HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2350297
Η " ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ" ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΩΝ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΑΣ. ΟΧΙ ΤΗΣ
19.11.13

 "Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΩΝ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΑΣ.ΟΧΙ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ"

΄Οταν  οι σφαίρες της νεοσύστατης  τότε οργάνωσης της 17Ν  χτυπούσαν τους "βασανιστές"   και  τα μέλη της απαντούσαν  με το δικό τους τρόπο στην προκλητική αδιαφορία  (συγκάλυψη ειδεχθών εγκληματιών)   του τότε καραμανλικού συστημικού κράτους ,να τιμωρήσει  τα εγκλήματα της  Χούντας,  από τα "στήθη" της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού στο άκουσμα της εκτέλεσης των μισητών και  ατιμώρητων εκείνων  αποβρασμάτων, βγήκε ένας αναστεναγμός ανακούφισης και δικαίωσης. ΄Εκτοτε, "κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι" της ιστορίας. Η φρέσκια τότε 17 Ν γερνούσε σιγά σγά και ηλικιακά και ιδεολογικά.΄Ετσι,  κάποια χρόνια αργότερα, πολλοί από τους "γέρους" αποχώρησαν και  το 45άρι,τη σφραγίδα και τη γραφομηχανή   παρέλαβαν οι "πιτσιρικάδες"  και 2-3 παλιοί  που  απόμειναν  μαζί τους.

 

Η μετάβαση από την πρώτη στη δεύτερη 17 Ν  δεν έγινε χωρίς σοβαρούς  κλυδωνισμούς στην οργάνωση. Οι Ξηροί και ο Κουφοντίνας, νέοι, με την ιδεολογική  αδρεναλίνη να “σπάζει κοντέρ" και φυσικά με ένα καθόλου  ευάριθμο (αντίθετα, αρκετά υπολογίσιμο)  "στρατό" οπαδών να ασπάζεται και το ιδεολογικό "οπλοστάσιο" των μελών της οργάνωσης, αλλά και την πλούσια επιχειρησιακή της δραστηριότητα να απολαμβάνει, φάνηκε από την αρχή πως είχαν επιλέξει να μετακινηθούν αισθητά,  όχι τόσο από τους στόχους  της πρώτης οργάνωσης, όσο από τις μεθόδους της.   Ιδεολογικά, βέβαια,δε διαφοροποιήθηκαν οι δύο οργανώσεις . Και τα νέα μέλη, όπως και  τα παλιά, είχαν καθαρό, κομμουνστικό, αντισταλινικό προσανατολισμό (μαρξιστικό-λενιστικό κυρίως).  Η μόνη και ουσιαστική διαφορά τους εντοπιζόταν  στις μεθόδους, όπως είπαμε, και ειδικά στο ζήτημα  της  επιλογής των στόχων-θυμάτων  εκτέλεσης. ( Βασική διαφοροποίηση επίσης θα πρέπει να υπήρχε στην "απαλλοτριωτική" δραστηριότητα  των "πιτσιρικάδων", που οι  αποχωρήσαντες "γέροι”  δε φαίνεται να την ενέκριναν, τουλάχιστον με τη συχνότητα και τον τρόπο που γινόταν).

 

Το "μοιραίο λάθος"  της οργάνωσης της Β17 Νοέμβρη  έγινε με τη δολοφονία Μπακογιάννη. ΄Ενας εντελώς "χαμηλών τόνων" βουλευτής (με τις συνηθισμένες "παρεκτροπές-αμαρτίες"  των μελών του  ελληνικού ,κομματικού συστήματος ) και μάλιστα  με αντιστασιακές περγαμηνές  στα χρόνια της δικτατορίας, πέφτει νεκρός από το 45άρι της οργάνωσης. Η είδηση της δολοφονίας του "Παύλου" πάγωσε τους πάντες.  Περισσότερο του οπαδούς της οργάνωσης. Πρώτα ,γιατί ο Μπακογιάννης δεν ήταν ο χειρότερος στο πολιτικο-κομματικό-οικονομικό σύστημα που υπηρετούσε (προηγούντο εκατοντάδες άλλοι  "πρόσφοροι ιδεολογικά στόχοι") και ύστερα, γιατί  ο δολοφονημένος ήταν πολιτικό πρόσωπο και μάλιστα ο γαμπρός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Πολλοί  τότε είπαν  (σήμερα υποστηρίζεται όλο και περισσότερο αυτό το σενάριο)  πως με τη δολοφονία  Μπακογιάννη τα μέλη της 17Ν εκτέλεσαν ένα “συμβόλαιο θανάτου” που είχαν αναλάβει έναντι οικονομικής αμοιβής.  Δεν αποκλείεται. Ο εντολέας, πάντως, παραμένει άγνωστος και ο γράφων δε θα ήθελε ποτέ να φανταστεί πως ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Πολύ πιθανόν ό,τι έγινε, να έγινε εν αγνοία του,  από ανθρώπους, όμως,  που τον ήθελαν πρωθυπουργό κι εκείνοι  επέλεξαν το στόχο, πλήρωσαν τα "έξοδα" στους εκτελεστές και έκτισαν , μέσα στην περιρρέουσα φορτισμένη  συγκινησιακά ατμόσφαιρα από τη δολοφονία, το νέο ίματζ, την καθαρή εικόνα του Κ. Μητσοτάκη ,ενός (ο κορυφαίος) εκ  των αποστατών του ΄65.

 

 (Να επισημάνουμε  εδώ μια απαραίτητη σύγκριση .΄Ιδια πρέπει  να είναι και η περίπτωση “Γκιόλα”, που δολοφονήθηκε από τη " Σέχτα".  Κανείς δεν περίμενε πως ένας τέτοιος δημοσιογράφος  θα αποτελούσε στόχο  οργάνωσης "λαϊκής βίας" ,όταν ...περίμεναν στη σειρά  δεκάδες άλλοι, "αστέρες"  της ελληνικής "βιομηχανίας παραπληροφόρησης” ,όντως ,εντελώς "ακάθαρτοι". Κι εδώ ,παραμένει  μυστήριο και πλανάται το ίδιο ερώτημα. Ποιος ήταν ο εντολέας της εκτέλεσης ; ) .Ας επανέλθουμε στη 17Ν.

 

Τα αποτελέσματα της δολοφονίας Μπακογιάνη είναι γνωστά. Η μεν οργάνωση με αυτή την "αποκοτιά"  έχασε  την ευρύτερη λαϊκή υποστήριξη που  αναμφισβήτητα  διέθετε την εποχή εκείνη , ο δε Κ.  Μητσοτάκης   κατάφερε το ...ακατόρθωτο  να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας . Από κει και μετά,  ακολούθησε η πλήρης  απίσχναση της 17Ν  και σε ιδεολογικό επίπεδο και σε αριθμό  "ορκισμένων"οπαδών.  Το τέλος της προδιαγραφόταν νομοτελειακά. Η εξάρθρωση , η σύλληψη και η καταδίκη των μελών της με βαριές ποινές.

 

Τί έμεινε ,σύμφωνα με τη σημερινή ιστορική αποτίμηση ,από την πολύχρονη, σχεδόν 30 χρόνια, δραστηριότητα της πάλαι ποτέ  ένδοξης οργάνωσης  της 17 Ν;  Απολύτως τίποτα.΄Οπως ήταν αναμενόμενο και ιστορικά υπογεγραμμένο, τα όπλα των πρωταγωνιστών θα σιγούσαν, το "πλήθος θα μαζευόταν σπίτι” του και η παράσταση θα τελείωνε.  Κι έτσι  έγινε. Γιατί;

 

Επειδή,όπως πάμπολλες φορές εδώ υποστηρίζουμε, δεν έχουν ΚΑΜΙΑ τύχη να εξελιχθούν σε γενικευμένες ,λαϊκές επαναστάσεις , οι ενέργειες  "ανταρτών πόλεων",όσο θεαματικές κι αν είναι. Μπορεί να ικανοποιείται η θυμική ανάγκη για δράση κάποιων ,που  την "καταβρίσκουν" με τέτοιου είδους "εξτρέμ"  παιχνίδια και πολλοί άλλοι  που τα παρακολουθούν με ενδιαφέρον και ζήλο, χωρίς  οι ίδιοι να συμμετέχουν. ΟΛΟΙ ,όμως,ξέρουν πως  είναι ένα παιχνίδι, που κάποτε θα τελειώσει. Και τελείωσε. Μετά 30 χρόνια "επαναστατικής" δραστηριότητας της 17 Ν , στη δίκη των μελών της, τους  συμπαραστάθηκαν 300 με 500 αντιεξουσιαστές-αναρχικοί! Αυτοί  απέμειναν από το 1εκατομμύριο που έλεγε η οργάνωση σε μια προκήρυξή της  πως θα μπορούσε να κατεβάσει στο Σύνταγμα.

 

Σήμερα,τους έχουν άπαντες ξεχάσει .  Παντού, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης ,όπου υπήρχαν τέτοιες οργανώσεις "λαϊκής ' βίας", η δράση τους έληξε το ίδιο άδοξα ή παραπλήσια με αυτή της 17Ν.

 

 Γράφουμε αυτά,   με αφορμή  τη δημοσίευση της προκήρυξης της οργάνωσης που ανέλαβε την ευθύνη  για τη δολοφονία των 2 χρυσαυγιτών στο Ηράκλειο Αττικής.(Καλά, έδωσαν την προκήρυξη να τη δημοσιεύσει η "Ζούγκλα" του "πατριάρχη" της  βρώμικης δημοσιογραφίας Μάκη Τριανταφυλλόπουλου;) Και επιλέξαμε, αντί να κάνουμε κριτική στην οργάνωση , να αναφερθούμε στην ιστορική κατάληξη των παλιότερων οργανώσεων "λαϊκής βίας" γιατί, "όποιος ξεχνάει την ιστορία  είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει".

 

Θέλουμε,λοιπόν, απλά , καθαρά και συνοπτικά να πούμε στους εκτελεστές και το συντάκτη της όντως ,αυτή της φορά ,καλογραμμένης προκήρυξης (μορφολογικά τέλειο κείμενο,που θυμίζει παλιές ,"καλές στιγμές"  της "Αντιπληροφόρησης" του ΕΛΑ):

 

Η ιστορία έχει  "αποφασίσει"  για την τύχη τέτοιων "λύσεων" . Μπορεί, μετά την επέλαση των "βαρβάρων"  Νεο-Ναζί στη χώρα  , πολλοί να ένιωσαν ανακούφιση και υπερηφάνεια  από την εκδίκηση που πήραν για "πάρτη" τους οι “ λαϊκοί εκδικητές”.  Αλλά ,αυτά τα αισθήματα είναι προσωρινά και ευμετάβλητα. ΄Ολοι πάλι θα γυρίσουν στην...προτέρα τους κατάσταση.  Αυτή είναι η πορεία,η ψυχολογία και ο ιδεολογισμός της "μάζας" που  στην προκήρυξή της  η Οργάνωση με   “μαυρογυαλούρικο” λόγο  ( “βγάζει μάτι”), την αναγορεύει σε "λαό" και την απενοχοποιεί από τα εγκλήματάς της.

 

Καμιά επανάσταση ,ούτε έκαναν ούτε θα κάνουν οι φορείς και οι θιασώτες της "ένοπλης λαϊκής βίας". Ευκαιριακά και υπό το βάρος κάποιας συγκινησιακής πίεσης , τους θυμούνται οι  μάζες. Πολύ περισσότερο σήμερα.΄Οσο ο  ΣΥΡΙΖΑ λέει τα ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ που λέει και ο συντάκτης  της προκήρυξης και αφού το “Νεο-Πασόκ"  ακολουθεί  το συστημικό δρόμο για την κατάκτηση της εξουσίας , πολλοί απο τους σημερινούς  "πανηγυριτζήδες" που  εκτονώθηκαν  με τις πρόσφατες δολοφονίες, αν δεν έχουν "στεγαστεί"  ήδη  στο κόμμα των Φωτόπουλων και των Κολάδων, εκεί θα καταλήξουν.  Από τέτοιες ενέργειες ,οι μόνοι πια και μονίμως   “τρίβοντες τα χέρια”   είναι οι  2-3 χιλάδες αντιεξουσιαστές  των "Εξαρχείων"  και κάποιο άλλοι "ανένταχτοι" με αδύναμη -ελλιπή ιστορική ενημέρωση και κρίση.

 

Τέλος,  τα 10-15 "παιδιά" ,που εναλλάσσονται στη μετα-17Νοεμβριανή εποχή  σε όμοια  "επαναστατική"  δραστηριότητα με διαφορετική κάθε φορά επωνυμία (έξυπνη κίνηση, για να μη φορτώνονται  όλα τα  “δεινά” σε περίπτωση σύλληψης) , δείχνουν να είναι "ορατοί" και πιθανότατα εύκολα θα τους  πλησιάσουν, όταν αναλάβουν πάλι να τους βρούν οι Αμερικάνοι ή οι Εγγλέζοι.  Τα όπλα τους  θα "σιγήσουν", πολύ περισσότερο τώρα που  η χώρα φαίνεται να βγαίνει από την κρίση και να διαλύεται "εις τα εξ  ων συνετέθη"  η εγκληματική παράταξη  των Νεο-Ναζί.   Θα σιγήσουν , βέβαια, μέχρι την επόμενη οικονομική ή άλλη κρίση ,που  τα όπλα θα τα ξαναπάρουν κάποιοι άλλοι, διάδοχοι των σημερινών και έτσι θα πηγαίνει το "πράμα" , "λέγοντας".

 

Καμιά λαϊκή επανάσταση  (μαζική ή όχι) δεν πέτυχε (κι ας επικράτησε  ως εξουσία για ένα διάστημα), ούτε θα πετύχει, όσο οι φορείς της αντιγράφουν  τις ξεπερασμένες πια μεθόδους και τα "γερασμένα"   μαρξιστικά-λενιστικά- τροτσκιστικά  στερεότυπα. Ωραία τα είπαν εκείνοι κάποτε  και υποκλινόμαστε στην αγχίνοιά τους. Πού θα βρεθούν, όμως,  ΟΙ ΑΚΕΡΑΙΟΙ, που θα μετουσιώσουν τη θεωρία σε πράξη;

 

 ΜΟΝΟ ΜΙΑ επανάσταση πετυχαίνει ,δοκιμασμένα ιστορικά. Η "προσωπική επανάσταση". Η αλλαγή του εαυτού σου, του τρόπου σκέψης και συμπεριφοράς σου.΄Οσο είσαι γεμάτος από τον "εαυτό"  σου και κουβαλάς τον τρόπο σκέψης που σε δίδαξαν οι  δάσκαλοι των "ισμών",   δε  δικαιούσε να μιλάς  για επανάσταση.

 

Ο κόσμος θα αλλάξει εύκολα και χωρίς αίμα, ως "σύνολο" ,όταν  αλλάξει ο καθένας ως "μονάδα" .

Τελευταία ανανέωση ( 19.11.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS