HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2285806
"ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ "ΑΠΑΤΟ" ΩΚΕΑΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ"
23.12.13

  ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ HOMO-NATURALIS.GR
        "ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ "ΑΠΑΤΟ" ΩΚΕΑΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ"


Από πολύ παλιά είχαμε ξεκινήσει μια  έρευνα για τα "στραβά", τα "ανάποδα",τα παράξενα  και τα επικίνδυνα που συμβαίνουν στο διαδίκτυο. "Πλαστικοποίηση" της ζωής, συμβατική επικοινωνία, απομόνωση-μοναξιά, αποθέωση της διαδικτυακής "ελευθερίας"-διαφήμισης αλλά ΜΟΝΟ γι΄αυτούς που έχουν χρήματα, "κονέ" και τεχνολογικές γνώσεις, απόλυτος περιορισμός στη διακίνηση ιδεών από το κράτος και τις εταιρίες που εκμεταλλεύονται τον κυβερνοχώρο, λογοκρισία στα φόρουμ και στα σάιτ, ιντερνετικός ακτιβισμός, χακερισμός, διαδικτυακές απάτες, επικίνδυνες "γνωριμίες" και "συναντήσεις", ιντερνετική εξάρτηση των χρηστών είναι μερικά από τα θέματα που ερευνάμε και δουλεύουμε εδώ και πολύ καιρό.


Η έλλειψη χρόνου, η ενασχόλησή μας με  επείγοντα θέματα και διάφορες άλλες  αιτίες δε μας επέτρεψαν να προχωρήσουμε όλο αυτό το διάστημα την έρευνά μας. Τον τελευταίο καιρό, ξαναρχίσαμε και αυτή τη φορά νομίζουμε πως  "χτυπάμε φλέβα χρυσού!


Κάθε μέρα ανακαλύπτουμε στον κυβερνοχώρο απερίγραπτα  "δρώμενα"  και  άλλες απίστευτες καταστάσεις : Τεράστιος, ανεκμετάλλευτος -άγνωστος προσωπικός και συλλογικός ακτιβισμός και αποκαλύψεις που συγκλονίζουν, εξτρεμιστικός (ακροαριστερός-ναζιστικός-ισλαμικός) ,αλλά και βιομηχανικός-εμπορικός-προσωπικός χακερισμός,  ασύστολη και προκλητική παρακολούθηση προσωπικών δεδομένων, κατασυκοφάντηση και εκβιασμός ανθρώπων, μεγάλες και...ασύλλητες ευκαιρίες για   απάτες και κομπίνες από αετονύχηδες, αισχρός σεξισμός, ανερυθρίαστη  εκμετάλλευση αδυναμιών, ειδικά τζόγου και σεξουαλικών "βίτσιων", αγοραπωλησία "ονείρων" κα επένδυση σε χίμαιρες, προσφορά τεχνητής-πλαστικής ζωή έναντι ποικίλων ανταλλαγμάτων και ιδιαίτερα οικονομικών και συναισθηματικών.


 ΄Ενας απέραντος "ωκεανός"  ειναι το διαδίκτυο που οι περισσότεροι βλέπουν μόνο την επιφάνεια και μόνο  όσο πιάνει το μάτι τους. Αν δεν είσαι ικανός δύτης, αν δεν έχεις αφοβία και κότσια (αλλά και κατάλληλα "εργαλεία"-"συσκευές  ανίχνευσης" και "μυστικά κόπλα"), για να καταδυθείς στα βάθη του, ακόμα και στις πιο  βρώμικες και επικίνδυνες γωνιές του , δεν πρόκειται να μάθεις ποτέ τί είναι πραγματικά το ιντερνέτ και ο "κόσμος" του.


Το ερώτημα παραμένει: Τελικά η διαδικτυακή επανάσταση έκανε καλύτερη ή χειρότερη τη ζωή των ανθρώπων; Στην απάντηση αυτού του μεγάλου ερωτήματος  προσπαθεί να επικεντρώσει η έρευνα το ενδιαφέρον της, αλλά  και να φωτίσει τις σκοτεινές διαδρομές στον ιντερνετικό λαβύρινθο, που στις μέρες μας είναι απέραντος, απροσπέλαστος για τους άμαθους ,αλλά και λίαν επικίνδυνος για τους  αφελείς και τους αδαείς.


Υ.Γ. Παράκληση στους φίλους το HOMO-NATURALIS να μας βοηθήσουν σ΄αυτή την έρευνα, συμμετέχοντας και οι ίδιοι προσωπικά  σε όποιο χώρο επιλέξουν και να μας στέλνουν "ανα-απο-καλύψεις" και συμπεράσματα δικά τους, που θα  προκύπτουν, όμως, από πραγματικά περιστατικά, που ερεύνησαν οι ίδιοι και θα είναι  διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή για έλεγχο και σύγκριση.


 Ευχαριστούμε εκείνους που θα ανταποκριθούν και να ευχηθούμε καλή  δύναμη σε όλους μας. Θα τη χρειαστούμε.


Τελευταία ανανέωση ( 25.12.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS