HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2011147
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΗΓΕΣΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ:ΕΝΟΧΟΙ ΕΣΧΑΤ
Γράφει ο/η paris   
20.04.10

ΕΝΟΧΟΙ «ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ» Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ  Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

 

 

 

Επανειλημμένα στο παρελθόν είχαμε καλέσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει τις ιστορικές ευθύνες του ,που απορρέουν από το Σύνταγμα και να θωρακίσει την πολιτική και την οικονομική υπόσταση της χώρας. Δεν το έπραξε.

Στις 12 Φλεβάρη 2009,γράφαμε:  «Είναι η στιγμή που ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπό τις παρούσες τραγικές συνθήκες που έχει περιέλθει η χώρα, οφείλει να αναλάβει τις ιστορικές του ευθύνες και βάση του Συντάγματος να αναθέσει τη διακυβέρνηση της χώρας σε πρόσωπα εξωκοινοβουλευτικά ,που διαθέτουν αποδεδειγμένα ήθος και ικανότητα να συγκρατήσουν τη χώρα από το φρενήρη ρυθμό της καθοδικής πορείας που βρίσκεται αυτή τη στιγμή .

Αν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν επωμιστεί τις ευθύνες του, θα είναι και ο ίδιος ΥΠΟΛΟΓΟΣ και απέναντι στην ιστορία και απέναντι στις γενιές των πολιτών που έρχονται».

 

Αυτά γράφαμε τότε. Μέχρι σήμερα και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και η εντεταλμένη  δικαστική εξουσία να διασφαλίζει  (μαζί με τις υπόλοιπες) την ομαλή πολιτική, οικονομική, κοινωνική πορεία της χώρας , κωφεύουν.

 

Ο Κάρολος Παπούλιας, ο υπουργός-δανειστής, κατά δήλωσή του, του Ανδρέα Παπανδρέου  και  σημερινός πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτε τότε  ως υπουργός ούτε τώρα ,πολύ περισσότερο, ως πρόεδρος της Δημοκρατίας, σεβάστηκε τις ιδιότητές του. Αντίθετα, τις καταρράκωσε και τις εξευτέλισε. Και αν σε αυτή τη χώρα λειτουργούσε πραγματικά ο θεσμός της Δικαιοσύνης, ο Κάρολος Παπούλιας θα είχε  σήμερα καταδικαστεί αμετάκλητα για το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας.

Αλλά, φυσικά, ουδείς περιμένει από τη δικαιοσύνη του Κεδίκογλου, του Σανιδά και των ανώτατων δικαστών που προστατεύουν επίορκους συναδέλφους τους, τύπου Ζαγοριανού, να αρθεί στο ύψος της αποστολής της.  Γι΄αυτό και  τούτοι είναι το ίδιο υπεύθυνοι και ένοχοι με τον Κάρολο Παπούλια.

 

Ας γνωρίζουν, πάντως, όλοι αυτοί πως δε θα είναι εσαεί  στο απυρόβλητο ,όπως εύχονται και νομίζουν. Αργά ή γρήγορα, οι ίδιες οι εξελίξεις (πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές κ.λπ) θα φέρουν την κάθαρση στη χώρα, μια παράμετρος της οποίας είναι όλοι οι «επίορκοι» να δικαστούν, να καταδικαστούν και να οδηγηθούν στη φυλακή για τα εγκλήματά τους  Τίποτα δεν μπορεί να τους σώσει. Να είναι βέβαιοι.

 

Ας μην ξεχνούν ότι  Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΖΕΙ, όπως έχει καθήκον να κάνει σε αυτές τις ιστορικές στιγμές, που  ζει η χώρα.

  

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ  ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ  ΣΤΟ SITE TOY HOMO NATURALIS (BLOGS) ΓΙΑ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΘΕΜΑ:

    

ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΡΑ.   

12.02.09 

  ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΞΩΚΟΜΜΑΤΙΚΑ-ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΟΥΝ ΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

 

  Είναι τοις πάσι  γνωστό ότι οι Έλληνες πολιτικοί όλου του κομματικού φάσματος -και όχι μόνο οι σημερινοί-είναι απολύτως υπεύθυνοι για τη δεινή οικονομική κρίση που μαστίζει αυτή την ώρα τη χώρα. Ο συνεχής και αλόγιστος δανεισμός, η παντελής έλλειψη ορθολογιστικών, οικονομικών προγραμμάτων,  η απογύμνωσή της από τον παραδοσιακό ,παραγωγικό της πλούτο ,η ανυπαρξία αναπτυξιακών υποδομών, ο πελατειακός χαρακτήρας της πολιτικής στην Ελλάδα, είναι μερικές από τις αιτίες, που την οδήγησαν  σε αυτή τη δεινή κατάσταση.

 Και δεν είναι μόνο υπεύθυνα τα δύο μεγάλα κόμματα που άσκησαν την εξουσία τα τελευταία χρόνια. Το ίδιο υπεύθυνα είναι και τα μικρά κόμματα, που για καθαρά μικροκομματικούς λόγους, όχι μόνο δε στάθηκαν επικριτικά επί της ουσίας του αλόγιστου δανεισμού, αλλά ούτε τόλμησαν ποτέ να προτείνουν μέτρα για την εγκατάλειψη αυτής της τακτικής  ,που φυσικά,  βραχυπρόθεσμα, θα ήταν σε βάρος των εργαζομένων. Αυτή η "ομερτά" των ελληνικών κομμάτων, οδήγησε τη χώρα σε μια μη αναστρέψιμη οικονομική καταβαράθρωση  ,που με την πάροδο του χρόνου θα επιδεινώνεται με απρόβλεπτες συνέπειες.

  Είναι φανερό ότι οι ΄Ελληνες πολιτικοί  στη συνείδηση των περισσοτέρων πολιτών, έχουν χάσει την "έξωθεν καλή μαρτυρία" και είναι υπόδικοι για το μεγάλο έγκλημα της καταστροφής της χώρας. Αυτή την ώρα, τη μόνη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν οι πολιτικοί, είναι ΟΛΟΙ ,ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ, να πάνε σπίτια τους. Είναι η στιγμή που ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπό τις παρούσες τραγικές συνθήκες που έχει περιέλθει η χώρα, οφείλει να αναλάβει τις ιστορικές του ευθύνες και βάση του Συντάγματος να αναθέσει τη διακυβέρνηση της χώρας σε πρόσωπα εξωκοινοβουλευτικά ,που διαθέτουν αποδεδειγμένα ήθος και ικανότητα να συγκρατήσουν τη χώρα από το φρενήρη ρυθμό της καθοδικής πορείας που βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

 Αν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν επωμιστεί τις ευθύνες του, θα είναι και ο ίδιος ΥΠΟΛΟΓΟΣ και απέναντι στην ιστορία και απέναντι στις γενιές των πολιτών που έρχονται.

  Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΕΤΑΙ

 

 

  

 

 
Τελευταία ανανέωση ( 08.05.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2022 HOMO NATURALIS