HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2216071
20.000.000 "ΑΓΙΟΙ" ΔΕ "ΜΕΤΡΑΝΕ",ΟΣΟ 1 ΠΑÏΣΙΟΣ!
19.03.14

 

 (Tο κείμενο ανέβηκε στα "ΔΡΩΜΕΝΑ"  στις 21-1-2104,αλλά το... σακάτεψαν (το εξαφάνισαν)  οι εισβολείς Ναζί και το ξανανεβάζουμε από το αρχείο μας με τη σημερινή ημερομηνία)

 

Θα παρα-επι-μείνουμε  στο θέμα περί της  ορθότητας ή όχι  της απόφασης των δικαστών με την οποία καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκιση ο μπλόγκερ από τα Ψαχνά (στην ουσία για περιύβριση "Αγίου" και όχι της θρησκείας ή των συμβόλων της, αφού  o Παϊσιος δεν είναι θρησκεία, ούτε σύμβολο της Ορθοδοξίας) . To ζήτημα έτσι, όπως έχει εξελιχθεί πλέον, χαρακτηρίζεται (και είναι)   μέγα ιστορικό κα στη συνέχεια πολιτικό και δικαστικό σκάνδαλο για τους λόγους που θα εκθέσουμε στη συνέχεια.


 Κατ΄αρχήν, να επισημάνουμε πως από την πρώτη στιγμή ήταν ΠΡΟΚΛΗΣΗ και εν ταυτώ ανοησία και μάλιστα της  χειρίστης μορφής , να ανάγεται αυτή καθ΄αυτή η κριτική  ή έστω  ένα  "ακατάλληλο"  χιούμορ  σε πρόβλημα μείζονος σημασία  για τη χώρα και να καταλήγει μάλιστα η υπόθεση  στις αίθουσες των δικαστηρίων .


 Ακόμα χειρότερα, αφού έφτασε το θέμα εκεί, να υπάρχουν ΄Ελληνες δικαστές, που  εξέθεσαν   για άλλη μια φορά τη χώρα διεθνώς , καταδικάζοντας  για προσβολή θρησκείας (!),΄Ελληνα πολίτη. Αλλά, όπως  αναλυτικά υποστηρίξαμε σε άλλα κείμενά μας , η κατηγορία πως   τάχα ο μπλόγκερ  προσέβαλε-εξύβρισε θρησκευτικά  σύμβολα και νεκρούς (ή όπως αλλιώς θα το λένε και θα το  "τεκμηριώνουν"  στην  απόφασή τους οι δικαστές) ,δε στέκεται με..."καμία Παναγία". Ας μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια. Κανείς δεν προσέβαλε τη  χριστιανική θρησκεία, ούτε το δόγμα της Ορθοδοξίας, αλλά έκανε κριτική στις  ανόητες "προρρήσεις"  ενός διανοητικά διαταραγμένου θρησκευόμενου,νεκρού πια.


 Η ΜΕΓΑΛΗ, όμως, πρόκληση δεν είναι εδώ ούτε σε  αυτή την καταδίκη.  Με αφορμή  αυτή την τιμωρία ανα-απο-δεικνύεται για άλλη μια φορά ένα άλλο,  μείζον αυτό,  θέμα-σκάνδαλο ,το οποίο ευθύς αμέσως θα αναλύσουμε.


Βρίσκουμε και θεωρούμε, λοιπόν,  εντελώς αφύσικο και τραγικό αυτό  που συνέβη, να επιβάλεται, δηλαδή, ποινή στο δημιουργό μιας γελοιογραφίας, που διακωμωδεί  ένα ΝΕΚΡΟ  καλόγερο για τις ανόητες και   αξιοθρήνητες προφητείες του περί καταστροφής του τουρκικού έθνους,  της κατάληψης της Κωνσταντινούπολης από τους ΄Ελληνες και άλλα τέτοια  φαιδρά και ..."αλαφροϊσκιωτα", τη στιγμή που εδώ και πολύ καιρό η ελληνική Πολιτεία με τους κυρίαρχους θεσμούς της ,τη Βουλή και τη Δικαιοσύνη,  δεν έπραξε το ίδιο για   τους φορείς  της "χολέρας" του Ναζισμού, που συνεχίζουν να διαβιώνουν, όντας βαριά "άρρωστοι",  ανάμεσά μας.


 Ας δεχτούμε, για την "οικονομία του πράγματος ,  πως η κρίση-απόφαση των δικαστών  είναι   ορθή.  Πως είναι, δηλαδή,  προσβολή της μνήμης του  νεκρού καλόγερου  η άρνηση  της   αποδοχής της εν ζωή αθωότητάς  του και της καλοπροαίρετης στάσης του απέναντι  στα διάφορα ζητήματα,όπως τα εθνικά. Αν δεχτούμε αυτό ,τότε τί γίνεται στην παρακάτω περίπτωση;

  

΄Οταν  οι "κεφαλές"  και οι οπαδοί της εγκληματικής οργάνωσης της Ναζιστικής Χ.Α   δηλώνουν,  υποκαθιστώντας , διαστρεβλώνοντας και φτύνοντας  την Ιστορία  (ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ  ΝΑ  ΓΝΩΜΑΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ  ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ)    πως  δεν υπήρξε ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ, ούτε  "σφαγιάστηκαν" με μαρτυρικό θάνατο 20.000.000  ΑΘΩΑ  ΕΝ  ΖΩΗ  θύματα, εξαιτίας της σχιζοφρένειας των  Ναζιστών και όταν   η ελληνική Πολιτεία, σε αντίθεση με όλες τις ευρωπαϊκές χώρες,  αρνείται  έμπρακτα  να χαρακτηρίσει ως έγκλημα την άρνηση του Ολοκαυτώματος και να θέσει εκτός νομιμότητας την εγκληματική οργάνωση του Μιχαλολιάκου που την υποστηρίζει,  τί μπορεί να υποθέσει κανείς;  Και δε μιλάμε πια για εξύβριση  ενός  ..."κοιμηθέντος"  καλόγερου  (εθνικιστή, ρατσιστή στην ουσία,  απάνθρωπου και  "αντίχριστου") . Ξετυλίγουμε  ιστορικά το δράμα της εκτέλεσης εκατομμυρίων, ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΘΩΩΝ θυμάτων, των οποίων το μόνο... "έγκλημα" ήταν  η ράτσα τους  και η ("ταπεινή" κάποιων) καταγωγή τους. Γι΄αυτά τα "εγκλήματα"  βασανίστηκαν,υπέφεραν, σφαγιάστηκαν. Και μόνο γι΄αυτά!   


 ΤΟ ΜΕΓΑ ΕΓΚΛΗΜΑ, η περιύβριση κα  η προσβολή της μνήμης των  20.000.000 νεκρών δεν πείραξε  ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ!  Τους πείραξε ,όμως, βαριά και...ασήκωτα   η περιύβριση ενός νεκρού  και  από  "άλλες εποχές"  βγαλμένου   καλόγερου ,που οραματιζόταν ,όσο ήταν ζωντανός ,να δει το αίμα των εχθρών του  Τούρκων να "ρέει ποτάμι"  στη γείτονα.  Η  ευαισθησία των δικαστών περί δικαοσύνης   (να σημειωθεί πως κινήθηκαν εναντίον του μπλόγκερ μετά από καταγγελία- απαίτηση εκπρόσωπου του ναζιστικού μορφώματος!) , εξαντλήθηκε στην επιβολή φυλάκισης και μάλιστα 10 μηνών  σε έναν κάτοχο μιας ιστοσελίδας   από την Εύβοια, ενώ  την ίδια ώρα  οι εγκληματικές φυσιογνωμίες των "Κασιδιάρηδων"  θρασύτατοι, αλαζόνες, ανιστόρητοι, ημαμαθείς   περιφέρονται στις εκπομπές  των  "Τριανταφυλλόπουλων", προκαλώντας, βρίζοντας, προσβάλοντας, φτύνοντας εκατομμύρια θύματα και όχι μόνο του Ολοκαυτώματος. Αν αυτό δεν είναι ΠΡΩΤΑ ΑΔΙΚΟ και μετά  παράνοια,  παραλογισμός, βαρβαρότητα και βαριά ασέβεια στη μνήμη εκατομμυρίων αθώων νεκρών σε μια χώρα που θέλει να λέει πως ο δικαιικός της πολιτισμός παρακολουθεί εκείνον  των πολιτισμένων κρατών του κόσμου, τότε τί άλλο θα μπορούσε να είναι;


 Αλλά, εκτός  από τη Δικαιοσύνη, το  συγκεκριμένο  έγκλημα "καθοσίωσης" ,της εξύβρισης-προσβολής ,δηλαδή,εκατομμυρίων νεκρών, δε φαίνεται να ενόχλησε ούτε τα κόμματα της Βουλής, οι εκπρόσωποι των οποίων, όπως έχουμε καταγγείλει  επανειλημμένα ,συνεχίζουν να συγχρωτίζονται στην αίθουσα του κοινοβουλίου και να συνδιαλέγονται με τα υπολείμματα της εγκληματικής οργάνωσης των ναζιστών.  Και όχι μόνο, αλλά  οι "πατέρες" του ΄Εθνους  συναποφάσισαν  πρόσφατα πως πρέπει να συνεχιστεί  η καταβολή των βουλευτικών μισθών  στα προφυλακισμένα μέλη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης του Μιχαλολιάκου. (Πήγαν, σου λέει,  τα..."παιδιά" φυλακή, αλλά μη χάσουν και το μισθούλη  τους). Οποία θρασύτης, οποίος εξευτελισμός  του ελληνικού κοινοβουλίου με πρώτα τα κόμματα της (κατ΄ευφημισμό πια) λεγόμενης Αριστεράς και προσωπικά του Μανώλη Γλέζου!


Ο ιστορικός έχει καθήκον, πρώτα απ΄όλα, να είναι το "άγρυπνο μάτι" της Δικαιοσύνης .Και μάλιστα έτσι, όπως  την καθόρισε ο Ησίοδος.  Η ΘΕΜΙΣ  στη  "Θεογονία" του Ησίοδου ταυτίζεται   με την "Αιδώ" και θεωρείται ως έμφυτη ιδιότητα του ανθρώπου , όπως η μνήμη ,η ανάμνηση.  Στην "Κοσμογονία", μάλιστα, η ίδια συγκρατεί τα πλανητικά συστήματα από την "εντροπία",που είναι  μέτρο για την αταξία ενός συστήματος.


 Δυστυχώς στις μέρες μας στην Ελλάδα, που γέννησε τον πολιτισμό (την επιστήμη,τη φιλοσοφία ,την τέχνη,την πολιτική)  η ΘΕΜΙΣ πλήττεται-βιάζεται  βαριά   και μάλιστα τις πιο πολλές φορές από τους ίδιους τους θεσμούς της Πολιτείας. Σε άλλες χώρες, που η Ιστορία τους αρχίζει  πριν μερικές  εκατοντάδες και όχι χιλιάδες χρόνια από σήμερα, όπως εμείς σεμνυνόμεθα  για τη δική μας, αυτό   που συμβαίνει στην Ελλάδα, να είναι  ελλειμματική πλέον η Δημοκρατία της  σε στοιχειώδεις-κορυφαίες  παραμέτρους , συμβαίνει   λιγότερες φορές και, πάντως, όχι σε κεφαλαιώδους σημασίας  πολιτικά και δικαιικά  ζητήματα . 


 Μοναδική ελπίδα και εγγύηση για την καταγγελία και την ανάδειξη  του σκανδαλώδους αυτού φαινομένου της κολόβωσης  του δημοκρατικού πολιτισμού  στην Ελλάδα  αυτή την ώρα , αποτελεί  η επιστήμη της Ιστορίας.  Η μόνη    ΕΞΟΥΣΙΑ   η οποία δεν υπακούει στις σκοπιμότητες, όπως συμβαίνει με όλες σχεδόν  τις υπόλοιπες εξουσίες  της ελληνικής πολιτείας.  Γι΄αυτό ακριβώς το λόγο η Ιστορία, ως θεσμός και εξουσία, έχει την υποχρέωση και το δικαίωμα, ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ,να ελέγχει ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες, όταν παρεκτρέπονται, όπως τώρα  και μάλιστα προκλητικά.  Ειδικά ,η αποκαλούμεη ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ (ΜΜΕ) ,που έχει εκπέσει σε  "βιομηχανία παραπληροφόρησης" και σκοταδισμού και " εκδίδεται"-"εκπορνεύεται" ανερυθρίαστα,  έχει χάσει   προ πολλού την "έξωθεν καλή μαρτυρία". Τη δύναμή της πλέον , όχι μόνο δε μπορεί να τη χειριστεί επ΄ωφελεία  της Δημοκρατίας  και του Πολίτη, αλλά αντίθετα την  έχει  καταχρασθεί κατά τρόπο αναίσχυντο και επικίνδυνο σε σημείο που ουδείς νοήμων ,νουνεχής και συνειδητοποιημένος Πολίτης  εμπιστεύεται  πλέον την κρίση της  στο ελάχιστο.


 ΄Οπως  στις παλιότερες εποχές  που δεν υπήρχε  ΤΥΠΟΣ, το δικαίωμα και το βάρος  στην πληροφόρηση ,την κριτική και την διαφύλαξη της ιστορικής  αλήθειας  ανήκαν στους ιστορικούς (άσχετα αν πολλοί απ΄αυτούς  λειτούργησαν και τότε,όπως ακριβώς   οι κατοπινοί  διαδοχοί τους στην ενημέρωση ,οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ). Σήμερα η  Ιστορία καλείται  πάλι να σταθεί στο ύψος των κρίσιμων στιγμών.  Είναι χρέος και δικαίωμα της  ιστορικής επιστήμης, ειδικά του κλάδου της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, για τους λόγους που αναλυτικά εξηγούμε στις "ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ", να παραμείνει στις επάλξεις για την προάσπιση της αληθινής πληροφόρησης,την κριτική των θεσμών και την προστασία του αγαθού της Δημοκρατίας,που είναι το κυριότερο συστατικό στοιχείο του Πολιτισμού.


Αυτός είναι και ο λόγος, που  η ιστρορική μας "πένα" δε θα σταματήσει,μέχρι να δικαιωθεί,να  αναδεικνύει σε ύψιστο θέμα δημοκρατικού ελλείμματος της ελληνικής Πολιτείας  τη συγκατοίκηση στο κοινοβούλιο των εκπροσώπων της Δημοκρατίας με Νεο-Ναζιστές,  αρνητές του Ολοκαυτώματος και θαυμαστές του Χίτλερ και των διεστραμμένων οπαδών του που "σφαγίασαν" 20.000.000  αθώα θύματα, έτσι για...πλάκα, προκαλώντας κατ΄αυτό τον τρόπο  τη δίκαιη  "μήνιν" της Ιστορίας και του ανθρώπινου Πολιτισμού. 


Ντροπή σας ,΄Ελληνες βουλευτές . Ντροπή στη Κυβέρνηση! 

Τελευταία ανανέωση ( 20.03.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2023 HOMO NATURALIS