HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 1828909
ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ "ΙΣΤΟΡΙΑΣ"
Γράφει ο/η paris   
14.01.10

 

ΜΥΘΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ:

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

 

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ:

ΠΟΛΛΟΙ  ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΪΤΑΛΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ.

 

 Οι Τούρκοι που ζούν στη θρακική γη από αιώνες και μάλιστα παλιότερα σε αρμονική συνύπαρξη με ΄Ελληνες, Βουλγάρους, Εβραίους,  Βλάχους και άλλες πληθυσμιακές μειονότητες, αποκαλούνται από την επίσημη ελληνική πολιτεία, αλλά και από τους ανιστόρητους Εθνικιστές ,Μουσουλμάνοι της Θράκης(κωμικό μεν, αληθινό δε). Βεβαίως, αυτοί οι Μουσουλμάνοι, όπως άλλωστε  και οι Χριστιανοί  της Κωνσταντινούπολης, σε πείσμα της εθνικιστικής σκοπιμότητας  και των δύο κρατών (Ελλάδας και Τουρκίας), δεν είναι παρά Τούρκοι οι μεν, ΄Ελληνες οι δε, διότι  καθένας (κακώς ή καλώς) έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται  ως πρόσωπο ή ως ενταγμένος  σε ομάδες ή άλλα σύνολα και υποσύνολα. Αλλά, η «ελληνικότητα» των σημερινών ελληνικών περιοχών, είναι ένας άλλος μύθος της εθνικής μας «Ιστορίας»,που θα αναπτυχθεί  αργότερα στο οικείο κεφάλαιο.

 

 Αυτοί, λοιπόν, οι Τούρκοι της Θράκης, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε «εξ απαλών ονύχων» όλοι οι ΄Ελληνες, αφού  το διδαχτήκαμε  στα σχολικά βιβλία της εθνικής μας «Ιστορίας» (εμ, πώς δεν το διδαχτήκαμε και μάλιστα καταλεπτώς!), πολέμησαν γενναία στο τελευταίο πόλεμο του 1940 και πολλοί απ΄αυτούς  έπεσαν ηρωικά  σε εκείνα τα πεδία των μαχών .Θα ομολογήσουμε πως ούτε και ο γράφων γνώριζε την ιστορική αυτή αλήθεια, αλλά το σημαντικότερο δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε μιαν άλλη σημαντική λεπτομέρεια. (Η ουσία της Ιστορίας τελικά είναι κρυμμένη στις λεπτομέρειες).Την ανακαλύψαμε σε μια επίσκεψή μας, πριν από ένα χρόνο, στην όμορφη (μολυσμένη όμως από τα καμίνια της ΔΕΗ και των άλλων βιομηχανιών) Κομοτηνή.

 

 Περιδιαβάζοντας την πόλη, είδαμε το τεράστιο (αδύνατο να υπολογίσουμε τα μέτρα του) σιδερένιο σπαθί, που είναι στημένο στο πάνω μέρος της κεντρικής πλατείας (έργο  της Χούντας), σουβλερό και ματωμένο στη βάση του, να απειλεί με το δέος του, ντόπιους και επισκέπτες. Διαβάσαμε  τις πινακίδες των δρόμων που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ονόματα από τις λεγόμενες «χαμένες πατρίδες» ( κάτω, μάλιστα, από την ονομασία, δίνεται  και η σχετική επεξήγηση της ονομασίας αυτής). Κρύος ιδρώτας με έκοψε στη σκέψη "να ήμουν, λέει Τούρκος στην Κομοτηνή ή έστω ιστορικός καθηγητής σε κανένα σχολείο ή σχολή της πολυπολιτισμικής αυτής θρακικής πόλης ...".

΄Όμως, εκεί κοντά στη λεγόμενη «πρυτανεία», το σκηνικό αλλάζει εντελώς.Σε μια μικρή πλατεία, το μαρμάρινο  μνημείο των πεσόντων κατά την περίοδο του ελληνοϊταλικού πολέμου, λιτό και απέριττο, τραβάει με την πρώτη το μάτι του επισκέπτη. Σκύψαμε και  εντελώς συμπτωματικά διαβάσαμε 2-3 ονόματα που αναγράφονταν στη κατάλευκη στήλη και…τρίβαμε τα μάτια μας:  Μαχμούτ τάδε, Ιμπραήμ δείνα, Αχμέτ  τέτοιος…Μια σειρά από ονόματα Τούρκων παλικαριών, που έπεσαν στο μέτωπο, πολεμώντας τα φασιστικά στρατεύματα του Μουσολίνι. Και το περίεργο ήταν πως τα τούρκικα ονόματα στην πλάκα, από μια πρόχειρη καταμέτρηση, ήταν περισσότερα από τα…ελληνικά!

΄Ηταν απίστευτο και όμως αληθινό.

 

 ΄Εχω ντραπεί άπειρες φορές για το κατάντημα της στρατευμένης εθνικής μας «ιστορίας».Αλλά τούτη τη φορά στην Κομοτηνή ,μπροστά σε εκείνο το μνημείο των πεσόντων, δεν ένιωσα τόσο ντροπή, όσο οργή και σιχασιά για τους στρατευμένους «κονδυλοφόρους», για τα καθεστωτικά πιόνια, που παριστάνουν τους «ιστορικούς» (παλιοί και νεότεροι). Το έγκλημα αυτών των ανθρώπων, όσο και των ανεγκέφαλων εθνικιστών, είναι συνειδητό, δεν είναι  από αμέλεια ή αβλεψία. Στην προκειμένη περίπτωση, είναι μια δεύτερη ,εν ψυχρώ, εκτέλεση των ήδη εκτελεσμένων από τα φασιστικά πυρά,Τούρκων παλικαριών της Θράκης.

 

Παρηγοριέμαι μόνο, όταν σκέφτομαι πως και η εθνική «Ιστορία» στην απέναντι όχθη του Αιγαίου, δεν είναι καλύτερη από την ελληνική. Το ίδιο κι εκεί, οι πληρωμένοι (με κάθε  αντάλλαγμα) από το σύστημα γραφιάδες ,συνειδητά και εκείνοι «εκτελούν» την άλλη αλήθεια, όπως από την από δω πλευρά οι συνάδελφοί τους ΄Ελληνες.

Τι τα θέλετε. Τελικά, «όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη»,απανταχού της γης και της οικουμένης.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ (15-1-2010): Το θέμα αναδημοσιεύτηκε και σε άλλα sites .Σε ένα από αυτά, αναγνώστης παρέθεσε την ακόλουθη σημαντική,ιστορική πληροφορία,τη γνησιότητα της οποίας εν καιρώ θα ελέγξουμε:

 

 "'Οντως το 29 Σύνταγμα Πεζικού Κομοτηνής νύν, 29 Ταξιαρχία Πόγραδετς πολέμησε ηρωικά στα Αλβανικά βουνά. Η πλειοψηφία του 29ΣΠ ήταν κάτοικοι Θράκης και ασφαλώς μετείχαν και αρκετοί
Μουσουλμάνοι με αρκετά θύματα. Στα Γενικά Αρχεία του Κράτους εν Κομοτηνή, υπάρχουν πρόσφατα ανευρεθέντα στοιχεία που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές."

 

Τελευταία ανανέωση ( 16.01.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2022 HOMO NATURALIS