HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2350291
" ΤΥΦΛΗ" ΄Η... "ΤΥΦΛΩΜΕΝΗ" Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;
12.09.13

 

                          " ΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

 

...Ο πρώην υπουργός , συνέχισε ο εισαγγελέας, εγκατέστη στη θέση αυτή για να υπηρετήσει το λαό και όχι για να αυξήσει την περιουσία του. Η δωροληψία πολιτικών και η ανηθικότητα βρίσκουν εμπόδιο και φρούριο την ελληνική δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη πρέπει να ρίξει βαρύ τον πέλεκυ σε όσους αποδειχθεί ότι έκλεψαν, πλούτισαν και ασέλγησαν στη θέση που τους εμπιστεύτηκε η Πολιτεία. Η δίκη αυτή δεν είναι πολιτική, τα κακουργήματα δεν είναι πολιτικά, η δίκη δεν έχει έρεισμα πολιτικό.

 

...Σε χειροκροτήματα ξέσπασαν στο ακροατήριο κλείνοντας την αγόρευσή του ο εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος κλείνοντας την αγόρευσή του αρίθμησε τις αγορές της Τορκασο, πίσω από την οποία κατά την κατηγορία είναι ο Τσοχατζόπουλος, που επένδυσε 2 δισ. δραχμές το 1999 ενώ ήταν εν ενεργεία υπουργός, «αυτό και μόνο το στοιχείο αρκεί για να καταδικαστεί και να εγκλειστεί δια βίου στη φυλακή. Εύχομαι αυτή να είναι και η απόφαση του δικαστηρίου σας». (ΜΜΕ)


                                                ***

Γιατί δε μας πείθει ο ρητορικός λόγος των δύο εισαγγελέων στη δικη Τσοχατζόπουλου; Δεν μπαίνουμε στην ουσία της υπόθεσης περί ενοχής ή μη των κατηγορουμένων. Δεν είναι αυτή η δουλειά μας.  Δουλειά μας δεν είναι η απονομή δικαιοσύνης ,αλλά η ...απονομή ιστορικών ευσήμων ή  επικρίσεων για τις ...κρίσεις της δικαοσύνης.  Και όσον αφορά την υπόθεση του δικαζόμενου τ.υπουργού, θα διατυπώσουμε ιστορική κρίση για την απόφαση του δικαστηρίου , όταν εκδοθεί και έχουμε πλήρη στοιχεία, για να τεκμηριώσουμε μια τέτοια ιστορική κρίση.

 

Είναι,πάντως,  εξοργιστικό  να ακους αυτά τα πομπώδη, τα φληναφήματα των εισαγγελέων περί ...αυστηρής ελληνικής δικαιοσύνης και  δικαίου πέλεκυ που επιπίπτει επί της κεφαλής των  ενόχων!  Λες και δε γνωρίζουμε οι "παροικούντες την Ιερουσαλήμ" πόσο διαπλεκόμενη ,διεφθαρμένη και χειραγωγούμενη είναι η δικαιοσύνη στη χώρα μας. (Το έχουμε πλείστες όσες  φορές επισημάνει εδώ. Μιλάμε ,φυσικά για τα " πάνω" κλιμάκια της ,αλλά και κάποιους  δικαστές σε  χαμηλότερα, που διαθέτουν...ευήκοα ώτα, όταν οι διάφοροι "υποβολείς", κυρίως "πολιτικοί", τους υπαγορεύουν- κανοναρχούν τις αποφάσεις τους. Και γνωριζουμε πολύ καλά τί λέμε. "Μετά λόγου γνώσεως και ευθύνης"!

 

Χτες, 11/9/13, με αφορμή τις δηλώσεις  "Μπαρόζο" (αλλά και παλιότερες  του ίδιου και άλλλων συναδέλφων του στις Βρυξέλλες)  περί ευθύνης των ελληνικών κυβερνήσεων για την οικονομική κατάρρευση της χώρας, ανεβάσαμε σχετικό κείμενο  στο οποίο επισημαίνουμε ακριβώς αυτό που υποστηρίζει και ο  Πορτογάλος πολιτικός και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και οι άλλοι αξιωματούχοι της Ε.Ε , πως υπεύθυνος, δηλαδή,  για τη μεγάλη οικονομική,πολιτική και κοινωνική  κρίση στην Ελλάδα είναι ο  τ. πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. ΄Ομως, η "τετυφλωμένη" ελληνική δικαιοσύνη ...βλέπει τον "κώνωπα" και  αδυνατεί να ξεδιακρίνει την "κάμηλον"!

 

 Ορθώς.   Να τιμωρηθεί ο Τσοχατζόπουλος και η παρέα του,αν  έχουν οι δικαστές τις αποδείξεις ότι  πήραν μίζες.   Κι αν τιμωρήσουν αυτόν για  τέτοια διαφθορά, πόσο μάλλον  όφειλαν να έχουν κλείσει φυλακή τον Κώστα Καραμανλή εδώ και πολύ καιρό, που είναι ένοχος "εσχάτης προδοσίας",όπως έχουμε χιλοτεκμηριώσει εδώ στο  Homo-Naturalis.gr (Διπλασίασε το χρέος, εκτόξευσε το έλλειμμα  στο 16%, για να ταϊσει τη "γαλάζια ακρίδα" και στη συνέχεια εγκατέλειψε ακυβέρνητο το σκάφος και  συνετρίβη).  Δεν το έκαναν,ούτε ακόμα το κάνουν. Τον καλύπτουν, επειδή ακριβώς είναι χειραγωγούμενη η δικαιοσύνη τους, τυφλωμένη, και όχι  "τυφλή",όπως θα έπρεπε.

 

Να, γιατί  λέγαμε δε μας πείθουν οι "κορώνες" των εισαγγελέων περί... πελέκεως της δικαοσύνης. (Πομφόλυγες,"έπεα πτερόεντα"  και "΄Υβρις"  θα  απειλούσαν με οργή    η  Θέμις  της αρχαίας σοφίας  και θα κουνούσαν  το κεφάλι τους  συγκαταβατικά, Δίκη και Νέμεσις).

 

Κύριοι,

 

΄Η απονέμετε  πραγματική δικαοσύνη και προς όλες τις κατευθύνσεις ή  είσθε ένοχοι  γαι συγκάλυψη, χειραγώγηση και διαφθορά. Με ρητορικά , εισαγγελικά παραληρήματα  όπως " η δικαιοσύνη πρέπει να ρίξει βαρύ τον πέλεκυ σε όσους αποδειχθεί ότι έκλεψαν, πλούτισαν και ασέλγησαν στη θέση που τους εμπιστεύτηκε η Πολιτεία" ,πείθετε μόνο τους αφελείς. Εμάς όχι.

 

 Το κάνατε αυτό για τον Κώστα Καραμανή; Παλιότερα για τον Ανδρέα Παπανδρέου στην υπόθεση Κοσκωτά;  Με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ("Εθνάρχης"!),  ο οποίος υπήρξε ένοχος για πληθώρα εγκλημάτων;  Να επισημάνουμε κάποια, μόνο από τα οικονομικά του εγκλήματα:    "  Λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων δια της μετατροπής των αποθεματικών τους σε δάνεια προς τους ιδιώτες «επενδυτές», «αναστολή πάσης διώξεως Γερμανών υπηκόων φερομένων ως εγκληματιών πολέμου» (ΝΔ 4016/59), οικονομικά σκάνδαλα διαφόρων «κουμπάρων» ή και μελών της οικογένειας Καραμανλή. Η «αποικιακή» σύμβασή του με την Πεσινέ υποχρέωσε τη ΔΕΗ να παρέχει στην εταιρεία τεράστιες ποσότητες ρεύματος σε εξευτελιστική τιμή για 50 χρόνια, προκαλώντας την οργή ακόμη και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που διακήρυξε τότε ότι «καμία υπογραφή και καμία σύμβασις δεν είναι δυνατόν να υποχρεώση τον Ελληνικόν λαόν εις το διηνεκές να είναι φόρου υποτελής εις ορισμένους έξυπνους κυρίους της αλλοδαπής» (30.11.1960). Τελικά ο Καραμανλής γλίτωσε το ειδικό δικαστήριο γι’ αυτή την υπόθεση μόνο και μόνο επειδή η Βουλή αποφάνθηκε, το 1965, ότι το αδίκημα είχε παραγραφεί". (πρβλ Εφημερίδα Συντακτών, 23/3/13).

 

 Σεις ,δυστυχώς φαίνεται πως επιλέγετε (ή σας υποδεικνύουν)  ποιον θα  δικάσετε και θα καταδικάσετε και ποιον όχι.  Η Ιστορία, όμως, δεν κάνει τέτοιες επιλογές,ούτε διακρίσεις. Αντίθετα.  Γι αυτό και η κρίση της είναι πάνω από τη δική σας και έχει το αναφαίρετο επιστημονικόκαι φυσικό (επομένως ηθικό)  δικαίωμα να κρίνει και... υμάς τους κρίνοντας.

Τελευταία ανανέωση ( 12.09.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS