HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2247040
ΕΝΟΧΟΣ... Ο ΜΠΑΤΣΑΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ.
Γράφει ο/η paris   
08.01.09

 

    "ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ", ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟ... ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ.ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ  ΗΡΩΙΚΗ ΣΑΣ ΠΡΑΞΗ ΛΑΪΚΗΣ ΒΙΑΣ.

 Όταν οι σφαίρες έφευγαν από το καλάσνικοφ ,για να καρφωθούν στο στήθος του μπατσάκου των ΜΑΤ,ο σκοπευτής, φορέας και εκτελεστής μιας από τις... ηρωικότερες και επαναστατικότερες πράξεις που έγιναν ποτε σε αυτό τον τόπο,  ήταν σίγουρος πως έγραφε ιστορία και έμπαινε στο πάνθεον των ηρώων. Γιατί, ο 21χρονος Διαμαντής από την Κυπαρισσία, δεν ήταν, όπως, φαινομενικά έδειχνε, αθώος και άσχετος με εκείνα που  οι εκτελεστές του ανακάλυψαν, καταλόγισαν,γι αυτό και τον δίκασαν στην εσχάτη των ποινών.Ο Διαμαντής δεν ήταν απλά ένα μπάτσος των ΜΑΤ.΄Ηταν η ενσάρκωση κάθε δεινού και τρομερού  που επισυνέβη στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Υπεύθυνος για την πολιτική, κοινωνική  και λοιπή κακοδαιμονία αυτής της χώρας.΄Ενοχος ειδκά για την οικονομική καταβαράθρωση του κράτους και για κάθε «νόσον και μαλακίαν»,που πάλαι ποτέ διεπράχθησαν εδώ. Και αν κάποιος αντέτεινε πως...εντάξει,αλλά ο  μπατσάκος δεν ήταν δα και αυτουργός,  οι εγκέφαλοι της επίθεσης θα τον κατακεραύνωναν με την καταλυτική απάντηση πως συμβολικά ,μεταφορικά και σημειολογικά είναι απόλυτα σίγουρο πως ο δαιμόνιος Διαμαντής είναι  τουλάχιστον...συναυτουργός.

 Γιατί, όλα αυτά τα στοιχεία, όλο αυτό το υλικό μελέτησαν ενδελεχώς, συνεκτίμησαν και, αφού συσκέφτηκαν οι αδέκαστοι επαναστάτες-δικαστές, απεφάνθησαν:Ο Διαμαντής από την Κυπαρισσία της Μεσσηνίας, ευρέθη ένοχος εσχάτης προδοσίας και καταδικάζεται εις, δια του αλβανικού καλάσνικοφ, θάνατον. Πύρρρρρρρρρρρρρ, λοιπόν εναντίον του πανένοχου Διαμαντή . Η κάθαρση και η Νέμεσις επετεύχθησαν: Ο ένοχος όλων των ανομημάτων της ελληνικής κοινωνίας πλήρωσε,όπως του άξιζε.Σκουπίσαμε, καθαρίσαμε, τελειώσαμε! Τιμή και δόξα στους ένδοξους επαναστάτες, δικαστές -εκτελεστές. Μπράβο,ρε,λεβεντόπαιδα.

  Κάποια χρόνια πριν, εκεί κάπου στο 1989, όποιος στοιχημάτιζε πως ο Μητσοτάκης-«κάθαρμα» (κατά την προσφώνηση της εποχής του ΄65), θα γινόταν ποτέ πρωθυπουργός της Ελλάδας, θα εισέπραττε… σβουριχτή σφαλιάρα. ΄Όμως, κάτι  άλλα ακράτητα, επαναστατημένα  παλικάρια,  φρόντισαν τότε να ανατρέψουν κάθε προγνωστική λογική και ιστορική πραγματικότητα. Με την τετραπέρατη λογική τους, μελέτησαν κι αυτοί ενδελεχώς στοιχεία, τα συνεκτίμησαν, συσκέφτηκαν και απεφάνθησαν πως ένας Μπακογιάννης από το Καρπενήσι, γαμπρός του… πολλού Μητσοτάκη-και όχι μόνο-ευθυνόταν κι εκείνος, σαν τον παραπάνω Διαμαντή, για όλα τα τρομερά και φοβερά σκάνδαλα που επισυμβαίνουν σε αυτό τον τόπο. Κι εκείνοι, το ίδιο  αδέκαστοι  δικαστές-επαναστάτες σαν τους τωρινούς, τιμώρησαν με την εσχάτη των ποινών και τον Μπακογιάννη, τον ένοχο, δια 45αρίου περιστρόφου τότε, ελλείψει ακόμα των αλβανικών καλάσνικοφ. Λίγο μετά, ο Μητσοτάσκης –κάθαρμα εκλεγόταν (παρ’ελπίδα και στατιστική, αλλά ελέω 17 Νοέμβρη), πρωθυπουργός της Ελλάδας. Η δε κόρη του, που το επώνυμο του εν διαστάσει  δολοφονημένου συζύγου της, ήταν ένα καλό εισιτήριο εισόδου της στον αγγελικά πλασμένο κόσμο της πολιτικής (γι αυτό και το διατήρησε), φιλοδοξεί πολύ σύντομα (και προαλείφεται)να επαναλάβει το ακατόρθωτο του πατέρα της.

 

 Λέτε οι εκτελεστές του Διαμαντή με αυτή και τις αναμενόμενες, μελλοντικές, σουπερεπαναστατικές τους εκτελέσεις να καταφέρουν να κάνουν πρωθυπουργό της Ελλάδας και τον  πρόεδρο της ακροδεξιάς ,τον έτερον...πολύ Καρατζαφέρη?

 

Γιατί όχι? Σε αυτό τον τόπο και με τη λογική που (δε) διαθέτουν οι...ένοικοί του, όλα είναι πιθανά. Οψόμεθα εις Φιλίππους!

                                                             homo
Τελευταία ανανέωση ( 25.03.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS