HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2247013
ΒΡΟΝΤΑΤΣΗΔΕΣ ΚΑΙ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑΤΣΗΔΕΣ!
13.02.13

               ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ(13-2-2013)

 

Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στην παρουσία της Χρυσής Αυγής στα κανάλια είπε ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί τους καλούν αλλά εκείνοι δεν πηγαίνουν.

Πρόσθεσε μάλιστα πως συγκεκριμένα ο Ηλίας Κασιδιάρης ήταν καλεσμένος σε εκπομπή της ΝΕΤ στην οποία δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος σε έξαλλη κατάσταση αποκάλεσε τρελό τον Άδωνι Γεωργιάδη" (ΜΜΕ)

 

Καλά,  "είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα", ένα πράμα.  Πέρα απ΄αυτό . Με αφορμή τον στημένο καυγά των άθλιων κοινοβουλευτικών πανηγυριτζήδων να πούμε κάτι άλλο σοβαρό.

Ως γνωστόν, οι "χορηγοί"  της  Χρυσής Αυγής έχουν "ονοματεπώνυμα" και είναι, από τη μια τα συγκεκριμένα "κανάλια"  της διοχέτευσης στις τσέπες της  οικογένειας τoυ Μιχαλολιάκου του ανεξέλεκτου και παχυλού "παρά" (το "εκατομμύριο" που ένας...άγνωστος πρόσφερε μια νύχτα στο Χοτέλ της Λιοσίων στο σύζυγο της ιδιοκτήτριας, όπως μας αποκάλυψε ο ίδιος) και από την άλλη, της απόκτησης δημοσιότητας  των Νεο-Ναζί και της ουσιαστικής  υποβοήθησης -εκτόξευσης της αναγνωρισμότητας της εγκληματικής αυτής κλίκας του "υπόκοσμου" ,ώστε άνετα να εκλεγούν στη Βουλή. Οι χορηγοί αυτοί είναι : 1. Οι  πολεμικές βιομηχανίες και το πολιτικο-στρατιωτικό κατεστημένο που πλήττονται θανάσιμα οι μπίζνες τους από την παγκόμσια οικονομική κρίση. Ιδιαίτερα, η κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, εκτός των λοιπών παρενεργειών , επέδρασε καταλυτικά και στη μείωση των εξοπλισμών, που με τη σειρά της αυτή η μείωση  σημαίνει ισχυρό χτύπημα στα οικονομικά συμφέροντα και των βιομηχανιών και των αεριτζήδων (μεσάζοντες-μεσίτες, ειδικοί, μάναντζερ, εμπειρογνώμονες κ.α ). Σήμερα, υπό τις παρούσες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες ,κατέστη από  δύσκολη ως και αδύνατη η πρόσβαση πλέον της ελληνικής και ξένης "ακρίδας"  στο χλοερό "περιβόλι" του δημοσίου χρήματος, όπως συνέβαινε μέχρι πρό τινος.

Μια ένεση-τόνωση, επομένως , του απαραίτητου εθνικσμού ,που στην ουσία σημαίνει επαύξηση της εθνικής επαγρύπνησης για τη διαφύλαξη των συνόρων και των άλλων εθνικών συμφερόντωνς (διάβαζε εξασφάλιση όσο το δυνατόν καλύτερου εξοπλισμού για τη διασφάλιση της εθνικής ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της χώρας!), μέσω του παραληρηματικού εθνικιστικού λόγου των Ελλήνων πατριδοκαπήλων,όπως εκφράζεται με το ψυχοπαθητικό χιτλερικό ύφος του αρχηγού των Νεο-Ναζί Μιχαλολιάκου και των επίσης...ηγετών των ακροδεξιών Καμμένου και Καρατζαφέρη (οσονούπω, οι δύο αυτοί εκφραστές της ελληνικής ακροδεξιάς και της εθνικοφροσύνης θα σμίξουν) ,είναι απολύτως απαραίτητη για την  νέα  "μπάζα" των πολεμικών βιομηχανιών και τις " αρπαχτές" των "ημετέρων"  2. Τα ΜΜΕ, τα οποία είναι στην ουσία  βιομηχανία και ,όπως κάθε...καλή βιομηχανία που ενδιαφέρεται για την προώθηση των συμφερόντων της, υπακούει κι αυτή στους νόμους του εμπορίου και της αγοράς.

