Statistics |
Επισκέπτες: 2453675
|
|
19.09.12 |
΄Οταν σε μια χώρα παρανομούν ΑΤΙΜΩΡΗΤΙ ακόμα και οι λειτουργοί της δικαιοσύνης και μάλιστα κατηγορούνται για καταπάτηση του Συντάγματος(!) και υιοθέτηση ακραίων και αγοραίων συμπεριφορών, και μόνο εξ αυτού, έχουν απολέσει πλέον το κύρος και τον αυτοσεβασμό που θεωρείται αυτονόητο, λόγω της ιδιότητάς τους, πως θα έπρεπε να τους διακρίνουν. Σ΄αυτή την περίπτωση, είναι αναγακαίο η Πολιτεία με τα όργανά της (την κυβέρνηση εν προκειμένω), να κινητοποιηθεί άμεσα,για να συνετίσει και να τιμωρήσει τους παραβάτες, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Αλλά,γιατί υποστηρίζουμε πως οι δικαστές διέπραξαν συνταγματικό πραξικόπημα;
Το άρθρο 88 του Συντάγματος αναφέρει ρητά πως οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών πρέπει να είναι ανάλογες του λειτουργήματός τους. Στο ίδιο και... μοναδικό, όμως, Σύνταγμα στο άρθρο 23 παράγραφος 2, ρητά πάλι και κατηγορηματικά αναφέρεται ότι η απεργία των δικαστικών με οποιαδήποτε μορφή (άρα και με στάση εργασίας και διακοπή της λειτουργίας των δικαστηρίων,αυτό που κάνουν αυτές τις ημέρες οι δικαστές) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑ!
Επομένως,οι απεργοί, μετά από αυτή την εξέλιξη,την απόφασή τους,δηλαδή, να προχωρήσουν σε απεργία,παραβιάζοντας συνειδητά, προδήλως και πασιφανώς το Σύνταγμα, δε "δικαιούνται δια να ομιλούν" (διάβαζε να δικάζουν), αφού, είναι "ηλίου φαεινότερον", πως έχουν υποπέσει σε βαρύτατη αντισυνταγματική παρεκτροπή, προχωρώντας σε μια απεργία που απαγορεύει το Σύνταγμα και μάλιστα με την "άνανδρη" και ανήθικη μορφή της "λευκής" απεργίας. Με αυτή τη ανήκουστη παράβαση του καταστατικού χάρτη της χώρας, οι λειτουργοί της "Θέμιδος" έχουν χάσει πλέον την έξωθεν καλή μαρτυρία τους και ο οποιοσδήποτε πολίτης (ως κατηγορούμενος ή μηνυτής) θα μπορούσε να επικαλεστεί τη βαρύτατη αυτή παρεκτροπή των δικαστών, για να ζητήσει την εξαίρεσή τους από την έδρα, σε οποιαδήποτε δίκη με το σκεφτικό :"Πώς οι παράνομοι θα απονείμουν δικαιοσύνη"; "Πώς αν λάβοις παρά του μη έχοντος" δίκαιο και αναταμοιβή;
Αλλά,ας μείνουμε περισσότερο στο άρθρο 88 , που υποστηρίζει,όπως είπαμε, πως οι αποδοχές των δικαστικών πρέπει να είναι ανάλογες του λειτουργήματός τους. Οι δικαστές, όπως ακούσαμε στα ΜΜΕ, δίνουν τη δική τους ερμηνεία στο συγκεκριμένο αυτό άρθρο και ούτε λίγο ούτε πολύ, ισχυρίζονται πως με το άρθρο 88... απαγορεύεται η μείωση του μισθού τους . Τώρα, πώς η αναφορά σε "ανάλογες αποδοχές με το λειτούργημα" μεταλλάχτηκε σε απαγόρευση μείωσης μισθού,πράγμα που για όσους έχουν στοιχειώδη ικανότητα ανάγνωσης και κατανόησης θεωρείται παράλογο και ψευδές, μόνοι (από όλους τους ΄Ελληνες) οι μεταφράζοντες έτσι δικαστές μπορούν να μας το εξηγήσουν. Τα πράγματα,όμως, είναι απλά, για εκείνον που δε φοράει "γυαλιά" και δεν κοιτάζει μόνο την "πάρτη" και το συμφέρον του.
Ποιος καθορίζει εκτός από τη δύναμη της ΑΝΑΓΚΗΣ (κατά Μαρξ) και της "ανωτέρας βίας" ποιες ειναι οι ανάλογες αποδοχές; Δε θα πρέπει να είναι ανάλογες οι αποδοχές των δικαστών με τη γενικότερη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας; ΄Οταν όλοι οι εργαζόμενοι-συνταξιούχοι, παρά τις ρητές επιταγές του Συντάγματος και των νόμων, κατά παράβαση του νομικού πολιτισμού της χώρας και των άγραφων ηθικών νόμων, την καταστρατήγηση ακόμα και των στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων και των διαχρονικών αξιών (π.χ αξιοπρέπεια), έχουν υποστεί δεινές περικοπές των αποδοχών τους σε σημείο, που συνάνθρωποί μας αυτοκτονούν λόγω ανέχειας, παιδιά δεν έχουν να φάνε και λιποθυμούν στα σχολεία, απελπισμένοι άνεργοι "ελπίζουν" πια μόνο στη...λύση της μετανάστευσης, είναι το λιγότερο εγκληματικό (για άδικο δεν το συζητάμε) μια συγκεκριμένη συντεχνία, που θα έπρεπε από μόνη της να ζητήσει μείωση των μηνιαίων αποδοχών των 5.000 ευρώ που έπαιρναν τα μέλη της, σε 1000-1.2000, να απαιτεί εκβιαστικά και παράνομα με απεργία,που απαγορεύει το Σύνταγμα, να εισπράττει τους παχυλούς μισθούς των 3 και 4.000 ευρώ (Αυτοί είναι οι μισθοί τους σήμερα!).
Οι "ανάλογες αποδοχές" μιας οποιασδήποτε εργασίας, έχουν να κάνουν με την προάσπιση του αγαθού της ζωής πρωτίστως. Και για να ζει κανείς, έστω και με στοιχειώδη αξιοπρέπεια, σύμφωνα με το ΣΫΝΤΑΓΜΑ ,τη ΦΥΣΗ και ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΗΘΙΚΌ ΣΥΣΤΗΜΑ, η αμοιβή από την εργασία του δεν μπορεί να είναι κατώτερη του καθοριζόμενου σε κάθε χώρα ορίου της φτώχειας. Αυτό το όριο, όμως,εκατομμύρια ΄Ελληνες το έχουν ξεπεράσει προ πολλού και είναι πάμπολλοι εκείνοι που προσπαθούν να επιβιώσουν με ψιχία, με μισθούς και συντάξεις πείνας (των 300 και 500 ευρώ).Την ίδια στιγμή η συντεχνία των δικαστών,όπως είπαμε, εισπράττει τον προκλητικότατο υπό τις σημερινές συνθήκες μισθό των 3 και 4.000 ευρώ το μήνα! Είναι το έργο των δικαστών σοβαρότερο από το αγαθό-δικαίωμα της ζωής, της υγείας, της διατροφής, της αξιοπρέπειας όλων των άλλων(τα βασικά δηλαδή,συνταγματικά δικαιώματα του ατόμου); Και ακόμα,γιατί οι αποδοχές των γιατρών και των εκπαιδευτικών,για παράδειγμα, να μην είναι ανάλογες του λειτουργήματός τους,αλλά πολύ κατώτερες; Επιτελούν σοβαροτερο έργο οι δικαστές από τους γιατρούς και τους δάσκάλους; Ας σοβαρευτούμε.
Εδώ και πολύ καιρό στο χώρο της δικαιοσύνης επικρατούν παθογένειες ανεπίτρεπτες και φαινόμενα σήψης ανησυχητικά.΄Οχι, βεβαια,πως παλιότερα ήταν καλύτερα τα πράγματα σ΄αυτό το χώρο από εποχής ..Κολοκοτρώνη ακόμα. Σήμερα, όμως, ξεπεράστηκαν και τα έσχατα όρια,αφού η κατάσταση στη δικαιοσύνη είναι εκτός ελέγχου. Πιο αναλυτικά: Η συντεχνία των δικαστών και εισαγγελέων με απόφαση ενός επίορκου και κατηγορουμένου για "ξέπλυμα μαύρου χρήματος" συναδέλφου τους, τ.προέδρου του Αρείου Πάγου (Ρ.Κεδίκογλου), εδώ και λίγα χρόνια, την ώρα που ξεκινούσε η οικονομική κατάρρευση της χώρας , με διαδικασίες εξπρές, άδειασε τα δημόσια ταμεία και τα μέλη της εισέπραξαν και μοιράστηκαν μεταξύ τους το ιλιγγιώδες ποσό του 1 δισ.ευρώ! Τα χρήματα αυτά ήταν προορισμένα κυρίως για εφάπαξ και συντάξεις εργαζομένων, με αποτέλεσμα χιλιάδες συνταξιοδοτούμενοι μετά από 35 και 40 χρόνια υπηρεσίας, να μην μπορούν να εισπράξουν τα χρήματα που τους ανήκαν ,αφού πρόφτασαν και τους τα πήραν οι δικαστές. Αλλά,δε σταματά εδώ η κατρακύλα. Εισαγγελείς, διακατεχόμενοι από κομματικό μένος, επί σειρά ετών, αψηφούν προκλητικά το δίκαιο και το νόμο, αρνούνται να δουν το αυτονόητο, υψώνουν προστατευτική "ομπρέλα" πάνω από την τελευταία κυβέρνηση Καραμανλή, που οδήγησε τη χώρα στο σημερινό κατάντημα και, αντί να έχουν ήδη δρομολογήσει τις νομικές διαδικασίες για να δικαστούν οι πρωτεργάτες της καταστροφής , εξαπολύουν "κυνήγι μαγισσών" για αντιπερισπαμό, για να "διασκεδάσουν" το έγκλημα και να το "συμψηφίσουν", ώστε να κρατηθούν στο απυρόβλητο κομματικά πρόσωπα,που διέπραξαν,όπως είπαμε, το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας και έπρεπε ήδη να είναι φυλακή!
Για να μη μιλήσουμε για όλες τις παράλογες, αντιφατικές, άδικες και περίεργες ενέργειες λειτουργών της δικαιοσύνης,επειδή θα χρειαζόμαστε "μέρες του Μαγιού και νύχτες του Γενάρη",για να τα πούμε όλα. Να θυμίσουμε μόνο κάποιες πρόσφατες και κραυγαλέες τέτοιες ένέργειες: Η έγκριση του καταστατικού ίδρυσης και λειτουργίας του εγκληματικού κόμματος της Χρυσής Αυγής και η αδιαφορία της ίδιας δικαστικής εξουσίας μέχρι σήμερα για την άσκηση δίωξης ενατίον των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας και της κακοποίσης μεταναστών. Ηθικοί αυτουργοί ,ως γνωστόν,δεν είναι άλλοι από τον παρανοϊκό, βομβιστή αρχηγό και τους "βουλευτές" της παρανοϊκής οργάνωσης των Νεο-Ναζί, στην οποία η ελληνική δικαιοσύνη "έστρωσε το χαλί",για να κατέβουν σε εκλογές και να εισέλθουν θριαμβευτές στο ελληνικό κοινοβούλιο. Η προφυλάκιση Εφραίμ,η σύλληψη και η "κινηματογραφική" προφυλάκιση μανάδων ανηλίκων παιδιών, όχι σύμφωνα με το δίκαιο και το νόμο, αλλά για να ικανοποιηθεί η..αδηφάγα κοινή γνώμη ("ανθρωπόμαζα") που ηδύνεται στις αρένες" και τα "θεάματα".Και άλλα, πολλά άλλα τέτοια "ών ουκ έστιν αριθμός".
Συνοψίζοντας,υποστηρίζουμε πως οι ΄Ελληνες "λειτουργοί" της δικαιοσύνης, ειδικά με το πρόσφατο συνταγματιό πραξικόπημα να παραβιάσουν άρθρο του θεμελιώδους καταστατικού χάρτη της χώρας, για ποταπούς και χρησιμοθηρικούς λόγους, έχασαν και το κύρος τους και την ικανόητα πλέον να δικάζουν. Για το λόγο αυτό η Πολιτεία οφείλει εδώ και τώρα να δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα "ανεπάρκεια και απώλεια κύρους των διακαστικών λειτουργών".Το πρώτο βήμα είναι η πρόσληψη νέων δικαστών με κριτήρια όχι μόνο τη νομική κατάρτισή τους, αλλά πρωτίστως το ήθος και τη γενικότερη συγκρότηση της προσωπικότητάς τους, ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα σαν τα πρόσφατα. Επίσης, σημαντική είναι αυτή την ώρα, ως απάντηση της Πολιτείας στη συνταγματική εκτροπήτων δικαστών, η άμεση μείωση των παχυλών αποδοχών τους στο ποσό των 1200 ευρώ και η πρόσληψη περισσότέρων δικαστών για την διεκπεραίωση των υποθέσεων που χρονίζουν 10 και 15 χρόνια .
Οι εκβιασμοί είναι τακτικές και συμπεριφορές του υπόκοσμου και όχι εκείνων που έχουν αποστολή να τιμωρούν τους παράνομους .Να το πούμε πιο απλά και λαϊκά, "δε βάλαμε το Λύκο να φυλάει τα πρόβατα". Αλλιώς,θα τα φυλάγαμε ...μόνοι μας. Και κάτι ακόμα. Ας μη νομίζουν κάποιοι πως οι απειλές μπορούν να κάμψουν τις αντιστάσεις εκείνων που αγωνίζονται σε εποχές δύσκολες θαρραλέα ,αλλά προπαντός έντιμα ,για να μείνει και κάτι ΟΡΘΙΟ σ΄αυτό τον τόπο. Τέτοιοι "τσαμπουκάδες" δεν περνάνε σήμερα.
|
Τελευταία ανανέωση ( 19.09.12 )
|
|
|