HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2334164
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ,ΟΠΩΣ... " ΦΑΝΤΗΣ ΜΕ ΡΕΤΣΙΝΟΛΑΔΟ"
11.01.14

 

 

"Νέα μετωπική για την τρομοκρατία. ΝΔ: Συνιστώσα τρομοκρατίας ο ΣΥΡΙΖΑ. Ονομάζει στελέχη που υπερασπίστηκαν τρομοκράτες και ζητά διαγραφές βουλευτών

 

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δρίτσας δηλώνει ότι οι εγκληματίες-τρομοκράτες 'δεν είναι δολοφόνοι του κοινού ποινικού δικαίου' και ότι η δράση τους ήταν 'πολιτική'.

 

 Ο Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης αναγνωρίζει "πολιτικό υπόβαθρο" στους εγκληματίες της 17Ν.

 

 Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης χαρακτηρίζει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συμπαθούν τη 17Ν (Γιαννόπουλο- Μπελαντή και Μπαρζέφσκι) εξαιρετικούς, αναφέροντας: 'είναι πολύ φίλοι μου, είμαστε δεμένοι μέσα σε κοινωνικούς αγώνες, σε ανοιχτούς κοινωνικούς αγώνες, σε ανοιχτούς δημόσιους κοινωνικούς αγώνες, είναι αγωνιστές για τα προβλήματα του λαού και της Δημοκρατίας'».(MME).

 

 Καλά,σε ποιον έχει αναθέσει ο Αντώνης Σαμαράς να βγάζει ανακοινώσεις σαν την παραπάνω  με αφορμή την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού; Είναι σοβαροί εκεί στη Ν.Δ να κατηγορούν το ΣΥΡΙΖΑ για υποστήριξη και μάλιστα έμπρακτη(!)  της τρομοκρατίας, αφού ισχυρίζονται στην ανακοίνωσή τους  πως ξέρουν στο ΣΥΡΙΖΑ πού κρύβεται ο αποδράσας;

 

Ο κ. Βενιζέλος τί λέει  για τις κατηγορίες  που εξαπολύει η κυβέρνση την οποία στηρίζει; Συμφωνεί κι αυτός με όσα εμπεριέχονται στην ανακοίνωση; Αν, ναι, ας μην ξεχνά πως επί συναπτά έτη, ακόμα και μέχρι σήμερα(!) η Δεξιά, αλλά και το ΚΚΕ (ένα φεγγάρι και ο Μίκης Θεοδωράκης) κατηγορούσαν ανοικτά το ΠΑΣΟΚ πως ήταν... εκτροφείο τρομοκρατών. Μάλιστα, η ανοησία της Ν.Δ εκείνη την εποχή είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο, ώστε να αφήνουν να διαρρέουν και ονόματα Πασόκων ή  φίλα προσκείμενων  στο κόμμα, ακόμα και ατόμων που είχαν συνεργαστεί κάποτε με τον Α. Παπανδρέου,  τα οποία θρασύτατα, όπως κάνει πάλι σήμερα η Δεξιά κυβέρνηση, ταυτοποιούσε ως αρχηγούς και μέλη του ΕΛΑ και της 17Ν . Να θυμηθούμε τέτοια ονόματα, όπως του Τσεκούρα, Καράγιωργα, Καραμπελιά κ.α, που καμιά σχέση ή ιδεολογική συγγένεια δεν είχε η κατοπινή πορεία τους με το ΠΑΣΟΚ και ειδικά με την πολιτική του αρχηγού του . Να μην ξεχνάμε επίσης πως οι κύκλοι της Δεξιάς είχαν κατηγορήσει στην αρχή και τον ίδιο τον Ανδρέα Παπανδρέου, ως αρχηγό της 17Ν και το ΠΑΚ την οργάνωση που  εξέθρεψε την τρομοκρατία στην Ελλάδα !

 

΄Ωρες -ώρες ,η σημερινή Ν.Δ είναι απίστευτα γελοία, όταν θυμάται τον παλιό  εαυτό της,  εκείνον τον αδίστακτο της Δεξιάς και του παρακράτους.  Ποια σημερινή  Χ.Α και ποιοί Ναζί να παραβγούν μαζί της, έτσι όπως ...μεγαλουργούσε την εποχή εκείνη ; ΄Αλλωστε, η Δεξιά, να μην  αποφεύγουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, υπήρξε  η    μήτρα που κυοφόρησε    το φασισμό  και το ναζισμό.  Το Λαμπράκη, τον Πέτρουλα,τον Παναγούλη το παρακράτος της Δεξιάς τους δολοφόνησε  που την εποχή εκείνη διέθετε ένα τόσο αποκρουστικό πρόσωπο, όσο και το σημερινό των Ναζί. Ο Μιχαλολιάκος και τα άλλα... παλικάρια της Χ.Α  από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή πήραν "συχωροχάρτι".

 

Ειδικά ο αρχηγός της εγκληματικής συμμορίας της Χ.Α, αν και συνελήφθη για τυφλές, βομβιστικές ενέργειες το 1977-78  σε σινεμά και πλατείες με πλήθος κόσμου, τελικά με εντολή του τότε πρωθυπουργού και αρχηγού της Ν.Δ του...εθνάρχη  Καραμανλή, ο αρχηγός των Ναζί  σήμερα ,έπεσε στα "μαλακά" . Την... έβγαλε  με 1 χρόνο φυλακή!  ( Καρβέλι ψωμί να έκλεβε πεινασμένος,  μεγαλύτερη ποινή θα έτρωγε). Κι αυτό φυσικά  το έγκλημα το διέπραξε ο  γεννήτορας της Ν.Δ ( θυγατέρα της αλήστου μνήμης ΕΡΕ) , για να μη χάσει η Αριστερά    την... πρωτοπορία ως τροφός της τρομοκρατίας. Δεν ξεχνιούνται αυτά    τα τερτίπια και τα καμώματα της Δεξιάς τότε. Αλλά,  φαίνεται πως παραμένει η ίδια και τώρα.  Πώς λέει ο λαός  "ο  λύκος κι αν εγέρασε κι άλλαξε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη τ' άλλαξε, μήτε την κεφαλή του".

 

Ας σταματήσει, λοιπόν,  αυτό το παραμύθι η Ν.Δ πως "όστις δεν είναι μεθ΄ημών είναι καθ΄ ημών”  και  να κολλάει σκόπιμα την ταμπέλα "τρομοκράτης " σε όσους δε  συμφωνούν με την πολιτική της ή δεν τους γουστάρει. Τέτοια λάσπη δεν  πιάνει παντού.   Ειδικά στο ΣΥΡΙΖΑ που είναι ένα αυστηρά συστημικό κόμμα, στο οποίον έχουν μαζευτεί ως “Αχταρμάς”,όλοι οι βολεμένοι,ιδίως  παλιοί Πασόκοι, αλλά και μεταλλαγμένοι  Νεοδημοκράτες, που χάσανε τη μάσα. Σιγά που θα ήταν τρομοκράτες ή θα υποστήριζαν την τρομοκρατία οι εργατοπατέρες του "ρετιρέ"  Φωτόπουλοι,  Κολλάδες και οι όμοιοί τους.

 

Ας σοβαρευτούν στην κυβέρνηση. Ιδιαίτερα  ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει σοβαρότερα εθνικά θέματα να ασχοληθεί από το να επιτρέπει στους δικούς του να ψηφοθηρούν με τέτοια θρασύτητα, αλλά και βλακεία. Δεν πρόκειται με αυτού του είδους τις κομπίνες  να κλέψουν ούτε μια νεοπασοκική  ψήφο.΄Οσοι ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ,το είπαμε χίλες φορές, είναι "κινούμενη άμμος". Τους ενδιαφέρει μόνο η πάρτη τους. Τα προσωπικά τους συμφέροντα  κοιτάζουν να εξυπηρετήσουν.  Γι΄αυτό και μαζεύτηκε η "σάρα και η μάρα" στο κόμμα  των  πάλαι ποτέ πετροβολητών του Συντάγματος. Κάτι τύποι, δηλαδή, που διαθέτουν... επαναστατικότητα και σοβαρότητα "Ελένης Λουκά", συμφύρονται με "παλιάς κοπής" ,  χρυσοαμειβόμενους   συνδικαλιστές ΔΕΚΟ  και μέλη συντεχνιών και  παρεών. Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ,"κακά τα ψέματα".

 

΄Οσοι υποστηρίζουμε την υποχρέωση της πολιτείας για αξιοπρεπή  συμπεριφορά απέναντι στους  φυλακισμένους  και το σεβασμό των δικαιωμάτων  τους ,φυσικά και  εκείνων που καταδικάστηκαν για τρομοκρατικές ενέργειες, δε σημαίνει πως είμαστε και μεις τρομοκράτες ή συμπαθούντες. Το καθήκον μας, ως συνειδητοποιημένοι, ελεύθεροι  πολίτες , αυτό απαιτεί. Κι αυτό κάνουμε, χωρίς να δίνουμε λογαριασμό σε κανένα, ούτε φυσικά και μας αγγίζει  η λάσπη τους. Ακόμα και τους  "έγκλειστους" Ναζί, αν διαπιστώναμε πως παραβιάζονται τα βασικά τους δικαιώματα, όπως αυτό  στην παροχή νοσηλείας σε άρρωστους κρατούμενους, εμείς θα βγαίναμε και θα καταγγέλλαμε το Σύστημα γι΄αυτή του τη συμπεριφορά,  χωρίς φόβο και δισταγμό. Όπως κάναμε για παράδειγμα και για το Σάββα Ξηρό και για τη Βίκη Σταμάτη-Τσοχατζοπούλου (παλιότερα και για το Μεταξόπουλο, το Σακκά κά), άτομα που βρίσκονται σε έσχατη σωματική και ψυχική εξαθλίωση ,αλλά  οι δικαστές αρνούνται να τους αποφυλακίσουν.

 

Ο ανθρωπισμός είναι το σημαντικότερο, όχι γνώρισμα, αλλά συστατικό στοιχείο της Δημοκρατίας. Ούτε μπορεί να νοηθεί   συνειδητοποιημένος Πολίτης, χωρίς να εκφράζει έμπρακτα  την πίστη του στις βασικές αξίες του ανθρώπου  και τα αναφαίρετα  δικαιώματα του ατόμου. Και σ΄αυτή την περίπτωση ,όταν  τα δικαιώματα ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ  καταπατώνται  βάναυσα ,ούτε η πολιτεία ούτε ο πολίτης   έχουν δικαίωμα να σιωπούν και να αδιαφορούν. Μια τέτοια στάση είναι και ντροπή για τον ΄Ανθρωπο-Πολίτη, αλλά και επικίνδυνη  παρέκκλιση της Δημοκρατίας.

 
 
 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 12.11.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS