HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2117228
ΝΕΟ-ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ" ΒΙΑ
02.11.13

               (ΑΠΟ ΤΗΝ "ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ")              

                                                                1-11-2013

" Αυτοί είναι οι δύο νεκροί από την επίθεση στο Νέο Ηράκλειο

 Ο 26χρονος Γιώργος Φουντούλης και ο 22χρονος Μανώλης Καπελώνης είναι οι δύο νεαροί που έπεσαν νεκροί στην τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. Το τρίτο άτομο που δέχτηκε, επίσης, τα πυρά των αγνώστων έχει τραυματιστεί βαρύτατα στον θώρακα και την κοιλιακή χώρα. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, οι δύο δράστες πάρκαραν τη μοτοσικλέτα τους στη λεωφόρο Ηρακλείου και κατευθύνθηκαν πεζοί προς τα δύο μέλη της ΧΑ, πυροβολώντας τους συνολικά 12 φορές. Ο ένας εκ των θυμάτων εργαζόταν σε καφέ μπαρ του Ηρακλείου και ο δεύτερος σε επιχείρηση του πατέρα του." (ΜΜΕ)

 

Αυτοί είναι οι δύο νεκροί από την επίθεση στο Νέο Ηράκλειο

 

΄Αλλοι δύο νεκροί από την επίθεση στο Νέο Ηράκλειο, προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο της βίας στη χώρα. Και αυτές οι δολοφονίες ήταν "προαναγγελθείσες"  και αναμενόμενες ,διότι  η βία έχει απάντηση τη βία. Είναι ο κανόνας της Ιστορίας. Δεν αλλάζει, όπως δεν αλλάζουν οι νόμοι της Φύσης. Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

 Οι Νεο-Ναζί  "ήρξαντο χειρών αδίκων"  εδώ και πολύ καιρό  με τις δεκάδες δολοφονίες , αλλά και με τις χιλιάδες κακοποιήσεις (ειδικά αλλοδαπών) .  ΄Ηταν, επομένως,  "ηλίου φαεινότερον" πως  "άλλοι"   θιασώτες της βίας, θα απαντούσαν με τον ίδιο τρόπο . 

 

Η βία δεν είναι μια από τις συνιστώσες της  πολιτικής. Είναι ΜΟΝΟ εκδικητική , συστατικό παράνοιας των φορέων της  και έλλειψης ικανότητας διαχείρισης του θυμικού τους.   Να θυμηθούμε για παράδειγμα τις εμπρηστικές ομιλίες του προφυλακισμένου αρχηγού των Νεο-Ναζί στις Θερμοπύλες το 2012.  Σε πύρινο λόγο του προς τους οπαδούς του,  απειλούσε  όλους εκείνους που δεν ήταν πατριώτες (όπως  για παράδειγμα ο Παύλος Φύσσας) με θάνατο, ως ανθέλληνες και προδότες! Απειλούσε με περισσή θρασύτητα και ελαφρότητα   πως θα φύγει από τη Βουλή ,γιατί "νιώθει σιχασιά εκεί"  και θα ξαπολύσει   τους τρελαμένους οπαδούς του έξω για να  καθαρίσουν, αφού "θα  ακονίζουν  τις ξιφολόγχες τους  στο πεζοδρομιο" !

 

Τέτοιος λόγος, φυσικά,  δεν είναι πολιτικός σε καμιά περίπτωση. Είναι καθαρά εγκληματικός, αφού  εξωθεί σε  εκδικητική βία. Εξαιτίας αυτών ακριβώς των κηρυγμάτων μίσους, που εγκαινίασε ο  "καθοδηγητής" της Χρυσής Αυγής, μετρήσαμε στη χώρα  σχεδόν 3.500 επιθεσεις, κακοποιήσεις, εμπρησμούς, αλλά και δεκάδες δολοφονίες μεταναστών και Ελλήνων, που διέπραξαν οι οπαδοί του παρανοϊκού Μιχαλολιάκου (πολλοί απ΄αυτούς μάλιστα ,καλυμμένοι, πίσω από τη στολή του ΄Ελληνα αστυνομικού!).

 

 Δυστυχώς, όμως ,και μετά από τόση και τέτοια συσσωρευμένη εγκληματική βία στη χώρα από συγκεριμένο "χώρο" η   κινητοποίηση  της ελληνικής δικαιοσύνης,  αλλά και της ελληνικής βουλής ήταν τραγικά  καθυστερημένη, όπως καθημερινά επισημαίναμε στις σελίδες του Homo-naturalis.gr. Και ενώ όφειλαν  α. Η  Δικαιοσύνη να μη είχε χορηγήσει ΠΟΤΕ άδεια λειτουργίας κόμματος σε ένα Μιχαλολιάκο ή ,αφού έκανε αυτό το οικτρό λάθος, μετά τις πρώτες ρατσιστικές επιθέσεις, κακοποιήσεις και δολοφονίες  μεταναστών,  να προχωρήσει άμεσα σε δίωξη του αρχηγού της για ηθική αυτουργία σ΄αυτές και να τον προφυλακίσει από τότε .2. Η  Βουλή  να θέσει από την πρώτη στιγμή εκτός νομιμότητας το νεο-ναζιστικό αυτό μόρφωμα και να μην επιτρέψει ουδ΄επί στιγμή   οι απόγονοι των Ναζί, που σφαγίασαν τη χώρα στην  "Κατοχή", να μολύνουν το "ναό της δημοκρατίας", όπως αποκαλούν οι ίδιοι τη Βουλή,   άφησαν να συμβούν όλα αυτά και μόνο όταν οι κυβερνήσες ξένων χωρών πίεσαν ασφυκτικά τον πρωθυπουργό της χώρας, δραστηριοποιήθηκαν οι θεσμοί και συνέλαβαν την εγκληματική οργάνωση. 

 

΄Ισως, αν είχαν γίνει όλα στην ώρα τους, αν από την αρχή ένας καταδικασμένος για τρομοκρατική δράση και υπότροπος εγκληματίας ήταν από τότε φυλακή, σήμερα δε θα θρηνούσαμε θύματα από καμιά πλευρά, ούτε μια συντεταγμένη πολιτεία θα επέτρεπε να παίρνουν το  "δίκιο" στα χέρια τους οι κάθε λογής φανατικοί της βίας. ΄Εχουν την ηθική ευθύνη αυτών των δολοφονιών Βουλή και Δικαιοσύνη.

 

Δε θα περιμένουμε την προκήρυξη των σημερινών δραστών των 2 δολοφονιών,   για να πειστούμε ή όχι για το παρνοϊκό αυτής της ενέργειας, της εκδικητικης βίας ,που δε λύνει, αλλά δημιουργεί προβλήματα.  Κι αν οι δράστες των σημερινών  δολοφονιών, ποντάρουν στη λογική και αναμενόμενη υποστήριξη της πράξης τους προσωρινά από μια μεγάλη μερίδα της εληνικής κοινωνίας, που λειτουργεί "θυμικά" ,μακροπρόθεσμα αυτά τα "κέρδη" για τους  εκτελεστές, θα γίνουν "μπούμπεραγκ", όπως έγιναν για όλες τις ομάδες  των λεγόμενων  " Ανταρτών Πόλεων" στην Ελλάδα,αλλά και στον κόσμο ολόκληρο. Ο λόγος είναι απλός και απόλυτα ιστορικά τεκμηριωμένος, όπως αναλύεται στο παρακάτω κείμενό μας,που δημοσιεύτηκε στο Homo-Naturalis gr  στις 19-2-2009 με τίτλο "Η ΙΣΤΟΡΙΑ "ΑΠΕΝΑΝΤΙ" ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ "ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ"

 (Το κείμενο στη συνέχεια  ("DROMENA EDO KE PARAPERA...)

 

 

 

 

                      Η ΙΣΤΟΡΙΑ"ΑΠΕΝΑΝΤΙ" ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ"ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ"

 

19.02.09

 

  Η Ιστορία έχει και δικαίωμα και υποχρέωση να εκφέρει καταγγελτικό και κατακριτικό λόγο, όταν κρίνει πως χρειάζεται.Σήμερα,με αφορμή τις νέα "δράση" των αυτοαποκαλούμενων "ανταρτών των πόλεων", δημοσιεύουμε το κείμενο που ακολουθεί και επισημαίνουμε πως ΟΛΕΣ αυτές οι τελευταίες ένοπλες ενέργειες των λεγόμενων "μπαχαλάκηδων", είναι εντελώς α-πολίτικες. Ο μόνος λόγος που γίνονται είναι η εκδίκηση και σε αυτό πάνω ταιριάζουν απόλυτα με τις πράξεις οργής και εκδίκησης των λογής φονταμενταλιστών και των  άλλων φανατικών στον κόσμο.  

  

  Ο φανατισμός, όταν εκδηλώνεται στην εκδικητική του μορφή, λόγω συσσωρευμένης οργής, συνοδεύεται, κατά κανόνα και ειδικά, από α-πολίτικες συμπεριφορές και ενέργειες. Χαρακτηριστικό ιστορικό παράδειγμα, για να περιοριστούμε στο πιο εντυπωσιακό πρόσφατα, οι φονταμενταλιστές μουσουλμάνοι της Αλ Κάιντα, που έρριξαν, πριν χρόνια, τα επιβατικά αεροπλάνα στους δίδυμους πύργους της Ν.Υόρκης και το Πεντάγωνο, σκοτώνοντας τους  αθώους επιβάτες των αεροσκαφών και τους ανυποψίαστους ενοίκους των πύργων (3.000 περίπου).

 Βεβαίως, οι ηθικοί αυτουργοί των δολοφονιών των αθώων εκείνων πολιτών, ο Μπιν Λάντεν και οι λοιποί, φανεροί και μη, συνεργάτες του,"δικαιολόγησαν" την αποτρόπαιη και εντελώς απολίτικη αυτή ενέργεια, επικαλούμενοι την, κατά καιρούς, εγκληματική δραστηριότητα της πολεμικής μηχανής των αμερικανικών κυβερνήσεων ή άλλων συμμάχων τους κατά αθώων ομοθρήσκων τους. Η εκδίκηση με άλλα λόγια ήταν το βασικό κίνητρο των φανατικών μουσουλμάνων, που τους οδήγησε στην εν ψυχρώ εκτέλεση των θυμάτων των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001  στην Αμερική. 

 Θα ήταν  αφελές να πιστέψει κανείς πως οι εγκληματικές εκείνες ενέργειες αποσκοπούσαν στο σωφρονισμό των αντιπάλων αμερικανικών κυβερνήσεων και την αποτροπή τους από την ανάληψη νέων πολεμικών επιχειρήσεων εναντίον άλλων μουσουλμάνων. Αντίθετα, όχι μόνο δεν αποσόβησαν τέτοιες ενέργειες και δεν ανάκοψαν τη δραστηριότητα της πολεμικής μηχανής των Αμερικανών και των συμμάχων τους, αλλά  με αφορμή εκείνες τις τυφλές επιθέσεις των φονταμενταλιστών εναντίον Αμερικανών πολιτών και με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας,  η αμερικανκή κυβέρνηση επαύξησε την πολεμική της δράση. Το αποκορύφωμα ήταν τα πολεμικά γεγονότα στο Ιράκ με τους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες  ένθεν και εντεύθεν, οι πρωτοφανείς καταπατήσεις βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Γκουαντάναμο και οι άλλες παράνομες ενέργειες στο εσωτερικό της Αμερικής από την κυβέρνηση του επίσης... χριστιανού, φονταμενταλιστή  προέδρου Μπους.

  Εν ολίγοις, η Ιστορία διαπιστώνει πως η εκδικητική βία, όχι μόνο δε συνετίζει, όχι μόνο δεν αποτρέπει από τη νέα βία της αντεκδίκησης, αλλά την καλλιερηγεί και την επαυξάνει.Οι σελίδες της είναι κατάμεστες από τέτοιες διαπιστώσεις ανά τους αιώνες, που ο χρόνος και ο τόπος, όμως, δεν μας επιτρέπουν να μνημονεύσουμε.

  Στην Ελλάδα, μέχρι πρόσφατα, δεν είχαμε  ενέργειες τυφλής βίας, σαν τις παραπάνω, από τους αυτοαποκαλούμενους "αντάρτες των πόλεων" με κίνητρο την εκδίκηση. Η πολύχρονη δραστηριότητα του ΕΛΑ, πλην ελάχιστων περιπτώσεων, ήταν περισσότερο "βομβιστική" με κύριο στόχο την "αντιπληροφόρηση". Οι ενέργειες της 17 Νοέμβρη, ειδικά εκείνες της πρώτης γενιάς , της γενάς των "γέρων", που υπήρξαν και οι ιδρυτές της, την εποχή που εκτελέστηκαν, ήταν εντός της γενικότερης μεταπολιτευτικής "περιρρέουσας ατμόσφαιρας"  τιμωρίας , ειδικά των βασανιστών της δικτατορίας, τους οποίους η τότε  δικαιοσύνη "έρριξε στα μαλακά".Με άλλα λόγια, οι πράξεις εκείνες της βίας, είχαν εν πολλοίς την αποδοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού (ο οποίος δε φημίζεται και για το ανεξίκακο του χαρακτήρα του  ) .

 Αργότερα, με την αποχώρηση κάποιων παλιών, διαφωνούντων μελών και την ανάληψη της ευθύνης της οργάνωσης της 17 Νοέμβρη από τη "νέα γενιά", οι καινούριοι "αντάρτες των πόλεων" ακολούθησαν δική τους πορεία, όχι μόνο επιχειρησιακή, αλλά και ιδεολογική. Το αποτέλεσμα, όμως,  της τακτικής που εγκαινίασαν, ήταν διαφορετικό από το αναμενόμενο. ΄Ετσι, οι περισσότερες από τις ενέργειες της οργάνωσης, χαρακτηρίστηκαν από πολλούς οπαδούς της "ένοπλης λαϊκής βίας" και από τα παλιά αποχωρίσαντα μέλη, ως άστοχες και"αντιλαϊκές".

 Το αποκορύφωμα της λαϊκής δυσφορίας και η αρχή της κάθετης πτώσης του "άστρου" της 17 Νοέμβρη, ήρθε με  τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Η δολοφονία εκείνη, εκτός των άλλων συνεπειών της, εκτίναξε στα ύψη και τη δημοτικότητα ενός από τους πλέον αντιπαθείς ΄Ελληνες πολιτικούς , του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αλλά και της κόρης του, συζύγου τότε του δολοφονημένου βουλευτή.΄Ετσι, ελέω 17 Νοέμβρη, ο "εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσών " πολιτικός, και πρωθυπουργός της χώρας διετέλεσε επί σχεδόν 30 μήνες, κάτι που πριν τη δολοφονία Μπακογιάννη, φάνταζε ως "αστείο", και η κόρη του, ως κληρονόμος του ονόματος Μπακογιάννη...ευτύχησε να διαπρέψει στην πολιτική κονίστρα και να προαλείφεται μάλιστα για αρχηγός της Ν.Δημοκρατίας στο μετα-Καραμανλικό "αστερισμό".

  Με την εξάρθρωση της οργάνωσης απο τις αμερικανικές και αγγλικές υπηρεσίες και τη σύλληψη και  καταδίκη των μελών της, η "ένοπλη λαϊκή πάλη" στην Ελλάδα, δεν είχε άλλη συνέχεια.  Περιορίστηκε μονάχα σε κάποιες "φτωχές", βομβιστικές δραστηριότητες μερικών "υπολειμμάτων",μάλλον του ΕΛΑ,που φαίνεται να διδάχτηκαν τη συνδεσμολογία των βομβών τους από τα παλιά μέλη αυτής της οργάνωσης . Πρωτοκλασσάτο, ενεργό μέλος της 17 Νοέμβρη, που θα μπορούσε να  συνεχίσει τη δράση της οργάνωσης, μοιάζει μάλλον δύσκολο να έμεινε "απ' έξω".

 Κι εκεί, που η Ελλάδα φάνηκε να έχει ξεμπερδέψει με την υπόθεση "τρομοκρατία", έρχεται η εν ψυχρώ δολοφονία του μικρού μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ακροδεξιό, "Ράμπο-αστυνομικό" και "φέρνει τα πάνω κάτω".Η ελληνική κοινωνία, στην πλειοψηφία της, συγκλονισμένη από αυτή την αποτρόπαιη εγκληματική πράξη, συμμετέχει στην έκφραση της οργής της γι αυτό το γεγονός, που εκφράστηκε με τις πορείες-διαμαρτυρίες των "16άρηδων" και άλλων  κοινωνικών ομάδων τις ημέρες που ακολούθησαν τη δολοφονία.

 Αυτή ακριβώς η έκφραση οργής της ελληνικής κοινωνίας, κινητοποίησε συναισθηματικά  κάποιους από τους παλιούς και τους νέους  "τρόφιμους" της πλατείας Εξαρχείων(μπαχαλάκηδες)  και μεταφράζοντας τη μόνιμη δική τους οργή, ως αγανάκτηση "διάρκειας" και της ίδια της κοινωνίας, αποφάσισαν να ξαναφέρουν στο προσκήνιο, ως φάρσα πλέον, την "ένοπλη λαϊκή βία".Το πιθανότερο είναι πως οι νέοι "αντάρτες των πόλεων", συνολικά συμπληρώνουν μονοψήφιο αριθμό και στη δράση τους, ως ομάδες, ενώ τις συγκροτούν οι ίδιοι, για να φανούν περισσότεροι, παρουσιάζονται με διαφορετικές "σφραγίδες". Είναι η ίδια τακτική που ακολουθούσαν και οι παλιές οργανώσεις της 17 Νοέμβρη και του ΕΛΑ,όταν  κάποια από τα μέλη τους, είτε εν γνώσει των άλλων μελών είτε εν αγνοία τους, συγκροτούσαν ευκαιριακά άλλες ομάδες (π.χ 1η Μάη),για  συγκεκριμένες δραστηριότητες (θεωρία "συγκοινωνούντων δοχείων").

 Οι νέοι "αντάρτες" ελάχιστα κοινά φαίνεται να έχουν με τα μέλη των παλιών εκείνων ομάδων  της "ένοπλης λαϊκής βίας".Λειτουργούν περισσότερο θυμικά και σχεδόν καθόλου πολιτικά, όπως δείχνουν οι ρηχές και απολίτικες προκηρύξεις τους και βασικός τους στόχος είναι η εκδίκηση, που μοιάζει να μπαίνει πια σε προσωπικό επίπεδο (κάτι σαν "ξεκαθάρισμα λογαριασμών",όπως λένε για τους "ποινικούς"). Δεν αποκλείεται,μάλιστα, κάποιοι απ αυτούς να είναι και "εξαρτημένα" από ουσίες άτομα γι αυτό και οι πράξεις τους δείχνουν "ανεξέλεγκτες" και τα κείμενά τους παρουσιάζουν πρωτοφανή σε προκήρυξη σκληρότητα και απανθρωπιά.

 Αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά δεν τους διαφοροποιούν μονο από τους παλιότερους, αλλά τους καθιστούν ακόμα πο επικίνδυνους,γιατί είναι απρόβλεπτοι, απολιτικοί και φανατικοί. Επειδή,μάλιστα, τους λείπει ο πολιτικός μπούσουλας, προσπαθούν απεγνωσμένα να "εκμαιεύσουν" την αποδοχή και την αναναγνώριση από τον Κορυδαλλό  των μελών της 17 Νοέμβρη, ειδικά του Κουφοντίνα, κάτι που δεν είναι σίγουρο πως θα το διακινδύνευε ο, κατ΄ουσίαν, ηγέτης της οργάνωσης.

 ΄Οσο και αν φαίνεται, όμως, εντυπωσιακή η επιχειρησιακή τους ικανότητα και όσο κι αν τα ΜΜΕ προσπαθούν για τους δικούς τους λόγους, να καλλιεργήσουν πάλι το μύθο των πάνοπλων και αδίστακτων ομάδων, με διασυνδέσεις στο εξωτερικό και ειδικά στη Μ.Ανατολή, ομάδες που θα αποβούν στο μέλλον ο φόβος και ο τρόμος ,εξαιτίας της τυφλής βίας που υιοθετούν, στην ουσία τίποτα δε διαθέτουν από όλα αυτά Τα όπλα που έχουν, μπορεί και ο τελευταίος Ζωνιανός να τα προμηθευτεί από την "αγορά". Να έχουν σχέση και συνεργσία με ξένες οργανώσεις ούτε κατά διάνοια. Οργάνωση ,αυτοέλεγχο και συνωμοτικότητα τα μέλη τους δε διαθέτουν. Λάθη και μάλιστα πολύ μεγάλα, δείξανε πως κάνουν σε όλες σχεδόν τις ενέργειές τους.

΄Ολα αυτά και άλλα πολλά, που δεν είναι συνετό να λέγονται αυτή την ώρα, καθιστούν τους "μπαχαλάκηδες" εντελώς "ευδιάκριτους", και γι αυτό "εκτεθειμένους" και "εύκολους"..΄Οσο και αν προσπαθήσουν με θεαματικές ενέργεες να καταπλήξουν,το βέβαιο είναι πως, είτε με τη βοήθεια ξανά των ξένων μυστικών υπηρεσιών, είτε με μια αναβαθμισμένη ελληνική αντιτρομοκρατική,πολύ σύντομα θα συλληφθούν και τα όπλα τους θα σιγήσουν.

                                                                               Ν.Α,ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ

 

 

 

  

 

Τελευταία ανανέωση ( 02.11.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2023 HOMO NATURALIS