HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2216078
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 1940 ΣΤΟ "ΤΣΙΓΚΕΛΙ".
Γράφει ο/η paris   
19.01.10

Στις 16 και 17 Γενάρη 2010 ,καθεστωτικοί  πανεπιστημιακοί συγκεντρώθηκαν επί τα αυτά (στο πανεπιστήμιο της Αθήνας), για να μιλήσουν, λέει, για τη "Δεκαετία του 1940. Η εποχή των ρήξεων".΄Ενας από τους διοργανωτές της... μάζωξης, ο Θετταλός καθεστωτικός ιστορικός Πολυμέρης Βόγλης, είπε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ:"«Επήλθαν μεγάλες οικονομικές ανακατατάξεις: εκπτώχευση κοινωνικών στρωμάτων, ανάδυση νέων, μαυραγοριτών κυρίως, που συγκέντρωσαν πλούτο στα χρόνια της Κατοχής. Στις οικονομικές μεταβολές θα πρέπει να προσθέσουμε την εξάρτηση από την ξένη βοήθεια: επισιτιστική στην αρχή, καθαρά οικονομική στη διάρκεια του Εμφυλίου». Δε θα σχολιάσουμε την "εκπτώχευση¨" και την "επισιτιστική", δίπλα στους... μαυραγορίτες. Ως γνωστόν, ίδιον του πανεπιστημιακού,  λεξιθηρικού τσαρλατανισμού (εκτός των άλλων κάκιστων), είναι και η ...αμόληση  μπαρουφών ,ως ανωτέρω, για εντυπωσιασμό των αφελών. Αλλά, πάμε στην ουσία.

Να τα μας, πάλι. "Εμφύλιο" αποκαλεί τον άγριο πόλεμο μεταξύ δύο εντελώς διαφορετικών "κόσμων" ο αργυρώνητος (διάβαζε"μισθοφόρος") "ιστορικός". Αλλά, από πού και ως πού, παρακαλώ, ήταν εμφύλιος ,αυτός ο πόλεμος, αξιότιμε ,κύριε "δικέ" τους; ( Προφανώς, αυτό διδάσκετε  και στους φοιτητές σας, για να διαιωνίζεται έτσι η αμάθεια, η αβελτερία, η ελληνική πατσατσουλιά και στην ιστορία ,όπως και σε όλα τα άλλα. Καλά κάνετε, "σόι πάει το βασίλειο").

Εν προκειμένω,  ποια είναι η συγκεκριμένη φυλή κ .Πολυμέρη μου; Η ελληνική εννοείτε, η εξικνουμένη  από Ομήρου, Περικλέους, Αλεξάνδρου Μεγάλου (φτου-φτου  μην το ματιάσουμε το παλικάρι, τόσο μπόι που πέταξε),Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και ...οσωνούπω ; Τα "προϊόντα"  αυτής της φυλής τα "έσπασαν"  στον "εμφύλιο" και πήραν να σφάζονται ανηλεώς αναμετάξυ τους; (Οι "τέτοιοι, όχι μόνο για δέκα χρόνια που λες εσύ, αλλά ανέκαθεν, δεκάδες, εκατοντάδες χρόνια μάτωναν .Κι ακόμα σφάζονται, αλλά με άλλα "όπλα" τώρα). Και τι είχαν να χωρίσουν οι συγκρουσθέντες, δε μας είπατε, φωστήρα της "Ιστορίας". Αμπελοχώραφα μοίραζαν; ( Δεν ξέρω, αλλά με αυτά τα αμπελοχώραφα μού ρχεται στο στόμα ο τραγουδιστικός σκοπός του δημώδους, που λέει,με μικρή παράφραση -Ελλάδα μας μεγάλωσες με βάσανα και πόνους (εμείς να δεις)...Γιατί τα παλιοχώραφα μας τά χεις μπερδεμένα;).

 

 Όλα ,λοιπόν, για τα καρβέλια έγιναν που πάσκιζε να πάρει ό ένας του άλλου; Για ποια ακριβώς πράγματα και ποιοι  πολεμούσαν δεν μας είπατε, ούτε συ ούτε οι συμποσιαζόμενοί  σου .Φοβεροί "ιστορικοί φωστήρες", μιλάμε, όλοι τους, όπως ο κ.κ  Ιάσονας Χανδρινός. Ο "ανήρ¨ έχει μπερδέψει, βέβαια, την Ιστορία με τα παραμύθια και τα ιστορικά πρόσωπα με   παραμυθάδες τύπους σαν τον Κρητικό Στέργιο Αναστασιάδη, το Στέλιο Καρδάρα (που ύμνησε ο χασισο-ασματοποιός Μιχάλης Γενίτσαρης),το Σήφη Βαρδινογιάννη το Γερμανό οπλατζή Μπρούνο και λοιπούς αξιότιμους και μη, πρωταγωνιστές της εμφυλι(α)κής τους ιστορίας.

 

Αυτοί, λοιπόν, ήταν οι της ίδιας ελληνικής  φυλής και ράτσας αντίπαλοι, που άλλοι ως ταγματασφαλίτες, άλλοι ως βενιζελικοί κουμπουράδες και έτεροι ως Γερμανοί κομμουνιστές, συγκρούοντο στα "πεδία" των  βουνών ,των χωριών και των πόλεων και έπιπτον δίχως να γνωρίζουν το γιατί : Γι αυτούς συζητήσατε στη μάζωξή σας και καταλήξατε πως μούτρα σαν τους παραπάνω ,έγραψαν την ιστορία του...εμφυλίου σας;

 ΄Οχι, κύροι, καμιά σχέση δεν έχει η ιστορία της δεκαετίας του 1940  με αυτή την "ιστορία", που ως στρατευμένοι, άλλοι στο ΚΚΕ, άλλοι στους Πασόκους και στα λοιπά κομματικά εξαμβλώματα, (στράτευση που σας χάρισε και την "έδρα") επινοείτε και διδάσκετε, γιατί δε σας παίρνει να κάνετε κι αλλιώς. Ο "εμφύλιος" δεν είναι εμφύλιος ,κύριοι (με ή άνευ γραβάτας). ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΚΟΣΜΩΝ (ΚΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΧΕΙ Σ΄ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ). ΕΝΤΕΛΩΣ,ΜΑ ΕΝΤΕΛΩΣ,ΛΕΜΕ ΑΛΛΙΩΤΙΚΩΝ ΣΤΑΣ ΦΡΕΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗ "ΚΑΡΔΙΑ".

Τα άλλα που λέτε εσείς είναι φληναφήματα (όπα της ,κόλλησα κι εγώ). Σόρρυ, μπουρδολογίες ήθελα να πω για μικρά παιδιά και κάτω. Είναι επίσης (και  πρωτίστως) μέσον για να τα κονομάτε ,παγαπόντηδες. (Αλήθεια, το...συνέδριο ποιος το πλήρωσε; Σε αυτή τη δεινή οικονομική κρίση, πιστέψτε μας, πως εμάς τους ρέστους, αυτό μας αφορά άμεσα. Για τα άλλα που είπατε, δεκάρα δε δίνουμε, πονηρούληδες).

Υ.Γ Οι έμφρονες, ας μου συγχωρήσουν που διαπραγματεύομαι ένα τόσο σοβαρό θέμα  με αυτό το ύφος. Αλλά, δεν μπορώ.Τους μιλάω στη γλώσσα τους,αφού γνωρίζετε πολύ καλά,πως πέρα από το περισπούδαστο ύφος που φοράνε οι καθεστωτιοί, κατά τα άλλα είναι κοινοί σκερβελέδες.Σε τέτοιους, μιλάς τη γλώσσα τους. Δε μιλάς;

Τελευταία ανανέωση ( 20.01.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2023 HOMO NATURALIS