HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2331821
ΒΑΤΟΠΕΔΙ-ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ.
Γράφει ο/η paris   
23.11.08

 

 

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ? ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

                              

   Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών η πραγματική αξία της περιουσίας που αντάλλαξε το Βατοπέδι με τα απανταχού της χώρας δημόσια οικόπεδα, ανέρχεται στο ποσό των 35-40 εκατομμυρίων Ευρώ. Με τις υψηλές γνωριμίες  του Εφραίμ και του Αρσένιου στο Μαξίμου (διάβαζε Καραμανλή μέσω Ρουσόπουλου), το ποσό αυτό εκτοξεύθηκε στο…αστρονομικό ποσό των 60-65 εκατομμυρίων Ευρώ. ΄Εχουμε, δηλαδή, μια διαφορά κέρδους, που καρπώθηκε το μοναστήρι, περίπου 20 εκατομμύρια Ευρώ.

  Στο μεταξύ, η περιουσία αυτή (εν προκειμένω η λίμνη Βιστωνίδα) είναι στην απόλυτα νόμιμη κυριότητα του Βατοπαιδίου με χρυσόβουλα και οθωμανικά συμβόλαια. Ας μην ξεχνάμε, με χρυσόβουλα και συμβολαιογραφικές πράξεις επίσης κατοχυρώνεται  το ιδιοκτησιακό καθεστώς  χιλιάδων στρεμμάτων  εντός κι εκτός συνόρων της Ελλάδας (π.χ το Φανάρι και η περιουσία του στην  Κωνσταντινούπολη, ολόκληρη η Εύβοια, που αγοράστηκε με συμβόλαια από τον Τούρκο αγά, τον Κάιζερ και τον τσιφλικά Νοέλ  Μπέκερ αργότερα ).

 

΄Υστερα απ αυτά, συνοψίζουμε και έχουμε και λέμε: 1.Είναι ή δεν είναι  περιουσία της μονής η λίμνη? Είναι λέμε εμείς και κάθε εχέφρων, που έχει ολίγον περισσότερο μυαλό και τσίπα από την Αλέκα, τον Αλαβάνο και τον Καρατζαφέρη. Γιατί αν δεν ήταν και δεν έχουν νομιμότητα τα χρυσόβουλα και οι οθωμανικές  συμβολαιογραφικές πράξεις , αύριο πρωί  η μισή Ελλάδα είναι στον αέρα ιδιοκτησιακά και οι Τούρκοι αρπάζουν στον αέρα μια χρυσή ευκαιρία να πετάξουν έξω το πατριαρχείο από την Κωνσταντινούπολη και να ισχυριστούν πως επαναστατικώ δικαίω, κατέχουν νόμιμα τις περιουσίες των Κυπρίων της Βόρειας Κύπρου.

2.Ποιοί… ακτήμονες θα έπαιρναν τα φιλέτα-οικόπεδα του δημοσίου που πρόφτασε και πήρε ο αητονύχης Εφραίμ? Και γιατί να γίνουν αυτοί οι ακτήμονες  εκατομμυριούχοι εν μια νυκτί και όχι η μονή, που στο κάτω-κάτω έδωσε και κάτι για να πάρει ό τι πήρε? Τι ενδιαφέρει το συνειδητοποιημένο και έντιμο ΄Ελληνα πολίτη αν τα εκατομμύρια τα ξεκοκαλίζουν στα σκυλάδικα οι…ακτήμονες ή οι καλόγεροι?

 

  Τώρα, γιατί έγινε ολόκληρο θέμα όλη αυτή η ιστορία? Για 20 ψευτοεκατομμυριάκια, που τσέπωσε παραπάνω ο Εφραίμ για τις… αυξημένες διατροφικές και λοιπές ανάγκες των αγίων μοναχών της μονής? 20 εκατομμύρια δωρίζει ο Καραμανλής και οι συν αυτώ με το καλημέρα σας  στους λογής κολλητούς, στις φίλιες κομματικές ενώσεις και στις  εταιρίες φαντάσματα κολλητών και νεοδημοκρατικών κομματαρχών. Τι είναι 20 εκατομμύρια μπροστά, ας πούμε, στα σκάνδαλα του ΟΤΕ , της ΔΕΗ των Δημοσίων έργων κλπ?  Τι είναι τα 20 εκατομμύρια Ευρώ μπορστά στα δισεκατομμύρια που παίρνουν τα ελληνικά κόμματα ως επιδότηση από κράτος? (Ναι, ναι ο Καρατζαφέρης,η Αλέκα και ο Τσίπρας  παίρνουν παρά με τη σέσουλα, αλλά  γιατί άραγε?).

    Γιατί, λοιπόν ο καημένος ο Εφραίμ, που ήταν και ο προσωπικός ψυχίατρος-εξομολόγος του Ρουσόπουλου και της Μαριέτας να μην πάρει μια μικρή μίζα σε μια δοσοληψία με το δημόσιο, όπως κάνει κάθε… αξιοπρεπής διαπλεκόμενος με το ελληνικό κράτος? Γιατί, λέμε, έγινε ΘΕΜΑ το θέμα του Βατοπεδίου?

 

   Λοιπόν: Τα ΜΜΕ, έχουν απόλυτη ανάγκη κάθε μήνα να εφευρίσκουν-επινοούν  θέματα ήσσονος σημασίας, που τα αναγορεύουν σε μείζονα για τις ανάγκες της τηλεθέασης και της αναγνωσιμότητας τους. Παραδείγματα από το παρελθόν άπειρα. Από το νερό του Καματερού του Λαμπράκη παλιότερα, ως τον Βαβύλη του Τριανταφυλλόπουλου, το Ζαχόπουλο του Θέμου και τον Εφραίμ των Θεσσαλονικιών δημοσιογράφων, επικουρουμένων από τους αξιότιμους Χατζηνικολάου ,Ευαγγελάτο,Τρίμη, Τράγκα  και λοιπούς…αξιόπιστους ΄Ελληνες τηλεπαρουσιαστές και σχολιαστές των δελτίων ειδήσεων. Από κοντά φυσικά και τα κόμματα, που βρήκαν μια άριστη ευκαιρία να διαμοιραστούν τα ιμάτια της Ν.Δημοκρατίας με τις σκληρές ανακοινώσεις τους περί σκανδάλου, τις τάχατες, δίκην Κέρβερου, παρουσίες τους στις ανακριτικές επιτροπές της βουλής και τις καταγγελίες παρουσίες στα τηλεοπαράθυρα αγανακτησμένων βουλευτών των λοιπών,πλην Ν.Δ, κομμάτων.

 

 ΄Ετσι,με αυτά και με τα άλλα το μεν ΠΑΣΟΚ εκτινάχτηκε στο 37% και ο Τσίπρας στο 13, ενώ σοβαρά  οφέλη από αυτή την σκανδαλοθηρική ιστορία του Εφραίμ αποκόμισαν και τα άλλα κόμματα.

Και εις άλλα με υγεία!

 

                               ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ:

 «Μπορείτε να κοροϊδεύετε ΜΕΡΙΚΟΥΣ ανθρώπους ΟΛΕΣ τις φορές και ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους ΜΕΡΙΚΕΣ φορές. Αλλά, ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους ΟΛΕΣ τις φορές, αποκλείεται να τους κοροϊδεύετε».Να το βάλετε καλά στο μυαλό σας αυτό, κύριοι εμπλεκόμενοι στο μέγα σκάνδαλο του αποπροσανατολισμού του λαού αυτής της χώρας.   

 

 

  
Τελευταία ανανέωση ( 21.05.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS