HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2320392
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΣΑΒΒΑ ΜΙΧΑΗΛ Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟ-ΝΑΖ
05.09.13

Ας μας συγχωρήσει ο   "σεβαστός"   γιατρός και αγωνιστής  Σάββας Μιχαήλ, αλλά εμείς εδώ θα επιρρίψουμε ΟΛΗ την ευθύνη στον ίδιο  για τη σημερινή εξέλιξη της δικαστικής υπόθεσής του, αφού επέτρεψε με τη στάση του  να  καταστεί  από  ΚΑΤΗΓΟΡΟΣ των ΝΕΟ-ΝΑΖΙ  σε ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟ-ΝΑΖΙ.  Για να δούμε ,τί εννοούμε.


 Τί έχουμε λοιπόν εδώ; Ποιοί είναι  οι εμπλεκόμενοι;

1. Σάββας Μιχήλ, κατηγορούμενος: . ΄Ενας  ασυμβίβαστος μαρξιστής -τροτσκιστής γιατρός, αλλά και συγγραφέας -μεταφραστής αξιόλογων  βιβλίων. ΄Ενας Ελεύθερος-Συνειδητοπιημένος πολίτης .


(Διευκρίνιση  για τους μη γνωρίζοντες .  Ο Τρότσκι  ήταν  ηγετική φυσιογνωμία της ρώσικης επανάσταση του ΄17. Με το Λένιν,  ήταν εκείνοι  οι οποίοι   κατάλαβαν πού οδηγείται το σοβιετικό σύστημα  με τιμονιέρη τον "αδελφό" του Χίτλερ Στάλιν και όχι μόνο "ανέκρουσαν πρύμναν" και έγιναν ορκισμένοι εχθροί του " Πατερούλη",αλλά και  ο Τρότσκι πλήρωσε με άγριο κυνηγητό και στο τέλος με  με τη ζωή του (πιθανόν  και ο Λένιν) ,την έντιμη και θαρραλέα στάση του, ως επανστάτης, κομμουνιστής.  Στην Ελλάδα, οι τροτσκιστές ήταν πάντα το   κόκινο πανί για το σταλινικό ΚΚΕ,  όχι μόνο τα ταραγμένα εκείνα χρόνια,αλλά και μετά ,την περίοδο της ειρήνης, μέχρο σήμερα.  Κορυφαίοι ΄Ελληνες τροτσκιστές ήταν ο Παντελής Πουλιόπουλος,ο ΄Αγις Στίνας και ο Μιχάλης Ράπτης  (Πάμπλο).


2.Μηνυτές:  Ιωάννης Ανδρεόπουλος , Ηλίας Παναγιώταρος , Θέμις Σκορδέλη: Δε χρειάζεται να παραθέσει κανείς ιδεολογικό βιογραφικό γι΄αυτά τα άτομα, γιατί, αν το έκανε, δεδομένου πως σε ένα τέτοιο βιογραφικό γράφουμε πάντα τα "προτερήματά" μας (τους ηθικούς τίτλους μας, τη δράση μας, την ανθρωπιά μας κ.λπ), εν προκειμένω  θα έπρεπε αυτά τα τρία "βιογραφικά" να μένανε αδειανά, να πάνε  κατ΄ευθείαν  στο... αρχείο με αναγραφή στο φάκελο πάνω: "Σκουπίδια" .Και όχι απλά, από τα πλέον βρώμικα. Ναζιστικά σκουπίδια!


 Γεγονότα: Οι τρεις παραπάνω Νεο-Ναζί, που μήνυσαν το  Σάββα Μιχαήλ,  ανήκουν στο ναζιστικό κόμμα της Χ.Α , που λειτουργεί ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ  στη χώρα (με αποφάσεις ενός  χειραγωγούμενου -διεφθαρμένου τμήματος του  θεσμού της δικαιοσύνης στη χώρα). Στην ουσία  ο  καταδικασμένος για τρομοκρατικές πράξεις Ν. Μιχαλολιάκος και η ομάδα του έχουν συστήσει κομματική, εγκληματική οργάνωση, προσκείμενη στο Ναζισμό, τον οποίο  έχει καταδικάσει αμετάκλητα η Ιστορία και  η Διεθνής Δικαιοσύνη, γιατί βαρύνεται με αδιανόητα εγκλήματα , βασανισμό και  εκτέλεση σχεδόν 20.000.000 ανθρώπων στη διάρκεια  του 2ου παγκοσμίου πολέμου!


 (Παρατήρηση: Ο γράφων, ως επαγγελματίας Ιστορικός , αρνείται να αναγνωρίσει μια τέτοια δικαστική απόφαση,την κρίνει ιστορικά κατάπτυση και χειραγωγούμενη , ζητά την κατάργησή της και  την αυστηρή τιμωρία των δικαστών που την υπέγραψαν).


Επί του θέματος,  λοιπόν.  Ο  εισαγγελέας  πήρε τη μήνυση που του υπέβαλαν οι 3 Νεο-Ναζί  και δεν την αρχειοθέτησε επί τόπου, όπως είχε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ υποχρέωση από το  Σύνταγμα και το Νόμο, αλλά νομιμοποιώντας στην ουσία τα καταδικασμένα από την Ιστορία και την Παγκόσμαια Δικαιοσύνη τέτοια άτομα που ασπάζονται ή εκθειάζουν τη δράση των Νεο-Ναζί, την έκανε δεκτή και  παρέπεμψε ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΛΛΗΝΑ τον πολίτη σε δίκη με τις κατηγορίες της  συκοφαντικής δυσφήμισης», «διέγερσης πολιτών σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια» και «διατάραξη κοινής ειρήνης».


 ΄Οτι ήταν νομικά  υποχρεωμένος ο εισαγγελέας να μην επιτρέψει ποτέ αυτή η μήνυση να φτάσει στο ακρατήριο ,ακόμα και ο πιο άσχετος στα νομικά υπήκοος σ΄αυτή τη χώρα,το γνωρίζει,αφού όπως είπαμε δεν είναι συκοφαντία να λες πως ένα άτομο που εκθειάζει τα "πιστεύω" και τη δράση των Ναζί είναι εγκληματίας, άτιμος, απάνθρωπος, εν δυνάμει δολοφόνος. Το αντίθετο,αν δεν τους χαρακτήριζες έτσι, τότε θα ήσουν ένοχος για τη σπίλωση της μνήμης εκατομμυρίων νεκρών θυμάτων τους.  Απλά,καθαρά,έντιμα ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ  και ΙΣΤΟΡΙΚΑ.

Για την ελληνική δικαιοσύνη έχουμε γράψει άπειρες φορές εδώ. Πολύ καιρό τώρα ο θεσμός βρίσκεται σε "κώμα".  Μια ομάδα δικαστών και εισαγγελέων, θέλουμε να πιστεύουμε όχι πολύ διευρυμένη, βαδίζει "επί ξυρού ακμής"  με μια σειρά από ενέργειες,που  αποδεικνύουν εμπλοκή της δικαιοσύνης σε κομματικά παιχνίδια, χειραγώγησή της, διαφθορά και άλλα συναφή , απαράδεκτα  και  εγκηματικά για έναν τέτοιο, υψίστης σημασίας θεσμό , η δυσλειτουργία του οποίου  συμπαρασύσει τη σωστή λειτουργία και των υπόλοιπων θεσμών  μιας συντεταγμένης πολιτείας. Και μάλιστα,αυτό συμβαίνει σε μια περίοδο που η χώρα δοκιμάζεται από δεινή κρίση ,απειλούσα την ίδια την εθνική υπόστασή της.


Να θυμηθούμε μερικά από τα τελευταία...ανδραγαθήματα της ελληνικής δικαιοσύνης  ΜΟΝΟ σε υποθέσεις που αφορούν τους Νεο-Ναζί:

 1. Χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας κόμματος σε μια  εγκληματική ομάδα  ατόμων με αρχηγό έναν καταδικασμένο για τρομοκρατικές ενέργειες Νεο-Ναζί. 2. Προκλητική αδιαφορία εισαγγελέων και ειδικά του Αρείου Πάγου   για δίωξη εγκλημάτων της ίδιας τρομοκρατικής ομάδας με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας μετά τις τελευταίες εκατοντάδες  επιθέσεις, κακοποιήσεις και δολοφονίες συνανθρώπων μας και ειδικά μεταναστών. 3.΄Ιδια προκλητική αδιαφορία για δίωξη  τρελαμένων Νεο-Ναζί, που προκαλούν επεισόδια με ανήκουστες ενέργειες, όπως  οπλοφορίες, απειλές, καταστροφές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας,καταλήψεις υπηρεσιών    σε ευαίσθητες περιοχές (΄Εβρος,Κακαβιά) με κίνδυνο εμπλοκής της χώρας σε πολεμικές περιπέτειες,αλλά και  σε  εθνικό,πολιτικό και ιστορικό εξευτελισμό και ανυποληψία στο εξωτερικό. (Παραθέσαμε ενδεικτικά μόνο  αυτά τα παραδείγατα από τις απίστευτα προκλητικές ενέργειες της ελληνικής δικαιοσύνης).


Και επιστρέφουμε σ΄αυτό που λέγαμε στην αρχή, πως την ευθύνη πλέον για την έκταση που πήρε το θέμα,την εξέλιξή του και τον τρόπο που το χειρίστηκε  την έχει αποκλειστικά ο Σάββας Μιχαήλ.


 Ο γιατρός ως έντιμος, αγωνιστής, πολιτικοποιημένος και συνειδητοποιημένος πολίτης αυτής της χώρας, ΟΦΕΙΛΕ να καταδικάσει το Ναζισμό και να χαρακτηρίσει , όπως χαρακτήρισε (και με ακόμα πιο αυστηρούς χαρακτηρισμούς), τα "πιστεύω" και τη δραστηριότητα των Νεο-Ναζί στη χώρα μας. Ως εδώ, καλώς! Αυτό το έκανε. ΄Οταν,όμως,πληροφορήθηκε 1. Την ανιστόρητη, ανήθικη και παράνομη ενέργεια των Νεο-Ναζί να τον μηνύσου. 2. Την εντελώς ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ  απόφαση του εισαγγελέα να τον παραπέμψει σε δίκη, ό Σάββας Μιχαήλ ΄Οφειλε:


1. Να προχωρήσει σε δημόσια καταγγελία σε ελληνικά και ξένα ΜΜΕ αυτών των ενεργειών των Νεο-Ναζί και της ελληνικής δικαιοσύνης και να δηλώσει ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΣ.


2. ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑ ΝΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟ-ΝΑΖΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΑΣ ΑΝΕΘΕΤΕ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ, ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΙ ΟΙ ΜΗΝΥΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΗ  ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ.


3. ΑΝ, παρ΄όλα αυτά,  το δικαστήριο προχωρούσε σε καταδίκη  του αγωνιστή πολίτη ,να ζητήσει πολιτικό άσυλο σε πρεσβεία δημοκρατικής χώρας στην Αθήνα, να καταγγείλει τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης στα παγκόσμια ΜΜΕ και να προχωρήσει σε συμβολική απεργία πείνας ή άλλη ενέργεια διαμαρτυρίας, μέχρι να αρθεί η  άδεια που χορηγήθηκε στους Νεο-Ναζί να λειτουργήσουν κόμμα , να τιμωρηθούν οι δικαστές που την εξέδωσαν και εκείνοι που τον κατεδίκασαν.


 Εμείς , τουλάχιστον,  έτσι θα κάναμε. Και ένας Σάββας Μιχαήλ είχε και πολιτική υποχρέωση και καθήκον να διδάξει με τη στάση του στους ΄Ελληνες και στους ξένους πως πάνω και πρώτα απ΄όλα είναι  η ανυποχώρητη πολιτική  στάση και η αγωνιστικόητα.

 Με όλο το σεβασμό στο Σάββα Μιχαήλ, δεν το έκανε. Τον "κατηγορούμε" γι' αυτό,χωρίς να σημαίνει πως αποσύρουμε στο ελάχιστο το σεβασμό και την εκτίμησή μας  στο πρόσωπό του.

Τελευταία ανανέωση ( 05.09.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS