HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2216073
...ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ ΔΙΔΑΣΚΩΝ...ΙΣΤΟΡΙΑ!
01.09.13

 

 "Χρυσαυγίτες με επικεφαλής τον Παναγιώταρο αποδοκίμασαν βουλευτή της ΝΔ στο Βίτσι.

Ένταση προκλήθηκε ανάμεσα σε μέλη της Χρυσής Αυγής και τη βουλευτή Καστοριάς, Μαρία Αντωνίου, όταν η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας πήγε να καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γράμμου για τον Εμφύλιο.Όπως γράφει το findkastoria.gr η κυρία Αντωνίου, παραβρέθηκε για να καταθέσει στεφάνι για την επέτειο των μαχών στο Γραμμο και το Βίτσι, ως εκπρόσωπος του ελληνικού κοινοβουλίου.

 

Μέλη της Χρυσής Αυγής, που βρίσκονταν στο σημείο με επικεφαλής τον Ηλία Παναγιώταρο, της επιτέθηκαν φραστικά και προσπάθησαν να τη διώξουν, λέγοντάς της ότι δεν έχει καμία δουλειά να βρίσκεται εκεί." (ΜΜΕ)


                                                      ***

"  H κυρία Αντωνίου, παραβρέθηκε για να καταθέσει στεφάνι για την επέτειο των μαχών στο Γραμμο και το Βίτσι, ως εκπρόσωπος του ελληνικού κοινοβουλίου.",λέει η είδηση.

 

Δεν το κατάλαβα αυτό. Η κυρία εξουσιοδοτήθηκε, δηλαδή, από τη Βουλή των Ελλήνων, για να καταθέσει στεφάνι στο Γράμμο και το Βίτσι; Κι από το ΚΚΕ, ας πούμε;  Να δεχτούμε πως  εκπροσωπούσε την "επάρατη"  Δεξιά, άντε και ένα μεγάλο μέρος του ΝΕΟ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ ή του υπολείμματος, ατροφικού σημερινού ΠΑΣΟΚ,ναι.  Ακόμα και της ΔΗΜΑΡ (ικανούς τους έχουμε). Αλλά κι από το ΚΚΕ; ΄Οχι, βέβαια.

 

Εν πάση περιπτώσει, όπως κι αν έχει το πράγμα ( κακή διατύπωση του κειμένου) με αφορμή αυτή την επέτειο να επαναλάβουμε, όσα επανειλημμένα με την ιδιότητα του ιστορικού, έχουμε γράψει γι΄αυτό το θέμα:

 

1. Δεν υπάρχει  εμφύλιος, δε λέγεται εμφύλιος πόλεμος ο...Εμφύλιος (ας ανατρέξουν οι αναγνώστες μας στα σχετικά κείμενα του Homo-Naturalis.gr,για να διαβάσουν λεπτομέρεις για το συγκεκριμένο ,ιστορικό θέμα).΄Εχουμε μια ανταρσία, μια επανάσταση. Οι ΄Ελληνες κομμουνιστές της εποχής εκείνης,  ένα μεγάλο   πολιτικοποιημένο τμήμα του ελληνικού λαού, ξεσηκώνονται ενάντια στο εγκληματικό και απόλυτα διεφθαρμένο κράτος της Δεξιάς ή, αν θέλετε , υπό την ευρύτερη έννοια,  ενάντια στους εκμεταλλευτές ανθρώπου από άνθρωπο σε όποιο όνομα κι αν άκουγαν  και υπό οποιαδήποτε ταμπέλα κι αν κρύπτονταν. Επιχείρησαν να αλλάξουν τον κόσμο, να τον κάνουν καλύτερο, φυσικότερο, δικαιότερο με αντάλλαγμα τη θυσία της ζωής τους(!) και να τον  παραδώσουν τέτοιον στις στις γενιές που ακολουθούσαν, σε μας.

 

2. Για να  ενστερνιστείς τέτοια ιδεολογία και να τολμήσεις υπό τις συνθήκες της εποχής εκείνης στην Ελλάδα να ενταχθείς σε τέτοιο κίνημα και να προσφέρεις "ολοκαύτωμα"  σε τέτοιο ιερό αγώνα τη ζωή σου, δε θα μπορούσες να  είσαι "τυχαίος", "μικρός", ασυνειδητοποίητος, υστερόβουλος.Καί, όπως γράφουμε αλλού στο Homo-Naturalis.gr:  

"Αποφαίνεται,λοιπόν,η Ιστορία: O ...εμφύλιος ...είναι ο πόλεμος των ΑΝΤΑΡΤΩΝ ενάντια στο κράτος,στην εξουσία της ΔΕΞΙΑΣ,που είχε χίλια πρόσωπα, όπως της καταπίεσης, της πελατειακής σχέσης με τους υπηκόους-πελάτες, της συναλλαγής-διαπλοκής,της κλεψιάς, της συντήρησης,του εθνικισμού,της ιστορικής διαστρέβλωσης. Στυλοβάτες αυτού του κράτους οι συνεργάτες των Γερμανών,οι κουκουλοφόροι, οι μισθοφόροι (αποσπάσματα χωροφυλακής,εθνικός στρατός),που κυνηγούσαν την αρπαχτή,τον εύκολο πλουτισμό,την εκδίκηση,τον αφανισμό. Από την άλλη, οι "ψαγμένοι-υποψιασμένοι,"οι ιδεολόγοι, η ελίτ της σκέψης και της διανόησης,οι αγωνιστές,αλλά και "της γης οι κολασμένοι",τα θύματα,οι παραγκωνισμένοι,οι εργάτες,οι μεροκαματιάρηδες. Οι μεν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, με ιδεολογία, με θέση και άποψη,με ηρωισμό και  αυταπάρνηση. Οι δε,σχεδόν άπαντες, με ιδεοληψία, με θολούρα στο μυαλό (πατρίς θρησκεία,οικογένεια), με "διάφορο".

 

 3. Είναι δεδομένο και απόλυτα  εξακριβωμένο από την ιστορία που δε "χαλκεύεται" ,δεν παραχαράσσεται, δεν υπακούει σε σκοπιμότητες  πως οι κομμουνιστές που πολέμησαν σε όλες τις μάχες  στο λεγόμενο  "Αντάρτικο"  και ειδικά στις τελευταίες  μάχες του αγώνα  (με τις οποίες έπεσε η   αυλαία εκείνου  του δράματος)  στο Γράμμο και το Βίτσι στις 28/29 Αυγούστου 1949, ήταν ΗΡΩΕΣ.  ΄Οχι μόνο γιατί πολέμησαν με αυταπάρνηση, αυτοθυσία και ηρωισμό ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ για να αλλάξον τον κόσμο.  Αλλά, γιατί πολέμησαν προδομένοι και πολλοί απ΄αυτούς το  γνώριζαν. Προδομένοι από μερικούς "συντρόφους" τους (επικεφαλής του αγώνα), αλλά κι από την ίδια την "κοιτίδα" της επανάστασης, τη Σοβιετική ΄Ενωση του  Στάλιν. Τον  παρανοϊκό αυτό  "αδελφό"  του Χίτλερ,  που  λίγα χρόνια πριν από  τις παραπάνω μάχες, είχε μοιράσει (στη Γιάλτα το 1945) μαζί με τον Εγγλέζο Τσόρτσιλ και τον Αμερικανό  Ρούσβελ, όπως τους συνέφερε,  τον κόσμο.

 

Πολλοί από τους  αντάρτες, ιδιαίιτερα τους βαθιά πολιτικοποιημένους και  ιστορικά  "διαβασμένους"  αντελήφθησαν αμέσως  πως η διάσκεψη της Γιάλτας ήταν η απαρχή του τέλους της κομμουνιστικής επανάστασης. Γνώριζαν πως ο Στάλιν πρόδωσε τον αγώνα και  ακολούθησε τον "ολισθηρό"  δρόμο, που οδήγησε μια κορυφαία ιδεολογία και ένα κίνημα, που   όμοιό του δεν είδε ο κόσμος, στον εκφυλισμό του σοβιετικού  μοντέλου  κράτους , που καμιά σχέση δεν είχε με εκείνα που οραματίστηκαν οι ιδεολόγοι κομμουνιστές για τον "καινούριο" κόσμο. ΄ Ετσι, προτίμησαν να πεθάνουν αγωνιζόμενοι, παρά να ζήσουν για να δουν αυτό τον εκφυλισμό της ιδεολογίας και του αγώνα τους. Δε δέχτηκαν να ταπεινωθούν.

 

΄Οσοι επέζησαν διασκορπίστηκαν στα νεοσύστατα "κομμουνιστικά" κράτη και τη Σοβιετική ΄Ενωση  και έζησαν, ως πολιτικοί εξόριστοι ,μακριά από την πατρίδα τους, τους ανθρώπους τους, την περιουσία τους.Υπέφεραν τα πάνδεινα στους τόπους  του νέου τους μαρτυρίου.  Κι ακόμα μέχρι σήμερα, δεν έχουν αποκατασταθεί . Οι "αριστεροί" (του "γλυκού νερού"), ζητούν  αποζημιώσεις από τους Γερμανούς για τη χώρα,   ως θύμα πολέμου.   Δε ζήτησαν, όμως, ποτέ από το κράτος της Δεξιάς ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ  ΠΟΛΕΜΟΥ, ΤΗΝ ΕΞΟΡΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ, ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ, ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΚΛΟΠΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ και άλλα ίδια και  συναφή εγκλήματα.

 

Ούτε  ιστορικά το "Σύστημα" στην Ελλάδα αποκατέστησε  ακόμα το "Αντάρτικο"  και τους ήρωες αντάρτες. Ευθύνη σ΄αυτό έχε και το ίδιο το ΚΚΕ, που καπηλεύτηκε και πρόδωσε  την ιστορία του ιστορικού ΚΚΕ, αφού κατάντησε εδώ και χρόνια "γραφικό" μ΄αυτά που λέει και κάνει. Οι νέοι ΄Ελληνες  δε γνωρίζουν γι΄αυτη τη λαμπρή ιστορία της πατρίδας μας. Το μονοπώλιο της ιστορικής πληροφόρησης στη χώρα μας, το έχουν αναλάβει εργολαβικά  στρατευμένοι ιστορικοί,  σχολικά εγχειρίδια της πλάκας ( και της "τύφλας"), αλλά  και οι ...Παναγιώταροι-ΝΕΟ_ΝΑΖΙ (σαν τους παραπάνω στην είδηση που διαβάσαμε) που,  ως τηλεοπτικοί αστέρες του ΣΚΑΙ και της λοιπής "βιομηχανίας ενημέρωσης", καλούνται να διδάξουν... Ιστορία στις νέες γενιές των Ελλήνων!

 

΄Ομως: " Μπορείτε να εξαπατάτε όλους τους ανθρώπους μερικές φορές.  Μερικούς ανθρώπους όλες τις φορές.΄Ολους τους ανθρώπους , 'Ολες τις φορές αποκλείεται να τους κοροϊδεύετε"! Η Ιστορία έχει ξάστερη φωνή. ΄Οποιος διαθέτει  "ευήκοα ώτα", ακούει.  Οι άλλοι, ας ζήσουν στην κόλαση του φανατισμού, της άγνοιας και  της στρέβλωσης της αλήθειας.΄Αξιος ο μισθός τους!

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 01.09.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2023 HOMO NATURALIS