HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2011142
ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ "ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΘΟΣΙΩΣΗΣ". ΘΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ.
Γράφει ο/η paris   
24.01.10

      

     

Εδώ και πάρα πολύ καιρό, τα ΜΜΕ ,που κατασκευάζουν την επικαιρότητα για τα δικά τους συμφέροντα, πρωτίστως οικονομικά, δεν άρθρωναν λέξη για την επερχόμενη οικονομική καταστροφή. Όλα τα ελληνικά κόμματα από την άλλη, έρμαια και συρόμενα από τα ΜΜΕ,  χόρευαν στο σκοπό που έπαιζαν εκείνα. Τότε, κανείς δε μιλούσε για πτώχευση  και τα οικονομικά δεινά που σήμερα είναι το κύριο και σχεδόν μοναδικό θέμα και των μεν και των δε. Την εποχή εκείνη, η κατευθυνόμενη επικαιρότητα  «έπαιζε» Βαβύλη, Ζαχόπουλο, Κούγια, Εφραίμ και άλλα…φοβερά σκάνδαλα, τα οποία εκαλείτο η…ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη να  διαλευκάνει και να τα τιμωρήσει.

 Δύο σχεδόν χρόνια πριν, αραιότερα και από τις 27 Νοέμβρη 2008, με συνεχή «βομβαρδισμό» δημοσιευμάτων στο  site του HOMO NATURALIS, που αναδημοσιεύτηκαν και σε άλλους δικτυακούς τόπους, επισημαίναμε το μεγάλο κίνδυνο της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας, απαριθμούσαμε τις ολέθριες επιπτώσεις της, υποδεικνύαμε τους ενόχους και καλούσαμε τον πολιτικό κόσμο της χώρας να προχωρήσει στη ανάδειξη κυβέρνησης εθνικής ενότητας για να αντιμετωπίσει το οικονομικό χάος ,στο οποίο είχε περιέλθει η χώρα. Βέβαια, για το λόγο που ο «κλέφτης δεν πάει στον αστυφύλακα» για τον ίδιο λόγο,  ΚΑΝΕΝΑ, είτε έντυπο είτε ηλεκτρονικό μέσο,  δεν απαρνήθηκε τότε τη φτιαχτή επικαιρότητα, που εκτός των άλλων έφερνε στα  ταμεία  τους και πακτωλό χρημάτων. ΚΑΝΕΝΑΣ πολιτικός δεν τόλμησε να αυτονομηθεί, να εγκαταλείψει  την κομματική γραμμή και να «κάνει σημαία» το οικονομικό από εκείνες τις ημέρες. Και φυσικά, ΚΑΝΕΝΑΣ ανώτατος δικαστής δε διανοήθηκε ποτέ να ψάξει τους πραγματικούς ενόχους μέσα στο ίδιο το σύστημα και όχι στους Ζαχόπουλους και τους Εφραίμ.

 

 Η επίσημη έναρξη της δημοσίευσης θέματος  στο site του HOMO NATURALIS για την κατάρρευση της οικονομίας, έγινε στις 27 Νοέμβρη 2008 με το άρθρο «ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΥΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ, ΥΜΕΙΣ ΑΔΕΤΕ!  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ!»   και συνεχίστηκε με μπαράζ δημοσιευμάτων μέχρι και τις προάλλες. Τα αρχικά εκείνα κείμενα, τις ημέρες που δημοσιεύτηκαν, «τάραξαν τα νερά»,αλλά μόνο στον περιορισμένο κύκλο των  χρηστών-επισκεπτών  της ιστοσελίδα μας ή άλλων δικτυότοπων που φιλοξενούσαν αναδημοσιεύσεις των θεμάτων μας. (Εξαίρεση αποτέλεσαν τα ελληνικά Ιndymedia,που μας απέκλεισαν εντελώς). Δεχτήκαμε, βέβαια, πολλές επιθέσεις και υβριστικού περιεχομένου emails και απαντήσεις από διάφορα μέλη και επισκέπτες του HOMO NATURALIS, αλλά και από χρήστες άλλων sites, που αναδημοσίευαν τα θέματα αυτά. Μας κατηγορούσαν τότε ως «σπερμολόγους, συκοφάντες, ταραξίες, κατευθυνόμενους, ανήθικους,» και μας στόλιζαν με τέτοια και χειρότερα συναφή κοσμητικά.

 Η αδυναμία μας να προσεγγίσουμε, μέσω του site «μαζικά» τον κόσμο για ευρύτερη ενημέρωση, μας οδήγησε στην απόφαση να βγούμε και έξω στους δρόμους και να μοιράσουμε σε μεγάλες ελληνικές πόλεις έντυπο υλικό ,λίγο μετά τις πρόσφατες εκλογές, στο οποίο, εκτός από την ενημέρωση  για τη δεινή οικονομική κρίση που είχε χτυπήσει τη χώρα, καταγγέλλαμε τους υπεύθυνους της λογοκρισίας, αλλά και την άλλη απάτη των ΜΜΕ και τον κρατικών φορέων, που απέκρυπταν το πραγματικό ποσοστό της αποχής-άκυρων-λευκών  και όχι μόνο στις τελευταίες εκλογές.

 Σήμερα, όλοι οι δημοσιογράφοι, οι πολιτικοί, οι φορείς, ο κόσμος ανακάλυψαν τη φρικτή πραγματικότητα, η οποία βέβαια, ακόμα είναι περισσότερο φραστική .Τα πραγματικά δεινά του τόπου, δεν ήρθαν. Η Ευρώπη δεν αποφάσισε ακόμα την ποινή που θα επιβληθεί στη χώρα. Επίσημη αναγνώριση της πτώχευσης από την Ε.Ε δεν πρόκειται να υπάρξει (άσχετο αν η πτώχευση της Ελλάδας είναι μια πραγματικότητα), γιατί αυτό θα σήμαινε αλυσιδωτές πτωχεύσεις και άλλων χωρών της Ε.Ε, γεγονός που θα τίναζε στον αέρα τη συνοχή της Κοινότητας. Το βέβαιο, όμως, είναι   ότι οι ισχυρές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, είναι αποφασισμένες, προς παραδειγματισμό και  των άλλων, να επιβάλουν  σκληρή τιμωρία στη χώρα και τότε είναι η ώρα που θα προκύψουν τα μεγάλα προβλήματα: Η κυβέρνηση θα είναι αναγκασμένη να περικόψει δραματικά μισθούς και συντάξεις, να εξαγγείλει στάση πληρωμών και αδυναμία εξυπηρέτησης του χρέους και όλα αυτά,βέβαια, υποδεικνύουν αυτόματα την άμεση εισαγωγή της χώρας  στο «χειρουργείο»,που στα απλά ελληνικά σημαίνει απόλυτη υπακοή και συμμόρφωση στις σκληρές εντολές του  ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ. Από το σημείο αυτό και μετά, θα αρχίσουν τα εντελώς δύσκολα για το΄Ελληνα. Σε αυτή την περίπτωση, όπως είπαμε και αλλού, η κυβέρνηση, μπροστά στην απόλυτη κατάρρευση, και όχι μόνο την οικονομική, θα αναγκαστεί να ζητήσει  τη σύσταση οικουμενικής κυβέρνησης, η οποία, όμως, δε φαίνεται πως θα μπορούσε να βρει άμεση λύση σωτηρίας . Η κρίση δε θα ξεπεραστεί, αλλά αντίθετα δείχνει πως θα καταδυναστέψει τον τόπο επί συναπτά έτη και το τεράστιο κόστος, θα κληθούν να πληρώσουν με την υποβάθμιση της ζωής τους  οι νεότερες γενιές των Ελλήνων. Αυτές είναι οι τραγικές διαπιστώσεις και η μη αναστρέψιμη πλέον κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στη χαραυγή του 2010.

 

΄Όμως, όπως πολύ καλά γνωρίζουν, όσοι έχουν έστω και στοιχειώδεις ιστορικές γνώσεις, μετά από τις μεγάλες καταστροφές, που αντιμετώπισε η χώρα στο παρελθόν και κυρίως μετά από αποτυχημένους πολέμους, ο  κόσμος ζητούσε την «κεφαλήν επί πίνακι» των υπευθύνων των διαφόρων «τραγωδιών». Αλλά, ποιοι είναι σήμερα οι πραγματικοί υπεύθυνοι, οι κύριοι ένοχοι, οι οποίοι θα πρέπει να τιμωρηθούν για το  "ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΘΟΣΙΩΣΗΣ" που διέπραξαν ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;

Στα κείμενα που δημοσιεύτηκαν κατά καιρούς στο HOMO NATURALIS.GR , ένα μέρος των οποίων επιλέξαμε και τα παραθέτουμε στη συνέχεια, ΟΛΟΙ αυτοί οι ΕΝΟΧΟΙ έχουν «ονοματεπώνυμο και διεύθυνση». Τους ξαναθυμίζουμε συνοπτικά:

 

1.Οι οπαδοί των κομμάτων, που ως «πρόβατα» κάποιοι και καιροσκόποι οι περισσότεροι, προσέρχονται κάθε φορά στις κάλπες για να εκλέξουν την…αξιότερη κυβέρνηση και αντιπολίτευση της χώρας τους. Φανατικοί-φονταμενταλιστές, " κολλημένοι", ιδεολογικά διαταραγμένοι, συμφεροντολόγοι, ατομιστές, χωρίς προσωπικότητα και βούληση, το σύνολο αυτών των Ελλήνων οπαδών, είναι οι κατ΄εξοχήν «πελάτες» των ελληνικών πολιτικών κομμάτων, που ταλανίζουν μεταπολεμικά  την πολιτική ζωή της χώρας, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση και την οδήγησαν  τελικά στην καταστροφή. Οι ψηφοφόροι αυτοί πελάτες, είναι οι ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΞΟΧΗΝ ΕΝΟΧΟΙ, γιατί  προέταξαν για πολλά χρόνια το ατομικό ή μικροκομματικό τους συμφέρον έναντι του κοινού.

2.ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΩΝ ΜΜΕ από τους ιδιοκτήτες  τους ως και ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους σ΄αυτά (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, φύλακες και υπόλοιπος συρφετός που αμείβονται, για να προσφέρουν υπηρεσίες, σε μηχανισμούς αποχαύνωσης, αποπροσανατολισμού και εξυπηρέτησης ιδιοτελών συμφερόντων,κυρίως οικονομικών.

3.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, οι οποίοι βέβαια, με εντολή των πελατών τους ενήργησαν, όπως ενήργησαν, και οδήγησαν τη χώρα στο «μη παρέκει». Κάθε λαός έχει την πολιτική, και όχι μόνο, εξουσία που του αξίζει. Και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, δε διαθέτει διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνα των πολιτικών του. Είναι «σαρξ εκ της σαρκός του», γι΄αυτό και οι πολιτικοί δεν είναι καθόλου διαφορετικοί από τους «γεννήτορές» τους.

4.ΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Η ανεξάρτητη δικαιοσύνη της Ελλάδας στα ανώτατα κλιμάκια είναι ανύπαρκτη, όπως ακόμα και τα παιδιά γνωρίζουν. Από τους  Κόλλιες  και τους Κόκκινους, ως τους Κεδίκογλου και τους Σανιδάδες, ανέκαθεν η ηγεσία της ελληνικής δικαιοσύνης κατελάμβανε τα ύπατα  αυτά αξιώματα, ελέω κομματικής ταυτότητας και με εντολή να υπηρετήσει τους «προστάτες»,που την ανέδειξαν σε αυτές τις θέσεις. Δυστυχώς, στη χώρα μας δεν υπήρξαν και ούτε φαίνεται πως θα υπάρξουν Ιταλοί Αντόνιο ντι Πιέτρο. Οι ΄Ελληνες δικαστές δε διαφέρουν στη νοοτροπία και την παθογενή συμπεριφορά από την πλειοψηφία των συμπατριωτών τους.

 

Αυτοί, εν ολίγοις, είναι όσοι πρέπει και να τιμωρηθούν, ως ΕΝΟΧΟΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ. Βεβαίως, θα ήταν κανείς αφελής και εξωπραγματικός να πρότεινε την ποινική τιμωρία του…70% του ελληνικού λαού (αν και θεωρητικά θα έπρεπε να την υποστεί). Όμως, επειδή, πρώτον αυτό είναι εκ των πραγμάτων ανέφικτο και δεύτερο, επειδή τιμωρίες δεν είναι μόνο οι ποινικές, το σύνολο του ελληνικού λαού θα υποστεί τις συνέπειες τις τεράστιας οικονομικής κρίσης, που οι ίδιος, όπως είπαμε δημιούργησε. Είναι και αυτό μια αυστηρή ποινή- τιμωρία, που έστω και με τη μορφή αυτή ,πολύ γρήγορα θα κληθούν να την εκτίσουν οι ΄Ελληνες.

Οι υπόλοιποι όμως, από τους ενόχους που μνημονεύσαμε, αριθμητικά τουλάχιστον δεν είναι πολυπληθείς και αυτό ακριβώς τους κάνει περισσότερο «ευδιάκριτους» και «εύκολους» για τιμωρία. Οπαδοί-ψηφοφόροι και ΜΜΕ-πολιτικοί είναι συναυτουργοί, με την έννοια που καθορίζει το άρθρο 45 του Π.Κ και  διέπραξαν από κοινού το έγκλημα ,όπως αυτό καθορίζεται στο επόμενο άρθρο (46 παρ.1)  του ίδιου κώδικα .Συναυτουργοί, επομένως, αμφότεροι,με τους πρώτους στη χειρότερη θέση, εκείνη του ηθικού αυτουργού. Αλλά, αφού υπάρχει αδυναμία τιμωρίας του ηθικού αυτουργού για τους λόγους που εξηγήσαμε, η επιβολή τιμωρίας,έστω και συμβολικής, στους δεύτερους κρίνεται απαραίτητη  και πρέπει να συμπεριλαμβάνει  διαπόμπευση, δημεύσεις περιουσιών και φυλακίσεις. Αν δε συμβεί αυτό, η απαραίτητη, λυτρωτική κάθαρση για άλλη μια φορά δε θα επέλθει στην ελληνική κοινωνία ,με αποτέλεσμα η παθογένεια που χαρακτηρίζει σε όλα τα επίπεδα ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού, να περάσει ως γενετική-ντιενετική παρακαταθήκη-ανωμαλία στους μελλοντικούς κατοίκους αυτής της χώρας. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε την, εν καιρώ, πλήρη εξαφάνιση της Ελλάδας από το «χάρτη» των πολιτισμένων χωρών.

Αρμόδιοι για την επιβολή αυτών των ποινών και δικαιούμενοι να τις επιβάλουν, όσο και αν σήμερα ακούγεται «ρομαντικό» και ανέφικτο, είναι όσοι συγκροτούν το τμήμα εκείνο του ελληνικού λαού, που επί σειρά ετών αρνείται να υποταχτεί στην εθνική νοοτροπία – ελαττωματικότητα. Εκείνοι οι ΄Ελληνες, που στη στάση ζωής τους , στο χαρακτήρα, στη συμπεριφορά, δεν τους άγγιξε  η καταραμένη ελληνική, μολυσματική ίωση της διαπλοκής και της συναλλαγής σε όλους τους χώρους και πρώτα στους κομματικούς. ΄Οσοι αρνήθηκαν να υποταχτούν, να ενδώσουν, να συμβιβαστούν, να διαπλεκούν. Αυτοί, που έζησαν και ζουν χωρίς βήμα δημοσιότητας, χωρίς «φωνή» επί συναπτά έτη, καθαροί και αξιοπρεπείς στη μοναχικότητά τους, μακριά από την εμετικά όζουσα εθνική «χαβούζα» και γι αυτό  δακτυλοδεικτούμενοι και κρινόμενοι ως αιθεροβάμονες  από τους πολλούς. Μοναδικό τους "νομικό" όπλο η ΑΠΟΧΗ από το θέατρο των εκλογικών αναμετρήσεων, που έστω μόνο με τον κρότο του, διαλαλούσε πως τελικά  ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. Πολλά δείχνουν ότι από δω και πέρα στις γραμμές μας θα προσχωρούν όλο και περισσότεροι ΄Ελληνες, που θα «έρθουν εις εαυτούς» και θα αρνηθούν πλέον να είναι οπαδοί και να μοιράζονται με τους υπεύθυνους και τους αμετανόητους τη  συνενοχή. Είναι οι αναμενόμενοι να πυκνώσουν τις τάξεις των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ αυτής της ταλαίπωρης χώρας. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΘΑ ΔΙΚΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΔΕΙΞΑΜΕ.

 

Παραθέτουμε στη συνέχεια επιλεκτικά κείμενα με τα οποία «κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου» τόσο καιρό και  δημοσιεύτηκαν στο HOMO- NATURALIS .GR από 27-11-2008 μέχρι τις 23-4-2009. Κάνετε μια αντιπαραβολή στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, στα λοιπά ΜΜΕ την ίδια περίοδο. Πουθενά δε θα δείτε έστω μια γραμμή, δε θα ακούσετε μια απλή κουβέντα για το μεγάλο οικονομικό κίνδυνο που είχε ζώσει τον τόπο.

Σήμερα, έγιναν όλοι λαλίστατοι και…ειδικοί. Υπογράφουν…βαρυσήμαντα άρθρα στις φυλλάδες,  με τις πόζες τους να «κοσμούν» τις πάνω μεριές της σελίδας. Φιγουράρουν με ανόητο και εξοργιστικό μπλα -μπλα την αποκρουστική μούρη τους στο γυαλί, και στέκονται  αθώοι και ανύποπτοι, σαν να μην έγινε τίποτα. Ως άλλοι να έφταιγαν για το "φόνο". Αυτοί τότε δεν ήταν εδώ.  Είχαν πεταχτοί στην Ιταλία να… συνεντευξιαστούν με το… μεγάλο εγκληματία Βαβύλη. ΄Αλλοι έτρεχαν στα Βατοπέδια να δουν, να θαμάσουν και να περιγράψουν το «απίστευτο» σκάνδαλο των καλόγερων. Κάποιοι έχυναν ποτάμια ιδρώτα και  μελάνι στα γραφεία τους, για να προφτάσουν να ενημερώσουν την αδηφάγα κοινή γνώμη για τα ερωτικά καμώματα του Ζαχόπουλου και τις αρπαχτές του Αναστασιάδη.

Πίσω τους οι πολιτικοί, σαστισμένοι σήμερα, σα σχολιαρόπαιδα, που κάναν ζαβολιά («τι έγινε ,ρε παιδιά;») τρέχουν και δε φτάνουν, αναζητώντας πατέντες, για να τινάξουν από πάνω τους την ευθύνη, ψελλίζοντας αστείες δικαιολογίες «μα, οι άλλοι φταίνε, εμείς ιδέα δεν είχαμε, δεν είδαμε, δεν υποψιαστήκαμε το μέγεθος της καταστροφής!). Φαιδροί, αναξιόπιστοι, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ.

΄Ηταν, άραγε, παντελώς ανίκανοι να διακρίνουν τον κίνδυνο όλοι αυτοί λίγο καιρό πριν την καταστροφή; Είχαν συμφέροντα να τον αποσιωπήσουν; Μαζί και τα δύο. Αυτή η συνομοταξία των ανθρώπων είναι και ανεγκέφαλοι και θρασείς. Το ένα βοηθάει το άλλο.

  Και ο αρουραίος της διπλανής πόρτας; Που κόλλαγε τις  αφίσες του κόμματος εν πλήρει ιδεολογική συγχύσει και αφασία; Ο άλλος  μπαγαπόντης που έτρεχε στις προεκλογικές ομιλίες των κομματικών αρχηγών και των βουλευτάδων, για να δώσει «παρόν», να τον δουν πως είναι στην πλατεία, με την ελπίδα και την απαίτηση να τον ταϊσουν με κανένα  «ρουσφέτι» σαν πάρουν οι δικοί του την εξουσία; ΑΥΤΟΣ Ο ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, τι απέγινε; Είναι εκεί στη γωνία, στριμωγμένος, πανικόβλητος, αγωνιών για τα επερχόμενα δεινά. Πασκίζει να βρει τρόπο να τη σκαπουλάρει, ΑΥΤΟΣ προσωπικά, να εγκαταλείψει το πλοίο τώρα που βυθίζεται, σαν βέρος ποντικός που είναι. Ψάχνει να βρει και  να «γαντζωθεί» πάνω σε όποιον δείχνει για σωτήρας, να «φιλήσει κατουρημένες ποδιές», να αποσυντεθεί σε (περισσότερα) μόρια έσχατης εξαθλίωσης. ΓΑΙΑ ΠΥΡΙ ΜΙΧΘΗΤΩ, ΑΡΚΕΊ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΣΩΘΕΊ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ ΤΟΥ!

 

        

 

 

 

 

 

                                                                      *** 

         

     

                     1.ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΥΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ,ΥΜΕΙΣ ΑΔΕΤΕ!          

 

                                          ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ  

 

                                                     27-11-2008

 

  Η Ελλάδα, είναι μια από τις πλέον χρεωμένες χώρες στον κόσμο και με το υψηλότερο κόστος δανεισμού. Παρ΄όλα αυτά, συνεχίζει να δανείζεται ασύστολα, αφού  τα χρέη του παρελθόντος, τα έξοδα εξοπλισμών, τις αστρονομικές επιδοτήσεις των κομμάτων, τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, τις συντάξεις κ.λπ τα εξοφλεί κατά κανόνα με δανεικά. Κανείς δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να γνωρίζει επακριβώς ούτε τα ποσά, που αναλογούν σε κάθε σημερινό ΄Ελληνα να καταβάλει γι αυτά τα χρέη, ούτε και πόσες γενιές μελλοντικά έχουν επιβαρυνθεί με  τα συγκεκριμένα χρέη και τα ελλείμματα της οικονομίας.

 

     Για την κατάσταση αυτή είναι  υπεύθυνα, φυσικά,  και τα δύο μεγάλα κόμματα, που άσκησαν την εξουσία τα τελευταία χρόνια. Συνένοχα, όμως, είναι και τα μικρότερα, που για τους δικούς τους λόγους το καθένα, ή απεσιώπησαν την τραγικότητα της οικονομικής κατάστασης της χώρας ή αποπροσανατόλισαν την κοινή γνώμη, στρέφοντάς την από  το μείζον αυτό θέμα-σκάνδαλο σε άλλα ήσσονος σημασίας.

 

   Σοβαρή είδηση, μεγάλο θέμα,  απίστευτο σκάνδαλο, δεν ήταν, ούτε είναι, στην Ελλάδα εκείνα που όντως είναι τέτοια, αλλά εκείνα που θα κατασκευάσουν και θα αναδείξουν ως τέτοια  τα ΜΜΕ και τα κόμματα του κοινοβουλίου για διαφορετικούς ή  κοινού συμφέροντος λόγους. ΄Ετσι, για παράδειγμα, παλιότερα, ο Κόκας της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ανάδειξε  σε πρωταγωνιστή της πολιτικής ζωής του τόπου και ρυθμιστή του πολιτεύματος έναν από τους πλέον «σκοτεινούς»  πολιτικούς της χώρας, τον Κωνστ.Μητσοτάκη και ο Λαμπράκης  με το ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ, ανεβοκατέβαζε επί σειρά ετών κυβερνήσεις και προωθούσε πολιτικά-και όχι μόνο-πρόσωπα κατά  βούληση και συμφέρον.    

 

  Σήμερα και μετά το 1988-9, χρονιές έναρξης της λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης και μέσω αυτής, αλλά και των εντύπων τους ,ο Λαμπράκης, ο Μπόμπολας, η κόρη του «Κίτσου» της Ελευθεροτυπίας, οι ανεκδιήγητοι Κουρήδες, ο Ρίζος, ο Κύρτσος, ο  Χατζηνικολάου, ο Τριανταφυλλόπουλος ο Ευαγγελάτος, ο Παπαχελάς,ο Τράγκας, ο Πρετεντέρης και οι λοιποί,  συνεχίζουν απτόητοι να κατασκευάζουν ή να αποσιωπούν ειδήσεις, να επινοούν ή να αποκρύπτουν  σκάνδαλα, αρκεί τα «προϊόντα» που λανσάρουν να έχουν ακροαματικότητα, διάρκεια, σασπένς, με απώτερο στόχο το χρήμα φυσικά, αφού αυτό θα αυξήσει τις διαφημίσεις και θα καλύψει απέραντο χρόνο που χρειάζονται οι εκφωνητές-σχολιαστές στα τηλεοπτικά παράθυρα, για  να καλύψουν. Τα κόμματα, όμηροι τις περισσότερες φορές, αυτής της νοοτροπίας  όχι μόνο δεν τολμούν να αντισταθούν στην κατασκευασμένη πληροφόρηση των ΜΜΕ, αλλά συμμετέχουν στη διαδικασία παραγωγής και τηλεοπτικής της  εξέλιξης, για να αποκομίσουν ανάλογα μικρό ή μεγάλο κομματικό όφελος.  Να δούμε κάποια τέτοια  κατασκευασμένα και ήσσονος σημασίας θέματα τα τελευταία χρόνια, που αναγορεύτηκαν σε μείζονα και ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούσαν πέραν της  υψηλής τηλεθέασης:    

 

  1.Υπόθεση Βαβύλη: Ένα πρωί, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ανακαλύπτει το μεγαλύτερο εγκληματία και κομπιναδόρο των τελευταίων χρόνων στην επικράτεια, έναν ονόματι Βαβύλης. Ο τύπος, ενα παιδί, που βιαζόταν να βγάλει εύκολα λεφτά και να παριστάνει τον σπουδαίο, αναγορεύτηκε σε επικίνδυνο κατάσκοπο, προδότη, μιζαδόρο, έμπορο ναρκωτικών, σκοτεινή μορφή, που έλυνε και έδενε στο πατριαρχείο των Ιεροσολύμων. Μετά από συνεντεύξεις και κόντρα συνεντεύξεις και κυνηγητά και αποκλειστικές αποκαλύψεις, σχολιασμούς ειδικών από τα τηλεπαράθυρα- τηλεδίκες, ένας τζερτζελές που κράτησε μήνες, τελικά ξεφούσκωσε με την  πτώση του πατριάρχη Ειρηναίου (αυτός ήταν και ο βασικός σκοπός όλης αυτής της ιστορίας), που ως φαίνεται τα είχε περισσότερο καλά με τους Εβραίους απ΄ότι του επέτρεπαν από την Ελλάδα. ΄Ετσι, αφού τον κατάργησαν εν μια νυκτί και στη θέση του έβαλαν νέο , περισσότερο υπάκουο  πατριάρχη, ο μεν Βαβύλης πήγε για λίγο καιρό στη φυλακή-και κακώς-και σήμερα ουδείς θυμάται το μεγάλο εκείνο σκάνδαλο, που τροφοδότησε με πολλές διαφημίσεις ,δόξα και αναγνωρισιμότητα έναν Τριανταφυλλόπουλο, Χατζηνικολάου, Ευαγγελάτο και λοιπούς αστέρες της άθλιας ελληνικής τηλεόρασης.    

 

  2.Παραδικαστικό: Και πάλι ο Τριανταφυλλόπουλος και κατά πόδας ο Χατζηνικολάου, ο μαϊντανός των τηλεπαραθύρων δικηγόρος Κούγιας και άλλοι ειδικοί …συλλαμβάνουν έναν σεξομανή δικαστάκο, ένα φτωχοπρωτοδίκη ανθρωπάκι, δυο τρελούτσικες και άκρως φιλοχρήματες δικαστίνες, κάποιον παλαβό αρχιμανδρίτη και 2-3 ψιλοκομπιναδόρους δικηγόρους και γίνεται το «έλα να δεις». Οι μεγάλοι ντέτεκτιβς της δημοσιογραφίας, ανακάλυψαν και σχεδόν εξάρθρωσαν τα παραδικαστικά κυκλώματα στην Ελλάδα, τιμώρησαν τους ενόχους και έτσι...επήλθε η περιβόητη κάθαρση στο χώρο της δικαιοσύνης. Στο μεταξύ, τα παίρνουν κρανίο οι δικαστές των κατώτερων κλιμακίων, που κατά κανόνα έκαναν και κάνουν καλά τη δουλειά τους και για ψύλλου πήδημα αρχίζουν να χώνου φυλακή, όποιον έπεφτε στα χέρια τους. Βέβαια, ούτε λόγος πως έγινε με όλα αυτά κάποια κάθαρση που αφορά κυρίως δικαστές σε υψηλά κλιμάκια, με παχυλότατες αμοιβές από διαιτησίες, με βίλες στα βόρεια προάστια και το Σχοινιά, με οικόπεδα στη Σύρο και αλλαχού. Φυσικά, καμιά νύξη και για το μέγα σκάνδαλο, όταν οι δικαστές δικάζουν ή συναλλάσσονται με τους πολιτικούς  και εν γένει δικάζουν με βάση την «ιδεολογική» τους  ταυτότητα και όχι εκείνη του αδέκαστου και ανεξάρτητου δικαστή, κυρίως σε δίκες πολιτικές.   

 

  3.Οικόπεδα Βατοπεδίου: Δυο φιλοχρήματοι καλόγεροι, ανταλλάσσουν  μια λίμνη από την αναμφισβήτητη περιουσία της μονής Βατοπεδίου με κάτι οικόπεδα-φιλέτα,  ελέω κάποιων υπουργών και παρατρεχάμενων του Καραμανλή και καρπώνονται καμιά εικοσαριά εκατομμύρια Ευρόπουλα. Υπό άλλες συνθήκες και εποχές, ούτε στα ψιλά των εφημερίδων θα γραφόταν το…σκάνδαλο, όπως άλλωστε έγινε τόσο καιρό. Στο μεταξύ, όμως, οι Πασόκοι, ο Αλαβάνος και οι δελφίνοι της ΝΔ , αποφάσισαν πως είναι ώρα να πάρει πόδι ο Καραμανλής. Επιστρατεύεται, λοιπόν, ο Εφραίμ και οι εμπλεκόμενοι άνθρωποι του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, γίνεται ένας πανικός, ένας πρωτοφανής σάλος και νάτο, το μεν ΠΑΣΟΚ περνάει μπροστά από τη ΝΔ 4 ποσοστ. μονάδες, ο δε Καραμανλής αρχίζει να ετοιμάζει τις βαλίτσες του, πριν βυθίσει τη Δεξιά σε ένα ποσοστό κάτω του 25% των ψηφιζόντων.     

 

  Τέτοια,λοιπόν, είναι τα.. μεγάλα σκάνδαλα στη χώρα μας και αυτούς τους σκοπούς εξυπηρετούν η κατασκευή και το φούσκωμά τους από τα ΜΜΕ και τα κόμματα. Το γεγονός ότι ήδη η χώρα έχει πτωχεύσει, πως δεν υπάρχουν πια χρήματα ούτε καν τα εφ άπαξ να πληρωθούν, πως η Ελλάδα έχει πιάσει πάτο οικονομικά, όπως τα ξένα ΜΜΕ καθημερινά σχεδόν επισημαίνουν, ότι πολύ γρήγορα δεν αποκλείεται ακόμα και τις συντάξεις-μισθούς να κατάσχουν οι Τράπεζες για χρέη ή  να ορίσουν όριο στην ανάληψη ποσών από τις καταθέσεις, γι αυτό το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, κανείς δε μιλά. Αλλά, αν μιλήσουν, ο κόσμος θα σπεύσει να σηκώσει τις καταθέσεις του με αποτέλεσμα οι Τράπεζες να βάλουν λουκέτο και το σύστημα να τιναχτεί στον αέρα από τη μια στιγμή στην άλλη. Και τότε, από πού θα πάρουν τα κόμματα τις  επιδοτήσεις τους-μαμούθ  και οι βουλευτές τις παχυλότατες αμοιβές τους? Πώς θα συνεχίσει το σύστημα να δουλεύει και να διαιωνίζει την απάτη και τον αποπροσανατολισμό των υπηκόων του?Ακούει κανείς?     ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Τα δύο μεγάλα κόμματα, που τα τελευταία μεταπολιτευτικά χρόνια, εναλλάσσονται στην εξουσία , είναι  κατ΄εξοχήν υπεύθυνα για την οικονομική κατάρρευσή της . Το  εγκληματικά  ανεύθυνο μικροπολιτικό σύνθημα «Τσοβόλα δώστα όλα» του  παπανδρεϊκού  ΠΑΣΟΚ στις ορδές των πρασινοφρουρών που λυμαίνονταν τότε τη χώρα. Η κατακλυσμιαία εισβολή, με την εναλλαγή της εξουσίας, δίκην ακρίδων,  των «μπλαβέ παιδιών» (γόνοι, κουμπάροι,εργολάβοι,) της Ν.Δημοκρατίας στα ταμεία του κράτους και το άγριο φαγοπότι που επί συναπτά έτη έχουν στήσει με το δημόσιο χρήμα. Η  ανύπαρκτη οικονομική πολιτική στη χώρα, την οποία ασκούσαν επί σειρά ετών οι διάφοροι «τσάροι» ,εν γνώσει   του οικονομικού εγκλήματος που συντελείται. Η  αδυναμία των κυβερνώντων της αξιοποίησης των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας και η αποδυνάμωση ή εξαφάνιση εκείνων που παραδοσιακά υφίσταντο. Οι  ανεξέλεγκτες-«τρελές» αγορές άχρηστων εξοπλισμών την τελευταία 50ετία με πρόσχημα την «εκ Βορρά» απειλή παλιότερα και την αείποτα «εξ Ανατολών» , που εκτόξευσαν στα ύψη τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος.  Αυτοί που κυβέρνησαν τόσα χρόνια τη χώρα, είναι εκείνοι που τέλεσαν τα παραπάνω εγκλήματα και την οδήγησαν στην εξαθλίωση και την ταπείνωση.΄Ολοι αυτοί έχουν συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο.

 

 ΄Οσοι, επίσης,  με τη δική τους πελατειακή ψήφο τούς  φέρνουν κάθε τόσο στην εξουσία  έχουν κι αυτοί ταυτότητα  και είναι καταχωρημένοι σε  εκλογικά κιτάπια. Η χώρα είναι μικρή, όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας.   Στον ποινικό κώδικα  αναφέρεται ότι: «Αν δύο ή περισσότεροι τέλεσαν από κοινού αξιόποινη πράξη, καθένας τους τιμωρείται ως αυτουργός της πράξης» .Ψηφοφόροι και πολιτικοί,πολιτικοί και ψηφοφόροι  είναι συναυτουργοί στο έγκλημα της οικονομικής -και όχι μόνο-καταβαράθρωσης της χώρας. ΄Ολοι τους για λόγους προσωπικούς συμφέροντος και μόνο τέλεσαν εγκλήματα κατ΄αυτής. 

 

   Γι αυτά τα εγκλήματα, πολύ σύντομα,  οι μεν πολιτικοί με υποκριτικότατες διακηρύξεις θα αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη (τι είναι αυτό αλήθεια? Σε ποιον κώδικα προβλέπεται τέτοιο έγκλημα?),οι δε πελάτες τους ψηφοφόροι θα …καταριούνται εαυτούς, τάχα μου, «να τους κοπεί το χέρι».Ας τους κοπεί. Κανένα πρόβλημα. Εμείς όμως, που δε συμμετέχουμε στο έγκλημα και υφιστάμεθα τις συνέπειες, απαιτούμε πραγματική τιμωρία των δραστών. Το αδίκημα δεν είναι απλά πονικό, Είναι έγκλημα ΚΑΘΟΣΙΩΣΗΣ κατά της χώρας. Πρέπει όλοι τους να «πληρώσουν».Μεταφορικά και κυριολεκτικά.

 

                                                     ***

  2.  ΚΚΕ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ:ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ. KAI KΑΛΑ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΦΛΕΡΤΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΣΑΝ...ΤΑ ΜΟΓΓΟΛΙΚΑ. ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΟΜΩΣ?                                                                                  5-12-2008 

 

  Τα μικρά λεγόμενα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου-και όχι μόνο τα σημερινά-   φαίνεται να κάνουν ή κάνουν  στις εκάστοτε κυβερνήσεις αντιπολίτευση και μάλιστα, κάποιες φορές, σε υψηλούς τόνους και σφόδρα επιθετική. Ο αντιπολιτευτικός αυτός χαρακτήρας των μικρών κομμάτων, πάντως , όλοι γνωρίζουν πως είναι «εκ του ασφαλούς» και οφείλεται, κατ εξοχήν (αλλ΄όχι μόνο), στους παρακάτω λόγους: 1. Δε διεκδικούν εξουσία  (τουλάχιστον, δεν είναι ορατή στο άμεσο μέλλον η κατάκτησή της ).Τι έχουν, επομένως, να χάσουν? Μήπως πρόκειται ποτέ να κληθούν να απολογηθούν γι΄αυτά που απαιτούν ως αντιπολίτευση, αλλά δε θα εφάρμοζαν ως κυβέρνηση?  2. Σ αυτή την τακτική  έγκειται και υφίσταται η ουσία της ύπαρξής τους. Οι οπαδοί τους, κατά κανόνα, είναι οι δυσαρεστημένοι των δύο μεγάλων κομμάτων, που μονοπωλούν την εξουσία και εναλλάσσονται σ αυτήν. Αντιπολιτεύομαι, άρα… υπάρχω, είναι η πρωτογενής φιλοσοφία των μικρών. Αυτό είναι μονόδρομος για εκείνα. ΄Οσο, μάλιστα,  «φωνάζεις» περισσότερο, όσο μεγαλύτερο μένος δείχνεις προς στα κόμματα εξουσίας και στην πολιτική που ακολουθούν, τόσο καλύτερα για σένα. Όχι μόνο διασφαλίζεις  την ύπαρξή σου, αλλά συγκρατείς  έτσι  τους οπαδούς  σου και κάποτε τους αυγαταίνεις κιόλας.    Φαινομενικά, τα  ελληνικά μικρά κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν  αγεφύρωτες διαφορές στις  ιδεολογικές-πολιτικές τους κατευθύνσεις  και δείχνουν να πορεύονται  σε δρόμους παράλληλους και άρα ουδέποτε συναντώμενους.

 

   Για παράδειγμα, το ΚΚΕ και το ΛΑΟΣ. Το ένα, αρτηριοσκληρωτικό σταλινικό κόμμα. Το άλλο, ακραιφνώς εθνικιστικό, αλλά με ασαφή ιδεοληπτική ταυτότητα (ολίγον  έως πολύ φασισμό, ολίγην  χούντα-στρατοκρατία και λοιπά συναφή).Σε τι και πού θα μπορούσαν, επομένως, να συναντηθούν Παπαρήγα και Καρατζαφέρης? Πουθενά, εκ πρώτης όψεως, φυσικά. (Η απλοϊκή-αφελής πολιτική προσέγγιση-άποψη ότι και τα δύο είναι ολοκληρωτικά κόμματα, δε στέκει, γιατί άλλο πράγμα ο κομμουνισμός στην ιδεολογική του πεμπτουσία και άλλο ο φασισμός. Ούτε και ιστορικά υφίσταται συμψηφισμός .Μπορεί να στέκει, βέβαια, ως προς το σκέλος, τι Χίτλερ τι Στάλιν, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία και όχι της παρούσης).    Παρ΄όλα αυτά τα τρία σημερινά μικρά ελληνικά κόμματα στην κοινοβουλευτική τους λειτουργία, έχουν να επιδείξουν σε πολλά μια ταυτόσημη πορεία και μάλιστα χρησιμοποιούν φανερά  τα ίδια  «πολιτικά» μέσα ή τα αντιγράφουν μεταξύ τους. Και τα τρία, ας πούμε, δεν αρνούνται να εισπράξουν την παχυλότατη επιδότηση, που παίρνουν όλα τα ελληνικά κοινοβουλευτικά κόμματα για τα κομματικά τους έξοδα και ας ξέρουν πως αυτό που εισπράττουν είναι το «αίμα» των πολιτών-και μάλιστα των οικονομικά ασθενέστερων- που θα πληρώσουν τις κομματικές εισφορές μέσω της φορολογίας ή του εξωτερικού δανεισμού, τον οποίο και πάλι καταβάλλει ο πολίτης  και τα τρισέγγονά του . Δεν αρνούνται ακόμα τους υψηλότατους για τα ελληνικά οικονομικά δεδομένα  βουλευτικούς μισθούς και τις υπόλοιπες εξυπηρετήσεις και απαλλαγές. Και να σκεφτεί κανείς πως ένας βουλευτικός μισθός  αντιστοιχεί  περίπου σε 10 συντάξεις  χαμηλοσυνταξιούχων  Ελλήνων! (Το ΚΚΕ υποστηρίζει-και είναι αλήθεια- ότι οι βουλευτές του εισπράττουν μεν τους μισθούς τους, αλλά τους καταθέτουν στο κόμμα για τα κομματικά έξοδα. Αλλά…ξεχνούν, όμως, να μας πουν ότι οι  ίδιοι αυτοί οι βουλευτές πληρώνονται από το κόμμα, όπως και τα υπόλοιπα κομματικά –επαγγελματικά στελέχη).Τέτοια παραδείγματα κοινής πορείας  και αντίληψης για κάποια πράγματα, όπως είπαμε, των μικρών κοινοβουλευτικών κομμάτων, υπάρχουν πολλά. 

 

   Εκεί, όμως ,που «δίνουν ρεσιτάλ»,όσον αφορά την αγαστή συνεργασία, την ασυλία και την υποκρισία ΟΛΩΝ των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου, είναι στο μέγα θέμα του καταστροφικού δανεισμού της χώρας. Όπως και σε άλλο  μπλογκ  με τίτλο «ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΥΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ ΥΜΕΙΣ ΑΔΕΤΕ» αναπτύξαμε, η χώρα έχει καταρρεύσει οικονομικά (πτωχεύσει) και αυτή είναι η διαπίστωση όλων των οικονομικών κύκλων της Ευρώπης και των Βρυξελών, φυσικά. Το χρέος και τα ελλείμματα είναι απίστευτα τεράστια. Μισθοί, συντάξεις, εξοπλισμοί, παροχές διάφορες και κονδύλια, καταβάλλονται πλέον μόνο από δανεικά, αφού δεν υπάρχουν χρήματα στον κρατικό κορβανά. Ο δανεισμός (αν βρεθούν δανειστές) της επόμενης χρονιάς( 2009), για παράδειγμα, θα πλησιάσει τα 50-55 δις, ευρώ και με επιτόκιο 2% μεγαλύτερο της…Γερμανίας.    Και ενώ αυτή είναι η τραγική και μη αναστρέψιμη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η μεν κυβέρνηση αποκρύπτει την αλήθεια από τους ΄Ελληνες, τα δε λοιπά κόμματα, ενώ γνωρίζουν κι αυτά πολύ καλά πως  η οικονομική καταβαράθρωση της χώρας είναι οριστική και αμετάκλητη, όχι μόνο δεν  προβαίνουν σε «σταυροφορία» ενημέρωσης, αλλά τη συγκαλύπτουν κιόλας. Φωνάζουν, τάχα μου, ελάχιστες φορές, αλλά στην ουσία προτιμούν να ασχολούνται με τα …αποδοτικά σε κομματικό όφελος σκάνδαλα, τύπου Βατοπεδίου-Εφραιμ, γιατί είναι «πιασάρικα» και τηλεοπτικά, παρά με το πρόβλημα της οικονομικής κατάρρευσης.

 

   Αλλά, γιατί αυτή η στάση  και των πέντε ελληνικών κομμάτων-συνεταίρων? Τα δύο μεγάλα κόμματα, βέβαια, έχουν τους ίδιους λόγους να καμώνονται πως δε βλέπουν τίποτα. Αυτό, γιατί και τα δύο, όταν ασκούν κυβερνητική εξουσία, δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να δανείζονται ασύστολα, επειδή ακριβώς ούτε έχουν να προτείνουν ούτε να εφαρμόσουν κάποιο πρόγραμμα πλουτοπαραγωγικό για τη χώρα. Η εύκολη και συνηθισμένη λύση, λοιπόν, είναι ο αναπόφευκτος και σκληρός δανεισμός. Και την εφαρμόζουν ανελλιπώς και αδιαλείπτως από τη μεταπολίτευση και μετά. Τις συνέπεις από  αυτόν τον άκρατο δανεισμό, τις υφιστάμεθα πια όλοι στο πετσί μας. Ευτυχώς, που με την γενική οικονομική κρίση έγινε απόλυτα εμφανές το πρόβλημα και δε γίνεται να το αποκρύψουν άλλο.   

 

  Αλλά, καλά τα μεγάλα κόμματα. ΄Εχουν τους λόγους τους να  «κάνουν τη σουπιά».Τα μικρά, όμως, που σε άλλες περιπτώσεις είναι λαλίστατα και βλέπεις, παραδείγματος χάριν, στη Βουλή τον Αλαβάνο να «βγάζει αφρούς» και τον Καρατζαφέρη να …γρονθοκοπεί  την κυβέρνηση, γιατί στο θέμα του δανεισμού κρατούν χαμηλούς τόνους ή τους ψηλώνουν σπάνια? Πήρε, ας πούμε, αυτό το θέμα ποτέ την έκταση του Βατοπεδίου, της Ζίμενς και των άλλων σκανδάλων? Όχι, βέβαια. Και ο λόγος? Πολύ απλός και καθόλου μαχητός.   Αν μιλήσουν τα μικρά κόμματα, πολλώ μάλλον, αν ξεσπαθώσουν ή ξεκινήσουν σταυροφορία, οι δύο «μεγάλοι», ειδικά το κυβερνών κόμμα, θα ερωτήσουν, πρώτα την κυρία Παπαρήγα : -Εσείς, τι προτείνετε ,δηλαδή, να κανουμε ? Η απάντηση της Παπαρρήγα: -Να τα πάρετε από τους έχηδες, τους Βαρδηνογιάννηδες και…( τα λοιπά μπλα-μπλα της Αλέκας). Εκείνοι, όμως, επιμένουν: -Ακούστε, αυτό το έχουμε στο πρόγραμμα μελλοντικά και όσοι χρωστάνε θα πληρώσουν, δεν το συζητάμε(!).Εμείς μιλάμε, όμως, για τώρα. Σε λίγες ημέρες θα πρέπει να καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους. Όπως πολύ καλά ξέρετε, αυτοί οι μισθοί θα καταβληθούν  από τα δανεικά. Το ίδιο θα γίνει και για τους μισθούς τους του Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου κ.λπ, που κι αυτοί θα καταβληθούν από δανεικά. Προτείνετε, λοιπόν, κυρία Παπαρρήγα, να μην πληρώσουμε μισθούς, συντάξεις και δώρα στους εργαζόμενους?    Κι εδώ, φυσικά, η κυρία, όπως και οι έτεροι κύριοι των δύο άλλων μικρών κομμάτων, «ποιούν τη νήσσα». Αλλοίμονό τους ,αν πρότειναν να σταματήσουν εδώ και τώρα οι καταβολές μισθών και συντάξεων, για να ορθοποδήσει η οικονομία. Αυτοί, που κόπτονται για το μικροσυνταξιούχο και το μισθωτό,  που «πίνουν νερό στο όνομά του» (που είναι και ο οπαδός τους στο τέλος τέλος), να ζητήσουν να μην καταβληθούν οι αποδοχές του? Την επομένη θα έπρεπε να βάλουν λουκέτα στα κομματικά τους μαγαζιά, όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, ελλείψει πελατείας, γιατί θα είχε λακίσει προς  κάθε κατεύθυνση και δε θα μπορούσε να συμμαζευτεί με τίποτα!            

 

   ΑΛΛΑ, ΕΙΠΑΜΕ (η φράση έμβλημά μας πια):   «Μπορείτε να κοροϊδεύετε ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους ΜΕΡΙΚΕΣ φορές. ΜΕΡΙΚΟΥΣ ανθρώπους ΟΛΕΣ τις φορές. Αλλά, ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους, ΟΛΕΣ τις φορές, αποκλείεται  να μπορείτε να τους κοροϊδεύετε».    Εμείς ΕΔΩ είμαστε ,να ξέρετε!   

 

 

                                                                 ***

  

            3. ΧΡΥΣΑΦΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ ΤΟ ΑΠΕΛΘΟΝ 2008.    

                                               4.01.09        

 

 ΄Εφτιαξαν ειδήσεις και σκάνδαλα.΄Εφαγαν καλά!  Σε παλιότερο θέμα μας με τίτλο «ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΥΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ, ΥΜΕΙΣ ΑΔΕΤΕ», γράφαμε: « Σοβαρή είδηση, μεγάλο θέμα,  απίστευτο σκάνδαλο δεν ήταν ούτε είναι στην Ελλάδα εκείνα που όντως είναι τέτοια, αλλά εκείνα που θα κατασκευάσουν και θα αναδείξουν ως τέτοια  τα ΜΜΕ και τα κόμματα του κοινοβουλίου για διαφορετικούς ή  κοινού συμφέροντος λόγους. ΄Ετσι, για παράδειγμα, παλιότερα, ο Κόκας της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ανάδειξε  σε πρωταγωνιστή της πολιτικής ζωής του τόπου και ρυθμιστή του πολιτεύματος έναν από τους πλέον «σκοτεινούς»  πολιτικούς της χώρας, τον Κωνστ.Μητσοτάκη και ο Λαμπράκης  με το ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ, ανεβοκατέβαζε επί σειρά ετών κυβερνήσεις και προωθούσε πολιτικά-και όχι μόνο-πρόσωπα κατά  βούληση και συμφέρον.    Σήμερα και μετά το 1988-9, χρονιές έναρξης της λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης και μέσω αυτής ,ο Λαμπράκης, ο Μπόμπολας, η κόρη του «Κίτσου» της Ελευθεροτυπίας, οι ανεκδιήγητοι Κουρήδες, ο Ρίζος, ο Κύρτσος, ο  Χατζηνικολάου, ο Τριανταφυλλόπουλος ο Ευαγγελάτος, ο Παπαχελάς,ο Τράγκας, ο Πρετεντέρης και οι λοιποί,  συνεχίζουν απτόητοι να κατασκευάζουν ή να αποσιωπούν ειδήσεις, να επινοούν ή να αποκρύπτουν  σκάνδαλα, αρκεί τα «προϊόντα» που λανσάρουν να έχουν ακροαματικότητα, διάρκεια, σασπένς, με απώτερο στόχο το χρήμα φυσικά, αφού αυτό θα αυξήσει τις διαφημίσεις και θα καλύψει απέραντο χρόνο που χρειάζονται οι εκφωνητές-σχολιαστές στα τηλεοπτικά παράθυρα, για  να καλύψουν. Τα κόμματα, όμηροι τις περισσότερες φορές, αυτής της νοοτροπίας  όχι μόνο δεν τολμούν να αντισταθούν στην κατασκευασμένη πληροφόρηση των ΜΜΕ, αλλά συμμετέχουν στη διαδικασία παραγωγής και τηλεοπτικής της  εξέλιξης, για να αποκομίσουν ανάλογα μικρό ή μεγάλο κομματικό όφελος.»    

 

  Στην Κυρ..Ελευθεροτυπία (4-1-09),διαβάζουμε: "Η κηδεία και η διαδοχολογία Χριστόδουλου, η «Καλομοιριάδα» και το θρίλερ Σεργιανόπουλου κατάπιαν και χώνεψαν τη «Ζαχοπουλιάδα», και έπειτα από μια σύντομη στάση στους Ολυμπιακούς και το σκάνδαλο του ντόπινγκ, παρακολουθήσαμε τη «Βατοπεδιάδα» να τα καταπίνει όλα με τη σειρά της, και το έτος να κλείνει δραματικά, με σφαίρες στο ψαχνό, παιδιά στους δρόμους και βομβαρδισμούς στην Παλαιστίνη».    

 

  Αλλά, ποια από τα παραπάνω υπήρξαν γεγονότα που άξιζαν να καταλάβουν επί σειρά εβδομάδων ή και μηνών  τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και να αναδειχτούν σε  πρώτη είδηση στα λοιπά ηλεκτρονικά ΜΜΕ? Κανένα ασφαλώς. Η αρρώστια και ο θάνατος του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου? Ποσώς. Εκατοντάδες άνθρωποι, «επώνυμοι» και «ανώνυμοι» αρρωσταίνουν και πεθαίνουν κάθε μέρα στην Ελλάδα, αλλά δε γίνεται η περιπέτεια της υγείας τους ή ο θάνατός τους, θέματα εβδομάδων και μηνών, όπως εν προκειμένω του Χριστόδουλου. Αλλά ο μακαρίτης (μακαριστός), όντας ο ίδιος εν ζωή και «υπηρεσία» τηλεστάρ, ήταν σίγουρο πως η τελευταία τραγική σελίδα της ζωής του θα ανέβαζε κάθετα την τηλεθέαση-αναγνωσιμότητα γι αυτό και τα ΜΜΕ εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την…ευκαιρία της αρρώστιας και του θανάτου του αξιολύπητου  αρχιεπισκόπου.         Ο τραγικός θάνατος του ηθοποιού Σεργιανόπουλου, ήταν πραγματικό κελεπούρι για τα ελληνικά ΜΜΕ. Ο γνωστός από τις επιτυχημένες του εμφανίσεις στις τηλεοπτικές σειρές ηθοποιός, είχε την…ατυχία να είναι ομοφυλόφιλος ,κάτι που για την υποκριτικότατη  ηθική της ελληνικής κοινωνίας είναι «έγκλημα καθοσίωσης». Οι λεπτομέρειες του θανάτου του άτυχου ηθοποιού και η λαίμαργη, αδηφάγα  περιέργεια της ελληνικής κοινής γνώμης, έμελλε να καταστήσουν το θέμα για εβδομάδες  το υπ΄άριθ. ΕΝΑ στη λίστα των ειδήσεων εκείνης της περιόδου.    

 

  Για τους  ίδιους ή παρεμφερείς με τους παραπάνω λόγους, ο Ζαχόπουλος και η Τσέκου, ο Εφραίμ και ο Αρσένιος συγκέντρωσαν επί σειρά  μηνών πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας. Βέβαια, οι δύο πρώτοι έγιναν στην κυριολεξία «ρόμπα» για μια συνηθισμένη και κατανοητή (με την έννοια της ερμηνείας)   σεξουαλική  ιστορία μεταξύ προϊσταμένου και υφισταμένης από τις εκατοντάδες που λαμβάνουν χώρα στον αγγελικά πλασμένο χώρο της ελληνικής δημόσιας διοίκησης (αλλά και της ιδιωτικής, κατά κόρον). Όμως, η περίπτωση ήταν ξεχωριστή, αφού ο Ζαχόπουλος υπήρξε «κολλητός» της συζύγου του πρωθυπουργού και οι…πονηροί  συνειρμοί με τα DVD του ανεκδιήγητου Θέμου Αναστασιάδη, έτρεφαν χορταστικά τη νοσηρή φαντασίωση του φιλοθεάμονος και κουρκουσουράδικου ελληνικού κοινού. Από την άλλη, οι μοναχοί  είχαν την ατυχία: 1.Να είναι ιερωμένοι και μπίζνεμεν.2.Να έχουν διασύνδεση με το πρωθυπουργικό περιβάλλον. 3.Την περίοδο που ξέσπασε το «σκάνδαλο» Βατοπεδίου, να λείπουν «πιασάρικα σκάνδαλα» από το ενημερωτικό-ειδησεοραφικό οπλοστάσιο των ΜΜΕ.   

 

  Την τελευταία εβδομάδα, οι βομβαρδισμοί των Ισραηλινών και η χερσαία εισβολή τους στη Γάζα με τους εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες, προσέφεραν για άλλη μια φορά, και μάλιστα  στην περίοδο των εορτών που διανύουμε (περίοδο που συνήθως είναι «στεγνή» από ειδήσεις),μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στα ΜΜΕ να «βγάλουν» θέμα, για να χορτάσει αίμα και δάκρυ η αιμοδιψής και παράλληλα Ξανθοπουλικής συμπεριφοράς  ελληνική κοινωνία. Βέβαια, το γεγονός πως στο Σουδάν, το Ζαϊρ,τη Ρουάντα και σε άλλες αφρικανικές χώρες,πολύ πιο πριν από τα γεγονότα στη Μ.Ανατολή, οι νεκροί και οι τραυματίες μετριούνται όχι σε εκατοντάδες,αλλά σε εκατομμύρια πλέον, δε συγκινεί κανέναν, τουλάχιστον στην Ελλάδα, επειδη, για τους συμπατριώτες μας, η Αφρική είναι τόσο μακριά και η μαύρη φυλή ολιγότερης αξίας από εκείνης της καυκάσιας .     

 

   Με τούτα και με τα άλλα, λοιπόν, το απελθόν 2008,υπήρξε κατ εξοχήν κερδοφόρο για όλα τα ΜΜΕ,  διότι: Καλύφτηκε τηλεοπτικός χρόνος, που χωρίς αυτές τις κατασκευασμένες ειδήσεις και τα «σκάνδαλα», θα ήταν αδύνατον να καλυφθεί με τα τρέχοντα γεγονότα. Παρήλασαν από τα τηλεοπτικά παράθυρα και τις στήλες των εντύπων εκατοντάδες φαιδρά πρόσωπα (τάχα μου σοβαροί πολιτικοί αναλυτές, κριτικοί, συγγραφείς κ.λπ) και άλλοι γνωστοί  «μαϊντανοί»,για να αποκτήσουν την  απαραίτητη νόστα τα δελτία  ειδήσεων.  Με  αυτούς τους τρόπους και εξ αιτίας αυτών, επομένως, εισέρευσε ,δια των διαφημίσεων, παχυλότατο χρήμα στα λογιστήρια των λογής μιντιακών επιχειρήσεων (που ήταν και το τελικό ζητούμενο),για να αμειφθούν έτσι αδρότατα, τόσο οι αχόρταγοι  ιδιοκτήτες τους, όσο και  οι... ετερόφωτοι  αστέρες της ελληνικής δημοσιογραφίας, αυτοί ακριβώς που «κατασκευάζουν» και συντηρούν ειδήσεις και σκάνδαλα κατά το δοκούν και το συμφέρον.    

 

                                                               ***                                                     

 

4.    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ,ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ!    ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ:ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ! 

                                                        31-1-09

 

Πέντε (5) δισεκατομμύρια ευρώ χάρισε πριν λίγες ημέρες στους εμπόρους όπλων για εξοπλισμούς ο Καραμανλής μέσω Μεϊμαράκη. Στο μεταξύ, η χώρα έχει ουσιαστικά πτωχεύσει και οι πολίτες βιώνουν όλο και πιο τραγικά την ανέχεια και την υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους. Το    οικονομικό-και όχι μόνο-μέλλον των γενιών που έρχονται, είναι υποθηκευμένο και άρα προδιαγεγραμμένο να είναι ανασφαλές και στερημένο.     Σημειώστε: Ένα και μόνο μαχητικό F16 κοστίζει σχεδόν 50 εκατομμύρια Ευρώ! Μόνο για αγορά. Τα υπόλοιπα έξοδα για πτήσεις, συντηρήσεις κ.λπ είναι εξίσου αστρονομικά.

 

  Με αυτά τα χρήματα η χώρα και από την οικονομική κρίση θα μπορούσε  να βγει και κοινωνικό έργο πολύ σημαντικό να επιτελέσει.  Η κυβέρνηση της Δεξιάς, όπως φυσικά και οι Πασόκοι (συνεταιράκια στη μάσα) με πρόσχημα  το γνωστό τροπάρι  του «εξ Ανατολών» κινδύνου (παλιότερα και του  «από Βορράν», χρόνια τώρα προτιμούν να κάνουν διπλωματία (διάβαζε εξαγοράζουν συμμάχους, π.χ Σαρκοζί) , προσφέροντας ζεστό (αλλά δανεικό) χρήμα στις αγορές των εξοπλισμών. Παράλληλα, ένα μεγάλο μέρος από τα κονδύλια αυτά, καταλήγουν στα μουλωχτά σε μίζες «ημετέρων» και στα κομματικά ταμεία.   Αυτούς τους απατεώνες του κοινού ποινικού δικαίου, εξουσιοδοτείτε με την ψήφο σας να μας ληστεύουν.  Αυτά τα αισχρά υποκείμενα, που μόνο για το  προσωπικό τους συμφέρον νοιάζονται, συνεχίζετε να τους δίνετε με την ψήφο σας νομιμοποίηση να καταστρέφουν τη χώρα.    Είστε συνυπεύθυνοι. Συναυτουργοί στο έγκλημα της κατάρρευσης της χώρας. Επιτέλους, σταματήστε!          

 

                                                         

 

 

                                                                     ***

 

5.  ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΞΩΚΟΜΜΑΤΙΚΑ-ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΟΥΝ ΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

                                                      12-2-09

 

  Είναι τοις πάσι  γνωστό ότι οι Έλληνες πολιτικοί όλου του κομματικού φάσματος -και όχι μόνο οι σημερινοί-είναι απολύτως υπεύθυνοι για τη δεινή οικονομική κρίση που μαστίζει αυτή την ώρα τη χώρα. Ο συνεχής και αλόγιστος δανεισμός,η παντελής έλλειψη ορθολογιστικών, οικονομικών προγραμμάτων,  η απογύμνωσή της από τον παραδοσιακό,παραγωγικό της πλούτο,η ανυπαρξία αναπτυξιακών υποδομών, ο πελατειακός χαρακτήρας της πολιτκής στην Ελλάδα, ειναι μερικές από τις αιτίες, που την οδηγησαν  σε αυτή τη δεινή κατάσταση.

 Και δεν είναι μόνο υπεύθυνα τα δύο μεγάλα κόμματα που άσκησαν την εξουσία τα τελευταία χρόνια.Το ίδιο υπεύθυνα ειναι και τα μικρά κόμματα,που για καθαρά μικροκομματικούς λόγους, όχι μόνο δε στάθηκαν επικριτικά επί της ουσίας του αλόγιστου δανεισμού, αλλά ούτε τόλμησαν ποτέ να προτείνουν μέτρα για την εγκατάλειψη αυτής της τακτικής  ,που φυσικά,  βραχυπρόθεσμα, θα ήταν σε βάρος των εργαζομένων. Αυτή η "ομερτά" των ελληνικων κομμάτων,οδήγησε τη χώρα σε μια μη αναστρέψιμη οικονομική καταβαράθρωση  ,που με την πάροδο του χρόνου θα επιδεινώνεται με απρόβλεπτες συνέπειες .

  Είναι φανερό ότι οι ΄Ελληνες πολιτικοί  στη συνείδηση των περισσοτέρων πολιτών, έχουν χάσει την "έξωθεν καλή μαρτυρία" και είναι υπόδικοι για το μεγάλο έγκλημα της καταστροφής της χώρας. Αυτή την ώρα, τη μόνη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν οι πολιτικοι,είναι ΟΛΟΙ ,ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ,να πάνε σπίτια τους. Είναι η στιγμή που ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπό τις παρούσες τραγικές συνθήκες που έχει περιέλθει η χώρα,οφείλει να αναλάβει τις ιστορικές του ευθύνες και βάση του Συντάγματος να αναθέσει τη διακυβέρνηση της χώρας σε πρόσωπα εξωκοινοβουλευτικά ,που διαθέτουν αποδεδειγμένα ήθος και ικανότητα να συγκρτατήσουν τη χώρα από το φρενήρη ρυθμό της καθοδικής πορείας που βρίσκετα αυτή τη στιγμή.

 Αν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν επωμιστεί τις ευθύνες του, θα είναι και ο ίδιος ΥΠΟΛΟΓΟΣ και απέναντι στην ιστορία και απέναντι στις γενιές των πολιτών που έρχονται.

  Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΕΤΑΙ

     

            

                                                              ***                                                            

            

  6.  ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛ.ΟΙΚΟΝΟΜIAΣ.ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΧΩΡΑ ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ. "ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ"?   

                                                  24-3-09

 

    Η πρόσφατη παγκόσμια οικονομική κρίση έχει μια και μοναδική αιτία:Το οικονομικό μοντέλο που έχουν υιοθετήσει τα κράτη. Αυτό που οι πολλοί αποκαλούν «καπιταλιστικό», αντιδιαστέλλοντάς το κυρίως από το «σοσιαλιστικό», είτε όπως εφαρμόστηκε στα πρώην κομμουνιστικά κράτη, είτε όπως το ευαγγελίστηκε ή λειτούργησε στις λεγόμενες σοσιαλδημοκρατίες . Εμείς, γι΄ αυτά τα δύο κυρίαρχα , εφαρμοσμένα και αποτυχημένα οικονομικά μοντέλα ,αλλά και για κάθε άλλο, που δε στηρίζεται στην «οικιακή» οικονομία, χρησιμοποιούμε τον όρο οικονομία της «αγοράς» (ανεξάρτητα από την έκταση του κρατικού παρεμβατισμού).Το μοντέλο αυτό της οικονομίας της «αγοράς»  βρίσκει  την εφαρμογή του με τη μέθοδο της ανταλλαγής είδους με είδος, προϊόντος με προϊόν, προϊόντος με χρήμα.     

 

  Αυτή λοιπόν είναι η πρώτη αιτία της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Το «κραχ» του ΄29 στην Αμερική, η κατάρρευση της οικονομίας των κρατών της πρώην Σοβιετικής ΄Ενωσης που συμπαρέσυρε και όλο το πολιτικό τους εποικοδόμημα, η συντριβή του ιαπωνικού και πρόσφατα του κινεζικού οικονομικού  «θαύματος», η σημερινή παγκόσμια οικονομική κρίση, είναι τα διαυγέστερα ιστορικά παραδείγματα, που αποδεικνύουν ότι η οικονομία της «αγοράς», όσα ψιμύθια και αν υποστεί, όσες δι(α)ορθωτικές κινήσεις και αν γίνονται από τις κυβερνήσεις, το αποτέλεσμα θα είναι ΠΑΝΤΑ το ίδιο. Αν δεν αλλάξει, αυτό το μοντέλο της οικονομίας και δεν αντικατασταθεί από την εναρμονισμένη με τη φύση και την ιστορία του ανθρώπου «οικιακή» οικονομία,  θα ορθοποδεί για κάποιο διάστημα, θα δείχνει ότι ξεπερνά την κρίση (όπως αυτή του ’29 στην Αμερική) και ύστερα από κάποιο καιρό (σε βάθος χρόνου 20-50 χρόνων), θα αρκεί μια «στραβή» κίνηση, ένα απρόβλεπτο γεγονός (όπως σήμερα με τις «φούσκες» των τραπεζών), μια φυσική καταστροφή, να το ανατρέψει, να το γονατίσει και… άντε πάλι από την αρχή. Όλα τα λοιπά είναι απλά επακολουθήματα αυτής της κύριας και μοναδικής αιτίας και όχι αίτια της κρίσης.   

 

   Την Ελλάδα, η οικονομική κρίση τη «χτύπησε» πιο σκληρά απ΄ό,τι της υπόλοιπες  χώρες της Ε.Ε (πλην Ιρλανδίας).Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως  μέσα σε μόλις πέντε χρόνια, η χώρα μπήκε δύο φορές σε επιτήρηση από τις Βρυξέλλες  και απαιτήθηκε άμεση και αποτελεσματική εξυγίανση των οικονομικών της. Ευρωπαϊκοί πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι μάλιστα, ιδιαίτερα γερμανικοί, αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται η Ελλάδα να κηρύξει προσεχώς  πτώχευση, λόγω αδυναμίας της να δανειστεί από τις διεθνείς αγορές χρήματος, ακόμα και με υψηλά επιτόκια, αφού κανείς δεν πρόκειται να χορηγήσει δάνεια σε μια χώρα που προσθέτει το ένα έλλειμμα πάνω στο άλλο και το δημόσιο χρέος έχει φτάσει πια σε δυσθεώρητα ύψη.Φαίνεται πως ούτε τα «πακέτα» της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, ούτε η σφικτή δημοσιονομική προσαρμογή και η λήψη νέων σκληρών μέτρων, που θα αναγκαστούν να εφαρμόσουν οι ελληνικές κυβερνήσεις συνεργασίας στο μέλλον, θα βγάλουν εύκολα τη χώρα από την κρίση και αν τελικά θα αποφύγει την πτώχευση. 

 

         'Υστερα απ’ αυτά, ξαναπροβάλει αμείλικτο το…τρικουπικό  ερώτημα: «Τις πταίει? Ποιος-οι τίναξαν την οικονομία  της χώρας στον αέρα? Είπαμε, βέβαια,  πως η μοναδική αιτία είναι η οικονομία της «αγοράς». Ναι, αλλά γιατί οι άλλες χώρες της  Ε.Ε, με το ίδιο οικονομικό μοντέλο, δεν έφτασαν τόσο κοντά στην πτώχευση και την ολοκληρωτική οικονομική κατάρρευση? Γιατί η ειδικά Ελλάδα? Φτάνουν μόνο  εξηγήσεις σαν κι αυτές,  ότι η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη ακόμα να μπει στη ευρωπαϊκή νομισματική ένωση ή  ότι είναι μια φτωχή χώρα χωρίς βιομηχανική υποδομή ,χωρίς παραγωγικό πλούτο? ΄Εχουν κι αυτές οι αιτίες τη θέση τους, ψηλά ή χαμηλά ,στη κλίμακα αξιολόγησης των αιτιών της κατάρρευσης.   Αλλά,  πρώτη αιτία  σ αυτή την κλίμακα, με  «άριστα και τόνο» (από την ανάποδη),είναι άλλη: Το 70% του  ελληνικού λαού ευθύνεται γι΄αυτή την οικονομική-και όχι μόνο-κατάντια της χώρας. Οι πελάτες, δηλαδή, ΟΛΩΝ των ελληνικών κομμάτων που αυτοί πρώτοι, ίσως και μόνο αυτοί, ευθύνονται για όλη την κακοδαιμονία που επικρατεί και περισσεύει σ αυτή τη χώρα. Οι οπαδοί των Παπανδρέου, των Καραμανλήδων του Περισσού ,της Κουμουνδούρου, του Καρατζαφέρη  σήμερα. Αυτό το άθλιο μεγάλο δικοί τους στα πράγματα, θα βολευτεί και το δικό τους μικροσυμφέρον. Το κόμμα που θα ασκήσει την εξουσία επίσης γνωρίζει πολύ καλά πως, αν δεν «ταϊσει» τα δικά του «παιδιά»,όχι μόνο δεν μπορεί να ελπίζει σε επανεκλογή του, αλλά ούτε καν   τετραετία μπορεί να βγάλει  ως κυβέρνηση .Μια άθλια σιωπηρή συμφωνία, μια ομερτά, που θυμίζει σε πολλά μαφία, γίνεται απολύτως σεβαστή από όλους τους εμπλεκομένους, εν προκειμένω από το κόμμα εξουσίας  και τους οπαδούς-πελάτες. (Και αυτό, ακριβώς, το αλισβερίσι από μόνο του, δείχνει  το ήθος και την ποιότητα και των δύο).   Γι΄αυτό, την επομένη κιόλας των εκλογών, οι «νικητές» αλώνουν πανηγυρικά,  δίκην κατακτητή, το κράτος και σπεύδουν χωρίς προσχήματα «εδώ και τώρα» να τηρήσουν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις.  Τη μια οι«πράσινοι» την άλλοι οι «βένετοι», ανάλογα με το ποιος έχει σειρά, τα τελευταία τουλάχιστον τριάντα χρόνια, οι μεν «παρακατιανοί» και «μεσαίοι»κομματικά, προσλαμβάνονται κατά «μιλιούνια», τρόφιμοι στο δημόσιο ή τους χαρίζονται φόροι και χρέη, οι δε «στυλοβάτες», οι χρηματοδότες του κόμματος…ασκούνται στο  «χοντρό» παιχνίδι. Σ αυτούς, για να γίνει πολλαπλάσια  απόσβεση  των καταβληθέντων ποσών στο κόμμα,  αλλά και για να καταβληθούν  οι παχυλές μίζες  στους υψηλά ιστάμενους κομματικούς, ειδικά στα «παραγωγικά" υπουργεία, δωρίζεται η… εκποίηση  των «φιλέτων» του δημοσίου (έργα, συμβάσεις, στρατιωτικοί εξοπλισμοί, οικονομικά πακέτα της Ε.Ε κ.λπ) .   

 

  Αλλά ,τέτοιες παροχές σε τόσους πολλούς, όπως ο καθένας καταλαβαίνει, χρειάζονται χρήματα, πακτωλός χρημάτων, που σίγουρα ο δημόσιος κορβανάς δε διαθέτει. Πώς και από πού  γεμίζει, λοιπόν, το δημόσιο ταμείο, για να ικανοποιηθούν όλες αυτές οι απαιτήσεις? ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ, ΦΥΣΙΚΑ. Αυτό ,δηλαδή το ζεστό χρήμα, που εκταμίευαν με συνάψεις υψηλότοκων  δανείων,   και τώρα έγινε βρόγχος στο λαιμό μας. Αυτά τα δανεικά λεφτά χάρισαν οι πράσινες και οι γαλάζιες κυβερνήσεις  στους πελάτες-οπαδούς τους. Ο Ανδρέας Παπανδρέου από το ’81 και μετά, αλλά και οι λοιπές πασοκικές κυβερνήσεις στη συνέχεια, με τα  δανεικά και «αγύριστα»,  «τάισαν» τους πρασινοφρουρούς τους (αυτό το αποκάλεσαν λαϊκή κοινωνική πολιτική). ΄Ετσι εκτοξεύτηκαν τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος στα ύψη, αρχής γενομένης από τους…σοσιαλιστές του Ανδρέα. Οι κυβερνήσεις του Καραμανλή που διαδέχτηκαν τους πασόκους, συνέχισαν με ακόμα πιο ένθερμο ζήλο να  βολεύουν τους ζήτουλες οπαδούς τους πάλι με δισεκατομμύρια που προέρχονταν από τα δανεικά. 

 

   Τώρα, όμως, λένε, καλούμαστε  ΟΛΟΙ να  επιστρέψουμε στο πολλαπλούν αυτά που δανείστηκαν και φάγανε. Αλλά, γιατί εμείς? Δεν είμαστε ούτε ζήτουλες ούτε άτιμοι σαν κι αυτούς. Ποτέ δε θα  καταδεχόμαστε το παραμικρό να μας δώσουν από τέτοιο βρώμικο χρήμα, που το «ξέπλυναν» μέσω των δανείων.   Εσύ. μαφιόζε πρασινο-γαλαζο-φρουρέ, να τσακιστείς να τα πληρώσεις. Εσύ τα έκλεψες ,εσύ θα υποστείς τις συνέπειες. Ας μη λουφάζουν τώρα  τα σιχαμερά ερπετά,  που σεμνύνονται κιόλας  πως είναι…σοσιαλιστές ή πατριώτες . Μαφιόζοι είναι και τίποτα διαφορετικό. Εκείνοι οδήγησαν τη χώρα στην πτώχευση, αυτοί να λογοδοτήσουν και να πληρώσουν μέχρι τελευταίας δεκάρας τα χρέη τους από την προσωπική τους περιουσία.     Οι  οπαδοί-πελάτες των μικρών λεγόμενων κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου τώρα,   έχουν κι αυτοί τις ίδιες ευθύνες με τους  πελάτες-οπαδούς των δύο άλλων κομμάτων εξουσίας. Κι αυτοί, ίδιοι είναι, ίσως και χειρότεροι, από τους πρώτους. Προφασίζονται τάχα μου «ιδεολογία», αλλά στην ουσία τα συμφέροντά τους εξυπηρετούν και τούτοι, αφού ψηφίζουν τη «βουλή της αντιπολίτευσης», που θα  τα υπερασπιστεί.  Από τα δανεικά  έτρωγαν και αυτοί τόσα χρόνια με μεροκάματα,  που δίνονταν από τα κλεμμένα κεφάλαια των εργοδοτών τους. Οι μισθοί, οι συντάξεις, τα δώρα και τα λογής επιδόματά τους από τα δανεικά καταβάλλονταν.  Δεν έβλεπαν τα μικρά κόμματα της βουλής που οδηγείται η χώρα με αυτή την πολιτική του δανεισμού? Πότε τόλμησαν να βγουν και να πουν πως πριονίζουμε το κλαρί που καθόμαστε? Πότε ευθαρσώς υποστήριξαν  πως δε θα πρέπει μεροκάματα, μισθοί και συντάξεις να πληρώνονται από χρέη και να απαιτήσουν εδώ και  τώρα να σταματήσουν τα δάνεια, έστω κι αν αυτό σήμαινε τέρμα οι πληρωμές  των εργαζόμενων? Τόσα χρόνια ΟΛΟΙ αυτοί οι ανεκδιήγητοι πολιτικάντηδες, ασκούσαν (και ασκούν) κοινωνική πολιτική με «ξένα κόλλυβα». Φαντάζεται κανείς να έβγαινε η Αλέκα ας πούμε, και να ανακοίνωνε τη..νέα  απόφαση του κόμματος, που προβλέπει ανάληψη σταυροφορίας από  το κόμμα κατά της συνέχισης του δανεισμού?  Την ίδια στιγμή οι πελάτες-οπαδοί τους θα είχαν λακίσει μέχρι ενός «τήδε κακείσε» και θα είχαν προσχωρήσει ομοθυμαδόν στα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας, που, αν μη τι άλλο, τουλάχιστον θα τους πετάξουν ένα ξεροκόμματο.Αυτή είναι η «ιδεολογική» συνέπεια των τάχα μου αριστερών της Ελλάδας (και όχι αυτών μόνο,φυσικά).  

 

  ΟΛΟΙ τούτοι, λοιπόν,μέλη της ίδιας μαφιόζικης,ληστρικής ομάδας, είναι οι ένοχοι. Ούτε ο Καραμανλής, ούτε ο Παπανδρέου, ούτε  η αρχηγική  «τριάς»  των μικρών κομμάτων της βουλής ευθύνονται για τη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας. Την πολιτική στην Ελλάδα δεν την ασκούν οι πολιτικοί, αλλά οι οπαδοί-πελάτες τους. Οποιοσδήποτε κομματικός τολμήσει να αποστασιοποιηθεί από αυτή την αρχή, είναι καμένο χαρτί για το κόμμα, το όποιο κόμμα. Οι πολιτικοί, εν ολίγοις, είναι οι τελευταίοι τροχοί της αμάξης  και πρώτοι οι  πελάτες-οπαδοί.   'Ετσι, για να γνωρίζουν οι γενιές που έρχονται ποιοι είναι οι κομματικοί «Γερμανοτσολιάδες» ,οι πραγματικοί κουκουλοφόροι της ελληνικής κοινωνίας, που τους υποθήκευσαν το μέλλον.    

       

 

     

                                                               ***                                                 

 

       7. ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΕΠΑΝΑΚΑΜΠΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.                                                            

  ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ, ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ  ΑΓΝΟΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ!

                                                       23-4-2009

    

 

 

 

 ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ, ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ  ΑΓΝΟΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ!

΄Οταν εδώ  και πολύ καιρό σε  αυτήν  την  ενότητα είχαμε προβλέψει και αναπτύξει αναλυτικά πως το μέγα  σκάνδαλο στη  χώρα είναι η πτώχευσή της και  όχι εκείνα που επιλέγουν, ως "σοβαρά"  τα  αργυρώνητα ελληνικά ΜΜΕ για  καθαρά κερδοσκοπικούς  λόγους, πολλοί  εκφράζανε την απορία τους στο site ,γιατί δεν  πίστευαν πως έρχεται  ημέρα   πτώχευσης για  την Ελλάδα.΄Ενας πασόκος,μάλιστα,μας έκανε άγρια  επίθεση   και μας  αποκαλούσε κινδυνολόγους  και φαντασιόπληκτους. Μεταξύ  των άλλων, ο κομματικός οπαδός  έγραφε στο email του:": Τι είναι  αυτά που  λέτε...γιατί αποπροσανατολίζετε  το λαό από τα  πραγματικά σκάνδαλα...για ποια οικονομική κρίση και...πράσινα άλογα,μας λέτε;".

 ΄Ηταν στις 23 Νοέμβρη 2008, όταν δημοσιεύτηκε εδώ το  ποστ με  τίτλο "ΒΑΤΟΠΕΔΙ-ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ...ΠΡΑΣΙΝΑ  ΑΛΟΓΑ".΄Εκτοτε, ακολούθησε  μια σειρά από άρθρα με θέμα την πτώχευση  της  χώρας, όπως ΤΩΝ  ΟΙΚΙΩΝ  ΗΜΩΝ  ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ  ΗΜΕΙΣ  ΑΔΕΤΕ, ΟΛΟΙ "ΓΛΕΙΦΟΥΝ" ΤΟΝ...ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ κ.α.Κανενός το αυτί δεν  ίδρωσε,όμως  τότε, γιατί α.Κανείς  από τους...  ειδικούς ενημερωτές και  αναλυτές των ΜΜΕ δεν  είχε πάρει είδηση την  επερχόμενη  οικονομική θεομηνία  και β. Τα  "πιασάρικα" θέματα τις ημέρες εκείνες, που  έδιναν υψηλή τηλεθέαση και αναγνωσιμότητα , ήταν οι "κουμπάροι",το Βατοπέδι και τα  παρεμφερή. Εμείς από δω επιμέναμε ότι  όλα αυτά είναι ήσσονος σημασίας μπροστά στο μεγάλο σκάνδαλο της  κατάρρευσης  της  οικονομίας. Τσιμουδιά, όμως,  οι μεγαλοκαρχαρίες των  ΜΜΕ. Δε συνέφερε  τότε  η αναφορά και η αναγωγή  του σε μείζονος  σημασίας θέμα.

 Ξαφνικά τώρα, όλοι οι δημοσιογράφοι...ανακάλυψαν το μέγα αυτό  σκάνδαλο και ωρύονται . Ο δημοσιογράφος Αντώνης Καρακούσης στο "ΒΗΜΑ", για παράδειγμα, διαρρηγνύει τα  ιμάτιά  του για  τα  ελλείμματα  και τα  χρέη , θεωρεί ΜΟΝΟ  τον  Καραμανή υπεύθυνο γι  αυτά και ζητάει "την κεφαλή  του  επί  πίνακι".  Όταν, όμως, εμείς ,μήνες  πριν, επισημαίναμε αυτά, που  εκείνος μόλις τώρα  είδε (με τη  διαφορά πως  εμείς  γράφαμε ότι  όλα τα  κοινοβουλευτικά κόμματα ευθύνονται  για την  οικονομική κατάρρευση), ο δημοσιογράφος  του ΔΟΛ τύρβαζε  περί άλλων...μεγάλων σκανδάλων. Αλλά, μόλις  ο "βαρώνος"  του  ελληνικού  τύπου Λαμπράκης έδωσε εντολή  στους υπαλλήλους  του  δημοσιογράφους  να  αναδείξουν το  θέμα της  κατάρρευσης της  οικονομίας ως κορυφαίο στα  έντυπά του, οι πληρωμένοι  κονδυλοφόροι  του, άρχισαν  να  θρηνούν  για  το  κακό που μας  βρήκε και  να αποδίδουν, βέβαια, μονομερώς τις ευθύνες, κατά πως  συμφέρει την "πράσινη" εκδοτική αυτοκρατορία.

 Συμπτωματικά, μάλιστα, οι θρήνοι  των παραπάνω... αντικειμενικών εκπροσώπων της  πληροφόρησης,  συνέπεσαν με την  οργή  του αρχηγού  του  ΠΑΣΟΚ,που κι αυτός ξαφνικά παραμέρισε τα ...μεγάλα σκάνδαλα τύπου  Παυλίδη και θυμήθηκε το έλλειμμα  μαμούθ . Ανακάλυψε, μάλιστα, και  τον  υπεύθυνο Καραμανλή που  το  δημιούργησε. (Απαραίτητη  διευκρίνιση: Όχι. Ο πατέρας του, ο πολύς Ανδρέας  Παπανδρέου με τα  "Τσοβόλα δώστα όλα"και τα  παρεμφερή φαιδρά  και δημαγωγκά,καθόλου δεν ευθύνεται για το κατάντημα της  ελληνικής  οικονομίας). Υποκρισίας,ανευθυνότητας και άγνοιας το... ανάγνωσμα,λέμε εμείς.

 Υ.Γ.Ο Γιώργος Παπανδρέου και  το ΠΑΣΟΚ του, λένε  οι  εκλογοστατιστικές, θα  κληθούν σύντομα να ...σώσουν τον τόπο από την καταστροφή. Αν  αυτοι οι  ανεκδιήγητοι ψηφοφόροι-καιροσκόποι, που  θα  φέρουν  και πάλι τους  πασόκους  στην εξουσία,δεν  είναι  για γέλοια,σίγουρα  είναι  για  κλάματα.

 Καλώς να έρθετε, πρασινοφρουροί και πάλι.Αποτελειώστε  ό,τι  αρχίσατε πριν  χρόνια με την   ησυχία  σας. Μη φοβάσθε,κανένας σας δεν  πήγε φυλακή τότε.Γιατί  να  πάτε μετά?

                                                                  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

.

 

 

    

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 08.05.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2022 HOMO NATURALIS