HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2247014
ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ: ΤΟ ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
15.08.13

 

                                        (ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ, 14-8-2013)

Επέτειος του λεγόμενου 2ου Αττίλα σήμερα. 14 Αυγούστου  τα χαράματα  μετά την παταγώδη  αποτυχία στη Γενεύη των τριμερών διαπραγματεύσεων (Ελλάδας, Τουρκίας, Βρετανίας), τα τουρκικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν Λευκωσία, Αμμόχωστο και άλλα σημεία της Κύπρου. Η κατάληψη εδαφών του νησιού, που είχε ξεκινήσει στις 20 Ιουλίου 1974, συνεχίζεται από τους εισβολείς.

Με αυτή την αφορμή, να αποκαλύψουμε τη βασική αιτία ,κατά την ιστορική μας κρίση, της εισβολής των Τούρκων στη νήσο,που είχε ως αποτέλεσμα  την κατάκτηση ενός μεγάλου μέρους του εδάφους της και να θυμίσουμε πως μέχρι σήμερα η κορυφαία  αιτία της εισβολής επιμελώς αποκρύπτεται από τη μεριά της Ελλάδας. Οι Τούρκοι, βέβαια, αλλά και πολλοί ξένοι ιστορικοί και σοβαροί αναλυτές  επανειλημμένα την έχουν επισημάνει και σχολιάσει αναλυτικά κατά καιρούς. Το Homo-Naturalis.gr    παλιότερα είχε αναφερθεί επίσης στο συγκεκριμένο θέμα και είχαμε τότε δεχθεί μια πρωτοφανή επίθεση, κυρίως από ακροδεξιά στοιχεία,που κατέληξε και στην καταστροφή από Χάκερ μεγάλου τμήματος τους αρχείου μας στον ιστότοπο.

Να θυμίσουμε για αρχή πως  μέχρι σήμερα ο "φάκελος της Κύπρου" παραμένει κλειστός με τη συμφωνία  των ελληνικών πολιτικών κομμάτων -κυβερνήσεων και είναι βέβαιο πως στις ημέρες μας, τουλάχιστον,  δεν πρόκειται να πληροφορηθούμε το περιεχόμενό του. Αυτό  το μεγάλο ιστορικό γεγονός ( σε συνδυασμό και με τις άλλες πληροφορίες που έχουμε προσωπικα συλλέξει στο ιστορικό μας αρχείο) , το οποίο ,πέρα από την "τραγωδία"  της Κύπρου,   σηματοδότησε και την πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα και την έναρξη της λεγόμενης μεταπολίτευσης ,μας οδηγεί στο συμπέρασμα  πως, αν είχαν διαρρεύσει  αυτές οι πληροφορίες από το "φάκελο της Κύπρου", θα είχε δημιουργηθέι σοβαρό πρόβλημα, όχι τόσο σε πρόσωπα, όσο στην ίδια την υπόληψη της  χώρα μας.  Η Ελλάδα θα είχε εκτεθεί παγκοσμίως  ανεπανόρθωτα .

Κάτι πολύ σοβαρό, λοιπόν, πρέπει να συνέβη εκείνες τις ημέρες,παραμονές της εισβολής των Τούρκων στο νησί, που σε καμιά περίπτωση δε θέλει η πολιτική εξουσία της χώρας, χρόνια τώρα, να έρθει στο φως.Το πραξικόπημα της της ελληνικής Χούντας του Ιωαννίδη εναντίον του Μακαρίου και η εγκατάσταση της χουντικής κυβέρνησης Σαμψών, όσο κι αν ήταν μια πολύ σοβαρή αφορμή, δεν ήταν σίγουρα  αρκετή από μόνη της, ούτε κυρίαρχη  ως ΑΙΤΙΑ, για να αποφασίσουν οι Τούρκοι να επιτεθούν απρόβλεπτα σε μια άλλη ανεξάρτητη χώρα, έστω κι αν η Τουρκία ήταν μια από τις εγγυήτριες δυνάμεις.
 
Τί ήταν λοιπόν αυτό το τόσο τρομερό,που φοβήθηκαν οι Τούρκοι πως θα συμβεί και αποφάσισαν την άμεση επέμβαση και τη "λύση" του κυπρακού "εδώ και τώρα" δια των όπλων; Η αφορμή , είπαμε, της ανατροπής Μακαρίου από την ελληνική Χούντα, δεν αρκεί να εξηγήσει την επέμβαση. Κι άλλες φορές είχαν δοθεί στο παρελθόν τέτοιες ευκαιρίες στους Τούρκους ( ειδικά με τη δράση της ΕΟΚΑ Β),για να αναλάβουν πολεμική δράση στο νησί, αλλά δεν το έκαναν.

΄Οσο για τις λοιπές, αφελείς εξηγήσεις περί αμερικάνικου σχεδίου, που μάλιστα είχε εκπονήσει ο...Εβραίος Χένρι Κίσινγκερ (ο οποίος, σε...δήλωσή του υποστήριξε πως η ανθρωπότητα οφείλει  να πλήξει κέραια τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία!),είναι τόσο κραυγαλέα αστείες, που δεν αφήνουν περιθώρια να ασχοληθεί κανείς σοβαρά μ αυτές. (΄Οχι, βέβαια, πως οι Αμερικανοί δεν είχαν ή δεν έχουν σχέδια για την Κύπρο και ολόκληρη τη Μεσόγειο.Ούτε πως μια αμερικάνικη κυβέρνηση θα δίσταζε να επιχειρήσει, φανερά ή καλυμμένα, μια οποιαδήποτε πολεμική  επέμβαση,  αν τα συμφέροντά της το επέβαλαν. Οι συμπεριφορές των αμερικανικών κυβερνήσεων είναι ιστορικά διαπιστωμένες και επιβεβαιωμένες από τα γεγονότα και δε χρειάζεται να κοπιάσει κανείς ,για να αποδείξει το αυτονόητο, πως, δηλαδή, όταν τα συμφέροντά τους το απαιτούν, οι Αμερικανοί  δε διστάζουν αναλάβουν πολεμική δράση).

 ΄Ηταν τόσο βιαστική ,χρονικά πιεσμένη και σχεδόν απροετοίμαστη, πρόχειρη  η εισβολή, ώστε δε δικαιολογεί πώς ένα δουλεμένο από καιρό σχέδιο Αμερικανών-Τούρκων (αν υπήρχε) για  την εισβολή της 20ης Ιουλίου 1974,  έγινε με τον τρόπο που έγινε. Οι Τούρκοι ναι, μεν, κινήθηκαν βάσει  ενός στρατιωτικού σχεδίου, αλλά δε φαίνεται το σχέδιο αυτό να ήταν προϊόν πολύχρονης ,σοβαρής μελέτης και στις λεπτομέρειές του καταστρωμένο. Βιάστηκαν οι Τούρκοι να καταλάβουν το νησί. Αλλά γιατί;

Μια είναι η εξήγηση,που, όπως είπαμε, σε συνδυασμό  και με το γεγονός πως οι ελληνικές κυβερνήσεις κρατάνε τόσα χρόνια  "επτασφράγιστο  μυστικό"  το περιεχόμενο του "φακέλου Κύπρου", αλλά και από προσωπικά, απόλυτα εξακριβωμένα-διασταυρωμένα στοιχεία,η βασική, η κυρίαρχη αιτία,που οι Τούρκοι εισέβαλαν στο νησί, τη χρονική στιγμή που εισέβαλαν και με τον τρόπο που το επιχείρησαν,  ήταν η σχεδιασθείσα ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ του τουρκικού πληθυσμού της μεγαλονήσου από τον ανοητότατο Ιωαννίδη και τη λεγόμενη "δεύτερη Χούντα".

Ο παρανοϊκός αρχηγός του πραξικοπήματος κατά του Παπαδόπουλου και σφαγέας των "παιδιών του Πολυτεχνείου", εθνικιστής-ακροδεξιός στρατιωτικός ,ήθελε να τελειώνει μια και καλή με το "Κυπριακό". Ανόητος, ανιστόρητος και  "αγροίκος", 'οπως ήταν, δεν υπολόγισε τις τεράστιες  συνέπειες που θα είχε μια τέτοια σχεδιαζόμενη γενοκτονία ενός ολόκληρο πληθυσμού και προχώρησε στην εφαρμογή του σχεδίου με πρώτο βήμα  την ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης του νησιού και την εγκατάσταση του ανδρείκελου Σαμψών στην εξουσία. Ο έτερος Κύπριος "σφαγέας", ελάμβανε εντολές από τον ίδιο το μισοπάλαβο δικτάτορα και θα προετοίμαζε βήμα- βήμα τη γενοκτονία των Τούρκων του νησιού.

Οι  Τούρκοι (πιθανότατα μέσω πληροφοριών των Αμερικανών,αλλά, κατά άλλη πληροφορία μας, και  εκ  διαρροής του σχεδίου  από ένα συνταγματάρχη του 4ου γραφείου του τότε ΑΕΔ ,"εξ απορρήτων" του Ιωαννίδη,του οποίου διαθέτουμε και το όνομα ), μόλις πληροφορήθηκαν το παρανοϊκό σχέδιο της Αθήνας, κατάλαβαν πως δεν είχαν άλλη επιλογή  από την άμεση επέμβαση για τη σωτηρία του τούρκικου πληθυσμού από τη σφαγή, την οποία τελικά και πραγματοποιήσαν εσπευσμένα και σχεδόν απροετοίμαστα στις 20 Ιουλίου 1974.

Οι υπόλοιπες εξελίξεις στο δράμα της Κύπρου είναι γνωστές. 

 

Τελευταία ανανέωση ( 15.08.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS