HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2014750
ΡΑΠΙΣΜΑ ΣΤΑ "ΓΕΡΑΚΙΑ" Η ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
25.03.11

  (Αναδημοσίευση από τα ΔΡΩΜΕΝΑ του HOMO-NATURALIS.GR "ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ", 21/3-27/3-2011)

 

     

 

 

 

Η  αμερικανο-ευρωπαϊκή πολτικο-στρατιωτική συμμορία (μεταξύ των οποίων και ο δικός μας πρωθυπουργός)  προφασίζεται πως  επιτέθηκε  στη Λιβύη για να …σώσει το λαό της από τον δικτάτορα Καντάφι.

 

Φυσικά, δεν υπάρχει ίχνος αλήθειας σε αυτά που ισχυρίζονται οι «Ιέρακες»  και  αναμεταδίδει συνεχώς η βιομηχανία της «ενημέρωσης ,για να το ενστερνιστούν οι ψηφοφόροι τους-ανθρωπόμαζα.

 

Η μόνη αλήθεια είναι πως οι εμπλεκόμενες στον εμφύλιο της Λιβύης δυνάμεις αποφάσισαν να επέμβουν στη χώρα για δύο και ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ λόγους:

1. Τις πλούσιες πηγές πετρελαίου της.

 

2.Τη γεωγραφική της θέση στη Μ.Ανατολή.

 

Να πως μια σύντομη ανάγνωση-αναδρομή των σελίδων της Ιστορίας διαψεύδει   τους μακελάρηδες ηγέτες Ευρώπης και Αμερικής:

 

 

1989. Στην πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου μια ειρηνική φοιτητική εξέγερση των φοιτητών πνίγεται στο αίμα από το στρατό, που επενέβη  με εντολή της δικτατορικής κυβέρνησης της Κίνας. ΄Αγνωστος ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων. Περίπου   3.000   νεκροί  και περισσότεροι από 15.000 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός του εγκλήματος εκείνου της κινέζικης κυβέρνησης.

Οι εξουσίες του υπόλοιπου κόσμου σιωπούν μπροστά σε αυτό το μακελειό. Η Κίνα είναι υπερδύναμη, όχι μόνο στρατιωτική, αλλά και οικονομική. Αλλά, τα εγκλήματα της απολυταρχικής κυβέρνησης του Πεκίνου δεν περιορίζονται μόνο σε εκείνο της πλατείας Τιενανμέν. Από τότε συνεχώς βασανίζει, φυλακίζει και δολοφονεί χιλιάδες ακτιβιστές, καταπατά βασικά ατομικά δικαιώματα, βιάζει ασύστολα το φυσικό περιβάλλον.

Οι κυβερνήσεις των χωρών του κόσμου, όχι μόνο δεν τολμούν να τα βάλουν με την Κίνα, αλλά η «αθλητική» κοινότητα της ανέθεσαν και τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2008.

 

 

1994.Με τη συνεργασία της Γαλλικής κυβέρνησης οι Χούτου της Ρουάντα  εξολόθρευσαν 800.000 συμπατριώτες τους (φυλή Τούτσι). Αμερική,  Ευρώπη και ΟΗΕ αδιαφόρησαν για την τρομακτική αυτή γενοκτονία και περιορίστηκαν σε ευχολόγια, να σταματήσουν οι σφαγές στον εμφύλιο της Ρουάντα.

Η Ρουάντα είναι στη σφαίρα επιρροής-«εκμετάλλευσης» της Γαλλίας, η οποία υποκίνησε τον εμφύλιο  και συμμετείχε ενεργά στη γενοκτονία. Οι λοιπές «μεγάλες δυνάμεις» αδιαφόρησαν εντελώς.

 

 

 

1994. Οι Ρώσοι με εντολή του αλκοολικού προέδρου  Γέλτσιν εισβάλουν στην Τσετσενία (πλούσια περιοχή σε φυσικούς πόρους)  και σφαγιάζουν περισσότερους από 100.000 ανθρώπους. Ο δικτάτορας Πούτιν συνέχισε τις αιματηρές συγκρούσεις στην περιοχή . Σε αντίποινα οι φονταμενταλιστές Τσετσένοι  πραγματοποιούν τυφλά τρομοκρατικά χτυπήματα (όμηροι θεάτρου Μόσχας και σχολεία Βόρειας Οσετίας, «μαύρες χήρες μετρό Μόσχας κ.α).

Αντίδραση καμιά από τους σημερινούς…σωτήρες της Λιβύης.  Ο κόσμος ως γνωστόν είναι μοιρασμένος . Εκεί πάνω  κάνει κουμάντο η «ρωσική αρκούδα». Καμιά  από τις υπερδυνάμεις δεν τολμά να τα βάλει μαζί της (αφού και η Ρωσία είναι υπερδύναμη)  και ας σφαγιάζονται  άμαχοι και ας δολοφονούνται ακτιβιστές και  ας καταπατώνται στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.  

  

1995. Περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι σφαγιάζονται στη Σρεµπρένιτσα από τους Σέρβους.

 Οι «μεγάλες δυνάμεις» αδιαφορούν, αφού καμιά δεν έχει άμεσα συμφέροντα που να θίγονται στην περιοχή. Η ελληνική κυβέρνηση συμπαρίσταται «ηθικά» στους σφαγείς Σέρβους, ενώ η πλειοψηφία της Ορθόδοξης ελληνικής ανθρωπόμαζας επιχαίρει για τη γενοκτονία που διέπραξαν κατά των Μουσουλμάνων οι «Ορθόδοξοι  αδελφοί Σέρβοι».

 

 

2008. Στον πόλεμο μεταξύ Γεωργίας και Ρωσίας για την ανεξαρτητοποίηση της  Ν.Οσετίας και της Αμπχαζίας (περιοχές που ανήκαν στη Γεωργία, πριν αποσχιστούν),σφαγιάζονται 2.500  άμαχοι.

Οι μεγάλες δυνάμεις και πάλι δεν τολμούν να τα βάλουν (ούτε καν λεκτικά) με την υπερδύναμη, που «λύνει κα δένει» στην περιοχή.

 

 

 

 2010. Ιράν. Χιλιάδες λαού διαδηλώνουν κατά του παρανοϊκού προέδρου Αχμαντινετζάντ και των Αγιοταλάχ. Οι «Φρουροί της Επανάστασης» και οι μυστικές υπηρεσίες  αιματοκύλησαν επανειλημμένα τους διαδηλωτές.

Το Ιράν είναι πλέον μια πυρηνική δύναμη . Οι φονταμενταλιστές ηγέτες της χώρας  απειλούν το Ισραήλ πως θα το εξαφανίσουν από το χάρτη και θα κάνουν τη Μεσόγειο κόλαση.  Ο πρέσβης του Ιράν στην Αθήνα απείλησε  και την Ελλάδα  πως θα υποστεί  συνέπειες και θα χτυπηθεί άμεσα, αν η χώρα βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο τους «εχθρούς» του Ιράν.   Οι Αμερικανοί αν και συχνά απειλούν πως θα καταστρέψουν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις των «Ταλιμπάν» της Τεχεράνης ,δεν πραγματοποιούν τις απειλές τους, πρώτα γιατί δε τολμούν και ύστερα γιατί το Ιράν δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες εκμετάλλευσης του πλούτου του ,όπως για παράδειγμα το Ιράκ.

 

 

 

2011. Ο Εμφύλιος που ξεσπά ανάμεσα σε αντιφρονούντες του καθεστώτος Μουμπάρακ (οπαδοί κυρίως της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας») και οπαδούς του Αιγύπτιου δικτάτορα, αφήνει πίσω του εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες.

Ευρωπαίοι και Αμερικανοί ηγέτες «κλείνουν τα μάτια» τη σφαγή. Η «ευαίσθητη» θέση της Αιγύπτου (γειτνίαση με Ισραήλ), οι καλές σχέσεις Μουμπάρακ-Ισραήλ, αλλά και τα πενιχρά σε φυσικό πλούτο εδάφη της Αιγύπτου  είναι οι βασικές αιτίες που αποτρέπουν τα «γεράκια» Ευρώπης και Αμερικής να εισβάλουν στη χώρα.

 

 

 

2011 Μια ειρηνική διαδήλωση στην πόλη Αμπιτζάν της Ακτής Ελεφαντοστού εναντίον του αυτοανακηρυχθέντα προέδρου της χώραςLaurent Gbagdo μετατρέπεται σε άγρια σφαγή αμάχων.

Οι υπερδυνάμεις «περνούν στα ψιλά» και αυτή τη σφαγή. Δεν υπάρχουν άμεσα συμφέροντα που διακυβεύονται στην περιοχή και ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος  ο «πληροί τη νομιμότητα»,που απαιτούν τα συμφέροντα των υπερδυνάμεων.

 

 

 

΄Υστερα απ΄αυτά, ένας από τους καλά αμειβόμενους υπαλλήλους (για να λέει όσα λέει) της ελληνικής βιομηχανίας της "ενημέρωσης" και θιασώτης της εγκληματικής εισβολής της ευρωπαϊκο-αμερικανικής συμμορίας εξουσιών στη Λιβύη , ο κύριος Ι.Κ Πρετεντέρης , δικαίως αναφωνεί:

"Καµία συνείδηση δεν δικαιούται να εφησυχάζει, ούτε κανένα συµφέρον να προέχει, όταν σφαγιάζονται οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας – σε έναν πλανήτη όπου όλες οι πόρτες είναι διπλανές"

΄Οπα της ,μεγάλε! 

Τελευταία ανανέωση ( 25.03.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2022 HOMO NATURALIS