HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2247016
Αντιεπιστημονικό "ντελίριο" Χριστιανών
31.03.11

 

 

 

Οι κεφαλές  της παγκόσμιας χριστιανικής κοινότητας (κυρίως οι προτεστάντες και οι καθολικοί)  μετά τα αλλεπάλληλα πλήγματα που έχει δεχτεί η αξιοπιστία της Βίβλου (βασική πηγή του χριστιανισμού) από τις επιστήμες ,ειδικά της ιστορίας και της αρχαιολογίας, και μπροστά στο κίνδυνο να καταρρεύσει το ήδη ετοιμόρροπο  Γιαχβεδικό και χριστιανικό οικοδόμημα, κάνουν τα πάντα να ενισχύσουν τη φερεγγυότητά της, ειδικά της Κ. Διαθήκης, καθώς και την ιστορική ύπαρξη του Χριστού. Πρόσφατη τέτοια «επιχείρηση» στήριξης της ιστορικής ύπαρξης του Χριστού, είναι η επιστράτευση της «δημοσιογραφικής ιστορίας», που έχει αναλάβει (σε Αμερική και Αγγλία περισσότερο) να  διαδώσει και να προπαγανδίσει …αρχαιολογικά και ιστορικά ευρήματα, τα οποία, όπως διατείνεται, «οσονούπω θα αποδείξουν-τεκμηριώσουν την ύπαρξη του πρώιμου χριστιανισμού»!

Ένα τέτοιο κείμενο, που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας στο «Ηνωμένο Βασίλειο», είναι αυτό που παραθέτουμε στη συνέχεια και αναφέρεται στους «κώδικες μολύβδου».Το δημοσιογραφικό αυτό κείμενο, όχι μόνο είναι εντελώς ατεκμηρίωτο επιστημονικά κι επομένως ,όσα ισχυρίζεται ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας, αλλά και δε διστάζει να ψευδολογήσει ιστορικά, αναγορεύοντας τα λεγόμενα «χειρόγραφα της Νεκράς θάλασσας - πάπυροι του Κουμράν»,  ως.. αποδεικτικά πως ο Ιησούς της Ναζαρέτ ήταν ο Μεσσίας των προφητών ή ακόμα ότι ο Ιωάννης ο Βαπτιστής ζούσε μαζί με τους συντάκτες των παπύρων και άλλα τέτοια αναληθή και παραπλανητικά.

Οι εν λόγω πάπυροι  του «Κουμράν»,  βέβαια, χρονολογικά δεν ανήκουν στην εποχή της εμφάνισης του χριστιανισμού ,κατά τον πρώτο δηλαδή, αιώνα (μετά την αποδεκτή χρονολογία), αλλά αντίθετα προηγούνται κατά πολύ αυτής της εποχής. Το κείμενο όμως, που δημοσιεύουμε αφήνει να εννοηθεί πως και τα χειρόγραφα αυτά, αλλά και οι προσφάτως ανακαλυφθέντες «πάπυροι μολύβδου» είναι τόσο σημαντικά ευρήματα που… λίγο ακόμα και θα ανατρέψουν όλα τα δεδομένα της επιστήμης της Ιστορίας, η οποία κατηγορηματικά αρνείται την ιστορική ύπαρξη του Χριστού.

Καταλαβαίνουμε την αγωνία των χριστιανών, του κλήρου ειδικά,  που φροντίζουν ακόμα και με τη χάλκευση της ιστορίας και των αρχαιολογικών ευρημάτων να περισώσουν ό,τι μπορούν, τώρα που το καράβι «μπάταρε» και βυθίζεται. ΄Ο,τι και να κάνουν όμως, τίποτα δε θα ανατρέψει την ιστορική αλήθεια, που υποστηρίζει ότι  η ιστορική ύπαρξη του Χριστού δεν τεκμηριώνεται από κανένα σύγχρονό του αρχαιολογικό εύρημα ή κείμενο. Κανένας επίσης δεν είναι σε θέση να ανατρέψει την ιστορική και φιλολογική έρευνα από την οποία αποδεικνύεται πως το κείμενο της Βίβλου περιέχει σοβαρά ιστορικά και μορφολογικά σφάλματα.

Την αλήθεια, όπως λέει και ο...Ιησούς, δύσκολα μπορεί κανείς να την αποκρύψει. Κι ακόμα

Τη«ΓΝΩΣΕΣΘΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΣΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ...».

 

 

 

                                                               Το κείμενο σε μετάφραση

 

Βρετανοί αρχαιολόγοι προσπαθούν να αποδείξουν αυτό που θα μπορούσε να είναι ένα ορόσημο "ανακάλυψη" στην τεκμηρίωση του πρώιμου Χριστιανισμού: 70   κώδικες μολύβδου, που φαίνεται να χρονολογούνται από τον 1ο αιώνα μ.Χ. μπορεί να περιλαμβάνουν βασικές ενδείξεις για τις τελευταίες μέρες της ζωής του Ιησού. Όπως γράφει στο Daily Mail η δημοσιογράφος Fiona Macrae, μερικοί ερευνητές υποστηρίζουν πως αυτό  θα μπορούσε να είναι το πιο σημαντικό εύρημα στην χριστιανική αρχαιολογία από τα χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας  το 1947.

Οι κώδικες βρέθηκαν πριν από πέντε χρόνια σε μια απομακρυσμένη σπηλιά στην ανατολική Ιορδανία-μια περιοχή όπου κάποια παλαιοχριστιανική κοινότητα θα μπορούσε να έχει διαφύγει μετά την καταστροφή του Ναού της Ιερουσαλήμ το 70 μ.χ. Οι κώδικες που αποτελούνται από μεμονωμένες σελίδες, προσεγγίζουν το μέγεθος μιας πιστωτικής κάρτας. Περιέχουν μια σειρά εικόνων και κειμένων με υπαινιγμούς για τον Μεσσία, όπως και κάποιες πιθανές αναφορές στο σταύρωση και την ανάσταση. Μερικοί από τους κώδικες ήταν σφραγισμένοι, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη ανάσα εικασίας ότι θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν  το σφραγισμένο βιβλίο του Μεσσία,όπως αναφέρεται στο βιβλίο της Αποκάλυψης. Μια από τις λίγες φράσεις που μεταφράζεται μέχρι στιγμής από τα κείμενα, σύμφωνα με το BBC, αναφέρει, "Θα περιπατήσω εν ευθύτητι" - μια φράση που επίσης εμφανίζεται στην Αποκάλυψη. «Αν και θα μπορούσε να είναι απλώς ένα συναίσθημα κοινό στον Ιουδαϊσμό,"  ο συγγραφέας του ΒΒC Ρόμπερτ Pigott σημειώνει, «θα μπορούσε εδώ να είναι σχεδιασμένο να αναφερθεί στην ανάσταση."

Αλλά ο τομέας της βιβλικής αρχαιολογίας έχει πέσει θύμα σε «παγίδες»  απατεώνων οπότε οι ερευνητές πρέπει να ακολουθούν τη διαδικασία με τη δέουσα προσοχή και εμπειρία . Πάντως, αρχική μεταλλουργική έρευνα δείχνει ότι οι κώδικες είναι περίπου 2.000 ετών - 
με βάση τον τρόπο της διάβρωσης που έχουν υποστεί,  και η οποία, όπως ο Macrae γράφει, «  θα ήταν αδύνατο να επιτευχθεί με τεχνητά μέσα ,όπως πιστεύουν οι ειδκοί"  .  

                                              Το πρωτότυπο κείμενο της εφημερίδας

 

British archaeologists are seeking to authenticate what could be a landmark discovery in the documentation of early Christianity: a trove of 70 lead codices that appear to date from the 1st century CE, which may include key clues to the last days of Jesus' life. As UK Daily Mail reporter Fiona Macrae writes, some researchers are suggesting this could be the most significant find in Christian archeology since the Dead Sea scrolls in 1947.

The codices turned up five years ago in a remote cave in eastern Jordan—a region where early Christian believers may have fled after the destruction of the Temple in Jerusalem in 70 CE. The codices are made up of wirebound individual pages, each roughly the size of a credit card. They contain a number of images and textual allusions to the Messiah, as well as some possible references to the crucifixion and resurrection. Some of the codices were sealed, prompting yet more breathless speculation that they could include the sealed book, shown only to the Messiah, mentioned in the Book of Revelation. One of the few sentences translated thus far from the texts, according to the BBC, reads, "I shall walk uprightly"--a phrase that also appears in Revelation. "While it could be simply a sentiment common in Judaism," BBC writer Robert Pigott notes, "it could here be designed to refer to the resurrection."

But the field of biblical archaeology is also prey to plenty of hoaxes and enterprising fraudsters, so investigators are proceeding with due empirical caution. Initial metallurgical research indicates that the codices are about 2,000 years old--based on the manner of corrosion they have undergone, which, as Macrae writes, "experts believe would be impossible to achieve artificially."

 

Τελευταία ανανέωση ( 31.03.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS