HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2214189
Α.ΣΑΜΑΡΑΣ:ΤΟ ΑΟΥΤΣΑΪΝΤΕΡ ΠΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΠΡΩΤΟ
28.04.13

 

 

"Είμαι ο Αντώνης... Δεν πιστεύω να κοιμάσαι...

Το τελευταίο χρονικό διάστημα όλο και πληθαίνουν τα τηλεφωνήματα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς στενούς του συνεργάτες. Φυσιολογικό θα πείτε. Υπάρχει όμως μία σημαντική διαφορά.

Οπως αποκαλύπτεται στον Βηματοδότη, της ομώνυμης εβδομαδιαίας εφημερίδας, τα τηλεφωνήματα αυτά γίνονται τα ξημερώματα.

Χαρακτηριστικά γράφει η εφημερίδα:

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μαθαίνω ότι δυσκολεύεται να κοιμηθεί τα βράδια. Στην πραγματικότητα δεν κλείνει ή δεν μπορεί να κλείσει μάτι από τις τόσες ανησυχίες που έχει για την πορεία του κυβερνητικού έργου, για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και για το τι μπορεί να γίνει ώστε να μη «χαλαρώσουν» οι υπουργοί και οι συνεργάτες του τώρα που εξασφαλίζεται η δόση.

Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές φορές πετάγεται από το κρεβάτι του και προσπαθεί να θυμηθεί αν έκανε κάποιος υπουργός το έργο που του έχει ανατεθεί.

Το ότι ο πρωθυπουργός δεν κοιμάται τα βράδια το γνωρίζουν πολλοί υπουργοί που συχνά παρατηρούν το κινητό τους να χτυπά χαράματα και αντί άλλης απαντήσεως ακούν μια φωνή να τους λέει: «Είμαι ο Αντώνης».(ΜΜΕ)

 

 

O Αντώνης Σαμαράς μοιάζει με το αουτσάιντερ άλογο ,που τρέχει στον ιππόδρομο πίσω απ΄όλα  και ξαφνικά, εκεί κάπου που δεν το περίμενε κανείς, στον τελευταίο γύρο,το βλέπεις να "παίρνει κεφάλι", να  πετάγεται μπροστά και να τερματίζει πρώτο!

 

Λίγο καιρό πριν, κανείς  (κι εμείς εδώ στο Homo-Naturalias.gr)  δεν περίμενε πως αυτός ο πρωθυπουργός θα σηκώσει πάνω του  ολόκληρη τη νεότερη και σύγχρονη ιστορία του τόπου. Ουδείς πρωθυπουργός από συστάσεως ελληνικού κράτους, πέτυχε αυτό που κατάφερε τελικά ο Μεσσήνιος πολιτικός. Μπροστά στον κίνδυνο της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας ( την οποία,φυσικά, θα ακολουθούσε η οριστική πολιτική και κοινωνική της αποσύνθεση), μεταμορφώθηκε στην κυριολεξία σε άλλων προδιαγραφών πολιτικό, που σε τίποτα δε θύμιζε τον παλιό "μέτριο","ατομιστή" και  εθνικστή Αντώνη Σαμαρά.

 

Την επαύριο της εκλογικής του επιτυχίας, κατάφερε το απίστευτο,το μοναδικό: Την "Ιταλοποίηση" της πολιτικής ζωής του τόπου. Μπόρεσε "εν μια νυκτί" να συσπειρώσει τα δύο άλλα, ευρωπαϊκού προσανατολισμού, κόμματα και να πετύχουν και οι τρεις αρχηγοί μαζί, το ακατόρθωτο για τα ελληνικά πολιτικά πράγματα: Κόμματα με διαφορετική ιδεολογική κατεύθυνση ,τα οποία  χώριζε χάος απύθμενο (έστω και κατά τη δικιά τους κομματική  εκδοχή-εκτίμηση),όχι μόνο συνεργάστηκαν αρμονικά μπροστά στον κίνδυνο της καταστροφής της χώρας, αλλά συνεχίζουν με θαυμαστή υπευθυνότητα και  αξιοσημείωτη αξιοπρέπεια  να δουλεύουν ομαδικά, χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες, δίχως δημαγωγίες και  τυμπανοκρουσίες, υπεύθυνα, έντιμα, "εθνικά",αποφασιστικά, να επαναφέρουν το εκτροχιασμένο τρένο της χώρας στις ράγες του,  για να συνεχίσει το ταξίδι του-μονόδρομο  στο μέλλον της Ευρώπης.

 

Τα κατάφεραν μια χαρά μέρχι σήμερα και οι τρεις αρχηγοί. Τα ιστορικά εύσημα ανήκουν εξίσου ,φυσικά,  και στους "συγκυβερνήτες"    Ευάγγελο Βενιζέλο και   Φώτη  Κουβέλη . Τεράστια η συμβολή τους στο εγχείρημα -επιχείρηση σωτηρίας της χώρας.  Η Ελλάδα τα κατάφερε τελικά στο  "παραπέντε"!  Η χώρα πια ανένηψε και αποφεύχθηκαν τα "χειρότερα".

 

Βεβαίως, η Ιστορία δεν μπορεί να παραβλέψει και το γεγονός πως τίποτα δε θα είχε επιτευχθεί,αν  η συμμετοχή στο έργο της ανόρθωσης της χώρας  του νουνεχή "κόσμου", του απλού λαού της Ελλάδας, δεν ήταν σύσσωμη.  Αυτός  ο υπέροχος,  "ηρωϊκός" λαός στη συντριπιτκή του πλειοψηφία, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στα "χαρακώματα", έδωσε τη δικιά του αποφασιστική μάχη και  βοήθησε με τη στάση της υπομονής και της αναμονής αποτελεσματικά την κυβέρνηση να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο της.

 

Από την άλλη, τραγικές, ιστορικές "καρικατούρες", το όνειδος της χώρας, της λογικής,της ευθύνης και της αξιοπρέπειας, οι ανεκδιήγητοι "Μαυρογυαλούροι-δημαγωγοί, οι  αντιευρωπαϊστές-εθνικιστές  με επικεφαλής τον εντελώς ανεύθυνο και ανεκδιήγητο  Τσίπρα  ("ενεργούμενο" μια ανήθικης κλίκας-νεοπασοκικής τρόικας).  ΄Ολο αυτό τον καιρό, που κυβερνώντες και απλός, έντιμος κόσμος της χώρας, έδιναν το μεγάλο αγώνα της ορθοπόδησης της πατρίδας,αυτοί οι άθλιοι δημαγωγοί έδωσαν στην κυριολεξία "ρεσιτάλ" ανευθυνότητας, υποκρισίας, αμετροέπειας, βλακείας, κομματικής μικροψυχίας και ανιστόρητης,αρνητικής παρουσίας στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. 

 

 Αξιολύπητες μορφές, τόσο "μικροί" και "βρώμικοι" που η Ιστορία  δικαίως τους κατατάσσει  στη "χορεία"  των μαύρων  δέλτων της. Οι γενιές των Ελλήνων,που θα εγκύψουν αργότετερα στις σελίδες αυτές, θα τρομάξουν από το μέγεθος της ανευθυνότητας, του φανατισμού-τύφλας και της μικροκομματικής ανηθικότητας  όλων αυτών, που  με πρωτοφανή παραλογισμό, πρωτόγνωρη για πολιτικούς έλλειψη ιστορικής μνήμης  και απίστευτο κομματισμό-κομματικό ωφελιμισμό, έδωσαν τα "ρέστα" τους , για να γονατίσουν τη χώρα και να την καταστήσουν μια νέα " Αλβανία" του Νότου. Τα αντιευρωπαϊκά κόματα της Ελλάδας , πλην του ΚΚΕ (για τους γνωστούς, ιστορικούς λόγους)  αποτελούν το  ΟΝΕΙΔΟΣ της σύγχρονης ελλνικής  Ιστορίας!

 

 Η Ελλαδα βγαίνει σιγά,αλλά σταθερά  από το  "τούνελ",που αυτοεγκλωβίστηκε. Το βλέπεις στις ανακοινώσεις των "ειδικών" και των "αρμόδιων". Αλλά πάνω απ΄όλα, το διαπιστώνεις  στο αδιάψευστο χαμόγελο του καθημερινού ανθρώπου , που είχε μαραθεί ως τώρα . Το διαβεβαιώνει το χαιρέκακο ύφος των  Τσίπρα, Μιχαλολιάκων , Καμμένων που βλέπουν απογοητευμένοι την αποτυχία του εγχειρήματος "αλβανοποίηση"  της χώρας.  Δεν τους βγήκε τελικά προς μεγάλη τους θλίψη! . Είμαστε,όμως,  οι πιο πολλοί. Το 70 % του ελληνικού λαού, δικαιούμαστε να νιώθουμε υπερήφανοι, γιατί αυτό το έργο της σωτηρίας της χώρας είναι και  μεγάλο και δικό μας.

 

Ως τόσο, εμείς  οι νουνεχείς ΄Ελληνες τους καλούμε ΟΛΟΥΣ (γιατί αυτό είναι το " τίμημα"  της σωφροσύνης)  στο "τραπέζι της Λαμπρής". "Νηστεύσαντες και μη νηστεύσαντες ευφράνθητε σήμερα"! η Ελλάδα ανήκει σε όλους τους ΄Ελληνες κι αυτοί  στη μεγάλη οικογένεια της Ευρώπης. Ας συνέλθουν,  όσοι ακόμα  τρέφουν το μυαλό τους από την αποφορά της μούχλας κάποιων άλλων εποχών ,που πέρασαν ανεπιστρεπτί για τον τόπο.  

 

" ΑΝΑΣΤΑΣΕΣΩΣ ΗΜΕΡΑ ΛΑΜΠΡΥΝΘΩΜΕΝ ΛΑΟΙ".  ΠΑΣΧΑ, ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΣΧΑ. ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΑΣΧΑ!

 

Τελευταία ανανέωση ( 28.04.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2023 HOMO NATURALIS