HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2281521
ΠΟΙΟΣ...ΣΥΝΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΚΑΙ...ΤΑΝΑΠΑΛΙΝ!
30.04.13

"Αθώοι όλοι για το ροζ DVD

Ομόφωνα αθώους έκρινε το Τριμελές Εφετείο της Αθήνας όλους τους κατηγορούμενους για την υπόθεση της διακίνησης του ροζ dvd με πρωταγωνιστές τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού επι πρωθυπουργίας Καραμανλή, Χρήστο Ζαχόπουλο και την Εύη Τσέκου.Αθώοι κρίθηκαν: ο εκδότης Θέμος Αναστασιάδης, η Εύη Τσέκου, ο εργατολόγος Χρήστος Νικολουτσόπουλος και ο δημοσιογράφος Γιάννης Μακρυγιάννης.

Οι δικαστές κατά πλειοψηφία κήρυξαν αθώα την Εύη Τσέκου και για την πράξη της απόπειρας εκβίασης σε βάρος του Χρήστου Ζαχόπουλου.

Στο άκουσμα της απόφασης η Εύη Τσέκου έβαλε τα κλάματα και ο δικηγόρος του Θέμου Αναστασιάδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος έκανε λόγο για "σκευωρία που κατέρρευσε".(ΜΜΕ)

 

   Στις  27-10-2008, σε κείμενό μας  εδώ στο Homo-Naturalis.gr  με τίτλο "ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΗΜΩΝ (!) ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ, ΥΜΕΙΣ(!) ΑΔΕΤΕ! , γράφαμε:

 
"...Σοβαρή είδηση, μεγάλο θέμα,  απίστευτο σκάνδαλο, δεν ήταν, ούτε είναι, στην Ελλάδα εκείνα που όντως είναι τέτοια, αλλά εκείνα που θα κατασκευάσουν και θα αναδείξουν ως τέτοια  τα ΜΜΕ και τα κόμματα του κοινοβουλίου για διαφορετικούς ή  κοινού συμφέροντος λόγους. ΄Ετσι, για παράδειγμα, παλιότερα, ο Κόκας της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ανάδειξε  σε πρωταγωνιστή της πολιτικής ζωής του τόπου και ρυθμιστή του πολιτεύματος έναν από τους πλέον «σκοτεινούς»  πολιτικούς της χώρας, τον Κωνστ.Μητσοτάκη και ο Λαμπράκης  με το ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ, ανεβοκατέβαζε επί σειρά ετών κυβερνήσεις και προωθούσε πολιτικά-και όχι μόνο-πρόσωπα κατά  βούληση και συμφέρον.   

 
 Σήμερα και μετά το 1988-9, χρονιές έναρξης της λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης και μέσω αυτής, αλλά και των εντύπων τους ,ο Λαμπράκης, ο Μπόμπολας, η κόρη του «Κίτσου» της Ελευθεροτυπίας, οι ανεκδιήγητοι Κουρήδες, ο Ρίζος, ο Κύρτσος, ο  Χατζηνικολάου, ο Τριανταφυλλόπουλος ο Ευαγγελάτος, ο Παπαχελάς,ο Τράγκας, ο Πρετεντέρης και οι λοιποί,  συνεχίζουν απτόητοι να κατασκευάζουν ή να αποσιωπούν ειδήσεις, να επινοούν ή να αποκρύπτουν  σκάνδαλα, αρκεί τα «προϊόντα» που λανσάρουν να έχουν ακροαματικότητα, διάρκεια, σασπένς, με απώτερο στόχο το χρήμα φυσικά, αφού αυτό θα αυξήσει τις διαφημίσεις και θα καλύψει απέραντο χρόνο που χρειάζονται οι εκφωνητές-σχολιαστές στα τηλεοπτικά παράθυρα, για  να καλύψουν. Τα κόμματα, όμηροι τις περισσότερες φορές, αυτής της νοοτροπίας  όχι μόνο δεν τολμούν να αντισταθούν στην κατασκευασμένη πληροφόρηση των ΜΜΕ, αλλά συμμετέχουν στη διαδικασία παραγωγής και τηλεοπτικής της  εξέλιξης, για να αποκομίσουν ανάλογα μικρό ή μεγάλο κομματικό όφελος.  Να δούμε κάποια τέτοια  κατασκευασμένα και ήσσονος σημασίας θέματα τα τελευταία χρόνια, που αναγορεύτηκαν σε μείζονα και ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούσαν πέραν της  υψηλής τηλεθέασης".

 Και στις 24-12-2011 πάλι εδώ, σε κείμενο μας με τίτλο "Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΥΛΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ;" γράφαμε:

 
"...Αυτός λοιπόν ο “θεσμός” της νέας μορφής “δημοσιογραφίας” και ο αξιότερος εκπρόσωπος της σημερινής ελληνικής “βιομηχανίας ενημέρωσης”, ο  Νίκος Χατζηνικολάου,που έχτισε “λιθαράκι,λιθαράκι”,με πολλή προσοχή και επιμέλεια το επαγγελματικό-προσωπικό του “ίματζ” και ο οποίος πλούτισε στην κυριολεξία απ΄αυτή την μπίζνα με την οποία ασχολείται για πάνω από είκοσι χρόνια, είναι ό,τι χειρότερο έχει να παρουσιάσει σε ανθρώπινο δυναμικό η σύγχρονη ελληνική δημοσιογραφία (ΜΜΕ). Αυθεντικός εκπρόσωπος της “βαριάς βιομηχανίας ενημέρωσης” είναι μαζί με μια πλειάδα παλιών και νέων συναδέλφων του και ιδοκτητών ΜΜΕ, οι βασικοί ένοχοι της σημερινής τραγωδίας που βιώνει σήμερα η χώρα και η οποία θα κορυφωθεί τους επόμενους μήνες. Αδίστακτος,καιροσκόπος, ωφελιμιστής,υποκριτής,με ανύπαρκτη συνείδηση πολίτη και επαγγελματία,τα “δίνει όλα” για να πετύχει εκείνο που επιδιώκει διακαώς, την περιζήτητη στο χώρο του τηλεθέαση-ακροαματικότητα-αναγνωσιμότητα. Για να επιτύχει αυτό το στόχο, δεν ορρωδεί μπροστά σε τίποτα. Πέρα από την “παράσταση” που δίνει κάθε φορά, ως άριστος ηθοποιός, στις εκπομπές-θέατρο και τις παρουσιάσεις των δελτίων του,δείχνει να είναι προετοιμασμένος και μάλιστα επιμελώς για εκείνο  που έχει να πει και να παρουσιάσει. Επιλέγει-χρησιμοποιεί επίσης συνεργάτες-συμπαρουσιαστές, για να στήσει τηλεοπτικούς ,κυρίως "πολιτικούς" καυγάδες -αντιπαραθέσεις σε παράθυρα και τραπέζια και να φορτίσει την ατμόσφαιρα με “κολπατζήδες παίκτες” (π.χ Γ.Τράγκα), που αγωνίζονται να πείσουν πως είναι “ιδεολογικοί” αντίπαλοι στην "ομάδα" γι΄αυτό και αντιπαρατίθενται μεταξύ τους "σκληρά". Στην ουσία,όμως, για το μόνο που νοιάζονται είναι η υψηλή τηλεθέαση του δελτίου-εκπομπής του “αφεντικού” τους Ν.Χατζηνικολάου. Εκείνος,πάντως, με άριστη τεχνική, “ρίχνει λάδι στη φωτιά”, βάζει “φυτιλιές” στην κουβέντα,μοιράζει έξυπνες πάσες, έτσι, που στο τέλος, όλα δείχνουν πως δεν υπήρχε καμιά σκηνοθεσία στην παράσταση και όλα ήταν αυθεντικά και αυθόρμητα Βεβαίως,όπως είπαμε, κάθε κίνηση,κάθε λόγος ήταν ένα θέατρο,μια καλοστημένη παράσταση με σκοπό την τηλεθέαση που φέρνει χρήμα στα “ταμεία”,αναγνωρισιμότητα -δημοσιότητα.
Το κακό θα ήταν λίγο, βέβαια,αν όλο αυτό το θέατρο γινόταν μόνο για τον “παρά” και δεν είχε άλλες σοβαρές παρενέργειες στη σημερινή κατάληξη και την τραγική θέση της χώρας .Ο Χατζηνικολάου και οι όμοιοί του,όμως, έχουν διαπράξει σωρεία εγκλημάτων σε βάρος της χώρας,τα οποία ένας ανεξάρτητος,θαρραλέος και έντιμος δικαστής θα τα χαρακτήριζε, ως εγκλήματα “καθοσίωσης” και “εσχάτης προδοσίας”. Στην ανάλυσή μας  (ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ,με τίτλο "ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΕΦΡΑΙΜ: ΔΙΥΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΝΩΠΑ...", 23/12/2001 ),έχουμε αναφέρει και εξηγήσει τους λόγους,που τεκμηριώνουν την άποψή μας πως σήμερα όλοι αυτοί οι “θεατρίνοι” της πληροφόρησης θα έπρεπε να είναι φυλακή. Το μέγα τους έγκλημα είναι ότι κατασκευάζουν την “είδηση”,παρέχουν τεχνητή πληροφόρηση, χαλκεύουν-παραποιούν στοιχεία με δόλιο σκοπό ,που είναι ο αποπροσανατολισμός, η σύγχυση,η παραπαληροφόρηση του “πελατειακού” τους κοινού. Στο άρθρο που μνημονεύσαμε πριν, αναφέραμε συγκεκριμένο παράδειγμα,που επιβεβαιώνει την κρίση μας για την εγκληματική δημοσιογραφική συμπεριφορά αυτών των κυρίων. Λέγαμε,πως ήδη από το 2008 και ενώ η κρίση είχε αναφανεί και έδειχνε επικίνδυνα τα “δόντια” της,οι καθεστωτικοί και χρησιμοθήρες αυτοί "δημοσιογράφοι" και ιδιοκτήτες ΜΜΕ,ενώ γνώριζαν και έβλεπαν την απειλή, αποσιωπούσαν-απέκρυβαν σκόπιμα την αλήθεια και τον κίνδυνο και επέλεγαν συνειδητά και δόλια να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο από το τεράστιο αυτό πρόβλημα της οικονομικής κρίσης και να τον στρέφουν σε θέματα -προβλήματα “ήσσονος” σημασίας, σε μικροσκάνδαλα (τύπου Βατοπέδι) ή σε “αίμα”, “θέαμα”, “σπέρμα” (τύπου Ζαχόπουλου-Τσέκου)".

