HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2216080
Ο "ΚΛΟΙΟΣ ΣΦΙΓΕΙ" ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
07.06.13

"Αποκαλυπτική συνέντευξη Παπανδρέου - Περιγράφει πώς “θυσιάστηκε” για τη χώρα

... Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι το έλλειμμα που παρέλαβε και το οποίο υπολογιζόταν στο 10%, περίπου, αποδείχθηκε ότι ήταν τελικά 15,6%. Και πρόσθεσε πως αν ήταν στο 10% θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί σε εύλογο χρόνο, με έναν καλό συνδυασμό αναπτυξιακών πολιτικών, δημοσιονομικής πειθαρχίας, περιορισμού της σπατάλης και αναδιοργάνωσης του κράτους. Σε ερώτηση για το δημοψήφισμα"(MME)


                                                   ***

Αυτό που λέμε εμείς ήδη από το 2008. Ο Γ. Παπανδρέου χρειάστηκε πέντε χρόνια, για  να αποκαλύψει επιτέλους την αλήθεια και να φωτογραφίσει τον πραγματικό ένοχο της καταστροφής της χώρας.΄Ολο αυτό τον καιρό, στην ουσία μιλούσε με υπονοούμενα και ήταν φανερό πως δεν επιθυμούσε,  ευθέως τουλάχιστον, να "καρφώσει" τον υπεύθυνο της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας. Σήμερα,  που αποφάσισε  να το κάνει ,δεν πιστεύουμε πως ήταν μια αυθόρμητη εξομολόγηση-συνέντευξη ,αλλά υπαγορεύτηκε από την ανάγκη να καλυφθεί ο ίδιος και να μην επωμιστεί τις βαριές   "αμαρτίες" του προκατόχου του πρωθυπουργού.


Από την άλλη, εδώ και μέρες οι  "Ευρωπαίοι" και το ΔΝΤ απόφάσισαν πια να τα πουν "έξω από τα δόντια"  και αποκαλύπτουν με καταιγισμό συνεντεύξεων και δηλώσεων τις δικές τους ενέργειες για την αντιμετώπιση της τραγικής κατάστασης που είχε περιέλθη η Ελλαδα τότε, καθώς και  τις απόρρητες ,μέχρι σήμερα,   συζητήσεις      με τον πρωθυπουργό  Κ. Καραμανλή: " Του είπαμε πως το "καράβι μπατάρει" , αποκάλυψε πριν λίγες ημέρες ο ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, (είχε επισκεφτεί την Αθήνα με μεγάλη μυστικότητα το 2008, για να εξετάσει τις προθέσεις του Καραμανλή)  " και πως θα πρέπει εδώ και τώρα να πάρει μέτρα. Δεν το έκανε, και προτίμησε να αφήσει τη χώρα να καταστραφεί ,για να κερδίσει τις εκλογές του 2009".


 Ο Παπανδρέου, όμως, σιωπούσε μέχρι σήμερα.΄Επρεπε να μπει στο χορό των αποκαλύψεων η ίδια Ε.Ε, για να αντιληφθεί πως δεν μπορεί πλέον να καλύπτει το Κ.Καραμανλή με κίνδυνο να αναλάβει κι εκείνος μεγάλο μέρος της ευθύνης για τη χρεοκοπία της χώρας.Γι΄ αυτό ,από παλιά υποστηρίζαμε εδώ πως  έχει και ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου συμμετοχή σ΄αυτή την "ομερτά" των πολτικών (με αρχηγό -"αρχιμαφιόζο" τον  Τσίπρα) που συναποφάσισαν να μη στείλουν φυλακή τον Κ.  Καραμανλή .


Τώρα, όμως, που το "ποτάμι φούσκωσε",  ο Παπανδρέου σπεύδει να κρατηθεί στην όχθη, να αποστασιοποιηθεί από τις μεγάλες ευθύνες.  Καταλαβαίνει πως αργά ή γρήγορα και ο Καραμανλής θα πάει φυλακή και οι πολτικοί που τον κάλυψαν θα τιμωρηθούν επίσης. Πολύ σύντομα θα κάνει το ίδιο και ο Τσίπρας. Αλλά, θα είναι αργά πλέον για όλο το πολιτικό σύστημα της χώρας (και όχι μόνο για Παπανδρέου  και Τσίπρα).  Η "σιωπηρή" συμφωνία συγκάλυψης του εγκλήματος Κ.Καραμανλή, δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί. Μιλούν τα γεγονότα, μιλούν οι πρωταγωνιστές,μιλάει η ιστορία.


΄Εχουμε λοιπόν και λέμε : Ο Κ. Καραμανλής μόλις έχασε τις εκλογές το 2009, παρέδωσε διπλάσιο χρέος  και ένα έλλειμμα που έφτανε το 16% ! Μέχρι εκείνη τη στιγμή, όμως, απέκρυβε την πραγματικότητα και ισχυριζόταν  πως το έλλειμμα είναι μόνο 10%, για να  κερδίσει χρόνο και να πάει στις εκλογές  το 2009 χωρίς προβλήματα.  Η Ευρώπη,όμως γνώριζε την πραγματική κατάσταση της χώρας. Η τότε "ηγετική ομάδα"  της Ε.Ε είχε "πέσει πάνω" στον ΄Ελληνα πρωθυπουργό  και οι " ταχυδρόμοι" του ζητούσαν επίμονα να   αντιμετωπίσει άμεσα την κατάσταση με μέτρα επώδυνα, αλλά τότε ακόμα σωτήρια. Ο Κ.Καραμανλής, όμως, ψυχρά και...ψύχραιμα  αποφάσισε πως προέχει το κομματικό του συμφέον έναντι του εθνικού και απέρριψε όλες τις προτάσεις, όχι μόνο των υπεύθυνων της Ε.Ε,αλλά και των δικών του ανθρώπων (πχ.Δούκας), που είχαν από την αρχή επισημάνει τον τεράστιο κίνδυνο της χρεοκοπίας και ζητούσαν "εδώ και τώρα μέτρα". Ο Καρμανλής,όμως,παρέμενε αμετακίνητος στην απόφασή του. Καλύτερα να χρεοκοπήσει η χώρα,παρά να χάσει  τις εκλογές!


 Αν ο Καραμανλής  το 2008 και μετά δεν αποφάσιζε με την "παρακοιμώμενη" παρέα  των υπουργών του να αφήσει τη χώρα  να  πτωχεύσει, αρνούμενος να αποκαλύψει την αλήθεια,να καλέσει όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας σε επιστράτευση ,να σχηματιστεί  κυβέρνηση εθνικής ενότητας και  να "βάλουν πλάτη"  από τότε να σώσουν το "καράβι",σήμερα η χώρα δε θα είχε περάσει από την κόλαση που πέρασε (και περνάει).


Με το χρόνο ,αυτή η αλήθεια θα γίνεται όλο και πιο φανερή και θα εδραιώνεται. Ο "κλοιός σφίγγει" γύρω από τον Κ. Καραμανλή και την ομάδα του,αλλά και  γύρω  από τον Τσίπρα και τον Παπανδρέου που κάλυψαν τον ένοχο, στήνοντας  δίκες -θέατρο, για να  "ρίξουν στάχτη στα μάτια" του κόσμου  και να εκτονώσουν τη λαϊκή οργή. Δεν τα κατάφεραν,όμως. Η αλήθεια είναι σαν τη Λερναία ΄Υδρα.΄Ενα κεφάλι της κόβεις, άλλο ξεπετάγεται.Το ίδιο και η Ιστορία. Δε χαρίζεται,δε συγκαλύπτει,δεν κουράζεται να έχει" "υψωμένο το δάχτυλο" και να δείχνει τους ενόχους. Δηλαδή:


1. Κώστας Καραμανλής και η ομάδα των  "παρακοιμωμένων" ( Π. Παυλόπουλος,Γ. Αλογοσκούφης, Γ. Παπαθανασίου, Β. Πολύδωρας) .Οι παραπάνω  είναι ένοχοι ( μόνο ιστορικά μέχρι αυτή τη στιγμή) για τη κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας που ξεκίνησε το 2008 και κορυφώθηκε το 2009.


2. Γ. Παπανδρέου , Α. Τσίπρας  :  Οι δύο πολιτικοί άνδρες  συγκάλυψαν συνειδητά   το  έγκλημα  της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή και είναι απόλυτα υπεύθυνοι, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη στο "ανοσιούργημα" της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας.


3. Πρόεδροι και εισαγγελείς  του  Αρείου Πάγου από το 2008-2013 καθώς και οι οικονομικοί εισαγγελείς  Γ. Πεπόνης και Σ. Μουζακίτης για τα ίδια εγκλήματα της συγκάλυψης εγκλήματος και παράβασης καθήκοντος. Το ίδιο ένοχοι είναι κι εκείνοι που "απέσυραν" προ ημερών τους συγκεκριμένους ανεπαρκείς και διαπλεκόμενους κομματικά εισαγγελείς, για να τους προφυλάξουν.


Αυτή είναι η πρώτη και κύρια "φουρνιά" των ενόχων. Βεβαίως, ο κατάλογος δεν εξαντλείται εδώ. Για παράδειγμα, τεράστια είναι η ευθύνη για τη συγκάλυψη του εγκλήματος της οικονομικής καταστροφής της χώρας και της "βιομηχανίας ενημέρωσης". Η  λίστα των ενόχων αυτής της κατηγορίας είναι τεράστια και οι δικαστές που θα δικάσουν αυτούς τους ενόχους αργότερα, θα έχουν ένα δύσκολο έργο να επιτελέσουν,όχι τόσο εξαιτίας του αριθμού των κατηγορουμένων,όσο από την αδυναμία εκτίμησης του μεγέθους της ευθύνης ενός εκάστου. Δεν είναι ίδια η ευθύνη, ας πούμε, του Ν. Χατζηνικολάου, του Γ. Πρετεντέρη, του Κ.Βαξεβάνη, του Γ.Τράγκα δημοσιογράφων με απόλυτα εξακρυβωμένη διαπλοκή και διαφθορά, μ΄αυτή του "μικρού" αρθρογράφου μιας εφημερίδας ή ενός ασήμαντου σχολιαστή των "δρώμενων" στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.


Σημασία, πάντως, έχει αυτή τη στιγμή,πως έχει  αρχίσει η "αντίστροφη μέτρηση". Από εδώ και πέρα, οι αποκαλύψεις θα είναι συγκλονιστικότερες και καταιγαστικές,  οι συγκρούσεις των ενόχων μεταξύ τους απρόβλεπετες και αποκαλυπτικές. Από τα στημένα μικρο-σκάνδαλα  Παπαγεωργόπουλου-Ψωμιάδη, Τσοχατζόπουλου- Παπακωνσταντίνου,θα περάσουμε στους πραγματικούς μεγαλοένοχους. Τα "μικρά  ψάρια" που πιάστηκαν ,θα φαίνονται σε λίγο πραγματικά "αθώα" ένοχοι και ασήμαντοι  μπροστά στους συγκεκριμένους "Καρχαρίες", που προς στιγμή "έκοψαν τα δίχτυα" και ξέφυγαν.


"΄Εχει ο καιρός γυρίσματα". Κι αυτή τη φορά,η "μπίλια" θα πέσει και θα δείξει ακριβώς τους πραγματικούς ενόχους. Κι αυτή η " μπιλιά" θα πληρώσει πολλά "λεφτά" τούτη τη φορά. Θα το δείτε.

 

 

                                                   

Τελευταία ανανέωση ( 07.06.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2023 HOMO NATURALIS