HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2216084
Θ.ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΨΑΡΕΥΩΝ ΣΕ...ΘΟΛO "ΠΟΤΑΜΙ"!
09.04.14

                                      ( ISTORIKI DIMOSIOGRAFIA, 9-4-2014)

   

"Πάγκαλος: Θα ψηφίσω «Το Ποτάμι»

Την πρόθεσή του να στηρίξει «Το Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη στις επικείμενες ευρωεκλογές αποκάλυψε σήμερα από ραδιοφώνου ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Ο λόγος, όπως αποκάλυψε ο πρώην υπουργός μιλώντας σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή (ΒΗΜΑ FM), είναι ότι στο ψηφοδέλτιο της πολιτικής κίνησης βρίσκεται ο καθηγητής Γιώργος Γραμματικάκης τον οποίο χαρακτήρισε ως «έναν από τους σοφότερους ανθρώπους της Ελλάδας και ίσως του κόσμου», ενώ χαρακτήρισε το ψηφοδέλτιου που παρουσίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης για τις ευρωεκλογές «εξαιρετικά αξιόλογο».

Αντίθετα, σκληρή κριτική επεφύλαξε για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης: «Ο Βενιζέλος μιλάει πολύ και ακούει μόνο τον εαυτό του», είπε ο κ. Πάγκαλος και συνέχισε λέγοντας ότι παρέλαβε ένα κόμμα του 40% και το έχει φτάσει στο 4% και είναι πολύ πιθανόν να μη βγάλει ούτε έναν ευρωβουλευτή στις εκλογές" 

 

 Ο Πάγκαλος είναι"... ή του ύψους ή του βάθους (γενικώς). Οι ατάκες του παροιμιώδεις και εύστοχες πολλές φορές (π.χ "μαζί τα φάγαμε τα λεφτά" κ.α), αλλά και οι γκάφες του επενειλημμένες και ασυγχώρητες (π.χ υπόθεση Οτσαλάν,  "γίγαντας η Γερμανία  με πήλινα πόδια"  και άλλες πολλές και... αξέχαστες). Τώρα, ως γνήσιος γκαφατζής,  επεστράτευσε παραμονές εκλογών τον  "κακό"   εαυτό του και  διέπραξε νέα ατοπήματα και  παραλογισμούς  ,ώστε " τα έσχατα να είναι χείρονα" των πρώτων.

 

1. Είπε πως  θα ψηφίσει (Θολό) “Ποτάμι”, επειδή  ο αρχηγός  του κόμματος της τηλεοπτικής  εκπομπής, εκπρόσωπος της "βαριάς βιομηχανίας παραπληροφόρησης",  απολίτικος , ποδοσφαιρομανής και υπερασπιστής  άθλιου Νεο-Ναζί ποδοσφαιριστή, συμπεριέλαβε  στο ψηφοδέλτιο της "συμφοράς" και της απάτης  που κατάρτισε  έναν, λέει,  από τους...σοφούς (!) του κόσμου, που ακούει στο όνομα Γιώργος Γραμματικάκης. Ο εν λόγω, είναι ο "γνωστός και μη εξαιρετέος" φυσικός, παλιός πανεπιστημιακός, γνήσιος εκπρόσωπος του ντόπιου  "διανοουμενέ"-"λούμπεν"  κατεστημένου, που υπηρέτησε πιστά χρόνια και το εκφυλισμένο, ελληνικό, πανεπιστημιακό καθεστώς του νεποτισμού, της αγραμματοσύνης, και της διαφθοράς, αλλά και κατά καιρούς   διάφορους    απίθανους "ιδεολογικο-φιλοσοφικούς"  σχηματισμούς και  κόμματα.

 Να τον χαίρεσαι, κύριε Πάγκαλε,  το Γραμματικάκη σας. "΄Ομοιος ομοίω αεί πελάζει",  άλλωστε. Και οι δύο στηρίξατε επί συναπτά έτη το βρώμικο κομματικό κράτος και είσαστε συνυπεύθυνοι για το σημερινό κατάντημα της χώρας.

2. "Τα χώνει" στο Βενιζέλο με ανιστόρητες και εντελώς αναληθείς κρίσεις. Ο Βενιζέλος, όπως και ο Σαμαράς, παρά το παλιό, κακό κομματικό παρελθόν τους (όχι βέβαια, χειρότερο  του Πάγκαλου),  στην παρούσα ιστορική συγκυρία κατάφεραν να "απεκδυθούν" (εν πολλοίς)  τον παλαιοκομματικό τους εαυτό, να πραγματοποιήσουν μια θαυμαστή για πολιτικούς στην ιστορία της Ελλάδας υπέρβαση, έσωσαν στην κυριολεξία τη χώρα (στο μέτρο που τους επέτρεπαν οι συνθήκες) από τη δεινή κρίση  (οικονομική, κοινωνική, ιδεολογική), που θα κατέληγε με μαθηματική ακρίβεια στον "εμφύλιο" και οδήγησαν το "σκάφος" ασφαλώς σε μια από τις χειρότερες “τρικυμίες” στην ιστορία της.

 Αυτά για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας. Και ο... ευτραφής (σώματι και πνεύματι) Πάγκαλος, ας ακολουθεί καμιά φορά  τη δικιά του συμβουλή  "να μιλά λιγότερο (και όταν πρέπει) και  να ακούει περισσότερο". 

 

                                           

 

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 09.04.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2023 HOMO NATURALIS