HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2177281
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ,ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ,ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ!
03.11.13

 

 

1." Guardian: Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και Σουηδία κατασκοπεύουν με τη βοήθεια της Βρετανίας

Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Σουηδίας έχουν θέσει σε εφαρμογή συστήματα μαζικής παρακολούθησης των τηλεφωνικών επικοινωνιών και αυτών στο Ίντερνετ σε "στενή συνεργασία" με την βρετανική υπηρεσία πληροφοριών GCHQ, αποκαλύπτει σήμερα η βρετανική εφημερίδα "Guardian".Η ανάπτυξη αυτών των συστημάτων αφορά τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με την Guardian, η οποία στηρίζεται σε έγγραφα που εξασφάλισε από τον πρώην τεχνικό σύμβουλο της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος έχει βρει καταφύγιο στην Ρωσία.

Οι αποκαλύψεις αυτές γίνονται την ώρα που η Ευρώπη και η Ασία αντιδρούν έντονα προς τις ΗΠΑ για την μαζική συλλογή δεδομένων από την Ουάσινγκτον και μετά την αποκάλυψη από τον Σνόουντεν της στενής συνεργασίας ανάμεσα στην βρετανική GCHQ και την αμερικανική αντίστοιχή της NSA".(ΜΜΕ)

 

2."  Εισαγγελική έρευνα για την «ομολογία» Πάγκαλου περί υποκλοπών

 Εντολή για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης μετά τη μήνυση που υπεβλήθη σε βάρος του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Θεόδωρου Πάγκαλου για τις αποκαλύψεις που έκανε ότι η Ελλάδα παρακολουθούσε τηλέφωνα αμερικανών πρέσβεων. Τη μήνυση είχε υποβάλει στο ΑΤ Παπαγάου ο δικηγόρος Άγις Τάτσης. Ο κ. Τάτσης υποστηρίζει στη μήνυσή του ότι εφόσον αποτελούν αληθή γεγονότα οι δηλώσεις του πρώην υπουργού, συνιστούν «αποκάλυψη μυστικών πολιτείας» και όπως τονίζει εκθέτουν σε κίνδυνο τη χώρα και τους υπαλλήλους της. Αλλά και στην περίπτωση που δεν είναι αληθείς, κατά τον κ. Τάτση, συνιστούν και πάλι έκθεση της πολιτείας σε κίνδυνο αντιποίνων και διατάραξη των ειρηνικών σχέσεων με άλλα κράτη. "(MME)

 

        Παρακολουθώ-παρακολουθείς-παρακολουθεί!

Λύσσαξαν τελευταία, κράτη και ιδιώτες,  με τις παρακολουθήσεις. Και τελικά απεδείχθη πως όλοι  κρυφοβλέπουν και κρυφακούν  όλους, υποκλέπτουν τα...προσωπικά τους δεδομένα, όπως το λένε κομψότερα.  Μια παγκόσμια "βιομηχανία"  έχει στηθεί και υπάρχει, για να ..."βγάζει τα άπλυτα στη φόρα" του καθ ενός. Κυβερνήσεις, ακόμα και δημοκρατικές, αλλά και πέραν πάσης υποψίας  νοικοκυραίοι της διπλανής πόρτας ,έχουν μετ΄εμμονής επιδοθεί σε ένα   τρελό χόμπυ που  χαίρει παγκόσμιας άνθησης,  αναγνώρισης και  εκτίμησης.  Ο κόσμος πια δεν είναι παρά ένα τεράστιο  ΑΥΤΙ και  ΜΑΤΙ, που ακούει και βλέπει, ακόμα και τις πιο ασήμαντες λεπτομέρειες.  Οι Αμερικανοί,για παράδειγμα,  έχουν πάρει με τους αόρατους  δορυφόρους στο... κατόπι τη Μέρκελ και ξέρουν  ακόμα  πότε και πού πήγε   και ψώνισε  σακάκι... κλαρωτό και ο  βιτσιόζος γείτονας με τις μικροσκοπικές του κάμερες, ξέρει καταλεπτώς πότε και πόσες φορές  η Μαρία του "ρετιρέ"  μπαίνει και  και βγαίνει  στην τουαλέτα της.

Φίλοι και γνωστοί, εχθροί και αχώνευτοι παρακολουθούν ανελλιπώς ο ένας τον άλλο.  Σε επίπεδο κρατών-κυβερνήσεων (το λένε κατασκοπία)   σύμμαχοι τη "στήνουν" και καταγράφουν  συμμάχους και φίλους , εχθροί και αντίπαλοι,     τους μισητούς τους.   Στην κοινωνία;   Εκεί να δεις τί γίνεται . "Το έλα να δεις".. Απατημένοι και μη σύζυγοι και εραστές,  ανταγωνιστές βιομήχανοι, έμποροι, επαγγελματίες, ψυχάκηδες  και ανώμαλοι, τοποθετούν παντού μυστικές κάμερες, μικροσκοπικά μικρόφωνα, επινοούν σωρό  πονηρές πατέντες, για   να βλέπει το άθλιο-αχόρταγο  "μάτι" τους και να ακούει το ανήθικο-περίεργο   "αυτί" τους τα πάντα. Τίποτα να μην πέσει κάτω. Ηδονίζονται, την καταβρίσκουν, 'φτιάχνονται", αν έχουν στο "πιάτο" την προσωπική ζωή του άλλου .

  Προσωπικά μια απορία έχω. ΄Οχι για τους παρακολουθούντες, αλλά για τους παρακολουθούμενους: Τί έχουν να φοβηθούν ή τί κρύβουν οι τελευταίοι και δε θέλουν να τους βλέπει   ή να τους ακούει κανείς;    Σοβαρό, λογικό, φυσικό επιχείρημα πάντως, κατά τη δική μας άποψη, δε διαθέτουν. Απλώς, καμώνονται τα θύματα.  Κρύβονται πίσω από την ασαφή, γενικόλογη, νεφελώδη έννοια της "προσωπικής ζωής",της ιδιωτικότητας. Σου πετάνε και μια νομική ορολογία-κοτσάνα  που φοριέται κατά κόρον σήμερα, τα... "προσωπικά δεδομένα μου", και καθάρισαν ("από δω πάνε οι άλλοι".)

Ο λόγος ; Τους ρωτάς. Γιατί φοβάστε  να σας παρακολουθούν;  Ψελλίζουν, για να μην παραδεχτούν απλά και σταράτα πως όλοι αυτοί οι φόβοι τους,οι ανασφάλειες  και οι εμμονές, αλλά  και οι διαμαρτυρίες περί  παραβιάσεων του ατομικού δικαιώματος στην ιδιωτικότητα και την προσωπική ζωή δεν είναι παρά..."προφάσεις εν αμαρτίαις". Εμείς λέμε πως αυτά που διαπράττουν μακριά από κάμερες και μικρόφωνα ή από τα μάτια και τα  αυτιά  των...ενδιαφερομένων, αυτά δεν είναι καθαρά.  Το λέει πάλι επιγραμματικά ο θυμόσοφος λαός.  Φοβούνται  μη μαθευτούν οι  "πομπές"  τους γι΄αυτό "φωνάζει ο κλέφτης να φύγει ο νοικοκύρης".

Γράφαμε παλιότερα με αφορμή ένα άλλο ξέσπασμα για τις κατασκοπίες και  παρακολουθήσεις ,"καλή ώρα", όπως σήμερα:

                                    ΑΡΧΕΙΟ ΗΟΜΟ-ΝΑTURALIS.GR

                                             26.08. 2010
                                           

"...2. "Πολλοί άνθρωποι των κομματικών εξουσιών ,ιδιαίτερα στη Γερμανίa ξεσπάθωσαν εναντίον της Google,γιατί το μεγάλο αφεντικό της δήλωσε πως "κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί από αυτή." Tρομαχτικό,απίστευτο,εγκληματικό,καταστρατηγείται η ιδιωτικότητα..." και τι δεν είπαν οι ...κέρβεροι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" (ΜΜΕ).

                                              --              
Για σταθείτε,βρε καλόπαιδα. Εμένα γιατί δε με ενοχλεί να ξέρει ο πάσα-ένας τί κάνω,πού πάω, τί λέω; Μήπως, γιατί δεν έχω να κρύψω ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα ούτε από αρχές, ούτε από άγνωστο, γνωστό και φίλο;Γι΄αυτό δε φοβάμαι μη με καταγράψει η κάμερα ή μην υποκλέψουν τα μηνύματά μου.΄Ο τι λέω και κάνω, γίνονται στο φως και αναλαμβάνω την ευθύνη τους.΄Αρα, κανένας "φακός" και καμιά συσκευή υποκλοπής δε με ενδιαφέρει αν καταγράφει τα...προσωπικά μου,γιατί δεν έχω"προσωπικά".

Εσάς γιατί σας κόπτει και δεν επιθυμείτε να σας πιάνει η κάμερα ;Μήπως γιατί έχετε "χεσμένη τη φωλιά" σας; Τι έχετε να κρύψετε και από ποιούς; Μόνο οι ένοχοι φοβούνται. Κοροϊδεύετε  κάποιους και τρέμετε μην έρθουν στο φως οι πράξεις και τα λόγια σας; Για παράδειγμα,μήπως παίρνετε λεφτά από πηγές που δε θα έπρεπε; Μήπως κρύβεστε σε...ροζ δωμάτια που ντρέπεστε για όσα κάνετε εκεί μέσα; Ποια είναι τα ανομολόγητα που δε θα θέλατε να ξέρουν οι άλλοι; Γιατί πρέπει να σας ξέρουν με ένα διαφορετικό πρόσωπο από εκείνο που έχετε στην πραγματικότητα;
 
Λοιπόν, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους:Τις κάμερες τις φοβούνται όσοι έχουν λόγους να παρουσιάζονται διαφορετικοί από ό,τι είναι. ΄Οποιος είνα "καθαρός"..."καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται". Βάλτε, επομένως, κάμερες παντού. Ιδιαίτερα στους φονικούς  αυτοκινητόδρομους, στις εφορίες,στις λογής  πονηρές συναλλαγές, στα λογιστικά γραφεία που συμπληρώνονται οι φορολογικές δηλώσεις των έχηδων, στα καζίνα και στις χαρτοπαιχτικές λέσχες,στα νοσοκομεία και σε όλα τα "κοινωφελή" ιδρύματα.Παντού βάλτε δορυφόρους και κάμερες. Να τους βλέπουμε και μεις τους εγκληματίες,να μην μπορούν να κρυφτούν,να  ξεμπροστιαστούν,να μάθουμε όλοι πόσα και ποια κουμάσια κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

Οι δορυφόροι είναι ευλογία,οι κάμερς είναι ΛΥΣΗ. Είναι το μέλλον των δίκαιων και έντιμων κοινωνιών. Αφήστε τις τάχα μου ευαισθησίες σας για την...ιδιωτικότητα.Τις "πομπές" σας θέλετε να κρύψετε και  το δικαίωμά σας να παρανομείτε ατιμώρητα. Δεκάρα δε δίνετε για τα πραγματικά  ατομικά δικαιώματα,όπως πχ για  το ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να έχουν ένα κομμάτι ψωμί τα εκατομμύρια των παιδιών που πεθαίνουν κάθε στιγμή από την πείνα.

Η ιδιωτικότητα σας μάρανε, Φαρισαίοι!

 

Τελευταία ανανέωση ( 03.11.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2023 HOMO NATURALIS