HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2320339
"ΦΟΥΣΚΕΣ"...ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ !
16.12.13

 

                            (ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ, 16/12/2013)

 

         

                               "Αθώοι όλοι για τις μετοχές – «φούσκες» του Χρηματιστηρίου το 1999"

 

 Με την αθώωση 42 προσώπων, επιχειρηματιών, επενδυτών, χρηματιστών ακόμα και εφοπλιστών έκλεισε ύστερα από 14 ολόκληρα χρόνια ο κύκλος μιας υπόθεσης που ταλάνισε την πολιτική ζωή ου τόπου, αυτή του Χρηματιστηρίου με τις μετοχές φούσκες του 1999.

Η δίκη άρχισε στις 15 Απριλίου, πολλά χρόνια μετά τις πρώτες διώξεις που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας.

Είχε ακολουθήσει η κύρια ανάκριση από την  πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, οι επιλογές της οποίας οδήγησαν στην καταδίκη της σε 12ετή κάθειρξη για κατάχρηση εξουσίας και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Η ανακρίτρια κρίθηκε ένοχη για δωροδοκία προκειμένου να μην ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των υπευθύνων εμπλεκόμενης εταιρείας που φερόταν να είχε εξαπατήσει την περίοδο 1999–2000 χιλιάδες επενδυτές του Χρηματιστηρίου, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη.

Η υπόθεση έφτασε τελικά το ακροατήριο μετά από νέα έρευνα που διενήργησε ο εισαγγελέας Χαρ. Λακαφώσης ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος , κατά περίπτωση.

Το σκεπτικό

Το δικαστήριο έκρινε πώς δεν στοιχειοθετήθηκε η απάτη διότι από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι η τιμή πώλησης των επίδικων πακέτων μετοχών επηρέασαν την τελική τους τιμή στο ταμπλό του ΧΑΑ την συγκεκριμένη περίοδο."(ΜΜΕ)

 

 

1.Και με τα λεφτά που έχασαν (και καλά να πάθουν) χιλιάδες... ξύπνιοι (αετονύχηδες) συν-΄Ελληνες, που ήθελαν να γίνουν πλούσιοι εν μια νυκτί, για να κοιτάζουν αφ΄υψηλού εμάς τους έντιμους πένητες και "αγαθούς";

2. Και με την επένδυση σε ψήφους των κομμάτων και των παρατάξεων από την εκμετάλλευση  αυτής της βρώμικης μπίζνας που λέγεται χρηματιστήριο και συγκλόνισε το πανελήνιο;

3. Και με τους ιδιοκτήτες και τους αστέρες των ΜΑΖΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ, που αποκόμισαν τεράστια οικονομικά οφέλη και "επωνυμία" από τη διατήρηση στην επικαιρότητα επί συναπτά έτη αυτού του (κατά την ελληνική δικαιοσύνη)  ΜΥΘΟΥ  της ύπάρξης τέτοιου φαινομένου (ΦΟΥΣΚΕΣ)  στο χρηματιστήριο;

4.  Και με μας τους...απέχοντες από τον "ανήθικο τζερτζελέ" ,που λέγαμε  πως ΟΛΟΙ ήταν  υπεύθυνοι και διαπλεκόμενοι (ολιγόνοες  παίκτες μετοχών  και χειραγωγοί αυτών)  και που τώρα η Δικαιοσύνη είπε πως δεν αποδείχτηκε ποτέ πως υπήρχαν τέτοιοι;

ΜΕ ΕΜΑΣ όλους τί θα γίνει, κύριοι της ...αγγελικά πλασμένης ελληνικής κοινωνίας σας;

Πώς τώρα τα παιδιά μας  θα ξεχωρίζουν το  σωστό από το λάθος,το έντιμο από το άτιμο, την αλήθεια από το ψέμα, την πληροφορία από την παραπληροφόρηση, όταν η ίδια η πολιτεία τους διαβεβαιώνει,  μέσω του πλέον κορυφαίου θεσμού της,  πως  "τίποτα δε συνέβη, μωρέ, απλά υπήρξε...παρεξήγηση "παικτών"  μεταξύ τους";

 Ποιος τώρα θα "βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά"; ΄Η (το μόνο σίγουρο) δεν πρόκειται να τα βγάλει κανείς;  Υπάρχει σ΄αυτό τον τόπο  πιθανότητα, έστω και ίχνος αλήθειας να ανακαλύψει κάποιος  στο θεσμικό, πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό βίο αυτής της χώρας;

΄Οχι, ποτέ!

-Την Ελλάδα την κατάντησαν ένα  απέραντο "καζίνο", όπου όλοι, φτωχοί και πλούσιοι, έχουν πέσει με τα μούτρα στην "τσόχα" (κομματική, συντεχνιακή, "επιδοτική",  επιχειρηματική,  τζογαδόρικη κ.λπ), για  να "κονομήσουν"  εύκολο ,άκοπο, αδούλευτο χρήμα, λίγο ή πολύ.

- Στην Ελλάδα δε ζουν αξιοπρεπείς πολίτες, αλλά  μόνο αξιοθρήνητοι "οπαδοί", απογόνοι  "ενδόξων προγόνων" και 2-3.000  νεκραναστημένοι Ναζί.

 
 -Στην Ελλάδα, οι μη έχοντες  ζηλεύουν τους πλούσιους, όχι από φιλοσοφία ή αντίληψη-στάση ζωής, αλλά  γιατί δεν είναι αυτοί  στη θέση τους.

-  Στην Ελλάδα η ψήφος  δεν είναι έκφραση ιδεολογίας και πολιτικής τοποθέτης ,αλλά μέσο   συναλλαγής ή φαινόμενο έκφρασης-υποδήλωσης   φανατισμού και τύφλας.

 
 Την Ελλάδα την κατάντησαν μια απέραντη χαβούζα  "Λαός και Κολωνάκι". Μαζί. ΄Ολοι έχουν το ίδιο μερτικό στο κατάντημά της.
 
Η Ελλάδα δε σώζεται από μόνη της . Θα τη σώσουνοι οι ξένοι , όπως γίνεται πάντα στην ιστορία της. Το κακό είναι πως η ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά  πολλές φορές ως φάρσα.

Αλλοίμονο στα παιδιά μας, αν κι εκείνων οι  ταυτότητες ,όταν ενηλικιωθούν, πιστοποιούν πως συνεχίζουν να είναι υπήκοοι  της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"  (οπότε θα περιμένουν κι εκείνα να τους σώσουν άλλοι) και όχι πολίτες (με αξιοπρέπεια και κύρος)  των ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ .

Αυτή είναι η αλήθεια. Και οι "μετοχές"  της  Ιστορίας ούτε χειραγωγούνται ούτε ποτέ θα μπορούσαν να είναι "φούσκες".

 

Τελευταία ανανέωση ( 16.12.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS