HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2214354
I ISTORIKI DIMOSIOGRAFIA TIS EVDOMADAS (18/8-24/8/2013)
18.08.13

 

   1. "MIA FOTOGRAFIA HILIES LEXIS"

 

 

 

 

                                                        22-8-2013

 " Βρέθηκε ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στις Σέρρες;

Η άγνοια και ο εθνικισμός καλά κρατούν. Αλλά, γι αυτή την υστερία με την...ανακάλυψη του τάφου του Αλέξανδρου στην Αμφίπολη, φταίνε   κάποιοι φιλόδοξοι αρχαιολόγοι και ασφαλώς τα μυθομανή ΜΜΕ, που τροφοδοτούν τους "τρελαμένους" με φαντασιώσεις . Να  εξηγήσουμε.

Ο τάφος του Μ. Αλεξάνδρου δε βρέθηκε ποτέ και ήταν αδύνατο την εποχή που πέθανε, ή έστω αργότερα, να μεταφέρθηκε η "μούμια" του σε μακεδονικό έδαφος. Καμιά πληροφορία, ούτε η ελάχιστη μνεία, διασώζονται από τις υπάρχουσες ιστορικές πηγές γι΄αυτό το ζήτημα.

Ο   βασιλιάς της Μακεδονίας ίσως δολοφονήθηκε (από τους επίδοξους διαδόχους;) και για το λόγο αυτό ποτέ δεν έγινε γνωστό το μέρος που τάφηκε και πώς τάφηκε. Μια εύλογη αιτία γα τη μυστικότητα της ταφής και το τόπου, είναι ο φόβος των δολοφόνων πως  η σορός του βασιλιά θα μπορούσε να νεκροτομηθεί και να αποκαλυφθεί ο τρόπος με τον οποίο πέθανε ο νεαρός κατακτητής από την αρχαία Μακεδονία. (π.χ δηλητήριο, χτύπημα κ.α). ΄Ετσι "εξαφάνισαν" ,ούτως ειπείν το πτώμα, για να σβήσουν με αυτό τον τρόπο και  τα ίχνη του εγκλήματος.  ΄Ολα αυτά, βέβαια, είναι εικασίες.  Από τη στιγμή που δε στηρίζονται σε εξακριβωμένα ιστορικά ντοκουμέντα, παραμένουν στο χώρο των υποθέσεων -θεωριών και κανείς δε γνωρίζε πόσο κοντά ή μακριά είναι όλα τούτα από την πραγματικότητα.

 
Πάντως, για το συγκεκριμένο τάφο,που ανακαλύφτηκε πριν λίγες ημέρες στην Αμφίπολη, μελετώντας τα λίγα στοιχεία,που έχουμε στη διάθεσή μας,θα τολμήσουμε να προχωρήσουμε στη διατύπωση μιας άποψης, που ίσως   ξενίσει πολλούς (κυρίως συναδέλφους).  Δεν αποκλείεται ο "τάφος του Φιλίππου Β΄ στη Βεργίνα" ,να μην ειναι του... Φιλίππου. Αντιθετα, ο τάφος που πρόσφατα ήρθε στο φως στην Αμφίπολη, αυτός να είναι ο πραγματικός  τάφος του πατέρα του Αλέξανδρου. Δύο σημαντικές παρατηρήσεις μας ανοίγουν το δρόμο για τη διατύπωση αυτής της θεωρίας. 1. Η μεγαλοπρέπεια του τάφου, η έκταση του και ο διάκοσμός του. Πρωτοφανή ,όχι μόνο για μακεδονικούς, αλλά και για άλλους τάφους της αρχαιότητας την ίδια περίοδο. 2.Ο τάφος ήταν συλημένος. Κα μάλιστα δεν έχει απομείνει τίποτα από τα πλούσια ταφικά κτερίσματα που θα υπήρχαν, Αυτό σημαίνει πως εκεί τάφηκε πασίγνωστο, υψηλότα πρόσωπο της εποχής ,που ήταν αδύνατον να μείνει κρυφός ο τόπος ταφής  από τον κόσμο και επομένως κι από τους τυμβωρύχους. Προς το παρόν, βέβαια, κι αυτό παραμένει μια θεωρία και δε θα θέλαμε  να προχωρήσουμε περισσότερο σε άλλες εκτιμήσεις.

 Το θέμα, πάντως, είναι και  πολιτικό ("εθνικό" δε θα το λέγαμε). Ο Μ. Ανδρόνικος, που βρήκε τον τάφο στη Βεργίνα ,βιάστηκε να ανακοινώσει πως ανήκει στο Φίλιππο το Β΄, χωρίς να διαθέτει σοβαρά ,επιστημονικά εχέγγυα, πέρα από τα όντως εντυπωσιακά και πλούσια "ευρήματα" του τάφου. Ας μην ξεχνάμε πως όταν ανακοινώθηκε η ταυτοποίηση του τάφου, βρισκόταν σε έξαρση ο εθνικισμός των Σκοπιανών, που σώνει και καλά ήθελαν-θέλουν να "κουβαλήσουν" το κέντρο των Μακεδόνων βασιλιάδων από το φυσικό τους τόπο-βασίλειο,νότια , στα δικά τους μέρη,βόρεια.

Κατά την αποψή μας το μεγάλο , αρχαίο κράτος της Μακεδονίας  ίσως εκτεινόταν  στις περιοχές που γεωγραφικά σήμερα καθορίζονται από τους νομούς Σερών- Δράμας- Καβάλας και πιθανότατα,συμπεριλάμβανε και ένας μέρος από το σημερινό νομό Θεσσαλονίκης και Ημαθίας.  Βόρεια, το μεγάλο αυτό βασίλειο ,πιθανόν να έφτανε και  ως τα σημερινά Σκόπια. Ιστορικά ,πάντως, σε καμιά περίπτωση δε φαίνεται (και δεν είχε νόημα)  το κέντρο, η πρωτεύουσα του κράτους των Μακεδόνων να είναι κάπου εκεί πάνω στα Σκόπια (τόσο μακριά από τη θάλασσα, αλλά και από τα μεταλλεία του χρυσού) και όχι νοτιότερα, που υπήρχαν ΟΛΕΣ οι προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί ένα τόσο ισχυρό,αρχαίο κράτος . Ο Μ. Ανδρόνικος,στην προσσπάθειά του να δώσει "επιχειρήματα" στην ελληνική πλευρά, νομίζουμε πως βιάστηκε να ταυτοποιήσει τον τάφο στη Βεργίνα και να καταλήξει πως σίγουρα ανήκει στο Φίλιππο το Β΄.
 
΄Οπως και να έχει το πράγμα, αν για όλα αυτά τα ιστορικά-αρχαιολογικά ζητήματα δεν υπάρξουν χειροπιαστά ντοκουμέντα, δυστυχώς ΟΛΑ,θα περιβάλλονται από την αχλύ του μύθου.  Και κάποτε είναι όμορφοι (και χρειαζούμενοι) τέτοιοι μύθοι. Αρκεί να μην μπαίνουν στη μέση η πολιτική και ο εθνικισμός και μετατρέπουν τα όμορφα  όνειρα σε  εφιάλτη!

 

 

________________________________________________________________________________________________

" Νέα προειδοποίηση Μπερλουσκόνι προς Λέτα

 

Νέα αναφορά στην ενδεχόμενο να αποπεμφθεί από γερουσιαστής έκανε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξή του στο ιταλικό καθολικό περιοδικό Tempi.

«Θα ήταν ο επίλογος ενός πολέμου που διαρκεί είκοσι χρόνια», είπε ο μεγιστάνας του Τύπου και πρόσθεσε ότι «κανείς δεν μπορεί να του απαγορεύσει να είναι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι».

 

Ο Μπερλουσκόνι χαρακτηρίζει και πάλι «αβάσιμη, άδικη και ασύλληπτη» την οριστική καταδίκη του από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της Ρώμης για φορολογική απάτη, ενώ όσον αφορά το ενδεχόμενο να αποφευχθεί ο κατ' οίκον περιορισμός του είπε πως «το Σύνταγμα και η λογική προσφέρουν πολλές εναλλακτικές οδούς».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο η κεντροδεξιά να αποσύρει την υποστήριξή της στην κυβέρνηση συμμαχίας του Ενρίκο Λέτα, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έκανε σιβυλλικά το ερώτημα: «αν δυο φίλοι βρίσκονται σε βάρκα και ένας από τους δυο πετάει τον άλλον στην θάλασσα, ποίος φταίει αν η βάρκα χάσει την πορεία της;» (ΜΜΕ)

 

Νέα προειδοποίηση Μπερλουσκόνι προς Λέτα

Αν οι πολιτικοί στην Ιταλία ενδώσουν στην τυφλωμένη,  δικαστική "τήβεννο", είναι άξιοι της μοίρας τους.

Μια ομάδα άθλιων και διεστραμμένων δικαστών (κρυμμένοι πίσω από εικονική εξουσία ,που στην ουσία δεν τη δικαιούνται) από πείσμα, γινάτι, κομματικό μίσος, αλλά και σεξουαλική στέρηση, θα βυθίσουν ολόκληρη χώρα στο χάος;

"Εδώ και τώρα", ας τα βρουν μεταξύ τους οι πολιτικοί. Θα είναι "έγκλημα καθοσίωσης", αν η χώρα χάσει, εξαιτίας αυτής της δικαστικής παράνοιας, το σωστό "βηματισμό", τον οποίο φαίνεται πως απόκτησε τον τελευταίο καιρό.

Οι σώφρωνες οφείλουν να τα "βρουν". Και αμέσως μάλιστα.

 


 

 

                                                   19-8-2013

 

" Κώστας Καραμανλής ο νεώτερος εναντίον όλων: Και η ΝΔ εκπασοκίστηκε..."

 

Ο 30χρονος γιός του Αχιλλέα Καραμανλή που διαθέτει και αυτός το ονοματεπώνυμο του διάσημου θείου του Κώστα Καραμανλή, παρότι δεν δηλώνει πολιτικός αλλά επιχειρηματίας, έκανε μια αμιγώς πολιτική παρέμβαση με αιχμές εναντίον των πάντων.

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα Παραπολιτικά ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα βρίσκει τον Αντώνη Σαμαρά «αποτελεσματικό Πρωθυπουργό» που «έχει εκπλήξει ευχάριστα». Επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου λέγοντας ότι «διπλασίασε του δημοσίους υπαλλήλους και εκτόξευσε το χρέος».

Επίσης επιτίθεται εναντίον του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου διότι «το 2010 έκανε το μεγάλο λάθος και αντί για μείωση του δημοσίου προτίμησε μειώσεις μισθών και συντάξεων». Τέλος αναφέρει ότι «και η ΝΔ εκπασοκίστηκε» ενώ συμπληρώνει ότι «ακολούθησε πρακτικές που ήταν εναντίον του DNA του κόμματος».(ΜΜΕ)

 

 Τιμητικά στη λίστα της ΝΔ στις Σέρρες ο Κώστας Αχ. ΚαραμανλήςΠ

 

" Νά΄το, νά΄το το όμορφο  παιδί"  που ...ομιλεί  (λέει το ίδιο)  με άλλη  ιδιότητα και πάντως όχι εκείνη του " ονοματεπωνύμου". Με την πρώτη, δηλαδή,το άτομο, ρίχνει την "κοτρώνα" στο κεφάλι. Μία κι έξω. Αδίστακτος. Μπαγαπόντης.


Και πώς να μην είναι αφού, γνωρίζει   τόσο καλά την ...άκριτη κρίση των οπαδών της παράταξης, που θα σπεύσουν να επινοήσουν  χίλιους λόγους,για  να μας πείσουν πως    η ...καινούρια  βέρσιον  Καραμανλή, μιλάει ως πρόσωπο και όχι ως "γόνος" ,  ιδιότητα που ...αμέσως και σαφώς παραπέμπει σε νεποτισμό -οικογενειοκρατία.  Ας είναι, εμείς κάνουμε πως τον πιστεύουμε,για να πάμε στην ουσία.


Τί μας λέει, λοιπόν, ο  ...Νέος;  Ο  Ανδρέας Παπανδρέου , ισχυρίζεται ο Δεξιός απόγονος Καραμανλή, τα φταίει ΟΛΑ! (Αν και δεν το λέει καθαρά, υπονοεί φυσικά πως ο "πατριάρχης" της δυναστείας Καραμανλή,ο...Εθνάρχης,  απαλλάσσεται παντελώς). Το  ένα είναι  αυτό. Το δεύτερο τώρα:  Τον έτερο "Καπαδόκη" της οικογένειας Καραμανλή, τον τέως και "μοιραίο" πρωθυπουργό της χώρας,  Κώστα, τον βρίσκει κι αυτόν παντελώς αθώο.


 Ο  Α. Παπανδρέου,λοιπόν, κατέστρεψε την οικονομία! Κι εμείς, που και ως ιστορικοί αλλά και ως πολίτες, απλήν γραφήν και ανάγνωσιν γνωρίζοντες και ώτα έχοντες ...ακούειν τί λένε όσοι ξέρουν της "πομπές" Κώστα Καραμανλή από "πρώτο χέρι" , νομίζαμε πως ο τ. πρωθυπουργός όχι μόνο διπλασίασε το χρέος και εκτόξευσε το έλλειμμα στο 16% ,αλλά και την "κοπάνησε", ως κονός απατεώνας, όταν βοούσε η χώρα για την οικονομική κατάρρευση, που ζύγωνε και η Ευρώπη τον εκλιπαρούσε να λάβει μέτρα σωτηρίας  εδώ και τώρα. Δεν το έκανε. ΄Ετσι ,οδήγησε τη χώρα στην τραγική οικονομική (και όχι μόνο) κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.


 Λοιπόν, για πολλοστή φορά να βάλουμε (ΙΣΤΟΡΙΚΑ) τα πράγματα στη θέση τους. Κι αφού  πούμε πάλι, πως πέρασε ανεπιστρεπτί η εποχή, που οι περισσότεροι  ιστορικοί γράφανε τη στρατευμένη τους Ιστορία 50 και 100 χρόνια μετά, για να μην υπάρχουν ντοκουμέντα, όπως έχουμε αναπτύξει αναλυτικά στις ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ. Σήμερα η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΟΓΡΑΦΙΑ καταγράφει  και κρίνει ακόμα και στις λεπτομέρεις, όχι μόνο τα ιστορικά γεγονότα, αλλά ακόμα και τα πιο απλά από τα οποία θα προκύψει η πραγματική και αστράτευτη Ιστορία του μέλλοντος. Και όλα αυτά με αποδείξεις και ντοκουμέντα, που ο χρόνος, η εποχή  παρέχουν με αφθονία ΣΗΜΕΡΑ. "Σπάνις"  πηγών δεν υφίσταται στην Ιστορική Δημοσιογραφία,όπως συνέβαινε παλιά με την Ιστορία. ΄Εχει στα "πόδια" της  το υλικό που χρειάζεται και το χρησιμοποιεί με σεβασμό και αξιοσύνη. Και μετά απ΄αυτή τη διευκρίνιση, πάμε ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ στην ουσία.


1. Ο Ανδρέας Παπανδρέου έχει τεράστια ευθύνη για την κακή  εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας. Ως οικονομολόγος, όφειλε να γνωρίζει πως δεν μπορείς να στηρίζεσαι για πάντα στα δανεικά.΄Επρεπε να κτίσει ένα νέο οικονομικό μοντέλο, τέτοιο που  να έχει σχέση με  την ντόπια πραγματικότητα ,στηριγμένο στις ελληνικές δυνατότητες. Δεν το έκανε,αλλά αντίθετα συνέχισε να μοιράζει φτηνό, δανεικό χρήμα  ("Τσοβόλα δώστα ΟΛΑ") ,για να κρατήσει την εξουσία ,την οποία όντως το ΠΑΣΟΚ κατάφερε με αυτό τον τρόπο να την ασκεί επί είκοσι συναπτά έτη. ΄Ομως, οι "Πασόκοι"  γνώριζαν πολύ καλά (με τη συνεχή υποτίμηση και άλλα "τερτίπια") να κρατάνε  "ζωντανή" ακόμα την οικονομία και έτσι την παράδοσαν στην κυβέρνηση της Ν.Δ του Κώστα Καραμανλή. Γι΄αυτό σε καμιά περίπτωση δεν ευθύνεται η πασοκική άσκηση της εξουσίας για το τελευταίο κατάντημα της οικονομίας, πέρα από το μέτρο που επισημάναμε παραπάνω.


2. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο Τ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,ΠΟΥ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ ΣΤΟ 16% ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΪΣΕΙ ΤΗ "ΓΑΛΑΖΙΑ ΑΚΡΙΔΑ" ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΕΞΩΚΕΙΛΕ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ, ΟΠΩΣ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ  ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ,ΤΟ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΚΑΙ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΑΧΟΥΣ.


Η ελληνική δικαιοσύνη με τις ευλογίες ΟΛΩΝ των κομμάτων , κάλυψαν (και συνεχίζουν να το κάνουν) τον τ. πρωθυπουργό και όχι μόνο δεν τον παρέπεμψαν (όπως θα γίνει κάποια ημέρα)  σε ειδικό δικαστήριο,αλλά επέτρεψαν σε δικαστές να ...αυτοσχεδιάζουν για τη σωτηρία του Συστήματος, φυλακίζοντας "επώνυμους" για αδικήματα που βαρύνεται η μισή Ελλάδα και σχεδόν το σύνολο των πολιτικών και των "αρχόντων" της τοπικής αυτοδιοίκησης  για εκτόνωση της λαϊκής οργής  ( " στάχτη στα μάτια"). 


 

3 Ο Γιώργιος  Παπανδρέου δεν έχει καμιά ΠΟΙΝΙΚΗ ευθύνη για την καταστροφή της οικονομίας. Δε δημιούργησε την οικονομική κρίση, αλλά του την "πέταξαν" να τη διαχειριστεί.  Οι αποφάσεις που έλαβε ως πρωθυπουργός ήταν πολιτικές  και αποδείχτηκαν σήμερα ΣΩΤΗΡΙΕΣ. Τα λάθη του τ. πρωθυπουργού εντοπίζονται σε άλλα αντικείμενα της κυβερνητικής του δραστηριότητας  (πχ δημοψίφισμα). Αυτοί οι λαθεμένοι χειρισμοί του απέδειξαν ότι δεν μπόρεσε να απαλλαγεί ούτε αυτός από την "κατάρα" της δημαγωγίας και του "μαυρογυαλουρισμού" που κατατρύχει τους ΄Ελληνες πολιτικούς από συστάσεως ελληνικού κράτους.


 Αυτή είναι η αλήθεια. Τί λέει (και ποιος τον έβαλε  να  τα λέει) ο νέος ...Κωστάκης Καραμανλής δεν αφορά την Ιστορία, αλλά τον ίδιο και τη Δεξιά παράταξη. Θέλει να κτίσει προφίλ και  ψάχνει για "ίματζ μέικερς". Μόνο που η Ιστορία κόβει και σ΄αυτόν  το δρόμο και τον στέλνει  στον πάτο του σκουπιδοτενεκέ, που είναι η θέση του με αυτά τα ανιστόρητα, δημαγωγικά και επικίνδυνα που ως... γνήσιος Καραμανλής ισχυρίζεται.

 

 

                                                     18-8-2013

 

 Γράφαμε χτες:

 " Και μια ερώτηση για...διαβασμένους:  Διβάνη, Τατσόπουλος,Χωμενίδης. Σε τί διαφέρουν από ένα Νέο-Ναζί;  Μου λέτε κι εμένα του αφελή;  Ή μήπως ...απλοϊκοποιούμε  και  λαϊκίζουμε;"

 

 Και η απάντηση που μας έστειλε  φίλη του σάιτ:

 

" Φυσικά δε διαφέρουν από το Μιχαλολιάκο. Ο ένας κυνηγάει φτωχούς μετανάστες ,αυτοί άφραγκα ΄Ελληνάκια".

 

 Συνυπογράφουμε.

 

 

 

   2. "DROMENA" EDO KE PARAPERA

         OLOS O KOSMOS MIA AVLI

 

 

                                                  24-8-2013

 

"Κόρινθος: Απόπειρα αυτοκτονίας μετανάστη στο Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών

Ο άνδρας έπεσε στο κενό από ύψος 5 μέτρων διαμαρτυρόμενος για την πολύμηνη κράτηση του στο Κέντρο Μεταναστών Κορίνθου.

Ένας Αφγανός που κρατείτο στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πέφτοντας στο κενό.

Σήμερα νωρίς το μεσημέρι ο άνδρας αναρριχήθηκε στα κάγκελα παραθύρου 1ου ορόφου στο κτίριο του Κέντρου και έπεσε στο κενό από ύψος περίπου 5 μέτρων.

Ο μετανάστης προχώρησε σε αυτή την ενέργεια, διαμαρτυρόμενος για την πολύμηνη κράτησή του στο Προαναχωρησιακό Κέντρο.

Ο Αφγανός διακομίστηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου νοσηλεύεται με κατάγματα..."

 

Τις προάλλες,  ήταν  οι έγκλειστοι στo  "Νταχάου" της Αμυγδαλέζας που στασίασαν, για να έχουν την αυτονόητη για ανθρώπινο ον μεταχείριση και συγκεκριμένα για μια σταλιά δροσιά μέσα σε εκείνο το κολαστήρι της Ζοφριάς. Ο Αφγανός τώρα πέφτει να αυτοκτονήσει για τους ίδιους ή παρόμοιους προφανώς λόγους .

Αναρωτιέμαι (και δεν περιμένω φυσικά απάντηση από ανεγκέφαλους). Ποιος από μας  φαντάζεται εαυτόν, κατά το ελάχιστο, σημαντικότερο ,ανώτερο, πολυτιμότερο από τον διπλανό του; Ποιος είπε πως το χρώμα του δέρματος, η εξωτερική όψη, η ομορφιά, η ασχήμια, η αρτιμέλεια ή η αναπηρία, το γένος (σερνικό ή θηλυκό), καθορίζουν την ιδιότητα του ανθρώπου ; Ποιος αντιλαμβάνεται τη μόρφωση, τη γνώση, τον πλούτο, τη δύναμη, την εθνικότητα, το  "όνομα", τη  "ράτσα" ως στοιχεία διαφοροποίησης ανθρώπου από άνθρωπο;

Απανταχού της γης, οι άνθρωποι είναι ίδιοι. Η Φύση είναι αυστηρή στην αρχή αυτή. ΄Ολα τα ανθρώπινα όντα διέπονται από τους ίδους νόμους, αναταποκρίνονται στις ίδιες    φυσικές-βιολογικές-κοινωνικές  ανάγκες, στα ίδια συναισθήματα. Τρώνε, πεινάνε, διψάνε, χαίρονται, αγαπούν, αρρωσταίνουν, πονούν, ακριβώς όμοια. Και το τέλος, κι αυτό ίδιο για όλους: Ο θάνατος!

Σε κανέναν δεν ανήκει ΤΙΠΟΤΑ.  Η  ιδιοκτησία, η κληρονομικότητα, η εξουσία, το χρήμα είναι ανθρώπινες επινοήσεις.  Δεν τις καθόρισε η Φύση. ΄Οταν αποπειράσαι να καταργήσεις τις  αρχές της και  επιμένεις να ζεις με τους δικούς σου κανόνες, η τιμωρία είναι αναπόφευκτη: Α-ΝΟΙΑ,  Α-ΝΟΗΣΙΑ! . Απίσχνανση ,δηλαδή,της νοητικής ικανότητας. Κατάσταση που χαρακτηρίζεται από ελλείμματα στον ορθό συλλογισμό, στη σωστή κρίση. Ο ΝΟΥΣ είναι το σημαντικότερο από τα δώρα της Φύσης στον ΄Ανθρωπο.΄Οταν βιάζεται ο ΝΟΥΣ, συνεπακόλουθα  βιάζεται η Φύση. Τότε είναι που ο Α-φύσικος, ο Α-νόητος,  θεωρεί πως ο Αφγανός, επειδή ακριβώς είνα τέτοιος, και ο ΄Αγγλος, επειδή επίσης  είναι κι εκείνος, αυτό που είναι, διαφέρουν μεταξύ τους και  θα μπορούσε ο ένας να χαρακτηριστεί ως άνθρωπος Β΄κατηγορίας, ενώ ο άλλος Α΄! Κι ο πρώτος ,ως εξ αυτής της ιδιότητας, δεν έχει τα ίδια φυσικά δικαιώματα στη ζωή με τον δεύτερο.

Απλά, φυσικά, λογικά, αυτονόητα, ηθικά, που μόνο το ανεγκέφαλο μυαλό, ο άνους, ο ανόητος, ο βλάκας  δεν μπορεί να αντιληφθεί.

 

 

                                                        20-8-2013

"Τεταμένη η κατάσταση στην Πρεμετή Αλβανίας


Τεταμένη είναι η κατάσταση στην Πρεμετή της Αλβανίας καθώς άνδρες ιδιωτικής ασφάλειας συγκεντρώθηκαν από το πρωί εκ νέου έξω από τον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου και για λογαριασμού του δήμου εμπόδισαν την είσοδο των πιστών τοποθετώντας λαμαρίνες στην είσοδο.

Οι ορθόδοξοι κατέβασαν τις λαμαρίνες και επιχείρησαν να εισέλθουν ενώ ο ορθόδοξος ιερέας της Πρεμέτης κατήγγειλε ότι τον εμπόδισαν να ασκήσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα, ότι τον ξυλοκόπησαν και του έσπασαν το κινητό.

Από την Παρασκευή οι άνδρες της ιδιωτικής αστυνομίας έκαναν βανδαλισμούς και πράξεις ιεροσυλίας αφαιρώντας εικόνες και κατάσχοντας λατρευτικά σκεύη ενώ γκρεμίστηκε και η καμπάνα του ναού.

Διάβημα επέδωσε στον πρέσβη της Αλβανίας στην Αθήνα το ΥΠΕΞ καθώς χθες το γενικό προξενείο του Αργυροκάστρου δέχθηκε επίθεση με πέτρες.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος έκανε λόγο για μεγάλη προσβολή, όχι μόνο της ορθόδοξης εκκλησίας αλλά και της Αλβανίας.

Ο ευρωβουλετής, Γ. Κουμουτσάκος, ζητάει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να απαντήσει εάν η κατάσταση αυτή συμβαδίζει με την ευρωπαϊκή προοπτική που επιθυμούν να έχουν τα Τίρανα και αν τα επεισόδια θα συμπεριληφθούν στην υπό διαμόρφωση ετήσια έκθεση για την προοπτική ένταξης στην ΕΕ.

ΔΗΜΑΡ: Να τιμωρηθούν οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων
«Η αλβανική κυβέρνηση οφείλει να κατανοήσει ότι η ανοχή και η καλλιέργεια του εθνικιστικού φανατισμού και η παραβίαση των ανθρωπίνων και θρησκευτικών δικαιωμάτων δεν ωφελεί ούτε την ίδια ως χώρα για την ευρωπαϊκή της προοπτική ούτε και τις ελληνοαλβανικές σχέσεις» (ΜME)

 

Κάποιοι ανεγκέφαλοι Αλβανοί "Χρυσαυγίτες" ξεκίνησαν  εδώ και μέρες τις συγκεkριμένες  προκλήσεις εναντίον της ελληνικής, ορθόδοξης μειονότητας, σε απάντηση, όπως  διαδίδουν, στον εθνικισμό της Ελλάδας. Δεν είναι τυχαίο που μόνο  κάποια αλβανικά ΜΜΕ, γνωστά για τις ακροδεξιές τους θέσεις, προβάλουν συνεχώς τις δηλώσεις και τη δραστηριότητα των Νέο-Ναζί στην Ελλάδα και  τονίζουν το μένος των δικών μας  εθνικιστών  εναντίον της χώρας τους.Τέτοια δημοσιεύματα ασφαλώς πυροδοτούν τον εθνικισμό και το μίσος εναντίον της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία σε μια εξίσου ανόητη μειοψηφία Αλβανών εξτρεμιστών,που  δε διστάζουν να προχωρήσουν στις πράξεις βίας και πρόκλησης σαν τις παραπάνω.


Η νεοεκλεγείσα αλβανική κυβέρνηση θα πρέπει να αντιληφθεί πως δεν μπορεί να πορεύεται στα χνάρια  εκείνου του ανεκδιήγητου τ. προέδρου Μπερίσα ,ούτε να "σύρεται" από μια δράκα ανεγκέφαλων εθνικιστών. Είναι καιρός να αλλάξει ρότα  σε θέματα "εθνικά" απέναντι στην Ελλάδα. Ειδικά, αν προσβλέπει μελλοντικά στην ένταξή της στην Ε.Ε.

Βεβαίως,όπως πολλοί σώφρωνες Αλβανοί υποστηρίζουν, πρέπει να γίνει το ίδιο και εδώ. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, ένας ανοητότατος  Νέο-Ναζί Μιχαλολιάκος να καθορίζει την εξωτερική πολιτική της χώρας και "κάθε λίγο και λιγάκι" να "βγάζει από τα ρούχα" τους γειτονικές χώρες με τις ανιστόρητες και βλακώδεις ανακοινώσεις, περί "Κόκινης Μηλιάς", "Μεγάλης Ελλάδας"  και άλλα τέτοια  κουραφέξαλα.

Αν ζητάμε, η επίσημη κυβέρνηση της Αλβανίας να σταματήσει τη δράση των εξτρεμιστών εκεί,το ίδιο οφείλει να κάνει και η ελληνική. Ας τεθεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  εκτός νόμου η δράση των Νεο-Ναζί στη χώρα μας.  Αυτό, έπρεπε να έχει γίνει πολύ καιρό τώρα. Είναι απίστευτο πως η  Ελλάδα, που αντιμετωπίζει τέτοια και τόσα προβλήματα, συνεχίζει να δίνει αφορμές για επικρίσεις και σκληρές κατηγορίες  εναντίον της, λόγω της αδράνειας που επιδεικνύει σε ακραίες συμπεριφορές εγκληματικών ατόμων και απαράδεκτα φαινόμενα ρατσιμού και άκρατου εθνικισμού σαν κι αυτά που εγκαινίασε στη χώρα μας  η παρανοϊκή ομάδα των Νεο-Ναζί.

Δεν μπορείς να απαιτείς από άλλες κυβερνήσεις την καταστολή της δράσης εθνικιστών και ακροδεξιών εξτρεμιστών και ρατσιστών,όταν και σύ επιτρέπεις σε όμοια "τρελαμένα" στοιχεία να κάνουν τα ίδια στη χώρα σου.  "Δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη δεν κρταιούνται".

"Εδώ και τώρα",λοιπόν, εκτός νόμου οι "Νεο-Ναζί" και οι πάσης φύσεως εθνικιστές  στην Ελλάδα και την Αλβανία.

 

 

 

                                                        18-8-2013

 

 Χίλια μύρια τα κακά στη χώρα. Φανερά και κρυφά. Πρώτο και χειρότερο ο βιασμός της λογικής ,του αυτονόητου. Τελούν και τα δυο υπο διωγμό.΄Ο,τι για άλλους λαούς είναι κατανοητό και δεδομένο για τους ΄Ελληνες είναι ασύλληπτο.

 

 Συζητούσαμε χτες βράδυ στην παρέα (ανάμεσα στ΄ άλλα)  για την "κατάρα"  της φυλής, το νεποτισμό,την οικογενειοκρατία. " Στην Αμερική" ,έλεγε ο  άρτι αφιχθείς για διακοπές στην  Πατρίδα, δεύτερης  γενιάς Ελληνο-Αμερικανός, διδάκτορας στις πολιτικές επιστήμες (υπόψη, και με θαυμαστά ελληνικά!), "αν ψάξεις στη λίστα με τους προέδρους της χώρας από την ανεξαρτσία των ΗΠΑ μέχρι σήμερα, σπάνια θα συναντήσεις περιπτώσεις  από την ίδια οικογένεια να υπάρχουν  2 πρόεδροι  ( oι Μπους για παράδειγμα). "Μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού"  και τα παραδείγματα μεταβίβασης άλλου αξιώματος ,  ελέω ονόματος".

 

 "Στην Ελλάδα ,συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.  Και όχι μόνο στην πολιτική, στην οποία,ως γνωστό, διαπρέπουν μεταπολεμικά  τα μέλη των ιδίων οικογενειών, λες και η εξουσία είναι "κληρονομική βασιλεία" να παραδίδεται από βασιλιά σε διάδοχο. Στην ελληνική πανεπιστημιακή κοινότητα  συμβαίνουν  χειρότερα.  Απίστευτο να υπάρχουν γονείς που κληροδοτούν την "έδρα" τους στα παιδιά τους!  Σε 10 αμερικανικά πανεπιστήμια,που γνωρίζω καλά,δε θα συναντήσεις ούτε ένα τέτοιο φαινόμενο.  Γιατί το λέω;"

 

"Μου σύστησαν  χτες μια φοιτήτρια στο Πάντειο πανεπιστήμιο που ήθελε πληροφορίες για μεταπτυχιακά στις ΗΠΑ.΄Εκπληκτος,πληροφορήθηκα πως  η κόρη του  γνωστού καθηγητή Μαρωνίτη από τη Θεσσαλονίκη είναι καθηγήτρια στο Πάντειο και διδάσκει Ιστορία.  Απίστευτο! Καλά, να πεις ο Μπαμπινιώτης. Ο "βίος και η πολιτεία" του συνάδουν με τη "βουλιμία" του  να κάνει καθηγητή στη Νομική  Θράκης το γιο του.  Και οι δεκάδες άλλοι συνάδελφοί του,ειδικά στην Ιατρική. Αλλά, και ο Μαρωνίτης και ο μακαρίτης ο Λιαντίνης,για να μείνω μόνο σ΄αυτά τα 2 ηχηρά  ονόματα "σύμβολα";

"Ο Μαρωνίτης,  χρόνια αριστερός και μάλιστα από τα βασικά στελέχη  κόμματος της Αριστεράς. Ο Λιαντίνης, δυνατός φιλόσοφος-δάσκαλος και  "τραγικό" πρόσωπο με την αρχαία έννοια. Πώς το επέτρεψαν  αυτό στον εαυτό τους; Δε σεβάστηκαν ούτε τις επιστήμες που υπηρέτησαν ούτε τις ιδεολογίες που ασπάστηκαν ούτε  τις ιδιότητες που κατείχαν; Γιατί, μη  μου πείτε πως σε ολόκληρη την πανεπιστημιακή κονότητα δεν υπήρχαν άλλοι αξιότεροι από  τις κόρες του Μαρωνίτη και του Λιαντίνη να εκλεγούν στο πανεπιστήμιο!"

 

Είπε πολλά,ο... αγαθόφρων  Ελληνο-Αμερικανός. ΄Ο,τι για εκείνον ήταν ακατανόητο, για μας εδώ στο "Ελλαδιστάν" είναι και κατανοητό και αποδεκτό και λογικό.  Αλλιώς, πώς θα γινόταν ο Κώστας Καραμανλής και ο Γιώργος  Παπανδρέου ("μοιραίοι") πρωθυπουργοί της Ελλάδας, με μοναδικό προσόν εκείνο του... ονόματος;  Και μου λέτε τώρα για τις κόρες του Μαρωνίτη και του Λιαντίνη;

 

"Κακά τα ψέματα" :  “ Κάθε λαός έχει τους πολιτικούς,τους δασκάλους , τους δικαστές” που του αξίζουν".  Στην Ελλάδα, εδώ και ΠΟΛΥ καιρό (ή μήπως ανέκαθεν;) , ΟΛΑ είναι προς ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΑ.   Μόνο οι αιθεροβάμονες επιμένουν  ακόμα να πιστεύουν σε αξίες, αρχές και αξιοπρέπεια. Ο κόσμος έχει βυθιστεί σε μια πρωτοφανή αδράνεια, ανοχή, εθισμό.  Παρουσιάζει συμπτώματα έντονου "μιθιδρατισμού". Δεν αντιδρούν οι περισσόεροι. Ανέχονται και αποδέχονται φαινόμενα τέτοιας παθογένειας, που σε άλλους λαούς θα είχαν προκαλέσει θύελα διαμαρτυριών. Ποιος Κυριάκος Μητσοτάκης, ποια Ζωή Κωνσταντοπούλου, ποια σύζυγος Νεο-Ναζί Ζαρούλια θα μπορούσαν να επιβιώσουν για πολύ σε  χώρες με στοιχειώδη κοινοβολευτικό πολιτισμό και να...τιμηθούν ,μάλιστα,  με χιλιάδες ψήφους; Τί μου λέτε τώρα;   

 

Μία είναι η κυρίαρχη αντίληψη ενός ολόκληρου λαού στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από παράταξη, κόμμα, συντεχνία  και όνομα .Τούτη:

 

" Ξέρεις να κλέβεις; Ναι.  Τότε κλέψε.  Ξέρεις να κρυφτείς,΄Οχι. Τότε μην κλέβεις".

 

 "΄Ενα απέραντο φρενοκομείο είναι  η χώρα", όπως την είχε αποκαλέσει εύστοχα  πάλαι ποτέ ο...πατριάρχης του νεποτισμού Κωνσταντίνος Καραμανλής.

         

   ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ  ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ:

 
                                  

                  "Συγγένειες και καταγωγές Ελλήνων καλλιτεχνών"

                                                              06.03.13
 
 

 Ο νεποτισμός (οικογενειοκρατία), ως γνωστό, κάνει θραύση στην Ελλάδα. (Το έχουμε σχεδόν... εξαντλήσει το θέμα στο  Homo-Naturalis.gr). Και όχι μόνο στο χώρο της Τέχνης. Στα πανεπιστήμια και την πολιτική τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Σε καμιά άλλη  χώρα του κόσμου  (αναλογικά με τον πληθυσμό της) , δε θα βρεις  τέτοιες και τόσες πολλές "συγγένειες" στους ίδιους χώρους επαγγελματικής δραστηριότητας.

 

΄Οπου επικρατούν αξιοκρατία και σωστή ή έστω "ανεκτική" λειτουργία της δημοκρατίας και  των θεσμών, είναι ευνόητο πως δεν παρατηρούνται τέτοια  φαινόμενα. Στη Ελλάδα ,όμως, που  κατά κανόνα ούτε καν στοιχειωδώς λειτουργεί η  δημοκρατία, " όποιος έχει μπάρμπα στην Κορώνη" μπορεί και "καθαρίζει" εύκολα. Και όχι μόνο επαγγελματικά, γενικώς!

 

Να θυμίσουμε ενδεικτικά  τις οικογένεις Παπανδρέου, Καραμανλή και Μητσοτάκη. Τα μέλη των  "δυναστειών"  αυτών πρωτοστατούν στην πολιτική κονίστρα της χώρας  με πρωθυπουργούς, υπουργούς, βουλευτές κ.α,  εδώ και πολλές δεκαετίες. Ακόμα και πριν τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο!  ΄Αλλο παράδειγμα τώρα στον  πανεπιστημιακό χώρο . Στην Ιατρική Αθηνών,   ακόμα και το διοικητικό προσωπικό της σχολής,  στην πλειοψηφία του  έχει κάποιο  ...συγγενή,  άνθρωπο "δικό" του  εκεί!   Ας μη μιλήσουμε, βέβαια, για τους πανεπιστημιακούς ...διδασκάλους της ταλαίπωρης αυτής σχολής και φρίξει ο κόσμος εντελώς (Αποκριές ημέρες).

 

Σήμερα, που πετύχαμε αυτό το "θησαυρό" στην παρακάτω λίστα με τους "συγγενείς καλλιτέχνες"  (σίγουρα θα είναι ελλιπής, αλλά η προσπάθεια του συντάκτη αξιέπαινη), σκεφτήκαμε να επισπεύσουμε τη δημοσίευση και του δικού μας (ημιτελής ακόμα) καταλόγου με τα ονόματα συγγενών, φίλων και "κολλητών"  (ειδικά κομματικών) από όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια. Οπότε (τότε), το μεν..."παρδαλό κατσίκι" ανά το πανελλήνιο  θα "κατουρηθεί από τα γέλια", αυτά εκεί, όμως, τα..."μοσχάρια" να δείτε  που ούτε θα "ιδρώσει το αυτί" τους. Πολλώ μάλλον να "βάλουν μια πέτρα στο λαιμό τους  να πάνε να πνιγούν".

 

 Αυτές θα είναι παραγματικά... φρικιαστικές λίστες και όχι η τεχνητή "λίστα Λαγκάρντ" , που  ΟΛΑ τα κομματικά τσακάλια χρησιμοποιούν ή ως άλλοθι-  βαλβίδα εκτόνωσης της οργής του κοσμάκη ,ή για μικροκομματική εκμετάλλευση. Στην ουσία άπαντες γνωρίζουν πως η λίστα-φούσκα  που ενεχείρισε το αφεντικό του ΔΝΤ  στη χώρα μας (στην ουσία θεόλστατο  δώρο στα  κόμματα και στους "Βαξεβάνηδες)" δεν είναι παρά σκύβαλα! (νεοελληνιστί...μούφα).

 

Πάντως, τα ονόματα που θα βρεθούν στις πανεπιστημιακές λίστες, όταν τις δημοσιεύσουμε, με οποιοδήποτε βαθμό συγγένειας ή αλλης... σχέσης  μεταξύ τους ,πέρα από την καταγραφή τους στις  "μαύρες δέλτους" της ιστορίας, θα τα στείλουμε και στον εισαγγελέα (προκύπτει δικό μας  έννομο συμφέρον).

 

΄Οχι, βέβαια, πως πρόκειται  από τη δικαιοσύνη να ξεκινήσει κάποια διαδικασία έρευνας, δίωξης κ.λπ, όπως υποχρεούνται οι λειτουργοί της. Απλώς,θα τους την κοινοποιήσουμε, για να επιβεβαιώνεται κάθε φορά το πασιφανές και πρόδηλο πως "τίποτα δε λειτουργεί σωστά σ΄αυτή τη χώρα" και   για να επαληθευτεί το ρηθέν υπό πολλών (ντόπιων και ξένων)  πως " σ΄αυτό το κράτος -μπάχαλο, ΜΟΝΟ η Ευρώπη, θα μπορέσει κάποια στιγμή να βάλει μια σειρά, μια τάξη".

 

΄Αμποτε!

 

 

 

   3.  ETSI TA "VLEPOUN" ALLI

 

 

 

Κουίκ για έκθεση ΔΝΤ: Δεν ντρέπεστε τραμπούκοι; Μας δουλεύετε;

 

Σε «αιχμηρό» σχόλιο προχώρησε ο βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ για την νέα έκθεση του ΔΝΤ που αφορά την Ελλάδα.

«Το ΔΝΤ έβγαλε νέα βαθυστόχαστη έκθεση για την αποτυχία του Ελληνικού προγράμματος (το οποίο επέβαλε το ίδιο το ΔΝΤ με εκπρόσωπό του τον «οικονομικό εκτελεστή» Πωλ Τόμσεν). Η απάντηση είναι μία: Δεν Ντρέπεστε Τραμπούκοι; Πρώτα μας βάζετε τη θηλιά, μετά την σφίγγετε μέχρι θανάτου και τώρα μας δουλεύετε;».

 

 

 

Ένα εκατ. παιδιά πρόσφυγες από τη συριακή κρίση

 

Το ένα εκατομμύριο αγγίζει ο αριθμός των παιδιών από τη Συρία που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους ως πρόσφυγες λόγω του εμφυλίου που μαίνεται στη χώρα.


Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και της UNICEF, τα παιδιά αποτελούν το 50% των προσφύγων από τη σύγκρουση στη Συρία. Τα περισσότερα έχουν καταλήξει στο Λίβανο, την Ιορδανία, την Τουρκία, το Ιράκ και την Αίγυπτο. Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι περίπου 740.000 παιδιά πρόσφυγες από τη Συρία είναι κάτω των 11 ετών.

Σύμφωνα με το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, εντός της Συρίας, περίπου 7.000 παιδιά έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, ενώ η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και η UNICEF εκτιμούν ότι περισσότερα από 2 εκατ. παιδιά έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της χώρας. Περισσότερα από 3.500 παιδιά στην Ιορδανία, το Λίβανο και το Ιράκ διέσχισαν τα συριακά σύνορα είτε ασυνόδευτα ή χωρισμένα από τις οικογένειές τους.

 

 Και γιατί έγιναν όλα αυτά;  Είχαν νόημα τόσα δράματα σαν το παραπάνω, τόσες θυσίες; Ασφαλώς ΝΑΤΟ (Αμερικανοί-Ευρωπαίοι) έχουν τεράστια ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Συρία. Τα παιχνίδια των συγκεριμένων αυτών εταίρων δημιούργησαν (και συνεχιζουν) το χάος, την ανασφάλεια, το φοβερό μακελειό στη χώρα του Μπασάρ ΄Ασαντ. 

 

 

newsbomb.

 22-8-2013

Προστατέψτε τώρα τους νέους από την ομοφυλοφιλία όπως ο Πούτιν!


Ο Ηγέτης που λύτρωσε την Ρωσία, δείχνει τον δρόμο για την Ελλάδα. Οι νόμοι κατά της προπαγάνδας του φονταμενταλισμού και της προώθησης προτύπων ενάντια στην οικογένεια, δείχνουν ότι μετά την κοινωνία, θωρακίζoυν και το βασικό κύτταρο της: Την οικογένεια.

Ο Βλαδίμηρος Πούτιν έχει ήδη κερδίσει μία θέση στην ιστορία, ως ο ηγέτης που έσωσε την χώρα του από το πλιάτσικο των τοκογλύφων, τη σφαγή των φονταμενταλιστών και τη διαφθορά.

Ο πρόσφατος νόμος που ψήφισε, μπορεί να ξεσήκωσε αντιδράσεις από διεθνείς οργανισμούς «προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων», έδειξε, όμως, την αποφασιστικότητά του να υπερασπίσει το γενικό συμφέρον από τη δράση συντεχνιών που πολλές φορές κρύβονται πίσω από αθώα προσωπεία, όπως αυτό της «ομοφυλοφιλικής υπερηφάνειας».

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρόεδρος, μετά από μεγάλη έρευνα στην οποία συμμετείχαν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, ποινικολόγοι και άνθρωποι του πνεύματος, αποφάσισε να αποδεχθεί την εισήγησή τους υπογράφοντας τον νόμο «ενάντια στην προπαγάνδα, την προσβολή των θρησκευτικών συμβόλων και την προβολή προτύπων που θίγουν τον θεσμό της οικογένειας».

Η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε στη Ρωσία μόλις το 1993, όταν καταργήθηκαν σταλινικοί νόμοι. Ωστόσο τα ομοφοβικά αισθήματα είναι εξαιρετικά διαδεδομένα, με πολλούς πολίτες –σύμφωνα τουλάχιστον με έρευνες– να θεωρούν ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα.

Ο νόμος αυτός ήταν αφορμή να ξεσηκωθούν διάφορες ΜΚΟ, όπως αυτές της «προάσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων», χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη αυτή ως προάγγελο διωγμού των Gay της Ρωσίας.

Αυτό βεβαίως είναι μία συνωμοσιολογική προσέγγιση, που μέσω φημολογίας προσπαθεί να δαιμονοποιήσει την πολιτική του Ρώσου προέδρου, παρότι η προστασία της σεξουαλικής ιδιαιτερότητας προστατεύεται σαφέστατα από την κείμενη νομοθεσία.

Τι προβλέπει ο νόμος στη Ρωσία

Τα μέλη της ρωσικής Δούμας ενέκριναν την Τρίτη δύο αμφιλεγόμενους νόμους, έναν ο οποίος ποινικοποιεί την «προπαγάνδα υπέρ της ομοφυλοφιλίας» σε ανήλικους και έναν ο οποίος ποινικοποιεί τα «εγκλήματα που προσβάλουν το θρησκευτικό αίσθημα των πιστών», παρότι οι διατάξεις που θεσπίζονται είχαν επικριθεί έντονα από μέρους οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το πρώτο νομοθέτημα, σχετικά με την προπαγάνδα υπέρ της ομοφυλοφιλίας εγκρίθηκε από 436 βουλευτές, καμία κατά και μία μόνο αποχή, ενός βουλευτή που στήριξε το κίνημα διαμαρτυρίας κατά του νόμου.

Οι διατάξεις του καθιστούν κακούργημα που επισύρει ποινές έως και τριών ετών φυλάκισης κάθε πράξη «προπαγάνδας υπέρ μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων».

Προβλέπονται ακόμη πρόστιμα 5.000 ρουβλίων για όσα φυσικά πρόσωπα προπαγανδίζουν την ομοφυλοφιλία και σημαντικά μεγαλύτερα για επιχειρήσεις και μέσα ενημέρωσης.

Ο άλλος νόμος εγκρίθηκε στην τρίτη και τελευταία ανάγνωση από 308 βουλευτές της Δούμας και μόλις δύο ψήφους κατά.

Ποινικοποιεί την προσβολή θρησκευτικών συναισθημάτων και προβλέπει ποινές φυλάκισης ως και τριών ετών και επιβολή προστίμων έως και 300.000 ρουβλιών ή την υποχρέωση συνεισφοράς 240 ωρών κοινωνικής εργασίας.

Η προπαγάνδα κατά του Πούτιν

Υπάρχει, όμως, και το «σκοτεινό» σημείο: Οι ίδιες οργανώσεις κλείνουν επιδεικτικά τα μάτια απέναντι στη συνεχιζόμενη σφαγή ομοφυλοφίλων στις Ισλαμικές χώρες, αφού η Σαρία επισύρει ακόμα και την θανατική ποινή με συνοπτικές διαδικασίες για τους ομοφυλόφιλους.

 Αντίθετα, αυτοί που σήμερα κατηγορούν τον Πούτιν για «αντιομοφυλοφιλική στάση» ήταν οι ίδιοι που εμμέσως υποστήριζαν τους Τσετσένους ισλαμιστές, όταν έκαναν τις τρομερές σφαγές κατά μικρών παιδιών και αμάχων στη ρώσικη επικράτεια, κατηγορώντας τον Πούτιν για «επιθετική στάση» απέναντι στους «μαχητές του τζιχάντ», όπως οι ίδιοι χαρακτήριζαν τους αιμοσταγείς δολοφόνους.

Πώς είναι δυνατόν λοιπόν να κλείνουν τα μάτια στο υπαρκτό πογκρόμ και τους τελετουργικούς αποκεφαλισμούς ομοφυλοφίλων στον 21ο αιώνα και από την άλλη να κατακρίνουν μία χώρα στην οποία το δικαίωμα της επιλογής προστατεύεται ρητά;

Μα φυσικά, γιατί παρεμποδίζεται η προπαγάνδα! Η προπαγάνδα που αποτελεί το μακρύ χέρι των τοκογλύφων, ρημάζοντας χώρες και δημιουργώντας πορτοκαλί επαναστάσεις.

Η προπαγάνδα λοιπόν, με τα δισεκατομμύρια που διατίθενται για τη διάβρωση συνειδήσεων, αποτελεί τον βασικό μοχλό κατάργησης της Εθνικής κυριαρχίας. Προκειμένου να μείνει αλώβητη, χρησιμοποιεί ποικιλόμορφες προβιές – όπως μας έχει διδάξει η ιστορία- για να αποκτήσει «ανθρωπιστικό προσωπείο».

Είναι καιρός και οι Έλληνες ηγέτες να αποφασίσουν εάν θέλουν να προασπίσουν το εθνικό συμφέρον, το συμφέρον του συνόλου ή των όποιων συντεχνιών.

 

 

 Η γνωστή ιντερνετική φυλλάδα, που εκτός των άλλων, προσφέρει συχνά  "βήμα" στους Νεο-Ναζί, δίνει με το παραπάνω άρθρο ρεσιτάλ παράνοιας, προπαγάνδας και ρατσισμού.

Το γεγονός πως έναν από τους 3-4 τελαυταίους δικτάτορες της Ευρώπης, τον Πούτιν, τον "βγάζει λάδι", για μας,βέβαια, είναι αυτονόητο και κατανοητό.  Δε μας εκπλήσσει καθόλου. "΄Ομοιος ομοίω αεί πελάζει", έλεγε η αρχαία σοφία.

 

 

 

 

Βουλγαρία: 68η συνεχόμενη ημέρα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων           

 

21-8-2013

 

 

 

Την παραίτηση της κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι, ζήτησαν, χθες, για 68η μέρα, οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν, αργά το απόγευμα, στην πλατεία Ανεξαρτησίας, μπροστά από το κτίριο του υπουργικού συμβουλίου.

Όπως μετέδωσε το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας "Novinite", κρατώντας πανό και σημαίες, οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως "παραίτηση", ενώ η πλατεία, όπως και η λεωφόρος "Ντοντούκοφ", ήταν κλειστές για την κυκλοφορία.Στο μεταξύ, από τη μηνιαία, εθνική δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Gallup International, το διάστημα 1-8 Αυγούστου, προκύπτει ότι, το 40% των ερωτηθέντων ζητά την παραίτηση της κυβέρνησης, ενώ το 38% έχει αντίθετη άποψη. Το 22% των ερωτηθέντων δεν έδωσε καμία απάντηση, τονίζεται σε σχετικό τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων "ΒΤΑ".Το 24% θεωρεί πως η χώρα δεν πρέπει να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές και κρίνει απαραίτητη την ολοκλήρωση της τετραετούς θητείας του υπουργικού συμβουλίου, ενώ το 19% τονίζει ότι οι εκλογές πρέπει να διεξαχθούν μαζί με τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Μάιο του 2014. Το 17% επιθυμεί τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών εντός του επόμενου εξάμηνου και το 15% ζητά την άμεση διεξαγωγή εκλογών.Το 88% δήλωσε ότι δεν πήρε μέρος στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, έναντι του 8% που συμμετείχε σε ορισμένες από τις συγκεντρώσεις κατά της κυβέρνησης. Το 40% εκτιμά ότι οι διαδηλώσεις πρέπει να συνεχιστούν, ενώ το 41% πιστεύει ότι πρέπει να σταματήσουν.Το 46% των ερωτηθέντων έδωσε "ψήφο εμπιστοσύνης" στο πρόσωπο της Επιτρόπου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, το 38% στη δήμαρχο της Σόφιας Γιορντνάκα Φαντάκοβα, το 37% στον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλέβνελιεφ και το 35% στον πρώην πρόεδρο της χώρας Γκεόργκι Παρβάνοφ.Ποσοστό αποδοχής 31%, έκαστος, συγκέντρωσαν ο πρωθυπουργός Πλάμεν Ορεσάρσκι, ο Συνήγορος του Πολίτη Κονσταντίν Πέντσεφ και ο γενικός εισαγγελέας Σωτήρ Τσατσάροφ.Το 26% είναι θετικό ως προς τον επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σεργκέι Στανίσεφ, έναντι 20% για τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης GERB Μπόικο Μπορίσοφ.Μονοψήφια ποσοστά αποδοχής συγκέντρωσαν η υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Ντεσισλάβα Τερζίεβα (9%), ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ντιμιτάρ Γκρέκοφ (9%), ο αντιπρόεδρος του GERB Τσβέταν Τσβετάνοφ (8%), ο ηγέτης της παράταξης "Δημοκράτες για Ισχυρή Βουλγαρία" Ράνταν Κούνεφ (7%), ο επικεφαλής του κόμματος "Ατάκα" Βόλεν Σιντέροφ (5%), ο επικεφαλής της κόμματος "Τάξη, Νόμος, Δικαιοσύνη" Γιάνε Γιάνεφ (3%) και ο επικεφαλής της Ένωσης Δημοκρατικών Δυνάμεων Μπόζινταρ Λουκάρσκι (2%).Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 1013 ατόμων, ηλικίας άνω των 18 ετών.

 

 Τί συμβαίνει αλήθεια στη γείτονα; Καιρό έχουμε να ασχοληθούμε με την κατάσταση στη χώρα. Λένε πως χειμάζεται δεινά,πεινάει κόσμος. Χρειάζεται να τα δούμε από κοντά. Πολλά λέγονται, αλλά δε διασταυρώνονται. ΄Αλλο ,αν  δεις την πραγματικότητα με τα μάτια σου.

 

Ιστορική επίσκεψη της Μέρκελ στο Νταχάου

 

 20-8-2013

 
 Ιστορική επίσκεψη της Μέρκελ στο Νταχάου

Το στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί στο Νταχάου επισκέφθηκε το απόγευμα της Τρίτης η καγκελάριος της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ, εν μέσω αντιδράσεων από την αντιπολίτευση που υποστήριξε ότι η επίσκεψη στο ιστορικό μνημείο γίνεται για καθαρά προεκλογικούς λόγους.

Η Αγκελα Μέρκελ, κατά τη σύντομη επίσκεψή της στο ιστορικό μνημείο εξέφρασε τη βαθιά θλίψη και την "ντροπή" της για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου, γεγονός που θεωρείται ιστορικής σημασίας αλλά ταυτόχρονα κι αμφιλεγόμενο, αφού έγινε ένα μήνα πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα.

"Η θύμηση της μοίρας (των κρατουμένων) με γεμίζει βαθιά θλίψη και ντροπή" είπε η Μέρκελ σε μια σύντομη ομιλία που εκφώνησε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, της πρώτης που πραγματοποιεί εν ενεργεία καγκελάριος της χώρας στο στρατόπεδο αυτό κοντά στο Μόναχο.

"Ο κάθε κρατούμενος στο στρατόπεδο του Νταχάου και στα άλλα στρατόπεδα συγκέντρωσης είχε προφανώς μια προσωπική πορεία που διακόπηκε ή καταστράφηκε", υπογράμμισε η Μέρκελ η οποία κατέθεσε ένα στεφάνι με λουλούδια και συνομίλησε με επιζήσαντες της ναζιστικής θηριωδίας.

Στο στρατόπεδο του Νταχάου, στην είσοδο του οποίου υπάρχει η διαβόητη πινακίδα με τη φράση "Arbeit macht frei" (Η εργασία απελευθερώνει) ενσαρκώνεται "ένα τρομακτικό, χωρίς προηγούμενο, κεφάλαιο της ιστορίας μας", τόνισε η καγκελάριος.

"Ταυτοχρόνως, το μέρος αυτό αποτελεί μια προειδοποίηση: πώς φτάσαμε στη Γερμανία να αφαιρούμε από τους ανθρώπους το δικαίωμα στο ζωή λόγω της καταγωγής τους, της θρησκείας τους (...) του σεξουαλικού προσανατολισμού τους;" διερωτήθηκε υπενθυμίζοντας, φανερά συγκινημένη, ότι "η τεράστια πλειονότητα των Γερμανών" έκλεισε τα μάτια ή δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει τον εγκλεισμό των Εβραίων και των αντιφρονούντων στα στρατόπεδα.

Η επίσκεψη της καγκελαρίου στο Νταχάου, εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας για τις κρίσιμες εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, θα κλείσει με μια προεκλογική γιορτή μπίρας στην περιοχή, κάτι που επικρίθηκε τόσο από τους Πράσινους όσο και από ορισμένα μέσα ενημέρωσης που χαρακτήρισαν "αδέξιο" τον συνδυασμό των δύο εκδηλώσεων μέσα στην ίδια ημέρα.

Το Νταχάου, το πρώτο από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, άνοιξε τον Μάρτιο του 1933, μετά την ανάρρηση του Χίτλερ στην εξουσία, και αρχικά προοριζόταν για πολιτικούς κρατούμενους. Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι –πολιτικοί αντιφρονούντες, ομοφυλόφιλοι, εβραίοι, ανάπηροι, τσιγγάνοι, ακόμη και αιχμάλωτοι πολέμου– στάλθηκαν τα επόμενα χρόνια στο Νταχάου και τουλάχιστον 41.000 από αυτούς σκοτώθηκαν ή πέθαναν από την πείνα και τις αρρώστιες μέχρι τον Απρίλιο του 1945, όταν το στρατόπεδο απελευθερώθηκε από τα αμερικανικά στρατεύματα.

 

Σύγχρονα ιστορικά ντοκουμέντα ανεβάζουν τον αριθμό των θυμάτων των Ναζί στα διάφορα στρατόπεδα συγκέντρωσης στη διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου σε 20.000.000 ! (΄Εχουμε  ξαναγράψει παλιότερα για το ίδιο θέμα στις ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ του  Homo-Naturalis.gr). Μέχρι πριν λίγο, η επικρατούσα ιστορική  άποψη (λόγω της απόλυτης σιωπής που οι θύτες συμφώνησαν να κρατήσουν, αλλά και της καταστροφής μεγάλου μέρους του ιστορικού υλικού από τους ίδιους ) ήταν πως  ο αριθμός των θυμάτων κυμαινόταν από  5 μέχρι 8 εκατομμύρια.

΄Οπως και να έχει, σε όποια ύψη και αν  ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών, είναι   απίστευτη αυτή η θηριωδία, η βαρβαρότητα, η τραγωδία που έζησε ο κόσμος μας,  όχι πολλά χρόνια πίσω από σήμερα. Ουδέποτε στην Ιστορία της ανθρωπότητας συναντάμε τόσα πολλά ,φρικιαστικά και συσσωρευμένα εγκλήματα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Και το χειρότερο, χωρίς "εύλογη  αιτία",  δίχως πραγματικό λόγο. Μόνο από τρέλα, ψύχωση, φανατισμό, κτηνωδία. Είναι πρωτοφανές και μοναδικό αυτό το έγκλημα των Ναζί στην παγκόσμια Ιστορία από καταβολής κόσμου .

Οι ιστορικοί οφείλουμε να μην υποστείλουμε τη σημαία της αλήθειας για αυτό το φοβερό και απεχθές ιστορικό γεγονός. Αντίθετα, έχουμε καθήκον να παραδίδουμε στις γενιές που έρχονται τη συλλογική μνήμη, που εμπεριέχει  πόνο, φρίκη,ντροπή ,υπόσχεση και ελπίδα.

Ιδιαίτερα ευαίσθητοι οφείλουμε να είμαστε οι ΄Ελληνες ιστορικοί.  Στη χώρα μας, της έτυχε η μεγάλη συμφορά  να ατιμωθεί και  να υποστεί τον απόλυτο εξευτελισμό από την εμφάνιση και τη δράση μιας σύγχρονης, παρανοϊκής ομάδας Νέο-Ναζί (απόγονοι των κτηνών που άναψαν τους φούρνους για να κάψουν ανθρώπους) και οι οποίοι, δυστυχώς τώρα, δεν είναι πια Γερμανοί, αλλά ΄Ελληνες!

Ως ΄Ελληνας, πολίτης και ιστορικός νιώθω την απόλυτη ντροπή!  Παράλληλα, αισθάνομαι και την ανάγκη να ζητήσω μια συμβολική συγγνώμη πρώτα από τα εκατομμύρια θύματα των εγκληματιών και μετά από κάθε πολιτισμένο ΄Ανθρωπο στην υφήλιο, γιατί αυτό το κακό συνέβη στη δικη μου χώρα . Στην Ελλάδα,που γέννησε την επιστήμη, τις διαχρονικές αξίες, τον ανθρωποκεντρικό πολιτισμό.

  Υπόσχομαι πως με την ιδιότητα του ιστορικού θα αγωνιστώ, ώστε γρήγορα να εξαφανιστεί από τον τόπο μας  αυτή η κατάρα, η αρρώστια που έπληξε απρόσμενα και θανατηφόρα την πατρίδα. ΄Ολοι μαζί, ας φροντίσουμε να την παραδώσουμε πάλι με καθαρό πρόσωπο στην οικουμένη  και τον πολιτισμένο κόσμο.

Δεν αξίζουν στην Ελλάδα τέτοιο όνειδος, αυτή η ντροπή, παρόμοιος  εξευτελισμός.  Δεν το επιτρέπει η ιστορία μας.

 

 

 

 

 

 

 

Τρίτη, 20/8/2013

 

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ακροδεξιό κιτς στην παραλία

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι φωτογραφίες από την «εθνικιστική κατασκήνωση» που διοργάνωσε η Χρυσή Αυγή πριν από λίγες εβδομάδες στην Κρήτη σε μια θλιβερή προσπάθεια να αναβιώσει τον τρόπο ζωής και άσκησης των αρχαίων Ελλήνων.

Φωτογραφίες από τις αθλοπαιδιές της Χρυσής Αυγής με καυστικά σχόλια δημοσιεύει το περιοδικό Vice
Φωτογραφίες από τις αθλοπαιδιές της Χρυσής Αυγής με καυστικά σχόλια δημοσιεύει το περιοδικό Vice

Το περιοδικό Vice, ένα από τα γνωστότερα ενημερωτικά έντυπα παγκοσμίως, δημοσιεύει φωτογραφίες από τις αθλοπαιδιές της Χρυσής Αυγής και κάνει φύλλο και φτερό τόσο την ίδια την οργάνωση όσο και την αισθητική της.

«Επειδή απλά περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο μαστιγώνοντας Αιγύπτιους οδηγούς ταξί με αλυσίδες, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ''ξεσκάσεις'' μια φορά στο τόσο. Γι' αυτόν τον λόγο κάθε χρόνο οι φανατικοί της Χρυσής Αυγής συγκεντρώνονται στην Κρήτη διοργανώνοντας μια ''εθνικά καθαρή'' ημέρα, όπου παριστάνουν τους Σπαρτιάτες. Σπαρτιάτες στην Κρήτη: Λίγο περίεργο αλλά ο ιστορικός αναχρονισμός είναι κάτι που δεν μπορούν καν να συλλαβίσουν, πόσω μάλλον να το αποφύγουν» γράφει το ρεπορτάζ του Vice.

Τα κωμικοτραγικά χάπενινγκ με τους Χρυσαυγίτες να πετούν ακόντια στην παραλία και να παλεύουν σαν παιδιά φορώντας μόνο μαύρα εσώρουχα, αλλά και το σουρεαλιστικό θέαμα των ενηλίκων που κάνουν αγώνες ταχύτητας με περικεφαλαίες και ασπίδες, έδωσε την ευκαιρία στον συντάκτη του κειμένου για ένα ιδιαίτερα αιχμηρό κείμενο με μεγάλες δόσεις μαύρου χιούμορ οι οποίες, πάντως, προκαλούν προβληματισμό σε όσους γνωρίζουν τι πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή.

Ακροδεξιό κιτς στην παραλία

«Αυτό φαίνεται πολύ αβλαβές, επειδή δεν μπορείς να δεις τον μουσουλμάνο ο οποίος είναι δεμένος έξι πόδια πάνω σε ένα παλούκι στα δεξιά» γράφει η λεζάντα της φωτογραφίας ενός Χρυσαυγίτη, ο οποίος προσπαθεί να πετάξει ακόντιο. Η λεζάντα κάτω από τη φωτογραφία του αγωνίσματος της διελκυστίνδας γράφει: «Αυτό πάλι φαίνεται διασκεδαστικό μόνο και μόνο επειδή δεν μπορείτε να δείτε τον Τούρκο στην αγχόνη που κρατάνε».

Χρυσαυγίτες με ασπίδες, δόρατα και... περικεφαλαίες
Χρυσαυγίτες με ασπίδες, δόρατα και... περικεφαλαίες


«Κατηχητικό»
Παρουσιάζοντας τις φωτογραφίες από το νυχτερινό «κατηχητικό», το οποίο η οργάνωση στην ιστοσελίδα της χαρακτηρίζει «φιλοσοφικό συμπόσιο» της αρχαίας Αθήνας, ο συντάκτης γράφει: «Επιτέλους, όταν τελειώνει η μέρα, όλοι οι Χρυσαυγίτες συγκεντρώνονται παρέα και ακούνε μια διάλεξη κατά της ομοφυλοφιλίας από αυτό το πρότυπο ομαλότητας».

Παιχνίδι... δύναμης με το σχοινί στην παραλία
Παιχνίδι... δύναμης με το σχοινί στην παραλία

Το «ελληνικό beach party των νεοναζί», όπως το χαρακτηρίζει το περιοδικό, έδωσε αφορμή για δηκτικά σχόλια που αφορούν το επίπεδο γενικών γνώσεων των συμμετεχόντων. «Ακόμα και οι πιο θερμοί οπαδοί τους παραδέχονται πως τα μαθηματικά δεν ήταν ποτέ το δυνατό σημείο της Χρυσής Αυγής» γράφει η λεζάντα φωτογραφίας όπου τα μέλη μιας ομάδας διελκυστίνδας είναι τριπλάσια από τους αντιπάλους τους.

Ο συντάκτης του κειμένου, πάντως, κάνει και μια τρομακτική διαπίστωση που δεν προσφέρεται για χιούμορ: «Ετσι θα μοιάζουν όλα σε μια φασιστική Ελλάδα αν δεν αντισταθούμε στον εφιάλτη».

ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ

 

 

 

 Και θρασείς και ανιστόρητοι και  γελοίοι. Τόσο κιτς, μόνο στον (υπο) κόσμο των ανεγκέφαλων Νεο-ναζί μπορείς να συναντήσεις.

Να θυμούντα πάντως.Λίγα είναι τα ψωμιά τους. έχει και η γελοιοπόιηση τα όρια της. 

 

 

10 παράξενα πράγματα που γνωρίζουν οι φυσικοί

 

Για να υποστηρίξει αυτήν την άποψη, το βρετανικό πρακτορείο Telegraph, παρουσιάζει τα δέκα πιο παράξενα πράγματα που η Φυσική γνωρίζει αλλά οι περισσότεροι αγνοούν. Τη σχετική ανάλυση έκανε ο φυσικός – κοσμολόγος και συγγραφέας εκπαιδευτικών επιστημονικών βιβλίων, Μάρκους Τσόουν. Τα δέκα πιο παράξενα πράγματα στη Φυσική:

1. Αν ο ήλιος αποτελείτο από μπανάνες θα ήταν εξίσου καυτός.

Ο ήλιος μας είναι καυτός, επειδή το τεράστιο βάρος του δημιουργεί μια πανίσχυρη βαρύτητα που ασκεί τεράστια πίεση στον πυρήνα του, που με τη σειρά της αυξάνει τη θερμοκρασία του. Αν αντί για υδρογόνο ο ήλιος αποτελείτο ακόμα και από… μπανάνες ίδιου βάρους, πάλι θα υπήρχε η ίδια πίεση, άρα η ίδια τεράστια θερμοκρασία.

2. Όλη η ύλη από την οποία αποτελείται η ανθρώπινη φυλή δεν είναι μεγαλύτερη από ένα κύβο ζάχαρης.

Τα άτομα της ύλης είναι κατά 99,999999999% κενός χώρος. Αν κανείς μπορούσε να συμπιέσει όλα τα άτομα, αφαιρώντας τον κενό χώρο στο εσωτερικό τους, θα προέκυπτε ένας κύβος ύλης (με μέγεθος όσο ένας κύβος ζάχαρης), που θα ζύγιζε πέντε δισεκατομμύρια τόνους και θα ήταν δέκα φορές βαρύτερος από όλους μαζί τους ανθρώπους που σήμερα ζουν στη Γη. Η εν λόγω συμπίεση της ύλης συμβαίνει σε ένα υπέρ-πυκνό άστρο νετρονίων, που έχει απομείνει μετά από μια έκρηξη σουπερ-νόβα.

3. Τα γεγονότα στο μέλλον μπορούν να επηρεάσουν αυτό που συνέβη στο παρελθόν.

Καλωσορίσατε στον κόσμο της «Αλίκης στην χώρα των θαυμάτων», δηλαδή στην κβαντομηχανική. Πειράματα (που προτάθηκαν από τον διάσημο φυσικό Τζον Γουίλερ το 1978 και τελικά πραγματοποιήθηκαν το 2007) έδειξαν ότι η παρατήρηση ενός σωματιδίου τώρα μπορεί να αλλάξει τι συνέβη σε ένα άλλο σωματίδιο στο παρελθόν. Με άλλα λόγια, η αιτιότητα μπορεί να «δουλέψει» και ανάστροφα και άρα το παρόν να επηρεάσει το παρελθόν. Προς το παρόν αυτό έχει καταστεί εφικτό να παρατηρηθεί μόνο στο εργαστήριο και η επίδραση προς τα πίσω στον χρόνο δεν έχει ξεπεράσει κάποιο ασύλληπτα μικρό κλάσμα του δευτερολέπτου.

4. Σχεδόν ολόκληρο το σύμπαν λείπει.

Υπάρχουν πιθανότατα πάνω από 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες στο σύμπαν. Κάθε ένας από αυτούς έχει από δέκα εκατομμύρια έως ένα τρισεκατομμύριο άστρα (χώρια τους πλανήτες). Αν και υπάρχουν τόσα πράγματα να δούμε «εκεί έξω», υπάρχουν πολύ περισσότερα, αλλά δεν μπορούμε να τα δούμε. Ξέρουμε όμως ότι υπάρχουν, επειδή έχουν βαρύτητα και επιδρούν στην ορατή ύλη γύρω τους. Αυτά τα «άλλα» μυστηριώδη αόρατα πράγματα έχουν ονομαστεί «σκοτεινή ύλη» και «σκοτεινή ενέργεια» (μέχρι να ρίξουμε φως στο τι ακριβώς είναι) αποτελώντας το 98% του σύμπαντος. Η ορατή ύλη δεν είναι παρά το 2% περίπου (άντε 4%).

Η ακτινοβολία Τσερένκοφ εμφανίζεται όταν ένα φορτισμένο σωματίδιο κινείται μέσα στην ύλη πιο γρήγορα από το φως Η ακτινοβολία Τσερένκοφ εμφανίζεται όταν ένα φορτισμένο σωματίδιο κινείται μέσα στην ύλη πιο γρήγορα από το φως 5. Κάποια πράγματα μπορούν να ταξιδέψουν πιο γρήγορα απ’ το φως. Το φως δεν ταξιδεύει πάντα πολύ γρήγορα.

Η ταχύτητα του φωτός στο κενό είναι σταθερή στα 300.000 χλμ το δευτερόλεπτο. Όμως το φως δεν ταξιδεύει πάντα στο κενό. Έτσι, στο νερό, για παράδειγμα, τα φωτόνια ταξιδεύουν με περίπου τα τρία τέταρτα της παραπάνω ταχύτητας, ενώ στους πυρηνικούς αντιδραστήρες μερικά σωματίδια (όταν διέρχονται μέσα από κάποιο μονωτικό υλικό που επιβραδύνει το φως) μπορεί να εξαναγκαστούν να κινηθούν σε ταχύτητες υψηλότερες και από αυτή του φωτός γύρω τους. Όταν αυτό συμβαίνει, τότε δημιουργείται η γαλάζια «ακτινοβολία Τσερένκοφ», κάτι αντίστοιχο με την υπερηχητική έκρηξη, αλλά στο πεδίο του φωτός, και γι’ αυτό, άλλωστε, οι πυρηνικοί αντιδραστήρες λάμπουν μέσα στο σκοτάδι. Παρεμπιπτόντως, η πιο αργή ταχύτητα φωτός που έχει ποτέ μετρηθεί, είναι μόλις 17 μέτρα το δευτερόλεπτο ή περίπου 61 χλμ. την ώρα (σαν… σακαράκα στη λεωφόρο!), κάτι που συμβαίνει όταν το φως διέρχεται μέσα από ρουβίδιο που έχει θερμοκρασία κοντά στο απόλυτο μηδέν.

6. Υπάρχουν άπειρα «εγώ» και «εσύ» που διαβάζουν τώρα αυτό το άρθρο.

Σύμφωνα με το καθιερωμένο μοντέλο της κοσμολογίας, το σύμπαν που μπορούμε να παρατηρήσουμε (με όλα τα άστρα και τους γαλαξίες του) δεν είναι παρά ένα ανάμεσα σε άπειρα άλλα σύμπαντα που συνυπάρχουν δίπλα-δίπλα, όπως οι φυσαλίδες σε ένα αφρό. Επειδή είναι άπειρα, οτιδήποτε δεν είστε σε αυτό το σύμπαν, μπορεί να είστε σε ένα άλλο (αφήστε ελεύθερη τη φαντασία σας…). Αν και τα πιθανά «σενάρια» που εκτυλίσσονται στα διάφορα σύμπαντα είναι πάρα πολλά, ο αριθμός τους τελικά είναι πεπερασμένος και όχι άπειρος. Συνεπώς, ένα γεγονός (π.χ. το γράψιμο ή η ανάγνωση αυτού του άρθρου) πρέπει να έχει συμβεί άπειρες φορές στο παρελθόν (κάτι παρόμοιο είχε πει και ο Νίτσε, αλλά κατέληξε στο ψυχιατρείο).

7. Οι μαύρες τρύπες δεν είναι μαύρες.

Πολύ σκούρες μπορεί να είναι, αλλά όχι μαύρες. Στην πραγματικότητα, λάμπουν ελαφρά εκπέμποντας σε όλο το φάσμα της ακτινοβολίας -και στο μήκος κύματος του ορατού φωτός. Η εκπεμπόμενη ακτινοβολία αποκαλείται «ακτινοβολία Χόκινγκ», προς τιμήν του διάσημου φυσικού Στέφεν Χόκινγκ που πρώτος πρότεινε την ύπαρξή της. Επειδή συνεχώς εκπέμπουν ακτινοβολία, οι μαύρες τρύπες σταδιακά χάνουν μάζα και τελικά θα εξαφανιστούν, αν δεν αναπληρώνουν με κάποιο τρόπο (π.χ. από διαστρικά αέρια) την μάζα που συνεχώς χάνουν.

8. Δεν έχει νόημα η αναφορά σε παρελθόν, παρόν και μέλλον στο σύμπαν.

Σύμφωνα με την ειδική θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν, δεν υπάρχουν στο σύμπαν πράγματα όπως το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Ο χρόνος είναι σχετικός. Ο δικός μας χρόνος μοιάζει με του διπλανού μας, επειδή βρισκόμαστε στον ίδιο πλανήτη και κινούμαστε με την ίδια ταχύτητα. Αν βρισκόμασταν ο ένας στη Γη και ο άλλος σε ένα άλλο πλανήτη και κινούμασταν με πολύ διαφορετική ταχύτητα, θα γερνούσαμε με διαφορετικό ρυθμό.

9. Ένα σωματίδιο εδώ μπορεί να επηρεάσει αυτομάτως ένα άλλο σωματίδιο στην άλλη πλευρά της Γης.

Και πάλι η κβαντομηχανική με τα θαύματά της (το συγκεκριμένο αποκαλείται «κβαντική εμπλοκή»). Πειράματα έχουν δείξει ότι η παρατήρηση ενός σωματιδίου στο εργαστήριο μπορεί να επηρεάσει μυστηριωδώς ένα άλλο σωματίδιο σε μεγάλη απόσταση.

10. Όσο πιο γρήγορα κινείστε, τόσο πιο βαρύς γίνεστε.

Αν τρέχετε πραγματικά γρήγορα, κερδίζετε βάρος, ευτυχώς όχι μόνιμα, αλλά στιγμιαία. Αν κάτι κινείται σχεδόν με την ταχύτητα του φωτός, αποκτά μεγάλη ενέργεια που γίνεται μάζα (ενέργεια και μάζα είναι ισοδύναμες, σύμφωνα με τη θεωρία της σχετικότητας). Το φαινόμενο αυτό όμως είναι αμελητέο στις χαμηλές ανθρώπινες ταχύτητες πάνω στον πλανήτη μας, έτσι οι σπρίντερ δεν έχουν ανιχνεύσιμο μεγαλύτερο βάρος όταν τρέχουν από ό,τι όταν μένουν ακίνητοι. Μετά από όλα αυτά, μπορείτε να συνεχίσετε να ζείτε την καθημερινή σας ζωή, σαν να μην τρέχει τίποτε. Αφήστε τον εαυτό σας να προβληματίζεται σε ένα άλλο σύμπαν!

Όταν διαβάζεις τέτοια κείμενα, σκέφτεσαι πόσο ατομιστές, αλαζόνες , μικρόψυχοι και  υπεροπτικοί είναι  οι άνθρωποι. Ειδικά εκείνοι που φαντάζονται πως είναι " κάποιοι".

Αυτά που δε γνωρίζουμε είναι απείρως περισσότερα της περιορισμένης  γνώσης που έχουμε σήμερα. Και έτσι θα είναι τα πράγματα για αιώνες.  Δεν πρόκειται να μάθει σύντομα τα μυστικά της φύσης ο άνθρωπος.΄Ισως και να μην τα μάθει  ποτέ. Πορεύεται αργά στην εξελιξη και την κατάκτηση της  γνώσης. Κι αυτό θα πρέπει να τον κάνει πιο ταπεινό, πιο σώφρωνα και απλό. Η οίηση και η αλαζονεία είναι οι χειρότεροι σύμβουλοι  του ανθρώπου.

 

Αποφυλακίζεται ο Χόσνι Μουμπάρακ

 19-8-2013

Μέσα στις επόμενες 48 ώρες ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, θα αποφυλακιστεί, δήλωσε στο Reuters ο δικηγόρος του.

Η αποφυλάκιση του Μουμπάρακ, που ανατράπηκε μετά από λαϊκή εξέγερση τον Φεβρουάριο του 2011, έρχεται την ώρα που η Αίγυπτος σπαράσσεται από τον εμφύλιο πόλεμο.

Ο πρώην πρόεδρος της χώρας θα αφεθεί ελεύθερος αφού ο εισαγγελέας τον απάλλαξε από τις κατηγορίες οι οποίες τον βάρυναν στο πλαίσιο μιας υπόθεσης διαφθοράς, ο δικηγόρος του Φαρίντ Ελ Ντιμπ στο Reuters.

Ο Μουμπάρακ κυβέρνησε την Αίγυπτο επί 30 χρόνια
Η μόνη βάσιμη νομική αιτία για την παράταση της κράτησης του Μουμπάρακ έγκειται σε μια ακόμη υπόθεση διαφοράς σε βάρος του, η οποία αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει εντός της εβδομάδας, πρόσθεσε ο Ντιμπ.

«Το μόνο που απομένει είναι μια απλή διοικητική διαδικασία που δεν πρόκειται να διαρκέσει πάνω από 48 ώρες. Θα πρέπει να έχει αφεθεί ελεύθερος ως τα τέλη της εβδομάδας», είπε.

Πάντως, ο 85χρονος Μουμπάρακ αντιμετωπίζει ακόμη μια επαναληπτική δίκη για συνενοχή στις δολοφονίες διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του 2011.

 

Ευκαιρία να δοθεί λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα. Να αναλάβει ξανά ο  Χόσνι Μουμπάρακ τη διακυβέρνηση της χωρας. ΄Ισως είναι ο μόνος αυτή τη στιγμή που μπορεί να αποτρέψει τη συνέχιση του εμφυλίου και να βάλει μια τάξη στην πολύπαθη χώρα,που την κατάντησε έτσι η ανιστόρητη πολιτική των "ξένων", ειδικά του ΝΑΤΟ.

 

Τελευταία ανανέωση ( 24.08.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2023 HOMO NATURALIS