 Αθώοι όλοι, λοιπόν! Οπότε, "ούτε γάτα ούτε ζημιά". Και οι τόνοι το "μελάνι" και η αδρεναλίνη των μικροφώνων και των τηλε-παραθύρων που ξοδέψανε τα ΜΜΕ για το τεράστιο σκάνδαλο ποιος...συνουσιάστηκε με ποιες και τανάπαλιν, πήγαν όλα στο "γάμο του Καραγκιόζη" ;Και το μέγα έγκλημα της αποσιώπης της  οικονομικής καταστροφής, που ζύγωνε  το 2008 και της συνειδητής απόκρυψης  των σημάτων SOS ,που εκπέμπαμε εμείς   τότε,  πότε θα τιμωρηθεί;

Είναι όντως έγκλημα. Οι "Χατζηνικολάου"  γνωρίζανε το κακό που ερχόταν. Αδιάψευτα τεκμήρια τα μέηλ που τους κοινοποιούσαμε το 2008 στα γραφεία τους και τα "έθαβαν". Τα αφεντικά τούς  είχαν δώσει άλλες  εντολές τότε:  Να παίζουνε  τα "ρομάντσα  ...Νατάσας-Ζαχόπουλου-Τσέκου, θέμα με  μπόλικο  "σπέρμα", "αίμα"  και σασπένς και όχι το θέμα της επικείμενης καταστροφής της χώρας, γιατί θα ανέκοπτε τη ροή του πακτωλού χρημάτων στα ταμεία των  βρώμικων επιχειρήσεων "ενημέρωσης-ψυχαγωγίας" .΄Ετσι, συνειδητά, ψυχρά, ανήθικα πρόσφεραν  ό,τι τραβούσε (και τραβάει) η "σκουπιδοφάγα" ψυχή του μέσου ΄Ελληνα τηλεθεατή ,τροφή που πλουσιοπάροχα του την παρείχαν (παρέχουν) οι αστέρες της "βιομηχανίας ενημέρωσης" που ακούνε στα... βαρύγδουπα ονόματα, Χατζινικολάου,Αναστασιάδηδες, Ευαγγελάτοι, Βαξεβάνηδες,Τράγκες. Σύμπας αυτός ο συρφετός των κατ΄ευφημισμόν δημοσιογράφων,που ευθύνονται  ακέραια για την οικονιμική κατάρρευση της χώρας, πότε θα πάει φυλακή;

Αφού,λοιπόν, ΟΛΟΙ είναι αθώοι δύο τινά συμβαίνουν:΄Η όπως λέγαμε τα σκάνδαλα της...βέρσιον "Ζαχόπουλου"   δεν είναι σκάνδαλα, αλλά παίζονται για να αποπροσανατολίσουν σε βάρος των πραγματικών (οπότε,όπως ζητούσαμε από τότε οι "Χατζηνικολάου" έπρεπε ήδη να είναι φυλακή) ή η ελληνική δικαιοσύνη  εμπλέκεται στο μέγα σκάνδαλο της συγκάλυψης εγκληματικών πράξεων, όπως αυτά που αναφέρονται στο κατηγορητήριο της υπόθεσης που εκδίκασε προ ημερών το ελληνικό δικαστήριο και το οποίο εξέδωσε την απόφαση, που  παραδίδει ΄Αμεμπτα"  κάποια "κατακάθια" στην ελληνική κοινωνία.

Ας κανονίσουν.

Τελευταία ανανέωση ( 26.03.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS