HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2015776
ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ "ΑΓΡΟΤΕΣ" KAI ΑΓΡΟΤΕΣ
Γράφει ο/η paris   
25.01.09

 

 

                                "ΚΟΨΙΔΙΑ-ΜΠΥΡΟΝΙΑ ΚΑΙ  ΑΦΘΟΝΑ ΤΑ ΨΩΝΙΑ"

         ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΗ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ...ΑΓΡΟΤΙΑ ΜΑΣ

 Αν νομίζετε πως αυτοί με τα ογκώδη αγροτικά μηχανήματά, που έχουν μπλοκάρει δρόμους, τελωνεία και αεροδρόμια, πραγματοποιούν…κοινωνική επανάσταση ή έστω κάποια πράξη αντίστασης (επειδή έτσι χαρακτηρίζει την αποκοπή της χώρας στα κομμάτια της ο Ριζοσπάτης), έχετε «άγρια μεσάνυχτα». Μπαχαλάκηδες είναι οι τύποι, ένας συρφετός- μωσαϊκό, που το μόνο που τους ενώνει είναι η μάσα. Λειτουργούν με την ίδια ψυχολογία και τη συμπεριφορά των νονών της νύχτας, προκειμένου να τα κονομήσουν.

 ΄Όπως, βέβαια, όλες οι συντεχνίες, που με πρόσχημα το…ιερό δικαίωμα της απεργίας, κατεβάζουν, όποτε γουστάρουν, τους διακόπτες της ΔΕΗ, κλείνουν τα χειρουργεία, ακινητοποιούν τα αεροπλάνα στο έδαφος και όλα αυτά, για να κερδίσουν τίποτα ψίχουλα, να προλάβουν καμιά συνταξιοδοτική διευκόλυνση επιπλέον, που να μην την έχει κερδίσει κάποια άλλη συντεχνία. ΄Ολες αυτές οι κινητοποιήσεις  βαπτίζονται ως πολιτικές πρακτικές από τους κομματο-συνδικαλιστές και λοιπούς εργατοπατέρες και λογαριάζονται  ως αντίσταση του εργαζόμενου  στο… σύστημα για διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών ζωής. Το σύστημα εν προκειμένω είναι οι άλλες συντεχνίες, κοινωνικές ομάδες, λοιπός λαός γενικότερα, που κρατούνται όμηροι σήμερα από εκείνους και αύριο εκείνοι απ΄αυτούς. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα και σ΄ αυτή την «αγροτική» κινητοποίηση, την ταλαιπωρία της οποίας υφιστάμεθα εμείς οι άλλοι,  αιχμάλωτοι αυτωνών. Και πάει λέοντας…

  Αλλά μήπως είμαστε άδικοι και υπερβολικοί?  Αυτοί οι  ξεσηκωμένοι σήμερα στα μπλόκα «αγρότες-κτηνοτρόφοι», οι άνθρωποι του μόχθου στον κάμπο και το βουνό, λίγες βδομάδες πριν, δεν ήταν οι ίδιοι που είχαν καταλάβει με τα τρακτέρ τους πόλεις και χωριά, για να εκφράσουν την οργή και την αγανάκτησή τους για τη στυγερή δολοφονία του μικρού Αλέξη? Δεν είναι αυτοί, που ανελλιπώς συμμετέχουν στα μεγάλα συλλαλητήρια για να διαμαρτυρηθούν για τους πολέμους, την πείνα, τη διεθνή βία και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων? Πώς να αρνηθούμε, λοιπόν σε τέτοιους αγωνιστές τη συμπαράσταση στον τίμιο αγώνα τους? Πώς να μην ενώσουμε τη φωνή μας με εκείνους και να διαλαλήσουμε μαζί τους το πανελλήνιο, παναγροτικό σύνθημα «κοψίδια, μπιρόνια και άφθονα τα ψώνια» για τη χιλιοβασανισμένη αγροτιά μας?

   

   Αγρότες-μαϊμούδες, ασυνείδητοι εγκληματίες, που χρόνια τώρα συνεχίζετε να δολοφονείτε, χάρη στο κέρδος, τον άνθρωπο και τη φύση με τα  φυτοφάρμακα και τα χημικά σας. Τεμπέληδες και εκμεταλλευτές των πακιστανών με τα 20 ευρώ μεροκάματο. Οπαδοί και πελάτες  όλων των καθεστωτικών κομμάτων. Σιχτίρ, άθλια κορμιά. Κανέναν δεν πείθετε πια, κανείς δεν σας υπολήπτεται και δε σας εκτιμά.

 

Αγρότης, κουτοπόνηρα, μεταλλαγμένα ανθρωπάκια , ήταν o παππούς ο Νικολάκης στο χωριό,. Αυτός, που o κασμάς ήταν η προέκταση του χεριού του και η «τσίτσα» με το κρασί η μόνη παρηγοριά  και η απόλαυση. Εκείνος, που  μοχθούσε στο καύμα και το αγιάζι, για να εξασφαλίσει στην οικογένεια τον «επηετανό βίο» του Ησίοδου (τα οικιακά αγαθά, δηλαδή), που ασκούσε στην πράξη την οικιακή οικονομία, τη μάνα της οικονομίας και τη μοναδική που είναι και φυσική και ιστορική, αλλά και ικανή να αντιπαρατεθεί σοβαρά  στην  ελεύθερη αγορά της ασυδοσίας και του χρηματιστηρίου.

                                        HOMO

Τελευταία ανανέωση ( 25.01.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2022 HOMO NATURALIS