HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2013047
ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ...ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΥΣ!
Γράφει ο/η paris   
09.01.10

  Αναδημοσιεύουμε τα παρακάτω αποσπάσματα από την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" (8-1-2010) με δικά μας σχόλια:

                                                                                           *** 

"Ρεπορτάζ  Γιώργος Χρ.Παπαχρήστος

Σε κανονική ανάκριση υπέβαλαν πέντε υπουργούς κοινοτικοί υπάλληλοι, και μάλιστα χαμηλής βαθμίδας, απεσταλμένοι των Βρυξελλών.

Σε ύφος ιταμό, που πολλές φορές άγγιξε τα όρια της απρέπειας και κυρίως της αξιοπρέπειας των «ανακρινομένων», οι κοινοτικοί υπάλληλοι έκαναν φύλλο και φτερό τα στοιχεία που τους παρέθεσαν οι υπουργοί, στο πλαίσιο της εξέτασης του περιεχομένου του τριετούς Προγράμματος Σταθερότητας, το οποίο θα υποβληθεί στην Κομισιόν περίπου στα τέλη του μηνός. Ενδεικτικό της καχυποψίας που διατρέχει τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την Ελλάδα είναι το γεγονός ότι η κοινοτική αντιπροσωπεία, επικεφαλής της οποίας ήταν ένας απλός διευθυντής της Κομισιόν ονόματι Γιούργκεν Κρόγκερ, γερμανικής καταγωγής, θεωρώντας εκ προοιμίου ότι τα στοιχεία που έθεταν υπ΄ όψιν της οι υπουργοί ήταν ψεύτικα, ζητούσε συνεχώς εξηγήσεις και επέμενε στην επαλήθευσή τους.

Υπουργός, ο οποίος υποβλήθηκε στην «ανάκριση», δήλωσε στα «ΝΕΑ» ότι «ήταν μια εξευτελιστική διαδικασία, η οποία μας έδωσε μια πρόγευση για το τι θα σημαίνει για τη χώρα, αν τεθεί σε κανονική επιτήρηση, δηλαδή να αποφασίζουν οι Βρυξέλλες για τις πολιτικές που θα ακολουθεί η κυβέρνηση».
Καχυποψία
Σε κάθε περίπτωση, από τις επαφές που είχε το κοινοτικό κλιμάκιο με τα κυβερνητικά στελέχη, προέκυψε το συμπέρασμα ότι η διάχυτη καχυποψία για τα στοιχεία των ελληνικών υπηρεσιών είναι τόσο βαθιά ώστε κανένα νούμερο δεν γίνεται αποδεκτό πριν εξεταστεί ενδελεχώς και ώς την τελευταία του λεπτομέρεια. Και το βασικότερο όλων είναι ότι εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις για το Πρόγραμμα Σταθερότητας επειδή βασίζεται στην αύξηση των εσόδων και δεν συνοδεύεται από παράλληλη, σημαντικότερη ίσως, μείωση των δαπανών.

ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ,του Γιώργου Παπαχρήστου 

Δεν μου αρέσει και πολύ- για να μην πω καθόλου - αυτό που έγινε χθες, με το κλιμάκιο της Κομισιόν. Τι δεν μου αρέσει δηλαδή; Να, ολόκληροι υπουργοί, εκλεγμένοι από τον ελληνικό λαό, έχοντες δηλαδή πολιτική και λαϊκή νομιμοποίηση, να απολογούνται σε κάτι υπαλλήλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τους οποίους, εκτός των άλλων, πληρώνουμε και εμείς. Καταλαβαίνω ότι όλο αυτό είναι αποτέλεσμα της δυσχερούς θέσης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, αλλά δεν μπορώ να το καταπιώ! Ειδικά από μια κυβέρνηση η οποία ως αντιπολίτευση επέκρινε- και σωστά- την προηγούμενη κυβέρνηση που έδινε εξηγήσεις σε έναν «χαμηλόβαθμο κοινοτικό υπάλληλο» για τον αλήστου μνήμης «βασικό μέτοχο», και τώρα βρίσκεται να απολογείται σε πέντε- έξι από αυτούς. Είναι θέμα (και εθνικής) αξιοπρέπειας... "

ΣΧΟΛΙΟ: Ως γνωστό,ΤΑ ΜΜΕ, και όχι μόνο τα ελληνικά,δεν είναι τίποτα περισσότερο από επιχειρήσεις, οι οποίες,για να είναι κερδοφόρες, θα πρέπει να προσφέρουν στον πελάτη εκείνο που θα του ικανοποιήσει τα προσωπικά γούστα και τις "αγοραστικές του ανάγκες".Αλλιώς,ο πελάτης "λακάει" και οι επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο.

Παραπάνω,παραθέσαμε ενδεικτικά μια τέτοια παροχή καλής υπηρεσίας στους πελάτες του "συγκροτήματος"  από το Γ.Παπαχρήστο. Ο ...καλός δημοσιογράφος τα "δίνει όλα", για να κορέσει  την εθνικιστική πείνα και να χαϊδέψει τον πληγωμένο, πατριωτικό, εγωισμό του μέσου αναγνώστη της πασοκικής εφημερίδας. Τον "γλείφει" πατόκορφα με αριστοτεχνικό τρόπο, αναρριπίζοντας τα ταπεινά  ένστικτα του δικαίως ή αδίκως θιγμένου και τον φέρνει  να αισθάνεται πρώτα απ΄όλα πατριώτης και έπειτα ριγμένος. Αυτό, ακριβώς, που τον μαθαίνουν χρόνια τώρα, ότι για όσα δεινά,δηλαδή, συμβαίνουν στη χώρα από καταβολής κόσμου μέχρι σήμερα, γι αυτά πάντα φταίνε οι άλλοι. Εΐδικά οι ...κουτόφραγκοι και οι Αμερικανοί.

Ο Ελληνάρας,κι αν έχει ευθύνες, είναι ελάχιστες μπροστά στο μέγεθος της συνωμοτικής εξύφανσης δεινών εναντίον του από τους άλλους λαούς , που κοιμούνται και ξυπνούν με μοναδική τους έγνοια να υποσκάψουν το κύρος της χώρας και να την παραδώσουν βορά στους εχθρούς  της. Για τα μύρια ελαττώματα των συμπατριωτών μας, βέβαια,που την οδήγησαν τώρα και παλιότερα στο χείλος του γκρεμού και κάποτε στον πάτο του,κουβέντα δε λένε οι Παπαχρήστοι. Κι αν πουν κάποτε κάτι, το κάνουν περισσότερο σε στιγμές θυμικής έξαρσης ή γιατί το "καλεί η στιγμή" (και πάντα με τρόπο και διπλωματία), διότι, ως παγκοίνως, γνωστό "ο πελάτης έχει πάντα δίκιο".

Ποιος, τώρα, έχει τις σοβαρότερς ευθύνες γι΄αυτό το κατάντημα των νεοελλήνων, οι οποίοι έχουν πολιτογραφήσει, ως συλλογικό, εθνικό τους ελάττωμα την απεμπόληση των δικών τους ευθυνών  και την αναζήτηση ξένης πλάτης, για να  τις φορτωθεί; Οι ίδιοι οι νεοέλληνες αυτοπροσώπως, λόγω παιδείας, χαρακτήρα και νοοτροπίας ή οι στρατευμένες (διάβαζε πληρωμένες) πένες, είτε "δημοσιογραφικές",είτε "ιστορικές" λέγονται αυτές;

Καλά τώρα,"η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα";

Τελευταία ανανέωση ( 09.01.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2022 HOMO NATURALIS