HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2320352
O ΑΘΡΗΣΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΘΕΟΣ
21.04.13

 

 

                          (ΑΠΟ ΤΗΝ  ISTORIKI DIMOSIOGRAFIA TIS EVDOMADAS ,20-4-2013)

 Ο γέροντας Παϊσιος, το έχει φαίνεται η...κουλτούρα του  να δημιουργεί προβλήματα και πεθαμένος .  Να θυμηθούμε πως ένας...ζηλωτής εισαγγελέας παλιότερα,είχε διατάξει τη σύλληψη ενός  παλικαριού από τα Ψαχνά της Εύβοιας, επειδή αμφισβήτησε την "αγιότητα" του μακαρίτη καλόγερου.  Εμάς ακόμα δε μας ενόχλησε κανένας εισαγγελέας, (ούτε πρόκειται),αλλά μας ενόχλησαν οι οπαδοί  του "Αγίου",αφού  πήραμε δεκάδες υβριστικά μέηλ, μόλις ανεβάσαμε το θέμα παραπάνω ("MIA FOTOGRAFIA HILIES LEXIS")***  για την επικείμενη αγιοποίηση του...πατρός.  Κάποιοι μάλιστα βρίζουν τόσο χυδαία,που ειλικρινά δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την ανάγνωση των επιστολών τους εξ αιτίας...στομαχικών ενοχλήσεων.   Θα παραθέσουμε ,όμως, αποσπάσματα από ένα τέτοιο μέηλ,για να μην έχουν καμιά αμφιβολία κάποιοι καλόπιστοι-καλοκάγαθοι  πως ορρωδούν προ ουδενός (κοινώς ...κολώνουν) οι "φαν" του πεθαμένου καλόγερου . Μας γράφει,λοιπόν,  ο ...πιστός αυτός:  "...Ποιός είσαι συ, ρε κ&λόπαιδο καθηγητάκι που θα τα βάλεις με τον αγιασμένο άνθρωπο; ΄Ενας μ@λάκας και μισός είσε  που τα βάζεις με το Θεό και τους Αγίους του,αντί να κιττάζεις την κ@ριόλα τη μάνα σου και τη γυνέκα σου,  που ...(παρακάτω δε διαβάσαμε,οπότε μην περιμένετε  συνέχεια).

 

Λοιπόν, για να τελειώνουμε με τους λογής φανατικούς όλων των θρησκειών, όλων των δογμάτων και  ...απασών των παραφυάδων τους.

 

1. Η πίστη τους, η συμπεριφορά τους  και η δράστηριότητά τους δε θα μας αφορούσαν,αν κάποιοι απ΄αυτούς που θρησκεύουν δεν ήταν επικίνδυνοι για κάποιους ανθρώπους, που αντιμετωπίζουν λογής προβλήματα,στη ζωή. Π.χ ΄Οταν λές σε ένα βαριά άρρωστο  που κοιτάζει να πιαστεί από παντού, από μια κουβέντα, μια ελπίδα, πως "θα σε θεραπεύσει ο ΄Αγιος...Πατάπιος (για να μην τα ρίχνουμε όλα στον Παϊσιο) ,αρκεί να πιεις αγιασμό από το μοναστήρι του ή  να ασπαστείς το σκήνωμά του", τότε: α.  Είσαι ηθικά εκτεθειμένος και ψεύδεσαι  ,εκμεταλλευόμενος την ελπίδα ενός πάσχοντος, αφού ΟΥΔΕΙΣ μπορεί να θεραπεύσει με ιδιότητες θαυματοποιού μια βαριά ασθένεια. Και δεν είναι θέμα πίστης, όπως λένε οι δράστες, που εμείς οι...άπιστοι δε διαθέτουμε. Είναι θέμα απλής λογικής που την κακοποιούν. β.έχεις και ποινικές ευθύνες γιατί, μπορεί οι διανοητικές ικανότητες και αντιστάσεις του εν λόγω  ασθενή, να έχουν αμβλυνθεί τόσο, που να πιστεύει πως τα φάρμακα είναι λιγότερο αποτελεσματικά από τη δύναμη του Αγίου και να τα εγκαταλέιψει γιατί...προσβάλουν τη δύναμη του θαυματουργού αγιασμού. γ. Η απογοήτευσή του,οταν διαπιστώσει πως έγινε χειρότερα ,αντί καλύτερα,  ακόμα και αφού συμμορφώθηκε με    όλο το τελετουργικά που "ζήτησε" ο ΄Αγιος, μπορεί να εξαντλήσει γρηγορότερα το ανοσιοποιητικό του σύστημα, να συντομεύσει τη ζωή του,αλλά και να του αφαιρέσει την ειρήνη ,που έχει τόσο ανάγκη ένας συνάνθρωπος σε τέτοιες στιγμές.

 

2. Παλιότερα η χριστιανική θρησκεία (ειδικά οι Καθολικοί) αιματοκύλησαν τον κόσμο,υπέβαλαν σε μαρτύρια και θανάτωναν επί αιώνες εκατομμύρια ανθρώπους ,παρεμπόδισαν την εξέλιξη της επιστήμης και της Τέχνης και κατέστησαν ο φόβος και ο τρόμος εκείνων που είχαν "καθαρό" μυαλό και αρνιόντουσαν να δεχτούν τις δογματικές ανοησίες που δίδασκε το "ιερατείο". Σήμερα,συνεχίζεται η ίδια τακτική από τους φονταμενταλιστές Μουσουλμάνους που καταφεύγουν ακόμα και στην τυφλή τρομοκρατία,για να εκδικηθούν τους " απίστους" και να κερδίσουν, ως  "μάρτυρες" μια θέση στον παράδεισο του Αλλάχ.

 

3. Οι διδασκαλίες  των θρησκειών διαστερβλώνουν τη Φύση, στερούν από τους ανθρώπους που  συμμορφώνονται μ΄αυτές , τον πραγματικό σκοπό της ζωής, τις χαρές της, τις ηδονές και τις απολαύσεις της και τους επιβάλουν  να νοιάζονται περισσότερο  για τα... μετά το θάνατο και τη "μέλλουσα" ζωή,  τη στιγμή που δεν πρόφτασαν καν να ασχοληθούν  με την...παρούσα . ΄Ολα αυτά, οδηγούν σε εμμονές και αγκυλώσεις του μυαλού και τις ψυχής και καθιστούν τα άτομα   επιρρεπή στη απομόνωση, τη μελαγχολία,το μαρασμό και την κατάθλιψη  .Το χειρότερο είναι πως πολλά απ΄αυτά τα παραληρηματικά κηρύγματα καλλιεργούν το φανατισμό και την   "τύφλα",  στρέφουν ανθρώπους εναντίον ανθρώπων (πιστούς κατά απίστων, άντρες κατά γυναικών κ.α ), ποτίζουν με μίσος αθώες ψυχές παιδιών και κάνουν κόλαση τη ζωή εκείνων που είχαν την ατυχία να γεννηθούν σε θεοκρατικά καθεστώτα , σε οικογένειες που θρησκεύουν  ή είναι από τη φύση τους αφελείς  και ευκολόπιστοι.

 

4.  Οι θρησκείες δεν έχουν καμιά σχέση μ΄αυτό που ονομάζουμε "θεό".  Μπορεί να υπάρχει, μπορεί και  όχι "θεός". Κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει αυτό.  Αλλά,  δε μας απασχολεί το θέμα, αφού κι αν υπάρχει, ο ίδιος  δε θέλει να το διαπιστώσουμε.  Ούτε κανέναν έστειλε ή έδωσε σε κάποιον συνάνθρωπο εξουσιοδότηση να μας διδάξει κανόνες δικούς του ή αρχές.  Μόνο η Φύση διδάσκει αρχές και κανόνες,που οφείλουμε υποχρεωτικά να τηρούμε. ΄Αλλη πηγή  σύστασης, καταγραφής-κωδικοποίησης, εκπόρευσης ,διδασκαλίας και επιβολής ηθικών κανόνων, δεν υπάρχει. Μόνο μια αρχή απαρασάλευτη διαπιστώνουμε: Ο,ΤΙ ΕΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ.  Η πίστη στο "θεό" ,όπως την ορίζουν οι θρησκείες είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα από την αποδοχή της ύπαρξης  ή όχι "θεού". Οι θρησκευόμενοι  δίνουν  υπόσταση "συναλλαγής" σ΄αυτή την πίστη. Πιστεύω και αξιώνω ή έστω παρακαλώ το θεό να με ανταμείψει, επειδή τον...πιστεύω.   Ο μη θρησκευόμενος προσεγγίζει το θέμα " θεός"  σε καθαρά φιλοσοφική βάση και δεν περιμένει αναταμοιβή και έπαινο, επειδή ,ως φιλοσοφών, του κάνει τη...χάρη (του θεού) να παραδέχεται την ύπαρξή του.

Τα πράγματα επομένως είναι καθαρά. Τα "ιερατεία" σκόπιμα προκαλούν σύγχυση ανάμεσα στα ανθρώπινα κατασκευάσματα, όπως είναι οι θρησκείες, οι Μεσσσίες, οι προφήτες,  τα "ιερά κέιμενα", οι ΄Αγιοι  κλ,π και την αποδοχή ή όχι της ύπαρξης "θεού". ΄Οποιος δεν αποδέχεται, δεν πιστεύει στη θρησκεία, τον ΄Αγιο Πατάπιο, τις ιερές  Γραφές  ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΑΘΡΗΣΚΟΣ.' Αλλο το ένα  και άλλο το άλλο. ΕΝΑΣ ΑΘΡΗΣΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΣ.

 

Οπότε...'"Ο ΕΧΩΝ ΩΤΑ ΑΚΟΥΕΙΝ,ΑΚΟΥΕΤΩ"!

 

 

 

***" Είναι Άγιος ο Γέροντας Παΐσιος;

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι δηλώνουν πεισμένοι για την αγιότητα του. Κάποιοι περιγράφουν ακόμη και θαύματα που έχουν ζήσει.

Ο αγιορείτης μοναχός, που όλοι γνωρίζουν ως τον «Γέροντα Παΐσιο» έχει ήδη αποκτήσει και την δική του εικόνα καθώς και τον τίτλο του Αγίου.

Για την επίσημη Εκκλησία, δεν έχει ξεκινήσει καν η παραμικρή συζήτηση για αγιοκατάταξη. Έχουν περάσει μόλις 20 χρόνια από την κοίμησή του, χρόνος αρκετά μικρός για τα δεδομένα της Ορθόδοξης Εκκλησίας που σε αντίθεση με τη Ρωμαιοκαθολική δεν «βιάζεται» να ανακηρύττει Αγίους." (ΜΜΕ)

 

 " Όλο και περισσότεροι άνθρωποι δηλώνουν πεισμένοι για την αγιότητα του"

Αυτοί οι...περισσότεροι ποσώς θα ενδιέφεραν τους Πολίτες , αν δεν συμμετείχαν σε δεκάδες διαδικασίες (π.χ εκλογές) που διαμορφώνουν-καθορίζουν τη ζωή όλων μας (και των γενεών που έρχονται ασφαλώς).

 Γι΄αυτό και μόνο το λόγο ,θεωρούμε πως είμαστε υποχρεωμένοι ως  Ελεύθεροι Συνειδητοποιημένοι Πολίτες ,ακόμα και σε  τέτοιου είδους αφελή ερωτήματα να δίνουμε την απάντησή μας έντιμα και μετά λόγου γνώσεως.

 Λέμε, λποιπόν, πως, αν μη τι άλλο , είναι τουλάχιστον επικίνδυνο ένας που με την ψήφο του λαμβάνει θέση σε  κορυφαία πολιτικά κα κοινωνικά  ζητήματα τα οποία καθορίζουν την πορεία του τόπου, να πιστεύει σε τέτοιες  αφέλειες (διάβαζε χαζομάρες,) αν ,δηλαδή, το πτώμα του Παϊσιου... μοσκοβόλησε στο τάφο του και επομένως  "άγιασε" ! 
  
Οι κοινωνίες κάποτε θα πρέπει να εντάξουν στην εκπαίδευση των πολιτών τους  μαθήματα που θα αφορού τη θρησκειολογία.  Σ΄αυτά, ανάμεσα στα άλλα, θα τονίζεται πως οι εμμονές κάποιων σε ζητήματα, όπως το παραπάνω με την...αγιοποίηση του "Γέροντα" ,αφορούν την επιστήμη της ψυχιατρικής και τα θύματα αυτών των εμμονών  χρειάζονται ιατρική-ψυολογική υποστήριξη-θεραπεία .

Απλές, καθαρές,έντιμες κουβέντες. Η βλακεία, ως γνωστόν,  είναι ανίκητη,άμα ριζώσει στον άνθρωπο "εξ απαλών ονύχων". Γι΄αυτό, η πολιτεία οφείλει  να την καταπολεμήσει   εξ αρχής και αποτελεσματικά, πριν τα "ιερατεία" δηλητηριάσουν ανεπανόρθωτα αθώες, παιδικές ψυχές.

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 21.04.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS