HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2337407
H "ΒΙΟΜΗΧ.ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ"... ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ
11.02.14

 

 

«Η κατάσταση της Ελλάδας είχε αντιστοιχίες με την Lehman Βrothers. Ωστόσο, αποφύγαμε τις επιπτώσεις του σοκ», δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ, μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα «Μαθήματα από την κρίση: Βελτιώνοντας την οικονομική και δημοσιονομική διακυβέρνηση της ζώνης του Ευρώ» στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας υποστήριξε πως αν οι κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών δεν είχαν λάβει γενναίες αποφάσεις «θα είχαμε βρεθεί σε μία απύθμενη ύφεση» καθώς η μετάδοση του σοκ θα ήταν πολύ πιο γρήγορη και ισχυρή. Σύμφωνα με τον ίδιο η κρίση δεν είχε προβλεφθεί και αποτελεί μοναδικό φαινόμενο από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο."

 

 "η κρίση δεν είχε προβλεφθεί και αποτελεί μοναδικό φαινόμενο από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.",είπε το πρώην αφεντικό της Ευρ.κεντρικής Τράπεζας.

 

 Αλλά, όχι. Δεν είναι αλήθεια. Αν κάτι αποτελεί μοναδικό φαινόμενο, κύριε Ζαν-Κλοντ-Τρισέ, είναι η φίμωση-λογοκρισία που υφίσταται εδώ και επτά σχεδόν χρόνια το Homo-Naturalis. gr. ΄Ομοια φαινόμενα μόνο στο Μεσαίωνα συναντάμε. Η  "Βιομηχανία παραπληροφόρησης" μας  έχει επιβάλει ..."εμπάργκο" εδώ και πολλά χρόνια, γιατί αποκαλύπτουμε καθημερινά το μέγεθος της ανηθικότητας, της βρωμιάς και της υποκρισίας της.

Και για να μη λέμε πολλά, παραθέτουμε τα παρακάτω αποσπάσματα από το σάιτ του Homo-Naturalis.gr για να δουν οι αμερόληπτοι και αντικειμενικοί πολίτες,  αν είχε ή όχ προβλεφθεί η κρίση και μάλιστα απολύτως "καθαρά και ξάστερα".

 

                                           HOMO-NTURALIS.GR

1."  ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ "ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΘΟΣΙΩΣΗΣ". ΘΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ

 

                                                            24-1-2010

 ...από τις 27 Νοέμβρη 2008, με συνεχή «βομβαρδισμό» δημοσιευμάτων στο  site του HOMO NATURALIS, που αναδημοσιεύτηκαν και σε άλλους δικτυακούς τόπους, επισημαίναμε το μεγάλο κίνδυνο της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας, απαριθμούσαμε τις ολέθριες επιπτώσεις της, υποδεικνύαμε τους ενόχους και καλούσαμε τον πολιτικό κόσμο της χώρας να προχωρήσει στη ανάδειξη κυβέρνησης εθνικής ενότητας για να αντιμετωπίσει το οικονομικό χάος ,στο οποίο είχε περιέλθει η χώρα. Βέβαια, για το λόγο που ο «κλέφτης δεν πάει στον αστυφύλακα» για τον ίδιο λόγο,  ΚΑΝΕΝΑ, είτε έντυπο είτε ηλεκτρονικό μέσο,  δεν απαρνήθηκε τότε τη φτιαχτή επικαιρότητα, που εκτός των άλλων έφερνε στα  ταμεία τους και πακτωλό χρημάτων. ΚΑΝΕΝΑΣ πολιτικός δεν τόλμησε να αυτονομηθεί, να εγκαταλείψει  την κομματική γραμμή και να «κάνει σημαία» το οικονομικό από εκείνες τις ημέρες. Και φυσικά, ΚΑΝΕΝΑΣ ανώτατος δικαστής δε διανοήθηκε ποτέ να ψάξει τους πραγματικούς ενόχους μέσα στο ίδιο το σύστημα και όχι στους Ζαχόπουλους και τους Εφραίμ.

 

 Η επίσημη έναρξη της δημοσίευσης θέματος  στο site του HOMO NATURALIS για την κατάρρευση της οικονομίας, έγινε στις 27 Νοέμβρη 2008 με το άρθρο «ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΥΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ, ΥΜΕΙΣ ΑΔΕΤΕ!  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ!»***   και συνεχίστηκε με μπαράζ δημοσιευμάτων μέχρι και τις προάλλες. Τα αρχικά εκείνα κείμενα, τις ημέρες που δημοσιεύτηκαν, «τάραξαν τα νερά»,αλλά μόνο στον περιορισμένο κύκλο των χρηστών-επισκεπτών  της ιστοσελίδα μας ή άλλων δικτυότοπων που φιλοξενούσαν αναδημοσιεύσεις των θεμάτων μας. (Εξαίρεση αποτέλεσαν τα ελληνικά Ιndymedia,που μας απέκλεισαν εντελώς). Δεχτήκαμε, βέβαια, πολλές επιθέσεις και υβριστικού περιεχομένου emails και απαντήσεις από διάφορα μέλη και επισκέπτες του HOMO NATURALIS, αλλά και από χρήστες άλλων sites, που αναδημοσίευαν τα θέματα αυτά. Μας κατηγορούσαν τότε ως «σπερμολόγους, συκοφάντες, ταραξίες, κατευθυνόμενους, ανήθικους,» και μας στόλιζαν με τέτοια και χειρότερα συναφή κοσμητικά.

 Η αδυναμία μας να προσεγγίσουμε, μέσω του site «μαζικά» τον κόσμο για ευρύτερη ενημέρωση, μας οδήγησε στην απόφαση να βγούμε και έξω στους δρόμους και να μοιράσουμε σε μεγάλες ελληνικές πόλεις έντυπο υλικό ,λίγο μετά τις πρόσφατες εκλογές, στο οποίο, εκτός από την ενημέρωση  για τη δεινή οικονομική κρίση που είχε χτυπήσει τη χώρα, καταγγέλλαμε τους υπεύθυνους της λογοκρισίας, αλλά και την άλλη απάτη των ΜΜΕ και τον κρατικών φορέων, που απέκρυπταν το πραγματικό ποσοστό της αποχής-άκυρων-λευκών  και όχι μόνο στις τελευταίες εκλογές." 

 

 

***TΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΥΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ,ΥΜΕΙΣ ΑΔΕΤΕ! PDF | Εκτύπωση |
 
27.11.08

 

                                           ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ

 Η Ελλάδα, είναι μια από τις πλέον χρεωμένες χώρες στον κόσμο και με το υψηλότερο κόστος δανεισμού. Παρ΄όλα αυτά, συνεχίζει να δανείζεται ασύστολα, αφού  τα χρέη του παρελθόντος, τα έξοδα εξοπλισμών, τις αστρονομικές επιδοτήσεις των κομμάτων, τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, τις συντάξεις κ.λπ τα εξοφλεί κατά κανόνα με δανεικά. Κανείς δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να γνωρίζει επακριβώς ούτε τα ποσά, που αναλογούν σε κάθε σημερινό ΄Ελληνα να καταβάλει γι αυτά τα χρέη, ούτε και πόσες γενιές μελλοντικά έχουν επιβαρυνθεί με  τα συγκεκριμένα χρέη και τα ελλείμματα της οικονομίας.

 Για την κατάσταση αυτή είναι  υπεύθυνα, φυσικά,  και τα δύο μεγάλα κόμματα, που άσκησαν την εξουσία τα τελευταία χρόνια. Συνένοχα, όμως, είναι και τα μικρότερα, που για τους δικούς τους λόγους το καθένα, ή απεσιώπησαν την τραγικότητα της οικονομικής κατάστασης της χώρας ή αποπροσανατόλισαν την κοινή γνώμη, στρέφοντάς την από  το μείζον αυτό θέμα-σκάνδαλο σε άλλα ήσσονος σημασίας.

 

Σοβαρή είδηση, μεγάλο θέμα,  απίστευτο σκάνδαλο δεν ήταν ούτε είναι στην Ελλάδα εκείνα που όντως είναι τέτοια, αλλά εκείνα που θα κατασκευάσουν και θα αναδείξουν ως τέτοια  τα ΜΜΕ και τα κόμματα του κοινοβουλίου για διαφορετικούς ή  κοινού συμφέροντος λόγους. ΄Ετσι, για παράδειγμα, παλιότερα, ο Κόκας της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ανάδειξε  σε πρωταγωνιστή της πολιτικής ζωής του τόπου και ρυθμιστή του πολιτεύματος έναν από τους πλέον «σκοτεινούς»  πολιτικούς της χώρας, τον Κωνστ.Μητσοτάκη και ο Λαμπράκης  με το ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ, ανεβοκατέβαζε επί σειρά ετών κυβερνήσεις και προωθούσε πολιτικά-και όχι μόνο-πρόσωπα κατά  βούληση και συμφέρον.

  Σήμερα και μετά το 1988-9, χρονιές έναρξης της λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης και μέσω αυτής ,ο Λαμπράκης, ο Μπόμπολας, η κόρη του «Κίτσου» της Ελευθεροτυπίας, οι ανεκδιήγητοι Κουρήδες, ο Ρίζος, ο Κύρτσος, ο  Χατζηνικολάου, ο Τριανταφυλλόπουλος ο Ευαγγελάτος, ο Παπαχελάς,ο Τράγκας, ο Πρετεντέρης και οι λοιποί,  συνεχίζουν απτόητοι να κατασκευάζουν ή να αποσιωπούν ειδήσεις, να επινοούν ή να αποκρύπτουν  σκάνδαλα, αρκεί τα «προϊόντα» που λανσάρουν να έχουν ακροαματικότητα, διάρκεια, σασπένς, με απώτερο στόχο το χρήμα φυσικά, αφού αυτό θα αυξήσει τις διαφημίσεις και θα καλύψει απέραντο χρόνο που χρειάζονται οι εκφωνητές-σχολιαστές στα τηλεοπτικά παράθυρα, για  να καλύψουν. Τα κόμματα, όμηροι τις περισσότερες φορές, αυτής της νοοτροπίας  όχι μόνο δεν τολμούν να αντισταθούν στην κατασκευασμένη πληροφόρηση των ΜΜΕ, αλλά συμμετέχουν στη διαδικασία παραγωγής και τηλεοπτικής της  εξέλιξης, για να αποκομίσουν ανάλογα μικρό ή μεγάλο κομματικό όφελος.

 

  Να δούμε κάποια τέτοια  κατασκευασμένα και ήσσονος σημασίας θέματα τα τελευταία χρόνια, που αναγορεύτηκαν σε μείζονα και ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούσαν πέραν της  υψηλής τηλεθέασης:

 

1.Υπόθεση Βαβύλη: Ένα πρωί, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ανακαλύπτει το μεγαλύτερο εγκληματία και κομπιναδόρο των τελευταίων χρόνων στην επικράτεια, έναν ονόματι Βαβύλης. Ο τύπος, ενα παιδί, που βιαζόταν να βγάλει εύκολα λεφτά και να παριστάνει τον σπουδαίο, αναγορεύτηκε σε επικίνδυνο κατάσκοπο, προδότη, μιζαδόρο, έμπορο ναρκωτικών, σκοτεινή μορφή, που έλυνε και έδενε στο πατριαρχείο των Ιεροσολύμων. Μετά από συνεντεύξεις και κόντρα συνεντεύξεις και κυνηγητά και αποκλειστικές αποκαλύψεις, σχολιασμούς ειδικών από τα τηλεπαράθυρα- τηλεδίκες, ένας τζερτζελές που κράτησε μήνες, τελικά ξεφούσκωσε με την  πτώση του πατριάρχη Ειρηναίου (αυτός ήταν και ο βασικός σκοπός όλης αυτής της ιστορίας), που ως φαίνεται τα είχε περισσότερο καλά με τους Εβραίους απ΄ότι του επέτρεπαν από την Ελλάδα. ΄Ετσι, αφού τον κατάργησαν εν μια νυκτί και στη θέση του έβαλαν νέο , περισσότερο υπάκουο  πατριάρχη, ο μεν Βαβύλης πήγε για λίγο καιρό στη φυλακή-και κακώς-και σήμερα ουδείς θυμάται το μεγάλο εκείνο σκάνδαλο, που τροφοδότησε με πολλές διαφημίσεις ,δόξα και αναγνωρισιμότητα έναν Τριανταφυλλόπουλο, Χατζηνικολάου, Ευαγγελάτο και λοιπούς αστέρες της άθλιας ελληνικής τηλεόρασης.

 

 2.Παραδικαστικό: Και πάλι ο Τριανταφυλλόπουλος και κατά πόδας ο Χατζηνικολάου, ο μαϊντανός των τηλεπαραθύρων δικηγόρος Κούγιας και άλλοι ειδικοί …συλλαμβάνουν έναν σεξομανή δικαστάκο, ένα φτωχοπρωτοδίκη ανθρωπάκι, δυο τρελούτσικες και άκρως φιλοχρήματες δικαστίνες, κάποιον παλαβό αρχιμανδρίτη και 2-3 ψιλοκομπιναδόρους δικηγόρους και γίνεται το «έλα να δεις». Οι μεγάλοι ντέτεκτιβς της δημοσιογραφίας, ανακάλυψαν και σχεδόν εξάρθρωσαν τα παραδικαστικά κυκλώματα στην Ελλάδα, τιμώρησαν τους ενόχους και έτσι επήλθε η περιβόητη κάθαρση στο χώρο της δικαιοσύνης. Στο μεταξύ, τα παίρνουν κρανίο οι δικαστές των κατώτερων κλιμακίων, που κατά κανόνα έκαναν και κάνουν καλά τη δουλειά τους και για ψύλλου πήδημα αρχίζουν να χώνου φυλακή, όποιον έπεφτε στα χέρια τους. Βέβαια, ούτε λόγος πως έγινε με όλα αυτά κάποια κάθαρση που αφορά κυρίως δικαστές σε υψηλά κλιμάκια, με παχυλότατες αμοιβές από διαιτησίες, με βίλες στα βόρεια προάστια και το Σχοινιά, με οικόπεδα στη Σύρο και αλλαχού. Φυσικά, καμιά νύξη και για το μέγα σκάνδαλο, όταν οι δικαστές δικάζουν ή συναλλάσσονται με τους πολιτικούς  και εν γένει δικάζουν με βάση την «ιδεολογική» τους  ταυτότητα και όχι εκείνη του αδέκαστου και ανεξάρτητου δικαστή, κυρίως σε δίκες πολιτικές.

 

3.Οικόπεδα Βατοπεδίου: Δυο φιλοχρήματοι καλόγεροι, ανταλλάσσουν  μια λίμνη από την αναμφισβήτητη περιουσία της μονής Βατοπεδίου με κάτι οικόπεδα-φιλέτα,  ελέω κάποιων υπουργών και παρατρεχάμενων του Καραμανλή και καρπώνονται καμιά εικοσαριά εκατομμύρια Ευρόπουλα. Υπό άλλες συνθήκες και εποχές, ούτε στα ψιλά των εφημερίδων θα γραφόταν το…σκάνδαλο, όπως άλλωστε έγινε τόσο καιρό. Στο μεταξύ, όμως, οι Πασόκοι, ο Αλαβάνος και οι δελφίνοι της ΝΔ , αποφάσισαν πως είναι ώρα να πάρει πόδι ο Καραμανλής. Επιστρατεύεται, λοιπόν, ο Εφραίμ και οι εμπλεκόμενοι άνθρωποι του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, γίνεται ένας πανικός, ένας πρωτοφανής σάλος και νάτο, το μεν ΠΑΣΟΚ περνάει μπροστά από τη ΝΔ 4 ποσοστ. μονάδες, ο δε Καραμανλής αρχίζει να ετοιμάζει τις βαλίτσες του, πριν βυθίσει τη Δεξιά σε ένα ποσοστό κάτω του 25% των ψηφιζόντων.

 

 Τέτοια,λοιπόν, είναι τα.. μεγάλα σκάνδαλα στη χώρα μας και αυτούς τους σκοπούς εξυπηρετούν η κατασκευή και το φούσκωμά τους από τα ΜΜΕ και τα κόμματα. Το γεγονός ότι ήδη η χώρα έχει πτωχεύσει, πως δεν υπάρχουν πια χρήματα ούτε καν τα εφ άπαξ να πληρωθούν, πως η Ελλάδα έχει πιάσει πάτο οικονομικά, όπως τα ξένα ΜΜΕ καθημερινά σχεδόν επισημαίνουν, ότι πολύ γρήγορα δεν αποκλείεται ακόμα και τις συντάξεις-μισθούς να κατάσχουν οι Τράπεζες για χρέη ή  να ορίσουν όριο στην ανάληψη ποσών από τις καταθέσεις, γι αυτό το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, κανείς δε μιλά. Αλλά, αν μιλήσουν, ο κόσμος θα σπεύσει να σηκώσει τις καταθέσεις του με αποτέλεσμα οι Τράπεζες να βάλουν λουκέτο και το σύστημα να τιναχτεί στον αέρα από τη μια στιγμή στην άλλη. Και τότε, από πού θα πάρουν τα κόμματα τις  επιδοτήσεις τους-μαμούθ  και οι βουλευτές τις παχυλότατες αμοιβές τους? Πώς θα συνεχίσει το σύστημα να δουλεύει και να διαιωνίζει την απάτη και τον αποπροσανατολισμό των υπηκόων του? Ακούει κανείς?

   

 

2.ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΡΑ.  PDF  |
 
                                                                               12.02.09

 ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΞΩΚΟΜΜΑΤΙΚΑ-ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΟΥΝ ΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

  Είναι τοις πάσι  γνωστό ότι οι Έλληνες πολιτικοί όλου του κομματικού φάσματος -και όχι μόνο οι σημερινοί-είναι απολύτως υπεύθυνοι για τη δεινή οικονομική κρίση που μαστίζει αυτή την ώρα τη χώρα. Ο συνεχής και αλόγιστος δανεισμός,η παντελής έλλειψη ορθολογιστικών, οικονομικών προγραμμάτων,  η απογύμνωσή της από τον παραδοσιακό,παραγωγικό της πλούτο,η ανυπαρξία αναπτυξιακών υποδομών, ο πελατειακός χαρακτήρας της πολιτκής στην Ελλάδα, ειναι μερικές από τις αιτίες, που την οδηγησαν  σε αυτή τη δεινή κατάσταση.

 Και δεν είναι μόνο υπεύθυνα τα δύο μεγάλα κόμματα που άσκησαν την εξουσία τα τελευταία χρόνια.Το ίδιο υπεύθυνα ειναι και τα μικρά κόμματα,που για καθαρά μικροκομματικούς λόγους, όχι μόνο δε στάθηκαν επικριτικά επί της ουσίας του αλόγιστου δανεισμού, αλλά ούτε τόλμησαν ποτέ να προτείνουν μέτρα για την εγκατάλειψη αυτής της τακτικής  ,που φυσικά,  βραχυπρόθεσμα, θα ήταν σε βάρος των εργαζομένων. Αυτή η "ομερτά" των ελληνικων κομμάτων,οδήγησε τη χώρα σε μια μη αναστρέψιμη οικονομική καταβαράθρωση  ,που με την πάροδο του χρόνου θα επιδεινώνεται με απρόβλεπτες συνέπειες

  Είναι φανερό ότι οι ΄Ελληνες πολιτικοί  στη συνείδηση των περισσοτέρων πολιτών, έχουν χάσει την "έξωθεν καλή μαρτυρία" και είναι υπόδικοι για το μεγάλο έγκλημα της καταστροφής της χώρας. Αυτή την ώρα, τη μόνη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν οι πολιτικοι,είναι ΟΛΟΙ ,ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ,να πάνε σπίτια τους. Είναι η στιγμή που ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπό τις παρούσες τραγικές συνθήκες που έχει περιέλθει η χώρα,οφείλει να αναλάβει τις ιστορικές του ευθύνες και βάση του Συντάγματος να αναθέσει τη διακυβέρνηση της χώρας σε πρόσωπα εξωκοινοβουλευτικά ,που διαθέτουν αποδεδειγμένα ήθος και ικανότητα να συγκρτατήσουν τη χώρα από το φρενήρη ρυθμό της καθοδικής πορείας που βρίσκετα αυτή τη στιγμή.

 Αν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν επωμιστεί τις ευθύνες του, θα είναι και ο ίδιος ΥΠΟΛΟΓΟΣ και απέναντι στην ιστορία και απέναντι στις γενιές των πολιτών που έρχονται.

  Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΕΤΑΙ

                                                                         ΗΟΜΟ  

 

 

  

 

 

  Επόμ. >

 

Τελευταία ανανέωση ( 11.02.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS