HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2012977
INDYMEDIA:"EΙΠΕ Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΤΕΙΝΟ...ΚΕΦΑΛΑ"
Γράφει ο/η paris   
19.11.09

  Με αφορμή την ποινική δίωξη κατά των πρυτανικών αρχών του Πολυτεχνείου από τον εισαγγελέα για τη φιλοξενία που παρέχει στην ιστοσελίδα του Indymedia  το εκπαιδευτικό αυτό ίδρυμα και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δικαστική ενέργεια (την οποία καταδικάζουμε και εμείς),αναδημοσιεύουμε ένα κείμενο-διαμαρτυρία, που ανέβασε μέλος του HOMO NATURALIS στις ΑΠΟΨΕΙΣ-BLOGS (17-1-2009).Την εποχή εκείνη,αλλά και παλιότερα, το φασίζον αυτό site,που κόπτεται τάχα μου για την ελευθεροτυπία,αλλά λογοκρίνει ανερυθρίαστα οποιοδήποτε κείμενο ή site θεωρεί πως το αντιμάχεται ή του...κλέβει πελατεία,διέγραψε μια σειρά από αναδημοσιεύσεις θεμάτων από το homo-naturalis.gr,προκαλώντας την οργή ακόμα και μελών του Indymedia,τις απόψεις των οποίων η λογοκριτική ομάδα του εξαφάνιζε  πάραυτα ,χωρίς να δώσει,φυσικά,ποτέ καμιά εξήγηση και δικαιολογία.

Εμείς,βέβαια,επειδή ξέρουμε(προσωπικά και πολύ καλά) τι κουμασιοειδή και φασιστοειδή αλητάκια   απαρτίζουν την ομάδα λογοκρισίας του Indymedia,δεν μας εξέπληξαν εκείνες οι ενέργειες.Το αντίθετο,επιβεβαίωσαν στο ακέραιο την άποψη που είχαμε και έχουμε για τα "κατάμαυρα"ελληνικά Indymedia, που αυτοαποκαλoύνται (τρομάρα τους!,πάλι) και "ανεξάρτητο κέντρο πληροφόρησης".(Εδώ γελάνε από πικραμένοι μέχρι και παρδαλωτά κατσίκια).

                                                                                      ***

   TO KEIMENO, ΟΠΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΤΟΤΕ:

  

                                       ***

"ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΜΑΣ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΖΟΟ ΚΑΙ "ΤΡΩΜΕ ΠΟΡΤΑ" ΣΤΟ INDYMEDIA.

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ! (HOMO)

  

 Πριν λίγο, φίλος μου, ανέβασε στο indymedia  το κείμενο που δημοσιεύεται κι εδώ στο Ζοο με τίτλο "Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ». (Το ποστ αυτό είναι αναδημοσίευση από το homo-naturalis.gr ).
Μέσα σε λίγα λεπτά το indymedia, σφράγισε το κείμενο, για να μην μπορεί να διαβαστεί και έβαλε τη σφραγίδα «ΚΡΥΜΜΕΝΟ». (Ο αριθμός μετάβασης στο άρθρο είναι 972347),για όποιον θέλει να το επιβεβαιώσει).

Δεν είναι η πρώτη φορά που το indymedia λογοκρίνει κείμενα, ειδικά από sites,που θεωρεί πως μπορούν να του...κλέψουν την πελατεία. Τη φασιστική αυτή τακτική του, δεν είναι δύσκολο να την ερμηνεύσει κανείς, αν σκεφτεί ότι ο συγκεκριμένος ιστότοπος δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα «μαγαζάκι»,που φοβάται τον ανταγωνισμό. Μη χάσει την πελατεία του, δηλαδή. Γι αυτό και έχει ανάγει σε...επιστήμη τη λογοκρισία και επιμένει να τρέφει με τα δικά του «σκουπίδια» τους χρήστες που μπαίνουν εκεί.
Αν κάποιος θέλει να τεστάρει, αν είναι ή όχι τέτοια η συμπεριφορά του indymedia ,δεν έχει παρά να ανεβάσει εκεί ένα ποστ με με...φασιστικό, ας πούμε περιεχόμενο. Κανένα πρόβλημα. Το ποστ θα διατηρηθεί. Επιχειρήστε, όμως, να ανεβάσετε-αναδημοσιεύσετε  ένα ποστ από ένα άλλο site με μια εμπεριστατωμένη πολιτική ανάλυση, με προχωρημένες θέσεις και απόψεις ,με καταγγελτικό λόγο επιχειρημάτων και όχι κραυγών. Σε λίγα δευτερόλεπτα ένα τέτοιο ποστ θα έχει εξαφανιστεί από το indymedia.

Με λίγα λόγια, όσα sites το indymedia τα θεωρεί ανταγωνιστικά και εν δυνάμει ανερχόμενα, με κίνδυνο να του κλέψουν πελατεία, δε θέλει ούτε να τα ξέρει. Πόσο μάλλον να τα προβάλλει. Γι αυτό και από παλιά υποστηρίζαμε ότι το συγκεκριμένο site είναι στην ουσία ένα κατ΄επίφαση ανεξάρτητο και ανοιχτό σε νέες ιδέες και πολιτικές θέσεις. Επί σειρά ετών προβάλει  μια τέτοια ταυτότητα, την οποία όμως στην ουσία δεν έχει.΄Όπως όλα τα «μαγαζάκια» αυτού του είδους, φοβάται το καινούριο, το ζωντανό, το άρωμα της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών.
Ο φασισμός δεν είναι μόνο ιδεολογία. Πρωτίστως είναι πρακτική. Και τέτοια είναι η συμπεριφορά του indymedia.     
ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ"

ΣΧΟΛΙΟΝ ΕΤΕΡΟΝ ΟΥΔΕΝ ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ,ΝΟΕΙΤΩ!

 
Τελευταία ανανέωση ( 06.01.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2022 HOMO NATURALIS