Για τις συγκεκριμένες αυτές επιχειρήσεις της "ενημέρωσης-ψυχαγωγίας" (κανάλια, ραδιόφωνα, ιστότοποι, εφημερίδες,περιοδικά) ο νόμος του κέρδους είναι αμείλικτος και σφόδρα απαιτητικός. Οπότε,όποιος φέρνει τηλεθέαση, ακροαματικότητα, αναγνσωσιμότητα, "κλικ" (αυτά σημαίνουν χρήμα στα ταμεία των ιδιοκτητών των ΜΜΕ και κατ΄επέκταση των υπαλλήλων τους), όποιο γεγονός, συμβάν, περισταικό (αληθνικό ή κατασκευασμένο), σκάνδαλο, μικροσκάνδαλο, πραγματικο ή ψεύτικο "παίζει" και τραβάει κόσμο είναι καλοδεχούμενο και  οι επιχειρηματίες (καναλάρχες, δημοσιογράφοι) κάνουν "κωλοτούμπες"  να  εξασφαλίσουν την παρουσία των πρωταγωνιστών τους στο δικό τους "γυαλί". Και πώς να το κάνουμε; Οι Νεο-Ναζί "πουλάνε" σήμερα, όπως πουλάει καθετί που ξεφεύγει του μέσου, του αποδεκτού κοινωνικού μέτρου και αναταρράσει το σκοτεινό κόσμο του "id" της ανθρωπόμαζας. (Παραδείγματα   στο παρερθόν που έγιναν χρυσοφόρα επιχείρηση για τα ΜΜΕ: Ο αδίστακτος "σουγιάς" Κοεμτζής, ο ασχρός παιδεραστής και δολοφόνος της Ερμιόνης Δουρής, ο σκοτεινός παιδοκτόνος στο Χαλάνδρι Λυμπέρης και τόσοι άλλοι μανιακοί εγκληματίες.) Να χάσουν,λοιπόν, τέτοιες ευκαιρίες οι βιομήχανοι των ΜΜΕ με τη νέα... σοδειά εγκληματιών ,τους τύπους που σουγιαδιάζουν στη ψύχρα νεανική, φρρέσκια σάρκα δυστυχισμένων, μεταναστών Πακιστανών, που σακατεύουν στο ξύλο όποιον έχει την ατυχία να ανήκει σε κατώτερη της... ελληνικής ράτσα , που τολμούν να σηκώνουν χέρι και να τουλουμιάζουν μια Κανέλλη (μήνυμα ...εθνικό σε κάθε θηλυκό που θα τολμήσει να "σηκώσει κεφάλι" στον Ελληνάρα, άντρα-αφέντη), που ωρύονται πως για όλα φταίνε οι χρυσοαμειβόμενοι πολιτικοί με τους "πονηρούς"  τραπεζικούς λογαριασμούς (εξαιρείται, βέβαια,από τη  διαπλεκόμενη, κομματική  αλητεία η  σκοτεινή οικογένεια του αρχηγού τους  Μιχαλολιάκου) ,που προφητεύουν με οργή πως οι Τούρκοι αύριο, έτσι όπως είναι "ξέφραγο αμπέλι" η χώρα και εξοπλιστικά γυμνή, θα φτάσουν πάλι στον Πειραιά, όπως έγινε  κάποτε με τον "ατυχή" πόλεμο τη 1897! Τέτοιες περιπτώσεις είναι "όλα τα λεφτά", ευκαιρίες μοναδικές, "λαχεία" πες,  δεν χάνονται με τίποτα από το "φακό", το "μικρόφωνο" ,την τυπωμένη ή την ηλεκτρονική σελίδα της βιομηχανίας των βαρόνων των... ΜΙΜΙΕΨΙΛΟΝ!


“Στέγνωσε το μελάνι” μας να γράψαμε εδώ στο “Homo” πως οι φορείς του "Τύπου" είναι οι βασικοί ένοχοι της κακοδαιμονίας-παθογένειας της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και οι  κύριοι υπεύθυνοι τη κατάρρευσης της χειμαζόμενης από χρόνια εθνικής οικονομίας της, αφού επί δεκαετίες  διαμόρφωναν τις συνθήκες να συμβεί το "απευκταίο".  Αδιαφορούσαν (ενώ ήταν κύριο καθήκον τους να το αποτρέψουν) για τις εγκληματικές, μικροκομματικές επιλογές του Ανδρέα Παπανδρέου , της προσφυγής στον εξωτερικό δανεισμό, για να "ταϊσει" τους αλήστου μνήμης πρασινοφρουρούς του, αντί, ως οικονομολόγος αυτός πρωθυπουργός, να βάλει τις σωστές βάσεις για την ουσιαστική και μόνιμη οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Βέβαια, πέρα από τα κατονομαζόμενα αυτά εγκλήματα "καθοσίωσης", τα ΜΜΕ βαρύνονται και με πολλά άλλα (περισσότερο ή λιγότερο σοβαρά). Για παράδειγμα: Είναι ευθύνη, ειδικά των ΜΜΕ ο  προπαγανδισμός  ενός συγκεκριμένου τρόπου ζωής, που λανσάρουν, μιας συγκεκριμένης αξιακής κλίμακας και συγκρότησης που επιβάλουν,ώστε να  προωθούνται και να ριζώνουν ευκολότερα   οι γνωστές παθογένεις της φυλής, όπως η ατιμία,η πονηρία,η διαπλοκή, η διαφθορά, αλλά και η παγκόμσια μανία για απόκτηση χρήματος,  δημοσιότητας και άχρηστων καταναλωτικών αγαθων (τα βασικά χαρακτηριστικά του  "αμερικάνικου" τρόπου ζωής, που τώρα πια είναι και ρώσικο και κινέζικο και φυσικά ελληνικό "όνειρο").

Αυτοί, λοιπόν, οι ηθικοί αυτουργοί των εγκλημάτων της μη αναστρέψιμης πλέον διάρρηξης του κοινωνικού ιστού και της κατάρρευσης των πραγματικών ("φυσικών") αξιών, αρχών και προτύπων που ήρθαν ως αποτέλεσμα  του αφύσικου-ανήθικου τρόπου λειτουργίας των θεσμών στη χώρα μέχρι σήμερα, πολύ περισσοτερο της βιομηχανίας των ΜΜΕ, παραμένουν στο απυρόβλητο, που σημαίνει ατιμώρητοι και σχεδόν αόρατη από τους πολλούς η ενοχή τους "δια γυμνού οφθαλμού".

Και για να  συγκεκριμενοποιήσουμε αυτούς τους φορείς στα ΜΜΕ, θα λέγαμε πως οι "τύποι"  που ευθύνονται κατ΄εξοχήν για το κατάντημα της χώρας σε όλο το εύρος της καταστροφής και του διασυρμού της, κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι.  Φαίνεται ή μαλον είναι σίγουρο πως για τους άλλους, επίσης πολυ-αμαρτωλούς θεσμούς, την ελληνική δικαιοσύνη  και το ελληνικό  κοινοβούλιο, το χρήμα είναι υπέρτερο "αγαθό" της ζωής. ΄Ετσι, εξηγείται  για παράδειγμα, γιατί κατά τη δικαιική κρίση των Ελλήνων δικαστών οι μητέρες ανήλικων παιδιών πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή (παράνομα,φυσικά,απάνθρωπα και καταχρηστικά), επειδή ο πατέρας -σύζυγος ενεπλάκη σε οικονομικό σκάνδαλο με μίζες εξοπλισμών (ποινικοποίηση στην ουσία  της οικογενειακής ζωής   των" προβεβλημένων" προσώπων, επιλεκτικά όμως,  λόγω κομματικής "τύφλας" ή για κατανάλωση και εκτόνωση της λαϊκής οργής. Την ίδια στιγμή, βέβαια, η οικογένεια του ληστή που ξεκοκαλίζει τα λεφτά της ληστείας είναι δικαστικά απαγορευμένος χώρος, άσυλο !) . ΄Ομως, δεν έπρεπε να είναι στον Κορυδαλλό εδώ και πολύ καιρό,  πάλι κατά την κρίση της ίδιας  δικαιοσύνης, οι ηθικοί αυτουργοί δολοφονιών και κακοποιήσεων, όπως ο Μιχαλολιάκος, ο Κασιδιάρης, ο Καρατζαφέρης και ο λοιπός συρφετός των δολοφόνων ακροδεξιών -Νεο-Ναζί.

Από την άλλη, ο έτερος θεσμός, αυτός του κοινοβουλίου, συστήνει και "κατασκευάζει"  εξεταστικές και κόντρα εξεταστικές επιστροπές στη Βουλή, για να ...αποφανθούν οι εθνοπατέρες, αν λείπουν από το USB STICΚ της οικονομικής λίστας και ποιος ...έτζασε τα 2-3 ονόματα καταθετών εξωτερικού, όταν δεν είναι παράνομο να έχει κανείς νόμιμα λεφτά στο εξωτερικό. ΄Ετσι, βρισκόμαστε θεατές του απείρου κάλλους θεάματος να ξοδεύει πολλαπλάσια το Δημόσιο με τις παχυλές αμοιβές των μελών της εξεταστικής από τα "ψιχία" που θα εισέπρατε από την υποτιθέμενη νόμιμη  φορολόγηση των υφιστάμενων τον έλεγχο  καταθετών για διακίνηση συναλλάγματος στο εξωτερικό!

Στο μεταξύ, την ίδια αυτή ώρα το σκάνδαλο των σκανδάλων ( τείνει να πάρει μορφή χιονοστιβάδας, κάτι που εδώ και καιρό το έχουν  μυριστεί οι δράστες και  "βάζουν λυτούς και δεμένους", για να σωθούν) με  την τελευταία κυβέρνηση της Ν. Δημοκρατίας υπό τον Κώστα Καραμανλή, που φέρει την κύρια και ακέραιη την ευθύνη για την κατάρρευση της οικονομίας, έχει καταστεί "αόρατη" για τους "Πεπόνηδες" και την..αόματη και κωφή σημερινή ηγεσία του Αρείου Πάγου .(Στάση-σκάνδαλο "μεγατόνων" ,που εκθέτει ανεπανόρθωτα το  δικαιικό σύστημα και το νομικό πολιτσμό της χώρας και καθιστά τη δικαιοσύνη όμηρο μιας συγκεριμένης δράκας διακαστών  "εν διατεταγμένη  υπηρεσία". ΄Ομοια περίπτωση στα χρόνια της μεταπολίτευσης δεν υπάρχει,πλην εκείνης που οδήγησε πάλι τη δικαιοσύνη  στον έσχατο εξευτελισμό  κατά  δίκη των εκατοντάδων χουντικών, οι οποίοι έμειναν εκτός φυλακής ελέω...στιγμιαίου, μια πραξικοπηματική, δηλαδή, καραμανλική επινόηση -μεγαλοψυχία, για να μην πειραχτούν οι εκ του γάλακτος της Δεξιάς τραφέντες , έστω και αν  μετέπειτα  οι αγνώμονες  "εκίνησαν την πτέρναν κατά του ευργέτου”.

Να επανέλθουμε  στα ΜΜΕ και τους φορεί της και  να πούμε πως οι υπόλοιποι θεσμοί κάνουν...οφθαλμοφανώς τα "στραβά μάτια" για τα εγκλήματα των "Χατζηνικολάου, Πρετεντέρηδων, Παπαχελάδων”  και λοιπών  δημοσιογραφικών αστέρων και δε διανοούνται να τους βάλουν σε "στόχαστρο",για να οδηγηθούν κάποια στιγμή  στο "σκαμνί". Σήμερα αυτοί, οι  χορτασμένοι από λεφτά και αναγνωρισιμότητα "τυπάδες", είναι οι ουσιαστικοί καθοδηγητές- δάσκαλοι της ελληνικής κοινωνίας ,μια και το σχολείο και λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας αλλά και της δικής του απαξίωσης ,έχει παύσει πλέον να παίζει πρωτογενή (καθοριστικό) ρόλο μέσω της "παιδείας" που παρέχει στη διαμόρφωση αξιών, ιδανικών και τρόπου ζωής των Νεο-Ελλήνων. Αυτό το ρόλο πια τον έχουν αναλάβει οι Κυριακού, οι Μπόμπολοι,οι Κουρήδες με τους μοσκοπληρωμένους υπαλλήλους τους, οι οποίοι κατάφεραν να κάνουν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία σαν τα “μούτρα” τους.

Οι άθλιοι αυτοί ,λοιπόν  "προαγωγοί"  θησαυρίζουν α.Πουλώντας  πλαστική -τεχνηρή ενημέρωση β.Κατασκευάζοντας σκάνδαλα για τηλεθέαση (διάβαζε για το κέρδος). γ.Οδηγώντας σε αδιέξοδα και αποπροσανατολισμό την ανθρώπινη κοινωνία με τη χειραγώγηση-ένταξη των ατόμων σε "συσκευασίες  ανθρωπόμαζας" και την ανάδειξη ψευδών "προτύπων" και "αξιών"δ. Διαφημίζοντας προκλητικότατα τους Νεο-Ναζί, αντί να τους κλείσουν κάθε "βήμα" παρουσίας και φωνής  στα κανάλια, τις εφημερίδες και τα περιοδικά τους.

Αυτούς, λοιπόν,τους ενόχους "εσχάτης προδοσίας",  οι οποίοι, ως μυθική "Κίρκη", έχουν μεταμορφώσει με τις κάμερες, τα μικρόφωνα και τα στυλό τους την ελληνική κοινωνία σε "αγέλη χοιριδίων", δεν μπορεί κανείς να τους “στριμώξει¨. Είναι πέρα και πάνω από όλες τις λοιπές εξουσίες. Βέβαια και οι τέσσερεις  εξουσίες (νομοθετική, εκτελεστική,δικαστική και η αποκαλούμενη "τέταρτη", ο "Τύπος") είναι απόλυτα διαπλεκόμενες και υποβοηθούν η μια την άλλη με  αλληλεγγύη... μασονικής  ευαισθησίας. ΄Εχουν θεσπίσει (επινοήσει) δικονομικές δικλείδες ασφαλείας για τους φορείς τους τέτοιες, που είναι από δύσκολο ως αδύνατο να λογοδοτήσουν, ακόμα και οι πασιφανώς παρανομούντες , γιατί αυτό θα εθεωρείτο από τους ίδιους ...καθαρή προδοσία,αφού "μεταξύ κατεργαρέων υπάρχει ειλικρίνεια". Στη μόνη περίπτωση που ενδεχόμενα να παραβιαζόταν αυτή η "ομερτά" από τα συγκοινωνούντα δοχεία των εξουσιών, είναι αν πλέον  "βοά ο κόσμος" ή από "απρόσεκτες, άτσαλες" κινήσεις δεν είναι πια στην αόρατη πλευρά της Σελήνης ο δυσώδης και σκοτεινος κόσμος τους .Αλλά και πάλι, θα θυσιάσουν μια ή ολιγάριθμες "Ιφιγένειες", ποτέ δε θα ρίξουν στην πυρά ολόκληρο το θεσμό και τον κόσμο του. "Κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει",λέει το σοφό,λαϊκό ρηθέν.

Συμπεριφέρονται με άλλα λόγια οι εξουσίες “καληώρα” όπως οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου στη Βουλή που λέμε παραπάνω. Φωνασκούν ,τάχα μου, και βρίζονται μεταξύ τους ο ακροδεξιός ΄Αδωνις και ο Νεο-Ναζί Κασιδιάρης. Παραμύθια, "θέατρο"παίζουν, το ξέρουν και οι ίδιοι,αφού  δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.΄Αλλωστε, "το αίμα νερό δε γίνεται". Οι καυγάδες τους μοιάζουν με εκείνους τους  παροιμιώδεις των ...Φουρτουνάτσηδων και Βροντάτσηδων στην Κρήτη. "Μπαλωθιές"  στον αέρα, στον βρόντο. Τρώγονται, βρίζονται, κάνουν πως μαχαιρώνται, αλλά στο τέλος φιλιώνουν, συμπεθεριάζουν, τακιμιάζουν μια χαρά γιατί, "ούλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη, μάτι μ΄",  που έλεγε στην ιδιωματική μας γλώσσα η συχωρεμένη γιαγιά Ασημούλα στο χωριό.

Τελευταία ανανέωση ( 14.02.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS