HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2013036
ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΗ ΘΕΜΑΤΑ.
Γράφει ο/η paris   
27.01.10

                 

  

                                     1.

                                         

 

              ΣΤΟ "ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ" ΓΛΥΤΩΣΕ Η...ΘΡΑΚΗ.     
  
   Αναδημοσιεύτηκε στον τουρκικό και τον ελληνικό τύπο η παρακάτω είδηση:

 

Πρόσφατα, ήρθε στο φως το σχέδιο «Βαριοπούλα», το οποίο καταρτίστηκε το 2003 και προέβλεπε μεταξύ άλλων το βομβαρδισμό δύο τζαμιών από τον τουρκικό στρατό με στόχο να προκληθεί χάος και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για εκδήλωση πραξικοπήματος. Προέβλεπε επίσης  κρίση στο Αιγαίο με κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους καθώς και την κατάληψη τμήματος του ελληνικού ΄Εβρου από τον τουρκικό στρατό. 

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταράφ»,που έκανε επί μέρες πρωτοσέλιδο την είδηση, προβλεπόταν και η κατάσχεση κινητής και ακίνητης περιουσίας των μειονοτήτων αρχικά και θα ακολουθούσε το πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων και των λογαριασμών των εταιρειών που ανήκαν σε μειονοτικούς. Τελικά, θα προχωρούσαν σε κατάσχεση αυτών των τραπεζικών λογαριασμών.

Ο Λάκης Βίγκας, ηγετικό στέλεχος των Ρωμιών της Πόλης, που ρωτήθηκε για το δημοσίευμα,δήλωσε συγκλονισμένος:

 

«Δεν θέλω ούτε να το φανταστώ ότι τα σχέδια αυτά θα μπορούσαν να υλοποιηθούν. Δεν επιθυμούμε να είμαστε συνεχώς ειδησεογραφικό υλικό. Επιθυμούμε να ζήσουμε μια κανονική ζωή». Ο αρμενικής καταγωγής δημοσιογράφος Βαρουτζάν Σαγιατζιάν δηλώνει στην εφημερίδα ότι «τέτοια σχέδια δεν μπορούν να εφαρμοστούν στις μέρες μας, αλλά δυστυχώς υπάρχει μια νοοτροπία που ανθίσταται στην αλλαγή»."

Η ελληνοτουρκική προσέγγιση των τελευταίων χρόνων, η διατράνωση της επιθυμίας για φιλία, ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία των δύο λαών, εντεύθεν και εκείθεν του Αιγαίου, η ριζκή αλλαγή του κλίματος του παρελθόντος, θορύβησε,όπως ήταν φυσικό,  πολλούς. Πρώτα τις παγκόσμιες βιομηχανίες όπλων, των οποίων Ελλάδα και Τουρκία υπήρξαν ανέκαθεν οι καλύτεροι μουστερήδες. Οι πολεμοκάπηλοι έπεσαν σε βαριά κατάθλιψη, ανακαλύπτοντας πως δεν τους παίρνει για πολύ καιρό ακόμα να ξεκοκαλίζουν τη μερίδα του λέοντος από τους εθνικούς προϋπολογισμούς των σχεδόν για εννέα δεκαετίες μη εμπόλεμων χωρών. Αλλά δεν είναι μόνο οι βιομηχανίες. Βαρύ ήταν το πλήγμα  και για τα «αρπακτικά» (έμποροι όπλων, μεσάζοντες-μιζαδόροι, κομματικοί και στρατιωτικοί μακρυχέρηδες και λοιποί "πονηροί και λαμόγιοι"), που ενδημούν και στις δύο χώρες και  ανακαλύπτουν χρόνο με το χρόνο πως μειώνονται  οι πακτωλοί των χρημάτων που είχαν συνηθίσει να βλέπουν να εισρέουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς της Ελβετίας ,ως αμοιβές για τις... κοπιαστικές  υπηρεσίες,που προσέφεραν.

 

΄Ετσι, όλοι οι εμπλεκόμενοι και από τις δύο μεριές, προσπαθούν με κάθε μέσο να αναβιώσουν την πολεμική υστερία και αναζητούν τρόπους διατήρησης ψυχρού κλίματος (διάβαζε συνέχιση αγοράς βαριών εξοπλισμών) ανάμεσα στους δύο λαούς, με την κατασκευή και διάδοση αλλόκοτων σεναρίων,σαν το παραπάνω, που παραθέσαμε. Η τουρκική εφημερίδα ΤΑΡΑΦ,που υποτίθεται πως ανακάλυψε και δημοσίευσεσε το... μυστικό σχέδιο «Βαριοπούλα», μονοπώλησε την επικαιρότητα για μέρες στη γείτονα. Επέμενε επί μέρες και κατάφερε να κρατήσει ως είδηση πρώτης σελίδας το αστείο σενάριο. Οι βιομηχανίες και οι μεγαλέμποροι όπλων δια των υποτακτικών τους στην΄Αγκυρα, νόμισαν πως βρήκαν ασφαλή και "λογικοφανή"  τρόπο, χρησιμοποιώντας τις σελίδες της εν λόγω εφημερίδας, για να προωθήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια. Η Ταράφ φαίνεται πως τα "πήρε χοντρά" από τους βιομήχανους  γι΄αυτό και διακινδύνευσε να παίξει  "κορώνα γράμματα" την αξιοπιστία της (και την έχασε φυσικά),για τη δημοσίευση αυτών των αφελών σεναρίων,τα οποία ούτε παιδιά νηπιαγωγείου  πείθουν πλέον.

 

 Γιατί πώς να το κάνουμε; Είναι παρανοϊκό να βγαίνεις και να υποστηρίζεις αρχές 21ου αιώνα πως η επίσημη στρατιωτική ηγεσία της ΄Αγκυρας τρελάθηκε ξαφνικά και εκπόνησε μυστικό σχέδιο, ερήμην της πολιτικής της ηγεσίας, για να... κηρύξει τον πόλεμο, κατά της Ελλάδας. Σε μια από δεκαετίες παγιωμένη κατάσταση αμετάβλητων συνόρων  και μη ανατρέψιμη εδαφική επικυριαρχία και μάλιστα σε πιο παλιές και δύσκολες εποχές. Με  την Ελλάδα επί σχεδόν 30 χρόνια στους κόλπους της ευρωπαϊκής οικογένειας και μέλος  του ΝΑΤΟ. Με την Τουρκία επίσης παλιό μέλος στην ίδια συμμαχία και μια ανάσα από την ένταξή της στην Ε.Ε. Με ένα "κουρδικό",μαχαιριά στο υπογάστριο της γειτονικής μας χώρας,όπως ανοιχτό είναι ακόμα  και καταπιεστικό για την ίδια το κυπριακό πρόβλημα. Επί πλέον, με  σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα στο εσωτερικό της, που την ταλανίζουν από την εποχή που ο κατέληξε ο "μεγάλος ασθενής".

 

Να βγαίνεις, λοιπόν, και να υποστηρίζεις την μπαρούφα του αιώνα πως, στο "παραπέντε" σώθηκε η Θράκη από τους τουρκικούς ιέρακες και τις αρπακτικές τους διαθέσεις, πρέπει ή παντελώς αφελής και ιστορικά αναλφάβητος  να είσαι ή κάτι άλλο "πονηρό" να συμβαίνει.΄Οπως, για παράδειγμα, να τα "δίνεις" όλα, για να "φτιάσεις" κλίμα και να ντοπάρεις κανένα θερμοκέφαλο από δω κι από κει της μεγάλης θάλασσας, να γίνει κάνας τζερτζελές,να ξαναπαίξουν τίποτα  "΄Ιμια",να ξεσπάσει και καμιά...αιματηρή ψαρο-ναυμαχία κατά την άγραν  της ελληνοτουρκικής τσιπούρας  στα κοινά νερά του Αιγαίου. Και μετά απ'αυτά, να ελπίζεις ,έστω και αμυδρά πως θα αναθερμανθεί, ίσως, το μίσος  ανάμεσα στους δύο λαούς, οπότε θα τρέξουν οι κυβερνήσεις τους να προφτάσουν να προμηθευτούν εξοπλισμούς , αφού, ως γνωστόν, η καλύτερη ειρήνη είναι να προετοιμάζεσαι για... πόλεμο!

Αστεία σενάρια στο καθόλου,όμως, αστείο έτος 2010!

                                                 2.                                                                                                          

                "΄Αφες αυτώ, ου γαρ οίδε τι ποιεί "!

Αν αυτός ο δεσπότης (Ανδρέας, Κόνιτσας) δεν έχει σοβαρή τρικυμία εν τω κρανίω (εξικνουμένης πιθανότατα ως τα κράσπεδα  και αυτής  της σχιζοφρένειας), τότε τι έχει; Διαβάστε την ανακοίνωσή του για την απόφαση να μη συμμετέχουν στις παρελάσεις  τανκς  και  τεθωρακισμένα για την εξοικονόμηση πόρων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης: «Τι επιδιώκουν με την εν λόγω απόφασή τους και τις φαιδρές δικαιολογίες για περικοπή τάχα των δαπανών; Πώς θα φρονηματίζεται η νέα γενιά, αν τυχόν προκληθεί από κάποιον από τους γείτονες μας και χρειαστεί να υπερασπιστεί τα αιμοπότιστα εδάφη της ελληνικής μας πατρίδος;»

 

Να τα έλεγε αυτά ο Καρατζαφέρης,  ο Ψωμιάδης, ο Ζουράρις, ο Μίκης Θεοδωράκης,  δε θα ηχούσαν και περίεργα στ΄ αυτιά μας. Εθνικιστές, Ελληνάρες, ρατσιστές είναι τα "πρόσωπα". Τέτοια λόγια είναι το «ψωμί» τους. Αλλά, ο κύριος Ανδρέας, που είναι και μητροπολίτης, δηλαδή, σύμφωνα με τη θρησκεία που υπηρετεί, δούλος του ιδρυτή της, για τον οποίον λένε οι μαθητές του πως απεχθανόταν τα όπλα και τα αίματα γενικώς;

 Πώς αυτός ο «άνθρωπος» ταξινομεί και συμβιβάζει  τις αντιφατικές ιδιότητες μέσα του; Πώς αντιδρά ο χριστιανός  εαυτός του (κύρια υποτίθεται ιδιότητα και μάλιστα αξιωματική),όταν ακούει τον έτερο,αλλά αιμοσταγή, να βρυχάται και να καλεί τη νέα γενιά να είναι έτοιμη,αν χρειαστεί, να ξεκοιλιάσει τους συνομηλίκους της από την άλλη μεριά της θάλασσας; ΄Αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!

 

Αλλά, «θου, κύριε φυλακήν τω στόματί μου», για να σταματήσω εδώ στα ελάσσω και μη χείρω.

 

  
 
 

 Εκτύπωση

 

   

 

 

  

 

 Εκτύπωση

 

   


 

 

 

 

 

 

             2. "΄Αφες αυτόν, ου γαρ οίδε τι ποιεί "!

Αν αυτός ο δεσπότης (Ανδρέας, Κόνιτσας) δεν έχει σοβαρή τρικυμία εν τω κρανίω (εξικνουμένης πιθανότατα ως στα κράπεδα  και αυτής  της σχιζοφρένειας), τότε τι έχει; Διαβάστε την ανακοίνωσή του για την απόφαση να μη συμμετέχουν στις παρελάσεις  τανκς  και  τεθωρακισμένα για την εξοικονόμηση πόρων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης: «Τι επιδιώκουν με την εν λόγω απόφασή τους και τις φαιδρές δικαιολογίες για περικοπή τάχα των δαπανών; Πώς θα φρονηματίζεται η νέα γενιά, αν τυχόν προκληθεί από κάποιον από τους γείτονες μας και χρειαστεί να υπερασπιστεί τα αιμοπότιστα εδάφη της ελληνικής μας πατρίδος;»

 

Να το έλεγε αυτό ο Καρατζαφέρης,  ο Ψωμιάδης, ο Ζουράρις, ο Μίκης Θεοδωράκης,  δε θα ηχούσε και περίεργα στ΄ αυτιά μας. Εθνικιστές, Ελληνάρες, ρατσιστές είναι τα "πρόσωπα". Τέτοια λόγια είναι το «ψωμί» τους. Αλλά, ο κύριος Ανδρέας, που είναι και μητροπολίτης, δηλαδή, σύμφωνα με τη θρησκεία που υπηρετεί, δούλος του ιδρυτή της, για τον οποίον λένε οι μαθητές του πως απεχθανόταν τα όπλα και τα αίματα γενικώς;

 Πώς αυτός ο «άνθρωπος» ταξινομεί και συμβιβάζει  τις αντιφατικές ιδιότητες μέσα του; Πώς αντιδρά ο χριστιανός  εαυτός του (κύρια υποτίθεται ιδιότητα και μάλιστα αξιωματική),όταν ακούει τον έτερο,αλλά αιμοσταγή εαυτό, να βρυχάται και να καλεί τη νέα γενιά να είναι έτοιμη,αν χρειαστεί, να ξεκοιλιάσει τους συνομηλίκους της από την άλλη μεριά της θάλασσας; ΄Αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!

 

Αλλά, «θου, κύριε φυλακήν τω στόματί μου», για να σταματήσω εδώ στα ελάσσονα και μη χείρονα.

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 28.01.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2022 HOMO NATURALIS