλούς κομματική πολιτική με... "ξένα κόλλυβα" . Η προτεραιότητα του ΚΚΕ δεν ήταν να σταματήσει ο δανεισμός, και να προχωρήσει η ουσιαστική ανάπτυξη της χώρας. Αντίθετα, εκείνο που το ένοιαζε ήταν να "πέφτει" το χρήμα, να ρέει ο "πακτωλός" που θα ικανοποιούσε τις ευκαιριακές απαιτήσεις-αυξήσεις, μέσω των εκβιασμών των απεργιών,των καταλήψεων,των αποκλεισμών δρόμων, που υποκινούσαν συντεχνίες ελεγχόμενες από τον Περισσό, για να αρπάξουν όλο και περισσότερο,ζεστό ,δανεικό χρήμα. ΄Ετσι ξεχρέωνε το ΚΚΕ τα γραμμάτια των ψήφων που του έδιναν οι οπαδοί του.Αυτή την αισχρή,ανήθικη "πολιτική" ΚΑΙ του ΚΚΕ πληρώνουμε ΟΛΟΙ μαζί σήμερα.

 

4. Τα "λοιπα" ελληνικά κόμματα (Τσίπρα,Καρατζαφέρη, Καμμένου.Δημαρά και λοιπών "ανδρείων" και... γελοίων) είναι  ευκαιριακές μαζώξεις "κινούμενης άμμου" οπαδών,που κάθε φορά συσπειρώνονται και εντάσσονται σ΄αυτούς τους κομματικούς σχηματισμούς από θυμικές κυρίως αιτίες.Οπαδοί που δεν έχουν τη λογική ικανόητα να διαχειριστούν  αρνητικά αισθήματα-συναισθήματα ή άλλες μορφές ψυχικών παθήσεων, όπως μίσος,οργή,απογοήτευση, κατάθλιψη. ΄Αλλοι "βαρεμένοι" από εθνικιστικές -πατριωτικές ,εγωκεντρικές -ιδεοληψίες. Μερικοί έμφορτοι θρησκευτικών (νεο-ορθόδοξων κυρίως) και άλλων εθνικών... παραδόσεων. "Κάθε καρυδιάς καρύδι", δηλαδή, χωρίς ιδεολογικό μπούσουλα, κρατώντας ευκαιριακές “σημαίες” και φλάμπουρα, συμφύρονται, βρίζουν, απειλούν ,εκτονώνονται και ελπίζουν σε μια... Ελλαδάρα,που θα  φτάνει ως την... κόκκινη μηλιά και ακόμα παραπέρα!

“΄Οπου τρελός και η τρέλα του”! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 05.05.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS