HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2043449
ΣΤΟ ΙΡΑΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΑΙΜΑ.(17-06-09)
Γράφει ο/η paris   
17.06.09

 

 "ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ" Ο ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ.

                            ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

 ΄Ενα εκατομμύριο υπολογίζουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων τους διαδηλωτές στην πλατεία της επανάστασης της Τεχεράνης, που διαμαρτύρονται για την επανεκλογή ως προέδρου του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, τον οποίο κατηγορούν για ευρύτατη νοθεία στις εκλογές. Στο μεταξύ, σε επτά (7) ανεβάζουν οι ίδιες πηγές τους νεκρούς φοιτητές σε εστία του πανεπιστημίου της Τεχεράνης. Συλλήψεις, ξυλοδαρμοί, λογοκρισία, φόβος συνθέτουν  το σκηνικό που έχουν επιβάλει σε όλη τη χώρα οι αστυνομικές και οι παρακρατικες δυνάμεις.

 Συγχαρητήρια για την επανεκλογή του, έστειλαν στον Ιρανό πρόεδρο οι ηγέτες της Ρωσίας, Κίνας, Καζαχστάν, Ουσμπεκιστάν, Τατζικιστάν και Κιργιστάν. Ο Αμερικανός πρόεδρος, με δημόσα δήλωσή του, κάλεσε τον Ιρανό πρόεδρο να επιτρέψει να διεξαχθεί έρευνα για τις καταγγελίες περί νοθείας.

 

                                  ΣΧΟΛΙΑ

 Το καθεστώς της Τεχεράνης είναι ένα από τα πιο σκληρά παγκοσμίως και, το χειρότερο, επικεφαλής της βρίσκεται ένας, κατά κοινή ομολογία, παρανοϊκός πρόεδρος, του οποίου η ψυχολογία ελάχιστα διαφέρει από εκείνη του Χίτλερ. Φανατικός μουσουλμάνος (φονταμενταλιστής), άτομο μικρής παιδείας και ανύπαρκτης, φυσικά, μόρφωσης είναι ό,τι πιο επικίνδυνο σε επίπεδο ηγεσίας χώρας, υπάρχει αυτή την ώρα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

 Υποκινούμενο της  φονταμενταλιστικής μαφίας των Αγιοταλάχ,ο  επανεκλεγείς με το 65% των ψήφων των αρτηριοσκληρωτικών οπαδών του, είναι πράγματι μια ιδιόμορφη περίπτωση ηγέτη χώρας. Πέρα από την κυκλοθυμική του προσωπικότητα, που εκδηλώνεται στις "μικρές καθημερινότητες" (όπως, πρωινό προσευχής και "καθαρμών"),  τις ασυνάρτητες κραυγές του για την ανάγκη ολοσχερούς εξολόθρευσης των "απίστων" και την ανιστόρητη αμφισβήτηση του "ολοκαυτώματος", είναι στην κυριολεξία μια  απασφαλισμένη βόμβα,που δε θα διστάσει, αν προφτάσει, να "πετάξει" τα πηρυνικά του στο Ισραήλ και κατ΄ επέκταση να πλήξει και άλλες "αντίπαλες" χώρες (π.χ Ελλάδα), που είναι κοντά.

  Η Αμερική και οι Βρυξέλλες βρίσκονται μάλλον μακριά από το βεληνεκές της "βόμβας" των Αγιοταλάχ, γι αυτό και δε φαίνεται να ανησυχούν πολύ . Από την άλλη, τα συμφέροντά τους δεν είναι σήμερα σε αυτή τη χώρα το ίδιο ισχυρά, όπως παλιότερα, αςπούμε στην τ. Γιουγκοσλαυία και το Ιράκ. Ο διεθνής αντιαμερικανισμός επίσης, από τη συνεχιζόμενη αιματοχυσία στο Ιράκ και την κατοχική συμπεριφορά των αμερικανικών και συμμαχικών δυνάμεων στην πολύπαθη χώρα, η πρόσφατη εκλογή του Ομπάμα, η ο οποίος  δε θέλει ακόμα να "ξυπνήσει" τον κόσμο από το όνειρο της μετάλλαξης της Αμερικής σε ειρηνόφιλη δύναμη, είναι οι επιπλέον παράγοντες, που δυσχεραίνουν, ιδιαίτερα την Αμερική, να αναλάβει άμεση πολεμική δράση στο Ιράν.

  Το Ισραήλ, δε φαίνεται να διαθέτει οπλικά συστήματα, ικανά να πλήξουν το Ιράν. Μια εμπλοκή του μάλιστα, σε πόλεμο με αυτή τη χώρα, θα πυροδοτούσε μια σειρά από πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον του από τις όμορες-αντίπαλες χώρες, που υποστηρίζουν τους Παλαιστίνιους ή είναι για άλλους λόγους "άσπονδοι εχθροί" των Εβραίων.  Επι πλέον, η εγκληματική τακτική των έστολων Ισραηλινών να μη διστάζουν να δολοφονούν, ακόμα και αμάχους, όπως συνέβη  κατά την  τελευταία εισβολή τους στη Γάζα, αύξησε τη δυσαρέσκεια εναντίον τους ακόμα και των παραδοσιακών τους φίλων, όπως είναι οι Αμερικανοί.

  Αυτή τη στιγμή, επομένως, το μεγαλύτερο πρόβλημα παγοσμίως (μεγαλύτερο και απο εκείνο της Β Κορέας), είναι αυτό του Ιράν. Ο κίνδυνος παρανοϊκών πολεμικών ενεργειών από τον απρόβλεπτο πρόεδρο αυτής της χώρας, είναι απόλυτα ορατός. Η μόνη ελπίδα που αχνοφέγγει σήμερα, είναι η εξέγερση των αντιπάλων του  Αχμαντινετζάντ. Οι διαδηλώσεις και οι συγκρούσεις τους τις τελευταίες ημέρες με τις καθεστωτικές, κατασταλτικές δυνάμεις, γιγαντώνονται και παρ΄ όλη τη σκληρότητα και την απανθρωπιά των παραστρατιωτικών Μπασίτζ,  μάλλον δε θα κατασταλούν εύκολα. Αυτό σημαίνει ότι, αν το καθεστώς της Τεχεράνης δεν προχωρήσει σε κινήσεις για την εκτόνωση της κατάστασης, θα πρέπει να περιμένουμε κορύφωση και των διαδηλώσεων και των αιματηρών γεγονότων,που θα επακολουθήσουν.

  Πάντως, η διεθνής κοινότητα,δεν έχει εκτιμήσει στο βαθμό που είναι υπαρκτός  ο κίνδυνος από την φανατική έπαρση ενός ανθρώπου, ο οποίος, αν δεν έχει ακόμα, πολύ γρήγορα θα αποκτήσει πηρυνικά, ικανά να πλήξουν ανθρώπινους στόχους σε μεγάλο αριθμό, αν χρησιμοποιηθούν. Ο αποκαλούμενος "πρόεδρος- σκουπίδι" από τους αντιπάλους του Ιρανούς, δεν ορρωδεί μπροστά σε τίποτα.Γι΄αυτό, θα εκτελέσει την εντολή των Αγιοαταλάχ, όταν διατάξουν να πέσουν τα πηρυνικά . Αν,βέβαια,  τους  το επιτρέψουν  εκείνοι, που έχουν τη δύναμη  να τους αποτρέψουν. Και πρέπει  ΑΜΕΣΩΣ ΤΩΡΑ να κόψουν την εγκληματική φόρα και την αμετροέπεια των  Νεοναζί-φονταμενταλιστών.

 

Τελευταία ανανέωση ( 17.06.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2023 HOMO NATURALIS