HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2043496
siemens -ικά
Γράφει ο/η paris   
26.06.09

                                               26-06-09  

                                                 Α΄ 

Ο απατεώνας , πρώη διευθυντής της siemens στην Ελλάδα, Μιχάλης Χριστοφοράκος ,που συνελήφθη χτες  στο Μόναχο,  δήλωσε κυνικότατα πως τα μαύρα χρήματα από την εταιρία, πήγαιναν στα ταμεία των κομμάτων. Και αυτό δεν είναι παράνομο, είπε!

1.Τσίπα δεν έχει το άτομο. (Καλά,αυτό έλειπε να έχει!)

2.Ρωτάμε:Τα κόμματα είναι απρόσωπα; Δεν υπάρχουν αρχηγοί υπεύθυνοι , για να τιμωρηθούν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος; ΄Οχι ,βέβαια. Ποιος θα τιμωρήσει ποιον; "Γιάννης κερνάει,Γιάννης πίνει". ΄Οχι, όμως, για πολύ. Κανείς τους δε θα τη γλιτώσει, όταν οι Ανένταχτοι στην πολιτική, οικονομική, κοινωνική (κ.λπ) κόπρο, Πολίτες, οργανώσουν τα πραγματικά δικαστήρια,που θα τους δικάσουν. Και η ημέρα εκείνη δεν αργεί.

                                                                            

                                                                                                                       Β

Ελεύθερη άφησε  ο εισαγγελέας Λ.Νικολόπουλος χτες την Σαλίνα Καραβέλα, κόρη του μεγαλοαπατεώνα Καραβέλα, που είχε προφυλακίσει ο  ανακριτής Ζαγοριανός.

(Ε,ναι. Η Σαλίνα, το  κοριτσάκι της λαμπρής οικογένειας Καραβέλα, δε γνώριζε τίποτα το καημένο για το...φόνο. Και από πού να γνωρίζει άλλωστε; Όπως ακριβώς και  η λαμπρή μανούλα και σύζυγος Μάρθα Καραβέλα. Μυρωδιά δεν είχε πάρει κι αυτή για το τι παιζόταν στο παρασκήνιο,τότε που τους πήρε άρον-άρον ο πατερούλης από το τριαράκι στο Γουδί και τους εγκατέστησε εκείνο το γαλάζιο πρωινό της ΄Ανοιξης στη βίλα της Εκάλης.

 Καταφέραμε,μάλιστα,να ζουμάρουμε και να καταγράψουμε με την ειδική μηχανή που διαθέτουμε "ανίχνευσης ήχων και εικόνων στο Σύμπαν" (όλα ό,τι λέμε και κάνουμε, να ξέρετε, κυκλοφορούν αδέσποτα στο διάστημα), τον τότε διάλογο, που διημείφθη  μεταξύ των μελών της αγίας οικογέενειας:

Μάρθα, Σαλίνα και λοιπά παιδιά Καραβέλα (εν μια φωνή):-Τι έγινε,ρε,μπαμπάκο και μας ξεσήκωσες από τα μαύρα χαράματα για να μας κουβαλήσεις στα όρη στα βουνά; Και γιατί μας είπες να κλείσουμε τα μάτια και να τα ανοίξουμε,όταν μας ειδοποιήσεις;

Καραβέλας, πατήρ: Αγαπητή μου οικογένεια, είμαι κατασυγκεκινημένος και μόλις που μπορώ να συγκρατήσω τα καυτά δάκρυα, που σας ανακοινώνω αυτό που σε λίγο, όταν θα σας δώσω εντολή να βγάλετε τα μαντήλια,θα διαπιστώσετε και ιδίοις όμμασι. Παιδιά μου,γυναίκα μου! Ο ΄Αγιος Φανούριος, μεγάλη η χάρη Του, από τα δάκρυα και τα παρακάλια της συχωρεμένης της μάνας μου που βρίσκεται μαζί Του, θός συχωρέσει την, προχτές βράδυ, εδέησε και με τα πολλά, είναι πολλά τα λεφτά, Άρη, ε, τι λέω; Με τα πολλά, που λέτε, μου αποκάλυψε το μεγάλο μυστικό.΄Ενας αμύθητης αξίας θησαυρός, βρισκόταν στο κατώι του πατρικού μας σπιτιού στο χωριό στην Πέρα Βρύση.

(Η Οικογένεια, όλη μαζί σταυροκοπιέται.΄Ενα υπόκωφο μουρμουρητό ακούγεται και η μάνα -μητέρα, ως προεξάρχουσα του χορού, ψιθυρίζει). Μαμά Καραβέλα:Θάμα,θάμα και πάσα θάμα τρεις ημέρες,το μεγάλο τέσσερις.

Καραβέλας (θυμωμένος για τη διακοπή).Σκάσε, και ακούτε τη συνέχεια: Πήγα, λοιπόν, στο χωριό (τότε που έλεγε η μάνα σας πως είμαι Μύκονο  με  γκόμενα) και, ω του θαύματος, βρήκα το κρυμμένο θησαυρό, εκεί ακριβώς στα άχερα μέσα, που μου είχε υποδείξει ο ΄Αγιος στο ζωντανό το όραμα (σ.σ.λέγεται σήμερα και  απευθείας μετάδοση από το υπερπέραν με τη σύγχρονη τεχνο-ορολογία).Την ίδια στιγμή, πήρα τα λεφτά,που ήταν σε χρυσέςλίρες, κύριος οίδεν από πότε και τις τα απέκρυψε εκεί,τα ξεσκόνισα επιμελώς,τα ασπάστηκα τρέμων και έσπευσα εσπευσμένος την ίδια ώρα να τις μετατρέψω σε ευρώ και  αυθημερόν να αγοράσω αυτό το όντως ον μέγαρο, που και σεις τώρα  ήρθε η ώρα να αντικρύσετε. (Αυστηρά):Εμπρός μαρς, ας πέσουν τα μεταξωτά, καλαματιανά μαντήλια. (Τα μέλη της οικογένειας εκτελούν πάραυτα την εντολή και μόλις βλέπουν το μεγάλο δώρο που τους χάρισε ο καλός Αγιοφανούρης, εκείνη τη βιλάρα που έχτισαν,ως έμαθαν μετά,  40δύο μάστοροι και 60 μαθητάδες, παθαίνουν επί τόπου την πλάκα τους, αφήνουν ένα επιφώνημα θαυμασμού,αγκαλιάζουν ΟΛΟΙ μαζί το λατρεμένο πατέρα (ταις ικεσίαις της μητρός του οποίου  εγένετο το πάσα θάμα) και πέφτουν τέζα στο πάτωμα, όπου και καταταλαιπωρημένοι από το πρωινό ξύπνημα, κοιμήθηκαν σερί τις επόμενες 24 ώρες).

Επομένως,ορθώς  αι αθώαι  μητέρα και  κορασίδαι Καραβέλα στην ερώτηση του ανακριτή -καλά,ρε τσόλια, όταν φύγατε από κείνο το κωλοδιαμέρισμα-αχούρι στο Γουδί και πήγατε στη βιλάρα στην Εκάλη, δεν αναρωτηθήκατε, παλιοκωλόπαιδα,τουλάχιστον εσείς, πού βρήκε ο πατέρας σας τόσα λεφτά και την αγόρασε; Εκείνες,όμως,γνωρίζοντας εξ ακοής την ασέβεια, τη δυσπιτία και την αθυροστομία του συγκεκριμένου αυτού ανακριτή,προτίμησαν να μην του αναφέρουν τα πραγματικά περιστατικά και το μέγα θάμα ,το οποίο είχε επισυμβεί μπροστά στα μάτια του Καραβέλα-πατρός και για το οποίο ήταν κι αυτές απόλυτα βέβαιες πως συνέβη, κρίνουσαι εκ του αποτελέσματος της βίλας, αρκέστηκαν να απαντήσουν λακωνιστί:-Δεν είχαμε αντιληφθεί τίποτα.Όλα ήταν φυσικά και αναμενόμενα.Και εσιώπησαν.

Ο δαιμόνιος  ανακριτής,που είχε από αλλού πληροφορηθεί την ιστορία με το Φανούριο (εμείς υποπτευόμαστε πως ο μπαγάσας έχει ίδια,μπορεί και καλύτερη μηχανή "ανίχνευσης" από τη δικιά μας,που λέγαμε στην άλλη παρένθεση (το χέσαμε στις παρενθέσεις σήμερα) και τα μαθαίνει όλα ), δεν  πίστεψε κουβέντα από τα ειπωθέντα και τους τραβάει μια προφυλάκα,που ήταν όλη δικιά τους.

Φαίνεται,όμως, πως ο εισαγγελέας Νικολόπουλος,τον οποίον γνωρίζουμε εξ  όψεως, αλλ΄ όχι και εξ ακοής, γιατί είμαστε κοντοχωριανοί ,όντας πολύ θρήσκος ,όπως όλοι στο άλλο χωριό διαβεβαιώνουν, ενέδωσε από σεβασμό και φόβο στον ΄Αγιο και για αυτόν  το λόγο αποφυλάκισε τη Σαλίνα.Την επόμενη φορά,ακούγεται,πως θα βγάλει έξω και τη μαμά Μάρθα,αν τον πιάσουν πάλι εκείνα τα ψυχοπλακωτικά και οι  ανασφάλειες περί ψυχής και δευτέρας παρουσίας,που τον πιάνου συνήθως ξημέρωμα Κυριακής προς Δευτέρα ,που γαμωσταυρίζει στον ύπνο του,γιατί πάλι θα πάει τσαγκαροδευτέρα γραφείο,να χώσει- γαμώτο-όχι πως το θέλει, πέντε- δέκα καριόληδες μέσα.΄Ιδωμεν!.(Εδώ κλείνει  η αρχική παρένθεση,που βγαίνοντας, λησμονήσαμε να  κλείσουμε. Αμ, σο,σόρυ και ο τελευταίος πίσω του, ας την κλείσει, αν θυμηθεί). 

Τελευταία ανανέωση ( 29.06.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2023 HOMO NATURALIS